Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 09:53   #3631
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
IlonaN2, może po prostu "przygniotłaś" oko podczas snu?
Nie raczej nie i już chyba wiem że to jęczmień bo kilka razy go miałam a teraz się powiększa i czerwienieje. A w ogóle jęczmień jest od zakarzenia gronkowcem a tak jak Wam pisałam byłam z Tatą który był poważnie chory przez zakażenie gronkowcem ....

Tz wywalił wszytko z sypialni i zaczynamy dziś malowanie sypialni tzn może dziś skończymy ale raczej jutro. Więc Franuś będzie miał już gotowy pokoik

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-08-21 o 09:55
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 09:57   #3632
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Rozumiem Twoje argumenty Ale wolę teraz się zastanowić, co kupić, żeby potem nie zostać obdarowaną jakimś shitem typu "zestaw 3 butelek za 9,90zł)
.
Też racja! Ja np już dostałam jeden zestaw kosmetyków dla dzieci ze sklepu "Wszystko po 4 złote"!!! Wyląduje w koszu..
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:05   #3633
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Od dziś został mi dokładnie miesiąc do terminu porodu A jutro kończymy 36 tydzień, czyli mały będzie donoszony
Super Ale ten czas leci... Teraz posypac się możemy już w każdej chwili

Tylko dziwne jest z tymi terminami donoszonej ciąży... w "moim" kalendarzu wyszło, że donoszona ciążą to ukończone 37 tygodni ciąży:

TP wyszedł mi na 20 września i oto, co piszą:

Wtorek 31 sierpnia
Twoja ciąża jest już oficjalnie "donoszona" - gratulacje! To nie znaczy, że zaraz zaczniesz rodzić, tak naprawdę masz na to jeszcze nawet miesiąc. Ale dziecko jest już w pełni rozwinięte i nie grozi mu poród przedwczesny.

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=38

Cytat:
Wczoraj spakowałam siebie i maluszka do szpitala i wiecie co? Wyszła mi tylko jedna torba Do zabrania zostały tylko dokumenty i kosmetyki, ale mam jeszcze dwie boczne kieszenie puste, więc się spokojnie zmieszczę... Aż dziwne...
Jakiej wielkości ta torba?
Ja mam 2 małe, ale zastanawiam się, czy nie przepakować w jedną dużą...

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Też racja! Ja np już dostałam jeden zestaw kosmetyków dla dzieci ze sklepu "Wszystko po 4 złote"!!! Wyląduje w koszu..
yyyyyyy no comment

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Tz wywalił wszytko z sypialni i zaczynamy dziś malowanie sypialni tzn może dziś skończymy ale raczej jutro. Więc Franuś będzie miał już gotowy pokoik
No to super
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:24   #3634
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Tylko dziwne jest z tymi terminami donoszonej ciąży... w "moim" kalendarzu wyszło, że donoszona ciążą to ukończone 37 tygodni ciąży
Ano, różnie piszą. Część podaje, że donoszona, to skończony 38 tydzień
Ja przyjęłam ten 36 tydzień, bo w większości (tego co czytam ) jest napisane właśnie 36tc. A to tez początek 9 miesiąca, kiedy to już można bezpiecznie rodzić, bo dziecko jest gotowe (płucka, itp.)

A torbę do szpitala, fakt, mam dużą. Mam w domu taką średnią i dużą właśnie. Do tej mniejszej bym się nie zmieściła, a w tej dużej mam jeszcze luzy. A skoro się mieszczę, to wolę jedną torbę ze sobą dźwigać. Z tymi kurczącymi się komórkami mózgowymi mogłabym jeszcze zapomnieć o którejś
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:25   #3635
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Z moją mamą jest podobnie... ostatnio strasznie na wszystko i wszystkich narzeka, wszystkich poucza, udziela złotych rad i robi "podsumowania" i ciągle słyszę jaka ona jest stara... A tak na prawdę to jej się po prostu nudzi, widzę, że w domu na siłę sobie wymyśla zajęcia. Narzeka, że nigdzie nie wychodzi, ale jak mówię to wyjdź gdzieś to ona nie chce/nie ma siły/zmęczona jest... I tak w kółko...
no właśnie- moja mama siedzi sama w domu i narzeka, że nie ma co z sobą zrobić ale nie chce nigdzie wyjść (czasem nawet po zakupy i na krótki spacer czy do ogrodu posiedzieć nie chce), znajomych do siebie zapraszać też nie chce. Normalnie ręce opadają...
Cytat:
Aha czyli sprawa trudniejsza

A wózki będziemy mieć te same Daj znać jak Ci dojdzie bo ja go tylko w katalogu widziałam nie na żywo i się troszku denerwuje
wózeczek wczoraj doszedł Ja też widziałam go wcześniej niż na zdjęciach. Nie złożyliśmy go (i nie mam pod ręką aparatu), więc nie zrobię zdjęć. Kolorki w sumie niewiele odbiegają od tych na zdjęciu, może w rzeczywistości są tylko troszkę bardziej intensywne- (ale to wg mnie na plus).Wczoraj tylko przymierzaliśmy fotelik czy zmieści nam się z tyłu w Matizie- i na szczęście się mieści, chociaż jakby pasy samochodowe były odrobinę krótsze to byłby problem
No i chyba za ten długi czas oczekiwania (że nie odznaczyli, że zamówienie było opłacone) dostałam parasolkę do wózka (bo teoretycznie nie powinno jej być w tym zestawie, który zamawiałam przez stronę producenta)
Cytat:
Napisane przez linzey Pokaż wiadomość
Odnośnie bycia dobrą "gospodynią" to ja też chleba nie piekę choć chciałabym ale bez tego piecyka się raczej nie zmuszę

nie wiem jakie chlebki lubisz, ale jeżeli np takie ze sporą ilością mąki żytniej albo razowej- maszynka jest zbędna- takie ciasto bardzo szybko się wyrabia i dobrze piecze w zwykłym piekarniku (jedyny warunek- musisz mieć grzałki od góry i od dołu)
Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Pomidorko jest największy plus tego ze masz cesarkę, bedziesz zapene trzecią mamusią na wątku
no z tym to akurat nic nie wiadomo- może jeszcze któraś tu ubiegniePomidorkę

widzę ze zacięcie się toczyła dyskusja o wizytach naszych mam i teściowych... ja po mamę zadzwonię odrazu zeby przyjechała do mnie, a napewno mnie odwiedzi w szpitalu zreszta teściowa też i nie widze w tym nic złego
tak...ale mnie np chodzi raczej o to, że jeżeli któraś z nas nie ma, przynajmniej na początku, ochoty na takie odwiedziny (z różnych względów), to mamy chyba powinny to uszanować (chociaż wiem, że nie mogą się już doczekać wnuczków)

Ja muszę trochę się powstrzymać od jedzenia słodyczy, bo to się źle skończy. Wczoraj udało mi się i nie zjadłam nawet ciasteczka, ale i tak wpadło sporo owoców, naleśniki z dżemem (chociaż słodzonym fruktozą), płatki z miodem. Jak jeszcze niedawno mogłam jeść kilogramami warzywa to teraz jakoś nie mam ochoty- tylko ciągle wpadają w ręce najróżniejsze słodkie produkty
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:31   #3636
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Ano, różnie piszą. Część podaje, że donoszona, to skończony 38 tydzień
Ja przyjęłam ten 36 tydzień, bo w większości (tego co czytam ) jest napisane właśnie 36tc. A to tez początek 9 miesiąca, kiedy to już można bezpiecznie rodzić, bo dziecko jest gotowe (płucka, itp.)
w sumie masz rację
Stary 2010-08-21, 10:35   #3637
Zuziczka
Rozeznanie

Aleksander poszalal i jestem z niego bardzo dumna.

Co do Top Secret to naprawde wam polecam, jest milion ciuchow, ktore pasuja dla ciezarnych- sukienki, sweterki, tuniki, sukienko-sweterki, plaszczyki. Ja sie tam odnajduje, mimo, zem wybredna No i teraz przeceny 70%, RAJ

Ilonka- pocieraj jeczmienia zlotem, ponoc pomaga. I moze lodu troche przyloz, zeby ta opuchlizna zeszla.

Ray- chyba cie rozumiem. Tez bym chciala by ciaza byla krotsza Wczoraj probowalam wciagnac brzuch w przymierzalni, zeby sobie wyobrazic jak kurtka bedzie lezec po porodzie No, nie dalo sie

Ycnan- ja tez wiem, ze donoszona ciaza to po 38tyg Po 36tyg ponoc plucka powinny byc dojrzale, ale niestety w praktyce to roznie bywa. Niech te nasze dziubdziolki siedza w brzuszkach jak najdluzej.

naked- wpadaj na kawke Nika pisala, ze u niej ciezko. Boli ja, ale jest dzielna. Maly slodki, troche schudl bidulek.

Linzey- no ciesze sie ogromnie
Co do generalnych porzadkow, to moj TZ to sie jakis maniak mycia podlog zrobil. Myje nawet jak czyste. Ale lazenie w pogniecionych portkach mu nie przeszkadza, uff, bo juz myslalam, ze mi go ktos podmienil
Stary 2010-08-21, 10:45   #3638
gabisun
Zakorzenienie

Aaannnnaaa i ja z tymi wodami? dalej coś kapie?
Elenka no teraz to się chyba bardziej boję, bo jakby nie patrzeć poród Sn jest bardziej nieprzewidywalny i też niestety może zakończyć się cc. I w ogóle zaczęłam się już bać a mój tż to już całkiem w popłoch popadł
Mam nadzieję, ze będzie dobrze

Ale dzisiaj gorąco

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 10:57   #3639
angelikaw
Zakorzenienie

pochwalę się mieszkankiem naszej Karolci...

104cm w obwodzie

zdjęcia z 18.08. - 35t1d

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-08-24 o 12:19
Stary 2010-08-21, 10:58   #3640
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Kobiety

Dziękuję, za wszystkie miłe słowa. no i jestem w szoku, że w Waszych oczach wyglądam młodo

Za godzinkę ruszamy na weselicho, jest na 16, ale mamy 100 km a jeszcze po drodze odwiedzimy babcię męża.
Niestety u nas znowu upał....

Cytat:

Mam pytanie do mniej lub bardziej doświadczonych mam:

Czym się kierować przy wyborze butelki do karmienia?
Nie wiem czym się kierować, ja kpiłam zestaw startowy TT i mam tam 4 butelki. Podobały mi się wizualnie i na internecie wyczytałam dobre opinie.
Teraz dokupię laktator tej firmy.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Hehe, mój Tż kąpie właśnie swojego 3-miesięcznego chrześniaka Chyba nieźle mu idzie,bo na razie nie słyszę żadnych wrzasków Niech się uczy,a co
Doświadczenie czyni mistrza fajnie, ze ma taką możliwość

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Aleksander nadrabia przez tydzien przybral ponad 400gram I wazy 2kg.

Z tego wszystkiego zajechalam do galerii i wydalam mnostwo pieniedzy... Glownie w Top Secret, kurcze jakie maja przeceny!
No to nieźle maluch rośnie, co lekarz na to? Bo jak moja Dagmara przytyła pół kg w 2 tygodnie to lekarz się zdziwił i aż dopytywał czy krzywa cukrowa była dobra. Podobno norma to 150 gr na tydzień.

Ja się boję szaleć na wyprzedażach, nie wiem jak będzie z wagą po porodzie.

Cytat:

obudziłam się p 5 rano i czuję że cos nie tak z moją twarzą jest i co ide do lustra a ja ka nie widzę mam tak spuchnięta powiekę w lewym oku że szok I nie wiem o co chodzi Bo nie swędzi mnie więc to nie komar, nie boli więc chyba nie jęczmień i nie wiem co to????
Jeśli to jęczmień to pocieraj złotą obrączką- pomaga
A na zły humor

Dziewczyny nie piszcie dużo znikam.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:01   #3641
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Za godzinkę ruszamy na weselicho, jest na 16, ale mamy 100 km a jeszcze po drodze odwiedzimy babcię męża.
Niestety u nas znowu upał....
Miłej zabawy
Stary 2010-08-21, 11:08   #3642
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

gabisun gratulacje Twoja malutka to prawdziwa akrobatka w tak ciasnym mieszkanku zrobić takie akrobacje

zuziczka super że Olek przybiera na wadze.

szczęśliwa bardzo ładnie wyglądasz i racja że młodo bardzo.

Co do butelek do ja kupiłam jedną tak w razie "w". Jakby coś to zawsze można dokupić.

Dziewczyny udało mi się na allegro wyhaczyć komplet ubranek 130szt wraz z kombinezonem zimowym a zapłaciłam za niego z przesyłką 100zł bo nikt więcej nie licytował. Mam nadzieję, że nie będą to same szmaty ale w razie czego będę miała sporo ciuszków na przebranie i wyrzucenie
A tak poza tym to układam sobie jadłospis na najbliższy miesiąc, co jeszcze muszę zjeść przed porodem Mam nadzieję, że zmieszczę się po tym szaleństwie w fotelu porodowym

Jeśli chodzi o pomoc mam i teściowych to mamę mam bardzo blisko więc na pewno będzie częstym gościem. Będę ją od początku ustawiała co do dobrych rad i tego jak powinnam co robić, przeczuwam, że będzie mi większą pomocą jeśli chodzi o obowiązki domowe bo ona z tych co nie potrafią usiedzieć jak jest niepozmywane albo wisi pranie
Co do teściowej to mieszka 400km więc jak przyjedzie to na pewno nie na kilka godzin ale od razu zapowiedziałam że zapraszamy po 4 tygodniach od narodzin dziecka nie wcześniej. Ona jest mało mobilna bo ma problemy z nogami więc to ja jeszcze będę musiała koło niej skakać a jej pomoc będzie się ograniczała do potrzymania dziecka a za taką pomoc to ja serdecznie dziękuję. Ponosić małą na rękach to sama mogę
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:15   #3643
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, mam już dość tych dolegliwości późno-ciążowych
Nie jesteś sama...

martucha84 Ty to szczęściara jesteś Ci powiem!!! Fajnie Ci się to wszystko układa

Cytat:
Aleksander nadrabia
Super!!!
A co do zakupów,to zazdroszczę.ja dziś doszłam do wniosku,że jak po ciąży dojdę do momenty,że nie bedę musiała już nosić ciążowych łachów,to wymieniam garderobę i lepiej,żeby w sklepach było coś fajnego.

Cytat:
Wczoraj spakowałam siebie i maluszka do szpitala i wiecie co? Wyszła mi tylko jedna torba Do zabrania zostały tylko dokumenty i kosmetyki, ale mam jeszcze dwie boczne kieszenie puste, więc się spokojnie zmieszczę... Aż dziwne...
Nie wiem jakiej wielkości jest ta twoja torba i jakie rzeczy zabierałaś,bo mi wyszły dwie,jedna dla mnie druga dla Młodej i jeszcze kilku rzeczy nie mam spakowanych,a już miejsca brakuje

Cytat:
104cm w obwodzie
Fajnie
Ja też mam 104 m w obwodzie-36 tc i powiem Ci,że wydaje mi się,że masz duuuużo większy brzuch od mojego.Ja ciągle sie zamartwiam,ze mój jest za mały...

Kurde.już drugi raz z rzędu wieczorem łapie mnie ostry ból podbrzusza i od czasu do czasu takie skurcze okresowe jakby(ale bardzo krótkie i to może z 3-4 w ciągu nocy),a dziś rano stałam w łazience i dopadł mnie taki ból w pasie (szczęgólnie na plecach)na wysokości dolnej części żeber,że myślałam,że umieram.Już miałam dzwonić po kogoś,bo akurat sama byłam,żeby pomógł mi się ruszyć.Ból taki jakby mi korzonki połamało...Teraz jest już mniejszy,ale dalej boli Szwagierka mówi,że to przepowiadające...no to zawaliście...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:23   #3644
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie
Ja też mam 104 m w obwodzie-36 tc i powiem Ci,że wydaje mi się,że masz duuuużo większy brzuch od mojego.Ja ciągle sie zamartwiam,ze mój jest za mały...
Każdy brzuch jest inny nie zamartwiaj się..

Cytat:
Kurde.już drugi raz z rzędu wieczorem łapie mnie ostry ból podbrzusza i od czasu do czasu takie skurcze okresowe jakby(ale bardzo krótkie i to może z 3-4 w ciągu nocy),a dziś rano stałam w łazience i dopadł mnie taki ból w pasie (szczęgólnie na plecach)na wysokości dolnej części żeber,że myślałam,że umieram.Już miałam dzwonić po kogoś,bo akurat sama byłam,żeby pomógł mi się ruszyć.Ból taki jakby mi korzonki połamało...Teraz jest już mniejszy,ale dalej boli Szwagierka mówi,że to przepowiadające...no to zawaliście...
Takie bóle podbrzusza (miesiączkowe) miałam chyba ze 3 razy w ciągu ostatniego tygodnia... No, ale Ty już kończysz 37tc, więc nie musisz się obawiać niczego złego...
Stary 2010-08-21, 11:32   #3645
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Wazylam się ;D i tak w dniu porodu mialam 65 kg, a dzis 56,5 (waga startowa 53 ale nie chce do niej wrocic chce żeby skora na brzuchu się ujedrnila i tak może zostac) a w dniu porodu w pasie mialam 102, a dzis 85 (startowa około 76)
Wielkie wow za takie tępo w utracie wagi i dodatkowych cm w obwodzie Gratulacje

Cytat:
Klarissa gratuluje skorczu.. coraz bliżej coraz blizej..
Ba! Opowiedzialam wczoraj o tym tż-towi a tż na to "i jak było?" Kurde po tym skurczu tak sobie myślę, że poród to musi strasznie boleć... Mój entuzjazm porodowy trochę opadł przez to...

Cytat:

(...)
Z tego wszystkiego zajechalam do galerii i wydalam mnostwo pieniedzy...
Same dobre wiadomości

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
Ja przy Julce nie używałam żadnej z tych, które wymieniłaś, tylko firmy NUK. Widzę, że są jakoś mnie popularne, ale zarówno butelki jak i smoczki uspokajacze mają chyba najbardziej ściętą końcówkę, co sprzyja prawidłowemu ułożeniu języka dziecka podczas ssania i zapobiega późniejszym wadom zgryzu i wymowy. To był dla mnie argument przy wyborze, bo jakoś w 'antylkokowość' smoczków czy butelek nie bardzo wierzę. NUK-i też mają dziurki - odpowietrzacze, a i tak kolki nas nie ominęły. Jak się trochę poczyta o nich, to tak naprawdę nie wiadomo, jaka jest ich przyczyna, a raczej przyczyn może być jednocześnie wiele- nie tylko powietrze w brzuszku
Nam na szkole rodzenia mówili, że kolki pojawiają się z powodu niedojrzałości układu pokarmowego dziecka i tak na prawdę żadna butelka, masaż, dieta matki czy inne sztuczki nie zapobiegną kolkom u dziecka. Mogą jedynie przynieść maluchowi ulgę i tyle.

Cytat:
Wczoraj miałam załamanie. Tz na zwolnieniu ale pracuje w domku siedzi w sypilani całym dniem i pracuje ja nie wiem co mam ze sobą zrobić i się rozryczałam jak sobie uświadomiłam że od 1 września będę sama w domku siedzieć. Normalnie marzy mi się praca chcę się czymś zając bo oszaleje przez te 8 tygodni jakie mi zostało do tp
Dasz radę Ja też tak myślałam, że nie będę mieć co robić, ale jakoś sobie radzę. Wprowadzam ulepszenia w swoim mieszkaniu

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no właśnie- moja mama siedzi sama w domu i narzeka, że nie ma co z sobą zrobić ale nie chce nigdzie wyjść (czasem nawet po zakupy i na krótki spacer czy do ogrodu posiedzieć nie chce), znajomych do siebie zapraszać też nie chce. Normalnie ręce opadają...
Ten sam problem

Cytat:

104cm w obwodzie

zdjęcia z 18.08. - 35t1d
No Karolacia ma fachowy apartament

Cytat:
Ja tak miałam wczoraj - najpierw skurcz po południu, a potem wieczorem jeden i właśnie ból w podbrzuszu, a potem w krzyżu. Wygląda na to, że szykujemy się
Stary 2010-08-21, 11:41   #3646
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Lenka... ja tez zabijam czas,wcinajac co popadnie... bo tez siedze sama w domu... fajnie ze niedlugo nam sie towarzytswo powiekszy i bedzie mozna skupic sie na czyms innym
No ja już nie mogę się doczekać, nie lubię się nudzić

Cytat:
Napisane przez _borowka_ Pokaż wiadomość
Kiedy Wasze Maluchy najbardziej tańcują? Wiadomo, że po jedzonku, oj jak lubimy owoce i słodkie Ale tak poza tym moja to uaktywnia się tak dopiero ok. północy i wierci się jak szalona, akurat jak ja chcę zasnąć i się zastanawiam jakiego ja wampirka w sobie noszę, że w dzień śpi, a nocą wojuje I po kim to ma? Bo mamusia to może spać każdą ilość Tatuś też raczej śpioch
Moja mała dokładnie o północy zaczyna dyskotekę, ale w ciągu dnia też czuję silne ruchy prawie non stop, myślałam, że przy końcówce to już te ruchy słabo czuć

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A co do paciorkowca to w większości szpitali jest tak ,że jesli nie ma się zrobionych badań to niestety traktują cię jak osobe potencjalnie zarażoną i podają antybiotyk więc myslę, że lepiej warto wydać te 20zl i mieć pewność, żeby niepotrzebnie maleństwa nie faszerować antybiotykiem od razu
A ja nie wiem czy mam te badania zrobione, ginka miała mi dać skierowanie ale tego dnia dała mi skierowanie do szpitala i powiedziała że mi tam zrobią wszystkie potrzebne badania. I faktycznie miałam tyle badań, ale paciorkowca chyba nie.. robili wymaz z pochwy przed założeniem pessara i mam napisane "fizjologiczna flora bakteryjna" ale to chyba nie o to chodzi??

Cytat:
Lenka- ja tez jakos wiecej jem I jakas mania na slodkie.. Jak przez pol ciazy mnie mdlilo na widok czekolady lub ciasta, tak teraz zyc nie moge
Staram sie wpylac rodzynki i orzechy, ale cale ptasie mleczko siedzi w lodowce i wola: Zuzanko tu jestem!
No i jak moge odmowic?
No nie możesz

Cytat:
Ja od poniedziałku bawię się w wywoływanie bo mi szpital od września zamykają na czas remontu muszę się spieszyć
Też bym chciała powywoływać, zła jestem że nie mogę.. Czeka mnie 2 metrowa sterta prasowania i nie mogę jej tknąć Jak chwilę postoję to brzuch mnie boli i mam wrażenie że Mała mi zaraz wypadnie... Dobrze że pranie mogę zrobić, to szaleję 2 razy dziennie

Szczęśliwa,bardzo ładnie wyglądasz, to prawda że młodziutko

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
Ja nie znam dobrego sposobu na spuchniete nogi.
Pije wode ok 2l dziennie,spie z nogami w gorze,poza tym za oknem wcale nie ma upalow a nogi jak mortadele,bo do tego jeszcze obrzydliwie rozowe(unikalam slonca).
Najlepsze jest to ze jeda mam bardziej spuchnieta od drugiej.Wy tez tak macie?I to nie tylko kostki,ale cale poczawszy od ud po paluchy-
Ja właśnie mam prawą spuchniętą dużo bardziej, dziwne

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
ja dziś po wizycie u gina. w sumie to wiem tylko tyle, że wszystko OK. jakoś tak na szybko dziś wszystko. moja Karolinka nadal nią jest. i błagam niech już tak zostanie następna wizyta 17 wrz. - na miesiąc przed godziną "zero'
Fajnie że wszystko dobrze I że dalej masz dziewzynkę

angelikaw, też masz piękny brzuszek
Co do butelek to kupię Avent, bo laktator będzie z Aventu, ale na razie czekam z tym zakupem. Mam na razie tylko 1 małą buteleczkę Lovi 150 ml (bo mi się podobała) na wszelki wypadek.

Martucha, fajnie że u Ciebie się układa wszystko, a co do pomysłu na wątek na odchowalni to nie mam pojęcia...

Mam wrażenie że zjadło mi trochę cytatów
Ale miałam noc dzisiaj... Tak mnie strasznie rozbolał brzuch jak na @, do tego plecy i nogi, że nie mogłam spać. Ostatnio mnie tak bolało 4 lata temu, zanim zaczęłam brać tabletki anty.. Na szczęście przeszło, ale jestem niewyspana i wyglądam jak zombie

Chyba trzeba będzie się już teraz przyzwyczaić do takich akcji...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Ja tak miałam wczoraj - najpierw skurcz po południu, a potem wieczorem jeden i właśnie ból w podbrzuszu, a potem w krzyżu. Wygląda na to, że szykujemy się
No, i zaczniemy się niedługo wszystkie powoli rozpakowywać
Ale w nocy jakie mnie dopadły te bóle @ to sobie pomyślałam, że jak tak bolą skurcze porodowe (a nawet bardziej pewnie), to ja się boję!!!!
Stary 2010-08-21, 12:07   #3647
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Cytat:
Aaannnnaaa i ja z tymi wodami? dalej coś kapie?
Nie ..na szczęście..Chyba trochę spanikowałam
Uczucie było jakbym się zwyczajnie zsikała i cała wkładka była mokra, ale pomyślałam, że jeśli to wody to wkładka nie dałaby im rady albo sączyłyby się dłużej a tu nic z tych rzeczy ..
W amoku zaczęłam biegać po domu i dopakowywać do torby np książki do szpitala i pumeks!??

Cytat:
Ale masz kształtny brzuszek
Mój mały to zawsze wypchnie główkę na bok i jest strasznie niesymetryczny

Cytat:
Jak jeszcze niedawno mogłam jeść kilogramami warzywa to teraz jakoś nie mam ochoty- tylko ciągle wpadają w ręce najróżniejsze słodkie produkty
Mam tak samo..za nic nie moge się powstrzymać.Ciągle zajadam kakaowe kulki z mlekiem
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 12:12   #3648
cellaris
Rozeznanie

Cześć dziewuszki już wróciłam , jejku jak fajnie się wybrać gdzieś po tylu tygidniach w domku

Zdjęcia wasze są super i brzuszyska śliczniutkie, szczęśliwa ty naprawdę jak małolata wyglądasz. Uważaj żeby w szpitalu nie dzwonili do MOPS-u,że nieletnia rodzi

martucha to ty pod koniec ciąży ważyłaś mniej niż ja przed ciążą. No i gratuluję pierwszego samotnego wypadu z domu.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ilonka ja to ostatnio doly co chwile lapie, albo sie wkurzam na zmiane jak poje..... za przeproszeniem
ciesze sie za chwile zla jestem a za chwile plakac mi sie chce
czuje sie w ogole takim chodzacym inkubatorem.... ze tez ciaza musi 9 mc trwac jak wiecznosc .... dla mie przynajmniej..
Oj kochana ja też już mam powoli dość i chciałabym już urodzić. Pocieszam się,ze za miesiac juz pewnie będzie mała z nami.

Cytat:
Ciocie Wizazowe,

wierze, ze trzymalyscie kciuki.
No widzisz jak ślicznie urósł na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Boże.. przez chwilę miałam wrażenie, że wody mi odchodzą..ale to chyba tylko jakieś maksymalne upławy
A raczej mam taką nadzieję..Chyba ciężko bedzie dziś zasnąć.
Muszę obserwować sprawę..ale wydaje mi się, że odejście wód jest bardziej spektakularne
No i jak tam z "wodami". Niektóre moje znajome mówiły,ze one (te wody) to mogą się tak na początku sączyc a nie że taki hlust

Cytat:
Od dziś został mi dokładnie miesiąc do terminu porodu A jutro kończymy 36 tydzień, czyli mały będzie donoszony
No to mnie pocieszyłaś, bo ja powoli zastanawiam się czy się pomieszczę z rzeczami dla mnie i dla marty w jednej torbie.

Cytat:

Tylko dziwne jest z tymi terminami donoszonej ciąży... w "moim" kalendarzu wyszło, że donoszona ciążą to ukończone 37 tygodni ciąży:

TP wyszedł mi na 20 września i oto, co piszą:

Wtorek 31 sierpnia
Twoja ciąża jest już oficjalnie "donoszona" - gratulacje! To nie znaczy, że zaraz zaczniesz rodzić, tak naprawdę masz na to jeszcze nawet miesiąc. Ale dziecko jest już w pełni rozwinięte i nie grozi mu poród przedwczesny.
Też korzystam z tego kalendarza,ale rozmawiałam z ginką na ostatniej wizycie i ona powiedziała,że powinniśmy trzymać się ukończonego 37tc. Wtedy na 100% mówimy o ciąży donoszonej,ale...... już przy ukończonym 34tc nie ma niebezpieczeństwa dla dziecka gdyby sie urodziło, fakt musi pobyc w inkubatorku i mogą być przejściowe problemy z oddychaniem, ale wszystkie organy są już prawidłowo wykształcone i od 34tc dzidzia tylko nabiera tłuszczyku. W 36tc już spokojnie można rodzić i raczej inkubator jest niepotrzebny. No a ten 37tc to taki tydzień "zapasiku"dla dzidzi. Dlatego lepiej urodzić po skończonyjm 37tc,ale już od 34tc nie trzeba się jakoś panicznie bać porodu. Oj ale się rozpisałam,ale mam nadzieję,ze cosik wytłumaczyłąm.

Cytat:

Ja muszę trochę się powstrzymać od jedzenia słodyczy, bo to się źle skończy. Wczoraj udało mi się i nie zjadłam nawet ciasteczka, ale i tak wpadło sporo owoców, naleśniki z dżemem (chociaż słodzonym fruktozą), płatki z miodem. Jak jeszcze niedawno mogłam jeść kilogramami warzywa to teraz jakoś nie mam ochoty- tylko ciągle wpadają w ręce najróżniejsze słodkie produkty
Oj skądś znam ten problem z mamcią. Moja też wciąż w domu siedzi i narzeka,ale jak wyjdę z propozycją zeby gdzieś pójść coś razem zrobić to jej się nie chce

No i mam ten sam problem ze słodyczami bo za niedługo nie poznam się w lustrze
Stary 2010-08-21, 12:17   #3649
kasienka1701
Zadomowienie

Klarissa wiesz co,ja też sobie pomyślałam,że skoro te krótkie skurcze przepowiadające są takie bolące,to już nawet nie chcę myśleć jak wygląda poród,gdzie tych skurczy jest mnóstwo i trwają dłużej A jeszcze u mnie w Lublinie nie podają zzo...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 12:27   #3650
Ray
Zakorzenienie

wrocilam do domu

no wiec wpadlam do top secret zziczka zareklamowala dobrze hehehe
ale tak serio to kupilam jedna sukienke i w sumie nie jestem przekonana ale ze 30 zl to co tam.... wygladam moze troche jak pszczolka maja alew juz w d..... chyba mam to....
co bym na siebie nie odziala to wygladam jak w worku

ja ostatnio ciagle dola lapie...
nie wiem moze ja przewrazliwiona jestem, ale mam fiola na punkcie tego jak wygladam, ja wiem ze jestem w ciazy, i to ze teraz jestem gruba mi jakos wisi... z rozmiaru s/m musze przejesc na l/xl
i ze brzuch duzy jest to wiecie same to inaczej sie wyglada bo uwage przyciaga brzuch i jakos tak reszta ciala przy takim bembnie sie mala wydaje ale mnie dobija ze urodze i dopiero wygladac jak pasztet chodzacy
bo co brzuch troche opadnie, zrobi sie sflaczaly balon a cala szeroka d..... i uda zostana i to mnie doluje....
ze bede po porodzie i bede wygladac okropnie, i nie uda mi sie tego zrzucic i mi juz tak zlostanie???? mnie to przeraza wrecz...
dzis sie malo nie poryczalam w przebieralni, jak zobaczylam swoje uda napakowane i celulit... jak bym ogladala ten program "jak dobrze wygladac nago"

jak widze kobitki w ciazy co maja brzuszek i nozki patyczki to im tak zazdroszcze ze one urodza i po mc nie bedzie widac ze w ciazy byly.

nie wiem czy dobrze to wszystko ujelam, no po prostu tak mi to wali na glowe

a wiem jak ciezko bylo mi zrzucic po pierwszym porodzie, musialam 3 razy w tyg na basen chodzic na diecie byc i dopiero po pol roku wygladalam prawie jak dawniej.

martucha hahahaha
przypomnialo mi sie jak ja wyszlam pierwszy raz na dwor lojesuuuuu jak by mnie wypuscili z wiezienia w ktory, rok siedzialam
moj tz byl w delegacji jak urodzilam wiec uwieziona w domu bylam, mama ze man siedziala i ona mi gotowana i robila zakupy a ze to bylo chlodno wiec z dzieckiem dopiero po3 tyg moglam wyjsc...
po tyg bycia w 4 scianach i dresach mialam dosc, i powiedzialam mamie ze ja ide na zakupy, ona sie upierala ze mi kupi co trzeba powiedzialam ze ja musze wyjsc sie przewietrzyc bo zwariuje
chodz poszlam jedynie do spozywczaka ulice dalej to bylam happy jak nikt
szlam prawie stopka za stopka zevby dluzej to trwalo
pozniejpo mc musialam jechac na wieksze zakupy po jakis plaszcz bo nie mialam co na siebie wlozyc... to juz w ogole wooooooooooooooowww.. ludzie istnieja !!!

a jeszcze co do tego po porodzie to nie zapomne jak po 3 dniach od porodu mialam mala na reku i ona spala, i biore jej raczke a ona tak bezwladna normalnie jak by nie wiem zlamala sie czy cos, boshe w jaka panike wpadlam ryczalam w sluchawke matce ze dzieku cos sie w reke stalo... polecialam do przychodni obok sama zey cos z moim dzieckiem sie dzieje i musze lekarza itp

po czym moja ciocia dzwoni co tam sie dzieje i mowi ze to normalne takie dzieci maja takie bezwiedne rece jak spia jak sie obudzila bylo wsio ok normalnie ruszala a ja normalnie panike zrobilam taka ze masakra
smiesznie czasem jest po porodzie hahaha
Stary 2010-08-21, 12:31   #3651
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

nie chcę Cię martwić ,ale skurcze przepowiadające powinny być bezbolesne więc może jednak powoli coś się rusza

Lenka to poszukaj dokładnie w wynikach i przejrzyj kartę ciąży, badanie na paciorkowca to GBS, ja mam wynik wpisany w kartę nie martw się do września zostało już bardzo mało czasu

Niuniuniau dzięki

Aaannnaaaa a to może one się sączą? musisz to obserwować, jesli się powtórzy to może przedzwoń do gina co otym myśli

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

o i zapomniałabym...Angelikaw super mieszkanko Karolci a tam z tyłu to spakowana torba

Stary 2010-08-21, 12:36   #3652
Ray
Zakorzenienie

jak chcecie sprawdzic czy odchodza wam wody w aptece mozna kupic paski specjalne wykrywajace to... wtedy trzeba wkladke ponopsic dajmy 2 h i przylozyc do niej paseczek i wam wykaze
Stary 2010-08-21, 12:52   #3653
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Ale miałam noc dzisiaj... Tak mnie strasznie rozbolał brzuch jak na @, do tego plecy i nogi, że nie mogłam spać. Ostatnio mnie tak bolało 4 lata temu, zanim zaczęłam brać tabletki anty.. Na szczęście przeszło, ale jestem niewyspana i wyglądam jak zombie

Chyba trzeba będzie się już teraz przyzwyczaić do takich akcji...
no ja mam to samo.

Właśnie skończyłam gotować 2 obiadki (co innego dla siebie, co innego dla TŻta). Przy okazji znowu zżarłam to co mi w ręce wpadło.
No a teraz idę leżeć, bo zmachałam się i brzuch jak zwykle pobolewa
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:14   #3654
angelikaw
Zakorzenienie

kasienka1701, Klarissa, Lenka*, aaannnnnaaa, gabisun (chyba nikogo nie pominęłam?) - dziękuję za miłe słowa

Zwykle brzusio nie jest tak symetryczny, bo Mała wypina się na jedną stronę...

Gabisun - to jedna z dwóch toreb ;D Ta większa... a na zdjęciu poniżej widac obie... Niestety obawiam się, że będą za małe ;/ Bo one same w sobie nie sa zbyt duże...

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-08-21 o 13:15
Stary 2010-08-21, 13:43   #3655
ycnan
Zadomowienie

angelikaw, super wyglądacie Brzusio wielki
A torby masz małe w porównaniu z moją... Czyli już wiem czemu mi się wszystko zmieściło a Wam się nie mieści

kasienka1701, nie ma się co stresować przepowiadającymi. Ja tam czekam z utęsknieniem na coś konkretnego, bo po tym, jak dwa tygodnie temu dostałam takich paskudnych bóli, to od tamtej pory cisza (pomijając "normalne" bóle podbrzusza)

Cytat:
Kurde po tym skurczu tak sobie myślę, że poród to musi strasznie boleć... Mój entuzjazm porodowy trochę opadł przez to...
Cytat:
Ale w nocy jakie mnie dopadły te bóle @ to sobie pomyślałam, że jak tak bolą skurcze porodowe (a nawet bardziej pewnie), to ja się boję!!!!
Hehe. Ja takie myśli miałam w trakcie "ataku" bólu. I tylko sobie ryczałam... i myślałam, że ja nie chcę
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 14:26   #3656
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
Oj wiem cos o tym,wczoraj nawet ciasteczka nie zjadlam,postanowilam ograniczyc slodycze ale tak mnie nosilo ze myslalam ze cos rozp...dole-sorki ale tak sie czulam,jak jakis cpun na glodzie.Postanow ilam sie dluzej nie meczyc i kupilam sobie zapas na dzis.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja ostatnio ciagle dola lapie...
nie wiem moze ja przewrazliwiona jestem, ale mam fiola na punkcie tego jak wygladam, ja wiem ze jestem w ciazy, i to ze teraz jestem gruba mi jakos wisi... z rozmiaru s/m musze przejesc na l/xl
i ze brzuch duzy jest to wiecie same to inaczej sie wyglada bo uwage przyciaga brzuch i jakos tak reszta ciala przy takim bembnie sie mala wydaje ale mnie dobija ze urodze i dopiero wygladac jak pasztet chodzacy
bo co brzuch troche opadnie, zrobi sie sflaczaly balon a cala szeroka d..... i uda zostana i to mnie doluje....
ze bede po porodzie i bede wygladac okropnie, i nie uda mi sie tego zrzucic i mi juz tak zlostanie???? mnie to przeraza wrecz...
dzis sie malo nie poryczalam w przebieralni, jak zobaczylam swoje uda napakowane i celulit... jak bym ogladala ten program "jak dobrze wygladac nago"

jak widze kobitki w ciazy co maja brzuszek i nozki patyczki to im tak zazdroszcze ze one urodza i po mc nie bedzie widac ze w ciazy byly.

nie wiem czy dobrze to wszystko ujelam, no po prostu tak mi to wali na glowe

a wiem jak ciezko bylo mi zrzucic po pierwszym porodzie, musialam 3 razy w tyg na basen chodzic na diecie byc i dopiero po pol roku wygladalam prawie jak dawniej
Tak, ja tez ostatnio mialam atak,ryczalam chyba ze 2 godziny.W TV byl jakis film i tam laski tanczyly przy rurkach,zgrabne jak cholera do tego ladne itd.a moj TZ ogladal to ze mna,uroilam sobie ze on to by na pewno taka chcial,ucieklam do sypialni i w ryk,no to on za mna.Mowil mi ze mnie kocha i ze jest dumny ze mam taki duzy brzuszek ze to jego synus/coreczka tam siedzi itd.Ale do mnie to nie dociera.Mam wrazenie ze jestem gruba,napuchnieta i oblesna.Powiedzialam mu ze jak chce sobie popatrzec na zgrabne dziewczyny to ja nie mam nic przeciwko bo przeciez jest zdrowym facetem i taki pasztet jak ja pewnie go tylko obrzydza.Nic na to nie poradze, taka sie czuje okropna.
Takze widzisz mam z tego powodu strasznego dola.A boje sie ze po porodzie juz nigdy nie wroce do dawnej sylwetki.

Martucha to mialas przeboje z tymi mleczarniami,ale najwazniejsze ze sie poprawilo.Dajesz mi nadzieje ze i mnie sie uda.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Zuziczka powiedz Olkowi ze tak ma trzymac
dziuba81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 14:36   #3657
elenka1
Rozeznanie

ale wam zazdroszczę tych bóli, sprawdzania czy to wody czy nie... u mnie nic sie nie dzieje, w sumie to jeszcze za wcześnie ale pewnie ten ostatni msc najbardziej bedzie mi się dłużył

ray widze ze Ty tez piszesz ze Ci w nogi poszło mi też.... i tak sie zastanawiam w pierwszej ciąży tez miałaś ten problem i udało Ci się zrzucić dodatkowe kg, czy tamtym razem nie poszło w udziska???
ja tez mam strasznie napakowane, wiszące, az mi się płakać chce

ninaad masz racje, kazda ma swoje przyzwyczajenia, jakieś zasady, jedna chce odrazu mame druga po mscu w domu. Indywidualna sprawa każdej z nas i w żadnym zachowaniu i podejściu nie ma nic złego

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:

Hehe. Ja takie myśli miałam w trakcie "ataku" bólu. I tylko sobie ryczałam... i myślałam, że ja nie chcę
oj kochana teraz nie ma nie chce teraz trzeba rodzić i już

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 14:43   #3658
dziuba81
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie mam prawą spuchniętą dużo bardziej, dziwne
No a do tego tak samo z dlonmi,prawa bardziej.A Ciebie tez tak boli ta noga w kostce ,bo mnie tak naparza ze nie ma mowy o masowaniu.To tak jak bym miala siniaka albo taka zbita i stluczona.

Dziewczyny,moja kruszynka jest odwrocona glowa w dol ale buzia do zewnatrz to podobno nie najlepiej przy porodzie.Bo dziecko musi przyciagnac brudke do klatki piersiowej a to nie najlepsza pozycja dla rodzacego sie dziecka.O wiele lepiej jak jest zwrocone plecami do zewnatrz.Czy slyszalyscie ,albo czytalyscie cos madrego na ten temat bo mnie baba w SR przerazila.Powiedziala ,ze to moja wina bo zle siedzialm przez cala ciaze i ze dziecko nie mialo szansy sie prawidlowo obrocicNiby ze trzeba siedziec z prostymi plecami i bardziej do przodu a ja faktycznie cala ciaze sie opieralam np siedzac na sofie bo tak mi bylo wygodnie.Teraz sie martwie ze przeze mnie dzidziol bedzie mnial utrudnione wyjscie na swiat,ale ja wczesniej tego nie wiedzialam
Stary 2010-08-21, 14:59   #3659
gabisun
Zakorzenienie

Dzwonił do mnie tż a ja w ryk nie nadaję się już do niczego. jest mi słabo, brzuch mnie boli i jeszcze strasznie zaczęłam się bać porodu
Rodzice pojechali na wesele i tylko wyszli to się rozbeczałam dobrze, że przy nich się powstrzymałam bo na pewno by im to popsuło imprezę
Muszę sobie coś pysznego na pocieszenie kupić
Pomarudziłam wam troche i mi lepiej

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez dziuba81 Pokaż wiadomość
No a do tego tak samo z dlonmi,prawa bardziej.A Ciebie tez tak boli ta noga w kostce ,bo mnie tak naparza ze nie ma mowy o masowaniu.To tak jak bym miala siniaka albo taka zbita i stluczona.

Dziewczyny,moja kruszynka jest odwrocona glowa w dol ale buzia do zewnatrz to podobno nie najlepiej przy porodzie.Bo dziecko musi przyciagnac brudke do klatki piersiowej a to nie najlepsza pozycja dla rodzacego sie dziecka.O wiele lepiej jak jest zwrocone plecami do zewnatrz.Czy slyszalyscie ,albo czytalyscie cos madrego na ten temat bo mnie baba w SR przerazila.Powiedziala ,ze to moja wina bo zle siedzialm przez cala ciaze i ze dziecko nie mialo szansy sie prawidlowo obrocicNiby ze trzeba siedziec z prostymi plecami i bardziej do przodu a ja faktycznie cala ciaze sie opieralam np siedzac na sofie bo tak mi bylo wygodnie.Teraz sie martwie ze przeze mnie dzidziol bedzie mnial utrudnione wyjscie na swiat,ale ja wczesniej tego nie wiedzialam
sorry ale jakaś durna ta baba niby jak mamy siedzieć pochylone do przodu jak mamy przeponę uciśniętą i ledwo dyszymy ja to nawet jem na półleżąco bo tak mi duzo wygodniej. A dziecko z tego co wiem to w czasie porodu robi taki lekki zwrot główką zresztą jakby ułozenie było nieprawidłowe i niebezpieczne to gin by ci dał skierowanie na cc

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

tu masz obrazki http://ciazaporod.pl/porod_porod_nat...ykul,4856.html

nie wiem jakie masz dokładnie ułożenie, ale przy twarzyczkowym robi się cc

Stary 2010-08-21, 15:07   #3660
dziuba81
Raczkowanie

gabisun,no zjedz sobie cos smacznego,na lepszy humor.Ja tez mam takie schizmy,ale to te przeklete chormony-z Toba jest wszysko ok,tylko poprostu jestes juz znuzona ta ciaza tak samo jak my wszystkie.Ale damy rade!A porodu to tylko glupie sie boja.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości