|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
dzień dobry
mam wrażenie, że ktoś ze mnie powietrze spuścił Przyszła mi dziś poduszka w kształcie C dla kobiet w ciąży ciekawe jak będę na niej się wysypiać ale ładna jest - w owieczkiCo do przytulanka to też się wypowiem... czasem myślę, że ja to jestem w ogóle aseksualna :P rzadko kiedy mi się zachce, a odkąd jestem w ciąży to w ogóle się proszę do mnie nie dobierać :p no chyba że mnie przytulać to można nawet trzeba dużooo
|
|
|
|
#3842 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Hehe no bo taka jest prawda. Nic mi nie da, ze bede latac po lekarzach i pytac o kolejne objawy, lub ich brak, bo jesli gine mowi mi, ze wszystko ok to sobie nie wkrecam niczego, nie patrze na inne ciaze, bo kazda jest inna i nie mysle, ze cos moze byc nie tak i w ogole niech mnie wezma gdzis na calodobowa obserwacje, bo na bank cos sie stanie. Najwieksze zagrozenie minelo, a i wtedy nie myslalam o nim tylko szukalam wozka. Jak bylam na 1 usg to lekarz wlasnie na mnie prawie nakrzyczal jak zaczelam pytac o obumierajace ciaze itp. Zakazal mi wrecz myslenia o takich rzeczach, wiec wzielam sobie ta rade do serca.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-08-20 o 17:55 |
|
|
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
jok3r![]() Ja tez od razu powiedzialam rodzince...chyba 3 dni po tym jak zrobiłam test... Nie mam powodów zeby myslec negatywnie.... Jestem zdrowa kobietka (zadko chorujaca) Urodziłam zdrowiutkiego synka i pierwsza ciaze przeszłam wzorowo... Nigdy nie poroniłam.... Czego ja mam sie obawiac................ wszystko musi byc w jak najlepszym porzadeczku Zrobiłam dzis kluski slaskie z przepisu pewnej miłej pani z Tad Były pycha chociaz je troszke rozgotowałam Mój synek zjadł az 5 (a dosc duze zrobilam) tez mu smakowaly takze bede robic czesciej... A my własnie zaczynamy 9 tydzien... Moja fasolinka zaczyna craz bardziej przypominac małego człowieczka
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-08-20 o 18:26 |
|
|
|
#3844 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi to nawet do głowy nie przyszło
Fasolinka nic z tego nie wie i tak
|
|
|
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
No i jaka ja nie kulturalna jestem...
Witam wszystkie nowe mamusie.... |
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ bardzo proszę
Bardzo się cieszę,że smakowały! Mam nadzieję,że częściej je będziesz robić
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
w końcu weekend, jutro będę spała do bólu ![]() Cytat:
i jeszcze 2 pierścionki z innych firm, i moje złoto jest po prostu białe (jak srebro), nie ma nic wspólnego z żółtym kolorem aktualnie ten pierścionek co mam najdłużej (zaręczynowy) zaczyna mienić się na żółto, musiałbym go zanieść do rodowania.
|
|
#3848 |
|
Wtajemniczenie
|
witam was mamusie
siostra z dziecmi jest u nas i nie mam czasu na wizaż nawet, w domu istny kołowrotek ![]() u mnie samopoczucie ok. własnie skończyłam jeść pizze, ale była pychaaaa a teraz wcinam chipsy, troszkę zaszalałam dzisiaj ze zdrową żywnościa![]() jutro wyjeżdżamy nad morze, do Władysławowa na upragniony wypoczynek ![]() to już ostatnie wakacje z mężem we dwójeczkę, w przyszłym roku już mam nadzieję pojedziemy w trójeczkę ![]() tak więc trzymajcie się cieplutko bo jutro chyba do was już nie zajrzę. samych dobrych wiadomości wam życzę po wizytach u lekarzy, i aby te wasze fasolinki was bardzo nie męczyły. całuski wracam za tydzień
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego pobytu!
PS. Władysławowo jest piękne!
|
|
#3850 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Glodna jestem czesciej, sikam co 2 godziny i to byloby na tyle ![]() Dwa dni temu to jeszcze cos mi szlalo w brzuchu ale teraz cisza ![]() Cycki nie bola, mdlosci nie mam, zgagi brak. Moze to i super ale jakos brak tych wszystkich objawow mnie denerwuje i mysle czesciej czy wszystko jest ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co mam byc to bedzie a ja i tak wiem, ze bedzie wszystko ok i dlatego mowie, bo to mi sprawia wielka radoscA szczesliwa mama to szczesliwy dzidzius ![]() Cytat:
Podaj przepis, nooo!
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana,znajdziesz go kilka stron do tyłu. Bardzo proszę
|
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() A u mnie chociaż weekend to i tak musiałam bladym świtem się obudzic bo idziemy na weselicho i jestem umówiona na 6.50 z sis TŻta że mnie uczesze zanim pójdzie do pracy bo jest fryzjerką Tak że życzę miłego dzionka dziewczyny Buziaki
|
|
|
|
#3853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja spac nie moge to sobie wizazuje Punkt 6 pobudka na siuski no i koniec spania.czarna - dzieki, spisze sobie
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już też na nogach bo tż pojechał do pracy. Zaraz pójdę zjeść coś na śniadanko ale najpierw postanowiłam zajrzeć do Was.
U nas też szykują się dwa weselicha pod rząd ale w czerwcu i chyba na nie nie pójdziemy ze względu na maleństwo, szkoda trochę ale maluszek najważniejszy ![]() Wczora chciałam sobie kupić pizze taką z zamrażalnika i małż mi nie pozwolił że to niezdrowe, spulchniacze w cieście i inne cuda wymyślał. Mega się zezłościłam. Musiałam obejść się smakiem. No ale za to kupiłam sobie sok z białych winogron bo miałam mega smak, w domu odrazu wypiłam dwie szklanki a był taki słodki że potem to miałam mega muła, odbijanie itd mogłam rozcieńczyć z wodą no ale mam nauczkę że takiego słodkiego się nie pije Pozrozmawialam wczoraj z mężem na temat sexu, w prawdzie chwile jakoś nam to zajęło ale zawsze coś wyjaśnione. Powiedział że rozumie i będzie nie będzie czekał tylko postara coś z siebie wykrzesać by mi pomóc nabrać ochoty. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też dzisiaj na nogach od 5:30. Zdążyłam przeczytać zaległości na wizażu, bo wczoraj mieliśmy gości, pranie też zrobiłam. Właśnie piję z TŻ drugą kawkę. Cały czas mam tego "muła" i nie mam ochoty wogóle nic jeść, jak pomyślę o jedzeniu, to mnie mdli ![]() No i witam nowe mamusie sporo Was doszło
|
|
|
|
|
#3856 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za postawe TZa!Moj mi wczoraj strzelil, ze dla dobra dziecka powinnam zrezygnowac ze wzystkich produktow zawierajacych cukier. Jego tata ma cukrzyce i on teraz twierdzi, ze nasze dziecko to odziedziczy jesli JA BEDE JADLA SLODYCZE. Z drugiej strony postawne ze mnie dziewcze i mozna by bylo sie poswiecic dla dobra obojga ![]() Cytat:
|
|
#3857 |
|
Przyczajenie
|
Dzień dobry,
DZiewczynki proszę Was o pomoc w interpretacji, bo już sama tego nie rozumiem, a więc: * ostatnia@-20.07 *dni płodne zaczeły mi się 01.08 *wielkie przytulanki 30,31.07 ( z racji tego ,że plemniki moga pozostać około 48 godz. ,wiem,że to właśnie wtedy doszło do zapłodnienia) * 17.08 zrobiłam bete 244,5 no i wg tabeli,która była na wyniku wychodzi,że jest to 4-5 tydzień ciąży. I tak się właśnie zastanawiam, bo wg mnie jest to trzeci tydzień , więc dlaczego napisane jest 4-5 ???????????? :co nfused:
|
|
|
|
#3858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko jest wiec ok, licz spokojnie od pierwszego dnia ostatniej @
|
|
#3859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczynki, bardzo mi pomogłyscie ;-)
ide na sniadanko, bo Maluszek pewnie też jest głodny |
|
|
|
#3861 |
|
Wtajemniczenie
|
To dzięki Wam porozmawiałam z mężem bo zrozumiałam że nie jestem sama w tym "poście" i że to coś naturalnego, więc dziękuje Wam
A teraz pójdę posprzątac po śniadanku i pojdę do pobliskich sklepów za jakimiś bucikami do polatania jeszcze na teraz bo same obcasy mam ![]() Miłego dopołudnia |
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zapytałam męża wczoraj czy mu to nie przeszkadza czy się na mnie nie gniewa a on spokojnie : "wiesz co? ja to ci szczerze powiem że sam bym się teraz bał. muszę od lekarza usłyszeć że możemy to wtedy będę spokojny" ![]() a dziewczyny czy macie w ciąży kolkę? ja już dwa razy jak jechałam samochodem ( po najedzeniu się) to mnie tak kłuło w lewym boku ale tak wyżej jak kolka. potem samo przechodzi ale nie wiem co to boli jak przy kolce ale przecież kolka to od biegania, szybkiego chodzenia a nie najedzenia się i jechania autem
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2010-08-21 o 09:11 |
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, moja dzidzia jest chyba jakaś dziwna, 12 tydzień leci a teraz mnie zaczyna budzić mdłościami...
ogólnie to musze wam powiedzieć,że chyba jakieś hormony szczęścia mnie dopadły, mojego tż kocham na zabój ale teraz... z 10x mocniej i też ciągle mam banana na buzi ze szczęścia
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
no dzien dobry
![]() a mnie dzis naszło i na dzien dobry zmolestowałam męza ale był zaskoczony![]() a potem zjedlismy parówkowe śniadanie
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
Ile nas już jest ![]() wiosną będzie wysyp maleństw ![]() mój mąż jakoś rozumie zachcianki nawet wieczorem późno - naoglądał się reklamy lodówki Beco chyba w telewizji - tej o kobiecie w ciąży której mąż przynosi różności z lodówki i teraz się śmieje, że ma tak samo i jak coś go proszę aby przyniósł to leci i krzyczy BECO największą ochotę mam na jogurt naturalny i taki grecki/bałkański ![]() słodycze nadal fuj lekarz mi powiedział, że skoro pracuję 8 godzin przy komputerze to mogę iść na L4 kiedy chcę i teraz nie wiem kiedy chcę ![]() tak mnie kusi aby za miesiąc iść sobie i nie przejmować się i zadbać o siebie, wypoczywać, wysypiać się i totalnie olać pracę w końcu mi się należy nie?
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
deneb jasne,że ci się należy
![]() mój się śmieje,że jest lepszy od beko...bo ten z beko do lodówki tylko idzie..a on biedny po sklepach musi latać;P
|
#3867 |
|
Zadomowienie
|
dzień dober
miałam wczoraj dość płaczliwy dzień, bez powodu oczywiście. pojechałam do rodziców, 100km od mojego domku, zmienić trochę otoczenie, jako że i tak w domu muszę siedzieć :/ ale chociaż do ogródka mogę wyjść ![]() mam takie pytanie, czy miałyście jakieś upławy, ja dziś jakieś galaretkowe białawo żółte, ale nic nie swędzi, nie piecze, nie pachnie, czytałam że to normalne, i że najważniejsze że nie ma dodatkowych objawów. no nic, smacznego śniadanka wam życzę
|
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz też się śmieje że on ma tak samo a i jeszcze się śmieje z tej reklamy jakiegoś banku jak dziecko do taty woła : " tato kuupa" świetna jest ![]() Cytat:
tak ja też mam takie coś to po prostu wyczytałam że w ciąży śluz jest gęstszy jest go duuużo ( u mnie naprawdę więcej) i jest żółto biały ale nie swędzi nie piecze tylko po prostu leci cały czas
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale zjadlam i jest ok......... Hormony szczescia sa jak najbardziej pozytywne...... Ja to cały czas chce byc tulona.... Jak jakis kot normalnie ![]() Cytat:
Ja to ogólnie mam cały czas mokro ![]() To chyba sie pozniej w 2 symestrze zmieni troche... ale juz nie pamietam dokladnie jak to jest takze nie bede kłamac ![]() Tak czy siak jak tez mialam niedawno galaretke bialawo zólta ![]() No i spiaca dzis jestem i jakas taka zmeczona a spalam chyba 12 godzin..... chyba za duzo.......... |
||
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tak samo duuuzo upławów.... az za duzo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

mam wrażenie, że ktoś ze mnie powietrze spuścił 
jok3r

Bardzo się cieszę,że smakowały! Mam nadzieję,że częściej je będziesz robić 

a teraz wcinam chipsy, troszkę zaszalałam dzisiaj ze zdrową żywnościa

, bo jak byłam w środe, to powiedział, że za wcześnie, więc czekam na wizyte kolejną . Musze zrobic jeszcze raz badania itd

że to niezdrowe, spulchniacze w cieście i inne cuda wymyślał. Mega się zezłościłam. Musiałam obejść się smakiem. No ale za to kupiłam sobie sok z białych winogron bo miałam mega smak, w domu odrazu wypiłam dwie szklanki a był taki słodki że potem to miałam mega muła, odbijanie itd