|
|
#4291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknia marzeń cz. III
Cytat:
Czesc! Pierwsze mierzenie tej sukni bede miala za trzy tygodnie, ale znam opinie dziewczyn ktore ja juz mialy i strasznie ja sobie chwalily (chociaz nie musialy, bo nie bylo zamiaru jej zakupu). Mowily, ze jak na taki typ sukni jest wyjatkowo lekka, gorset idealnie podtrzymuje biust, nie slizga sie i bolerko nie drapie. Wiec mam nadzieje, ze sie nie zawiode Moja sytuacja byla bardzo podobna do Twojej. Suknia ta jest z kolekcji 2008 i zostaly 2 w Polsce. Musialam sie szybko zdecydowac czy chce ja czy nie. Ugadalam sie z wlascicielka salonu, ze wstepnie wplace zaliczke a ona mi ja przetrzyma do wrzesnia (mieszkam za granica wiec nie mam mozliwosci przymiarki) a w razie gdyby jednak mi sie odwidziala to moge ja zamienic na inny model w salonie. Wiec zobaczymy Wszystkie moje wymiary sie zgadzaja i juz nie moge sie doczekac az ja wloze na siebie Rowniez mam zakaz ogladania innych sukien, tak na wszelki wypadek, gdyby jakas inna mi sie spodobala ale i tak ogladam Z nia jest tak samo jak z moim TZtem, ogladam innych ale kocham tylko Jego
|
|
|
|
|
#4292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje w imieniu swoim i Emiii_87, bo chyba obie mamy takie same imie Rowiez uwazam, ze w tym dniu powinnysmy sie czuc wyjatkowo! Pare razy bylam druhna na weselu wiec nie wyobrazam sobie po raz kolejny i to w dodatku na swoim slubie miec prosta suknie Rozczyczki oczywiscie beda koloru bordowego (idealnie beda pasowac to sukni w kolorze ivory) co do bizuteri to licze na to, ze pani w salonie mi cos podpowie.
|
|
|
|
|
#4293 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bolerko chyba bym zmieniła, bo jego kołnierz trochę mi się "gryzie" z koronką na dole sukniProponuję skromne dodatki, bo suknia sama w sobie jest dość "bogata" Cytat:
|
|||
|
|
|
#4294 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi absolutnie odpowiada bolerko, ono jest dopelnieniem sukni i moim zdaniem w zadnym wypadku nie gryzie sie z dolem sukni. Nie wyobrazam sobie nie miec bolerka w trakcie slubu, a wlasnie te wykonczenia najbardziej mi sie w nim podobaja. Nie bez podstawy projenkt dolaczyl taki typ "odzienia" do tego typu sukni No ale jak juz pisalam o gustach sie nie dyskutuje ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Widze, ze preferujesz suknie proste i zwiewne, a mi najbardziej podoba sie suknia numer 3 ![]() Ile osob na wizazu tyle odmiennych zdan i opini ale na tym to wszystko polega ![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Ja tak naprawde nie musialam robic maratonu po sklepach aby sie dowiedziec, ze najladniej mi bedzie w sukni typu "ksiezniczka" (w ostatecznosci zostalo to potwierdzone w paru salonach). Ale po czesci tez sie z Toba zgadzam. Nieraz na modelce lezy super a w rzeczyistosci masakraEdytowane przez emillia006 Czas edycji: 2010-08-18 o 19:32 |
||
|
|
|
#4295 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i w dodatku gust też ! nie dość że suknie księżniczki to jeszcze ten bukiet.. jest prześliczny !! bardzo mi się podoba i też myślałam o czymś podobnym. Zastanawiałam się również nad czerwonymi różami i gdzie niegdzie pare stefanotisów- to są takie małe białe kwiatki, ładnie się komponują z różami.---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- a jeszcze jeśli chodzi o fryzurę to myślałam o warkoczach francuskich, dobieranych czy jakoś tak jakieś takie wywijasy, część włosów wypuszczona i pokręcona, ale nad tym jeszcze na spokojnie pomyślę przez ten rok.
|
|
|
#4296 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że jest w czym wybierać (oj jest) Ja nawet przymierzałam jedną czy dwie suknie z drapowaniem, ale jakoś się w nich nie czułam i postawiłam na koronkę. Najważniejsze to podobać się sobie i ukochanemu![]() Rzeczywiście preferuję takie prostsze typu empire lub wąskie A ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- emillia widzę, że ślubujesz tego samego dnia co ja, tylko rok później
|
|
|
|
|
#4297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje za mile slowa Prawdopodobnie jezeli cos innego mi sie nie "ubzdura" zostane przy swoim koku. Mysle, ze takie skromne uczesanie bedzie idealnym dopelnieniem do sukni ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Mam nadzieje, ze po slubie zostaniesz jeszcze z nami na wizazu i bedziesz sluzyc nam -jako doswiadczona PM- wieloma cennymi radami i wskazowkami
|
||
|
|
|
#4298 |
|
Rozeznanie
|
hihi mam fotki z przymiarki mojej księżniczkowej sukni
ale nie są najlepsze bo się śpieszyłąm i nie zdjęłam biustonosza ( a był czarny
|
|
#4299 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze rok wcześniej?? U nas ślub to była szybka i spontaniczna akcja, zdecydowaliśmy się w czerwcu tego roku, salę rezerwowaliśmy pod koniec czerwca, czyli praktycznie 2,5 miesiąca przed ślubem. Robimy w piątek więc nie było problemu z terminami, z zespołem, księdzem, fryzjerem, itd. Potem raz dwa wysłaliśmy zaproszenia i dalej już z górki. No za suknią trochę się nachodziłam, ale już wisi w szafie i czeka, a ja codziennie ją oglądam Wczoraj dopiero fotografa zamówiłam. No i jakoś to ogarniemy mam nadzieję![]() No i też już się nie mogę doczekać!!! |
|
|
|
|
#4300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też bym chciała już to przyśpieszyć.. ślub w piątek to jakieś rozwiązanie ale mimo to w moim mieście na te warte uwagi sale trzeba długo czekać. poza tym moja rodzinka jest bardzo religijna i nie poszłaby na to. Zdaj nam koniecznie relacje jak już będziesz mężatką Pozdrawiam
|
|
|
#4301 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A relację zdam na pewno
|
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za szukanie mojej wezmę się końcem tego roku ![]() A co do sukienki,to wprawdzie nie w moim guście,ale na Tobie leży bardzo ładnie
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... taka prawdziwa księżniczka ... i pamiętaj nie ważne co my tu napiszemy. To Twój dzień i najważniejsze, żebyś sama sobie się podobała ! ![]() Ja też mam ślub w przyszłym roku..ale ostatnio udało mi się kilka zmierzyć, żeby zobaczyć w jakim kroju mi dobrze.. w jednym z salonów obsługiwał mnie Pan.. i on w sumie najwięcej mi podpowiedział... że do mojej sylwetki to taka i taka..a dlaczego-bo to i tamto... i faktycznie jak mierzyłam to co powiedział okazało się racją.. podpowiedział mi też że z punktu widzenia mężczyzny w moim przypadku lepiej by wyglądało chociaż minimalne rozcięcie na biuście..tzn nie musi być góra w kształcie serduszka..ale też żeby nie była całkowicie prosta..więc mierzyłam i takie i faktycznie mój biust bardzo fajnie w takich wyglądał ... dlatego cieszę się, że na niego trafiłam bo dużo mi pomógł i mniej więcej wiem już czego chcę.. Jednak najgorsze jest to, że jeszcze żadna sukienka nie powaliła mnie na kolana..mam nadzieję, że w końcu trafię na taką..albo sama zaprojektuje bo i tak będzie szyta
|
|
#4304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzilo mi o to, ze gdybym zabrala sie rok wczesniej za przygotowana to w tym roku pewnie bralabym juz slub ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Ta suknia na Twoim zdjeciu wyglada jeszcze ladniej niz na modelce . Pieknie wygladasz! Na Twoim miejscu nie zastanawialabym sie dlugo
|
||
|
|
|
#4305 |
|
Przyczajenie
|
Moja wymarzona już w realu
|
|
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ladnie sie prezentowalas i zaloze sie, ze Emiii_87 tez na pewno sie spodobala, bo my taki sam gust ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
W ktorym miescie ja przymierzalas? Uwazam, ze fajna bylaby z Ciebie kompanka w szalenstwach zakupowych
|
|
|
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moja suknia, którą założe 25.06.2011. Co myślicie
?Moja wymarzona
|
#4308 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
supper !!
|
|
#4309 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak to demetrios---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() Mamy, to znaczy Ty masz jeszcze dużo czasu to że ja już mam suknię to długa historia. Przechodziłam koło salonu i tylko tak sobie weszłam (niezobowiązująco ) ale jak umówiłam się na przymiarkę tej jednej jedynej która chyba na mnie czekała to tak mi się spodobała że nie mogłam się zastanawiać. Tym bardziej że to była już ostatnia suknia 36 w całej Polsce. Dlatego szybko musiałam się decydować. Ominęło mnie bieganie za sukniami i frajda z mierzenia oraz oglądania... ale nie żałuje ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
Dziękuje ![]() Na pewno i Ty znajdziesz w końcu suknię swoich marzeń, a skoro szyjesz to zawsze możesz połączyć kilka elementów z różnych sukienek i zaprojektować swoją tak jak pisałaś. Powodzenia !!! i czekamy na fotki ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
moja suknia jest z demetrios, z kolekcji 2009- dlatego też musiałam śpieszyć się z podjęciem decyzji. Kupiłam ją w Olsztynie. Jeśli bywasz czasem na Mazurach to z chęcią wybiorę się razem z Tobą na zakupowe szaleństwo ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Śliczna !!! no i Emilka ma rację- suknia zdecydowanie w naszym stylu ! fajnie też że miałaś ramiączka, również się zastanawiam czy sobie nie doszyć żeby czuć się bardziej komfortowo.---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- Cytat:
a powiedz mi czy ona jest wygodna, można w niej się swobodnie poruszać?? oglądając takie mocno dopasowane rybki zawsze się zastanawiam jak w tym tańczyć, czy nie ma się skrępowanych ruchów. Ale oczywiście mogę się mylić, tak jak pisałam nigdy nie mierzyłam rybek a mogę jeszcze zapytać jaki to model sukni? bo mojej koleżance ( przyszłej PM ) też by się bardzo podobała.
Edytowane przez emiii_87 Czas edycji: 2010-08-22 o 21:54 |
||||||
|
|
|
#4310 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, cudna! ksiezniczki sa piekne takie bajeczne
emili87 moze zadam glupiutkie pytanie ale czemu sie musialas zdecydowac szybko? chodzi o to ze jak to kolekcja 09 to juz jej wiecej nie uszyja chocbym chciala? zastanawiam sie nad marka wlasnie demetrios kolezanka chwalila, ale nie jestem w polsce i jak na razie nie mam mozliwosci mierzenia
|
#4311 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biore slub nad morzem ale suknie kupuje w salonie w Bialymstoku. Moi rodzice mieszkaja w Lomzy wiec to rzut kamieniem od nich aby pojechac i ja przymierzyc
|
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dolaczam do grona fanek sukni ksiezniczkowych.Slicznie wygladasz, suknia piekna Ja tez napewno zdecyduje sie na bogata suknie- ma byc duza i nie skromna ![]() Apropo wybierania sukni z internetu. Ja tez najpierw wybralam sobie suknie w internecie, a na przymiarkach okazalo sie, ze w realu wygladaja zupelnie inaczej. Dodatkowo, czesto wybieramy model, na ktory w internecie nie zwrocilybysmy uwagi. Mierzenie to podstawa.
Edytowane przez gwiazdeczka26 Czas edycji: 2010-08-22 o 21:17 |
|
|
|
|
#4313 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trochę była za długa dlatego poruszałam się w niej bardzo ostrożnie, po poprawkach na pewno będzie bardzo wygodna. Jaj już kiedyś pisałam przez to że dół ma tiulowy jest bardzo lekka.Dodam jeszcze, że na tym zdjęciu z przymiarki pod suknią mam zwykłą halkę. A na ślub planuję kupić halkę z kołem a może nawet dwoma wtedy dół sukni będzie się ładniej układał. Teraz moje pytanie do Was jaką halkę lepiej wybrać z jednym czy z dwoma kołami, są nawet z trzema Podobno w tych halkach z kołami wygodniej też się tańczy bo nic się nie "lepi" do nóg---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
Także jak będziesz w pobliżu to zapraszam na zakupy
Edytowane przez emiii_87 Czas edycji: 2010-08-22 o 22:14 |
||
|
|
|
#4314 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie pochwale moja!!!dla mnie jest ta prawdziwa wymarzona!
|
|
|
|
#4317 |
|
Raczkowanie
|
hm... ladna, osobiscie nie preferuje rybek ale Tobie swietnie podkresla figure a masz ja idealna. Ktoras z dziewczyn wczoraj tez dodala zdjecie rybki ale jej dol ukladal sie jak dla mnie masakrycznie za to u Ciebie jak w najlepszym porzadku, calosc fajnie dopracowana, ale nie jakas urzekajaca
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana moja tez kupilam za grosze. Nawet panie w salonie stwierdzily, ze za taki "cukiereczek" to naprawde smieszne pieniazki. Dziekuje za zaproszenie Edytowane przez emillia006 Czas edycji: 2010-08-23 o 14:51 |
|
|
|
|
#4319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje ![]() fajnie że już masz upatrzoną suknię, mi się co chwila coś innego podoba, z jednej strony chciałabym coś zwiewnego z drugiej jednak żeby było trochę bardziej bogatsze niż wieczorowa suknia w kolorze bieli, tak więc jeszcze sama nie wiem czego chce, co do materiału bardzo bym chciała albo muślin albo tiul albo coś w podobie, a np nie podoba mi się satyna. |
|
|
|
|
#4320 |
|
Rozeznanie
|
ponawiam pytanie, jak myślicie jaką halkę wybrać do sukni księżniczki ? na pewno z kołem, ale są różne- z jednym, z dwoma, z trzema i różne "modyfikacje" czyli z dodatkowymi falbanami
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

w takim fasonie w tym wyjątkowym dniu będziemy czuły się królewsko. a jak jeśli chodzi o wygodę i ciężar sukni, mierzyłaś już ją ?
no ale trudno, chyba coś w tym musi być. Teraz mam zakaz oglądania sukien
mam nadzieje że nie bede żałowała 

No ale jak juz pisalam o gustach sie nie dyskutuje 

Ta suknia na Twoim zdjeciu wyglada jeszcze ladniej niz na modelce
. Pieknie wygladasz! Na Twoim miejscu nie zastanawialabym sie dlugo
klaski :