![]() |
#1621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Ja do gina mam zamiar iść, bo mam objawy pewnnej choroby, ktora nieleczona może skończyć sie niepłodnością. Ale dermatologom nie ufam, ciagle antybiotyki
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1623 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem przeciwna samodzielnemu leczeniu, ale ja znalazłam genialną dermatolog, a mój trądzik jest zbyt duży, żeby leczyc go domowymi sposobami. Do ginekologa przy okazji też chodzę, ale to raczej dodatek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Zakorzenienie
|
Niby tak. Moja dermatolog pzrepsywala mi go i kazała jeść czasem nawet 5 mieisięcy
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1626 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zakorzenienie
|
Hm, chyba juz nie działą ale kilka miesięcy miałam spokój. Ostatni miesiąc znów ryczałam z bólu.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1628 |
Rozeznanie
|
czy macie jakies doświadczenia z lekami typu Effaklar K lub Avene K lub Effaclar duo? Te produkty zawierają kwasy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
Zakorzenienie
|
Effaclarui K miałąm z 3 opakowania. Trochę pomagal, na początku.
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Raczkowanie
|
wiecie co, dwa tygodnie przed @ mnie wysypało, no to spoko, myślę sobie, tyle że jestem już tydzień po, a to jak było, tak jest! już mi się płakać chce.. obawiam się, że przesadziłam z epiduo, bo zamiast go na chwilę odstawić, gdy zaczęła mi schodzić skóra to chyba ją przesuszyłam i teraz te pryszcze wciąż jakby się odnawiają i jeszcze dochodzą nowe..
byłam teraz na wakacjach i idę sobie na przystanek w bielsko-białej i co? siedzi sobie kobieta na przystanku i dziwnie na mnie patrzy, po czym przywołuje mnie ręką i mówi, żebym piła bratek to mi wszystko poschodzi.. wyobrażacie sobie?! zepsuła mi humor na cały dzień.. w ogóle odechciewa mi się wszystkiego, jestem kompletnie załamana, bo nikt mnie nie rozumie... ![]()
![]() |
#1631 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1632 |
Rozeznanie
|
A dziewczyny, z tym bratkiem to jest faktycznie tak, że gdy się go zaczyna pić to on wywołuje jakby wysyp? Kurcze, przymierzam się do picia i też mi kiedyś ciocia poleciła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1634 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ercola, faktycznie tato się nie popisał, ale wiesz to przynajmniej tak w rodzinie, a nie na ulicy.. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,ja mam takie pytanie odnośnie kwasów.A mianowicie: używam toniku z BU z kwasem AHA i BHA o stężeniu 10 %.No i wczoraj widziałam,ze robią mi się krostki,wiec posmarowałam maśćią duac i polałam troszkę tym tonikiem i........ przeraziłam się. Nigdy nie miałam aż tak podrażnionej skóry,normalnie czerwono-siny plac.Już 2 dni i to nie znika,jak sobie z tym poradzic? Pomóżcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Raczkowanie
|
kalagga dziękuje za odpowiedz. Pomyślę, nad tym.
Musze wypróbować ta maseczkę z zielonej glinki z mikroabrazja. Ja używam maseczki z zielonej glinki z firmy Dermaglin dla cery trądzikowej. Lubię próbować rożne maseczki ![]() Mante ja kupuje nawet maseczkę z zielonej glinki w Rossmanie, ale wiekszy wybór maseczek z glinki, maja w aptekach. Jeśli chodzi o leczenie, to zależy, jaki kto ma trądzik. Jeśli jest duży, to lepiej skorzystać z porad specjalisty. Ja też jestem z Krakowa i od 6 lat chodzę do tego samego dermatologa. 19agusia91 jeśli masz tak bolesne miesiączki, to może ginekolog by ci przepisał jakieś tabletki na złagodzenie objawów? Nie mowie tu o hormonach, ale ja tez miałam bolesne i długie miesiączki i kiedyś dostałam od ginekologa takie tabletki ziołowe, na złagodzenie bólów. merila rozumiem cię. Sama nie raz przez to przechodziłam. Uważam, ze nie, którzy powinni sobie odpuścić te życzliwe rady. Skoro się nie znają i maja pojęcia, o co chodzi. Takie rady zawsze psują mi humor na resztę dnia a najlepsze jest, że te osoby nie rozumieją, ze to nas wprowadza w kłopot i wcale nie pomaga. Najlepsze nie raz są też , dziewczyny, które nie maja problemów z cera a raz na dłuższy czas wyskoczy im mała krostka i słyszę jak lamentują na uczelni, że maja taki wielki trądzik i jak je bardzo obsypało. Uważam, że takie osoby nie wiedza, co to znaczy mięć poważny problem z cerą. Nej nie powinno się tak robić! Nigdy! Masz już bardzo podrażniona cerę przez to. Nigdy nie stosuje się kwasów razem z antybiotykami takimi jak Duac czy innymi. Bo kwasach powinno się nawilżać twarz. Powinnaś wtedy albo posmarować się tonikiem i nawilżać cerę. Albo odstawić ten tonik i używać samego Duac. Wiem, ze chciałaś pozbyć się jak najszybciej pryszczy, ale na prawdę nie rób tak więcej. Jeśli chodzi o złagodzenie objawów to nie mogę ci za bardzo pomoc. Sama nigdy raczej nie miałam bardzo podrażnionej twarzy. Gdy miałam trochę podrażnioną cerę odstawiałam wtedy wszystkie kosmetyki z kwasami, peelingi i maseczki złuszczające i nakładałam dużo kremów nawilżających.
#1637 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A do tego sklepu już nie chodzę. Edytowane przez kotburyy Czas edycji: 2010-08-19 o 13:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Dzisiaj pół dnia przepłakałam. Nie mam już siły. Wyglądam okropnie, a obiecałam siostrze jechać z nią na zakupy do krakowa, a ja wcale a wcale nie mam teraz na to ochoty i humoru... ![]()
![]() |
#1639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za odp.Wiem,nie powinnam tak robić,ale jestem już tak przez trądzik zniszczona psychicznie,że jak widzę pryszcze-wpadam w szał,polałam się tym co miałam pod ręką i zadowolona,a jak popatrzyłam do lustra do w szoku,ze spalony placek. I co ja mam teraz robic,jestem zrozpaczona,smaruję sie wszytskim co mam pod reka w domu i tym co ma działanie nawilżające,może do weekendu zejdzie (taaaa jasne) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę nieco wykurować twarz do końca wakacji. Żałuję, że ostatnie dni spędzę w domu, ale z takim wyglądem i tak nigdzie nie czułabym się komfortowo.. ![]() Aa do krakowa nie pojechałam, bo nie mogłam już na siebie patrzeć, siostra zrozumiała chociaż mi jej żal - całe trzy dni, które miałyśmy tam spędzić razem, ona będzie sama.. I to wszystko przez ten głupi trądzik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Raczkowanie
|
Ech, wiecie co, mamy przerąbane...
Merila, nic się nie martw, ja też już z tylu rzeczy zrezygnowałam w te wakacje, że szkoda gadać. I też jestem taka wysuszona, nawet nie wiem do końca, dlaczego. Ja jutro wyjeżdżam na wakacje, więc trzymajcie się wszyscy i niech moc będzie z Wami, a jak wrócę to wszyscy będziemy mieli buzie jak z okładki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zadomowienie
|
Merila, nawilżaj, nawilżaj, nawilżaj! Nawet dwa razy dziennie.
Kto się chce skusić na polecany przeze mnie kremik ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...dzo-suchej.htm ) - uwaga, nie jest do cery suchej, tylko do delikatnej i bardzo wrażliwej. Do suchej jest inny, zielony. ![]() ![]() ![]() A przy stosowaniu tego na dzień - zero, zero, ZERO suchych skórek. ![]() A poza tym to złapałam ostatnio fazę na niezdrowe. Obżarłam się chipsów i słodyczy i właśnie mam dwa pryszczole na podbródku, grrr. Przynajmniej mnie to przekonuje, żeby przestać się obżerać tymi obrzydliwościami... ![]() A w ogóle to wychodzę z założenia, że do tego wszystkiego muszę podchodzić biorąc przykład z mojego kota: Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2010-08-19 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Raczkowanie
|
ha ha
![]() ![]() ![]() ja dzisiaj jade do Chorwacji boje sie troche tych upalow bo moja cera jest okropna podczas goraca mam nadzieje ze mnie nie wysypie ale to tez glupie rezygnowac z wakacji z powodu obawy o wyglad cery dlatego pojade! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lirriel Tylko głaskać takiego słodziaka! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=kotburyy;21499291]A ja w tamtym roku pojechałam do Chorwacji z syfami, a wróciłam cakowicie bez
![]() ![]() ![]() dziekuje ![]() a jak myslisz czym byla spowodowana ta poprawa? sloneczkiem woda czy moze chodzeniem bez makijazu? ![]() to widocznie musisz znowu sie wybrac do Chorwacji!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Zadomowienie
|
Wiem, wiem, że do głaskania idealna.
![]() ![]() No ale, do tematu: moja mama niedawno mnie poinformowała, że najlepszą cerę miała, jak ją przestała myziać kosmetykami i tym podobnymi. Po prostu myła twarz, samą wodą albo z dodatkiem jakiegoś myjącego mazidła - i tyle. Najpierw miała wysyp, długo. A potem poprawa praktycznie o 75%. No ale ja bym nie przetrwała tego wysypu. A poza tym, nie widzę żadnej poprawy od chodzenia bez makijażu. Gwoli ścisłości - uważam, że jak pochodzę bez kremu i podkładu, to pod koniec dnia mam jeszcze gorszą cerę niż zazwyczaj! Bo jednak podkład blokuje różne rzeczy, a tak trafiają one bezpośrednio na skórę i proszę bardzo. Zresztą, w początkach swoich problemów skórnych siłą rzeczy chodziłam bez podkładu, bo szczylem byłam (10-11 lat!) i co? Parę lat i NIC. Nic się nie zmieniało. Więc używam podkładu od około 14-15 roku życia, no, najpierw wiadomo, jakichś lekkich, antybakteryjnych. Potem się przerzuciłam na podkład w musie DAX (chociaż on prawie nie kryje...) i parę lat na nim przejechałam, a od roku inwestuję w te droższe podkłady... Gogela, zdecydowanie z tym słonkiem to uważaj... chociaż sama to wiesz, ale po prostu po tym co sobie sama zrobiłam nad morzem w lipcu to każdemu będę do upadłego przypominać o ochronie. ![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2010-08-20 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Raczkowanie
|
a ja już dzisiaj mam lepszy humor
![]() ![]() cieszę się mimo wszystko z tej wolności, w domu też można ciekawie spędzić czas ![]() gogela, udanego pobytu w chorwacji ![]()
Edytowane przez merila Czas edycji: 2010-08-20 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() skad ja te paranoje znam ja robilam tak samo ![]() ![]() Lirriel oczywiscie bede uwazac zawsze filtr na twarzy bede miec nalozony dermatolog kazala mi kupic iwostin soleckrin: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...radzikowej.htm zachwycona nim nie jestem twarz sie bardzos swieci ale chyba jest tak w wiekszosci filtrow mam nadzieje ze mnie nie zapcha ![]() i moge uzywac tylko clindacne duac musze odstawic to jest smieszne jeden wyjazd a masa problemow z cera inni moga jechac niczym sie nie przejmowac a my musimy miec caly plan pielegnacji haha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.