|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
![]() Cytat:
sklep - abrakadabra też mój faworyt Cytat:
bardzo ładna - a fotka Malwinki w sukience to gdzie ![]() My chrzcimy na przyszły rok - jeszcze nie wiem kiedy i nawet o tym nie myśle pewnie na wielkanoc albo coś koło tego ale jeśli chodzi o ubranka to już mamy upatrzone ze stronki- Abrakadabra - biore pod uwage wiekszośc tych komplecików robionych na szydełku- są śliczne i choc cena powala to jednak sie zdecydujemy bo są jak dla mnie o niebo praktyczniejsze niż typowe ubranka na chrzest - choc teraz dzieciaczki juz są fajniej ubierane niż kiedyś - pamietam dawniej chrzczone malenstwa upychane były w ogromne białe beciki
|
|
#4652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla chlopców: http://www.princessmoda.de/lshop,sho...156797,,,,.htm dla dziewczynek: http://www.princessmoda.de/lshop,sho...156480,,,,.htm Co chodzi o obiad to ja wybralam: - 4 przystawki (danie wstepne) - na pierwsze: chlodnik pomidorowy z wiórkami szynki suszonej - na dugie: do wyboru: miesa: entrekot, poledwiczka, ryby:merluza, tunczyk....z rusztu , do wyboru przystawka: salatka, ziemniaki pieczone,warzywa z grila - deser do wyboru: torcik, lody , kawa z lodem - napoje , piwo i wina.... do wyboru Pod koniec wreczylismy gosciom pamiatki fotka Amelii na papierze ozdobnym z dedykacja i podziekowaniem wypisanym recznie ( w takim stylu jak na fotce..pamiatka z chrztu Alexa, kolegi Amelii)
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-08-20 o 13:52 |
|
|
|
|
#4653 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
....na ostatnim zdjeciu mnie sie najbardziej podoba..
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i się mylisz ![]() sukieneczka z mothercare.. ![]() nie lubie dziewczęcego H&Mu
|
|
|
|
#4655 | ||
|
Zadomowienie
|
a nizej
![]() wyobraz sobie, ze poki co mamy tylko to jedno zdjecie i to takie malo pokazujace jej sukienke ![]() Cytat:
Cytat:
no wlasnie ja tez nie wiem jak moja to zrobila
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak aniołek z własną naturalną aureolką ![]() Jesuuuu wreszcie zasnął ten mały terrorysta ![]() Od 9:20 się z nim zmagałam.. trochę pospał, trochę popłakał, wybudzał się co chwila, nie zasnął głęboko.. teraz o 13:20 pojadł, walnął dwie mega kupy, pogadaliśmy i położyłam go spać.. chyba śpi bo smoka nie słyszę ani się nie grzebie... wnerwia mnie to, że on zawsze usypia w połownie drogi do kolejnego jedzenia albo tuż przed nim ![]() Aaaaa przypomniało mi się wczoraj w aptece pytam babke o pas poporodowy "Pani Teresa", ona mówi, że są ale trzeba znać obwód brzucha po porodzie... a ja "o kurcze.. to nie wiem" (bo sie nie mierzyłam) a ona do mnie "A to już jest po porodzie??" patrząc na mój brzuch i obie w śmiech
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-20 o 15:18 |
|
|
|
|
#4657 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a takie pazurki to chyba większość dzieciaków ma, one potem "wyjdą" na właściwą pozycję. Cytat:
Ale ostatnia fota- jak najbardziej. ale uroczy. ![]() bardzo elegancka, a jednocześnie nie przesadzona. |
||
|
|
|
#4658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wzory i kolory kojarze ale wersja sukienki dla dużych panienek ![]() Cytat:
|
|
#4659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Lea - o co kaman? Mnie kleik ryżowy przytyka smoczek nr 2 Canpolu.
Dzieki piją jakoś inaczej? Ja nie umiem z tego smoka mleka z kleikiem pociągnąć, jęzor mi odpada, a po każdym zassaniu smok jest zatkany. Tego gluta ryżowego wyciągam oczywiście odruchem ssania, ale to cholernie ciężka robota jest. :/---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Szaja - jak kolejne noce dziewczęcia na kleiku?? Ja dziś kupiłam smoki nr 2, 3 i 4 Canpolu, wygotuję zaraz i wieczorem podam kukurydziany do mleka. Łyżeczkę na początek, zobaczymy jaki efekt będzie. ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Białe spodenki jakieś miękkie (nie na kant), biały sweterek, albo bezrękawnik a pod nim biały bodziak, ale nie garnitur. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wpierw mu smoczek aventu założyłam, ale pił bardzo ciężko, ledwo 40-50ml wypijał i zasypiał- pewnie ze zmęczenia ssaniem. Więc kupiłam canpol, i Tymek wypija całą butelkę- 130ml w kilka minut. |
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21510777]nie wiem... spytam Tymka jak wstanie.
![]() Wpierw mu smoczek aventu założyłam, ale pił bardzo ciężko, ledwo 40-50ml wypijał i zasypiał- pewnie ze zmęczenia ssaniem. Więc kupiłam canpol, i Tymek wypija całą butelkę- 130ml w kilka minut. Spróbuję dzisiaj. Może technika ssania u takiego malucha jest lepsza niż moje nieudolne próby.
|
|
|
|
#4662 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytałam was ale tak mi się spać chce że nie odpiszę
Tylko o kleiku się wypowiem.Kropka nic dziwnego, że tobie nie leci, bo człowiek taką prawdziwą, dziecięcą umiejętność ssania zatraca max. koło 7 roku życia Tak leciuteńko mleko zagęszczone spokojnie przez 2 przejdzie. Po ryżowym - cholera, nie ma zatwardzenia typowego, Agutka normalnie się załatwia po 4 dniach jedzenia kleiku (jedna, wieczorna porcja), ale ma twarde bąki :/ no i teraz nie wiem, czy an kilka dni nie odpuszczę. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Aha, ja podaję 150ml wody + 5 miarek mleka + niecałe półtorej miarki kleiku. |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Z wieści ostatnich...
Kupiliśmy dziś matę do wanny z Canpolu. Świetna jest. Od dziś kąpiemy się w wannie. Ostatnio Daniel odkrył własne nogi. W leżaku ciągle się za nie łapie. W wannie kopie, odpycha się od boku wanienki, w efekcie potrafi przywalić głową o jej drugi koniec. Wanienka więc w odstawkę. ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21511048] Po ryżowym - cholera, nie ma zatwardzenia typowego, Agutka normalnie się załatwia po 4 dniach jedzenia kleiku (jedna, wieczorna porcja), ale ma twarde bąki :/ no i teraz nie wiem, czy an kilka dni nie odpuszczę. ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Aha, ja podaję 150ml wody + 5 miarek mleka + niecałe półtorej miarki kleiku.[/QUOTE] A jak spanko? Nadal dłużej śpi?? |
|
|
|
#4664 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lea, Kaszpirek, Darianna, Siala, Araczki słodkie te wasze dzieciaki
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Mam chwile bo Ola spi i nie wygląda na to, ze szybko wstanie. Mnie dziś zjarało na plaży, będe jękaćw nocy. Cytat:
Dzieki za odp. co do pazurka ale paluszek jest zaczerwiniony i spod pazurka leci ropka.Próbuje jej go tak podważyć ale ją to boli. |
|
|
|
|
#4666 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja odpycha się nóżkami na przewijaku i muszę uważać żeby główką w ścianę nie uderzyła Cytat:
Agusiek Edytowane przez tygrysek99 Czas edycji: 2010-08-20 o 19:29 |
||||
|
|
|
#4667 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4668 |
|
Konto usunięte
|
Darianko, nie podważaj, tylko naciśnij by ropka wyleciała i smaruj rivanolem - mnie się 2 razy tak samo zrobiło (raz nie wiem czemu a raz ukłułam się... kartką papieru!), rivanol super to wysuszy.
|
|
|
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21510777]nie wiem... spytam Tymka jak wstanie.
![]() Wpierw mu smoczek aventu założyłam, ale pił bardzo ciężko, ledwo 40-50ml wypijał i zasypiał- pewnie ze zmęczenia ssaniem. Więc kupiłam canpol, i Tymek wypija całą butelkę- 130ml w kilka minut. no wlasnie cos mi nie pasuja te smoki canpolu do butli aventa, za waski ![]() malemu dzisiaj pierwszy raz zagescilam kleikiem i smoka 2 aventu dalam, bo 3 sie krztusil, wyzlopal 150 ml i padl, ale dal mi wczesniej popalic maly nerwus moj, mama mowi, ze okrutnie szybko sie irytuje i zadna inna pozycja tylko pion go uspokaja, musi widziec - wtedy jest happy a nie daj Boze jak mu slonko w buziaka zaswieci, gdy spi...kongos przeczytalam was, ale nie mam sily komentowac, spadam jakiegos filma poogladac, ktoras pisala o rewersie - bardzo mi sie ten film podobal, polecam! fryzjer zaliczony, kupilam mnostwo ciuszkow malemu w coccodrillo dzisiaj, bylo troche przecen, troche wzielam z kolekcji jesiennej, kupilam sobie butki jesienne i dwa sweterki+dziny w boutique, a nie amm aparayu na razie - potem postrzelam fotki spijcie smacznie mamusie
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde tak czytam że jak zagęszczacie mleko to zmieniacie smoczek na nr 2 -o avent mi chodzi.. mój doi zwykłe mleko przez jedynkę ale zastanawiałam się czy by mu na 2 nie zmienić bo nieraz się irytuje przy jedzeniu ale widząc wasze poczynania to chyba nie powinnam.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Bo herbatkę duldał na 1 do trzeciego miesiąca. Potem zmieniłam na 2 jak smoczki z mleczka zostały wolne. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Moje dziecię dzisiaj odjechało w chuście o 18:40 i do tej pory śpi. Pierwszy raz wyjęte z wiązania nie obudziło się. Leży koło mnie, ani czapka mu nie wadzi, ani nic... A ja czekam z kolacją i wodą do kąpieli.
|
||
|
|
|
#4672 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Fajna lala
![]() Cytat:
![]() Fajna ta huśtawka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jesteśmy po szczepieniu. Płacz jak zwykle - biedactwo moje. Ale zaraz po wyjściu posmarowałam jej udko Altacetem, w domu podałam Nurofen i było ok. Luiza waży 5300 i ma 64 cm ![]() Mogę już podawać pomalutku gluten. Chyba zacznę do deserków dawać.
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od niedawna w sumie ![]() a ja zagęściłam małej mleczko na noc ostatnio.. Jak spała zawsze do 7 tak obudziła się o 5
|
|
|
|
|
#4674 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tymek od początku (tzn. od 7 doby) pije mleko ze smoczka aventu nr 2., Z kolei syn mojej przyjaciółki ponad pół roku pił z 1 , jak mu 2 na butli zmontowała to się krztusił.Cytat:
|
||
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaś dziwna rozmiarówka.
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
Daniel też.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21516596] daruj mu tą kąpiel, niech śpi. [/QUOTE]Nawet nie zamierzałam budzić. ![]() Ale obudził się sam. Wykąpany. Dostał mleczko. Chyba męczyło go ciągnięcie z tego smoka bo jadł długo, a zjadł raptem 100ml i zasnął. Zresztą ten smoczek jest do bani wg mnie, całkiem inaczej działa niż Aventowski, zasysa powietrze, odpowietrza się dopiero, gdy maluch go puści.
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam coś fajnego dla dziewczynki na chrzest
http://allegro.pl/item1194984206_woj...80_gratis.html
|
#4678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to samo, ja juz na 74 nakupowalam, bo Stefek 65 cm juz ma, niektore ubranka na 68 cm juz sie ciagna przy szyjce kropka ja tez daje aventa smoki i maly jakos jedzie, on wciaz ma 1 do herbatki a 2 do mleka i nawet to zageszczone przez to ciagnie, z 3 dzisiaj sie krztusil, chyba w takim razie odpuszcze sobie canpola - banke, a mnie tesciowa wykancza od wczoraj, probuje mi dziecko wychowywac, dzwonila do mojej mamy zeby ta przekonala mnie do cieplejszego ubierania malego, ze powinnam podczas pobytuw Polsce mieszkac koniecznie z jedna z mam, bo maly nerwowy i ze ma wrazenie, ze ja taka niepewna co do malego , co za kobita, no szok normalnie, maly chodzi, zyje, bez jej pomocy juz trzeci miesiac i ma sie dobrze a ta nagle sie obudzilajak bedzie dalej stekac to ja zjade w koncu i bedzie obraza, bo jeszcze gryze sie w jezyk, dzwonila dzisiaj do mnie juz 3 razy po 21.00 kiedy wie, ze maly spi i mam wyciszona komorke, boszeeeeeeeee w niedziele na 13.00 jest chrzest to ona juz nie wie czy zdazy dojechac na czas, kuzwa jakie problemy, niech juz teraz wyjedzie na chrzest to na pewno zdazy ![]() musialam napisac, bo bym sie udusila juz ide spac
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
justin, rzeczywiście, nie ma nic gorszego niż teściowa, która traktuje Cię jakbyś swoje dziecko miała na rękach pierwszy raz w życiu.... wiem coś o tym, bo ja przychodząc do swojej mam takie wrażenie... Może uważa, że skoro jestem taka młoda to sobie nie poradzę z płaczącym dzieckiem...
najgorsze, że mój mąż nie zareaguje w żaden sposób... to bardzo przykre, ale nie przejmuj się... głowa do góry a gdy teściowa przegnie to powiedz jej krótko acz dosadnie... ![]() Dziewczyny, gdzie kupujecie te kleiki ryżowe czy kukurydziane? Są to jakieś specjalistyczne dla niemowląt? Pytam, bo chiałabym podac mojej córeczce coś nowego... ile można jeśc tylko NAN
Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-08-20 o 23:24 |
|
|
|
#4680 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21516596]Każde dziecko ma inaczej.
Tymek od początku (tzn. od 7 doby) pije mleko ze smoczka aventu nr 2., Z kolei syn mojej przyjaciółki ponad pół roku pił z 1 , jak mu 2 na butli zmontowała to się krztusił.[/QUOTE] A no właśnie Agatka tak ma że się z jedynki potrafi zakrztusić a co by było jak bym 2 założyła ![]() Cytat:
Cytat:
.A teść już się nauczył że jak mnie wku... to mu odszczeknę, jak byłam w ciąży to stwierdził że spokojniejsza jestem bo się nie odzywałam żeby się nie denerwować. U nas dzisiaj już wszystko w porządku, Agatka spokojna i roześmiana cały dzień.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

To już będzie połowa września (19go robimy chrzest) i z pogodą może być różnie. Co myślicie o czymś takim jak na zdj?