|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Co myslicie o tych wózeczkach??http://allegro.pl/item1187638838_anm...uper_cena.html Podoba mi sie kolor zielen+grafot tylko wydaje mi sie ze bedzie za jaskrawa ta zielen??
|
|
|
|
#662 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
i super ze bluzeczki sa ja musze isc jakies dokupic jedna jest juz za ciasna a taka ladna :/ mimo ze trzeba ja prasowac bardzo mi szkoda ze sie juz prawie w nia nie mieszcze opieta strasznie ![]() tak, gazy swoje zrobily... ale extra ze z Grzesiem wszystko w porzadku! ulzylo mi to prawda choc nikomu takich boli nie zycze nogi wyprostowac nie mozna i piecze boli kluje - szok...zapomnialam wam napisac ze mam od ostatniej wizyty tylko 2 kg na plusie lacznie 4-5 kg na plusie juz teraz przynajmniej co drugi dzien bede brala te czopki glicerynowe - paskudztwo ale lepsze to niz si emeczyc :/ masakra jakas - ja sie nie moge nadziwic ile tego g... jest w nas... szok! |
|
|
|
|
#663 |
|
Rozeznanie
|
A ja dziś chodziłam i kupowałam
mam ręcznik dla małej i letnie butki ![]() kupiłam też kilka paczek chusteczek z nivea dla niemowlaków czy ktoś ich używa? moim zdaniem mają dziwny zapach ![]() były w promocji i to dużej ale data jest ok do 2012........ |
|
|
|
#664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie znam tych wozkow :/ nie pomoge wiec ale moge cos powiedziec co zauwazylam... maja koszyki na dole w kolorze tez zieleni niebieskiego etc... najlepiej czarny wg mnie - bloto kaluze etc... i posmolony caly dol kolor - swietnie bedzie sie odbijal w zimie! na drogach my mamy taki ale z czarnym i ok jest - czesciej trzeba prac albo chusteczkami wilgotnymi przecierac... czasem muszki do niego leca tak jak i do pomaranczy czy zoltego... ale nie robia kupek - bynajmniej nam nie robily cioteczka ma tako ladny i fajnie sie buja szybko sie prowadzi i extra ze ma w gondoli unoszona gore ... czesto nie zwracamy uwagi na to ze pupa jest wyzej od glowki a wiadomo ze to nie zdrowo! |
|
|
|
|
#665 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamierzam kupić zamiast zwykłych poduszek takie oto coś
http://allegro.pl/item1181356228_dos...wlat_klin.html gdzieś czytałam ,że są bezpieczniejsze niż zwykłe poduszki . A jak się coś maluszkowi uleje to się nie zaksztusi jak na płasko będzie leżał. Co o tym myślicie ?? |
|
|
|
#667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do chusteczek mokrych to na samym początku najlepiej kupić takie w plastikowym pudełku a potem tylko wymieniać wkłady. Dzięki takiemu opakowaniu nie wysychają i wyjmują się pojedynczo.
|
|
|
|
#669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawwet tych doskonalych"" jak sie boje ze bedzie mu sie czesto ulewac a nie musi! zalezy od przyswajalnosci i rozwoju ukl pok. dziecka oraz tego czy nie jest przekarmione LUB w sytuacjach choroby! poprostu podkladam pod materacyk tej samej grubosci ksiazki - mozna tez pod nozki lozeczka ale dla mnie to akurat nie praktyczne bo koty sie gromadza
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam Pampers Sensitive z pudełkiem od razu. Ale u nas ciężko dostać z pudełkiem. Same wkłady są, ale w pudełku znalazłam tylko w jednym sklepie. Dziwne. Co do chusteczek Nivea, to jak dla mnie zapach jest odstraszający ![]() Co do poduszki, to Pelnia ma rację, że nie powinno się dawać poduszki maleństwu. Przynajmniej tak się zaleca. Ja poduszkę mam, ale na początku będzie schowana. Może dam małemu jak będzie miał przynajmniej pół roku, ale nie wcześniej. A gdy moje dziecię ulewało, to ja pod materac podkładałam złożony koc. Dzięki czemu głowa była wyżej od reszty. To samo w wózku. Raz podłożyłam za grubo, to mi młoda zjeżdżała w nogi Chciałam się Wam pochwalić, że już wszystko mam dla mojego Pascala. Wczoraj odebrałam ostatnią rzecz - łóżeczko z pełnym wyposażeniem. Tak więc u mnie szaleństwo zakupowe już zakończone. Teraz mogę spokojnie czekać, aż młody zechce wyjść
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-08-20 o 15:40 |
|
|
|
|
#671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to mówisz że są jeszcze gorsze śmierdziuchy ![]() MILA25* wiem ale one były naprawdę tanie cena prawie taka jak biedronkowych a dodam że np. w bomi są droższe niż pampers więc jakoś przeżyje bez pudełka chyba że będzie gdzieś w promocji ![]() a te będę zabierać jako podręczne np. na spacery |
|
|
|
|
#672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaki i gdzie kupilas?? jest super na wyproznienia i wogole n gospodarke jelitowa! no top ja lece, pedze postaram si ewieczorkiem zajrzec! buziaki p.s. idziemy na 3 godzinny spacerek
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki
![]() Wpadłam Was nadrobić (a nadrabiałam prawie 2 godziny heh ok 12 stron) i sie przywitać ![]() U mnie dzionek ładny ale rano bylo zimnooo teraz ide sie szykowac bo mąż zaniedlugo bedzie z pracy i jedziemy do rodzicow ![]() Aha miałam odpisac juz bym zapomniała heh skleroza ze mnie ![]() ![]() Gustawek u mnie w SR trzeba miec zaświadczenie od ginka że można uczęszczać w zajeciach gimnastycznych a co do cieplejszej czapeczki to mam bo dostałam w spadku od kolezanki taka z kolecji zeszłorocznej z H&M chyba wełniana z rękawiczkami koloru kremowego a do domu mam 1 frotkową po kąpieli i cienkie bawelniane ![]() A dlatego w sklepach nie ma nigdzie narazie cieplejszych rzeczy bo dopiero od wrzesnia bedzie jesienna kolecja tak mi sie wydaje wszystko narazie wyprzedaże letnie...![]() Ok dziewczyny zmykam i znowu bede musiała tyle nadrabiać ale lubie czytać wiec jest git ![]() MIłego dzionka zycze
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Nie da się Was nadrobić
![]() Widziałam tylko, że De pisała o oknach. No ja właśnie dokładnie olewam ciepłym moczem to, że mam przez 9 miesięcy brudne okna, zresztą przy remoncie musiałabym myć co dwa tygodnie. Nie zamierzam ich myć ani razu, nawet po łebkach. Dzidziuś jest dla mnie najważniejszy i już. Anecka, Ty masz leżeć i koniec Nie tak lekarz powiedział? Rozumiem, że coś tam musisz sobie w domu zrobić, ale dajże spokój z tymi oknami Ja byłam z Mamą w mieście i przyznam, że się umordowałam chodzeniem (choć głównie starałyśmy się tramwajem przemieszczać). Jednak warto było i jestem baaardzo zadowolona. Kupiłam dżinsy ciążowe, rozmiar większe niż poprzednie, wreszcie mnie nic nie ciśnie, bluzę taką fajną z klinami z boków (już z myślą o jesieni) i rajstopy ciążowe, żeby pod te spodnie wkładać jak chłodniejsze czasy nastaną Kosztowały 55zł Za tyle to sobie na all kupię dwie pary Brzuszek mi od tego chodzenia twardniał kilka razy, wzięłam niedawno drugą no-spę forte (jedną rano). Jakoś mi średnio pomaga ta no-spa, tzn. jak chodzę, to brzuszek i tak twardnieje, mimo no-spy. Jak będę za dwa tygodnie u gina to mu powiem, może mi coś innego przepisze...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-20 o 15:52 |
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
plenia w aptece sa tez blonniki w proszku, i to smakowe. tak samo na allegro
![]() Mozna kupic sobie zwykly i smakowy, i zwykly dodawac do obiadu a smakowy do jogusrtow np.
|
|
|
|
#676 |
|
Dragonfly
|
Ja swoj kupilam w Tesco,mam tzw kulinarny blonnik owsiany, w proszku
nawet tz mi ostatnio go podzera,a nastepnym razem kupie jablkowy
|
|
#677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#678 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogólnie smyk powala cenowo! nieraz się zastanawiam jak ten sklep działa wiele rzeczy oczywiście takich samych można znaleźć w innych sklepach po dużo niższych cenach ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Ja praktycznie widziałam pudełka tylko z pampersa powiedz czy inne chusteczki do niego pasują? czy wkładając wkładamy z folią? czy trzeba wyjąć wszystkie chusteczki a następnie umieścić w pudełku? |
||
|
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
A macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?? jem duzo jogurtów, pije duzo wody ale i tak na kibelku rzadko siadam
|
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
Pelnia, my kupujemy w Realu - w proszku (wtedy dosypujemy do jogurtów lub koktajli mlecznych) lub w formie chrupków (z jogurtem lub mlekiem).
|
|
|
|
#681 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suszone śliwki, a w ostateczności kawa, na mnie działa. Odkąd w ciąży jem więcej warzyw (a w 1 trymestrze nie jadłam ich wcale bo miałam mdłości na sam ich widok) to nie mam większych problemów z zaparciem. Sporadycznie. I niestety nawet przez te sporadyczne zaparcia nabawiłam sie hemoroidów
|
|
#683 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny które mają zamiar karmić
czy kupujecie na wszelki wypadek karton mleka? jeśli tak to jakiego? moja mama przy dwóch ciążach miała bardzo mało pokarmu dopiero przy trzeciej normalnie karmiła mojego brata więc boję się że może być podobnie w moim przypadku |
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, wyglądał ładnie tylko bardzo cienko. Ja myślałam, żeby w tym dziecko kłaść spać zamiast pod kołderką. Ale na zimę to za cienkie moim zdaniem, a były same najmniejsze rozmiary, więc nawet z myślą o lecie bez sensu kupować, bo półroczniak już by tam nie wszedł chyba
Ja się za to zmartwiłam, bo ta moja butla Lovi nie ma oznaczenia BPA free Chyba dziecku nie zaszkodzi, skoro to taka znana firma i ma atest PZH ta butelka Ale wszędzie o tym trąbią, żeby szukać takiej informacji, a ja nie spojrzałam...
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie biore az 6 bo nie dam rady pogodzic tego z zelazem , ktorego mam brac 3 tabletki dziennnie oraz prenatalem ktory ma zelazo ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw się to nie firma krzak więc muszą mieć wszystkie atesty a jak chcesz być spokojna napisz do nich ------------------------- co się ze mną dzieje na codzien to ja słucham Kazika itp. a tu nagle przypomniałam sobie o kawałku http://diver2.wrzuta.pl/audio/7bZSZP..._smutki_-_bajm nigdy tego nie była fanka takiej muzyki a teraz ryczę na bóbr jeszcze kilka miesięcy i rubik mnie wzruszy ![]() ale mąż się ze mnie nasmieje |
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wyniki morfologii - podreperowalam zelezo i hematokryt
miesiac temu zelaza mialam 11,3 teraz mam 11,9 |
|
|
|
#688 |
|
Zadomowienie
|
Ja jem na śniadanie pełnoziarniste pieczywo i pije kawę z mlekiem a w dzien zieloną herbate i na ogół wystarcza. Jem też słonecznik w czasie dnia.
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, ja też nie wiedziałam, że są rozmiary. No ale tam na wszystkich było napisane "rozmiar S", więc chyba są i większe
|
#690 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

ponad 2 godziny siedziałamw firmie, bo nie mogłyśmy się nagadać
i mam od jednej koleżanki obiecane ciuszki po jej córeczce, druga koleżanka obiecała dać za free łózeczko, bo u niej niepotrzebnie stoi, a trzecia podkład do wózka
i super ze bluzeczki sa
opieta strasznie 

Za tyle to sobie na all kupię dwie pary