Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 12:44   #391
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze dopisać, że mój TŻ nie jest jakiś mega zaangażowany w zakup wyprawki, ale też nie jęczy jak mu mówię, co kiedy trzeba kupić. W ogóle mnie facet zaskakuje, bo nie sądziłam, że będzie taki przejęty. Nawet okazało się, że w pracy gada z kumplem (żona kumpla też w ciąży) o usg, badaniach itp. Kupił sobie nawet farbki i ma plan malowania mi brzuszka i robienia zdjęć. Często gada do małej, głaszcze brzuszek A im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się angażuje
jakie to miłe mi się wydaje że w ogole faceci też bardzo przeżywają ciążę, nawet ci z pozoru niezaangażowani, po cichu sobie podczytują nasze gazetki ciążowe, zerkają co tam czytamy w necie, rozmawiają w pracy z kolegami itp.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:44   #392
zenia2211
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Widzialam go na zywo i gondola wcale nie jest waska,jest normalna.A co do kolek to on sie bardzo lekko prowadzi wlasnie przez te skretne z przodu kolka,nie trzeba sie mordowac.I jakby co mozna je zablokowac.
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:46   #393
kliwia
Zakorzenienie

wlasnie dostalam od mojej siostry i rodzicow szybszy prezent imieninkowy
dwie bluzki ciazowe :d
taka:
http://e-and-m.pl/index.php?page=Blu...a-Basic-sliwka
w niej troche dekolt m,nie wkurza bo ja lepiej wygladam w dekoladach w serek ale jakims szaliczkiem da sie to ukryc

i taka:
http://www.9fashion.com.pl/bluzka-frida.html zielona
bardzo seksowna bluzka idobra potem do karmienia
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:47   #394
Gustawek
Rozeznanie

[QUOTE=Patrycja_1708;21477 581]Powiedzcie mi jeszcze na jaki kolor pomalować sciane przy której bedzie stało łózeczko??? Bo czytalam teraz w necie ze najlepsze kolory to błekity i zielenie bo uspokajają dziecko... Co myslicie??[QUOTE]
ja mam wlasnie na zielono
Stary 2010-08-19, 12:47   #395
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze ci takiego TZa Moj generalnie cierpliwy malzonek, jak przychodzi do glaskania mnie po brzuszku to po 5 sekundach juz mu sie nudzi. Czasami jak mala jest ruchliwa to klade jego reke na moim brzuchu ale jak nie wyczuje ruchow przez kilka pierwszych sekund to stwierdza ze nie ma co czekac Teraz staram sie go namowic abysmy pojechali jutro ze znajomymi poogladac wozki, ale juz marudzi ze nie bedzie miec czasu. A mam tutaj kolezanke ktora tez jest w ciazy i w tym samym tyg co ja i wlasnie jutro z mezem jada kupic wozek. Zaproponowali nam abysmy z nimi sie wybrali i pewnie sie skonczy na tym ze sma bede musiala. A jutro moj TZ ma dzien wolny od pracy a i tak sie wykreca.

O rany ale marudze, chyba mam jakis dzien ze wszystko mi przeszkadza. Normalnie az plakac mi sie chce
Ech, faceci to już tak widać mają - mojego ciężko nakłonić do pooglądania na all a co dopiero jakbym chciała go po sklepach ciągać...
Jak mu pokazywałam wózek i łóżeczko to tylko rzucił okiem i stwierdził, że jak mi się podoba, to żebym kupiła.
Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Kotek a real foto nie łaska pokazać
wymieniam kolor
No nie chcialo mi się fotek robić ale skoro nalegasz... tylko, ze robione telefonem to jakość taka sobie...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:48   #396
sereniti
Zakorzenienie

Artystka ta babcia to ma pomysły ja bym ją samą w dywan zawinęła

co do cc - to podobno zależy od szpitala ale częściej wyznaczają termin na 1 - 2 tyg wcześniej i kroją, czasem czekają aż akcja sama się rozwinie tylko w małych palcówkach może być problem z wolną salą i anestezjologiem. nie wiem jak będzie u mnie wybrałam mały szpital w Pyskowicach bo o naszej klinice gliwickiej nie słyszałam zbyt wielu dobrych opinii

wzrok - no to ja Was dziewczynki przebijam bo mam już -8 i nadal mi sie pogarsza - okulistka mówi że po porodzie powinno się cofnąć - czyli do -7 więc i tak jestem kret - i dlatego wolałabym mieć te cięcie zanim rozpoczną się skurcze po co oczy dodatkowo maltretować

kolor ścian - u mnie w sypialni gdzie będzie stało łóżeczko są ściany zielone - mam nadzieje że mała załapie o co kaman = zielone uspokaja czyli masz spać
do SR nie chodzę bo w sumie po co mi oddechy jak mnie pokroją zresztą tż pracuje na 2 etaty więc nie mógłby ze mną chodzić a wiem ze by chciał. on w ogóle jest bardziej napalony na dziecko niż ja - pewnie dlatego ze go mała nie kopie po nerkach . ciągle gada z brzuchem, przytula się ogląda ze mną ciuszki planuje spacery zabawy to jak będzie kąpał, przewijał itp. on w dzieciństwie miał niewesoło - wiecznie pijany ojciec, matka którą dzieci nic nie obchodziły, już w wieku 4 lat musiał gospodarstwo z rodzeństwem oporządzać - więc wydaje mi się ze teraz chce dać swojemu dziecku to czego sam nie miał

odnośnie komody z Ikei - ja taka samą tylko 150 cm wys i 5 szuflad kupiłam w styczniu za 119 zł w promocji - sprawdza się jak dotąd super, w ogóle ostatnio podliczyłam ze mam dla małej więcej ciuchów niż dla siebie i tzta razem wziętych!!! chyba muszę dokupić jeszcze jedną szafę bo wiem że koleżanka z Niemiec znów mi kilka toreb podrzuci. hehe Ewa będzie codziennie na spacer w innym kombinezonie zimowym wychodzić

za tydzień mój slub!!! chciałam też żeby było kameralnie ale niestety...moja rodzinka by to spokojnie przyjęła ale ta banda - inaczej ich nazwać nie można - od tż wielkie oburzenie - jak to BEZ PRZYJĘCIA?! wiadomo darmowe żarcie plus okazja żeby sie na mnie powyżywac. niech spróbują przy mojej matce tak im da popalic że nie będę ich 5 lat oglądac ....i po ciuchu moja obawa - czy wejdę w sukienke?!
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:49   #397
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
kretencja ja mam taka komode tylko wieksza i juk kilka lat ja mam i jestem z niej bardzo zadowolona, inne komody z BRW zaczeły sie pierniczyc po roku używania a tu NIC sie nie dzieje, sama jestem w szoku ze ikea takie dobre komody robi
Tez mamy, ale nasze po przeprowadzce ledwo sie trzymaja Ale dla dziecka kupimy, bo uwazam, ze najlepiej cos do dzieciecego dac, czego nam nie bedzie szkoda jak dziecko zniszczy. A dzieci to umieja

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Co do męża przy porodzie to ja nie wyobrażam sobie jego obecności na porodówce - nie jest mi tam do niczego potrzebny.
Juda

dla mężusia - zazdraszczam - mój to mi nawet życzeń nie składa, bo nigdy nie pamięta

Właśnie kurier przywiózł mi wózek trochę sie namęczyłam, zeby go poskładać do kupy, ale udało się
Moj ostatnio pamieta ale myli ile to lat jestesmy ze soba. Dzis go obudzilam o 5 30 i przez sen wymamrotal:Wszystkiego najlepszego z okazji naszej rocznicy (mamy dwie .-)) Tylko ze dodal nam jeden rok

Pokaz wozek

Cytat:
Napisane przez monana27 Pokaż wiadomość
, jak przychodzi do glaskania mnie po brzuszku to po 5 sekundach juz mu sie nudzi. Czasami jak mala jest ruchliwa to klade jego reke na moim brzuchu ale jak nie wyczuje ruchow przez kilka pierwszych sekund to stwierdza ze nie ma co czekac
Moj tez niecierpliwy. Szybko zabiera reke. Mowi, ze do niego jeszcze to nie dociera, ze wszystko jeszcze jest takie abstrakcyjne. My czujemy ruchy, to my jestesmy w ciazy i dlatego tak przezywamy.
Do zakupow tez sie nie wtraca. Uwaza ze juz wszystko mamy A nie mamy ani wozka, ani lozeczka, ani komody, ani przebieraka, ani pieluch i kosmetykow No ale fotelik dostalismy i to duzy przedmiot, to moze dlatego juz sadzi, ze juz wystarczy

Wlasnie wskoczylam wracajac z roboty do sklepu i byly przeceny-kupilam 2 bluzeczki ze spodenkami, w tzw. kombi- dwa kolory ze soba moga byc kombinowane, kazda bluzka z kazdymi spodenkami- przecenione z 8 Euro na 1,99 euroChoc mam troche ciuszkow, bo kupilam, rozmiar 68W sumie nic specjalnego ale mi sie spodobalo.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:53   #398
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Sorki że się nie odzywam ale jakoś nie mam ostatnio natchnienia- ale na bieżąco Was podczytuję.
Mam jedynie pytanie odnośnie Waszej glukozy po obciążeniu- bo mi na czczo wyszła w mormie a po obciążeniu wyszła mi 150mg/dl przy normie 140.
Jaką Wy miałyście- czyżby mój wynik świadczył o cukrzycy ciążowej....
Mi wyszła po obciążeniu 155 więc jeszcze ciut wyżej niż twoja, teraz musisz powtórzyć badanie tylko że z obciażeniem 75g glukozy i przez 3 dni przed badaniem trzeba być na diecie lekko strawnej - zero słodyczy, owoców itp., żeby nie zafałszować wyniku. mi w tym drugim badaniu wyszło 100 więc już ok, ale właśnie przed pierwszym badaniem jadłam wszystko jak leci a przed tym drugim zrobiłam sobie 3 dniową dietę Tak więc nie martw się na razie tylko powtórz badanie
Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Pytałam o sprawdzonych sprzedawców z allegro. Podzielcie się, jeśli macie takich
http://allegro.pl/show_user.php?search=justinex
Stary 2010-08-19, 12:54   #399
ursull
Zakorzenienie

monana, sereniti u mni ebył problem oczywiście,bo rodzinka bardzo chciała być na ślubie i wogole tak bez wesela. My to olaliśmy,stwierdziliśmy,ż e za darmochę najadac się nei będą,a te pieniądze wolimy na nas i dzeci przeznaczyć. Skoro rodziny nie będzie to i znajomych również. Wychodzę z założenia,że slub bierze się dla siebie,a nie dla rodzinki. Ja kupiłam sukienkę ciążową i na szczęście w nią wchodzę bez problemu.

sereniti ty bierzesz ślub kościelny?

Co do kolorów w pokoju,mój mały i tak będzie z nami w sypialni przez pół roku,a potem się zobaczy. W naszej sypialni jest kolor kremowy.

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:55   #400
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Wiecie co, ostatnio naszły mnie takie dziwne myśli... co jeśli na następnym USG okaże się, że lekarze się pomylili (ci co mnie wcześniej badali) i jednak będzie chłopak? Co Ja zrobię z tymi wszystkimi różowymi ubrankami?
sprzedasz na allegro i zarobisz kupę kasy
ostatnio ludzie powariowali i używany pajacyk z tygryskiem można bylo kupić za bagatela 68 zł ja mam taki sam za 19,90 z innej aukcji.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 12:57   #401
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Pokaz wozek
Wyżej wkleiłam zdjęcia
Stary 2010-08-19, 13:01   #402
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyżej wkleiłam zdjęcia
Mi sie tam kolor podoba

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:06   #403
sereniti
Zakorzenienie

Ursull nie kościelny tylko cywilny w piątek do kościoła nie chodzimy wiec to tak dla mnie hipokryzja lekka. a co moja teściowa na ten temat sądzi to jej sprawa - typowy moher ciekawe że na obronę krzyża nie pojechała hehe
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:08   #404
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mi sie tam kolor podoba
Mnie też Nie chciałam jasnego wózka bo nie mam zamiaru go czyścić co tydzień
Stary 2010-08-19, 13:11   #405
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Widzialam go na zywo i gondola wcale nie jest waska,jest normalna.A co do kolek to on sie bardzo lekko prowadzi wlasnie przez te skretne z przodu kolka,nie trzeba sie mordowac.I jakby co mozna je zablokowac.
zenia, ważne żeby Tobie się podobał (no i dzieciaczkowi) Tylko pamietaj że po sklepie pustym wózkiem to nie do porównania co po sniegu z dzieckiem w środku.
Margaryt ja mało kupowalam ubranek na all, więc trudno mi kogoś polecać, największe na razie ciążowe zakupy na all robilam u baby-time, bylam zadowolona chociaż ma on jakies negatywy, najfajniejsze co u niego kupilam i polecam to biustonosze do karmienia, jak na swoją cenę zaskoczyly mnie na plus jakością i wyglądem
Kotek81, bardzo porządnie wygląda ten wózek, i rozumiem ze to jest takie prawdziwe 2w1 że nie trzeba ze stelaża demontować spacerówki żeby zrobić wersję głęboką?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Artystka ta babcia to ma pomysły ja bym ją samą w dywan zawinęła
10/10
Stary 2010-08-19, 13:15   #406
kotek81
Zakorzenienie

