|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
apoolonia, ja kupilam uzywany na all za 170zl gleboki
tzn no spacerowka tez w nim jest ale za ciezko i zle wywazona, ale spacerowke chce kupic nową juz taka lekka, zwykla.To moj car. Ano ludzie nie maja wyczucia.. a ja sie w ogole boje porodu bo mam problemy z sercem, lekarz powiedzial ze ew. decyzja o cc zapadnie jak nie urodze naturalnie.. heh wolalabym naturalnie chyba, ale bedzie co bedzie.
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
to chyba najpopularniejszy Dzień Joanny
mojej córci chyba też w tym dniu będę imieniny wyprawiać w sumie masz rację, znam Joanny, które 24 maja obchodzą, ale tez są co w Dniu Matki. No ale ja też mam zakręcone imieniny, bo obchodzę Alicji 18 kwietnia, a w co drugim kalendarzu nie ma w tym dniu wymienionej Alicji, jest tylko Apoloniusza i Bogusławyno i nie jadę dziś na działkę a się nastawiłam
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Apoolonia to nie tak, ze nie zdawalam sobie sprawy, z charakteru mojego tz , zdawala i zdaje (w koncu swiadomie wyszlam za maz). Tylko najgorsze jest to ze on sie zachowuje jak by to on byl w ciazy a ja musze znosic jego humory, kaprysy i zachcianki a najgorsze so jego zmniany nastroju najpierw jest super slodki, zachwile cos do mnie burczy lub wydziera jak stare przescieradlo, a za 5 min znow jest slodki jak miod (jak by sie nic niestalo). A z drugiej strony nieraz potrafi mnie tak zaskoczyc pozytywnie oczywiscie ze ze szczescia plakac mi sie chce. I jak sie przyzwyczaic do czgos takiego
tylko sobie w leb strzelic
|
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
ruda3000
ja osobiście posiadam taki charakter jak twój mąż więc tylko wyobrażam sobie jak to jest ciężko drugiej osobie która musi być bardzo spokojna. Ja od mojego słyszę tylko dwa teksty "o co ci chodzi" "czym ty się znów denerwujesz" co oczywiście denerwuje mnie jeszcze bardziej Anecka ja z wielką chęcią też bym kupiła tylko głęboki ale nie wiem czy potem sobie podwójnego wydatku nei zafunduje |
|
|
|
#785 |
|
Dragonfly
|
Czesc dziewczynki,ja na mojego tzta zlego slowa powiedziec nie moge-moze nie trzesie sie nade mna i nad dzieckiem,ale SR to byl jego pomysl i byl ze mna pare razy,czasami popatrzy sie na brzuszek,wozek kupilismy razem no i nosi za mnie ciezkie rzeczy...Brzuszka zwykle nie chce glskac chyba ze go poprosze to chwile poglaszcze i odpuszcza(wczoraj mala kopa mu sprzedala,a wczesniej zawsze cichla jak on przykladal swoja wielka ciezka reke)
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Apoolonia najlepsze w tym wszystkim jest to ze porównanie mnie do osoby spokojnej jest jak porównanie zapalenia zapałki do wybuchu wulkanu
(choc nie powiem ze jak widze ze ma gorszy dzien niz ja to mu czasem odpuszczam)
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Apolonia, czy ja wiem czy podwojny wydatek. Mnie kolezanka przekonala do takiego rozwiazania. Mialam okazje jezdzic wozkiem jej siostry juz przelozonym na spacerowke, to myslalam ze narobie pod siebie. Zartuje, ale strasznie ciezki byl wozek. Jakas znana firma ale nie pamietam.
Wiec pozniej kupila taka zwykla spacerowke leciusienka i byla zachwycona, bo wiadomo dziecko coraz ciezsze.. Takze ja uzywke gleboki + nowy spacer.. a nowka spacerowka ze 300zl.
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Do Anecka skad jestes???
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe jak ja się cieszę, ze mam chłopa tylko na niedzielę w domu - przynajmniej nie ma kiedy się pokłócić - chociaż czasami mam tak, że wnerwia tym, ze w ogóle istnieje
Zakupy też robię sama - jak chciałam go trochę wciągnąć w oglądanie, wybieranie to zawsze słyszałam tekst "jak ci się podoba to sobie kup" więc odpuściłam. Ale według mnie większość (nie wszyscy) facetów czuje się ojcami dopiero jak dziecko podrośnie i staje się takie "bardziej kumate" kiedy można już z nim pogadać, pobawić sie, nauczyć jazdy na rowerze itp. wtedy mogą się wykazać... |
|
|
|
#790 |
|
Raczkowanie
|
Kretencja, ja chcę kupić na 56 bo widzę, że tanio.
A mój mąż mnie miło zaskoczył. Do tej pory miałam wrażenie, że to ja mam wszystko wybrać i kupić. A wczoraj sam zaproponował, że kupi jakieś ubranka w sklepie obok swojej pracy. Ja na to: "Może ja wybiorę?" A on: "Ale ja też coś chciałbym wybrać." Już się obawiam tych zakupów. |
|
|
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
a mnie jakos poleciało cos mokrego jak woda przezroczysta i niewiem co robic
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2010-08-21 o 12:53 |
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dalej sie kloce...
Ja wczoraj uslyszalam, ze....zbrzydlam. Od zony mojego brata. ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
duzo tego bylo? |
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
troche niezbyt duzo zaczeło sie ze wrociłam z hurtowni i mokre spodnie troche wody do lekarkisie nie moge dodzwonic
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rptrbj1978, a jakis zapach ma ta wydzielina?
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2010-08-21 o 13:10 |
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
Witam was
Ja dzis pozno sie tu zjawiam bo od rana wzielam sie za sprzatanie całego mieszkanka. I w miedzyczasie jeszcze zdazylam obiadek zrobic. Jak porządkowalam na poddaszu to myslalam ze tam padne taka duchota byla jak nie wiem, dawno mi tak duszno nie było i musialam troche usiasc i odsapnac bo az w glowie mi sie kolowalo :/ Ale na dół jak zeszlam juz bylo lepiej chociaz jak juz wszystko wysprzątalam pod błysk to jak usiadlam to nie moge sie ruszyc hehe. Dałam czadu dzisiaj Jakby mnie mąż zobaczył ze ja całe mieszkanie sprzątam, odkurzam i myje to by napewno bo co troche musialam odpoczywac takie dusznosci byly
|
|
|
|
#798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :pal a: Irsin może przejdź sie gdzieś zamiast się kłócić po co masz to drążyć, lepiej sie zrelaksuj i odczekaj trochę ![]() Cytat:
to chyba trzeba skontrolować, żeby to wody się nie sączyły... a ma to jakiś zapach? bo wody chyba niezbyt ładnie pachną...
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ide was nadrobic i obiadek gotowac dzis leczo ![]()
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
rptrbj, przejedź się do szpitala. Trzeba sprawdzić, czy wody się nie sączą. I daj znać, jak wrócisz, czy wszystko OK
A mnie dzisiaj spotkało coś, o czym dotąd tylko czytałam, nie sądziłam, że to się zdarza naprawdę Siedziałam z kuzynką na ławce, podeszła babka z dzieciakami (jeden koło 6 lat, drugi w wózku, może z roczek) i mówi do starszego "tu dzidziuś jest" i kładzie mi łapę na brzuchu Normalnie bez pytania obcy człowiek mnie dotyka, czujecie? Szybko dałam jej do zrozumienia, że mi to nie odpowiada. Potem siedziała jeszcze pare minut i zagadywała (m.in. o imię), ale już nie dotykała na szczęście No szok, skąd ludzie takie pomysły biorą?
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dzisiaj ciszaaaaaaa |
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w stosunku do kobiety oczekującej dziecka...Irsin współczuję kłótni, życzę by sie wyjaśniło.. i sytuacja polepszyła. kretencja no niestety, niektórzy mają taki odruch dotykania brzuszków ciązowych... Co do postaw TŻ: mój do Zosi mówi itd, co do zakupów uważa, ze jeszcze mamy czas ![]() W sumie racja, że jeszcze trochę czasu mamy, zwłaszcza, że większe rzeczy, prócz pieluszek kupione ![]() Wrzucę wam mój brzuchol z wczoraj
|
|
|
#803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nawet rodzinie nie pozwalam dotykać brzucha...tylko moj TZ i mama mogą no i 2 przyjaciółki ![]() Luna fajny brzuszek ![]() ja nadal sprzątam-jestem w połowie wycierania kurzy ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Rptrbj dodzwoniłaś się? jak sie czujesz?
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
a powiedzcie mi dziewczyny taka rzecz, czy wy tez zdjecia z usg takie normalne nie 3d dostawalyscie do jakiegos czasu? bo ja juz jakies 3 wizyty nie dostaje zdjec malenstwa bo jak to okreslił gin ze dziecko sie juz nie miesci i teraz daje mi tylko karte z liczbami ile co ma cm.
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka, u mnie w rodzinie normalni ludzie, nie muszę nikomu mówić, żeby nie macał bez pytania
Jak ktoś ma ochotę poczuć jak kopie na przykład, to pyta się czy może, a nawet ja sama proponuję najbliższym. Ale żeby obcego człowieka dotykać? Czytałam wielokrotnie takie anegdoty, ale myślałam, że to legendy bardziej, a tu proszę
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
Martwi mnie strasznie ten wózek i też dużo razy słyszałam że lepiej kupić osobno bo nie ma tak dobrze że to i to będzie dobre
![]() jeszcze trochę pomyśle ![]() mnie nie denerwuje jeśli ktoś dotyka brzucha ale ostatnio siostra TŻ z zaskoczenia podniosła mi bluzkę było to bardzo krepujące i nie na miejscu ruda3000 no to się dobraliście ale zawsze są jakieś sposoby żeby pożyć w prawie idealnej symbiozie ![]() rptrbj1978 idź do lekarza choć ja już kilka razy tak miałam ale okazało się że to trochę moczu a ja po prostu nie czułam tylko się nie śmiać!!
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Luna, sliczny brzuszek.
Mallinka, my sie klocimy na odleglosc bo jestesmy teraz gdzie indziej i wlasnie sie okazalo, ze jak ZECHCE NORMALNIE ROZMAWIAC to mam sie odezwac. |
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
Apolonia lepszy mocz niż wody
aż strach z domu wychodzić ![]() Patrycja ja dostaję zdjęcia ale nic na nich ciekawego nie widać więc uważam że to bez sensu np. zdjęcie głowy-wielka plama na początku to cały maluch się mieścił a teraz rzeczywiście kawałkami ![]() Irsin to masz chwilę wytchnienia ja to jestem uparciuch i bym wzięła go na przetrzymanie i się nie odzywała aż on zadzwoni
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ja mam biegunke i mi cos w brzuchu sie dzieje,ale nie wiem dokladnie co
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
rptrbj1978 byłaś u lekarza?
Powiem ci, że mi też taka woda leci. Właściwie codziennie mam przemoczoną wkładkę na wylot. Ale u mnie to nie są wody, tylko taka właśnie wodnista wydzielina. Ani to śluz, ani upławy, tylko właśnie taka woda. Nie mam też stanu zapalnego itp. Wszystko jest dobrze. Drogi rodne się oczyszczają. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

tzn no spacerowka tez w nim jest ale za ciezko i zle wywazona, ale spacerowke chce kupic nową juz taka lekka, zwykla.

tylko sobie w leb strzelic

ja bym jej rzuciła tekstem w stylu, że ona i tak jest brzydsza lub coś podobnego - niektórzy to naprawdę mają sieczkę zamiast mózgu
Jakby mnie mąż zobaczył ze ja całe mieszkanie sprzątam, odkurzam i myje to by napewno
bo co troche musialam odpoczywac takie dusznosci byly

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm