|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Nie raczej nie i już chyba wiem że to jęczmień bo kilka razy go miałam a teraz się powiększa i czerwienieje. A w ogóle jęczmień jest od zakarzenia gronkowcem a tak jak Wam pisałam byłam z Tatą który był poważnie chory przez zakażenie gronkowcem ....
Tz wywalił wszytko z sypialni i zaczynamy dziś malowanie sypialni tzn może dziś skończymy ale raczej jutro. Więc Franuś będzie miał już gotowy pokoik
Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-08-21 o 09:55 |
|
|
|
#3632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
|
|
|
|
#3633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten czas leci... Teraz posypac się możemy już w każdej chwili ![]() Tylko dziwne jest z tymi terminami donoszonej ciąży... w "moim" kalendarzu wyszło, że donoszona ciążą to ukończone 37 tygodni ciąży: TP wyszedł mi na 20 września i oto, co piszą: Wtorek 31 sierpnia Twoja ciąża jest już oficjalnie "donoszona" - gratulacje! To nie znaczy, że zaraz zaczniesz rodzić, tak naprawdę masz na to jeszcze nawet miesiąc. Ale dziecko jest już w pełni rozwinięte i nie grozi mu poród przedwczesny. http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...tml?tydzien=38 Cytat:
Ja mam 2 małe, ale zastanawiam się, czy nie przepakować w jedną dużą... ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#3634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja przyjęłam ten 36 tydzień, bo w większości (tego co czytam ) jest napisane właśnie 36tc. A to tez początek 9 miesiąca, kiedy to już można bezpiecznie rodzić, bo dziecko jest gotowe (płucka, itp.)A torbę do szpitala, fakt, mam dużą. Mam w domu taką średnią i dużą właśnie. Do tej mniejszej bym się nie zmieściła, a w tej dużej mam jeszcze luzy. A skoro się mieszczę, to wolę jedną torbę ze sobą dźwigać. Z tymi kurczącymi się komórkami mózgowymi mogłabym jeszcze zapomnieć o którejś
|
|
|
|
|
#3635 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja też widziałam go wcześniej niż na zdjęciach. Nie złożyliśmy go (i nie mam pod ręką aparatu), więc nie zrobię zdjęć. Kolorki w sumie niewiele odbiegają od tych na zdjęciu, może w rzeczywistości są tylko troszkę bardziej intensywne- (ale to wg mnie na plus).Wczoraj tylko przymierzaliśmy fotelik czy zmieści nam się z tyłu w Matizie![]() No i chyba za ten długi czas oczekiwania (że nie odznaczyli, że zamówienie było opłacone) dostałam parasolkę do wózka (bo teoretycznie nie powinno jej być w tym zestawie, który zamawiałam przez stronę producenta) Cytat:
![]() Cytat:
Ja muszę trochę się powstrzymać od jedzenia słodyczy, bo to się źle skończy
|
||||
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
Aleksander poszalal i jestem z niego bardzo dumna.
![]() Co do Top Secret to naprawde wam polecam, jest milion ciuchow, ktore pasuja dla ciezarnych- sukienki, sweterki, tuniki, sukienko-sweterki, plaszczyki. Ja sie tam odnajduje, mimo, zem wybredna No i teraz przeceny 70%, RAJ Ilonka- pocieraj jeczmienia zlotem, ponoc pomaga. I moze lodu troche przyloz, zeby ta opuchlizna zeszla. Ray- chyba cie rozumiem. Tez bym chciala by ciaza byla krotsza Wczoraj probowalam wciagnac brzuch w przymierzalni, zeby sobie wyobrazic jak kurtka bedzie lezec po porodzieYcnan- ja tez wiem, ze donoszona ciaza to po 38tyg Po 36tyg ponoc plucka powinny byc dojrzale, ale niestety w praktyce to roznie bywa. Niech te nasze dziubdziolki siedza w brzuszkach jak najdluzej.naked- wpadaj na kawke Nika pisala, ze u niej ciezko. Boli ja, ale jest dzielna. Maly slodki, troche schudl bidulek.Linzey- no ciesze sie ogromnie Co do generalnych porzadkow, to moj TZ to sie jakis maniak mycia podlog zrobil. Myje nawet jak czyste. Ale lazenie w pogniecionych portkach mu nie przeszkadza, uff, bo juz myslalam, ze mi go ktos podmienil
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Aaannnnaaa i ja z tymi wodami? dalej coś kapie?
