|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
ja też z tych co nie piją za dużo
i ciężko mi to zmienić.Powiedzcie mi czemu w sumie nie można pić tej coli? Kawa też ma kofeine a dziennie filiżanke podobno sobie wypić można. Chyba że ja o czymś nie wiem |
|
|
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Cytat:
jak włożysz zardzewiałą żyletkę na noc do coli to rano będzie czysta wyżera wszystko ![]() żołądek też
|
|
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pije od czasu do czasu łyczek czy dwa.... kolezanki z innego wątku mowiły ze jak juz brzuszek bardzo duzy i mały uciska to cola pomaga dzieciątku sie przemieszczac i przestaje uciskac bo ból tak przeokropny ze nei da sie czasem wytrzymac.... łyk dwa coli i po krzyku jak one mi to pisały... " czeeekaj jak cie mały bedzie uciskał poczujesz ból to szybko polecisz po cole
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
nie martw się ja jestem z łódzkiego, ale rzeczywiście Śląsk wygrywa!!!
dziewczyny mi dr nie podał jeszcze terminu, więc nie będę się na razie dopisywać, jest to co prawda prawie 7 tydzień, ale cóż. |
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
no ale to dużo rzeczy jest niezdrowych
Siedze sobie w piżamce, bo jak posprzątałam całe mieszkanie, pranie zrobiłam i obiad to myślałam że na nos pade i wskoczyłam w piżamke i leniuchuje w łóżku teraz
|
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
ja tam jem wszystko
(racjonalnie oczywiście)fast foody też mnie pociągają
|
|
|
|
#3727 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na początku bolały potem na parę dni przestały, teraz znów bolą ![]() Cytat:
muszę to mężowi pokazać bo on mi nawet łyka nie pozwala wypić taki się zrobił wrażliwy, tego nie, tamtego nie
|
||
|
|
|
#3728 |
|
Wtajemniczenie
|
mój też tak, a jak chciałam farbować te włosy to myślałam że mnie zje. No i chodze z odrostami
![]() mmm fast food a kupiłam sobie małą paczke Laysów jak mnie smak najdzie ale najpierw trzeba zjeść owocki co kupiłam ![]() Jutro na obiad mam w planach knedle ze śliwkami zrobić
|
|
|
|
#3729 |
|
Zadomowienie
|
Magialena bardzo mi przykro.
Ja objawy mam, ale nie dokuczliwe. Tz czasem zakluje jajknik, czasem macica poboli, cycole sie odezwa, ale glownie swedzaco i spiaczka z glodem. Jak wstane po drzemce to musze cos zjesc normalnego i slodkiego inaczej mi nie dobrze. Co do coli to szwagierka na poczatku pila w sporych ilosciach, bo tylko to jej na zgage pomagalo. Pytala lekarza czy to zaszkodzi, a on, ze jak ma ochote i to jej pomaga to na zdrowie. Tyle, ze cola sama w sobie do zdrowych nie nalezy i oslabia zeby, a wiadomo, ze kluski i tak nam robia spustoszenie w organizmach, wiec lepiej nie dolewac oliwy do ognia
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
no o farbowaniu to nawet mam nie myśleć a już mam takie paskudne odrosty że sama nie mogę na siebie patrzeć
Cytat:
kochana strasznie mi przykro trzymaj się cieplutko następnym razem wszystko będzie dobrzea powiedz mi czy lekarz powiedział ci dlaczego tak się stało jaka mogła być przyczyna? może faktycznie to jeszcze gdzieś sprawdź |
|
|
|
|
#3731 |
|
Wtajemniczenie
|
dzwoniłam do Feminy by upewnić się o godzine na którą jestem zapisana i spytałam do jakiego lekarza i powiedziała że do dr Jackiewicza
|
|
|
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Boze...ja tez sobie nie wyobrazam....smutne to wszystko
|
|
|
|
|
#3733 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Większy jedynie jak wzdęc dostane, wtedy to się twardy balonik z niego robi ![]() Cytat:
![]() Tak mi przygro Magialenko Nie wiem co napisac, trzymam kciuki żeby następnym razem wszystko było w porządku ![]() Cytat:
Cytat:
Zanim coś mi pozwoli zjeśc czy zrobic to 10 razy czyta czy mi wolno ![]() Ver_ona, wikakika, moni witamy serdecznie
|
|||||
|
|
|
#3734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
jej a mi to w ogóle wszystko nieładnie pachnie jak otwieram lodówkę to blee... jedynie dziś ochotę na pierogi mam (pachną
) i zaraz sobie je pójdę usmażyć ale i tak pewnie zjem ze 3 i znów mi będzie niedobrze. także na zapachy też jestem wyczulona ale przynajmniej nie mam odwidzin w toalecie
|
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Magialenko przytulam Cię bardzo. Twój aniołek będzie z Tobą zawsze
![]() Cytat:
wiem właśnie ale nie wiedziałam że jestem już w ciąży wtedy, teraz to już po fakcie a może wiecie gdzie mogę się ubezpieczyć żebym się jeszcze załapała na świadczenia????? |
|
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
Jezeli chodzi o zapachy...to niestety wszystkie moje ukochane perfumy poszly w odstawke....ostatnio popsikalam odrobine sweter i skonczylo sie wymiotami
i to w pracowniczej toalecie |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
MAGiALENA przykro mi kochana...
Heeeej dziewczyny... ja dzisiaj miałam takiego smaka na.... hamburgera z budki i frytki. Szukałam szukałam aż znalazłam , a jak smakowało....
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Oj,ja na wszystkie tego typu świństwa mam cały czas smaka!
Po głowie chodzą mi zupki chińskie,frytki z sosem czosnkowym,wszelakie hot-dogi... mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaam ![]() A właśnie przed chwilą wypiłam gorący kubek -pomidorowa z Knorra...nie umiałam się powstrzymać
|
|
#3740 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dziś mieliśmy w domu mój zachciankowy obiad
Frytki z surówką z kiszonej kapusty i jajkiem sadzonym
|
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Gosica502 nie mów nawet o kiszonej kapuście mniam mniam zjadłabym ach aż mi ślinka poleciała. ja jak byłam teraz na wczasach to codziennie jadłam ale taką zasmażaną
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna mamy takie same smaki.. jakies frytasy, kuksu... masakra, przed ciążą tego nie bylo :P Same sciepy bym jadła..
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Może to jakiś ufoludek się urodzi,hehe
?
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie
1. zrobiłam sie na blondine byłam u fryzjerki oczywiscie nie obyło sie bez narzekania meza "ale na prawde mozesz zafarbowac????? ale naprawde naprawde czy ściemniasz?" " bo zadzwonie do lekarki" 2. wracajac od fryzjera zahaczyłam o mc drive i pożarłam a cheesburgera b. kurczakburgera bez ostrego sosu c. małą colę ![]() i mi booooooooooooooosko castia niech mąż pogada z waszym opiekunem ( nie wiem kto u niego zajmuje sie polisą u mnei ja to prowadze i w pzu mam faceta do koturego udaje sie z szystkimi pytaniami i problemami) no niech pogada kiedy musiałabyś urodzić żeby obejmowało się ubezpieczenie do wypłaty wątpię żebyś taka polisę która nie miałaby zabezpieczenia znalazła oni właśnie na wypadek ciąży tak długi okres karencji maja i pewnie inne firmy tez niestety ale napisałam na wypadek ciąży...
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki, ale mam nadrabiania
![]() Spadło mi ciśnienie i dlatego było mi słabo, 115/70 ![]() Straszne wylewy mi się na udach porobiły, aż takie fioletowe i to cholerstwo nie zniknie. Zaczynam się nie mieścić w spodniach, jak stoję jest ok, jak siedzę to muszę rozpinać
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tak samo u fryzjera musiałam rozpiąc spodnice bo bym nie wysiedziała 2 godziny ![]() i do auta tez rozpinam
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owinięcie dobry gin zobaczy też na mniej zaawansowanych aparatach usg, tyle, że nie informuje sie o tym pacjentki, bo to wywołuje niepotrzebna panikę, a nie ma jakiegos specjalnego znaczenia dla porodu, jedynie wtedy należałoby nie rodzić na leżąco lub półeząca, a w pozycji grawitacyjnej, czyli np. w kucki lub na klęcząco. Dziecko nie dusi sie dlatego, że jest owinięte pępowina, tylko najczęsciej dlatego, że kobieta np w szpitalu rodzi w pozycji leżącej lub półleżącej i wtedy ciałko dziecka wychodząc uciska pepowinę oraz tzw zyłe dolną powodując zmniejszenie przepływu krwi przez pępowinę. To jest własnie jeden z absurdów w szpitalach, najpierw każą rodzić w pozycji niezbyt sprzyjającej bezpieczenstwu malucha, a potem zaczyna się akcja ratowanie zycia i są z siebie dumni, a mama mysli, że powinna byc wdzięczna do końca zycia ... ![]() Niebezpieczna jest pepowina zbyt krótka, tylko, że ona sie raczej nie owija, bo jest własnie za krótka. Jednynie kobiety planujące rodzic w domu ( a więc np ja) powinny poprosic o dokładne zmierzenie pępowiny, zeby własnie zobaczyc, czy nie jest za krótka i ewentualnie jesli owinięta- żeby nie przybierac pozycji leżących w II fazie porodu.
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
|
|
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też niby nie przytyłam ale przez te wzdęcia to muszę spodnie rozpinać
|
|
|
|
#3749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale masz na mysi internistę? raczej nie da badania więc miałam w ramach ubezpieczenia i te badania zanosiłam tez do pryw gina, chyba pryw ze zlecił coś dodatkowo, to sobie robiłam płatne, ale to się rzadko zdarzało.---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
w szpitalu zrobią jeszcze jedno usg, zeby potwierdzic diagnoze ze skierowania, często tez robia betę ![]() Magialenko, bardzo mi przykro ![]() Ja mam umówione usg pod koniec sierpnia ( czyli 12 tydzien bedzie) i cąły czas mam teraz jakieś mysli, że albo dzidzi nie zyje, albo jakis down się ujawni, normalnie czarna rozpacz, nie wiem co tak mnie nachodzi, wszędzie natykam się na artykuły o jakichś anomaliach, niepełnosprawnych dzieciach, nawet reklamy w TV teraz co włącze to z tej akcji "pomóż" w polscacie, a jak włączyłam powtórke KSD to akurat leciał odcinek gdzie Karola poroniła boje się, żeby przeczucia się nie sprawdziły
Trójkowa mama ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. Edytowane przez niutka1 Czas edycji: 2010-08-19 o 19:21 |
||
|
|
|
#3750 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co też chyba wolałabym rozpiąć sobie spodnie niż mieć 4 cm albo i więcej w pasie
![]() wczoraj byłam z mężem w Sphinxie, mieli do shoerma (czy jakoś tak) pycha surówki aż mam smaka. Szkoda że samej nie mogę sobie do domu kupić. Frytasy też były dobre
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

i ciężko mi to zmienić.

następnym razem wszystko będzie dobrze

i to w pracowniczej toalecie

aż mam smaka. Szkoda że samej nie mogę sobie do domu kupić. Frytasy też były dobre