|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Mozna 'dosadzic' sobie brwi?
Dziewczyny!!! czytalam juz wiele i ogladalam juz wiele na temat makijazu permanentnego i nie jestem przekonana bo to skora staje sie ciemniejsza, a chcialam miec wloski. Zastanawiam sie czy sa jakies przeszczepki wloskow... ja bym chciala miec grube po wew. stronie o tylko tak troche dosadzic.. jest to mozliwe? makijaz permanentny jak dla mnie wyglada na kazdym zdjeciu sztucznie bo tylko skora jest zabarwiona. Odpowiadajcie prosze bo juz pare watow zawlozylam i nie uzyskalam zadnych odpowiedzi!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mozna 'dosadzic' sobie brwi?
dodam zdjecie moich brwi, chcialabym nieco ciemniejsze i gestsze i szersze od wew. strony.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Takie brwi robi się metodą piórkową a więcej o tej metodzie możesz poczytać tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=52691&page=61 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
O to ja też na temat brwi . Mam długie i żadkie brwi co zrobić aby były gęstsze i krótsze. ?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
To zależy dlaczego są rzadkie, ale jeśli jesteś osobą młodą i zawsze tak miałaś to znaczy, że taka ich uroda...jeśli z jakiegoś powodu przerzedziły się to możesz próbować je zregenerować olejkiem rycynowym i codziennie przed snem czesać je szczoteczką zamoczoną w olejku. A za długie w jakim sensie? Za długie włoski czy łuki wydają Ci się za długie? Włoski można dociąć do linii, ale to raczej powinna Ci zrobić doświadczona osoba, która ma wprawę w regulacji brwi.
Możesz oczywiście też zrobić sobie makijaż piórkowy brwi żeby je zagęścić. |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
a ja znam inny sposób, natuarlny. Wystarczy na patyczek kosmetyczny nabrać olejku rycynowego i wcierać go w brwi, włoski będą szbciej odrastać, będą mocniejsze i ładniejsze. Kiedy już zapuścisz włoski to wystarczy nadać im pożądany kształt a potem już tylko pilnować go i stosować odzywki
wtedy brwi będą miały dużo naturalniejszy wygląd niż po makijażu permanentnym. : -)
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co wiem to istnieje metoda zageszczania brwi lub innymi slowy przeszczepienia wloskow gdy brwi po prostu nie ma, tzn w sytuacji gdy dana osoba wyrywala sobie wszystkie brwi i po jakims czasie przestaly one odrastac. Metoda polega na przeszczepieniu wlosow z glowy w miejsce brwi - zabieg jest bolesny i chyba nie jest wykonywany zbyt czesto i w wielu salonach.. Z tego co wiem to pozniej istnieje taki problem, ze brwi trzeba regularnie przycinac gdyz rosna one do oporu, tak jak wlosy na glowie..
|
|
#9 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

wtedy brwi będą miały dużo naturalniejszy wygląd niż po makijażu permanentnym. : -)