|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
Kocham takie plucie jadem na teściówki i inne dziwne kobity ![]() Możesz mi pisać takie pw jeśli Cię to uspokaja i rozładowuje napięcie ![]() Ah.. ale ja tu o własnych przyjemnościach.. a o współczuciu zapomniałam naprawdę szczerze współczuję, dobrze, że ja takiej teściowej nie mam.. w ogóle jej nie mam jakby ![]() Była u nas raz.. zobaczyć małego - zajrzała do łóżeczka jak spał, powiedziała "ło jaki mały" siadła, dopiła kawkę, na browara czy flaszkę się nie doczekała to spierdzieliła ![]() Ale za to moi rodzice ciągle.. ubierz mu czapkę, zimne ma stopy, przykryj go kołderką a nie pieluchą, bujaj go bo nie zaśnie - ty tez byłaś bujana.. jakby to, że mnie bujali miało wpływ na całą resztę dzieci świata ewentualnie "weź się tato..." ostatnio tylko odburknęłam mamie jak mi gadała o czapce w upał "a ty byś chodziła dzisiaj w takiej czapce?!" ale ona i tak pod nosem.. "ale on jest mały" i weź tu bądź mądrzejsza
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4682 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gorzej z latającymi zagęstnikami. Cytat:
![]() Teściowej nie zazdroszczę, nieco nadgorliwa jest kobieta. Cytat:
Są od 4 miesiąca życia, opisane na opakowaniu. Cytat:
- przykryj go może - ale jest 30 stopni! - ale jak się śpi to jest chłodno - jak może być chłodno, jak jest 30 stopni?! - a jak ja śpię to mi w nogi zawsze chłodno |
||||
|
|
|
#4683 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, a z kolei teściowa w drugą stronę jest zimno a ona że za ciepło ubrana
|
|
#4684 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla pocieszenia - po chrzcinach zapowiedziałam mężowi, że jeśli jeszcze raz jego matka obudzi mi celowo dziecko a on nie zareaguje, to będzie reakcja z mojej strony taka, że oboje się nogami nakryją Trudno, teściowa i tak ma małą w nosie, gdyby nie to że my do niej czasem idziemy to by małej prawie 3 miesiące nie widziała No, ale ona ma już jedną wnuczkę, od córki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak młoda ma cholernie zimne stopy to zakładam jej skarpetki i tyle ![]() A w ogóle to mi powyrastała z pajacyków na 62 i nie mam ani jednego A 68 raczej za długie.Dzisiaj po południu sprzedają dziecko mamie i biorę się do pisania mgr... Muszę te wyniki wreszcie opracować. |
||||
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21521033]Cudnie
Dla pocieszenia - po chrzcinach zapowiedziałam mężowi, że jeśli jeszcze raz jego matka obudzi mi celowo dziecko a on nie zareaguje, to będzie reakcja z mojej strony taka, że oboje się nogami nakryją Trudno, teściowa i tak ma małą w nosie, gdyby nie to że my do niej czasem idziemy to by małej prawie 3 miesiące nie widziała No, ale ona ma już jedną wnuczkę, od córki ![]() A potem widzi to niejaka Szaja i drze się, że czapkę trzeba ściągnąć [/QUOTE] No właśnie.. matka się drze - załóż mu czapkę, Szaja się drze - zdejmij mu czapkę.. Coby zdecydować o wyniku musiałabym jakiego przechodnia zapytać o zdanie udając, że przeprowadzam sondę uliczną Aaaa jak ma wnuczkę od córki to znaczy się tę "lepszą" ![]() Usiłowałam sobie jakoś wyjaśnić tę "lepszość" wnuczek od córek nad tymi od synów i doszłam do wniosku, że te od córek są lepsze no bo bezpośrednio z córki.. a od synów gorsze bo z jakiejś obcej baby wyjęte
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4686 |
|
Konto usunięte
|
Siala, zawsze można poddać w wątpliwość uczciwość synowej (czy to na pewno dziecko mojego syna
).
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa niestety bedzie miala wszystkie wnuczęta od obcej baby wyjęte ma 3 synów
|
|
|
|
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21521736]Siala, zawsze można poddać w wątpliwość uczciwość synowej (czy to na pewno dziecko mojego syna
).[/QUOTE]Za takie coś to już w ogóle by się należało U mnie nie ma szans żeby ktoś miał wątpliwości,bo córcia kropka w kropkę tatuś.Wystarczy powiedzieć,że ja jestem blondynką o strasznie jasnej karnacji,a ona... No cóż,w mamusię się nie wrodziła pod tym względem ![]() A z ubieraniem u mnie jest to samo,ale w wykonaniu prababć.Jedna cały czas ubierzcie cieplej,a druga: przegrzewacie dziecko
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Dopiero wstaliśmy ![]() U nas teściowa jest zakochana we wnukach od syna, bo mój mąż to jedynak ![]() A ja to jednak ma szczęście z teściami. Traktują mnie jak córkę, a w ogóle teść. Od początku mówi do mnie "córcia"
|
#4690 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21521736]Siala, zawsze można poddać w wątpliwość uczciwość synowej (czy to na pewno dziecko mojego syna
).[/QUOTE]Ot i rozwiązana zagadka wyższości wnucząt od córek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja mama marzyła o synku i jakież było jej rozczarowanie że zamiast Dawidka ma Karinkę ![]() A co do mówienia "córcia" to moja teściowa mówi mi po imieniu.. za to mama mojego najlepszego i jedynego właściwie przyjaciela od czasów liceum mi mówi "synowa"... mimo, że wyszłam za mąż nie za jej syna
||
|
|
|
#4691 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny Agutka po jedzeniu, długo po, ulewa wodą - o co chodzi?
|
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
szaja a nigdy wcześniej tak nie robiła? U nas to się zdarza dość często,ale tłumaczę to refluksem (cos jak u nas zgaga i jest powszechne u dzieci do 9 miesiąca).
|
|
|
|
#4693 |
|
Konto usunięte
|
Farminko, no wodą nie
Refluksu raczej to nie jest, bo nie ma wymiotów, natomiast jeszcze na jedno wpadłam - dziewczę jest teraz mocno hiperaktywne nogami macha jak wściekła, non stop je do brzuszka przysuwa, może po prostu nacisk na brzuszek za duży ciągle ma?Córa świetna Farminko |
|
|
|
#4694 |
|
Wtajemniczenie
|
Możliwe,bo Lenka też tak ma,że macha kończynami non stop i wtedy jej się częściej zdarza.Chociaż nie tylko,ale jakoś nie płacze,nie narzeka z tego powodu,więc wolę sobie nic nie wkręcać i uznaję,że to normalne
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Jak tak czytam o waszych przeżyciach z teściowymi to się cieszę, że moja jest daleko bo bym miała takie same akcje, w lipcu jak temperatura przekraczała 30 st.C, Mały był tylko w pieluszce to ona do mnie że mu zimno i mam go ubrać
na szczęście moja mama mi zawsze tłumaczy, że mam go ubrać tak jak siebie.Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21522480]dziewczyny Agutka po jedzeniu, długo po, ulewa wodą - o co chodzi?[/QUOTE] Alex też czasami ulewa wodą i tak jak piszesz następuje to po dłuższej przerwie w jedzeniu ale nie jest tego znowu tak dużo by się trzeba było przejmować.
|
|
#4696 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21521033]
Kaufland, lidl, biedronka, real, tesco, carreforur... ![]() [/quote] A ryżowy to jest chyba we wszystkich możliwych spożywczakach osiedlowych. Przynajmniej u mnie jest wszędzie, nawet w Żabce. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21521033] Mnie też chłodno ![]() Jak młoda ma cholernie zimne stopy to zakładam jej skarpetki i tyle ![]() A w ogóle to mi powyrastała z pajacyków na 62 i nie mam ani jednego A 68 raczej za długie. [/QUOTE]Mnie też. Ale nie przy 30 stopniach. Zresztą ja też jak już to skarpety zakładam. Matuś... a jakie Ty miałaś te pajacyki na 62? Ja dopiero od tygodnia 62 zakładam. A teraz kupiłam (bo mi się podobały ) 7miopaki Early Days, na 3-6 i na 6-12 miesięcy. Rozmiary debilne, ale na kiedyś tam będą dobre. ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Za chwilę mamuśka przychodzi zabrać wnuka standardowo na weekend i mogę się założyć o wszystko, że będzie mi ględziła o czapce
ale nie dam się zbałamucić ![]() Jezuuuuu ten pierwszy okres to faktycznie potop... czuję się jak świeżo po porodzie.
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Co tydzień oddajesz dziecko na dwa dni do mamy?
|
|
|
|
#4699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Upał okropny.Wytrzymaliśmy 2 h na plazy i siedzimy w pokoju.Ola od rana miała 2 drzemki po kilka minut i teraz dopiero padła na brzuszku tatusia. Nie bylo dziś jeszcze kupy i pewnie jej coś przeszkadza w brzuszku. Ja torbę pakuję i zerkam na wizaż. Dziś ostatni dzien.Zreszta jeszcze tydzien i wracamy do uk. Dziś mamy 2 miesiące ![]() Ola coraz więcej gada i potrafi już zawołać jak siedze koło niej ale nie zwracam na nią uwagi. Co do teściowych to moja się nie wtrąca.Musi sie nacieszyć wnuczką bo zaraz ją zabierzemy i dlugo jej nie zobaczy.Mówi na Ole laleczka. Mój mąż tez jedynak. Zresztą jakby miała coś do powiedzenia to i tak powie to mężowi a nie mnie bezpośrednio. Co do mojej osoby to musiała mnie zaakceptować, chociaz na początku się jej nie spodobałam. Ja też dostałam swoj "pierwszy" okres i dobrze, że wstaje w nocy na karmienie i od razu do łazienki ide bo bym zalana była rano.Normalnie leje sie jak z kranu. |
|
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy urodzeniu 50cm.Rozpędziła się dziewczyna... Na miesiące to te 3-6 nosiłyśmy już w lipcu
|
|
|
|
|
#4703 |
|
Konto usunięte
|
Ja jedynaczka to moi rodzice cieszą się podwójnie.. a nawet potrójnie.. no bo dziecko od córki, jedynej córki i w dodatku chłopczyk
moja mama marzyła o synku i jakież było jej rozczarowanie że zamiast Dawidka ma Karinkę ![]() A czy mogę mieć bezczelne pytanie? dlaczego Karina? bardzo rzadkie imię i tak jakoś. Jak miałam praktyki w szpitalu i wpisywałam maluchy do rejestru to były hurtowo wg. porodów same Amelki, Wiktorie, Alicje, Oliwie, Natalie itd. z męskich najbardziej dziwne pisownie Brajan, Xawery a innych nie pamiętam ale to teraz![]() A co do mówienia "córcia" to moja teściowa mówi mi po imieniu.. za to mama mojego najlepszego i jedynego właściwie przyjaciela od czasów liceum mi mówi "synowa"... mimo, że wyszłam za mąż nie za jej syna a do teściowej jak się zwracasz? też po imieniu?
|
|
|
|
#4704 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21531163]
A czy mogę mieć bezczelne pytanie? dlaczego Karina? bardzo rzadkie imię i tak jakoś. Jak miałam praktyki w szpitalu i wpisywałam maluchy do rejestru to były hurtowo wg. porodów same Amelki, Wiktorie, Alicje, Oliwie, Natalie itd. z męskich najbardziej dziwne pisownie Brajan, Xawery a innych nie pamiętam ale to teraz![]() a do teściowej jak się zwracasz? też po imieniu? [/QUOTE]Do teściowej mówię bezosobowo... nigdy jej nie powiem "mamo" bo nawet właśni synowie do niej tak nie mówią. A moje imię tata wymyślał i nie wiem skąd on je wytrzasnął ale ja je lubię I chyba nie takie rzadkie imię bo ja znam jeszcze trzy inne Kariny i to z mojego osiedla
|
|
|
#4706 |
|
Konto usunięte
|
Jedna taka Karina z tego osiedla miała ciemne włosy i na koloniach mi chłopaka odbila
|
|
|
|
#4707 |
|
Konto usunięte
|
Siala_Bala;Do teściowej mówię bezosobowo... nigdy jej nie powiem "mamo" bo nawet właśni synowie do niej tak nie mówią.
Możesz po imieniu-zwłaszcza jak ma dziwne A moje imię tata wymyślał i nie wiem skąd on je wytrzasnął ale ja je lubię I chyba nie takie rzadkie imię bo ja znam jeszcze trzy inne Kariny i to z mojego osiedla ![]() to ja prócz Ciebie (internetowo) słyszałam o jednej ee nie sorrrrry o dwóch i to by było na tyle Karin w moim świeciecoś ojcowie mają do wymyślania-mi wymodził Vanessa-dobrze, że w urzędzie się nie zgodzili chociaż mamusia poszalała z drugim, ale co tam w prawie jazdy nie wpisałam drugiego-wystarczające problemy miałam z dowodem osobistym ehhswoją drogą pochwalę się przypałem-w tv leciało Smells like teen spirit, a że akurat się przebierałam, to tak z fantazją to zrobiłam-czyli coś na miarę niby-striptizu. Nie zauważyłam tylko brata w moich drzwiach ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- szajajaba;Jedna taka Karina z tego osiedla miała ciemne włosy i na koloniach mi chłopaka odbila ![]() mogłaś w zamian też jej kogoś/coś odbić, a w razie braku takowej możliwości mogłaś jej coś wybić ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- moja mi mówiła ze "właśnie tak sie dzieci kiedyś ubierało (np. mnie jak byłam mała) i ze teraz tez tak powinno być bo ta nowa moda to taka.. ![]() racja, w epoce prehistorycznej w skóry mamutów, a kołyski robiło z ich siekaczy w szkole ryły dłutkiem w kamiennych tabliczkach |
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, co za dzień.... Nie dość, że dziś tylko 20 minut spania na dworze, pewnie z gorąca. Nie dość, że potem marudne popołudnie, bo dziecko nie wyspane. To jeszcze głodne próbuje zasnąć.
Młody ciągnął 25 minut i zjadł 10ml. Zmęczył się i drzemie... Zaraz będzie pobudka i ryk z głodu i ze zmęczenia, a ja nie mam wody przegotowanej ostudzonej na normalne mleko na kolację. Wczoraj zjadł połowę raptem i po 4h pobudka. Na mleku samym budzi się po 5,5 - 6 h, a teraz po 4. Do dupy takie zagęszczanie. :/ |
|
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
My byliśmy na tych chmielakach i w sumie to nawet spoko, mała się obudziła, zjadła w tym hałasie ale żeby ją uśpić to musiałam odejść w cichsze miejsce, pospała z godzinę i potem znowu się obudziła ale nie płakała - chyba w szoku była
. Myślałam że mi odreaguje wieczorem ale nic takiego się nie stało - poszła spać spokojnie i bez płaczu .
|
#4710 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, wodę olej, weź normalną mineralną nie gotowaną, raz mu się nic nie stanie
Ja dzisiaj nie dałam kleiku, nie wiem, czy na japco nie ma uczulenia - zeżarła 1/3 słoiczka aż się trzęsła do niego, a teraz patrzę - kilka krostek na buzi, na boku i na plecach, ale kurde takie rzadko rozrzucone, równie dobre potówki to mogą być. Poza tym Agutka na pepti tak czy siak często jakieś krostki na buzi ma - kilka sztuk, ale jednak. Na razie na kilka dni odstawię (aczkolwiek jak i tak ma krostki, to guzik się dowiem ).Za to dzisiaj leżała na bujaczku, trzymała mnie za palce i podnosiłam ją do siadu a ona pięknie to robiła i główkę trzymała - a oczyska taaaaaakie wielkie miala, zdziwiona, co to się dzieje! co prawda po kilku razach się zmęczyła i zamarudziła, ale i tak się cieszę ![]() Natomiast nie wiem, czy nie pójdę na konsultację do rehabilitanta jakiegoś. Agutka NIE NAWIDZI leżenia na brzuchu, od razu niemalże wyje, powinna głowę unosiś minutę, a nie robi tego, lada chwila powinna na przedramionach się unosić na chwilę, ale gdzie tam - jak ona tę głowę najwyżej 15 sekund utrzyma. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

, co za kobita, no szok normalnie, maly chodzi, zyje, bez jej pomocy juz trzeci miesiac i ma sie dobrze a ta nagle sie obudzila

Gorzej z latającymi zagęstnikami. 
, a z kolei teściowa w drugą stronę jest zimno a ona że za ciepło ubrana

U mnie nie ma szans żeby ktoś miał wątpliwości,bo córcia kropka w kropkę tatuś.Wystarczy powiedzieć,że ja jestem blondynką o strasznie jasnej karnacji,a ona... No cóż,w mamusię się nie wrodziła pod tym względem 

na szczęście moja mama mi zawsze tłumaczy, że mam go ubrać tak jak siebie.