Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 07:45   #571
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

sliczne brzucholki.

ja bylam wczoraj w rossmanie i wlachalam i macalam kremiki dla dzieci
hipp super pachnie, niemowlakiem
ale babydream tez ma podobny zapach, no i jeszcze zielony j&j mi sie podoba tylko jest ciut drozszy.

Patrzylam tez sobie na pieluchy masakrryczne ceny pampersow yhy
a rozmawialam z kolezanka ktora testowala tez inne pieluchy, i mowi ze dla malucha najlepsze okazaly sie pampersy bo nie przeciekaly [moze dlatego tak szeleszcza jak to Ishka napisala]. No w kazdym razie chyba kazda z nas bedzie testowac na wlasnym dzieciu ktore pieluchy sa dobre.

Ja rodzic bede w koszuli szpitalnej chyba, zobacze jeszcze.

olajka
ale zeby wenflon brac ze soba to pierwsze slysze.

i kupilam sobie w lumepsie pajaca z super grubszej bawelny bialego
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 08:04   #572
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Witam.
Ale dziś piękny dzień!
Ja się wybieram z Mamą do miasta, ale raczej po rzeczy dla siebie. Muszę kolejne długie spodnie ciążowe kupić, bo jesień idzie, a ja mam jedne i już ledwie w nie wchodzę. Może jakiś sweter też Dla dzidziolka nie wiem, czy coś kupię, ale do Smyka wejść zamierzam. Mam kupony na 20% zniżki, więc może coś upoluję (np. planuję się przyjrzeć otulaczkom Mohterhood - miała któraś w Was z tym do czynienia?)

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 08:42   #573
Aliszcze
Zakorzenienie

Witam

zjem śniadanko i jadę do pracy odwiedzic szefową i koleżanki a potem pochodzę po mieście, może coś ciekawego wpadnie mi w oko

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 08:49   #574
margaryt
Rozeznanie

Witam,
coś się ze mną dzieje niedobrego
Pomyliłam dni usg, ubzdurałam sobie że mam je w czwartek, a byłam zapisana w środę. No i przepadło
Gdy dzwoniłam żeby to odkręcić, to wiem że w przyszłym tygodniu nie ma lekarza u którego chciałam je zrobić i musiałam zapisać się do innego, bo to już ostatni tydzień będzie kiedy mogę zrobić połówkowe.
Jestem załamana
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 08:50   #575
kotek81
Zakorzenienie

Ja kupowałam wenflon do szpitala no ale to było 7 lat temu - nie wiem czy coś się zmieniło od tamtej pory
Ja wtedy pod koniec ciąży w przychodni dostałam kartkę co trzeba do szpitala kupić - teraz już nie pamiętam dokładnie co tam było, ale z takich "głupich" rzeczy to oprócz wenflonu był też termometr - który mi zabrali i nie oddali
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:03   #576
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
mallinka przynajmniej nie były te poszukiwania fotela bezowocne jakie bluzki kupiłas?
jedną w panterkę a drugą koszulową w niebieskie paski-obie pasują do legginsów tylko legginsów nie kupiłam bo mi gumki cisnęły albo były prześwitujące to chyba dziś znowu pojadę szukać

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
Ha Ha cześć Dziewczyny. Można dopisać do listy kolejną córeczkę mamusi i tatusia
Gratuluję mamy zdecydowaną przewagę dziewczynek na liście

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Witajcie. Jutro idę do szpitala na kilka dni. Powiedziałam lekarzowi o tym bólu żoładka i idę na badania. Dziś też stwierdził, że mam trochę napięty brzuszek. Słuchał serduszka Maluszka, ale nie robił usg. No i miałam też normalne badanie na fotelu.
Mam bólwe przy tym zatrutym zębie, która mi przeszkadza i swędzi ten ząb jakby znowu.
W szpitalu chyba do środy będę. Mam nadzieję, że wszystko z Dzidzią będzie dobrze i badania też będą dobre. No i że nie będą ze mną leżały jakieś dołujące kobiety, bo mnie to może stresować.
Dziś na wadze miałam 52,8 czyli przybyło mi 200 gram od ostatniej wizyty. Jutro przed 8 mam być w szpitalu jak mój gin będzie miał dyżur.
Olajka trzymaj się w tym szpitalu i wracaj do nas szybciutko szkoda że nie wymieniłas się nr z nami to wiedziałybyśmy co u Ciebie a ty co u nas

Stąd ponowny apel Dziewczynki: o wymianę między sobą nr kom abyśmy w razie czego były w kontakcie Coraz goręcej na naszym wątku

Swoje usługi sms-owe zaoferowała 79Marta i ja, jeszcze jedna chętna by się przydała

Kretencja brzusio śliczny, według mnie wcale nie jest jakis specjalnie wielki na swój wiek

Eliza86 Twój brzusio też fajowy, a poza tym mam identyczny

Aliszcze to udanych polowań w mieście

Ja mam średni nastrój bo my ostatnio często się sprzeczamy
nie wiem tylko co ta burza hormonalna ma wnieść do naszego związku bo chyba jakiś sens w tym powinien być

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:08   #577
kliwia
Zakorzenienie

ja moge dolaczyc do grona centrali sms
Stary 2010-08-20, 09:08   #578
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Witam,
coś się ze mną dzieje niedobrego
Pomyliłam dni usg, ubzdurałam sobie że mam je w czwartek, a byłam zapisana w środę. No i przepadło
Gdy dzwoniłam żeby to odkręcić, to wiem że w przyszłym tygodniu nie ma lekarza u którego chciałam je zrobić i musiałam zapisać się do innego, bo to już ostatni tydzień będzie kiedy mogę zrobić połówkowe.
Jestem załamana
WITAJCIE

Rzeczywiscie szkoda... pociesze cie tym ze ja tez o roznych rzeczach zapominam nagminnie i wszystko w ciazy i pologu przekrecam i pewnie bede teraz tez przekrecac wiele rzeczy zupelnie nie celowo - poprostu wiele rzeczy rozumiem pod innym katem hehe...

Drugi lekarz tez sie przylozy do zrobienia ci dobrze usg - bedzie ok...
to na kiedy masz teraz termin wizyty umowiony?

JA STOSUJE METODE ZAPISYWANIE WSZYSTKIEGO DOSLOWNIE WSZYSTKIEGO NA KALENDARZU! polecam

Wczoraj ZAKUPILAM w realu 6 pajacy dla Grzesia dwa i Tosia 4 2 szt po 18 zl sa z Tipa - po praniu nie beda eleganckie ale maja cieplego misia w srodeczku nie za grubego wiec na pizamki super no i nawet wzory mi sie podobaly...

no i plaszczyk przeciwd. juz zamowiony dziekuje za porady...

osoby na allegro u ktorych kupowalam podesle wam wieczorkiem...

teraz ide szykowac sie na WIZYTE do gina - pewnie bez usg bedzie no ale przynajmniej zbada mi brzuch i w srodeczku ... tymbardziej ze te bole mialam...

SZPITAL:
mialam dwie koszule jedna krotsza druga dluzsza dla swojego komfortu... na porodowke wzielam zwykly tshirt duzy rozm. tak by nie bylo szkoda kasy... ale nie potrzebowalam jej chyba tylko dlatego ze mialam c.c.
koszuli nie udalo mi sie poplamic ale za to strasznie sie pocilam!
i przydaloby mi sie 3 teraz dokupie 1 ... kupilam takie do karmienia od razu... i bardzo bylam zadowolona
musialam tez miec biustonosze do karmienia do szpitala bo cieklo mi z piersi a podklady przytrzymywaly mi miseczki

wenflon? u nas na pewno go nie trzeba kupowac...

lewatywa? z tym ostroznie jest przydatna ale organizm sam sie oczyszcza - niektore moga miec nagle skurcze po zrobieniu jej sobie zwlaszcza tuz przed... na porodowce siuski czy kupa to normalka wiec nie powinnyscie sie przejmowac

golenie - wiadomo komfortowo jest jak samej sie to zrobi albo tż moj sie az garnie do tego... choc moja gin powiedziala mi jasno moge sie podgalac ale nie golic mam straszne krosty po goleniu podraznienie od maszynki - metalu... a na porod moge sie juz ogolic
na porodwce tez gola i to bez problemu - nawet o maszynke nie pytaja... same mi powiedzialy ze to dla nich naturalne niczym zajrzaly ze jestem gladka hehe mialam ubaw

najwazniejsze y wam nie zabraklo podkladow poporodowych ja uzywalam i tez zamowilam teraz i tanie i super szer dl.

MAJTKI
polecam albo wasze stare a na wizyte lekarza lepsze jednorazowe np jesli sie w nich miescic bedziecie - zalezy od budowy i szer kobiety

ale osobiscie jestem zwolenniczka majtek wielorazowych!

wiadomo kosmetyki gazeta lub ksiazka telefon ladowarka sztucce kubek woda etc...

no to lece

acha w tym miesiacu zakup wielki
rodzice funduja nam na rocznice slubu zmywareczke BOSHA ! jestem zadowolona

no i sami zmieniamy w sypialni loze takie wieeeeeeelkie typowo sypialniane na zwykla kanape
niektorzy marza o wielkim lozu z jednym materacem a my si ego pozbywamy ciekawe nie? :/ troche zal ale miejsca potrzebujemy tak to jest jak rodzina sie rozmnaza
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:09   #579
kliwia
Zakorzenienie

margaryt to sie nazywa ciazowa skleroza. lec szybko do innego
Stary 2010-08-20, 09:14   #580
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam wenflon do szpitala no ale to było 7 lat temu - nie wiem czy coś się zmieniło od tamtej pory
Ja wtedy pod koniec ciąży w przychodni dostałam kartkę co trzeba do szpitala kupić - teraz już nie pamiętam dokładnie co tam było, ale z takich "głupich" rzeczy to oprócz wenflonu był też termometr - który mi zabrali i nie oddali
u nas tez na liscie jest termometr i do niczego sie rok temu nie przydal! tak samo jak oliwka dla dz. bo nawet nie pozwalali smarowac a kazali wziasc ze soba...
dlatego zrobilam swoja liste po doswiadczeniu ale u nas w legnickim szpitalu...

DO SPZITALA DLA MAMY:
- RECZNIKI
- SZLAFROK
- KOSZULE NOCNE - PRZYNAJMNIEJ 2 NAJLEPIEJ 3 JESLI KTOS NA DLUZEJ A NIGDY NIE WIADOMO:/ krotka przynajmniej jedna
- majtki jednorazowe, stare bawelniane, wielorazowe siateczkowe (te sa super!! przesle kiedys link)

- KAPCIE
- OBUWIE POD PRYSZNIC
- PRZYBORY TOALETOWE - wezcie rezerwowy papier toal. nie zawsze w danym momencie jest...
- PODPADKI LUB PODKLADY POPORODOWE BEZ FOLII NAJLEPIEJ
- DLA CO NIEKTORYCH CZEKAJACYCH NA OST. CHWILE - JEDNORAZOWA MASZYNKE DO GOLENIA
- KARTE CIAZY!!!!! DOWOD OSOBISTY!!! AKTUALNA LEGIT. UBEZP. !!! inf. wlasne - wywiad rodzinny choroby etc... leki jakie i na co ile... co ile mies. wystepuje etc...
- WODA MIN, NIEGAZOWANA DUZA I MALA NAJLEPIEJ TA ZE SMOKIEM
- APARAT FOTOGRAFICZNY
- TALERZYK, SZTUCCE, KUBEK...
- SZCZOTKA DO WLOSOW I SZAMPONU NIE ZAPOMNIJCIE

- LAKTATOR polecam
- KOMORKE I LADOWARKE!
na poczatek jakies pismo... lub ksiazke...
- pomadka np. OEPAROL na ochrone ust, krem do rak lub mleczko nawilzajace dla smyka

- stanik i skarpetki

DLA DZIECKA ZALEZY OD SZPITALA - u nas w Legnicy:
- ubranek nie trzeba ale czesto dz. ma po ich proszkach uczuelenie, krostki i mozna wymienic sobie po wizycie lekarskiej do dnia nastepnego
koszulka, bodziak, spiochy
KONIECZNIE PAMPERSY 1 paka zejdzie...
- szczoteczka
- wyparzone nozyczki
- niektore biora rozek i pieluszki ale jesli juz to polecam kolorowa tetre wowczas nie powiedza ze ukradlas szpitalowi ...
- reczniczek lub pieluszke kolorowa
- krem

Stary 2010-08-20, 09:14   #581
kretencja
Zakorzenienie

Margaryt, nie martw się, ja też straciłam dużą część mózgu w ciąży

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:16   #582
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Odezwe się jak tylko wróce dzięki Dziewczyny

p.s. dziś mi koleżanka mówiła, że przed porodem trzeba samemu sobie pokupować właśnie te majty jednorazowe, lewatywy, welflon chyba też.
To ja się żegnam papa
wszedzie jest inaczej - bedziesz teraz w szpitalu to spytaj

powodzenia i trzymamy kciuki! buziaki dla Was
Stary 2010-08-20, 09:20   #583
kliwia
Zakorzenienie

pelnia do pieluch tetrowych ktore bierzemy do szpitala, mozna sobie cos wychaftowac lub doszyc tez
Stary 2010-08-20, 09:21   #584
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
u tego sprzedawcy kupowalam body, czapeczki, kocyk, pieluszki i pajacyki.
Polecam.

http://allegro.pl/show_user.php?uid=5027007
Ja tez Wam polecam za IRSIN tego sprzedawce
RYS47
wszystko super rzetelnie czysciutko! z babeczka nawet mozna sie dogadac co do innych kolorow wstawek naszywek zamiane guzikow na napki lub odwrotnie - doplaca sie po pare zl ale masz co chcesz...

material?
miekki ! naciagajacy sie jakis czas rosnacy wiec z dz. : ) spiera sie bo wiadomo ze to 100 % bawelny ale na jedno dz. spokojnie starcza... zalezy tez ile ma sie sztuk ja kupowalam u nich od 56 do 86 na zamowienie juz za jednym razem po 5 rzeczy na kazdy rozmiar wiecej na 62 i 68 i super dodatkowo tanio wg mnie

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
pelnia do pieluch tetrowych ktore bierzemy do szpitala, mozna sobie cos wychaftowac lub doszyc tez
super pomysl!
Stary 2010-08-20, 09:24   #585
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja moge dolaczyc do grona centrali sms
to dopisuję do dyżurnych super

Margaryt no własnie skleroza ciążowa też wszystko zapisuję w kalendarzu

Stary 2010-08-20, 09:29   #586
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Zadowolona z niej jestem ale akwarium na niej stoi i chciala bym jeszcze jedna ale miejsca nie ma hehehe.Szuflady tylko krutko sie wysuwaja ale ogolnie nie nazekam. Mam ja od pol roku i sie trzyma jeszcze

Mam fotke brzuszka akurat na tle komody i nie moge wkleic
Ale kraglutki no juz coraz wieksze brzucholki mamy

Szuflady krotkie? hmm a na kolkach sa wysuwane? Fajnie wyglada ta komoda

Wczoraj jak zasypialam to tez myslalam juz o centrali sms Pomyslalam ze najlepiej jakby to byla osoba ktora rodzi najpozniej i sie udziela na forum czesto..

W nocy sie przebudzilam na siku (3.48) i dlugo nie moglam zasnac.. dzidz mnie walil od srodka.. teraz znow cisza. Ale to walenie to byla masakra jakby wolala ze chce sie wydostac

Piekny dzien sie zapowiada. Jutro mialam isc na dwa sluby i ide na jeden Z racji tego ze jeden jest 80k za miastem i godzine przed tym drugim to musze z ktoregos zrezygnowac.. wolalabym isc do kolezanki bo od marrca z nia zalatwialam suknie i w ogole.. chcialabym ją zobaczyc a drugi slub to slub ojca tz.. ehhhhhhhhh w ododatku jak mam patrzec na jego siostre to mnie chyba bedzie mdlic co minute..

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Wlasie myje okna i cos coraz gorzej tym clinem mi sie je myje eh.. dobra umyjei spadam wiec do pozniej

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:32   #587
kularek
Zadomowienie

witajcie

Pelnia super są te Twoje listy -bardzo mi pomagają
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:36   #588
mallinka
Zadomowienie

Anecka to na który ślub pójdziesz?
i rzuc te okna-w głowie mi się nie mieści że lekarz Ci kazał leżeć a Ty okna myjesz!!!!:pa la: no co za uparciuch!!!

Stary 2010-08-20, 09:38   #589
kliwia
Zakorzenienie

anecka ja do mycia okien stosune tylko wode z plynem do mycia naczyn i wycieram recznikiem papierowym na sucho i jest ok
Stary 2010-08-20, 09:39   #590
79 Marta
Wtajemniczenie

Anecka kobieto! ja po myciu okna dostałam skurczy ( ma to jakiś związek z trzymaniem rąk w górze- to NIE mój wymysł ani przesąd). Naprawdę są w życiu jakies priorytety, u mnie mąż myje i jakoś nie umarł z tego powodu. Normalnie zaraz dostaniesz telepatycznego kopniaka
Stary 2010-08-20, 09:44   #591
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość

wiadomo kosmetyki gazeta lub ksiazka telefon ladowarka sztucce kubek woda etc...
Wcale nie takie oczywiste. Ja nigdy w szpitalu jeszcze nie leżałam.

Cytat:
u nas tez na liscie jest termometr i do niczego sie rok temu nie przydal! tak samo jak oliwka dla dz. bo nawet nie pozwalali smarowac a kazali wziasc ze soba...
dlatego zrobilam swoja liste po doswiadczeniu ale u nas w legnickim szpitalu...

DO SPZITALA DLA MAMY:
- RECZNIKI
- SZLAFROK
- KOSZULE NOCNE - PRZYNAJMNIEJ 2 NAJLEPIEJ 3 JESLI KTOS NA DLUZEJ A NIGDY NIE WIADOMO:/ krotka przynajmniej jedna
- majtki jednorazowe, stare bawelniane, wielorazowe siateczkowe (te sa super!! przesle kiedys link)

- KAPCIE
- OBUWIE POD PRYSZNIC
- PRZYBORY TOALETOWE - wezcie rezerwowy papier toal. nie zawsze w danym momencie jest...
- PODPADKI LUB PODKLADY POPORODOWE BEZ FOLII NAJLEPIEJ
- DLA CO NIEKTORYCH CZEKAJACYCH NA OST. CHWILE - JEDNORAZOWA MASZYNKE DO GOLENIA
- KARTE CIAZY!!!!! DOWOD OSOBISTY!!! AKTUALNA LEGIT. UBEZP. !!! inf. wlasne - wywiad rodzinny choroby etc... leki jakie i na co ile... co ile mies. wystepuje etc...
- WODA MIN, NIEGAZOWANA DUZA I MALA NAJLEPIEJ TA ZE SMOKIEM
- APARAT FOTOGRAFICZNY
- TALERZYK, SZTUCCE, KUBEK...
- SZCZOTKA DO WLOSOW I SZAMPONU NIE ZAPOMNIJCIE

- LAKTATOR polecam
- KOMORKE I LADOWARKE!
na poczatek jakies pismo... lub ksiazke...
- pomadka np. OEPAROL na ochrone ust, krem do rak lub mleczko nawilzajace dla smyka

- stanik i skarpetki

DLA DZIECKA ZALEZY OD SZPITALA - u nas w Legnicy:
- ubranek nie trzeba ale czesto dz. ma po ich proszkach uczuelenie, krostki i mozna wymienic sobie po wizycie lekarskiej do dnia nastepnego
koszulka, bodziak, spiochy
KONIECZNIE PAMPERSY 1 paka zejdzie...
- szczoteczka
- wyparzone nozyczki
- niektore biora rozek i pieluszki ale jesli juz to polecam kolorowa tetre wowczas nie powiedza ze ukradlas szpitalowi ...
- reczniczek lub pieluszke kolorowa
- krem

Dzięki. Dla mnie super przydatne informacje.

Wiecie co? Strasznie dużo jem w ciąży białego pieczywa. Dziś już sobie obiecałam, że nie kupię i co? I już jestem głodna. Na śniadanie zjadłam musli z jogurtem, ale już mi się chce mozarelli z pomidorkiem, oliwą, czosnkiem i bułeczką. Ciekawe jak tam moje kilogramy na wizycie u gina za tydzień.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:47   #592
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Rzeczywiscie szkoda... pociesze cie tym ze ja tez o roznych rzeczach zapominam nagminnie i wszystko w ciazy i pologu przekrecam i pewnie bede teraz tez przekrecac wiele rzeczy zupelnie nie celowo - poprostu wiele rzeczy rozumiem pod innym katem hehe...

Drugi lekarz tez sie przylozy do zrobienia ci dobrze usg - bedzie ok...
to na kiedy masz teraz termin wizyty umowiony?

JA STOSUJE METODE ZAPISYWANIE WSZYSTKIEGO DOSLOWNIE WSZYSTKIEGO NA KALENDARZU! polecam
Nawet zapisy w kalendarzu nie pomogły i przypomnienie w telefonie

Pelnia dzięki za listę potrzebnych rzeczy do szpitala i za poleconego sprzedawcę.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:49   #593
rptrbj1978
Rozeznanie

http://allegro.pl/item1184219835_fri...t_filtrow.html
słyszałyscie o tym
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:52   #594
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
słyszałam, ale mam wątpliwości- znajome mamy, które uzywały dośc zachwycone ( że w porównaniu z tym gruszka jest do d...) , ale mnie ta technika czyszczenia noska ciut zniesmacza
Stary 2010-08-20, 09:54   #595
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
ja niewyobrazam sobie zycia bez tego REWELACJA
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:54   #596
Anecka
Zakorzenienie

Joanna, kup sobie grahamke Ja kupuje w biedronce grahamki i takie inne wieloziarniste.. jak jem to sie rozplywam sa tak pyszne (+pomidor, zimne maselko,ser, szynka i majonez)

Dziewczynyyyy.. ale ja w górze az tak nie trzymam jak myje okna, bo mam je nisko dosc. Po za tym góry nie myje to juz zostawie komus innemu hehe Albo po porodze umyje na swieta.

No wlasnie nie wiem na ktory slub wolalabym na kolezanki ale tam i tak na wesele nie jestem zaproszona, wiec pewnie pojade te 80km dalej.. choc zostalam o tym powiadomiona miesiac temu to tez nie powinni miec pretensji w razie jakby mnie nie bylo

W dodatku nastapil problem u mnie z mieszkaniem Ojciec moj sie nagle obudzil, przypomnial sobie o córeczce, zadzwonil zza granicy i powiedział, że.. WRACA Jestesmy generalnie skloceni od smierci mamy a w ogole od mojego dziecinstwa ialam z nim zły kontakt. Bez sensu bo juz chce zaczac robic pokoj dla dziecka, wstawic lozeczko a on nagle ze przyjezdza.. WRACAAA no super ku... !!!! I co? wróci i dzien w dzien bedziemy sie klocic, ja tego nie wytrzymam.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-20 o 09:55
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:56   #597
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja niewyobrazam sobie zycia bez tego REWELACJA
w sumie urodzimy na dośc smarkaty okres, więc może warto ...
Stary 2010-08-20, 09:57   #598
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny, moja szwagierka mówi ze to jest super poleca szczerze. Gruszka praktycznie nic nie wyciąga przy tym urządzeniu.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 09:57   #599
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Joanna, kup sobie grahamke Ja kupuje w biedronce grahamki i takie inne wieloziarniste.. jak jem to sie rozplywam sa tak pyszne (+pomidor, zimne maselko,ser, szynka i majonez)

Dziewczynyyyy.. ale ja w górze az tak nie trzymam jak myje okna, bo mam je nisko dosc. Po za tym góry nie myje to juz zostawie komus innemu hehe Albo po porodze umyje na swieta.

No wlasnie nie wiem na ktory slub wolalabym na kolezanki ale tam i tak na wesele nie jestem zaproszona, wiec pewnie pojade te 80km dalej.. choc zostalam o tym powiadomiona miesiac temu to tez nie powinni miec pretensji w razie jakby mnie nie bylo

W dodatku nastapil problem u mnie z mieszkaniem Ojciec moj sie nagle obudzil, przypomnial sobie o córeczce, zadzwonil zza granicy i powiedział, że.. WRACA Jestesmy generalnie skloceni od smierci mamy a w ogole od mojego dziecinstwa ialam z nim zły kontakt. Bez sensu bo juz chce zaczac robic pokoj dla dziecka, wstawic lozeczko a on nagle ze przyjezdza.. WRACAAA no super ku... !!!! I co? wróci i dzien w dzien bedziemy sie klocic, ja tego nie wytrzymam.
współczucia , "super" niespodzianka ze strony ojca
Stary 2010-08-20, 09:59   #600
lutien
Wtajemniczenie

Witam
dziś udało mi się wstać wcześniej - o 8:30 a nie o 10:00 Dziś mam ambitny plan zrobienia wielu rzeczy. Z takich, co trzeba chodzić to muszę posprzątać w pokoju, który jeszcze jest w remoncie, żeby TŻ mógł przez weekend go remontować (na szczęście niewiele tego), posprzątać w pokoju dziecięcym (też niewiele tego) i wstawić kilka pralek. Jedna pralka już wstawiona A z takich rzeczy na leżąco to mam plan zaktualizować wyprawkę i zrobić listę co kupujemy i gdzie. Pewnie wkleję listę ciuszków, które posiadam już, żebyście się wypowiedziały, co jeszcze trzeba dokupić.
Poza tym po wczoraj się zastanawiam, czy jest sens kupować kombinezon zimowy na wyjście ze szpitala Mam kombinezonik polarowy na 62cm i taki na zimę na 68cm. Czy to starczy, jeśli urodzę najprawdopodobniej w październiku? Czy jeśli urodzę a będzie już zimno, to starczy ten polarkowy kombinezon + ciepłe ciuszki pod i ciepły kocyk?
Dobrze, że mam trochę ciuszków takich maciupkich (56), to przynajmniej tego nie muszę kupować
I jeszcze jedno pytanie - jakie ciuszki są na wcześniaka? Takiego od 2,5-3,0 kg? Starczą 56cm Czy to jeszcze za duże? Widziałam w lumpkach body na wcześniaka i one były chyba na 50cm. Czy myślicie, że powinnam takich też dokupić Nie były drogie, więc może kupić na wszelki wypadek?
Kurczę, ale mam dziś dużo pytań
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości