Bukiety ślubne cz.III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 14:19   #511
batkab
Raczkowanie

Dot.: Bukiety ślubne cz.III

Cytat:
Napisane przez mrbella Pokaż wiadomość
A oto troszkę większe zdjęcie Zbyt wysoka nie jestem niestety, bo tylko 164 cm, ale jak dodam "mały" obcasik to nie powinno być źle ...

Bardzo mi się podobają jakieś pojedyńcze kwiatki jak tu poniżej ale kompletnie nie mam pojęcia czy to będzie pasować do całej reszty
Darowałabym sobie bukiety ,,na talerzyku,, Suknia jest za strojna i z takim bukietem będziesz wyglądała jak kosmitka

Dobrym pomysłem jest pojedynczy kwiat Nie mam niestety zdjęć takich bukietów na laptopie, ale poszukaj w necie bukietów z kalii
batkab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 14:23   #512
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
dodam jeszcze, że chciałabym może coś w stylu hiszpańskim, pasującego do kręconych długich i leekko podpietych włosów http://fryzury.dziennik.info.pl/2010...losy-dlugie-1/
Do mnie jakos ta fryzura kompletnie nie przemawia w polaczeniu z Twoja suknia Na dole sie tyle dzieje (te falbany), ze fryzura powinna byc jakas prostsza, jakies upiecie nie super gladko ale w wiekszym ladzie

Cytat:
A oto troszkę większe zdjęcie Zbyt wysoka nie jestem niestety, bo tylko 164 cm, ale jak dodam "mały" obcasik to nie powinno być źle ...

Bardzo mi się podobają jakieś pojedyńcze kwiatki jak tu poniżej ale kompletnie nie mam pojęcia czy to będzie pasować do całej reszty
Teraz suknia wyglada zupelnie inaczej niz na miniaturce Jeden duzy lub 3-4 mniejsze kwiaty jak najbardziej moim zdaniem. Ale ladnie wygladalby do tego wlasnie bukiecik kulka w jakims intensywniejszym kolorze jesli rzeczywiscie masz mocny typ urody

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość
Suknia jest bardzo delikatna więc moim zdaniem wszystkie inne elementy (makijaż, fryzura, biżuteria i bukiet) powinny być również w tym samym stylu, takim dziewczęcym, romantycznym.
Osobiście proponowałabym mały bukiet kulkę w delikatnych kolorach
Taki kształt bukietu pasuje do praktycznie każdej sukni.
Może któraś z propozycji przypadnie ci do gustu
Bukiety sliczne, ale moim zdaniem do tej sukni bukiet powinien byc bardziej uporzadkowany, chyba nie az takie pomieszanie kwiatow w jednym bukiecie i bez zbednych wystajacyhc i zdobnych elementow Suknia sama w sobie jest dosc strojna

signa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 14:49   #513
mrbella
Przyczajenie

Cytat:
Darowałabym sobie bukiety ,,na talerzyku,, Suknia jest za strojna i z takim bukietem będziesz wyglądała jak kosmitka

Dobrym pomysłem jest pojedynczy kwiat Nie mam niestety zdjęć takich bukietów na laptopie, ale poszukaj w necie bukietów z kalii
no to teraz mam dylemat Kalie mi się bardzo podobają, ale jesli chodzi o bukiet kulkę to czy on nie jest trochę "oklepany" a w dodatku czy nie zaokrągli on mnie jeszcze bardziej ? Nie mam nadwagi ale dość "dobrze" wyglądam
Stary 2010-08-20, 15:27   #514
batkab
Raczkowanie

Cytat:
no to teraz mam dylemat Kalie mi się bardzo podobają, ale jesli chodzi o bukiet kulkę to czy on nie jest trochę "oklepany" a w dodatku czy nie zaokrągli on mnie jeszcze bardziej ? Nie mam nadwagi ale dość "dobrze" wyglądam
A jaki fason bukietu nie jest oklepany ? Są pewne standardy, które nigdy z mody nie wyjdą.
Nie sądzę, aby mała kulka mogła dodać centymetrów.
Ale jeżeli lubisz kalie to polecam bukiet złożony z kilku kwiatów, prosty i klasyczny bukiet będzie najlepiej wyglądał ze strojną suknią.
Stary 2010-08-20, 15:41   #515
didrotka
Raczkowanie

wiem ze to nie temat tego watkuale spodobala mi sie Twoja sukienka mrbella wiec jakbys mogla mi zdradzic jaka to firma i czy kupowalas czy szylas? dzieki
a do niej jak najbardziej wlasnie pojedyncze kwiaty! tymbardziej do Twojej urody to zachowaj juz sobie styl hiszpanki
Stary 2010-08-20, 15:46   #516
signa
Zadomowienie

GG do signa

Cytat:
Jesli lubisz kalie (domyslam sie, ze chodzi bardziej o cantadeskie) to tez super pomysl, a jesli mowisz ze "dobrze wyglada" to taki bukiecik bedzie dodatowo super pomyslem, bo wyciagnie Cie i wysmukli
Dodatkowo ich zaleta jest ogromna trwalosc i to, ze maja bardzo duzo pieknych kolorkow

Edytowane przez signa
Czas edycji: 2010-08-20 o 16:00
signa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 20:57   #517
Koniec
Raczkowanie

Cytat:
Suknia jest bardzo delikatna więc moim zdaniem wszystkie inne elementy (makijaż, fryzura, biżuteria i bukiet) powinny być również w tym samym stylu, takim dziewczęcym, romantycznym.
Osobiście proponowałabym mały bukiet kulkę w delikatnych kolorach
Taki kształt bukietu pasuje do praktycznie każdej sukni.
Może któraś z propozycji przypadnie ci do gustu
hej ponieważ niema zacytowanej wypowiedzi a pisałam z tobą na temat mojej sukienki wcześniej wiec zakładam ze to do mnie.

Cytat:
Napisane przez signa Pokaż wiadomość

Bukiety sliczne, ale moim zdaniem do tej sukni bukiet powinien byc bardziej uporzadkowany, chyba nie az takie pomieszanie kwiatow w jednym bukiecie i bez zbednych wystajacyhc i zdobnych elementow Suknia sama w sobie jest dosc strojna
Choć po tej wypowiedzi nie jestem pewna

Ale podoba mi się twoja propozycja co do bukietu do delikatnej sukienki, zaczynam się przekonywać że powinien być delikatny a nie jak z mocnych kolorów tak jak myślałam na początku. tymbardziej ze chyba sie zdecyduje na rozpuszczone włosy. Z tych bukietów które zamieściłaś szczególnie podoba mi się ten Dziękuję za odpowiedź.
Koniec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-20, 21:03   #518
izuljanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Tulipany są już w styczniu wiem, bo pytałam w kwiaciarniach i w styczniu tego roku rzeczywiście były
Ale słyszałam opinie że bukiet może być nietrwały, bo tulipany "rosną" dalej po ścięciu trzeba każdą główkę drutować żeby się nie otworzyły...

Ale poczekaj na opinie ekspertów
ooooo super więc jestem dobrej myśli, a jak nie to płakać nie będę dzięki
izuljanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 09:35   #519
Anioleczka
Raczkowanie

Bardzo mi się podoba bukiet który zaproponowała batkab- róże z frezjami. Jednak zastanawiam się czy byłaby możliwość zastąpienia róż storczykami? Czy taki bukiet pasowałby do mojej sukienki w kolorze ivory?
Anioleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 10:17   #520
redzi13
Zadomowienie

sukienki tu nie widze ale widze ten przepiekny kozuszel ktory ogladalam cudo!!!ja proponujedo tejsukienki skromny bukiet z cantadesek trzecie zdjecie niecowyzej z trawa i perelkami skromny i piekny!!!sama sie nad nim zastanawiam albo nad jedna pojedyncza lilia z trawa i perelkami.
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 14:47   #521
Anioleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redzi13 Pokaż wiadomość
sukienki tu nie widze ale widze ten przepiekny kozuszel ktory ogladalam cudo!!!ja proponujedo tejsukienki skromny bukiet z cantadesek trzecie zdjecie niecowyzej z trawa i perelkami skromny i piekny!!!sama sie nad nim zastanawiam albo nad jedna pojedyncza lilia z trawa i perelkami.
Dziękuję za podpowiedź Chyba masz rację, że takie pojedyncze kwiatki byłby najlepsze. Bardzo mi się podobają storczyki, ale pewnie byłyby zbyt dekoracyjne. Suknia to tzw. rybka, niestety nie mam zdjęć.
Stary 2010-08-21, 15:13   #522
karadka
Zadomowienie

anioleczka - gdzie bedziesz ten plaszczyk kupowala? sliczny
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-21, 17:14   #523
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Koniec Pokaż wiadomość
hej ponieważ niema zacytowanej wypowiedzi a pisałam z tobą na temat mojej sukienki wcześniej wiec zakładam ze to do mnie.

Choć po tej wypowiedzi nie jestem pewna

Ale podoba mi się twoja propozycja co do bukietu do delikatnej sukienki, zaczynam się przekonywać że powinien być delikatny a nie jak z mocnych kolorów tak jak myślałam na początku. tymbardziej ze chyba sie zdecyduje na rozpuszczone włosy. Z tych bukietów które zamieściłaś szczególnie podoba mi się ten Dziękuję za odpowiedź.
Cieszę się, że mogłam pomóc Delikatna suknia, delikatny bukiet+ rozpuszczone włosy= megaromantyczny look

Cytat:
Napisane przez Anioleczka Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba bukiet który zaproponowała batkab- róże z frezjami. Jednak zastanawiam się czy byłaby możliwość zastąpienia róż storczykami? Czy taki bukiet pasowałby do mojej sukienki w kolorze ivory?
Kwiaty tak na dobrą sprawę można zamienić, do sukni ivory będą pasowały wszystkie kolory, wybierz swoje ulubione
Stary 2010-08-21, 18:31   #524
Anioleczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
anioleczka - gdzie bedziesz ten plaszczyk kupowala? sliczny
Płaszczyk jest w komplecie z sukienką. Jest sprowadzany ze Szwecji, ponieważ nie znalazłam w polskich sklepach, ale dużo salonów oferowało mi szycie ze zdjęcia, więc może spróbuj popytać

Batkab dziękuję za odpowiedź

Edytowane przez Anioleczka
Czas edycji: 2010-08-21 o 18:33
Stary 2010-08-21, 21:39   #525
redzi13
Zadomowienie

nie moge sie napatrzec na ten plaszczyk cudowny!!!!
Stary 2010-08-22, 10:23   #526
Koniec
Raczkowanie

[QUOTE=batkab;21529113]Cieszę się, że mogłam pomóc Delikatna suknia, delikatny bukiet+ rozpuszczone włosy= megaromantyczny look

Jeszcze raz dziękuje bardzo Ale czy frezje są dostępne w styczniu ?? bo coś my się zdaje ze to letnie kwiaty Ma ktoś pomysł czym je ewentualnie można zastąpić w tym bukiecie??
Koniec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-22, 21:55   #527
mrbella
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez didrotka Pokaż wiadomość
wiem ze to nie temat tego watkuale spodobala mi sie Twoja sukienka mrbella wiec jakbys mogla mi zdradzic jaka to firma i czy kupowalas czy szylas? dzieki
a do niej jak najbardziej wlasnie pojedyncze kwiaty! tymbardziej do Twojej urody to zachowaj juz sobie styl hiszpanki
Suknia właśnie się szyje - jest firmy Maggio Ramatti - model: euforia, jest jeszcze model diamond - z ramiączkami.

PS. Dziękuje wam wszystkim za pomoc
Stary 2010-08-22, 22:11   #528
didrotka
Raczkowanie

Cytat:
Suknia właśnie się szyje - jest firmy Maggio Ramatti - model: euforia, jest jeszcze model diamond - z ramiączkami.

PS. Dziękuje wam wszystkim za pomoc
dziekuje za odpowiedz
Stary 2010-08-22, 22:29   #529
emmm87
Przyczajenie

moja pierwsza przymiarka sukni- jest troche za szeroka w biuście- ale juz mi się podoba jak myslicie? jaki bukiet by do niej pasował? czekam na propozycje
emmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 00:06   #530
redzi13
Zadomowienie

gora rzeczywiscie do lekkiej poprawki kroj rybek mi sie bardzo podoba a nawet uwazam ze to najpiekniejszy kroj sukienek ale Ty moja droga chyba masz w niej kolko bo tak dziwnie na dole wlasciwie od kolan sie uklada a probowalas bez kolka.ja z mojej wyciagnelam kolko i o wiele lepiej sie tak czuje.a kiedy slub?ja we wrzesniu i chyba jednak jestem za bukietem z lilii takim nieduzym skromnym.nie lunie przepychu!ale ogolnie suknia piekna!!!
Stary 2010-08-23, 09:45   #531
emmm87
Przyczajenie

tak-mam teraz koło, ale mysle ze rowniez je wyciągne, bo dół zle sie z nim uklada:/
ślub 11.09.2010
emmm87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 09:47   #532
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmm87 Pokaż wiadomość
moja pierwsza przymiarka sukni- jest troche za szeroka w biuście- ale juz mi się podoba jak myslicie? jaki bukiet by do niej pasował? czekam na propozycje
Mi osobiście do sukien o kroju rybka pasują długie cantadeski
Stary 2010-08-23, 11:14   #533
didrotka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez redzi13 Pokaż wiadomość
gora rzeczywiscie do lekkiej poprawki kroj rybek mi sie bardzo podoba a nawet uwazam ze to najpiekniejszy kroj sukienek ale Ty moja droga chyba masz w niej kolko bo tak dziwnie na dole wlasciwie od kolan sie uklada a probowalas bez kolka.ja z mojej wyciagnelam kolko i o wiele lepiej sie tak czuje.a kiedy slub?ja we wrzesniu i chyba jednak jestem za bukietem z lilii takim nieduzym skromnym.nie lunie przepychu!ale ogolnie suknia piekna!!!
jej ja bardzo lubie lilie ale nie wiem jak one moglyby sie prezentowac w bukiecie slubnym nie masz moze zdjecia? bylabym bardzo wdzieczna za wklejenie Twojej wizji
Stary 2010-08-24, 11:53   #534
redzi13
Zadomowienie

ok no to wklejam:
Stary 2010-08-24, 11:57   #535
redzi13
Zadomowienie

i jeszcze kilka
Stary 2010-08-24, 12:01   #536
redzi13
Zadomowienie

i jeszce kilka
Stary 2010-08-24, 12:03   #537
redzi13
Zadomowienie

i jeszcze troszke
Stary 2010-08-24, 17:02   #538
didrotka
Raczkowanie

redzi13 dzieki wielkie
mi osobiscie sie najbardziej spodobal ten biale lilie z rozowymi rozami talka kolka tylko ten raczej bez trawy bo sa dwa podobne
piekny ale chyba nietrwaly bylby ten caly z lilii lezka w kolorze ciemny roz a bordo hm.... czy lilie sie sprawdzaja w bukiecie slubnym?
To sa najpiekniejsze kwiaty i frezje!
Stary 2010-08-24, 22:50   #539
akazqa
Raczkowanie

Mnie urzekł ten bukiet który znalazłam na wizażu. Ta lilia dodaje uroku.
akazqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-25, 09:37   #540
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez akazqa Pokaż wiadomość
Mnie urzekł ten bukiet który znalazłam na wizażu. Ta lilia dodaje uroku.
Przepiękny

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości