Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 11:41   #781
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

apoolonia, ja kupilam uzywany na all za 170zl gleboki tzn no spacerowka tez w nim jest ale za ciezko i zle wywazona, ale spacerowke chce kupic nową juz taka lekka, zwykla.

To moj car.

Ano ludzie nie maja wyczucia.. a ja sie w ogole boje porodu bo mam problemy z sercem, lekarz powiedzial ze ew. decyzja o cc zapadnie jak nie urodze naturalnie.. heh wolalabym naturalnie chyba, ale bedzie co bedzie.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:45   #782
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Aliszcze, a ja obchodzę 2 dni przed dniem matki.
to chyba najpopularniejszy Dzień Joanny mojej córci chyba też w tym dniu będę imieniny wyprawiać w sumie masz rację, znam Joanny, które 24 maja obchodzą, ale tez są co w Dniu Matki. No ale ja też mam zakręcone imieniny, bo obchodzę Alicji 18 kwietnia, a w co drugim kalendarzu nie ma w tym dniu wymienionej Alicji, jest tylko Apoloniusza i Bogusławy no i część rodziny składa mi życzenia 21 czerwca, bo wtedy są najpopularniejsze ponoć imieniny Alicji ale moja mama nie chciała w tym dniu świetować moich imienin, bo 21 czerwca zmarł jej ojciec.

no i nie jadę dziś na działkę a się nastawiłam w dodatku mąż coś chyba się przeziębił, fervex mu kupiłam, teraz leży i ogląda tv

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:47   #783
ruda3000
Raczkowanie

Apoolonia to nie tak, ze nie zdawalam sobie sprawy, z charakteru mojego tz , zdawala i zdaje (w koncu swiadomie wyszlam za maz). Tylko najgorsze jest to ze on sie zachowuje jak by to on byl w ciazy a ja musze znosic jego humory, kaprysy i zachcianki a najgorsze so jego zmniany nastroju najpierw jest super slodki, zachwile cos do mnie burczy lub wydziera jak stare przescieradlo, a za 5 min znow jest slodki jak miod (jak by sie nic niestalo). A z drugiej strony nieraz potrafi mnie tak zaskoczyc pozytywnie oczywiscie ze ze szczescia plakac mi sie chce. I jak sie przyzwyczaic do czgos takiego tylko sobie w leb strzelic
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:57   #784
apoolonia
Rozeznanie

ruda3000
ja osobiście posiadam taki charakter jak twój mąż więc tylko wyobrażam sobie jak to jest ciężko drugiej osobie która musi być bardzo spokojna.
Ja od mojego słyszę tylko dwa teksty "o co ci chodzi" "czym ty się znów denerwujesz" co oczywiście denerwuje mnie jeszcze bardziej

Anecka
ja z wielką chęcią też bym kupiła tylko głęboki ale nie wiem czy potem sobie podwójnego wydatku nei zafunduje
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 11:59   #785
Artystka23
Dragonfly

Czesc dziewczynki,ja na mojego tzta zlego slowa powiedziec nie moge-moze nie trzesie sie nade mna i nad dzieckiem,ale SR to byl jego pomysl i byl ze mna pare razy,czasami popatrzy sie na brzuszek,wozek kupilismy razem no i nosi za mnie ciezkie rzeczy...Brzuszka zwykle nie chce glskac chyba ze go poprosze to chwile poglaszcze i odpuszcza(wczoraj mala kopa mu sprzedala,a wczesniej zawsze cichla jak on przykladal swoja wielka ciezka reke)
Stary 2010-08-21, 12:13   #786
ruda3000
Raczkowanie

Apoolonia najlepsze w tym wszystkim jest to ze porównanie mnie do osoby spokojnej jest jak porównanie zapalenia zapałki do wybuchu wulkanu I dlatego jest na m ciezko, moze co innego jak bym byla spokojna ulegla zona, ktora nie czepia sie i robi wszystko zanim maz pomysli moze wtedy bylo by idealnie (choc nie powiem ze jak widze ze ma gorszy dzien niz ja to mu czasem odpuszczam)
Stary 2010-08-21, 12:14   #787
Anecka
Zakorzenienie

