|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Cytat:
kiedyś wezmę i się sama zaproszę do Was ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4742 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
oj ja też tylko wytrawne uznaję
![]() OlkaR mnie to od słodkiego wykrzywia
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dlaczego akurat za ladą? wrzesień to zły czas na szukanie pracy (studenci), ale myślę, że spokojnie w listopadzie, grudniu mogłabyś się załapać na coś bardziej 'poważnego', co bardziej by ci się opłacało zawsze możesz spróbować dawać korepetycje dzieciakom (po 20, 25zł) i sobie dorobić (a później masz dodatkowe doświadczenie).moje koleżanki po filologii już w liceum dawały korki, oczywiście odpowiednio tańsze niż teraz
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4745 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
no, nawet się nie mogę na UG dodzwonić, coby spytać o ilość godzin i zajęć w tygodniu.
Kuźwa na wszystkie sposoby próbuję ten numer wybierać i ciągle mi skrzeczy laska w telefonie, że wybrany numer jest nieprawidłowy. Próbuję z zerem, bez zera, z kierunkiem, bez kierunku, z plusem, bez plusa. No wszystko już chyba przećwiczyłam. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym... rozróżniamy smaki: gorzki kwaśny słony słodki Określ smak wina wytrawnego, jesli nie jest ono kwaśne
Edytowane przez OlkaR Czas edycji: 2010-08-19 o 11:38 |
|
|
|
|
#4747 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
sama bym nie chciała być obsługiwana przez taką wyedukowaną Panią w salonie.Poza tym mówisz o dawaniu korków z angielskiego? Ja na razie tylko maturę mam, nie studiuję niczego, to z czego mam korki dawać? A no i o jakie lepsze stanowisko ja się mogę ubiegać? Ewentualnie za bar mogę jeszcze iść.... ![]() Z moim wykształceniem i umiejętnościami/doświadczeniem zawodowym nie mam co marzyć o czymś "powżniejszym"
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię tylko półsłodkie/słodkie wina
![]() I bardzo podoba mi się wersja słodyczy zamiast kwiatów ![]() Dziewczyny, ale mam stresa... Kupiam to auto i taka głupia jestem, że nie mogę sobie tego wybaczyć... Przez własną głupotę drżę teraz, żeby gościu mi papiery przysłał...
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4751 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uuuu.... no to nie zazdroszczę takiego stresu. Ale miejmy nadzieję, że przyśle te papiery.
|
|
|
#4753 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bo ja nie w temacie... a nadrabianie by zajęło dużo czasu... za dużo :P
Edytowane przez Herbatkowa Czas edycji: 2010-08-19 o 11:48 |
|
|
|
|
#4754 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
No nie dodzwonię się tam.
Aaaaa wywalone mam. Nie idę do żadnej szkoły. Zapisuję się na byle-co, do jakiegoś Żaka albo Cosinusa i powalczę o alimenty z funduszu alimentacyjnego. Ot, szczyt moich ambicji. Nie wiem, po co mam dawać korki z angielskiego? Mam to sobie później w CV wpisać jako doświadczenie zawodowe? Pracę mam, nie chodzi mi o możliwość dorobienia sobie, bo mogę wziąć drugi etat gdzieś. Tylko jak wezmę drugi etat (albo korki, czy coś) to wtedy to już chyba nawet na zaoczną szkołę nie będe mieć czasu. Dupa. Edukacja nie jest dla wszystkich i tyle trudno, trzeba mierzyć siły na zamiary. Po co mi wykształcenie, jak będę jeść tynk ze ścian?Z dwojga złego lepiej mieć za co żyć i walić edukację ![]() Tylko właściwie, to czuję się cholernie niesprawiedliwie z tym wszystkim. Nie mówię, że chciałabym być dzieckiem z dobrego domu, ale chciałabym, żeby mi chociaż rodzice zapewnili mieszkanie i żarcie. Od 15 roku życia zapierniczam w pracy, tyleż też lat nie miałam wakacji - a NIC z tego nie mam. Ani wykształcenia, ani wartościowego doświadczenia zawodowego, ani na swoim nie jestem. Ot, żyć byle przeżyć. Ryczeć mi się chce, ot co.
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki smak ma sos pomidorowy? nie wszystko da się tak jasno określić. każdy pije, co lubi, ale o kwaśnych winach wytrawnych nie słyszałam od wieków... ![]() tak, tak, ale wstyd chodziło mi o konserwanty, mea culpa ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
myślę, że na razie idź gdzieś za darmo, a jak się unormuje Twoja sytuacja finansowa i osobista, poszukaj czegoś lepszego |
||
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Otóż to, każdy pije co lubi, ale dla mnie wina wytrawne są kwaśne i tyle (z dwojga złego już lepsze kwaśne bo gorzki mi w ogóle przez gardło nie przejdzie) .
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trochę wiary w siebie! ja prosto po liceum, bez żadnego doświadczenia, dostałam pracę w dużym koncernie farmaceutycznym jako recepcjonistka (3 stopniowa rekrutacja!). a co do szkoły policealnej- jeśli masz smykałkę do makijażu itd, to taka szkoła rozwinie twoją pasję. co z tym dalej zrobisz to twój wybór spokojnie możesz malować dziewczyny przed imprezami różnymi itd, oczywiście nie za 100 czy 150zł tak jak w salonie, ale za 50-60 spokojnie (przynajmniej u mnie takie są ceny ).
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
To są raptem smaki podstawowe - jeśli tylko takie rejestrujesz to masz jakieś ubogie doznania
![]() Cytat:
Dla mnie wino wytrawne ma charakterystyczną goryczkę plus, zależnie od tego jakie jest, wyróżnić można aromaty owocowe i inne - raz piłam wino, które zalatywało gorzką czekoladą |
|
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
O, ciekawostka. A kojarzysz może tytuł?
|
|
|
|
#4761 |
|
Konto usunięte
|
A mój wlazł na gg, bo zmienił status na niewidocznym i menda siedzi cicho, nie odezwie się
Normalnie ubić to mało... ![]()
|
|
|
|
#4762 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wogóle dobrze na jedno że mam tak daleko od Was na spotkania bo Wy takie światowe a ja bym wyszła taka wiesia bez odrobiny smaku i stylu![]() Cytat:
ło joj. Ci z kawalerskiego to całkiem blisko mnie chcą to zrobić. może się zgłoszę na "damę" do towarzystwa coby im wieczór umilić zrobię im masakre piłą mechaniczą nad jezioremCytat:
czekam na ten filmik ![]() miałam się odnieść do postów Madzi ale widzę że już odeszła także nie przeczyta także napisze tylkoMadziu trzymaj się ja pierdziu,nadrabiałam chyba z 30 czy 40 stron....ależ jesteście męczące aaa i Bisia gratuluje terminu |
|||
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale "smak" owocowy, czekoladowy itd... to nie SMAK jeśli chodzi o zmysł. Bo zmysłem samym w sobie odczuwamy te właśnie podstawowe, do których większosć da się przyporządkować. I dlatego zwykle truskawka ma smak słodki a nie "truskawkowy" itd
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy smaki podstawowe, ale mi osobiście mało która rzecz smakuje tak, że opisałabym ją mianem "słodka", "kwaśna" itp. Może jestem jakaś inna ![]() Owszem - "owocowy" to nie smak w sensie zmysłu, ale powiem Ci, że dla mnie truskawka ma smak słodki z nutą kwaśnego i gorzkiego. I co w związku z tym? Dla mnie żadne wino wytrawne nie było kwaśne (prędzej bym się skłoniła ku temu, że kwasy miałam w słodkim ), dla Ciebie wytrawne są kwaśne - kwestia indywidualnego postrzegania - tak jak z resztą z zapachami i kolorami - każdy to odbiera inaczej ![]() Przy okazji mam pytanko do Ciebie, bo jesteś w tym zakresie osobą kompetentną czym mogę czyścić w domu złote pierścionki ??
|
|
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Mniam mniam
Ależ mi narobiłyście smaczka...... Chyba dzisiaj wieczorkiem zapale świeczuszki i przygramolę się do łóżeczka w buteleczka winka i będziemy z kochanym popijać ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo jaka sucz ze mnie wyszła...
Jolka sie odezwała do mnie na gg... no i, że wtedy kiedy była u mnie, nie rozmawiałyśmy o niczym konkretnym (bo mówiła jak sie jej koleżanka poznała z jej kolegą- w życiu ludzi na oczy nie widziałam, więc mnie to baaaaaaardzo interesowało ) dzisiaj ruszyła temat swoich studiów...Zrobiła licencjata z kosmetologii i... o zgrozo... na magisterskie idzie na "technologie i chemię kosmetyków". Laska, która zawsze miała problem z chemią większy niż ja (maturę napisałam na 50% W każdym razie, napisała mi "co o tym myślisz?". Więc napisałam "Nie obraź się ale myslę, że jesteś na to za słaba". No i foch, że jestem taka jak inni bo jej wszyscy odradzają itd... To co ja mam jej cholera powiedzieć? Powodzenia jej życzę i tyle, ale jak apytała co myslę, to powiedziałam co myslę.
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejdź się do pierwszego lepszego złotnika i kup płyn do czyszczenia biżuterii. Nie pamiętam jak się nazywa, w każdym razie jest w takiej żółtej buteleczce z czerwoną nakrętką. Do tego ściereczki do czyszczenia biżuterii i wsio. Domowymi sposobami się tylko niszczy biżuterię ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Ins to czy uda Ci się pogodzić studia z pracą zależy od kierunku studiów. Mi się udawało nawet dwa dzienne łaczyć, ale miałam elastyczny plan zajęć, zama wybierałam grupy i szef był wyrozumiały jak raz na kilka tyg. musiałam skoczyc do dziekanatu w godzinach pracy. Z tego co wiem, to na filologii angielskiej jest raczej ciężko.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

mi smakują wytrawne tylko, choć zaczynałam od słodkich, ale odkąd wpadłam w ramiona P. - mojego konesera - nie mam wyjścia
już mi nie smakują słodsze. 

chodziło mi o konserwanty, mea culpa
Normalnie ubić to mało... 

Zakończone: 2