Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 15:40   #3721
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

ja też z tych co nie piją za dużo i ciężko mi to zmienić.

Powiedzcie mi czemu w sumie nie można pić tej coli? Kawa też ma kofeine a dziennie filiżanke podobno sobie wypić można. Chyba że ja o czymś nie wiem

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:44   #3722
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi czemu w sumie nie można pić tej coli? Kawa też ma kofeine a dziennie filiżanke podobno sobie wypić można. Chyba że ja o czymś nie wiem
hmmmm
jak włożysz zardzewiałą żyletkę na noc do coli to rano będzie czysta
wyżera wszystko

żołądek też
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:50   #3723
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

ja pije od czasu do czasu łyczek czy dwa....

kolezanki z innego wątku mowiły ze jak juz brzuszek bardzo duzy i mały uciska to cola pomaga dzieciątku sie przemieszczac i przestaje uciskac
bo ból tak przeokropny ze nei da sie czasem wytrzymac....
łyk dwa coli i po krzyku

jak one mi to pisały...

" czeeekaj jak cie mały bedzie uciskał poczujesz ból to szybko polecisz po cole "

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:50   #3724
diatoma
Zadomowienie

nie martw się ja jestem z łódzkiego, ale rzeczywiście Śląsk wygrywa!!!
dziewczyny mi dr nie podał jeszcze terminu, więc nie będę się na razie dopisywać, jest to co prawda prawie 7 tydzień, ale cóż.
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:54   #3725
blackrose4u
Wtajemniczenie

no ale to dużo rzeczy jest niezdrowych bo ja miałam taką ochote na tą colę że wypiłam te 0,5L ale w podzieleniu na dwa dni

Siedze sobie w piżamce, bo jak posprzątałam całe mieszkanie, pranie zrobiłam i obiad to myślałam że na nos pade i wskoczyłam w piżamke i leniuchuje w łóżku teraz

oczekujemy
Stary 2010-08-19, 16:00   #3726
deneb3
Zadomowienie

ja tam jem wszystko (racjonalnie oczywiście)
fast foody też mnie pociągają
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:02   #3727
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Mnie piersi bolały tylko na samym początku...gdzieś dwa tygodnie po zaplodnieniu..później już nie..jedynie mam cały czas ciepłe-jakbym miała w nich gorączkę... kurcze,wiem,że nie możemy się denerwować,ale czytając takie wiasdomości włosy się jeżą
no właśnie moje też cały czas ciepłe i na początku bolały potem na parę dni przestały, teraz znów bolą

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ja pije od czasu do czasu łyczek czy dwa....

kolezanki z innego wątku mowiły ze jak juz brzuszek bardzo duzy i mały uciska to cola pomaga dzieciątku sie przemieszczac i przestaje uciskac
bo ból tak przeokropny ze nei da sie czasem wytrzymac....
łyk dwa coli i po krzyku

jak one mi to pisały...

" czeeekaj jak cie mały bedzie uciskał poczujesz ból to szybko polecisz po cole "

muszę to mężowi pokazać bo on mi nawet łyka nie pozwala wypić taki się zrobił wrażliwy, tego nie, tamtego nie
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:06   #3728
blackrose4u
Wtajemniczenie

mój też tak, a jak chciałam farbować te włosy to myślałam że mnie zje. No i chodze z odrostami

mmm fast food a kupiłam sobie małą paczke Laysów jak mnie smak najdzie ale najpierw trzeba zjeść owocki co kupiłam
Jutro na obiad mam w planach knedle ze śliwkami zrobić

oczekujemy
Stary 2010-08-19, 16:11   #3729
Jok3r
Zadomowienie

Magialena bardzo mi przykro.

Ja objawy mam, ale nie dokuczliwe. Tz czasem zakluje jajknik, czasem macica poboli, cycole sie odezwa, ale glownie swedzaco i spiaczka z glodem. Jak wstane po drzemce to musze cos zjesc normalnego i slodkiego inaczej mi nie dobrze. Co do coli to szwagierka na poczatku pila w sporych ilosciach, bo tylko to jej na zgage pomagalo. Pytala lekarza czy to zaszkodzi, a on, ze jak ma ochote i to jej pomaga to na zdrowie. Tyle, ze cola sama w sobie do zdrowych nie nalezy i oslabia zeby, a wiadomo, ze kluski i tak nam robia spustoszenie w organizmach, wiec lepiej nie dolewac oliwy do ognia
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 16:12   #3730
Eirene1987
Zakorzenienie

no o farbowaniu to nawet mam nie myśleć a już mam takie paskudne odrosty że sama nie mogę na siebie patrzeć

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
czułam, że coś jest nie tak... od teraz jestem aniołkową mamą. nie ma akcji serca i dzidziuś ma tylko 2 cm. dostałam skierowanie do szpitala.

kochana strasznie mi przykro trzymaj się cieplutko następnym razem wszystko będzie dobrze
a powiedz mi czy lekarz powiedział ci dlaczego tak się stało jaka mogła być przyczyna? może faktycznie to jeszcze gdzieś sprawdź
Stary 2010-08-19, 16:14   #3731
blackrose4u
Wtajemniczenie

dzwoniłam do Feminy by upewnić się o godzine na którą jestem zapisana i spytałam do jakiego lekarza i powiedziała że do dr Jackiewicza

oczekujemy
Stary 2010-08-19, 16:56   #3732
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ach,ja nie wiem dlaczego takie sytuacje muszą mieć miejsce?! Jak byłam na pierwszy USG w 7 tygodniu,to dzidzia była już widoczna,a serduszko ślicznie biło...nie wyobrażam sobie,że na kolejnym USG mogliby mi powiedzieć,że nie ma akcji serca...

Boze...ja tez sobie nie wyobrazam....smutne to wszystko
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:18   #3733
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
witajcie! Nie odzywam się ostatnio za często bo mam mało czasu, ale podczytuję prawie codzień.
Chciałam zapytać czy którąś z Was boli głowa? Mnie w nocy obudził potworny ból i teraz też boli, tylko już nie z taką siłą. Moją siostrę bolała głowa w ciąży, to normalne? Nie zaszkodzi dziecku??
Mnie bardzo często boli głowa, zwłaszcza rankiem, i wtedy to w ogóle się czuję jakbym kacorka miała

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a co do brzucha - mam większy ale to od zaparć a tak to raczej nie rośnie jeszcze a to dopiero 7 tydzień więc jeszcze rosnąć nie będzie chyba choć u niektórych dziewczyn szybko zaczyna
Ja obecnie jestem w 8 tygodniu i też na razie brzucholek na swoim miejscu Większy jedynie jak wzdęc dostane, wtedy to się twardy balonik z niego robi

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
czułam, że coś jest nie tak... od teraz jestem aniołkową mamą. nie ma akcji serca i dzidziuś ma tylko 2 cm. dostałam skierowanie do szpitala.
Tak mi przygro Magialenko Nie wiem co napisac, trzymam kciuki żeby następnym razem wszystko było w porządku

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
No bo ja to nie mam wcale mdłosci, ale od czasu do czasu mam zamuła...
I ogólnie od czasu do czasu cos mnie tam kujnie w macicy..
Niby nie odczuwam tej ciazy ale to ze jestem w ciazy jak najbardziej czuje........
Kellysss ja się dokładnie czuję w tej ciąży tak samo jak ty, tzn mam czasem mdłości ale nie wymiotuję. No i strasznie wyczuwam zapachy. straaaasznie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

muszę to mężowi pokazać bo on mi nawet łyka nie pozwala wypić taki się zrobił wrażliwy, tego nie, tamtego nie
Haha jakbym o moim TŻcie czytała Zanim coś mi pozwoli zjeśc czy zrobic to 10 razy czyta czy mi wolno

Ver_ona, wikakika, moni witamy serdecznie
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:23   #3734
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Kellysss ja się dokładnie czuję w tej ciąży tak samo jak ty, tzn mam czasem mdłości ale nie wymiotuję. No i strasznie wyczuwam zapachy. straaaasznie
och zapachy czasami potrawią być wkurzające. Mnie odrzuciło od serka Almette i tego typu, kokosu i chyba przejadła się pomidorami

oczekujemy
Stary 2010-08-19, 17:26   #3735
Eirene1987
Zakorzenienie

jej a mi to w ogóle wszystko nieładnie pachnie jak otwieram lodówkę to blee... jedynie dziś ochotę na pierogi mam (pachną) i zaraz sobie je pójdę usmażyć ale i tak pewnie zjem ze 3 i znów mi będzie niedobrze. także na zapachy też jestem wyczulona ale przynajmniej nie mam odwidzin w toalecie
Stary 2010-08-19, 17:44   #3736
Castia
Wtajemniczenie

Magialenko przytulam Cię bardzo. Twój aniołek będzie z Tobą zawsze

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Castia przeleciałam poczatek "Naszego" forum aby być w tematach

pisałaś ze w lipcu maz wciągną cie do grupówki PZU abyscie mogli miec wypłaty oboje z tytułu urodzenia dziecka

ale....
nie wiem czy wiesz ze pzu ma obwarowanie dotyczące wypłaty z tego własnei tytułu
o ile inne świadczenia wymagaja 6 - misięcznego okresu karencji to karencja dla urodzenia dziecka wynosi 9 m-cy
wiec jesli maz wpisał cie od poczatku lipca to z moich wyliczen musiałabys urodzic w kwietniu zeby miec wypłacone swiadczenie...

sama w czerwcu wpisalam meza do ubezpieczenia on ma od 1 czerwca wiec moze sie załapiemy o ile urodze w marcu a nei w lutym

wklejam ci warunki grupówki o okresie karencji jest w paragrafie 26
http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_ZYCI...009_PNGP32.pdf

wiem właśnie ale nie wiedziałam że jestem już w ciąży wtedy, teraz to już po fakcie chyba się wypiszę.
a może wiecie gdzie mogę się ubezpieczyć żebym się jeszcze załapała na świadczenia?????
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:48   #3737
wikakika
Rozeznanie

Jezeli chodzi o zapachy...to niestety wszystkie moje ukochane perfumy poszly w odstawke....ostatnio popsikalam odrobine sweter i skonczylo sie wymiotamii to w pracowniczej toalecie.
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:58   #3738
Montii
Zakorzenienie

MAGiALENA przykro mi kochana...

Heeeej dziewczyny... ja dzisiaj miałam takiego smaka na.... hamburgera z budki i frytki. Szukałam szukałam aż znalazłam , a jak smakowało....

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:27   #3739
87czarna
Zakorzenienie

Oj,ja na wszystkie tego typu świństwa mam cały czas smaka! Po głowie chodzą mi zupki chińskie,frytki z sosem czosnkowym,wszelakie hot-dogi... mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaam

A właśnie przed chwilą wypiłam gorący kubek -pomidorowa z Knorra...nie umiałam się powstrzymać

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:32   #3740
gosica502
Wtajemniczenie

A my dziś mieliśmy w domu mój zachciankowy obiad Frytki z surówką z kiszonej kapusty i jajkiem sadzonym
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:33   #3741
Eirene1987
Zakorzenienie

Gosica502 nie mów nawet o kiszonej kapuście mniam mniam zjadłabym ach aż mi ślinka poleciała. ja jak byłam teraz na wczasach to codziennie jadłam ale taką zasmażaną
Stary 2010-08-19, 18:47   #3742
Montii
Zakorzenienie

Czarna mamy takie same smaki.. jakies frytasy, kuksu... masakra, przed ciążą tego nie bylo :P Same sciepy bym jadła..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 18:48   #3743
87czarna
Zakorzenienie

Może to jakiś ufoludek się urodzi,hehe ?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:03   #3744
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

a ja własnie

1. zrobiłam sie na blondine byłam u fryzjerki oczywiscie nie obyło sie bez narzekania meza
"ale na prawde mozesz zafarbowac????? ale naprawde naprawde czy ściemniasz?"
" bo zadzwonie do lekarki"

2. wracajac od fryzjera zahaczyłam o mc drive i pożarłam
a cheesburgera
b. kurczakburgera bez ostrego sosu
c. małą colę

i mi booooooooooooooosko

castia niech mąż pogada z waszym opiekunem ( nie wiem kto u niego zajmuje sie polisą u mnei ja to prowadze i w pzu mam faceta do koturego udaje sie z szystkimi pytaniami i problemami)
no niech pogada kiedy musiałabyś urodzić żeby obejmowało się ubezpieczenie do wypłaty

wątpię żebyś taka polisę która nie miałaby zabezpieczenia znalazła oni właśnie na wypadek ciąży tak długi okres karencji maja i pewnie inne firmy tez
niestety

ale napisałam na wypadek ciąży...

Stary 2010-08-19, 19:05   #3745
aja1
Zakorzenienie

Hej mamuśki, ale mam nadrabiania

Spadło mi ciśnienie i dlatego było mi słabo, 115/70
Straszne wylewy mi się na udach porobiły, aż takie fioletowe i to cholerstwo nie zniknie.
Zaczynam się nie mieścić w spodniach, jak stoję jest ok, jak siedzę to muszę rozpinać

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:11   #3746
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, ale mam nadrabiania

Spadło mi ciśnienie i dlatego było mi słabo, 115/70
Straszne wylewy mi się na udach porobiły, aż takie fioletowe i to cholerstwo nie zniknie.
Zaczynam się nie mieścić w spodniach, jak stoję jest ok, jak siedzę to muszę rozpinać

mam tak samo u fryzjera musiałam rozpiąc spodnice bo bym nie wysiedziała 2 godziny

i do auta tez rozpinam

Stary 2010-08-19, 19:12   #3747
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no rozumie, że
to mierzenie wszystkiego to jest 2 etap badań prenatalnych (18-24tc),
bo pierwszy to pomiędzy 11-14 to ta przezierność karkowa itp.
Chodzi mi tylko o to, że te badania na 2D to może mi mój gin zrobić.

A ja bym chciała iść na 3D/4D, żeby oprócz mierzenia mieć też fajna pamiątkę

Przeczytałam gdzieś że jedna dziewczyna dopiero na 3D dowiedziała się że dziecko jest owinięte pępowiną.

Owinięcie dobry gin zobaczy też na mniej zaawansowanych aparatach usg, tyle, że nie informuje sie o tym pacjentki, bo to wywołuje niepotrzebna panikę, a nie ma jakiegos specjalnego znaczenia dla porodu, jedynie wtedy należałoby nie rodzić na leżąco lub półeząca, a w pozycji grawitacyjnej, czyli np. w kucki lub na klęcząco. Dziecko nie dusi sie dlatego, że jest owinięte pępowina, tylko najczęsciej dlatego, że kobieta np w szpitalu rodzi w pozycji leżącej lub półleżącej i wtedy ciałko dziecka wychodząc uciska pepowinę oraz tzw zyłe dolną powodując zmniejszenie przepływu krwi przez pępowinę. To jest własnie jeden z absurdów w szpitalach, najpierw każą rodzić w pozycji niezbyt sprzyjającej bezpieczenstwu malucha, a potem zaczyna się akcja ratowanie zycia i są z siebie dumni, a mama mysli, że powinna byc wdzięczna do końca zycia ...
Niebezpieczna jest pepowina zbyt krótka, tylko, że ona sie raczej nie owija, bo jest własnie za krótka.
Jednynie kobiety planujące rodzic w domu ( a więc np ja) powinny poprosic o dokładne zmierzenie pępowiny, zeby własnie zobaczyc, czy nie jest za krótka i ewentualnie jesli owinięta- żeby nie przybierac pozycji leżących w II fazie porodu.
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 19:12   #3748
Eirene1987
Zakorzenienie

no ja też niby nie przytyłam ale przez te wzdęcia to muszę spodnie rozpinać
Stary 2010-08-19, 19:42   #3749
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Black Angel-ja mam nadzieję, że zostaniesz z nami-marcówkami i kwietniówkami

Dziewczyny, czy Wasze brzuszki już są widoczne? Bo czytam, że Jednej idzie do przodu, innej w boczki
a ja nic.... mam troszkę brzuch większy, ale to chyba bardziej przez jelita [mam zaparcia].... kiedy zaczął Wam 'wychodzić ' brzusio?

Apropo badań..... do gina chodzę prywatnie i właśnie się zastanawiam, czy jeśli pójdę do rodzinnego to jest szansa, ze da mi skierowanie na NFZ choć na część tych badań?Chodzi mi o podstawowe- mocz, krew, cukier, itp...bo grupę to wiem, ze muszę płacić. Nie chciałabym się wygłupić....nie wiem czy tak można... jeszcze mnie doktorek z hukiem z gabinetu wyrzuci...

no a na toxo w ogóle nie dostałam... dziwne, bo mam kota od zawsze. ale doktorek nawet nie pytał...może powinnam zrobić na własną rękę?

ale masz na mysi internistę? raczej nie da ale idź na nfz do gina i nic nie mów ze chodzisz prywatnie, ja tak robiłam w 1 ciązy, prowadziłam jednoczęśnie u 2 lekarzy, prywatnie i z nfz, miałam 2 karty ciązy badania więc miałam w ramach ubezpieczenia i te badania zanosiłam tez do pryw gina, chyba pryw ze zlecił coś dodatkowo, to sobie robiłam płatne, ale to się rzadko zdarzało.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez subtelle Pokaż wiadomość
Myślę, że warto, z jednej strony może to być trudne dla Ciebie, ale z drugiej- pomysl, ze lekarz to też człowiek. mógł sie pomylić...

w szpitalu zrobią jeszcze jedno usg, zeby potwierdzic diagnoze ze skierowania, często tez robia betę

Magialenko, bardzo mi przykro

Ja mam umówione usg pod koniec sierpnia ( czyli 12 tydzien bedzie) i cąły czas mam teraz jakieś mysli, że albo dzidzi nie zyje, albo jakis down się ujawni, normalnie czarna rozpacz, nie wiem co tak mnie nachodzi, wszędzie natykam się na artykuły o jakichś anomaliach, niepełnosprawnych dzieciach, nawet reklamy w TV teraz co włącze to z tej akcji "pomóż" w polscacie, a jak włączyłam powtórke KSD to akurat leciał odcinek gdzie Karola poroniła
boje się, żeby przeczucia się nie sprawdziły
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2010-08-19 o 19:21
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:12   #3750
blackrose4u
Wtajemniczenie

wiecie co też chyba wolałabym rozpiąć sobie spodnie niż mieć 4 cm albo i więcej w pasie nie zniose tego psychicznie. Mam większy żołądek niż brzuch. Mam nadzieje że to się zmieni

wczoraj byłam z mężem w Sphinxie, mieli do shoerma (czy jakoś tak) pycha surówki aż mam smaka. Szkoda że samej nie mogę sobie do domu kupić. Frytasy też były dobre

oczekujemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości