![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: psychologia -studia?
Na swps przyjmują chyba każdego [?]
![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Copyraptor
|
Ja od października zaczynam 3 rok psychologii ogólnej na UJ, jakby ktoś miał jakieś pytania, to chętnie odpowiem
![]() (Ale weźcie proszę pod uwagę, że nie wiem jakie aktualnie są progi, bo pozmieniały się zasady rekrutacji, i zwyczajnie już się tym nie interesuję.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co masz zamiar robic po psychologii? a studentow pozostalych kierunkow tez pytam w innych watkach ![]()
Edytowane przez idedodomu Czas edycji: 2010-07-25 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ot i tyle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Pani Buka
|
PR - public relations
HR - human resources ja też studiuję psychologię na UJ, ale jestem dopiero po 1 roku i jeszcze nie zorientowałam się, co mnie najbardziej interesuje. może kliniczna, może reklama, może jeszcze co innego? myślę jednak, że możliwości jest sporo, pod warunkiem że ktoś umiejętnie pokieruje swoją nauką i dalszymi krokami ![]() ps. Cholerko co to za sekcja?
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2010-07-26 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
no tak
to zalezy tez od szczescia bo niestety podaz ewidentnie przewyzsza popyt
![]() |
#101 |
Pani Buka
|
szczęście... tak, niestety.
masz rację. ale na pewno na te studia trafiają też osoby, które się po prostu do tego nie nadają i potem wychodzi... np. studia wieczorowe u mnie to jakaś porażka. ludzie mieli problem ze zdaniem najprostszego, podstawowego egzaminu, do którego nawet nie trzeba było się dużo uczyć, wystarczyło trochę ogólnej wiedzy o sobie i o ludziach czy zwyczajnej intuicji. wiem, że wyniki na studiach to nie wszystko, ale jakoś... nie widzę dla takich osób świetlanej przyszłości w zawodzie ![]()
![]() |
#102 | ||
Copyraptor
|
Kasiencja już odpowiedziała, ale tak najogólniej - PR to np. dbanie o wizerunek firmy, a HR to rekrutacja pracowników
![]() Cytat:
![]() ![]() http://apple.phils.uj.edu.pl/knsp/sekcje.php Tu sobie zerknij, może coś Cię zaciekawi. Ja jestem w tej sekcji trenerskiej, i zastanawiam się jeszcze nad KoMedią. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
uczysz sie o patologiach,chorobach i zaburzeniach, klasyfikacji chorob, metodach leczenia, przyczynach i skutkach.to tak najogolniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale owszem, większość ludzi spokojnie się dostaje, mamy z 5 rekrutacji i jak w jednym nie wyjdzie to papiery automatycznie przechodzą do kolejnego. Jednak w moim etapie rekrutacji nie dostał0 się np. tylko z 7 osób. Więc przypuszczam, że mogli mieć z 30% z matury. Jeżeli chodzi o specjalnosci to jest dokładnie tak jak napisała koleżanka wyżej: - kliniczna i zdrowia - wspomagania rozwoju - organizacji i zarządzania - ogólna Jeżeli interesuje Cię coś więcej o szkole to pytaj śmiało, chętnie odpowiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
A jest ktoś kto mógłby opowiedzieć o pracy w HR? Ponieważ wydaje mi się atrakcyjna, jednak miałabym trudności z np prowadzeniem szkoleń dla grup. Nie jestem pewną siebie osobą, w szczególności na początku, bo później się przyzwyczajam i daję radę.
Również interesuje mnie psychologia wychowawczo-kliniczna dzieci i młodzieży na UŚ.
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mnie interesuje specjalizacja sądowa, chociaż ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad kliniczną... kasiencja - jesteś na ogólnej? bo zastanawiam się o jakim egz mówisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a jest ktoś studiujący psychologię we wrocławiu? chętnie porozmawiałabym z kimś stąd
![]() bo mam wprawdzie jeszcze rok, ale bardzo mnie na psychologię ciągnie, a z drugiej strony nie wiem czy to dobry pomysł... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Możesz płacić miesięcznie (10 rat x 750 zł), możesz płacić za semestr (2 x 3475 zł) lub za cały rok z góry (6680 zł)
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo ja też po pierwszym roku UJotowskiej psychologii, tyle że stosowanej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Hej
![]()
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
wiec tak. obecnie bede w klasie maturalnej i zastanawiam sie psychologią. interesują mnie w szczególności studia w warszawie. ale jeśli ktoś odpowie na moje pytania z uczelni gdańskiej takze bede wdzięczna.
![]() 1. jakie przedmioty trzeba zdawać. 2. ile osób jest na 1 miejsce? 3. koszta 4. jak wyglądają egzaminy (wstępne?) 5. nauki rozumiem ze jest sporo ![]() 6. specjalizacje wybieramy po 2 roku? 7. jakie wy macie odczucia po tych studiach? 8. jest bardzo trudno zdać? 9. pracujecie w tym zawodzie? to chyba na tyle. myślę także o zostaniu kuratorką. nie wiem co wybrać. ![]() http://rekrutacja.uksw.edu.pl/images/ulotki/isnr.pdf co myślicie o tym kierunku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
wie może ktoś jaki był/jest próg w tym roku na psychologię na UJ? ogólną lub stosowaną (bez różnicy), pytanie czysto orientacyjne
![]() byłabym wdzięczna za jakieś info na ten temat.
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Hey
![]() od 11 wrzesnia zaczynam studiować zaocznie na GWSH w Gdańsku pedagogike wczesnoszkolna z nauczaniem j. angielskiego.. jeśli ktoras z was mogla by mi coś powiedziec o tej szkole... jakies rady.. to byłabym wdzięczna ![]()
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to szkoła jest słaba. Poziom zerowy. Zainwestowałabym na Twoim miejscu pieniądze w zaoczną pedago na UG, bo na dzienną trochę za późno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wystarczy ze poczytasz forum i zobaczysz ze wiekszosc osob chce zalozyc 'SFÓJ' wlasny biznes w ogole nie zwiazany z zawodem ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nie rozumiem jaki prawem twierdzisz, że większość ludzi chce otwierać swój biznes. Jeżeli dla Ciebie ludzie wypowiadający się na forach oznaczają większość to gratuluje. Jestem na 3 roku, w mojej grupie nikt nie planuje swojego bizensu. Połowa ludzi już pracuje w zawodzie, głownie w HRach, cześć odbywa ciekawe staże i praktyki.Praca sama do nas nie przyjdzie, ale po psychologii jest mnóstwo możliwości a sam kierunek możemy wyprofilować jak tylko chcemy, od psycho biznesu po kliniczną. Więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Odpowiadając krótko na pytania koleżanki wyżej. 1. Zależy na jakiej uczelni, sprawdz najlepiej na stronie. U mnie na swpsie liczą dwa dowolne przedmioty, które zdałaś najlepiej. 2. To też zależy od uczelni. Na Uniwersytecie Gdańskim w tym roku około 17 osób na miejsce. 3. Swps Sopot- dzienna 6 680 zł, zaoczna 6 460 zł za rok. 4. Teraz już nie ma egzaminów wstępnych na studia, tylko matura się liczy. 5. Różnie bywa, czasami mniej czasami więcej. 6. Zależy od uczelni 7. Pozytywne! ![]() Pozdrawiam i zapraszamy na psychologie! ![]() Edytowane przez 0luuun Czas edycji: 2010-08-20 o 01:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.