A tak mi się przypomniało - byłam dzisiaj na targu i widziałam teściową - hehe schowałam się, zeby mnie czasem nie zobaczyła Wcześniej dzwoniła mniej więcej co miesiąc żebyśmy przyjechali do niej na kawę lub obiad a odkąd dowiedziała się o ciąży to się nie odzywa - ja tam wcale nie płaczę z tego powodu ale zachowuje się jak kretynka...
Tż jeszcze nie wie, ale w tym roku nie zamierzam iść do niej na wigilię (zawsze chodziliśmy najpierw do niej na 2 godzinki a potem do mojej mamy) - mam nadzieję, ze nie będzie protestował

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Kotek81, bardzo porządnie wygląda ten wózek, i rozumiem ze to jest takie prawdziwe 2w1 że nie trzeba ze stelaża demontować spacerówki żeby zrobić wersję głęboką?
no właśnie jakoś do mnie nie przemawiają te gdzie trzeba demontować spacerówkę i zakładać gondolę - tutaj rozkłada się spacerówkę na płasko i wkłada do niej usztywniane nosidełko. jestem zadowolona bo właśnie o coś takiego mi chodziło No i pomimo wagi (jest ciężki bo 19kg) ładnie się prowadzi, lekko można unieść przednie koła w górę - jeżdżę nim po domu jak głupek
Stary 2010-08-19, 13:16   #407
kropka27
Raczkowanie

Cytat:
Mi wyszła po obciążeniu 155 więc jeszcze ciut wyżej niż twoja, teraz musisz powtórzyć badanie tylko że z obciażeniem 75g glukozy i przez 3 dni przed badaniem trzeba być na diecie lekko strawnej - zero słodyczy, owoców itp., żeby nie zafałszować wyniku. mi w tym drugim badaniu wyszło 100 więc już ok, ale właśnie przed pierwszym badaniem jadłam wszystko jak leci a przed tym drugim zrobiłam sobie 3 dniową dietę Tak więc nie martw się na razie tylko powtórz badanie

http://allegro.pl/show_user.php?search=justinex
Dzieki kotek za odpowiedź- mam nadzieje że jednak ominie mnie cukrzyca....
kropka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:18   #408
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
kurka,chyba pojade do tego szpitala,bo u mnie w przychodni u gina nikt nie odbiera

Kotek81 pochwal sie wozkiem

będziesz rodzić w wejherowie?
ja też szkoda że masz dużo wcześniej termin to się pewnie nie spotkamy
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:20   #409
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
witam ja tez akurat po śniadanku

marta ja tez sie nie zapisałam do szkoly rodzenia, bo itak musze lezec to bym nie mogla tam jezdzic

irsin high beam używam na kości i pod łuk brwiowy, a ty? kurde a ja sie od lat nie moge z meteorytami pogodzić nie lubie i koniec, każda proba pojednania konczy sie przekleństwami ale szkoda wyrzucić bo takie ładne pudełko ogólnie dla mnie wszystkie pudełka benefit są super kiedyś kochałam coraliste ale teraz moim nowym przyjacielem jest thrrob

dzisiaj na obiad krokiety

tak samo uzywam
a meteoryty ... ja mam biale i jakos dziwnie mi z nimi, a szukam beige chic
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:22   #410
Artystka23
Dragonfly

Serenitidobre z tym zawinieciem babci w dywan,w ogole nagle ona wszystko nagle pakuje i chce wywozic -az w szoku jestem.Stol,krzesla,wielk ie koldry,poduchy i mnostwo innych rzeczy...dobrze ze piszecie o tym cenach w salonach meblowych,bo teraz jakos tez bedziemy zamawiac segment do pokoju...walsnie myslalam o jednej szafie,paru szafeczkach i komodzie,ale ja nie chce mebla na cala sciane
Stary 2010-08-19, 13:25   #411
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ale droga komoda
To ja sie jednak musze do Bodzia przejsc a jak nic nie bedzie to zamawiam z allegro.

Pogoda do bani masakra, ale wzielam sie i wypastowalam podloge w kuchni, umylam i odkurzylam w pokojui i lazience. Powinnam jeszcze cos ugotowac, ale mi sie nie chce.. chyba kanapki zrobie i jade do Reala a po Realu na szybkiego makaron z serem topionym

Dzis sie odpicowalam na twarzy Uzylam pierwszy raz bazy pod cienie bo dostalam, ale jakos nie wiem nad czym tak dziewczyny pialy z zachwytu, ze na bazie niby kolory sa intensywniejsze.. jak dla mnie to na wodzie albo glicerynie byly bardziej intensywne a tu blade dosc mocno Takze teczowe oczy dzis mam

Zrobilam sobie juz spis co mam kupic w Realu.. obym trafila na jakas tania, małą patelnie teflonową.
Girls, gdzie kupujecie tetre? Bo ja nigdzie nie widzialam

No i jeszcze jedno pytanie poki mi sie przypomnialo: Jak sie ma CC to sie nie ma boli? wody odchodzą? Np jak ktos wie ze np 21.10.10 bedzie mial CC.. to co z wodami? co z bolami i co z oczyszczaniem sie? bo po porodze naturalnym sie krwawi.. a tak?

ARTYSTKA, do szpitala marsz, oby sie nic nie dzialo
rozwala mnie nazwa MEBLE BODZIO

ja nie umiem uzywac cieni
Stary 2010-08-19, 13:26   #412
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Ursull nie kościelny tylko cywilny w piątek do kościoła nie chodzimy wiec to tak dla mnie hipokryzja lekka. a co moja teściowa na ten temat sądzi to jej sprawa - typowy moher ciekawe że na obronę krzyża nie pojechała hehe
to tak jak ja Ostatnio usłyszałam słowa oburzenia,że ślub biorę w poniedziałek i do tego tylko cywilny. Jakby miało znaczenie w jaki dzień . W moim przypadku to więcej moja mama marudzi,niż teściowie,oni jakoś sie pogodzili z faktem,że na ślubie nie będą.

Stary 2010-08-19, 13:32   #413
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Uwaga! Kupilam dwie koszule do spania do spzitala juz

sa aseksualne, ale co zrobic - nie ma ladnych.
Stary 2010-08-19, 13:33   #414
apoolonia
Rozeznanie

A ja dziś porobiłam małe zakupy
poduszka-kojec w końcu może będzie mi wygodnie

i dwa body w pepco

łącznie sztuk ubrań 4
Stary 2010-08-19, 13:33   #415
anankee
Rozeznanie

Szwagierka mi z Anglii przywiozła krem na pęknięcie krocza. Smaruje się nim 2 razy dziennie 6 tygodni przed porodem i ponoć chroni przed pęknięciem, uelastycznia i nawilża. Ciekawe, u nas w PL nie widziałam takiego wynalazku, ale skorzystam

Dziewczyny piszcie ile macie cm w brzuszku (na wysokości pępka), ile wam przybyło i który tydzień ciąży. Z checią porównam

Ja:
25 tc - w brzuszku mam 103 c - przybyło mi 25 cm

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:33   #416
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
będziesz rodzić w wejherowie?
ja też szkoda że masz dużo wcześniej termin to się pewnie nie spotkamy
jesli przez przodujace lozysko bede rodzic wczesniej,to tylko na Zaspie w Gdansku bo tam maja super opieke nad wczesniaczkami,jezeli dotrzymam do terminu to mysle ze w WejherowieGdynskiego nie biore pod uwage,bo zle opinie o nim kraza

Kootekk tez musze lezec ale do szkoly rodzenia sie zapisalamnie cwicze,chyba ze oddechowe,albo na wpollezaco na worku sako,te teoretyczne zajecia mamy dosc fajne i ciekawe.Wczoraj akurat mielismy o tym jak zycie plodowe maluszka ma wplyw na jego zycie po drugiej stronie brzuszkaoraz jak sie bawic z maluszkiem w brzuchu mamy

Uwazam ze slub cywilny jest tak samo wazny jak koscielny i nikt nie ma prawa sie czepiac.Moj tz nie przystapil do komunii,nie byl bierzmowany wiec koscielnego u nas nie bedzie i nikomu nic do tego
Stary 2010-08-19, 13:35   #417
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość

nie sądzę,abyś w szpitalu zastanawiala się nad swoim powabem i seksualnością,więc tym bardziej pięknem koszul

Stary 2010-08-19, 13:35   #418
Artystka23
Dragonfly

Cytat:

babka na SR mowila nam ze te koszule sa jednorazowe i wystarczy kupic w chinskim po 15 zl,dlugosci przed kolanko.faktycznie,po porodzie te koszule beda naprawde do niczego
Stary 2010-08-19, 13:35   #419
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:

ja znalazłam ładną w h&m wygląda trochę jak sukienka

teraz muszę kupić z dwie do porodu ale to już jakieś rynkowe zwykłe za 10zł

szlafrok też już jest, brakuje kapci do kompletu
Stary 2010-08-19, 13:38   #420
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość

Ja:
25 tc - w brzuszku mam 103 c - przybyło mi 25 cm
Ja mam 93cm ale nie wiem ile mi przybyło, bo nie wiem ile było wcześniej 26 tc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości