Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 15:14   #661
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Co myslicie o tych wózeczkach??http://allegro.pl/item1187638838_anm...uper_cena.html Podoba mi sie kolor zielen+grafot tylko wydaje mi sie ze bedzie za jaskrawa ta zielen??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:18   #662
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dziewczyny, które źle sie czują....marsz do łóżka!! poleżeć, porelaksować się. Słyszałam, że leki lekami, ale w ciąży leżenie może dobrze zrobić, choćby trochę odpoczać. Anecka, apel głównie kieruję do Ciebie

Pelnia, czyli od jelit te bóle? no moja ginekolog tez mówi, że często bóle brzucha w ciaży są od jelit. Dobrze, ze przynajmniej wiesz i się uspokiłaś

niedawno wróciłam. Byłam odwiedzić dziewczyny w pracy ponad 2 godziny siedziałamw firmie, bo nie mogłyśmy się nagadać przy okazji dostałam 3 fajne bluzki ciążowe jedną mam już na sobie i mam od jednej koleżanki obiecane ciuszki po jej córeczce, druga koleżanka obiecała dać za free łózeczko, bo u niej niepotrzebnie stoi, a trzecia podkład do wózka także wizyta owocna kilka dziewczyn stanęłow kolejce by mój brzuszek pomacac, bo chcą starać się od ziecko, a moja szefowa się załamała, jak zobaczyła tę kolejkę
super - swietnie ze masz taka mila atmosfere w pracy! i super ze bluzeczki sa ja musze isc jakies dokupic jedna jest juz za ciasna a taka ladna :/ mimo ze trzeba ja prasowac bardzo mi szkoda ze sie juz prawie w nia nie mieszcze opieta strasznie

tak, gazy swoje zrobily... ale extra ze z Grzesiem wszystko w porzadku! ulzylo mi to prawda choc nikomu takich boli nie zycze nogi wyprostowac nie mozna i piecze boli kluje - szok...

zapomnialam wam napisac ze mam od ostatniej wizyty tylko 2 kg na plusie lacznie 4-5 kg na plusie
juz teraz przynajmniej co drugi dzien bede brala te czopki glicerynowe - paskudztwo ale lepsze to niz si emeczyc :/ masakra jakas - ja sie nie moge nadziwic ile tego g... jest w nas... szok!
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:19   #663
apoolonia
Rozeznanie

A ja dziś chodziłam i kupowałam

mam ręcznik dla małej i letnie butki

kupiłam też kilka paczek chusteczek z nivea dla niemowlaków
czy ktoś ich używa? moim zdaniem mają dziwny zapach

były w promocji i to dużej ale data jest ok do 2012........
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:25   #664
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Co myslicie o tych wózeczkach??http://allegro.pl/item1187638838_anm...uper_cena.html Podoba mi sie kolor zielen+grafot tylko wydaje mi sie ze bedzie za jaskrawa ta zielen??

nie znam tych wozkow :/ nie pomoge wiec

ale moge cos powiedziec co zauwazylam... maja koszyki na dole w kolorze tez zieleni niebieskiego etc... najlepiej czarny wg mnie - bloto kaluze etc... i posmolony caly dol

kolor - swietnie bedzie sie odbijal w zimie! na drogach
my mamy taki ale z czarnym i ok jest - czesciej trzeba prac albo chusteczkami wilgotnymi przecierac... czasem muszki do niego leca tak jak i do pomaranczy czy zoltego... ale nie robia kupek - bynajmniej nam nie robily

cioteczka ma tako ladny i fajnie sie buja szybko sie prowadzi i extra ze ma w gondoli unoszona gore ... czesto nie zwracamy uwagi na to ze pupa jest wyzej od glowki a wiadomo ze to nie zdrowo!
Stary 2010-08-20, 15:26   #665
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
wyglada dosc fajnie
Stary 2010-08-20, 15:27   #666
MILA25*
Wtajemniczenie

Zamierzam kupić zamiast zwykłych poduszek takie oto coś
http://allegro.pl/item1181356228_dos...wlat_klin.html gdzieś czytałam ,że są bezpieczniejsze niż zwykłe poduszki . A jak się coś maluszkowi uleje to się nie zaksztusi jak na płasko będzie leżał. Co o tym myślicie ??
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:27   #667
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
A ja dziś chodziłam i kupowałam

mam ręcznik dla małej i letnie butki

kupiłam też kilka paczek chusteczek z nivea dla niemowlaków
czy ktoś ich używa? moim zdaniem mają dziwny zapach

były w promocji i to dużej ale data jest ok do 2012........
tak, tak ja mialam dla Tosia do szpitala i polecam wlasnie Niveę albo Pampersa - z tych co uzywalam wlasnie one ladnie nawilzaja pupke jakby balsamowaly ja... doslownie... a zapach -0j wierz mi sa gorsze hehe powachaj tipa reala tima ...
Stary 2010-08-20, 15:30   #668
MILA25*
Wtajemniczenie

Co do chusteczek mokrych to na samym początku najlepiej kupić takie w plastikowym pudełku a potem tylko wymieniać wkłady. Dzięki takiemu opakowaniu nie wysychają i wyjmują się pojedynczo.
Stary 2010-08-20, 15:34   #669
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Zamierzam kupić zamiast zwykłych poduszek takie oto coś
http://allegro.pl/item1181356228_dos...wlat_klin.html gdzieś czytałam ,że są bezpieczniejsze niż zwykłe poduszki . A jak się coś maluszkowi uleje to się nie zaksztusi jak na płasko będzie leżał. Co o tym myślicie ??
ja jestem przeciwniczka poduszek przynajmniej do 15 mies.! a najlepiej do 2-3 lat
nawwet tych doskonalych""
jak sie boje ze bedzie mu sie czesto ulewac a nie musi! zalezy od przyswajalnosci i rozwoju ukl pok. dziecka oraz tego czy nie jest przekarmione LUB w sytuacjach choroby! poprostu podkladam pod materacyk tej samej grubosci ksiazki - mozna tez pod nozki lozeczka ale dla mnie to akurat nie praktyczne bo koty sie gromadza
Stary 2010-08-20, 15:35   #670
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Co do chusteczek mokrych to na samym początku najlepiej kupić takie w plastikowym pudełku a potem tylko wymieniać wkłady. Dzięki takiemu opakowaniu nie wysychają i wyjmują się pojedynczo.
Popieram
Ja kupiłam Pampers Sensitive z pudełkiem od razu. Ale u nas ciężko dostać z pudełkiem. Same wkłady są, ale w pudełku znalazłam tylko w jednym sklepie. Dziwne.

Co do chusteczek Nivea, to jak dla mnie zapach jest odstraszający

Co do poduszki, to Pelnia ma rację, że nie powinno się dawać poduszki maleństwu. Przynajmniej tak się zaleca.
Ja poduszkę mam, ale na początku będzie schowana. Może dam małemu jak będzie miał przynajmniej pół roku, ale nie wcześniej.
A gdy moje dziecię ulewało, to ja pod materac podkładałam złożony koc. Dzięki czemu głowa była wyżej od reszty. To samo w wózku. Raz podłożyłam za grubo, to mi młoda zjeżdżała w nogi

Chciałam się Wam pochwalić, że już wszystko mam dla mojego Pascala.
Wczoraj odebrałam ostatnią rzecz - łóżeczko z pełnym wyposażeniem.
Tak więc u mnie szaleństwo zakupowe już zakończone. Teraz mogę spokojnie czekać, aż młody zechce wyjść

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-08-20 o 15:40
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:36   #671
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
tak, tak ja mialam dla Tosia do szpitala i polecam wlasnie Niveę albo Pampersa - z tych co uzywalam wlasnie one ladnie nawilzaja pupke jakby balsamowaly ja... doslownie... a zapach -0j wierz mi sa gorsze hehe powachaj tipa reala tima ...
sama się jedną natarłam po 10 minutach nie ma już zapachu a skóra właśnie taka nabalsamowana więc się trochę uspokoiłam

to mówisz że są jeszcze gorsze śmierdziuchy

MILA25*
wiem ale one były naprawdę tanie cena prawie taka jak biedronkowych
a dodam że np. w bomi są droższe niż pampers
więc jakoś przeżyje bez pudełka
chyba że będzie gdzieś w promocji
a te będę zabierać jako podręczne np. na spacery
Stary 2010-08-20, 15:39   #672
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja tez magnezu w ogole nie lykam,bo skurczy lydek nie mam,moze cos w mojej diecie pokrywa to zapotrzebowanie Zjechalam na wadze dwa kilo dzisiaj jak chodze to mnie znowu brzusio boli i robi sie dosc nie przyjemnie,wiec podarowalam sobie pakowanie regalu,nie bede robic glupot-niech inni sie martwia.Zapisalam sie prywatnie na USG(niestety dopiero we wtorek) to moze sie dowiem od czego mnie tak pobolewa i to juz ktorys dzien z kolei...

Pełnia dobrze,ze to tylko gazy i fajnie ze w koncu poczujesz ulge z tymi paskudnymi hemoroidami.Mi wzdecia przeszly,odkrylam ze mam przeciez blonnik organiczny w szafce w kuchni,wiec sobie dodaje go do jedzonka wieczorkiem no i wcinam chlebek ziarnisty...
blonnik ale nie w tabletkach???
jaki i gdzie kupilas?? jest super na wyproznienia i wogole n gospodarke jelitowa!

no top ja lece, pedze postaram si ewieczorkiem zajrzec! buziaki
p.s. idziemy na 3 godzinny spacerek
Stary 2010-08-20, 15:40   #673
Ishka
Zadomowienie

Witajcie kobietki
Wpadłam Was nadrobić (a nadrabiałam prawie 2 godziny heh ok 12 stron) i sie przywitać

U mnie dzionek ładny ale rano bylo zimnooo teraz ide sie szykowac bo mąż zaniedlugo bedzie z pracy i jedziemy do rodzicow

Aha miałam odpisac juz bym zapomniała heh skleroza ze mnie

Gustawek u mnie w SR trzeba miec zaświadczenie od ginka że można uczęszczać w zajeciach gimnastycznych a co do cieplejszej czapeczki to mam bo dostałam w spadku od kolezanki taka z kolecji zeszłorocznej z H&M chyba wełniana z rękawiczkami koloru kremowego a do domu mam 1 frotkową po kąpieli i cienkie bawelniane
A dlatego w sklepach nie ma nigdzie narazie cieplejszych rzeczy bo dopiero od wrzesnia bedzie jesienna kolecja tak mi sie wydaje wszystko narazie wyprzedaże letnie...

Ok dziewczyny zmykam i znowu bede musiała tyle nadrabiać ale lubie czytać wiec jest git

MIłego dzionka zycze
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:51   #674
kretencja
Zakorzenienie

Nie da się Was nadrobić
Widziałam tylko, że De pisała o oknach. No ja właśnie dokładnie olewam ciepłym moczem to, że mam przez 9 miesięcy brudne okna, zresztą przy remoncie musiałabym myć co dwa tygodnie. Nie zamierzam ich myć ani razu, nawet po łebkach. Dzidziuś jest dla mnie najważniejszy i już. Anecka, Ty masz leżeć i koniec Nie tak lekarz powiedział? Rozumiem, że coś tam musisz sobie w domu zrobić, ale dajże spokój z tymi oknami

Ja byłam z Mamą w mieście i przyznam, że się umordowałam chodzeniem (choć głównie starałyśmy się tramwajem przemieszczać). Jednak warto było i jestem baaardzo zadowolona. Kupiłam dżinsy ciążowe, rozmiar większe niż poprzednie, wreszcie mnie nic nie ciśnie, bluzę taką fajną z klinami z boków (już z myślą o jesieni) i rajstopy ciążowe, żeby pod te spodnie wkładać jak chłodniejsze czasy nastaną Do tego w Smyku zdecydowałam się na butelkę Lovi ze smokiem antykolkowym (w końcu jedną na wszelki wypadek trzeba mieć, mimo, że planuję karmić cycem) i Mama mi fundnęła ręcznik z kapturkiem Myślałam o otulaczku, ale z bliska okazał się strasznie cieniutki i w ogóle... szmatka taka. Mama powiedziała, że mi z czegoś grubszego uszyje taki jak będę chciała A ceny ciuszków w Smyku powalają. Zakochałam się w jednych śpiochach welurowych, ale wrodzony rozsądek nie pozwolił mi ich kupić Kosztowały 55zł Za tyle to sobie na all kupię dwie pary

Brzuszek mi od tego chodzenia twardniał kilka razy, wzięłam niedawno drugą no-spę forte (jedną rano). Jakoś mi średnio pomaga ta no-spa, tzn. jak chodzę, to brzuszek i tak twardnieje, mimo no-spy. Jak będę za dwa tygodnie u gina to mu powiem, może mi coś innego przepisze...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-20 o 15:52
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:55   #675
kliwia
Zakorzenienie

plenia w aptece sa tez blonniki w proszku, i to smakowe. tak samo na allegro
Mozna kupic sobie zwykly i smakowy, i zwykly dodawac do obiadu a smakowy do jogusrtow np.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:06   #676
Artystka23
Dragonfly

Ja swoj kupilam w Tesco,mam tzw kulinarny blonnik owsiany, w proszku nawet tz mi ostatnio go podzera,a nastepnym razem kupie jablkowy
Stary 2010-08-20, 16:06   #677
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
sama się jedną natarłam po 10 minutach nie ma już zapachu a skóra właśnie taka nabalsamowana więc się trochę uspokoiłam

to mówisz że są jeszcze gorsze śmierdziuchy

MILA25*
wiem ale one były naprawdę tanie cena prawie taka jak biedronkowych
a dodam że np. w bomi są droższe niż pampers
więc jakoś przeżyje bez pudełka
chyba że będzie gdzieś w promocji
a te będę zabierać jako podręczne np. na spacery
Wydaj jeszcze te pare złotych i kup to pudełko . Naprawde jest pożyteczne. A te co masz traktuj jako wkłady uzupełniające. Ja tak właśnie zrobie. Dostałam czteropak jakis tam chusteczek i tylko kupie te Pampersowe pudełko.
Stary 2010-08-20, 16:13   #678
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Myślałam o otulaczku, ale z bliska okazał się strasznie cieniutki i w ogóle... szmatka taka. Mama powiedziała, że mi z czegoś grubszego uszyje taki jak będę chciała A ceny ciuszków w Smyku powalają. Zakochałam się w jednych śpiochach welurowych, ale wrodzony rozsądek nie pozwolił mi ich kupić Kosztowały 55zł Za tyle to sobie na all kupię dwie pary
teraz to mnie zmartwiłaś a ja chciałam kilka rzeczy kupić z tej firmy produkującej otulaki- go zresztą też... aż tak tragicznie wyglądał? w moim smyku nie ma tych produktów więc ciężko będzie mi sprawdzić

ogólnie smyk powala cenowo! nieraz się zastanawiam jak ten sklep działa wiele rzeczy oczywiście takich samych można znaleźć w innych sklepach po dużo niższych cenach

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Wydaj jeszcze te pare złotych i kup to pudełko . Naprawde jest pożyteczne. A te co masz traktuj jako wkłady uzupełniające. Ja tak właśnie zrobie. Dostałam czteropak jakis tam chusteczek i tylko kupie te Pampersowe pudełko.

Ja praktycznie widziałam pudełka tylko z pampersa
powiedz czy inne chusteczki do niego pasują?

czy wkładając wkładamy z folią? czy trzeba wyjąć wszystkie chusteczki a następnie umieścić w pudełku?
Stary 2010-08-20, 16:17   #679
Patrycja_1708
Zadomowienie

A macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?? jem duzo jogurtów, pije duzo wody ale i tak na kibelku rzadko siadam
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:21   #680
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
plenia w aptece sa tez blonniki w proszku, i to smakowe. tak samo na allegro
Mozna kupic sobie zwykly i smakowy, i zwykly dodawac do obiadu a smakowy do jogusrtow np.
Pelnia, my kupujemy w Realu - w proszku (wtedy dosypujemy do jogurtów lub koktajli mlecznych) lub w formie chrupków (z jogurtem lub mlekiem).
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:23   #681
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
A macie jakieś sprawdzone sposoby na zaparcia?? jem duzo jogurtów, pije duzo wody ale i tak na kibelku rzadko siadam

Ja jem kiwi i popijam szklanką czystej maslanki
Stary 2010-08-20, 16:24   #682
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
warzywa, zwłaszcza buraczki suszone śliwki, a w ostateczności kawa, na mnie działa. Odkąd w ciąży jem więcej warzyw (a w 1 trymestrze nie jadłam ich wcale bo miałam mdłości na sam ich widok) to nie mam większych problemów z zaparciem. Sporadycznie. I niestety nawet przez te sporadyczne zaparcia nabawiłam sie hemoroidów

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:25   #683
apoolonia
Rozeznanie

Dziewczyny które mają zamiar karmić

czy kupujecie na wszelki wypadek karton mleka? jeśli tak to jakiego?

moja mama przy dwóch ciążach miała bardzo mało pokarmu dopiero przy trzeciej normalnie karmiła mojego brata

więc boję się że może być podobnie w moim przypadku
Stary 2010-08-20, 16:27   #684
kretencja
Zakorzenienie

Apoolonia, wyglądał ładnie tylko bardzo cienko. Ja myślałam, żeby w tym dziecko kłaść spać zamiast pod kołderką. Ale na zimę to za cienkie moim zdaniem, a były same najmniejsze rozmiary, więc nawet z myślą o lecie bez sensu kupować, bo półroczniak już by tam nie wszedł chyba

Ja się za to zmartwiłam, bo ta moja butla Lovi nie ma oznaczenia BPA free Chyba dziecku nie zaszkodzi, skoro to taka znana firma i ma atest PZH ta butelka Ale wszędzie o tym trąbią, żeby szukać takiej informacji, a ja nie spojrzałam...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-20, 16:34   #685
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
vickicullen
dawkowanie mg b6 1 tabl dziennie
zawiera 500mg mleczanu magnezu

ja nie biore az 6 bo nie dam rady pogodzic tego z zelazem , ktorego mam brac 3 tabletki dziennnie oraz prenatalem ktory ma zelazo

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
ja przez to zelazo to w ogole coraz rzadziej
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:34   #686
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Apoolonia, wyglądał ładnie tylko bardzo cienko. Ja myślałam, żeby w tym dziecko kłaść spać zamiast pod kołderką. Ale na zimę to za cienkie moim zdaniem, a były same najmniejsze rozmiary, więc nawet z myślą o lecie bez sensu kupować, bo półroczniak już by tam nie wszedł chyba

Ja się za to zmartwiłam, bo ta moja butla Lovi nie ma oznaczenia BPA free Chyba dziecku nie zaszkodzi, skoro to taka znana firma i ma atest PZH ta butelka Ale wszędzie o tym trąbią, żeby szukać takiej informacji, a ja nie spojrzałam...
a to są rozmiary tych otulaków? matko jak ja mało wiem

nie martw się to nie firma krzak więc muszą mieć wszystkie atesty
a jak chcesz być spokojna napisz do nich

-------------------------

co się ze mną dzieje na codzien to ja słucham Kazika itp.
a tu nagle przypomniałam sobie o kawałku
http://diver2.wrzuta.pl/audio/7bZSZP..._smutki_-_bajm
nigdy tego nie była fanka takiej muzyki
a teraz ryczę na bóbr

jeszcze kilka miesięcy i rubik mnie wzruszy

ale mąż się ze mnie nasmieje
Stary 2010-08-20, 16:36   #687
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Odebralam wyniki morfologii - podreperowalam zelezo i hematokryt

miesiac temu zelaza mialam 11,3 teraz mam 11,9
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:39   #688
M25
Zadomowienie

Cytat:
Ja jem na śniadanie pełnoziarniste pieczywo i pije kawę z mlekiem a w dzien zieloną herbate i na ogół wystarcza. Jem też słonecznik w czasie dnia.
Stary 2010-08-20, 16:40   #689
kretencja
Zakorzenienie

Apoolonia, ja też nie wiedziałam, że są rozmiary. No ale tam na wszystkich było napisane "rozmiar S", więc chyba są i większe

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-20, 16:50   #690
M25
Zadomowienie

Cytat:
blonnik ale nie w tabletkach???
jaki i gdzie kupilas?? jest super na wyproznienia i wogole n gospodarke jelitowa!

no top ja lece, pedze postaram si ewieczorkiem zajrzec! buziaki
p.s. idziemy na 3 godzinny spacerek
Niepreparowany błonnik można kupić w aptece, ale biorąc go trzeba bardzo dużo pić bo może zadziałać odwrotnie ;-)

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
i jak wam wychodzi?? nam nie wyszlo niestety - mamy maly pokoik sypialniany a w nim teraz bedzie jeszcze Grzes przez pol roczku - nie bedzie spal z nami w lozku tylko w swoim i miejsce potrzebne jeszcze na przewijak nic wiecej nie wejdzie... jest jeszcze szafa na stale przesuwna i koniec ...
a jak je schowamy i za polk roku bedziemy chcieli do niego powrocic to obecny ustaw w pokoju jest beznadziejny bo to loze zajmuje nam wiecej jak pol pokoju i mamy zaledwie dwa male kroczki w miejscu... moze kiedys jak bedziemy miec dom
Przez pierwsze pół roku zostanie bez zmian tzn w sypialni. Z sypialni wyniesiemy komodę a wstawimy łóżeczko. Po pół roku mąż chce postawić w dużym pokoju ściankę działową i zrobić sypialnie i salonik w jednym pokoju, możemy sobie na to pozwolić bo mamy duży pokój długi na 6,5 metra, a ze starej sypialni zrobić pokoik dziecięcy. Zobaczymy co z tego wyjdzie

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi dziewczyny jaki magnez bierzecie? tzn jak nazywaja sie te tabletki, lekarz mi przepiusal magnez a nie wiem gdzie mam ta kartke:/
Mi lekarz przepisał Asmag i kazał brać trzy razy dziennie po dwie tabletki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości