![]() |
#151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kadzidło w perfumach
dodam jeszcze Dover Street Market i Artek Standard oba CdG i pierwszy to rozwodnione L'eau Trois a drugi ugrzeczniony Cardinal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zadomowienie
|
Podobny do L'eau Trois?!
![]() Napisz coś więcej, proszę! ![]()
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
wyczuwam mocne podobieństwo ale dopiero w bazie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Basiek, zerknij tu: https://wizaz.pl/forum/search.php?searchid=22930427
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-05-07 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki Kseniu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2010-05-07 o 19:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Zadomowienie
|
Daff przywołałaś piękne wspomnienia
![]() jestem niepocieszona faktem, że musiałam zrezygnować z mb03 taki piękny zapach ![]() i taki ulotny, taki nietrwały marzę aby nadano mu mocy i jednocześnie nie spowodowano zmian w odbiorze nut |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
M. Micallef Shanaan - na mojej skórze wyszedł z tego brat bliźniak Cardinala
![]() ![]()
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
A ja odnalazłam ostatnio jedne z najpiekniejszych kadzideł, jakie miałam okazję poznać. Mowa o nowości Made in Italy Rome, wyszperanym w Harvey& Nichols.
Rzym taki prawdziwy, że wydaje się, że uda się go dotknąć po wyciagnięciu ręki. Kadzidło, paczula, wetiwer, żywica, monumentalna architektura, wnętrze watykańskiej bazykili św. Piotra, chłód starych murów. I chyba najbardziej udany zapach z serii, tajbardziej 'obrazotwórczy' ![]()
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
A ja chciałam zrobić mały zbiór zapachów kadzidlanych... a w każdym razie zawierających w nutach kadzidło.
Zakochałam się w kadzidle, moim pierwszym prawdziwym kadzidlakiem był Andy Tauer, Incense Rose i teraz żyć bez niego nie mogę ![]() ![]() W zasadzie to od dawna uwielbiałam zapachy selektywne, w których jest kadzidło, tylko w mniejszej ilości, tyle że nie zdawałam sobie z tego sprawy (Opium, Poison i inne), dopiero dzięki wizażowi odkryłam świat Niszy i się zakochałam na zabój ![]() No to lecimy... ![]() ...ale przyznaję bez bicia, głównie damsko/unisex ![]() Legenda: * posiadam ![]() na zielono - wg. mnie boski na pomarańczowo - może być, ale to nie to na czerwono - wg. mnie odpada SELEKTYWNIE: Przy czym to bardzo delikatne kadzidełka... o ile kadzidło jest w nich wyczuwalne ![]() Cacharel: Noa, Anais Anais Calvin Klein: Obsession Caron: Royal Bain de Champagne Cartier: Panthere Christian Dior: Poison * Chopard: Wish Elizabeth Taylor: Passion * Estee Lauder: Cinnabar, Intuition, Youth Dew Giorgio Armani: Mania, Onde Mystere Givenchy: Les Parfums Mythiques - Le De Givenchy Guerlain: Shalimar *, Chant d'Aromes, AA Flora Nerolia, AA Winter Delice, AA l'Ondee, Les Secrets de Sophie, Halston: Halston, Catalyst Hermes: Un Jardin Sur Le Nil , Elixir des Merveilles Jesus Del Pozo: Halloween Kenzo: Esentielle, Flower Oriental, Amour, Amour Indian Holi Lancome: Miracle La Perla: La Perla Marc Jacobs: Marc Jacobs Michael Kors: Michael Kors, Chic Molinard: Molinard, Ambre Oscar de la Renta: Volupte Parfum Gres: Cabaret Prada: Infusion d'iris Sonia Rykiel: Belle Shiseido: Zen YSL: Nu *, Opium * NISZA: 10 Corso Como: 10 Corso Como Amouage: Dia, Gold, ...chyba wszystkie zapachy i chyba wszystkie mi się podobają Andy Tauer: Incense Extreme, Incense Rose - nieziemskie ![]() Annayake: Miyako Annick Goutal: Mandragore Poupre, Encens Flamboyant, Ambre Fetiche Bond NO. 9: Andy Warhol Silver Factory Boucheron: Jaipur Byredo: Chembur Carthusia: 1681 Cartier: Le Baiser Du Dragon Clive Christian: 1872 CdG: Avignon, Jaisalmer, Kyoto, Ouarzazate, Zagorsk; Hinoki i wiele innych Costes: Costes Demeter: Holy Smoke Diptyque: L'Eau Trois Donna Karan: Black Cashmere ![]() Eau d'Italie: Baume du Doge Etro: Messe de Minuit, Shaal Nur, Patchouli Frapin: Terre de Sarment Frederic Malle: French Lover Giorgio Armani, Armani Prive: Bois d'Encens, Armani Prive: Cuir Amethyste Hanae Mori: Magical Moon Heeley: Cardinal * - CUDO !! ![]() IHP: Cedarwood Tea, Burning Leaves Josef Statkus: Josef Statkus Keiko Mecheri: Oliban * Kilan: Cruel Intentions, Pure Aoud, Back to Black Krizia: Teatro alla Scala l'Artisan Parfumeur: Timbuktu, Passage d'Enfer, Aedes de Venustas, Al Oudh, Dzongkha, Fou d`Absinthe, Jatamansi, Navegar, L'Occitane: Eau d'Iparie L.T. PIVER: Cuir de Russie, Cuir Le Labo: Labdanum 18 Les Parfums De Rosine: Poussiere de Rose Lorenzo Villoresi: Incensi, Dilmum Lubin: Le Vetiver Made in Italy: Rome Maitre Parfumeur et Gantier: Santal Noble *, Eau de Iles Micallef: Black Sea, Yellow Sea, Shanaan, Avant Garde Montale: Aoud Damascus Norma Kamali: Incense, Ceremony Olivier Durbano: Turquoise, Rock Crystal, Black Tourmaline, Amethyst Parfum d'Empire: Ambre Russe *, Wazamba *, Aziyade, Cuir Ottoman * Penhaligon's: Endymion Cologne, Elixir, Opus 1870 Pro fumum Roma: Santalum, Olibanum, Patchouli Serge Lutens: Fumerie Turque, A la Nuit, Borneo 1834, Gris Clair, Muscs Koublai Khan, Fille en Aigulles, Esences et Lavande, Ambre Sultan, Chergui Rance: Triomphe, Josephine Reminiscence: Noir Satellite: Padparadsha Teo Cabanel: Julia Tesori d'Oriente: Mirra Tom Ford: Black Orchid, Private Blend Amber Absolute Voluspa: Red Amber Incense THE END... ale będzie uzupełniane ![]() To pewnie nawet nie połowa cudów z kadzidłem... na dodatek sporo niuchania i poznawania przede mną ![]() Mogłam czasami źle zaklasyfikować dany zapach - za co przepraszam, jednak czasami bardzo ciężko jest mi stwierdzić, czy coś jest niszą czy jeszcze nie ![]() Co do Selektywnych zapachów zdecydowanie większość jest dla mnie za lekka, a kadzidła jest za mało... także głównie zostaje Nisza dla mojego wybrednego oska ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-10-05 o 20:24 Powód: dopiska kolejnego zapachu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Szef ds. Wymianek
|
Wenge Essence Donny Karan
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#163 |
Zakorzenienie
|
Guerlain Aqua Allegoria Winter Delice
![]() Gucci PH ![]() CdG2 Man ![]() Christian Lacroix Tumulte PH ![]()
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Wg mnie najlepsze kadzidło, to czarny Durbano
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Zakorzenienie
|
Infusion d'iris
Kenzo Essentielle (i w ogóle chyba cała reszta Flowerów też) Byredo, Chembur - dość nietypowe, bo z cytryną.
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie jedno z lepszych
![]()
![]() |
#167 |
Konto usunięte
|
Na mnie Gustaw nie jest tak kadzidlany, bardziej apteka zielarska...
Za to Bois d'Encens ![]() ![]() I Avignon - w ogóle... CdG - idealny brand dla mnie (chodzi mi tu o stosunek wyglądu opakowania do zawartości, jakoś nie lubię opakowań w stylu złote całe) w CdG Man 2 - wyczuwam bardziej nutę imbiru.. ale kadzidła ma więcej niż Gustaw. Choć najbardziej Avignon. I Rock Crystal, choć tu czuję aldehydy i czystość niż kadziło, już bardziej Turmalin Czarny tu czuję spaleniznę po kościele. Dla mnie drzewa i kadzidła... to są moje ukochane nuty. A kadziło lubię mocne dające prawie po nerkach. Zioła miłe są, dobre. A drzewne nuty.. kolejna opowieść. Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2010-08-22 o 01:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy juz było ale jeszcze
Slava Zaitsev "Marussia"
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
O, no proszę, nawet miałam Maruśkę ale dla mnie cienizna
![]()
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
a ja kupilam bo lubie dziwne zapachy, i nie moge jej zdzierzyc, poczekam do jesieni i zimy, moze da rade
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maryska jest tak specyficzna ze albo ja się lubi albo nie i jak się nie polubiło to polubić będzie trudno.
![]() |
![]() |
#172 |
Zakorzenienie
|
Kolejny zapach: Keiko Mecheri, Oliban EDP
![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
i jeszcze: Le Labo – Labdanum 18
Pewnie już przez Was wymieniane... ![]()
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz gdzies o tym pisalam, ze odczuwam w Olibanie same nuty chemiczno pieprzne i bardzo przypomina mi kapsuły Lagerfleda zwłaszcza light, Oliban zupełnie nie pachnie niszowo, ale sie zdziwiłam jak powąchałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Opinie ludzi o tym zapachu noszonym na skórze to: słodkie, wanilia, przyjemne, kobiece, delikatne. Hmmm... ![]()
![]() |
![]() |
#176 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to witaj z powrotem ![]() ![]() Wybacz, że po mojej napaści na ciebie na priva się nie odezwałam, ale tak mi się wszystko zamieszało, że zupełnie nie miałam czasu na spotkanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny ![]()
Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2010-09-01 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zupełnie zapomniałam o wszystkim, jakos nadrobimy, chetnie spotkam się ![]() na beautyhabit Ceremony za 80$ i Incense za 220$ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
No to super... w październiku Cię dopadnę
![]() ![]() A ja właśnie dostałam Jaisalmer'a... doczekałam się ![]() Strasznie długo wysyłali... już myślała, że nie dojdzie ![]() O matko... ziołowe kadzidło, daje czadu ![]() Kardamon nieźle daje po nosie ![]() ![]()
![]() |
#179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaisalmer jest w mojej czołowce,pięciu najukochańszych zapachów, uwielbiam je http://www.luckyscent.com/search.asp...search=incense 13 stron perfum,ktore maja w nutach kadzidło
wróciłam do perfum ![]() sprzedam lub wymiana perfumy niszowe - tu Edytowane przez Basiek93 Czas edycji: 2010-09-01 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Oooo, jak miło... matko, muszę wygrać w totka...
![]() Basiek, może razem zagramy ![]() A z kadzideł, to najbardziej kocham Frankońskie ![]() Dla mnie jest najpiękniejsze na świecie ![]() Ohhhh... mamo, ja to chcę ![]() http://www.luckyscent.com/shop/secti...ose_Maroc.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.