Elenka no teraz to się chyba bardziej boję, bo jakby nie patrzeć poród Sn jest bardziej nieprzewidywalny i też niestety może zakończyć się cc. I w ogóle zaczęłam się już bać a mój tż to już całkiem w popłoch popadł ![]() Mam nadzieję, ze będzie dobrze Ale dzisiaj gorąco
|
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
pochwalę się mieszkankiem naszej Karolci...
104cm w obwodzie ![]() zdjęcia z 18.08. - 35t1d
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-24 o 12:19 |
|
|
|
#3640 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobiety
![]() Dziękuję, za wszystkie miłe słowa. no i jestem w szoku, że w Waszych oczach wyglądam młodo ![]() Za godzinkę ruszamy na weselicho, jest na 16, ale mamy 100 km a jeszcze po drodze odwiedzimy babcię męża. Niestety u nas znowu upał.... Cytat:
Teraz dokupię laktator tej firmy. Cytat:
fajnie, ze ma taką możliwość![]() Cytat:
Ja się boję szaleć na wyprzedażach, nie wiem jak będzie z wagą po porodzie. Cytat:
![]() A na zły humor Dziewczyny nie piszcie dużo znikam.
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() gabisun gratulacje Twoja malutka to prawdziwa akrobatka w tak ciasnym mieszkanku zrobić takie akrobacje ![]() zuziczka super że Olek przybiera na wadze. szczęśliwa bardzo ładnie wyglądasz i racja że młodo bardzo. Co do butelek do ja kupiłam jedną tak w razie "w". Jakby coś to zawsze można dokupić. Dziewczyny udało mi się na allegro wyhaczyć komplet ubranek 130szt wraz z kombinezonem zimowym a zapłaciłam za niego z przesyłką 100zł bo nikt więcej nie licytował. Mam nadzieję, że nie będą to same szmaty ale w razie czego będę miała sporo ciuszków na przebranie i wyrzucenie ![]() A tak poza tym to układam sobie jadłospis na najbliższy miesiąc, co jeszcze muszę zjeść przed porodem Mam nadzieję, że zmieszczę się po tym szaleństwie w fotelu porodowym ![]() Jeśli chodzi o pomoc mam i teściowych to mamę mam bardzo blisko więc na pewno będzie częstym gościem. Będę ją od początku ustawiała co do dobrych rad i tego jak powinnam co robić, przeczuwam, że będzie mi większą pomocą jeśli chodzi o obowiązki domowe bo ona z tych co nie potrafią usiedzieć jak jest niepozmywane albo wisi pranie ![]() Co do teściowej to mieszka 400km więc jak przyjedzie to na pewno nie na kilka godzin ale od razu zapowiedziałam że zapraszamy po 4 tygodniach od narodzin dziecka nie wcześniej. Ona jest mało mobilna bo ma problemy z nogami więc to ja jeszcze będę musiała koło niej skakać a jej pomoc będzie się ograniczała do potrzymania dziecka a za taką pomoc to ja serdecznie dziękuję. Ponosić małą na rękach to sama mogę
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Nie jesteś sama...
martucha84 Ty to szczęściara jesteś Ci powiem!!! Fajnie Ci się to wszystko układa Super!!! A co do zakupów,to zazdroszczę.ja dziś doszłam do wniosku,że jak po ciąży dojdę do momenty,że nie bedę musiała już nosić ciążowych łachów,to wymieniam garderobę i lepiej,żeby w sklepach było coś fajnego. Cytat:
![]() Fajnie ![]() Ja też mam 104 m w obwodzie-36 tc i powiem Ci,że wydaje mi się,że masz duuuużo większy brzuch od mojego.Ja ciągle sie zamartwiam,ze mój jest za mały... Kurde.już drugi raz z rzędu wieczorem łapie mnie ostry ból podbrzusza i od czasu do czasu takie skurcze okresowe jakby(ale bardzo krótkie i to może z 3-4 w ciągu nocy),a dziś rano stałam w łazience i dopadł mnie taki ból w pasie (szczęgólnie na plecach)na wysokości dolnej części żeber,że myślałam,że umieram.Już miałam dzwonić po kogoś,bo akurat sama byłam,żeby pomógł mi się ruszyć.Ból taki jakby mi korzonki połamało...Teraz jest już mniejszy,ale dalej boli Szwagierka mówi,że to przepowiadające...no to zawaliście...
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zamartwiaj się.. Cytat:
|
|
|
#3645 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Kurde po tym skurczu tak sobie myślę, że poród to musi strasznie boleć... Mój entuzjazm porodowy trochę opadł przez to...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też tak myślałam, że nie będę mieć co robić, ale jakoś sobie radzę. Wprowadzam ulepszenia w swoim mieszkaniu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3646 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak chwilę postoję to brzuch mnie boli i mam wrażenie że Mała mi zaraz wypadnie... Dobrze że pranie mogę zrobić, to szaleję 2 razy dziennie![]() Szczęśliwa,bardzo ładnie wyglądasz, to prawda że młodziutko Cytat:
![]() Cytat:
I że dalej masz dziewzynkę![]() angelikaw, też masz piękny brzuszek ![]() Co do butelek to kupię Avent, bo laktator będzie z Aventu, ale na razie czekam z tym zakupem. Mam na razie tylko 1 małą buteleczkę Lovi 150 ml (bo mi się podobała ) na wszelki wypadek.Martucha, fajnie że u Ciebie się układa wszystko, a co do pomysłu na wątek na odchowalni to nie mam pojęcia... Mam wrażenie że zjadło mi trochę cytatów ![]() Ale miałam noc dzisiaj... Tak mnie strasznie rozbolał brzuch jak na @, do tego plecy i nogi, że nie mogłam spać. Ostatnio mnie tak bolało 4 lata temu, zanim zaczęłam brać tabletki anty.. Na szczęście przeszło, ale jestem niewyspana i wyglądam jak zombie ![]() Chyba trzeba będzie się już teraz przyzwyczaić do takich akcji... ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Ale w nocy jakie mnie dopadły te bóle @ to sobie pomyślałam, że jak tak bolą skurcze porodowe (a nawet bardziej pewnie), to ja się boję!!!!
|
|
#3647 | |
|
Raczkowanie
|
Nie ..na szczęście..Chyba trochę spanikowałam
Uczucie było jakbym się zwyczajnie zsikała i cała wkładka była mokra, ale pomyślałam, że jeśli to wody to wkładka nie dałaby im rady albo sączyłyby się dłużej a tu nic z tych rzeczy .. W amoku zaczęłam biegać po domu i dopakowywać do torby np książki do szpitala i pumeks! Ale masz kształtny brzuszek Mój mały to zawsze wypchnie główkę na bok i jest strasznie niesymetryczny ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3648 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki już wróciłam , jejku jak fajnie się wybrać gdzieś po tylu tygidniach w domku
![]() Zdjęcia wasze są super i brzuszyska śliczniutkie, szczęśliwa ty naprawdę jak małolata wyglądasz. Uważaj żeby w szpitalu nie dzwonili do MOPS-u,że nieletnia rodzi ![]() martucha to ty pod koniec ciąży ważyłaś mniej niż ja przed ciążą. No i gratuluję pierwszego samotnego wypadu z domu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No i mam ten sam problem ze słodyczami bo za niedługo nie poznam się w lustrze
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa wiesz co,ja też sobie pomyślałam,że skoro te krótkie skurcze przepowiadające są takie bolące,to już nawet nie chcę myśleć jak wygląda poród,gdzie tych skurczy jest mnóstwo i trwają dłużej
A jeszcze u mnie w Lublinie nie podają zzo...
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam do domu
![]() no wiec wpadlam do top secret zziczka zareklamowala dobrze hehehe ale tak serio to kupilam jedna sukienke i w sumie nie jestem przekonana ale ze 30 zl to co tam.... wygladam moze troche jak pszczolka maja co bym na siebie nie odziala to wygladam jak w worku ja ostatnio ciagle dola lapie... nie wiem moze ja przewrazliwiona jestem, ale mam fiola na punkcie tego jak wygladam, ja wiem ze jestem w ciazy, i to ze teraz jestem gruba mi jakos wisi... z rozmiaru s/m musze przejesc na l/xl i ze brzuch duzy jest to wiecie same to inaczej sie wyglada bo uwage przyciaga brzuch i jakos tak reszta ciala przy takim bembnie sie mala wydaje ale mnie dobija ze urodze i dopiero wygladac jak pasztet chodzacy bo co brzuch troche opadnie, zrobi sie sflaczaly balon a cala szeroka d..... i uda zostana i to mnie doluje....ze bede po porodzie i bede wygladac okropnie, i nie uda mi sie tego zrzucic i mi juz tak zlostanie???? mnie to przeraza wrecz... dzis sie malo nie poryczalam w przebieralni, jak zobaczylam swoje uda napakowane i celulit... jak bym ogladala ten program "jak dobrze wygladac nago" ![]() jak widze kobitki w ciazy co maja brzuszek i nozki patyczki to im tak zazdroszcze ze one urodza i po mc nie bedzie widac ze w ciazy byly. nie wiem czy dobrze to wszystko ujelam, no po prostu tak mi to wali na glowe a wiem jak ciezko bylo mi zrzucic po pierwszym porodzie, musialam 3 razy w tyg na basen chodzic na diecie byc i dopiero po pol roku wygladalam prawie jak dawniej. martucha hahahaha przypomnialo mi sie jak ja wyszlam pierwszy raz na dwor lojesuuuuu jak by mnie wypuscili z wiezienia w ktory, rok siedzialam moj tz byl w delegacji jak urodzilam wiec uwieziona w domu bylam, mama ze man siedziala i ona mi gotowana i robila zakupy a ze to bylo chlodno wiec z dzieckiem dopiero po3 tyg moglam wyjsc... po tyg bycia w 4 scianach i dresach mialam dosc, i powiedzialam mamie ze ja ide na zakupy, ona sie upierala ze mi kupi co trzeba powiedzialam ze ja musze wyjsc sie przewietrzyc bo zwariuje chodz poszlam jedynie do spozywczaka ulice dalej to bylam happy jak nikt szlam prawie stopka za stopka zevby dluzej to trwalo pozniejpo mc musialam jechac na wieksze zakupy po jakis plaszcz bo nie mialam co na siebie wlozyc... to juz w ogole wooooooooooooooowww.. ludzie istnieja !!! a jeszcze co do tego po porodzie to nie zapomne jak po 3 dniach od porodu mialam mala na reku i ona spala, i biore jej raczke a ona tak bezwladna normalnie jak by nie wiem zlamala sie czy cos, boshe w jaka panike wpadlam ryczalam w sluchawke matce ze dzieku cos sie w reke stalo... polecialam do przychodni obok sama zey cos z moim dzieckiem sie dzieje i musze lekarza itp ![]() po czym moja ciocia dzwoni co tam sie dzieje i mowi ze to normalne takie dzieci maja takie bezwiedne rece jak spia smiesznie czasem jest po porodzie hahaha
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc może jednak powoli coś się rusza Lenka to poszukaj dokładnie w wynikach i przejrzyj kartę ciąży, badanie na paciorkowca to GBS, ja mam wynik wpisany w kartę Niuniuniau dzięki Aaannnaaaa a to może one się sączą? musisz to obserwować, jesli się powtórzy to może przedzwoń do gina co otym myśli ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- o i zapomniałabym...Angelikaw super mieszkanko Karolci
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
jak chcecie sprawdzic czy odchodza wam wody w aptece mozna kupic paski specjalne wykrywajace to... wtedy trzeba wkladke ponopsic dajmy 2 h i przylozyc do niej paseczek i wam wykaze
|
#3653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie skończyłam gotować 2 obiadki (co innego dla siebie, co innego dla TŻta). Przy okazji znowu zżarłam to co mi w ręce wpadło No a teraz idę leżeć, bo zmachałam się i brzuch jak zwykle pobolewa
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
kasienka1701, Klarissa, Lenka*, aaannnnnaaa, gabisun (chyba nikogo nie pominęłam?) - dziękuję za miłe słowa
Zwykle brzusio nie jest tak symetryczny, bo Mała wypina się na jedną stronę... Gabisun - to jedna z dwóch toreb ;D Ta większa... a na zdjęciu poniżej widac obie... Niestety obawiam się, że będą za małe ;/ Bo one same w sobie nie sa zbyt duże...
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-21 o 13:15 |
|
|
|
#3655 | ||
|
Zadomowienie
|
angelikaw, super wyglądacie
Brzusio wielki ![]() A torby masz małe w porównaniu z moją... Czyli już wiem czemu mi się wszystko zmieściło a Wam się nie mieści ![]() kasienka1701, nie ma się co stresować przepowiadającymi. Ja tam czekam z utęsknieniem na coś konkretnego, bo po tym, jak dwa tygodnie temu dostałam takich paskudnych bóli, to od tamtej pory cisza (pomijając "normalne" bóle podbrzusza) Cytat:
Cytat:
i myślałam, że ja nie chcę
|
||
|
|
|
#3656 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Postanow ilam sie dluzej nie meczyc i kupilam sobie zapas na dzis.Cytat:
,no to on za mna.Mowil mi ze mnie kocha i ze jest dumny ze mam taki duzy brzuszek ze to jego synus/coreczka tam siedzi itd.Ale do mnie to nie dociera.Mam wrazenie ze jestem gruba,napuchnieta i oblesna.Powiedzialam mu ze jak chce sobie popatrzec na zgrabne dziewczyny to ja nie mam nic przeciwko bo przeciez jest zdrowym facetem i taki pasztet jak ja pewnie go tylko obrzydza.Nic na to nie poradze, taka sie czuje okropna.![]() Takze widzisz mam z tego powodu strasznego dola.A boje sie ze po porodzie juz nigdy nie wroce do dawnej sylwetki. Martucha to mialas przeboje z tymi mleczarniami,ale najwazniejsze ze sie poprawilo.Dajesz mi nadzieje ze i mnie sie uda. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Zuziczka powiedz Olkowi ze tak ma trzymac |
||
|
|
|
#3657 | |
|
Rozeznanie
|
ale wam zazdroszczę tych bóli, sprawdzania czy to wody czy nie... u mnie nic sie nie dzieje, w sumie to jeszcze za wcześnie ale pewnie ten ostatni msc najbardziej bedzie mi się dłużył
![]() ray widze ze Ty tez piszesz ze Ci w nogi poszło mi też.... i tak sie zastanawiam w pierwszej ciąży tez miałaś ten problem i udało Ci się zrzucić dodatkowe kg, czy tamtym razem nie poszło w udziska???ja tez mam strasznie napakowane, wiszące, az mi się płakać chce ![]() ninaad masz racje, kazda ma swoje przyzwyczajenia, jakieś zasady, jedna chce odrazu mame druga po mscu w domu. Indywidualna sprawa każdej z nas i w żadnym zachowaniu i podejściu nie ma nic złego ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
|
#3658 |
|
Raczkowanie
|
No a do tego tak samo z dlonmi,prawa bardziej.A Ciebie tez tak boli ta noga w kostce ,bo mnie tak naparza ze nie ma mowy o masowaniu.To tak jak bym miala siniaka albo taka zbita i stluczona.
![]() Dziewczyny,moja kruszynka jest odwrocona glowa w dol ale buzia do zewnatrz to podobno nie najlepiej przy porodzie.Bo dziecko musi przyciagnac brudke do klatki piersiowej a to nie najlepsza pozycja dla rodzacego sie dziecka.O wiele lepiej jak jest zwrocone plecami do zewnatrz.Czy slyszalyscie ,albo czytalyscie cos madrego na ten temat bo mnie baba w SR przerazila.Powiedziala ,ze to moja wina bo zle siedzialm przez cala ciaze i ze dziecko nie mialo szansy sie prawidlowo obrocic Niby ze trzeba siedziec z prostymi plecami i bardziej do przodu a ja faktycznie cala ciaze sie opieralam np siedzac na sofie bo tak mi bylo wygodnie.Teraz sie martwie ze przeze mnie dzidziol bedzie mnial utrudnione wyjscie na swiat,ale ja wczesniej tego nie wiedzialam
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonił do mnie tż a ja w ryk
Rodzice pojechali na wesele i tylko wyszli to się rozbeczałam dobrze, że przy nich się powstrzymałam bo na pewno by im to popsuło imprezę ![]() Muszę sobie coś pysznego na pocieszenie kupić ![]() Pomarudziłam wam troche i mi lepiej ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
niby jak mamy siedzieć pochylone do przodu jak mamy przeponę uciśniętą i ledwo dyszymy ja to nawet jem na półleżąco bo tak mi duzo wygodniej. A dziecko z tego co wiem to w czasie porodu robi taki lekki zwrot główką ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- tu masz obrazki http://ciazaporod.pl/porod_porod_nat...ykul,4856.html nie wiem jakie masz dokładnie ułożenie, ale przy twarzyczkowym robi się cc |
|
|
|
|
#3660 |
|
Raczkowanie
|
gabisun,no zjedz sobie cos smacznego,na lepszy humor.Ja tez mam takie schizmy,ale to te przeklete chormony-z Toba jest wszysko ok,tylko poprostu jestes juz znuzona ta ciaza tak samo jak my wszystkie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

A jutro kończymy 36 tydzień, czyli mały będzie donoszony
Do zabrania zostały tylko dokumenty i kosmetyki, ale mam jeszcze dwie boczne kieszenie puste, więc się spokojnie zmieszczę... Aż dziwne...

Po 36tyg ponoc plucka powinny byc dojrzale, ale niestety w praktyce to roznie bywa. Niech te nasze dziubdziolki siedza w brzuszkach jak najdluzej.

fajnie ze niedlugo nam sie towarzytswo powiekszy i bedzie mozna skupic sie na czyms innym ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jak chwilę postoję to brzuch mnie boli i mam wrażenie że Mała mi zaraz wypadnie... Dobrze że pranie mogę zrobić, to szaleję 2 razy dziennie
A jeszcze u mnie w Lublinie nie podają zzo...
,no to on za mna.Mowil mi ze mnie kocha i ze jest dumny ze mam taki duzy brzuszek ze to jego synus/coreczka tam siedzi itd.Ale do mnie to nie dociera.Mam wrazenie ze jestem gruba,napuchnieta i oblesna.Powiedzialam mu ze jak chce sobie popatrzec na zgrabne dziewczyny to ja nie mam nic przeciwko bo przeciez jest zdrowym facetem i taki pasztet jak ja pewnie go tylko obrzydza.Nic na to nie poradze, taka sie czuje okropna.