|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Ja mam na 22 grudnia.A ty??
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
zenia ja tez, a na 1 stronie masz wpisane 26.12
|
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze musze jakąś komode kupić i nie wiem sama jaką wybrac
Myslalam zeby do ikei jechac może tam cos bedzie?? Czy na allegro lepiej poszukac???
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja jak masz blisko ikee to bym pojechala do ikea
a teraz w ikea nie bedzie wyprzedazy? zawsze pod koniec lata byla wyprzedaz
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie widze.Juz napisalam zeby zmieniono...zaszla jakas pomylka
Tez wlasnie poszukuje komody,patrze na allegro ale narazie nic...
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
My prawdopodobnie kupimy z Ikei (tam będziemy większość mebli po remoncie kupować) taką bardzo prostą:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70178603 albo z tej samej serii o jedną szufladę wyższą
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
No ja tez na allegro patrzylam ale nic nie ma i ceny z kosmosu wystawiają, szok
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny macie jakies przepisy na szybkie ciasto jakies kakaowe albo jasne ? Bez masy Tak mi sie chce ciasta a juz mi sie zebra ,murzynek i jabłecznik znudziły .
Mam taka ochote na slodkie - a juz wszamałam 2 batony.
|
#339 |
|
Rozeznanie
|
Ja to bym chciala komode z szufladami i z jakimis dwoma szafkami.Myslalam ze komode bedzie najlatwiej znalezc ale sie na to nie zapowiada.
|
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Sysunia ciesze się,że pomogłam
(uwielbiam kuchnię meksykańską). Ni ebędziemy szaleć,ani imprezować,bo ja w ciazy,Milenka tylko 15mc,a siostra z mężem następnego dnia do Turcji jadą. Dla rodziny może zrobimy kiedyś wesele w Polsce,ale to na pewno po porodzi i gdy wrócę do normalnej figury. Zresztą ja nie należę do osób lubiących wesela,wręcz przeciwnie. Najbardziej marzył mi się ślub w jakimś egzotycznym miejscu,na końcu świat,kameralnie i romantycznie. Moja koleżanka wzięłą slub w Barcelonie,tylko młodzi,fotgraf jako świadek i znajoma księdza jako świadkowa. Uwielbiam takie akcji i klimaty .Dziewczyny ja w przesądy nie wierze i mam już kupione wszystko,łącznie z łóżeczkeim i wózkiem. Lepiej teraz mieć wyprawkę z głowy,niż potem z wielkim brzuchem kupwac wszystko w pośpiechu i na hura |
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
A deske do prasowania bedziecie miały taką tradycyjną czy taką mniejszą?? Bo mi sie wydaje ze ta mała bardziej praktyczniejsza do takich miniaturowych ubranek??
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
sysunia jak masz mikrofale to zrob ciasto czekoladowe w 5 minut
![]() albo zwyklego murzynka ![]() [margaryna, 3 jajka, 3 lyzki wody, szklanka cukru, cukier waniuoliowy, szklanka maki, 4 lyzki kako. 2 lyzeczki proszku do pieczenia margaryne, wode i cukry i kakao rozpuscic w garnku prawie do gotowania doprowadzic, ostudzic. wbic zoltka, wymieszac, odlac na polewe do malej miseczki. wsyypywac make i proszek do pieczenia, mieszac drewniana lyzka mozna, bialka ubic, i delikatnie polaczyc z masa. piec na oko ok 30 minut pewnie 150-180 stopni. ]
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam normalną deskę i nie zamierzam kupować innej specjalnie do pracowania dziecięcych ciuszków. Dosyć mam innych wydatków
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja eeeeeeeeeeee?
rozkladac bede ubranko na mojej desce i jednym ruchem zelazka bede prasowac cale ubranko .
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kretencja ja mam taka komode tylko wieksza i juk kilka lat ja mam i jestem z niej bardzo zadowolona, inne komody z BRW zaczeły sie pierniczyc po roku używania a tu NIC sie nie dzieje, sama jestem w szoku ze ikea takie dobre komody robi Edytowane przez kootekk Czas edycji: 2010-08-19 o 11:49 |
|
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Nie uwierzycie- dostałam wczoraj pierwsze ciuszki dla Małej od teściowej! Jedno body na 68 i bluzeczkę. Bardzo ładne tylko bluzeczka trochę cienka, mam nadzieję że mężuś zdąży przed zima ocieplić domek...W tamtą zimę chodziłam po domu grubo ubrana- nawet w rajstopach- to dla mnie szok. W tym mąż ma ocieplić wszystkie ściany i dach i zaglajstrować okna bo nimi też piździ. Najwyżej będę z małą siedzieć w kuchni- tam już mamy zrobione i będzie cieplutko i milutko.
No i chrzestna (męża siora) przywiozła z UK 3 bodziaki... Niby ma kupić wszystko- wózek, łóżeczko itp bo tam lepsze i w promocji ale mam to gdzieś- to moje dziecko i ja mu sama wszystko kupię i sama wybiorę. No i nie mamy już czasu czekać na promocje bo zostało troszkę więcej niż 2 miesiące, a mi się wydaje że mogę urodzić wcześniej... |
|
|
|
#347 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do męża przy porodzie to ja nie wyobrażam sobie jego obecności na porodówce - nie jest mi tam do niczego potrzebny. Przy pierwszym porodzie go nie było i teraz też go nie chcę Cytat:
![]() Cytat:
dla mężusia - zazdraszczam - mój to mi nawet życzeń nie składa, bo nigdy nie pamięta Cytat:
![]() Teraz jestem w 26 tyg i właśnie kupiłam wózek, łóżeczko za miesiąc bo kasy brak - do tego młoda idzie teraz do 1 klasy więc jeszcze dla niej na wyprawkę szkolną musi mi wystarczyć... Cytat:
i się nie doczekałam, no ale nie będę czekać w nieskończoność...Właśnie kurier przywiózł mi wózek
|
|||||||
|
|
|
#348 |
|
Zadomowienie
|
Tak tylko pytalam bo znajoma mi opowiadala ze na takiej małej dobrze jej sie prasowało
|
|
|
|
#349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a przewijak i tak będę miała na łózeczku, więc jej wysokość nie ma znaczenia
|
|
|
|
|
#350 |
|
Dragonfly
|
kurka,chyba pojade do tego szpitala,bo u mnie w przychodni u gina nikt nie odbiera
Kotek81 pochwal sie wozkiem
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Też będę miała przewijak na łóżeczko.
A komody chyba kupimy dwie. Dla nas tę z czterema szufladami, a dla dziecka tę z trzema Artystka, trzymaj się
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
kotek serio? o jesu, to ja swoja tez obfotografuje. tylko widzisz w naszej karcie ciazy sa przepisane wyniki itp, nic sie nie wkleja. wiec w razie co mam swoje oryginaly badan w domu
patrycja moze jej chodzilo o taki wklad do deski co mozna dokupic, to sie dokupuje do prasowania rekawow koszul. jesli ktos nie umie prasowac koszul bez kantow. http://allegro.pl/item1184226154_ag9..._rekawnik.html ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- te komody z ikea co pokazylscie, maja troche liche dno, lubi sobie wypadac, wiec nie ladujcie do szuflad bez opamietania
|
|
|
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja sie jednak musze do Bodzia przejsc a jak nic nie bedzie to zamawiam z allegro. Pogoda do bani masakra, ale wzielam sie i wypastowalam podloge w kuchni, umylam i odkurzylam w pokojui i lazience. Powinnam jeszcze cos ugotowac, ale mi sie nie chce.. chyba kanapki zrobie i jade do Reala a po Realu na szybkiego makaron z serem topionym ![]() Dzis sie odpicowalam na twarzy Uzylam pierwszy raz bazy pod cienie bo dostalam, ale jakos nie wiem nad czym tak dziewczyny pialy z zachwytu, ze na bazie niby kolory sa intensywniejsze.. jak dla mnie to na wodzie albo glicerynie byly bardziej intensywne a tu blade dosc mocno Takze teczowe oczy dzis mam ![]() Zrobilam sobie juz spis co mam kupic w Realu.. obym trafila na jakas tania, małą patelnie teflonową. Girls, gdzie kupujecie tetre? Bo ja nigdzie nie widzialam ![]() No i jeszcze jedno pytanie poki mi sie przypomnialo: Jak sie ma CC to sie nie ma boli? wody odchodzą? Np jak ktos wie ze np 21.10.10 bedzie mial CC.. to co z wodami? co z bolami i co z oczyszczaniem sie? bo po porodze naturalnym sie krwawi.. a tak? ARTYSTKA, do szpitala marsz, oby sie nic nie dzialo
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-19 o 11:59 |
|
|
|
|
#354 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja podchodzę do porodu tak, że chcę wiedzieć jak najwięcej o jego przebiegu, żeby się przygotować na to, co mnie czeka. I podobnej wiedzy oczekuję od TŻ, bo on ma pomagać a nie przeszkadzać. I póki co im więcej wiem, tym mniej się boję porodu. TŻ chyba też ![]() Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu poszła do lekarza Kurka - mam okropnego lenia. Śpię do 10-tej, potem do południa leżę w łóżku. A tyle rzeczy mam do zrobienia A muszę je wyprać, bo wszytsko jest tak zakurzone, że dostałam napadu kichania i kataru, jak zaczęłam zdejmować pokrowce Dziś idę do gina. Mam nadzieję, że moja szyjka się wydłużyła Teraz mnie niepokoją wyniki krwi (za mało czerwonych krwinek), dziś mi krew z nosa leciała Postaram się napisać wieczorem, co lekarz powiedział.A teraz spadam sprzątać
|
|||
|
|
|
#355 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kartę ciąży w Polsce mam tekturową wielkosci dzienniczka, zawinietą w harmonijkę a w Norwegii kartka formatu A4 zielona. Cytat:
![]() Cytat:
. Wolę mieć wszystko wczesniej, ale czekałam aż mi 3d potwierdzi dziewuszkę![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#356 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, droga???
Na allegro nic tańszego nie widziałam, a brzydsze.
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja jak kupowałam półtory roku temu to płaciłam jakoś po 150zł - może akurat promocja była
|
|
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
beata no nie ma na co czekac ja chce mieć cała wyorawke juz na poczatku wrzesnia kupioną bo faktycznie coraz bliżej a zreszta u mnie to juz wogole nie wiadomo jak to bedzie a tz sam nie bedzie za tymi rzeczami biegac mi w sumie z tych wiekszych rzeczy łozeczko brakuje a pozatym to tylko jakies kosmetyki i dla mnie do szpitala rzeczy
|
|
|
|
|
#359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez naleze do osob nie lubiacych wesel i tez chcialam aby na naszym slubie byli tylko swiadkowie i my. My bralismy w czwartek Slub byl dwa mies temu tutaj w Dubaju, szkoda tylko ze moj TZ pozapraszal wszystkich kogo mozna bylo ze znajomych i w sumie uzbieralo sie 50 osob. A nikogo z naszych rodzin nie bylo. Do tej pory jestem wsciekla za to na niego bo ja nienawidze imprez i chcialam kameralnie ale on za moimi plecami wszystko zorganizowal. Umeczylam sie jak cholera (Tak na marginesie to on wlasnie jest z LAke District) Nie wspomne juz ile niepotrzebnie kasy na wszystkich na kolacje poszlo.Co do przesadow to ja tez nie wierze w nic takiego i zgadzam sie ze wszsytkimi ktore wola wczesniej wyprawke zrobic. Ja tez ani z wielkim brzuchem nie mam zamiaru po sklepach biegac ani tym bardziej po porodzie. A i tak o wszystko ja musze zadbac bo TZ to nawet nie wie co jest potrzebne. A teraz mam czas na zakupy
|
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry wszystkim
mnie od rana głowa boli, więc pewnie bede tu do Was tylko zaglądac, żeby tyłów sobie nie robić i nie musieć nadrabiać dziesiatki stron rano padało i była burza, potem słonce, teraz znów chmury i przez to głowa mnie boli![]() ja kupiłam kiedyś komodę z Ikei i jest świetna
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

Myslalam zeby do ikei jechac może tam cos bedzie?? Czy na allegro lepiej poszukac???

ok 30 minut pewnie 150-180 stopni. 

dla mężusia - zazdraszczam - mój to mi nawet życzeń nie składa, bo nigdy nie pamięta
i się nie doczekałam, no ale nie będę czekać w nieskończoność...
Postaram się napisać wieczorem, co lekarz powiedział.