Apolonia, czy ja wiem czy podwojny wydatek. Mnie kolezanka przekonala do takiego rozwiazania. Mialam okazje jezdzic wozkiem jej siostry juz przelozonym na spacerowke, to myslalam ze narobie pod siebie. Zartuje, ale strasznie ciezki byl wozek. Jakas znana firma ale nie pamietam.
Wiec pozniej kupila taka zwykla spacerowke leciusienka i byla zachwycona, bo wiadomo dziecko coraz ciezsze..

Takze ja uzywke gleboki + nowy spacer.. a nowka spacerowka ze 300zl.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 12:22   #788
ruda3000
Raczkowanie

Do Anecka skad jestes???
Stary 2010-08-21, 12:36   #789
kotek81
Zakorzenienie

Hehe jak ja się cieszę, ze mam chłopa tylko na niedzielę w domu - przynajmniej nie ma kiedy się pokłócić - chociaż czasami mam tak, że wnerwia tym, ze w ogóle istnieje
Zakupy też robię sama - jak chciałam go trochę wciągnąć w oglądanie, wybieranie to zawsze słyszałam tekst "jak ci się podoba to sobie kup" więc odpuściłam.
Ale według mnie większość (nie wszyscy) facetów czuje się ojcami dopiero jak dziecko podrośnie i staje się takie "bardziej kumate" kiedy można już z nim pogadać, pobawić sie, nauczyć jazdy na rowerze itp. wtedy mogą się wykazać...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 12:41   #790
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Kretencja, ja chcę kupić na 56 bo widzę, że tanio. Muszę mieć kilka maleńkich ubranek, bo nie wiem jak będzie, ale nie chcę przepłacać, wolę jednak zainwestować w 62. Wiem, że w H&M jest drogo, ale jestem zakochana w ich kolekcjach dla maluchów i tam na pewno kupię kilka cudów na 62.

A mój mąż mnie miło zaskoczył. Do tej pory miałam wrażenie, że to ja mam wszystko wybrać i kupić. A wczoraj sam zaproponował, że kupi jakieś ubranka w sklepie obok swojej pracy. Ja na to: "Może ja wybiorę?" A on: "Ale ja też coś chciałbym wybrać." Już się obawiam tych zakupów.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 12:45   #791
rptrbj1978
Rozeznanie

a mnie jakos poleciało cos mokrego jak woda przezroczysta i niewiem co robic

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-08-21 o 12:53
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 12:50   #792
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

A ja dalej sie kloce...

Ja wczoraj uslyszalam, ze....zbrzydlam.

Od zony mojego brata.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a mnie jaos poleciało cos mokrego jak woda przezroczysta i niewiem co robic

duzo tego bylo?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:01   #793
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A ja dalej sie kloce...

Od zony mojego brata.
ja bym jej rzuciła tekstem w stylu, że ona i tak jest brzydsza lub coś podobnego - niektórzy to naprawdę mają sieczkę zamiast mózgu
Stary 2010-08-21, 13:05   #794
rptrbj1978
Rozeznanie

troche niezbyt duzo zaczeło sie ze wrociłam z hurtowni i mokre spodnie troche wody do lekarkisie nie moge dodzwonic
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:09   #795
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Apolonia, czy ja wiem czy podwojny wydatek. Mnie kolezanka przekonala do takiego rozwiazania. Mialam okazje jezdzic wozkiem jej siostry juz przelozonym na spacerowke, to myslalam ze narobie pod siebie. Zartuje, ale strasznie ciezki byl wozek. Jakas znana firma ale nie pamietam.
Wiec pozniej kupila taka zwykla spacerowke leciusienka i byla zachwycona, bo wiadomo dziecko coraz ciezsze..

Takze ja uzywke gleboki + nowy spacer.. a nowka spacerowka ze 300zl.
mnie wczoraj kolezanki z pracy też przekonały do tego rozwiązania, że głęboki osobno i spacerówka osobno. Większość tak zrobiła i zadowolone, jedna kupiła wielofunkcyjny i żałuje. I mówiły, żeby spacerówkę za droga nie kupować, bo nie warto i tak jak zacznie dziecko chodzić, to bardziej do wożenia zakupów przyda się wózek
rptrbj1978, a jakis zapach ma ta wydzielina?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2010-08-21 o 13:10
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:09   #796
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
troche niezbyt duzo zaczeło sie ze wrociłam z hurtowni i mokre spodnie troche wody do lekarkisie nie moge dodzwonic
Jak się nie dodzwonisz to pojedź na IP niech sprawdzą co i jak
Stary 2010-08-21, 13:10   #797
Patrycja_1708
Zadomowienie

Witam was Ja dzis pozno sie tu zjawiam bo od rana wzielam sie za sprzatanie całego mieszkanka. I w miedzyczasie jeszcze zdazylam obiadek zrobic. Jak porządkowalam na poddaszu to myslalam ze tam padne taka duchota byla jak nie wiem, dawno mi tak duszno nie było i musialam troche usiasc i odsapnac bo az w glowie mi sie kolowalo :/ Ale na dół jak zeszlam juz bylo lepiej chociaz jak juz wszystko wysprzątalam pod błysk to jak usiadlam to nie moge sie ruszyc hehe. Dałam czadu dzisiaj Jakby mnie mąż zobaczył ze ja całe mieszkanie sprzątam, odkurzam i myje to by napewno bo co troche musialam odpoczywac takie dusznosci byly
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:15   #798
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
A ja dalej sie kloce...

Od zony mojego brata.
już ja bym odpowiedziała takiej osobie...:pal a: Irsin może przejdź sie gdzieś zamiast się kłócić po co masz to drążyć, lepiej sie zrelaksuj i odczekaj trochę

Cytat:
o masz to chyba trzeba skontrolować, żeby to wody się nie sączyły... a ma to jakiś zapach? bo wody chyba niezbyt ładnie pachną...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 13:26   #799
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Hej
Ide was nadrobic i obiadek gotowac dzis leczo

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 14:12   #800
kretencja
Zakorzenienie

rptrbj, przejedź się do szpitala. Trzeba sprawdzić, czy wody się nie sączą. I daj znać, jak wrócisz, czy wszystko OK

A mnie dzisiaj spotkało coś, o czym dotąd tylko czytałam, nie sądziłam, że to się zdarza naprawdę Siedziałam z kuzynką na ławce, podeszła babka z dzieciakami (jeden koło 6 lat, drugi w wózku, może z roczek) i mówi do starszego "tu dzidziuś jest" i kładzie mi łapę na brzuchu Normalnie bez pytania obcy człowiek mnie dotyka, czujecie? Szybko dałam jej do zrozumienia, że mi to nie odpowiada. Potem siedziała jeszcze pare minut i zagadywała (m.in. o imię), ale już nie dotykała na szczęście No szok, skąd ludzie takie pomysły biorą?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 14:29   #801
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ale tu dzisiaj ciszaaaaaaa
Stary 2010-08-21, 14:32   #802
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dalej sie kloce...

Od zony mojego brata.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

duzo tego bylo?
Co to w ogóle za teksty w stosunku do kobiety oczekującej dziecka...
Irsin współczuję kłótni, życzę by sie wyjaśniło.. i sytuacja polepszyła.

kretencja no niestety, niektórzy mają taki odruch dotykania brzuszków ciązowych...

Co do postaw TŻ: mój do Zosi mówi itd, co do zakupów uważa, ze jeszcze mamy czas
W sumie racja, że jeszcze trochę czasu mamy, zwłaszcza, że większe rzeczy, prócz pieluszek kupione
Wrzucę wam mój brzuchol z wczoraj
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:00   #803
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj spotkało coś, o czym dotąd tylko czytałam, nie sądziłam, że to się zdarza naprawdę Siedziałam z kuzynką na ławce, podeszła babka z dzieciakami (jeden koło 6 lat, drugi w wózku, może z roczek) i mówi do starszego "tu dzidziuś jest" i kładzie mi łapę na brzuchu Normalnie bez pytania obcy człowiek mnie dotyka, czujecie? Szybko dałam jej do zrozumienia, że mi to nie odpowiada. Potem siedziała jeszcze pare minut i zagadywała (m.in. o imię), ale już nie dotykała na szczęście No szok, skąd ludzie takie pomysły biorą?
szok ja nawet rodzinie nie pozwalam dotykać brzucha...tylko moj TZ i mama mogą no i 2 przyjaciółki

Luna fajny brzuszek

ja nadal sprzątam-jestem w połowie wycierania kurzy normalnie robię to w żółwim tempie...

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Rptrbj dodzwoniłaś się? jak sie czujesz?

Stary 2010-08-21, 15:01   #804
Patrycja_1708
Zadomowienie

a powiedzcie mi dziewczyny taka rzecz, czy wy tez zdjecia z usg takie normalne nie 3d dostawalyscie do jakiegos czasu? bo ja juz jakies 3 wizyty nie dostaje zdjec malenstwa bo jak to okreslił gin ze dziecko sie juz nie miesci i teraz daje mi tylko karte z liczbami ile co ma cm.
Stary 2010-08-21, 15:06   #805
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, u mnie w rodzinie normalni ludzie, nie muszę nikomu mówić, żeby nie macał bez pytania Jak ktoś ma ochotę poczuć jak kopie na przykład, to pyta się czy może, a nawet ja sama proponuję najbliższym.
Ale żeby obcego człowieka dotykać? Czytałam wielokrotnie takie anegdoty, ale myślałam, że to legendy bardziej, a tu proszę

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:28   #806
apoolonia
Rozeznanie

Martwi mnie strasznie ten wózek i też dużo razy słyszałam że lepiej kupić osobno bo nie ma tak dobrze że to i to będzie dobre
jeszcze trochę pomyśle

mnie nie denerwuje jeśli ktoś dotyka brzucha ale ostatnio siostra TŻ z zaskoczenia podniosła mi bluzkę
było to bardzo krepujące i nie na miejscu

ruda3000

no to się dobraliście ale zawsze są jakieś sposoby żeby pożyć w prawie idealnej symbiozie

rptrbj1978

idź do lekarza choć ja już kilka razy tak miałam ale okazało się że to trochę moczu a ja po prostu nie czułam
tylko się nie śmiać!!
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 15:31   #807
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Luna, sliczny brzuszek.

Mallinka, my sie klocimy na odleglosc bo jestesmy teraz gdzie indziej i wlasnie sie okazalo, ze jak ZECHCE NORMALNIE ROZMAWIAC to mam sie odezwac.
Stary 2010-08-21, 15:36   #808
mallinka
Zadomowienie

Apolonia lepszy mocz niż wody aż strach z domu wychodzić

Patrycja ja dostaję zdjęcia ale nic na nich ciekawego nie widać więc uważam że to bez sensu np. zdjęcie głowy-wielka plama na początku to cały maluch się mieścił a teraz rzeczywiście kawałkami

Irsin to masz chwilę wytchnienia ja to jestem uparciuch i bym wzięła go na przetrzymanie i się nie odzywała aż on zadzwoni

Stary 2010-08-21, 15:39   #809
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Kurde, ja mam biegunke i mi cos w brzuchu sie dzieje,ale nie wiem dokladnie co
Stary 2010-08-21, 15:43   #810
Weronisia
Zakorzenienie

rptrbj1978 byłaś u lekarza?
Powiem ci, że mi też taka woda leci. Właściwie codziennie mam przemoczoną wkładkę na wylot. Ale u mnie to nie są wody, tylko taka właśnie wodnista wydzielina. Ani to śluz, ani upławy, tylko właśnie taka woda. Nie mam też stanu zapalnego itp. Wszystko jest dobrze. Drogi rodne się oczyszczają.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości