rady od już zamężnych dla przyszłych PM - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-18, 22:37   #361
mafda
Zadomowienie

Dot.: rady od już zamężnych dla przyszłych PM

ja płacę jakieś okrojone menu dla nich, ale mam ich tylko dwóch dj i fotograf, w sumie z nimi rozmawiałam i im jest to na rękę. Wódki nie piją. A to menu okrojone polega na tym, że dostaną obiadek podany na talerzu, a poza tym wszystko to co inni
W sumie kobieta ma rację, jak my chodzimy do pracy to nam szef jedzenia nie daje, no ale jakoś mi to dziwnie biegać po buły na weselu masakra
Stary 2010-08-18, 22:40   #362
lusesita23
Zakorzenienie

to zalezy jakie sa zwyczaje... u nas raczej zawsze jest tak,ze te osoby siedza oddzielnie i maja 50%zarcia. nikt sie temu nie dziwi
foto bedzie pewnie tylko rano przy przygotowaniach,a potem dopiero na blogoslawienstwo <gdzies po 17> nie bedzie ciagle z nami

co do DJa to nie wiem, ale mysle,ze 50% to i tak duzo

nikt nie narzekal- przynajmniej tak jak rozmawiam o weselach

ale wiadomo,ze gdy to sa znajomi/przyjaciele i wykonuja te uslugi to mozna ich potraktowac inaczej.albo gdy wesele sie zaczyna o 13, bo tez sa takie regiony

Edytowane przez lusesita23
Czas edycji: 2010-08-18 o 23:23
lusesita23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 23:15   #363
Angel_00
Zakorzenienie

my mieliśmy obce osoby które potem jak pisałam wcześniej bardzo dziękowały szczególnie pani fotograf była zachwycona nami i nasza rodziną że ją przyjęli jak "swoją" gadali z nią żartowali nie była tylko osobą do odwalenia roboty ale trochę też jakby naszym gościem w końcu spędzała z nami ten dzień

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 23:24   #364
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Kolejne pytanie

Jak wygląda sprawa z obrazem, który jest święcony podczas mszy?
Kto ma ten obraz trzymać? Świadek?
O obrazach to nigdy nie słyszałam... Ale moja przyjaciółka miała świece. Takie duże - coś jak do chrztu. Świadkowie trzymali je podczas wychodzenia z kościoła Pary Młodej.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość
U nas starosta to ktos kto zajmuje sie tym, zeby wódka byłą na stole a goście ją pili
U mojej siostry to był wujek brat mamy, ale to było tylko wyjątkowo, bp mama chciała go uhonorować, u TŻ to zazwyczaj ojciec Młodego, ale Tż chce zeby ojcowie obaj sie tym zajęli. Co myślicie o tym? jak to jest u Was, kto zajmuje sie wodka?
U mnie będzie to świadek będzie odpowiedzialny na wódkę- brat od Pana Młodego. Świadkowie to jednocześnie starostowie. Na wszystkich weselach jakich byłam światek był starostą. Ale wiem że i Ojcowie od Młodych się też tym zajmóją - więc to raczej umowna sprawa. Najlepiej wybrać kogoś kto będzie w stanie całą noc pilnować alkoholu na stołach i ogólnie doglądać co się dzieje. Żeby sam nie popił za bardzo w tym dniu.

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 23:25   #365
Lensss
Raczkowanie

Jeśli chodzi o obraz to u mnie mamuśka mi kupuje, jako swojej córce, która odchodzi z domu, chyba żeby Bogu nade mną czuwał Już nawet sobie taki ładny wybrałam No zależy też jak kto do tego podchodzi

Co do orkiestry i kamerzysty to płacimy za nich 100% i mają oddzielny stolik U nas w ogóle orkiestra będzie stać na antresoli, więc będą tak czy siak oddzielnie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html

Edytowane przez Lensss
Czas edycji: 2010-08-18 o 23:32
Lensss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-18, 23:35   #366
ardillka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi, jak u Was było? zamawialiscie obiady dla kamerzysty, fotografa, zespołu? jak to jest przyjete? i jak miałyscie w umowach?
Jakoś też nie wyobrażam sobie żeby powiedzieć o 20 orkiestrze że nic dla nich do jedzenia nie przewiduje i że trzebabyło pojeść na obiedzie. Bez przesady może. Jak ktos ma możliwość żeby mniej zapłacić to spoko. Zawsze można zapyta c, czy ewentualnie te posiłki po połnocy - jak ktos takie przewiduje można nie doliczać. Bo zazwyczaj kamerzysty i fotografa po oczepinach juz nie ma.
Ale u nas reszta jak wszyscy. Ciasta, tort, obiad, przystawki, zimna plyta. Jedynie alkohol mniej tak tylko symbolicznie.

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Masakra straszna...biedni... :/

Podpowiedźcie mi proszę co do tych bukietów dla rodziców jak to wykombinować żeby nie zdechły?
A na sale masz daleko?? Może świadek odbierze bukiety i zawiezie an sale już w sobotę??. Tam mogą stać w wodzie.
Albo jakąś koleżankę poprosić, kogoś z bliskich - no poza rodzicami hehe.

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 08:28   #367
karadka
Zadomowienie

no rozwalila mnie ta bulka z pasztetem z tego co pamietam to my mamy w umowie z orkiestra ze zapewniamy im jedzenie. dobrze ze poruszylyscie ten temat bo zapytam czy jest jakas znizka dla obslugi (u mnie 5 osob zespol, 2 osoby fotograf i co do kamerzysty to jeszcze nie wiem bo mialo nie byc kamerzysty ale chyba zmienie zdanie) ale mi by bylo glupio gdyby im nie dac tego co gosciom! co do alkoholu to mysle ze z nami symbolicznie wypija toast ale jak z nimi rozmawialam to szef grupy sam mi powiedzial ze oni nie pija na weselach a sama tez sie juz spotkalam ze orkiestra juz ledwo spiewala bo tacy napruci byli - mowiac szczerze jakby mi taki numer ktos wycial to chyba bym im nie zaplacila! bo kto jak kto ale to orkiestra ma bawic gosci do konca!

z tymi kwiatkami to ja tez mysle zeby ktos je zawiozl na sale rano w sobote, poza tym nawet w podrozy wlozcie kwiaty do wiaderka z gabka zeby sie nie wylalo ale woda byla i nic sie im nie stanie, poza tym zapytajcie w kwiaciarni ktore kwiaty najdluzej wytrzymaja. u nas kwiaciarnia przywiezie je na sale.

kolejne pytanie mi sie nasunelo - czy mieliscie oprocz fotografa kamerzyste? jezeli tak to przy weselu 2-dniowym kamerzysta byl 2 dni czy tylko jeden?
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 09:10   #368
kfaska
Rozeznanie

dzięki za rady dziewczyny. Widze ze przemyslenia mamy takie same na temat tej obsługi. Też stwierdziłyśmy z mama, ze calej obsłudze zapewniamy full service, bo w pracy nie w pracy ale głodni byc nie moga i muszą sie dobrze czuc. Zrobiliśmy im winietki. jeszcze pogadamy z babka w knajpie bo zespól (czyli 3 osoby) na stałe wspólpracuje z naszym zajazdem i maj a jakis "układ" mozliwe ze jedzeniowy tez A wkazdym razie, wolalabym,z eby mi obsługa nei biegala po bulki z pasztetem. MASAKRAtakze tyle na ten temat. dzieki za porade
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 15:03   #369
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
teraz to ja ile to razy widziałam jak przy osobnych stolikach orkiestra piła tak że pod koniec nie było można zrozumieć piosenki która śpiewają tak więc uważam że rozgoszczenie się orkiestry fotografa dj jest tylko i wyłącznie uzależnione od charakteru i odpowiedzialności tych osób za wykonywaną pracę a nie od miejsca gdzie siedzą

No dobrze masz racje. Jednak uwazam, ze jezeli beda mieli stolik osobno to chociaz w pewnym stopniu bedziemy miec kontrole co do ilosci podawanego alkoholu dla nich. Nalezy tez na poczatku zaznaczyc, ze nie zyczymy sobie aby orkiestra/kamerzysta/fotograf upijal sie podczas wesela i ewentualnie dac im flaszke na droge.
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 16:52   #370
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
No dobrze masz racje. Jednak uwazam, ze jezeli beda mieli stolik osobno to chociaz w pewnym stopniu bedziemy miec kontrole co do ilosci podawanego alkoholu dla nich. Nalezy tez na poczatku zaznaczyc, ze nie zyczymy sobie aby orkiestra/kamerzysta/fotograf upijal sie podczas wesela i ewentualnie dac im flaszke na droge.
O matko rozumiem, że traktujesz kogoś jak dziecko tego nie rób tego nie wolno... My nie zaznaczaliśmy i jakoś nikt się nie upił. Tak jak napisałam wcześniej nawet to że powiesz coś komuś czarno na białym nie gwarantuje że ktoś się do tego dostosuje Owszem pogadać można ale czy to coś zmieni ? Jak ktoś będzie chciał to i tak wypije czy przypilnujesz że dostanie 1 butelke czy 3 aby stały na stole My znów proponowaliśmy wspólny toast i usłyszeliśmy że są w pracy nawet kieliszka nie wypił dj ani pani fotograf.... a jeśli tak to na tyle dyskretnie że nie chodzili upici w co wątpie bo nikt im nie zabraniał a zawsze słyszeliśmy że są w pracy

Jeśli ktoś jest w porządku i solidnie wykonuje swoją pracę to się nie upije a jeśli ktoś ma to gdzieś to żadne zakazy i nakazy tego nie zmienią

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2010-08-19 o 16:53
Stary 2010-08-19, 17:35   #371
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
O matko rozumiem, że traktujesz kogoś jak dziecko tego nie rób tego nie wolno... My nie zaznaczaliśmy i jakoś nikt się nie upił. Tak jak napisałam wcześniej nawet to że powiesz coś komuś czarno na białym nie gwarantuje że ktoś się do tego dostosuje Owszem pogadać można ale czy to coś zmieni ? Jak ktoś będzie chciał to i tak wypije czy przypilnujesz że dostanie 1 butelke czy 3 aby stały na stole My znów proponowaliśmy wspólny toast i usłyszeliśmy że są w pracy nawet kieliszka nie wypił dj ani pani fotograf.... a jeśli tak to na tyle dyskretnie że nie chodzili upici w co wątpie bo nikt im nie zabraniał a zawsze słyszeliśmy że są w pracy

Jeśli ktoś jest w porządku i solidnie wykonuje swoją pracę to się nie upije a jeśli ktoś ma to gdzieś to żadne zakazy i nakazy tego nie zmienią
Oczywiscie, ze wolno mi zwrocic uwage na ta kwestie. Ja place i ja wymagam. Jezeli na zespol wydaje 4300zl, fotografa 3400zl i kamerzyste 2500zl to wydaje mi sie, ze to do czegos zobowiazuje. Nie mam zamiaru zastanawiac sie czy trafilam wlasnie na abstynentow. U mojej kolezanki na weselu zespol tez podobno nie pil, a ulalali sie, ze z odczepin odstawili godzinna zenade a po drugiej w nocy para mloda zrezygnowala z zespolu. Jezeli mi cos takiego mialoby sie przydarzyc na pewno zastanawialabym sie o 100% splacenie takich delikfentow. Ale to jest tylko moja opinia. Mialas po prostu szczescie.
Stary 2010-08-19, 17:51   #372
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie, ze wolno mi zwrocic uwage na ta kwestie. Ja place i ja wymagam. Jezeli na zespol wydaje 4300zl, fotografa 3400zl i kamerzyste 2500zl to wydaje mi sie, ze to do czegos zobowiazuje. Nie mam zamiaru zastanawiac sie czy trafilam wlasnie na abstynentow. U mojej kolezanki na weselu zespol tez podobno nie pil, a ulalali sie, ze z odczepin odstawili godzinna zenade a po drugiej w nocy para mloda zrezygnowala z zespolu. Jezeli mi cos takiego mialoby sie przydarzyc na pewno zastanawialabym sie o 100% splacenie takich delikfentow. Ale to jest tylko moja opinia. Mialas po prostu szczescie.
Nie napisałam że nie możesz zwrócić komuś uwagi tylko że traktujesz ludzi jak dzieci że tego im nie wolno tamtego robić nie mogą... Jeśli są odpowiedzialni to uwierz że tego nie zrobią a jeśli nie są to zrobią co będą chcieli mimo twoich zakazów

Stary 2010-08-19, 18:35   #373
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Nie napisałam że nie możesz zwrócić komuś uwagi tylko że traktujesz ludzi jak dzieci że tego im nie wolno tamtego robić nie mogą... Jeśli są odpowiedzialni to uwierz że tego nie zrobią a jeśli nie są to zrobią co będą chcieli mimo twoich zakazów
Moze i masz racje ale w taki dzien jak slub, o ktorym marzymy od dziecka, wydajemy kupe kasy i przygotowujemy sie do niego co najmniej rok uwazam, ze naszym uslugodawcom nalezy wyznaczyc jasno granice. I nie wazne czy jedni nazwi to "traktowaniem jak dzieci", czy jeszcze inaczej Nie nalezy liczyc na to, ze akurat zespol/fotograf/kamerzysta okaze sie profesjonalista w kazdym calu. Ja ucze sie na bledach innych i nie wyobrazam sobie zeby cos lub ktos chociaz w malym stopniu moglby mi zepsuc najwazniejszy dzien w moim zyciu .
Twoja sugestie odbieram jaka dobra rade dla wszystkich PM Ja jedynie wyrazilam swoja opinie, z ktora przeciez nie wszyscy musza sie zgadzac Ty oczywiscie mialas szczescie ale gdyby przytrafilby Ci sie taki feralny zespol, na pewno inaczej "reklamowalabys" branze uslugowo-weselna na tym forum
Stary 2010-08-19, 18:49   #374
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Moze i masz racje ale w taki dzien jak slub, o ktorym marzymy od dziecka, wydajemy kupe kasy i przygotowujemy sie do niego co najmniej rok uwazam, ze naszym uslugodawcom nalezy wyznaczyc jasno granice. I nie wazne czy jedni nazwi to "traktowaniem jak dzieci", czy jeszcze inaczej Nie nalezy liczyc na to, ze akurat zespol/fotograf/kamerzysta okaze sie profesjonalista w kazdym calu. Ja ucze sie na bledach innych i nie wyobrazam sobie zeby cos lub ktos chociaz w malym stopniu moglby mi zepsuc najwazniejszy dzien w moim zyciu .
Twoja sugestie odbieram jaka dobra rade dla wszystkich PM Ja jedynie wyrazilam swoja opinie, z ktora przeciez nie wszyscy musza sie zgadzac Ty oczywiscie mialas szczescie ale gdyby przytrafilby Ci sie taki feralny zespol, na pewno inaczej "reklamowalabys" branze uslugowo-weselna na tym forum
wiesz może to też zależy od podejścia do tematu nie przygotowywaliśmy się dwóch lat nawet roku nie tylko parę miesięcy dokładnie niecałe pół roku. Nie było szału, że wszystko musi być idealne wymarzone, wyśnione itd Kwiaty nie były, sama je poprawiałam biegałam z fryzurą ślubną po pasmanteriach i papierniczych, żeby kupić podstawowe rzeczy typu tasiemka na bukiecik i taśma dwustronna na ratowanie bukietów i chociaż tego dnia do śmiechu mi nie było, że muszę tracić czas na takie rzeczy to jednak teraz się z tego śmieję. Bo w sumie mogłam od razu sama zrobić sobie "wiązanki". Chciałam owinięte wstążką kalie dla siebie i dla świadkowej (tylko inaczej ułożone) a pani kwiaciarka wykazała się inwencją twórczą no trudno się mówi. Są rzeczy które można poprawić i takie których się nie da. Jednak mimo wpadki kwiaciarki nie uważam że kwiaciarkom nie można ufać

Oczywiście rozumiem że chcesz być przezorna itd tylko po prostu uważam że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu Mimo wcześniejszych ustaleń

Stary 2010-08-19, 19:28   #375
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość

kolejne pytanie mi sie nasunelo - czy mieliscie oprocz fotografa kamerzyste? jezeli tak to przy weselu 2-dniowym kamerzysta byl 2 dni czy tylko jeden?
ja mam fotografa i kamerzyste w kościele na ślubie, a na sali tylko kamerzyste i będzie 2 dni
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-19, 19:37   #376
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
wiesz może to też zależy od podejścia do tematu nie przygotowywaliśmy się dwóch lat nawet roku nie tylko parę miesięcy dokładnie niecałe pół roku. Nie było szału, że wszystko musi być idealne wymarzone, wyśnione itd Kwiaty nie były, sama je poprawiałam biegałam z fryzurą ślubną po pasmanteriach i papierniczych, żeby kupić podstawowe rzeczy typu tasiemka na bukiecik i taśma dwustronna na ratowanie bukietów i chociaż tego dnia do śmiechu mi nie było, że muszę tracić czas na takie rzeczy to jednak teraz się z tego śmieję. Bo w sumie mogłam od razu sama zrobić sobie "wiązanki". Chciałam owinięte wstążką kalie dla siebie i dla świadkowej (tylko inaczej ułożone) a pani kwiaciarka wykazała się inwencją twórczą no trudno się mówi. Są rzeczy które można poprawić i takie których się nie da. Jednak mimo wpadki kwiaciarki nie uważam że kwiaciarkom nie można ufać

Oczywiście rozumiem że chcesz być przezorna itd tylko po prostu uważam że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu Mimo wcześniejszych ustaleń
Troche Ci zazdroszcze, ze juz jestes PO
Stary 2010-08-19, 19:57   #377
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Troche Ci zazdroszcze, ze juz jestes PO
E tam nie ma czego między nami tak naprawdę nic to nie zmieniło a ja biegam żeby wszystkie dokumenty pozmieniać... Trochę mi blokuje dowód na który mam czekać 5 tygodni a mija dopiero 3 :/ i potem dalsze wymienianie danych potem kupno mieszkania i tak dalej a ten dzień minął tak szybko że szok. Więc nie ma się co wysilać ważne jest to aby po ślubie nadal się kochać nie uważać męża/żony za własność. Tak naprawdę to nie ten dzień jest ważny ale to co potem

Stary 2010-08-19, 20:58   #378
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
E tam nie ma czego między nami tak naprawdę nic to nie zmieniło a ja biegam żeby wszystkie dokumenty pozmieniać... Trochę mi blokuje dowód na który mam czekać 5 tygodni a mija dopiero 3 :/ i potem dalsze wymienianie danych potem kupno mieszkania i tak dalej a ten dzień minął tak szybko że szok. Więc nie ma się co wysilać ważne jest to aby po ślubie nadal się kochać nie uważać męża/żony za własność. Tak naprawdę to nie ten dzień jest ważny ale to co potem
Zgadzam sie Najwazniejsze jest co potem
A co do dokumentow moglabys mi w skrocie napisac jak to sie wszystko odbywa. Mieszkam za granica i po slubie bede jedynie dwa tygodnie w Polsce. Z tego co widze po Twoim poscie, chyba nie zdaze wymienic swojego paszportu i dowodu no i wroce z powrotem z panienskim nazwiskiem w dokumentach
Stary 2010-08-19, 22:13   #379
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam sie Najwazniejsze jest co potem
A co do dokumentow moglabys mi w skrocie napisac jak to sie wszystko odbywa. Mieszkam za granica i po slubie bede jedynie dwa tygodnie w Polsce. Z tego co widze po Twoim poscie, chyba nie zdaze wymienic swojego paszportu i dowodu no i wroce z powrotem z panienskim nazwiskiem w dokumentach
- od razu w poniedziałek poszłam złożyć wniosek o dowód osobisty i odbiór - 5 tygodni.
- złożyłam NIP 3 w US z nowym nazwiskiem (jak będzie już dowód i zmienione dane w banku będę musiała złożyć ten dokument jeszcze raz)
- pozmieniałam dane w zakładzie pracy plus legitymacja ubezpieczeniowa i inne wewnętrze "przedmioty" typu pieczątki itd
- jeśli ktoś ma prawo jazdy, paszport itd no to te dokumenty
mnie pozostały/li:
- banki,
- lekarze,
- OFE,
- allegro ( gdyby odbiór na poczcie to z nowym dowodem mi nie wydadzą na stare nazwisko),
- jeśli ktoś ma to wszelkie Avony Oriflame (czy jak to się pisze),
Na tą chwilę innych pomysłów nie mam jak któreś dziewczyny jeszcze coś załatwiały to dopisujcie na pewno się przyda wszystkim które to czeka

Stary 2010-08-19, 22:42   #380
karadka
Zadomowienie

emilia - ja Ci powiem ze ja juz po cywilnym wiec chociaz te sprawy mi odpadaja ale jak zmienialam nazwisko to z dowodem spoko - mamy znajoma tam pracuje wiec mi mama odebrala i wyslala, natomiast odmowili mi wyrobienie prawa jazdy! pani mi powiedziala ze jezeli przebywam wiecej niz 6 miesiecy w roku za granica to nie moga mi wyrobic prawka!!! wiec od ponad 2 lat jezdze z panienskim
Stary 2010-08-19, 22:55   #381
sjoanna
Zakorzenienie

A co to ma ze soba wspolnego?
Pobyt za granica i wyrobienie nowego dokumentu? Przeciez pobyt za granica nie uniewaznia twojego prawa jazdy!

A masz miedzynarodowe czy normalne polskie?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 08:36   #382
karadka
Zadomowienie

sorki dziewczyny za off topa
sjoanna - babka zaczela mi tlumaczyc ze oni maja takie przepisy! po prostu pojde to prawko tutaj wyrobic i mam ich gdzies
Stary 2010-08-20, 14:05   #383
batkab
Raczkowanie

Brałyście na wesele buty na zmianę?
Ja co prawda mam niziutki obcas-5 cm, ale zastanawiam się czy nie kupic jakis płaskich balerinek na zmianę?
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 14:56   #384
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Ja co prawda mam niziutki obcas-5 cm, ale zastanawiam się czy nie kupic jakis płaskich balerinek na zmianę?
Ja miałam zapasowe, ale nie kupowałam ich, tylko pożyczyłam od koleżanki, która brała ślub rok wcześniej. Mi się bardzo przydały, a w szczególności na plener na drugi dzień. Mimo, iż miały podobny obcas (7cm), to inny fason sprawił, że ulga była ogromna Płaskie balerinki raczej się nie sprawdzą, bo się będziesz o suknię potykać i po niej deptać
Stary 2010-08-20, 15:05   #385
happy2gether
Wtajemniczenie

U nas fotograf i zespół dostaną normalne ciepłe posiłki. Jedynie przystawek będzie mniej, bo wtedy kiedy goście zwykle jedzą przystawki, to zespół i fotograf mają najwięcej pracy . Z fotografem spisaliśmy to w umowie (tzn. on miał taki punkt "Czy zapraszamy go na obiad" ). W lokalu też zaznaczymy to w umowie, jak będziemy ustalać ostateczne menu i podawać liczbę osób. Za dzieci (większe) też płacimy 50%, za mikro maluszki nic .
Jeśli chodzi o picie alkoholu przez zespół i fotografa - Uważam to za niedopuszczalne, ale wybraliśmy ludzi na poziomie, więc nie powinno być problemu
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 15:06   #386
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wzięłam swoje ulubione buty na zmianę :P na niższym obcasie lekko złote i nie obchodzi mnie jak to wyglądało że sukienka ecru a buty innego koloru Pierwsze wrażenie było najważniejsze a potem ważne, że mi się dobrze tańczyło i były wygodne a że byłam w gronie samych najbliższych to nie miałam problemu jak to będzie wyglądać czy coś

Stary 2010-08-20, 15:11   #387
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja miałam zapasowe, ale nie kupowałam ich, tylko pożyczyłam od koleżanki, która brała ślub rok wcześniej. Mi się bardzo przydały, a w szczególności na plener na drugi dzień. Mimo, iż miały podobny obcas (7cm), to inny fason sprawił, że ulga była ogromna Płaskie balerinki raczej się nie sprawdzą, bo się będziesz o suknię potykać i po niej deptać
Kurcze, masz rację. Ale nie mam innych sprawdzonych butów na 5-centymetrowym obcasie. Mam za to sprawdzone baleriny na 1-centymetrowym obcasie, ale do sukni to chyba będzie za mało.
Przymierzę baleriny i zobaczymy czy dam radę poruszać się w sukni
Stary 2010-08-20, 15:21   #388
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, masz rację. Ale nie mam innych sprawdzonych butów na 5-centymetrowym obcasie. Mam za to sprawdzone baleriny na 1-centymetrowym obcasie, ale do sukni to chyba będzie za mało.
Przymierzę baleriny i zobaczymy czy dam radę poruszać się w sukni
Masz rację, spróbuj jak by to wyglądało, ale obawiam się, że będziesz szorować suknią po podłodze

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2010-08-20 o 15:26
alamig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 15:29   #389
kfaska
Rozeznanie

No niestety, dylemat jest, ale prawda jest taka, że albo elegancja albo wygoda, zwłaszcza w kwestii obcasa. Buty żeby były wygodniejsze muszą być chociaż trochę niższe, a to oznacza że się robi problem z suknią. Ja kupiłam malinowe balerinki, ale właśnie ze względu na suknię mam je zamiar ubrać rzeczywiście w ostateczności. Buty mam wygodne, myślę, że będzie ok. Ale jak wymięknę, to wolę balować trzymając sukienkę w górze, niż siedzieć, bo mnie nogi bolą

Edytowane przez kfaska
Czas edycji: 2010-08-20 o 15:30
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 15:29   #390
batkab
Raczkowanie

Założę moje mega wygodne czarne czółenka na platformie
To są moje najwygodniejsze buty na 9- centymetrowym obcasie jakie kiedykolwiek przyszło mi założyć
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości