MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-20, 12:48   #4651
Silpe
Zadomowienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Ja chrzczę we wrześniu i mam taką
Tylko jednak założę bolerko od kompletu w kolorze tego pasa
Ładniutka - poznaje styl H&M

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Ja rodowita lublinianka i o chmielakach też dowiedziałam się ze 3 lata temu jak poznałam koleżankę z Krasnego Stawu

Dla dziewczynek można kupić super sukieneczki Ta z drugiego linku jest bardzo fajna Mi się podoba płaszczyk http://allegro.pl/item1179388638_bia...haftowany.html i taki płaszczyk http://allegro.pl/item1195713847_ubr...t.html#gallery a sukieneczki Róża i Dominika to moje faworyty http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=65
Z ubraniem dziewczynki nie miałabym problemu... za to z chłopcem mam nie lada To już będzie połowa września (19go robimy chrzest) i z pogodą może być różnie. Co myślicie o czymś takim jak na zdj?
Fajne ubranka - dzieciaczki wyglądają w nich jak laleczki
sklep - abrakadabra też mój faworyt

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

ja kupilam malemu takie:
http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=58&p2=70&o=42
garniturki nie podobaja mi sie za bardzo
sukienunie Roza i Dominika bardzo ladne
śliczności

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Malvinka miala taka jak ponizej..
bez butow bo za duze

bardzo ładna - a fotka Malwinki w sukience to gdzie

My chrzcimy na przyszły rok - jeszcze nie wiem kiedy i nawet o tym nie myśle pewnie na wielkanoc albo coś koło tego
ale jeśli chodzi o ubranka to już mamy upatrzone ze stronki- Abrakadabra - biore pod uwage wiekszośc tych komplecików robionych na szydełku- są śliczne i choc cena powala to jednak sie zdecydujemy bo są jak dla mnie o niebo praktyczniejsze niż typowe ubranka na chrzest - choc teraz dzieciaczki juz są fajniej ubierane niż kiedyś - pamietam dawniej chrzczone malenstwa upychane były w ogromne białe beciki

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:45   #4652
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Jola jaka ładna z Ciebie kobietka a chłopcy woow. Twój starszy syn już o głowę od Ciebie wyższy pewnie już adoratorki walą do niego drzwiami i oknami (swoją drogą ile on ma lat?) a Maluszek słooooooooooooooooooodki

A to zamówiłaś czy zapisałaś sie gdzieś i przysłali Ci próbki?

Kobitki help . Zdecydujemy się chyba na chrzest we wrześniu. Mam prośbę do mamuś chłopczyków. Czy mogłybyście wkleić zdjęcia jak ubrałyście swoich kawalerów na chrzest? Szukam inspiracji
Aha i jeszcze jedna prośba do mam które organizowały obad dla rodziny po chrzcie w restauracji. Co zamówiłyście do jedzonka? Jakieś przystawki? Wino? Tort? Jestem w tym temacie tooootalnie zielona
Link do strojów na chrzest....pomysly:

dla chlopców:
http://www.princessmoda.de/lshop,sho...156797,,,,.htm

dla dziewczynek:
http://www.princessmoda.de/lshop,sho...156480,,,,.htm

Co chodzi o obiad to ja wybralam:
- 4 przystawki (danie wstepne)
- na pierwsze: chlodnik pomidorowy z wiórkami szynki suszonej
- na dugie: do wyboru: miesa: entrekot, poledwiczka, ryby:merluza, tunczyk....z rusztu , do wyboru przystawka: salatka, ziemniaki pieczone,warzywa z grila
- deser do wyboru: torcik, lody , kawa z lodem
- napoje , piwo i wina.... do wyboru

Pod koniec wreczylismy gosciom pamiatki fotka Amelii na papierze ozdobnym z dedykacja i podziekowaniem wypisanym recznie ( w takim stylu jak na fotce..pamiatka z chrztu Alexa, kolegi Amelii)

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-08-20 o 13:52
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 13:48   #4653
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Chwale sie
wlasnie Malvinka przekracila sie z brzucha na plecy
Polozylam ja na macie na brzuchu a ta po chwili fik i na plecach poza mata
hahaha.... moja Amelia obudzila mnie w nocy placzem poniewaz nie wiem jakim cudem znalazla sie na brzuszku, a polozylam ja spac na plecach...

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Ja rodowita lublinianka i o chmielakach też dowiedziałam się ze 3 lata temu jak poznałam koleżankę z Krasnego Stawu

Dla dziewczynek można kupić super sukieneczki Ta z drugiego linku jest bardzo fajna Mi się podoba płaszczyk http://allegro.pl/item1179388638_bia...haftowany.html i taki płaszczyk http://allegro.pl/item1195713847_ubr...t.html#gallery a sukieneczki Róża i Dominika to moje faworyty http://www.abrakadabra.sklep.pl/?p0=56&p1=57&p2=65
Z ubraniem dziewczynki nie miałabym problemu... za to z chłopcem mam nie lada To już będzie połowa września (19go robimy chrzest) i z pogodą może być różnie. Co myślicie o czymś takim jak na zdj?

....na ostatnim zdjeciu mnie sie najbardziej podoba..
Stary 2010-08-20, 14:37   #4654
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Ładniutka - poznaje styl H&M

Aaa i się mylisz
sukieneczka z mothercare..

nie lubie dziewczęcego H&Mu

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 14:42   #4655
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
bardzo ładna - a fotka Malwinki w sukience to gdzie
a nizej
wyobraz sobie, ze poki co mamy tylko to jedno zdjecie i to takie malo pokazujace jej sukienke

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Pod koniec wreczylismy gosciom pamiatki fotka Amelii na papierze ozdobnym z dedykacja i podziekowaniem wypisanym recznie ( w takim stylu jak na fotce..pamiatka z chrztu Alexa, kolegi Amelii)
bardzo fajny pomysl

Cytat:
hahaha.... moja Amelia obudzila mnie w nocy placzem poniewaz nie wiem jakim cudem znalazla sie na brzuszku, a polozylam ja spac na plecach...
no wlasnie ja tez nie wiem jak moja to zrobila

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:07   #4656
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
a nizej
wyobraz sobie, ze poki co mamy tylko to jedno zdjecie i to takie malo pokazujace jej sukienke
Boże.. tych włosków nigdy nie zapomnę
Jak aniołek z własną naturalną aureolką

Jesuuuu wreszcie zasnął ten mały terrorysta
Od 9:20 się z nim zmagałam.. trochę pospał, trochę popłakał, wybudzał się co chwila, nie zasnął głęboko.. teraz o 13:20 pojadł, walnął dwie mega kupy, pogadaliśmy i położyłam go spać.. chyba śpi bo smoka nie słyszę ani się nie grzebie... wnerwia mnie to, że on zawsze usypia w połownie drogi do kolejnego jedzenia albo tuż przed nim

Aaaaa przypomniało mi się
wczoraj w aptece pytam babke o pas poporodowy "Pani Teresa", ona mówi, że są ale trzeba znać obwód brzucha po porodzie... a ja "o kurcze.. to nie wiem" (bo sie nie mierzyłam) a ona do mnie "A to już jest po porodzie??" patrząc na mój brzuch i obie w śmiech

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-20 o 15:18
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:19   #4657
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Czy pokazywałam Wam zdjęcia znad morza?Bo nie pamiętam
Bardzo dobrze działa morskie powietrze na me dziecię.
Rano się budzi,zje, pogada sobie,potem krótka drzemka.Jak się obudzi i zje to idziemy na spacer i znowu śpi.Obudzi się na cyca trochę się porozgląda i znowu śpi.

AAAA co zrobić na wrastający pazurek w dużym palcu u nóżki.Ola ma takie pazurki "zatopione" w paluszku
śliczne foty.
a takie pazurki to chyba większość dzieciaków ma, one potem "wyjdą" na właściwą pozycję.

Cytat:
J
garniturki - po prostu mi się nie podobają takie malutkie dzidki w czyms takim- już na roczek prędzej.
Ale ostatnia fota- jak najbardziej.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
W czapce pilotce mały odlatuje w krainę snów
ale uroczy.

Cytat:
b
bez butow bo za duze
bardzo elegancka, a jednocześnie nie przesadzona.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 16:27   #4658
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Aaa i się mylisz
sukieneczka z mothercare..

nie lubie dziewczęcego H&Mu
byłam pewna że to H&M
wzory i kolory kojarze ale wersja sukienki dla dużych panienek

Cytat:
a nizej

śliczności uwielbiam te małe bose stópki

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 17:40   #4659
kropka75
Zakorzenienie

Lea - o co kaman? Mnie kleik ryżowy przytyka smoczek nr 2 Canpolu. Dzieki piją jakoś inaczej? Ja nie umiem z tego smoka mleka z kleikiem pociągnąć, jęzor mi odpada, a po każdym zassaniu smok jest zatkany. Tego gluta ryżowego wyciągam oczywiście odruchem ssania, ale to cholernie ciężka robota jest. :/

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Szaja - jak kolejne noce dziewczęcia na kleiku??
Ja dziś kupiłam smoki nr 2, 3 i 4 Canpolu, wygotuję zaraz i wieczorem podam kukurydziany do mleka. Łyżeczkę na początek, zobaczymy jaki efekt będzie.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Ja jestem jakaś dziwna, bo mnie się to nie podoba wcale. Ani u takiego malucha, ani u roczniaka nawet.
Białe spodenki jakieś miękkie (nie na kant), biały sweterek, albo bezrękawnik a pod nim biały bodziak, ale nie garnitur.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
a nizej
Jaka fajna czupurka.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 17:51   #4660
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Lea - o co kaman? Mnie kleik ryżowy przytyka smoczek nr 2 Canpolu. Dzieki piją jakoś inaczej? Ja nie umiem z tego smoka mleka z kleikiem pociągnąć, jęzor mi odpada, a po każdym zassaniu smok jest zatkany. Tego gluta ryżowego wyciągam oczywiście odruchem ssania, ale to cholernie ciężka robota jest. :/
nie wiem... spytam Tymka jak wstanie.
Wpierw mu smoczek aventu założyłam, ale pił bardzo ciężko, ledwo 40-50ml wypijał i zasypiał- pewnie ze zmęczenia ssaniem.
Więc kupiłam canpol, i Tymek wypija całą butelkę- 130ml w kilka minut. Teraz dodaję do tej ilości mleka 2,5 miarki kleiku ryżowego.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:03   #4661
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21510777]nie wiem... spytam Tymka jak wstanie.
Wpierw mu smoczek aventu założyłam, ale pił bardzo ciężko, ledwo 40-50ml wypijał i zasypiał- pewnie ze zmęczenia ssaniem.
Więc kupiłam canpol, i Tymek wypija całą butelkę- 130ml w kilka minut. Teraz dodaję do tej ilości mleka 2,5 miarki kleiku ryżowego. [/QUOTE]
Spróbuję dzisiaj. Może technika ssania u takiego malucha jest lepsza niż moje nieudolne próby.

Stary 2010-08-20, 18:05   #4662
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Przeczytałam was ale tak mi się spać chce że nie odpiszę Tylko o kleiku się wypowiem.

Kropka nic dziwnego, że tobie nie leci, bo człowiek taką prawdziwą, dziecięcą umiejętność ssania zatraca max. koło 7 roku życia Tak leciuteńko mleko zagęszczone spokojnie przez 2 przejdzie.

Po ryżowym - cholera, nie ma zatwardzenia typowego, Agutka normalnie się załatwia po 4 dniach jedzenia kleiku (jedna, wieczorna porcja), ale ma twarde bąki :/ no i teraz nie wiem, czy an kilka dni nie odpuszczę.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Aha, ja podaję 150ml wody + 5 miarek mleka + niecałe półtorej miarki kleiku.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:09   #4663
kropka75
Zakorzenienie

Z wieści ostatnich...

Kupiliśmy dziś matę do wanny z Canpolu. Świetna jest. Od dziś kąpiemy się w wannie.
Ostatnio Daniel odkrył własne nogi. W leżaku ciągle się za nie łapie. W wannie kopie, odpycha się od boku wanienki, w efekcie potrafi przywalić głową o jej drugi koniec. Wanienka więc w odstawkę.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21511048]

Po ryżowym - cholera, nie ma zatwardzenia typowego, Agutka normalnie się załatwia po 4 dniach jedzenia kleiku (jedna, wieczorna porcja), ale ma twarde bąki :/ no i teraz nie wiem, czy an kilka dni nie odpuszczę.

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Aha, ja podaję 150ml wody + 5 miarek mleka + niecałe półtorej miarki kleiku.[/QUOTE]
A jak spanko? Nadal dłużej śpi??

Stary 2010-08-20, 18:14   #4664
cate_
Zadomowienie

Cytat:

Szwagierka zamówiła jeden taki, fatalnej jakości one są.

Cytat:
Huśtawka o taka a siedział w niej max 5 minut bo zwalił kupala i trza było przebierać
http://www.inkopol.pl/afoto/deluxe.jpg
świetna rzecz, mam taką samą

Cytat:

Ja dziś kupiłam smoki nr 2, 3 i 4 Canpolu, wygotuję zaraz i wieczorem podam kukurydziany do mleka. Łyżeczkę na początek, zobaczymy jaki efekt będzie.

Moje dziecię musi mieć smoczek o największym przepływie bo z mniejszych nie daje rady wyciągnąć, najlepsze jest to że dzisiaj chciałam takie zakupić a pani w sklepie do mnie że takich w ogóle nie produkują, dziwne bo jeden taki mam i na stronie producenta też są

Lea, Kaszpirek, Darianna, Siala, Araczki słodkie te wasze dzieciaki

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 18:17   #4665
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
Mam chwile bo Ola spi i nie wygląda na to, ze szybko wstanie.
Mnie dziś zjarało na plaży, będe jękaćw nocy.

Cytat:
Huśtawka o taka a siedział w niej max 5 minut bo zwalił kupala i trza było przebierać
Bardzo fajna ta huśtawka.

Dzieki za odp. co do pazurka ale paluszek jest zaczerwiniony i spod pazurka leci ropka.Próbuje jej go tak podważyć ale ją to boli.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 19:28   #4666
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
a w którą niedzielę chrzcisz? twoja sukieneczka już pisałam, że piękna i jest z długim czy krótkim rekawkiem?
mi tez podoba sie ta druga bardziej - to jest cały zestaw z tym bolerkiem własnie, ale 19 wrzesnia moze byc naprawde chlodno...

no tak ,rajstopki koniecznie plus to bolerko co w zestawie do kupienia,ale boje sie że mala zmarznie...tak to już bym kupiła tę sukienusie dawno.

dzięki dziewczyny za rady

u nas też.

a rozmawiałam dzis z koleżanka z lubelskiego i u niej jest taka tradycja:
chrzestna - szatka, ubranko do chrztu plus prezent
chrzestny- świeca, opłata za chrzest plus prezent

ful wypas
ja jestem z lubelskiego ale pierwsze słyszę

Cytat:

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Ja dziś kupiłam smoki nr 2, 3 i 4 Canpolu,
wygotuję zaraz i wieczorem podam kukurydziany do mleka. Łyżeczkę na początek, zobaczymy jaki efekt będzie.

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Ja jestem jakaś dziwna, bo mnie się to nie podoba wcale. Ani u takiego malucha, ani u roczniaka nawet.
Białe spodenki jakieś miękkie (nie na kant), biały sweterek, albo bezrękawnik a pod nim biały bodziak, ale nie garnitur.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Jaka fajna czupurka.
Cytat:
Z wieści ostatnich...

Kupiliśmy dziś matę do wanny z Canpolu. Świetna jest. Od dziś kąpiemy się w wannie.
Ostatnio Daniel odkrył własne nogi. W leżaku ciągle się za nie łapie. W wannie kopie, odpycha się od boku wanienki, w efekcie potrafi przywalić głową o jej drugi koniec. Wanienka więc w odstawkę.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

A jak spanko? Nadal dłużej śpi??
ja też chciałam kupić taki co lea pokazywała i kupiłam ale mi się nie nadaje do butelki aventu bo on jakiś wąski jest a innych nie było

moja odpycha się nóżkami na przewijaku i muszę uważać żeby główką w ścianę nie uderzyła

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Szwagierka zamówiła jeden taki, fatalnej jakości one są.

świetna rzecz, mam taką samą

Moje dziecię musi mieć smoczek o największym przepływie bo z mniejszych nie daje rady wyciągnąć, najlepsze jest to że dzisiaj chciałam takie zakupić a pani w sklepie do mnie że takich w ogóle nie produkują, dziwne bo jeden taki mam i na stronie producenta też są

Lea, Kaszpirek, Darianna, Siala, Araczki słodkie te wasze dzieciaki
moje chyba też - choć już sama nie wiem - karmiłam 1 teraz mam 2 (z aventu) i większej różnicy nie widzę choć mała nie jest tak zmęczona ssaniem - ja na razie samo mleczko daję i zastanawiam się czy nie dać 3 - może więcej będzie jadła, bo to taki niejadek jest...i jak czytam ile pochłaniają wasze maluszki to aż się martwię...

Edytowane przez tygrysek99
Czas edycji: 2010-08-20 o 19:29
tygrysek99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 20:08   #4667
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dzieki za odp. co do pazurka ale paluszek jest zaczerwiniony i spod pazurka leci ropka.Próbuje jej go tak podważyć ale ją to boli.
w takim razie chyba poszłabym z tym do lekarza.
Stary 2010-08-20, 20:10   #4668
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Darianko, nie podważaj, tylko naciśnij by ropka wyleciała i smaruj rivanolem - mnie się 2 razy tak samo zrobiło (raz nie wiem czemu a raz ukłułam się... kartką papieru!), rivanol super to wysuszy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 20:28   #4669
justin18061976
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21510777]nie wiem... spytam Tymka jak wstanie.
Więc kupiłam canpol, i Tymek wypija całą butelkę- 130ml w kilka minut. Teraz dodaję do tej ilości mleka 2,5 miarki kleiku ryżowego. [/QUOTE]

no wlasnie cos mi nie pasuja te smoki canpolu do butli aventa, za waski
malemu dzisiaj pierwszy raz zagescilam kleikiem i smoka 2 aventu dalam, bo 3 sie krztusil, wyzlopal 150 ml i padl, ale dal mi wczesniej popalic
maly nerwus moj,
mama mowi, ze okrutnie szybko sie irytuje i zadna inna pozycja tylko pion go uspokaja, musi widziec - wtedy jest happy a nie daj Boze jak mu slonko w buziaka zaswieci, gdy spi...kongos
przeczytalam was, ale nie mam sily komentowac, spadam jakiegos filma poogladac, ktoras pisala o rewersie - bardzo mi sie ten film podobal, polecam!
fryzjer zaliczony, kupilam mnostwo ciuszkow malemu w coccodrillo dzisiaj, bylo troche przecen, troche wzielam z kolekcji jesiennej,
kupilam sobie butki jesienne i dwa sweterki+dziny w boutique,
a nie amm aparayu na razie - potem postrzelam fotki
spijcie smacznie mamusie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 20:37   #4670
Siala_Bala
Zakorzenienie

Kurde tak czytam że jak zagęszczacie mleko to zmieniacie smoczek na nr 2 -o avent mi chodzi.. mój doi zwykłe mleko przez jedynkę ale zastanawiałam się czy by mu na 2 nie zmienić bo nieraz się irytuje przy jedzeniu ale widząc wasze poczynania to chyba nie powinnam.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 20:52   #4671
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość

ja też chciałam kupić taki co lea pokazywała i kupiłam ale mi się nie nadaje do butelki aventu bo on jakiś wąski jest a innych nie było
Bo to różne są. Ten co Lea pokazywała, tzw. balonik pasuje na Avent.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Kurde tak czytam że jak zagęszczacie mleko to zmieniacie smoczek na nr 2 -o avent mi chodzi.. mój doi zwykłe mleko przez jedynkę ale zastanawiałam się czy by mu na 2 nie zmienić bo nieraz się irytuje przy jedzeniu ale widząc wasze poczynania to chyba nie powinnam.
Daniel przez 1 pił gdzieś z miesiąc, potem przeszedł na 2. Od trzeciego miesiąca jest na 3. Jeśli idzie o mleko.
Bo herbatkę duldał na 1 do trzeciego miesiąca. Potem zmieniłam na 2 jak smoczki z mleczka zostały wolne.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Moje dziecię dzisiaj odjechało w chuście o 18:40 i do tej pory śpi. Pierwszy raz wyjęte z wiązania nie obudziło się. Leży koło mnie, ani czapka mu nie wadzi, ani nic... A ja czekam z kolacją i wodą do kąpieli.

Stary 2010-08-20, 21:06   #4672
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

bez butow bo za duze
.
Fajna lala

Cytat:
No to masz szczęście, że nie siedział tak normalnie
Fajna ta huśtawka

Cytat:

Super pomysł.

Cytat:

Aaaaa przypomniało mi się
wczoraj w aptece pytam babke o pas poporodowy "Pani Teresa", ona mówi, że są ale trzeba znać obwód brzucha po porodzie... a ja "o kurcze.. to nie wiem" (bo sie nie mierzyłam) a ona do mnie "A to już jest po porodzie??" patrząc na mój brzuch i obie w śmiech

Cytat:
ktoras pisala o rewersie - bardzo mi sie ten film podobal, polecam!
To ja, to ja

Jesteśmy po szczepieniu. Płacz jak zwykle - biedactwo moje. Ale zaraz po wyjściu posmarowałam jej udko Altacetem, w domu podałam Nurofen i było ok.
Luiza waży 5300 i ma 64 cm Poszłam jej dzisiaj dokupić bodziaki na 68, bo zostały mi tylko 4 sztuki dobre...reszta za małe

Mogę już podawać pomalutku gluten. Chyba zacznę do deserków dawać.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 21:39   #4673
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Luiza waży 5300 i ma 64 cm Poszłam jej dzisiaj dokupić bodziaki na 68, bo zostały mi tylko 4 sztuki dobre...reszta za małe

Moja jeszcze w 62 chodzi od niedawna w sumie

a ja zagęściłam małej mleczko na noc ostatnio..
Jak spała zawsze do 7 tak obudziła się o 5

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 21:55   #4674
Konto usunięte

Cytat:
Każde dziecko ma inaczej.
Tymek od początku (tzn. od 7 doby) pije mleko ze smoczka aventu nr 2., a herbatkę z 1.
Z kolei syn mojej przyjaciółki ponad pół roku pił z 1 , jak mu 2 na butli zmontowała to się krztusił.

Cytat:

Moje dziecię dzisiaj odjechało w chuście o 18:40 i do tej pory śpi. Pierwszy raz wyjęte z wiązania nie obudziło się. Leży koło mnie, ani czapka mu nie wadzi, ani nic... A ja czekam z kolacją i wodą do kąpieli.
daruj mu tą kąpiel, niech śpi.
Stary 2010-08-20, 21:56   #4675
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

a ja zagęściłam małej mleczko na noc ostatnio..
Jak spała zawsze do 7 tak obudziła się o 5
Moje niektóre bodziaki na 62 musiałam naciągać już Jakaś dziwna rozmiarówka.

Luiza

Stary 2010-08-20, 22:00   #4676
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Daniel też.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21516596]

daruj mu tą kąpiel, niech śpi. [/QUOTE]

Nawet nie zamierzałam budzić.

Ale obudził się sam. Wykąpany. Dostał mleczko. Chyba męczyło go ciągnięcie z tego smoka bo jadł długo, a zjadł raptem 100ml i zasnął.

Zresztą ten smoczek jest do bani wg mnie, całkiem inaczej działa niż Aventowski, zasysa powietrze, odpowietrza się dopiero, gdy maluch go puści.

Stary 2010-08-20, 22:25   #4677
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Znalazłam coś fajnego dla dziewczynki na chrzest
http://allegro.pl/item1194984206_woj...80_gratis.html

Luiza

Stary 2010-08-20, 22:40   #4678
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
To ja, to ja

Jesteśmy po szczepieniu. Płacz jak zwykle - biedactwo moje. Ale zaraz po wyjściu posmarowałam jej udko Altacetem, w domu podałam Nurofen i było ok.

ja to samo, ja juz na 74 nakupowalam, bo Stefek 65 cm juz ma, niektore ubranka na 68 cm juz sie ciagna przy szyjce

kropka ja tez daje aventa smoki i maly jakos jedzie, on wciaz ma 1 do herbatki a 2 do mleka i nawet to zageszczone przez to ciagnie, z 3 dzisiaj sie krztusil, chyba w takim razie odpuszcze sobie canpola - banke,
a mnie tesciowa wykancza od wczoraj, probuje mi dziecko wychowywac, dzwonila do mojej mamy zeby ta przekonala mnie do cieplejszego ubierania malego, ze powinnam podczas pobytuw Polsce mieszkac koniecznie z jedna z mam, bo maly nerwowy i ze ma wrazenie, ze ja taka niepewna co do malego, co za kobita, no szok normalnie, maly chodzi, zyje, bez jej pomocy juz trzeci miesiac i ma sie dobrze a ta nagle sie obudzila
jak bedzie dalej stekac to ja zjade w koncu i bedzie obraza, bo jeszcze gryze sie w jezyk, dzwonila dzisiaj do mnie juz 3 razy po 21.00 kiedy wie, ze maly spi i mam wyciszona komorke, boszeeeeeeeee
w niedziele na 13.00 jest chrzest to ona juz nie wie czy zdazy dojechac na czas, kuzwa jakie problemy, niech juz teraz wyjedzie na chrzest to na pewno zdazy
musialam napisac, bo bym sie udusila
juz ide spac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 23:21   #4679
xxNiuniaxx
Raczkowanie

justin, rzeczywiście, nie ma nic gorszego niż teściowa, która traktuje Cię jakbyś swoje dziecko miała na rękach pierwszy raz w życiu.... wiem coś o tym, bo ja przychodząc do swojej mam takie wrażenie... Może uważa, że skoro jestem taka młoda to sobie nie poradzę z płaczącym dzieckiem... najgorsze, że mój mąż nie zareaguje w żaden sposób... to bardzo przykre, ale nie przejmuj się... głowa do góry a gdy teściowa przegnie to powiedz jej krótko acz dosadnie...

Dziewczyny, gdzie kupujecie te kleiki ryżowe czy kukurydziane? Są to jakieś specjalistyczne dla niemowląt? Pytam, bo chiałabym podac mojej córeczce coś nowego... ile można jeśc tylko NAN

Edytowane przez xxNiuniaxx
Czas edycji: 2010-08-20 o 23:24
xxNiuniaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 23:41   #4680
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21516596]Każde dziecko ma inaczej.
Tymek od początku (tzn. od 7 doby) pije mleko ze smoczka aventu nr 2., a herbatkę z 1.
Z kolei syn mojej przyjaciółki ponad pół roku pił z 1 , jak mu 2 na butli zmontowała to się krztusił.
[/QUOTE]
A no właśnie Agatka tak ma że się z jedynki potrafi zakrztusić a co by było jak bym 2 założyła

Cytat:

ja to samo, ja juz na 74 nakupowalam, bo Stefek 65 cm juz ma, niektore ubranka na 68 cm juz sie ciagna przy szyjce
Agatka też już w większości w 74 chodzi pomimo że ma 65cm.
Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
justin, rzeczywiście, nie ma nic gorszego niż teściowa, która traktuje Cię jakbyś swoje dziecko miała na rękach pierwszy raz w życiu.... wiem coś o tym, bo ja przychodząc do swojej mam takie wrażenie... Może uważa, że skoro jestem taka młoda to sobie nie poradzę z płaczącym dzieckiem... najgorsze, że mój mąż nie zareaguje w żaden sposób... to bardzo przykre, ale nie przejmuj się... głowa do góry a gdy teściowa przegnie to powiedz jej krótko acz dosadnie...
Ja swojego jeszcze przed ciążą nauczyłam, jak mi teściowa się wtrąca to wystarczy że na męża spojrzę a on już wie że ma ją przystopować.
A teść już się nauczył że jak mnie wku... to mu odszczeknę, jak byłam w ciąży to stwierdził że spokojniejsza jestem bo się nie odzywałam żeby się nie denerwować.

U nas dzisiaj już wszystko w porządku, Agatka spokojna i roześmiana cały dzień. Spokojnej nocki wszystkim.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości