Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-19, 20:49   #541
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Ja tez nie ide do SR nie czuje takiej potrzeby.
Chciala bym zeby tz byl przy porodzie ale to zalezy od niego...(boi sie dentysty) ale ogolnie jest odwazny.
Kapie sie w wannie co 2 dzien leze chwilke w wodzie z plynem oliwkowym i sie relaksuje.
Ruda gratuluje
22t3dz 92 cm a wczesniej nie wiem ile.... Niunia kopie mnie czesto i coraz mocniej Czuje ja az na pecherzu.

Co do szpitala...golenia, lewatywy czy pizamki to nie mam bladego pojecia jeszcze sie tym nie interesowalam.
Czas najwyzszy zaczac

Ahh i dla dzidzi tez jeszcze nic nie mam wszystko w planach narazie...
Ale zabieramy sie juz od wrzesnia

Juz w trojeczke Kocham...

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-08-19 o 20:50
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:52   #542
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

olajka, bedziemy z Tobą duchem! Niech porobią Tobie badania, nie denerwuj się niczym na zapas.

Plecy mnie bola, chyba czas sie polozyc i ogladnac film na Polsacie..

Ale Wam zazdroszcze, ze macie wanny.. z checia bym sie zrelaksowala

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:55   #543
kotek81
Zakorzenienie

Ja też juz spadam bo dziś wcale się nie wyspałam więc moze uda mi się wcześniej zasnąć...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 20:57   #544
kootekk
Zakorzenienie

olajka bedzie dobrze i czekamy na ciebie, wracaj szybko do nas

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:05   #545
olajka
Zadomowienie

Odezwe się jak tylko wróce dzięki Dziewczyny

p.s. dziś mi koleżanka mówiła, że przed porodem trzeba samemu sobie pokupować właśnie te majty jednorazowe, lewatywy, welflon chyba też.
To ja się żegnam papa

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:14   #546
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

p.s. dziś mi koleżanka mówiła, że przed porodem trzeba samemu sobie pokupować właśnie te majty jednorazowe, lewatywy, welflon chyba też.
To ja się żegnam papa
wracaj jak najszybciej do nas

ja też zmykam, jutro rano chcę jechać do pracy, odwiedzić szefową i kolezanki z pracy a potem trochę po mieście pochodzić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:15   #547
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Miałam jeszcze dopisać, że mój TŻ nie jest jakiś mega zaangażowany w zakup wyprawki, ale też nie jęczy jak mu mówię, co kiedy trzeba kupić. W ogóle mnie facet zaskakuje, bo nie sądziłam, że będzie taki przejęty. Nawet okazało się, że w pracy gada z kumplem (żona kumpla też w ciąży) o usg, badaniach itp. Kupił sobie nawet farbki i ma plan malowania mi brzuszka i robienia zdjęć. Często gada do małej, głaszcze brzuszek A im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się angażuje
Brawo! To bardzo pocieszające. Mam nadzieję, że mój mąż też się z czasem bardziej zaangażuje. Już teraz z niedowierzaniem patrzy na mój brzuszek i cieszy się z każdego ruchu maleństwa, chociaż też nie ma cierpliwości czekać na kopniaki.

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Pytałam o sprawdzonych sprzedawców z allegro. Podzielcie się, jeśli macie takich
O, ja też poprosiłabym.

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość
Nawet nie staram sie Was nadrobic, od kilku dni calkowicie wypadlam z forum, w poniedzialek okolo poludnia wyladowalam w szpitalu, bo mnie brzuszek juz od niedzieli wieczorem bolal, a w poniedzialek juz nie moglam wytrzymac. Po badaniach stwierdzono, ze to nerki gdzies sa zablokowane i to spowodowalo pierwsze skurcze, ktore byly potworne. Naszczescie po kroplowce wszystko prawie przeszlo, ale musialam 2 dni na obsewacji lezec. Teraz musze sie zmuszac do picia ok 3 litry wody dziennie. Polozna mi powiedziala, ze jesli byloby to jakies 5 tyg pozniej to moglibysmy porod przyspieszyc, ale nie w 29 tyg, kiedy dzidzius ma dopiero 1300 gram. Niezle sie przestraszylam, tym bardziej, ze jeszcze nic z wyprawki nie mam. Od przyszlego tygodnia zaczynam kupowanie i zbieranie....

w pracy tez zwolnilam, nie moge narazie calkowicie przestac pracowac, ale powiedzialam szefowi, ze chce mnie w biurze siedziec, a robote, ktora mam zrobic i tak zrobie, jak bede miec chwilke czasu.
Na szczescie tym razem wszystko dobrze sie skonczylo, ale niezlego mialam stracha, a moj biedny Tz jeszcze bardziej byl przerazony. Nie wiem co z porodem bedzie
Jejku, współczuję stresu. Odpoczywaj dużo, leż i dogadzaj sobie - każdy tydzień na wagę złota.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:16   #548
79 Marta
Wtajemniczenie

olajka
Stary 2010-08-19, 21:20   #549
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Olajka

Stary 2010-08-19, 21:35   #550
kularek
Zadomowienie

Olajka będziemy o Was myśleć będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

dostałam w prezencie dwa kremy alatan plus i linomag -używała któraś ?

a czy może mi się do czegoś przydać dla dzidziusia krem nivea ten zwykły w granatowym opakowaniu ?

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Anecka dzięki za link do tej ciemnej komody -właśnie takiej szukałam żeby były szafki i szuflady -znalazłam taką u siebie w sklepie za 600 zł a tu za mniej niż połowa tego jest ! jest do tego też regał za 200 a w sklepie u mnie 400 mi pani powiedziała
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:40   #551
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, trzymaj się tam dzielnie i nie daj się

A ja wklejam mój monstrualny bebzon dzisiejszy - 24tc+4d

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:41   #552
ona1010
Raczkowanie

Dziekuje Wam za mile slowa otuchy, zaczelam od wczoraj na siebie bardziej uwazac i bede dbac o siebie
dzisiaj przyjechala do mnie mama i przywiozla mnostwo polskiego pysznego jedzonka, takze kilka kilogramow znowu przybedzie.

W tym szpitalu, w ktorym lezalam widzialam kobietki po porodzie, ktore normalnie w dresikach chodzily, a zadnej kobiety w koszuli nie spotkalam. Wszyscy przemili, wszedzie czysciutko i nie smierdzi, naszym polskim szpitalom daleko jeszcze do tego.
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:51   #553
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Kretencja super brzuś!

Anecka a co do tej komody to ja mam identyczna:)

Tez wkleje dzisiejszy brzusio 22t3d

Nie moge wkleic cos mi tam wyskakuje.....

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-08-19 o 22:00
Stary 2010-08-19, 21:51   #554
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

To ja się żegnam papa

wenflon?:O

moze z wlasnym lozkiem przyjade najlepiej
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:52   #555
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Eliza. Ja myślę, że niestety jest olbrzymi, no ale widocznie taki ma być
Ale Twojego coś nie widzę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:53   #556
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Brawo! To bardzo pocieszające. Mam nadzieję, że mój mąż też się z czasem bardziej zaangażuje. Już teraz z niedowierzaniem patrzy na mój brzuszek i cieszy się z każdego ruchu maleństwa, chociaż też nie ma cierpliwości czekać na kopniaki.

O, ja też poprosiłabym.

Jejku, współczuję stresu. Odpoczywaj dużo, leż i dogadzaj sobie - każdy tydzień na wagę złota.

u tego sprzedawcy kupowalam body, czapeczki, kocyk, pieluszki i pajacyki.
Polecam.

http://allegro.pl/show_user.php?uid=5027007
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 21:56   #557
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wenflon?:O

moze z wlasnym lozkiem przyjade najlepiej
to by dopiero bylo
Stary 2010-08-19, 22:00   #558
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Kretencja superbrzuś!

Anecka acodotejkomodytojamamiden tyczna:)

Tez wkleje dzisiejszy brzusio 22t3d
Eliza a jesteś zadowolona z tej komody ? długo ją już masz ? bo mi się podoba i duuuużo tańsza niż u mnie w sklepie a wygląda tak samo -tylko koloru nie jestem pewna -czy na żywo wygląda tak samo czy jak ?
a ja nie mam wogóle mebli w pokoju po remoncie , tylko kanapa i nie mam gdzie rzeczy dla dzidzi trzymać -narazie leżą w workach :/
Stary 2010-08-19, 22:05   #559
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Zadowolona z niej jestem ale akwarium na niej stoi i chciala bym jeszcze jedna ale miejsca nie ma hehehe.Szuflady tylko krutko sie wysuwaja ale ogolnie nie nazekam. Mam ja od pol roku i sie trzyma jeszcze

Mam fotke brzuszka akurat na tle komody i nie moge wkleic

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-08-19 o 22:14
Stary 2010-08-19, 22:18   #560
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Zadowolona z niej jestem ale akwarium na niej stoi i chciala bym jeszcze jedna ale miejsca nie ma hehehe.Szuflady tylko krutko sie wysuwaja ale ogolnie nie nazekam. Mam ja od pol roku i sie trzyma jeszcze

Mam fotke brzuszka akurat na tle komody i nie moge wkleic
dzięki za odpowiedź
super, że jesteś zadowolona (a jak stoi na niej akwarium to chyba jest wytrzymała
a ten kolor to dokładnie taki jak na tych zdjęciach czy na żywo się różni trochę -jaśniejszy/ciemniejszy ?
-a fotke i z brzuszkiem i z komodą -fajnie by było jakbyś wkleiła może Ci się jeszcze uda
to teraz czekam na tż jak wróci z pracy pokażę mu komodę i mam nadzieję, ze mu się spodoba

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

śliczny brzusio, komoda też a to jaki ma kolor to zależy od światła -ale raczej będzie mi pasować
Stary 2010-08-19, 22:21   #561
dzasta110
Wtajemniczenie

SR - my chodzić raczej nie będziemy mój Mąż pracuś, że hoho, na nic nie ma czasu, a jakbym mu wspomniała o szkole rodzenia to by się chłopak musiał chyba rozdwoić

mój TŻ od zawsze mówił, że przy porodzie nie będzie, ale jakoś ostatnio łącznie z rośnięciem brzucha coś mu się odmienia na siłę go nie będę ciągnęła, ale dobrze żeby był przy nas wtedy

olajka - moze to i dobrze, że idziesz do szpitala, porobią Ci badania i wszystko będzie wiadomo tak więc za jak najlepsze wyniki i trzymaj się
majtki jednorazowe to trzeba samemu sobie kupić, ale o reszcie to nie słyszałam

piżamy i koszule - ja mam dwie koszule do karmienia (jedną z dziurami, drugą na guziki) i piżamy (ale to do domu) a do porodu jaką koszule bierzecie?? bo moja siostra kupiła jakąś tanią, a potem ją wyrzuciła od razu, bo była taka brudna a Wy jak robicie??

mam komplet badań do zrobienia, w tym glukozę do picia 75 g - bleee... mówił, że dobrze sobie cytrynę wziąć i wcisnąć, któraś z resztą o tym wspominała czy to takie wstrętne jak opisują?? tylko szczerze

edit:
no i następne piekne brzusie powklejałyście

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-19 o 22:25
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:22   #562
kularek
Zadomowienie

kobietki ja to idę pod prysznic i robić kolację- tż niedługo wróci
dobranoc
Stary 2010-08-19, 22:23   #563
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Kolor jest ciemny wiadomo ze w dzien wyglada troszke jasniej ale to chyba jest orzech

Wytrzymala Wkoncu sie udalo

Dziekuje

Edytowane przez Eliza86
Czas edycji: 2010-08-19 o 22:25
Stary 2010-08-19, 22:30   #564
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Kretencja, ale bęc wielki!! Ja mam jeszcze malutki, chociaż dziś na własnej skórze po raz pierwszy przekonałam się już go widać. Pani ekspedientka w sklepie, w którym codziennie robię zakupy chyba chciała mnie zagadać i nagle niespodziewanie spytała: "A jak zdrówko? Jak się pani czuje?" Byłam tak zaskoczona, że nie wiedziałam co odpowiedzieć. Może następnym razem obsłuży mnie poza kolejką?

Eliza i Sanderinka, śliczne brzuszki.

olajka, trzymaj się. Pisz po powrocie jak wyniki badań.

Spadam do łóżka.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 22:38   #565
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Ja tez uciekam chociaz tz na nocce to w simsy sobie pogram

Dobranoc.

Stary 2010-08-19, 22:57   #566
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
piżamy i koszule - ja mam dwie koszule do karmienia (jedną z dziurami, drugą na guziki) i piżamy (ale to do domu) a do porodu jaką koszule bierzecie?? bo moja siostra kupiła jakąś tanią, a potem ją wyrzuciła od razu, bo była taka brudna a Wy jak robicie??
Ja do szpitala biorę 3 koszule, jedna używana z domu do samego porodu, aby nie było mi jej żal wyrzucić i dwie nowe do karmienia piersią. Będę spała raczej tylko w jednej, ale wolę mieć na zmianę na wszelki wypadek jeszcze jedną.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
hej! daaaaawno mnie nie było ale juz jestem! Z usg wynika że będzie dziewczynka dam jej na imie Marta, wiec prosze uprzejmie o zmiane na 1 stronce zaraz poczytam sobie zaleglosci a sporo tego wybaczycie mi ze mnie nie bylo tak dlugo?

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

nie martw sie moja corcia uzywa babydream i jestem zadowolona i z pieluszek i chusteczek
Jak miło, że jeszcze komuś się to imię podoba
Stary 2010-08-19, 22:59   #567
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

witam, zycze wszystkim dobrych snow pa
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 07:09   #568
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

lutien, 3mam kciuk izeby jednak wszystko odbylo sie w czasie
W ktorym jestes tc? Dzidz juz sporawy a widze ze 2 tygodnie przede mna rodzisz, to niezle 14 dni roznicy moj dzidz ma 900 gram jakos.

Tez mam bakterie w moczu i lekarz mi nic nie przepisuje na to bo mow ize to normalne w ciazy, wiec sama nie wiem co robic..
bakterie mga byc, jesli masz wysoka leukocytoze ok 6 to nalezy wdrozyc jakies leczenie odkazajace
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ja do szpitala biorę 3 koszule, jedna używana z domu do samego porodu, aby nie było mi jej żal wyrzucić i dwie nowe do karmienia piersią. Będę spała raczej tylko w jednej, ale wolę mieć na zmianę na wszelki wypadek jeszcze jedną.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Jak miło, że jeszcze komuś się to imię podoba
watpie zeby udalo Ci sie w jednej koszuli wytrwac w szpitalu
ja na porod koszuli nie biore bo u mnie w szpitalu sie dostaje ta z wycieciem do pasa ,ale mnie to nie przeszkadza bo i tak przy porodzie koszule podciagna do gory
zabieram ze soba 3 koszule na "po" i jakies spodnie dresowe i koszulke bo nie wszedzie jest tak, ze nie pozwalaja chodzic w spodniach- u mnie mozna no i lewatywe akurat tam gdzie rodze bierze sie swoja
olajka wracajcie szybko do nas
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 07:13   #569
kotek81
Zakorzenienie

A ja znowu pierwsza
Dzień Dobry

A nie tym razem druga
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 07:15   #570
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
A ja znowu pierwsza
Dzień Dobry

A nie tym razem druga
no
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości