|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
I pomyslec, ze kiedys bylam tu na biezaco
Cytat:
Cytat:
Ja tez recze za 10 PZ. Dzis sie wazylam jestem 6 kg lzejsza po porodzie, zostalo jeszcze 5 i wroce do normalnej wagi. Mysle, ze dlugo mi to nie zajme, calkowicie wyeliminowalam slodycze i paskudztwa Dobrej Nocki Mamusie |
||
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
wcale nie były jakieś mega.. ale wiem że nie o to chodzi tylko o regularność.. już dzidzia mnie o to opierdzielała..Dzięki za pomoc ale ja za głupia jestem na zdrowe metody..niestety.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() jakoś jeszcze nie umiem się wstrzelić w dyskusję, cały czas nasłuchuję czy Iga czasem nie płacze U nas wszystko dobrze- powoli się oswajamy i jest coraz lepiej. Malenka zasypia po kąpieli, budzi się o 3 na jedzonko, spi do szóstej więc chyba nie tak źle. Ale bardzo często ma czkawkę...
|
|
|
|
#2224 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka u nas na początku czkawka była praktycznie po każdym jedzeniu,a to z powodu niedojrzałego przewodu pokarmowego.Teraz z każdym dniem jest rzadziej i mam nadzieję,że przejdzie.Uciążliwe jest to z tego względu,że za każdym razem na początku jej się ulewa i ubranko do zmiany.I nie ważne w jakiej jest pozycji, zawsze chlup mleko i zaczynamy czkawkę
|
|
|
|
#2225 | ||||
|
Zadomowienie
|
kawał chłopa z niego
![]() jest prze słodka i super imię Cytat:
![]() Cytat:
odciągaj tak jak dziewczyny mówiły tym sposobem a jeśli się boisz , że brakuje jej z cyca to może odciągaj z jednego ? i np ja odciągajac z 1 i robiąc to podczas gdy mały ssał drugiego odciągnęłam więcej ![]() ale nie chce nic w sumie głupio radzić bo ja odciągam narazie tylko raz dziennie więc u mnie to nie wpływa za bardzo na produkcje pilotka f16 ślicznie Cytat:
itakasia to jeśli masz jakies przemyślenia to byłabym wdzięczna dzisiaj już mały w nocy ładnie jadł o 00.15 8+4, potem o 4 przez 8 minut o 7.25 przez 12 minut i o 9.45 8 minut więc lepiej niż wczoraj. ale w nocy histeria jak tylko położe do przebierania pieluchy chyba go ten brzuszek faktycznie boli bo nie dałam mu kropelek bo w dzien było ok i myślałam, że mu przeszły te gazy ale nie jest jeszcze źle bo po 15 minutach się uspokaja, więc cieszę się że nie trwa to pare godzin Siala ty sie lepiej przyznaj, że jesteś leniem a nie za głupia :P teraz masz tak rozpisane wszystkie gotowania, przyrządzania i inne pierdołki że nie można byc " za głupim" ![]() ale się przyznam, że ja też taka jestem i u mnie kompletnie brak silnej woli. ale musze cos z tym zrobić bo zaczynam tyć a ten wątek na pewno przeczytam pytanie tylko ile uda mi się wprowadzić Cytat:
u mnie zazwyczaj są 3 no w sumie jeden koło 6-7 ale dla mnie to noc ![]() mój też ma często czkawke więc nie przejmuj się
|
||||
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
a wogóle to wrzuce wam moje 2 ulubione zdjęcia
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-21 o 11:41 |
|
|
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo Aleks robi dziubka
Słodkie są takie dziubasy |
|
|
|
#2228 |
|
Rozeznanie
|
Vette - wydawalo mi sie , ze wrzucalas fotke.
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Superowo
![]() Mój też takiego dzióbka robi i mieli ozorkiem non stop a jeszcze jak przy tym zrobi zeza to już w ogóle kosmos
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
tylko poczekajmy troche az michowi krostki znikna bo jeszcze Lence sie nie spodoba ![]() a my sie meczymy z kupka znow od 3 w nocy cisnal i nic. godzine temu juz tak plakal ze dalam mu czopek i co i kupy do tej pory nie ma nie wiem o co chodzi bo zawsze nawet nie zdazylam pieluchy zapiac a kupa juz byla a juz godzina minela. maly troche przysypia troche pospina sie i placze juz nie wiem co mam robic
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pracowaliście już nóżkami? Może tak wyciśnie... a może go nie kupka męczy? Mój dziś popłakuje i się wybudza jak bąki sadzi ![]() Skończyły się nam kropelki Sab Simplex i od wczoraj podaję polski Bobotic.. już myślałam, że są o kant duszy roztrzaść bo mały zaliczył rano godzinę histerii ale się wyciszył i teraz lula..albo udaje bo od 7 rano mam z nim przeboje - płakanko, tulanoo, jedzonko, płakanko, drzemanko i tak ciągle.. łeb mi rozsadza.
|
|
|
|
#2232 |
|
Konto usunięte
|
Siala u nas lepiej Bobotik się sprawdził
Po SS koszmarne bąki były. Tak sobie was dziewczyny podczytuję i z jednej strony zazdroszczę pierwszych uśmiechów z drugiej cieszę się, że te najtrudniejsze chyba 3 miesiące za mną A coby nie było, że taka mundra jestem to przed chwilą dziecię mi się rozdarło, ja głupia nie wiedziałam o co chodzi, a chodziło o żarcie co z tego, że 2,5h temu jadła, ja się pytam? Matka jakieś japco wcisnęła, to już potem dziewczę mleka zjadło 50ml tylko, co to jest? Teraz pożarła 120.
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21525500]Siala u nas lepiej Bobotik się sprawdził
Po SS koszmarne bąki były. Tak sobie was dziewczyny podczytuję i z jednej strony zazdroszczę pierwszych uśmiechów z drugiej cieszę się, że te najtrudniejsze chyba 3 miesiące za mną A coby nie było, że taka mundra jestem to przed chwilą dziecię mi się rozdarło, ja głupia nie wiedziałam o co chodzi, a chodziło o żarcie co z tego, że 2,5h temu jadła, ja się pytam? Matka jakieś japco wcisnęła, to już potem dziewczę mleka zjadło 50ml tylko, co to jest? Teraz pożarła 120.[/QUOTE]Szaja.. mój ostatnio wcina po 130-160ml! Niedługo to taniej mi wyjdzie kupić krowę niż te puszeczki Ja nie jestem pewna co do tego boboticu i na wszelki wypadek zrobiłam zamówienie na SS tylko nie wiem kiedy będzie :/
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Czy Wasze dzieciaczki w pierwszych tygodniach zycia tez tak czesto jadly? moja mala je co 2/3 godziny, na poczatku potrafila wisiec nawet 30 min teraz max 10 i zasypia.
slodziak Cytat:
![]() sciagam bo zawsze po karmieniu cos zostaje, a na nastepne karmienie za 2/3 godziny mam juz kamienie i bola ... Przedstawiam Wam mojego aniolka |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zadomowienie
|
aniaa22 biedny Michcio z tymi kupkami :/ ja nie wiem co poradzić mój ma tylko problem z bączkami ale kupy sadzi więc nie wiem skoro lekarze nie pomagają
Cytat:
kochana jedzenie co 3 godziny to luksus :P jak mój ma taką przerwe to super w nocy zazwyczaj je co 3 - 3.5 godziny a w dzień to różnie czasem co 3 czasem co 2 a czasem co godzinę ogólnie to teraz mam 10- 12 karmień na dobę. a jak popatrze na zapiski z 1 tygodnia to było po 14 -16 ![]() Jana śliczna i kochana jest, wogóle super zdjęcie Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-21 o 15:24 |
|
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek!
My dziś w niezłym humorze - buźka już wygląda znacznie lepiej i małemu już jakby mniej przeszkadza (mniej swędzi) - nie płakusia już tak dużo, a w kąpieli to był istny aniołek! (bo ja kąpię z rana) ![]() Vette - moje szczęście woła jeść bardzo różnie - zazwyczaj co 3-3,5 godziny, w nocy co 3-4 godziny (chociaż zdarzyło się i 5, a jak byliśmy w szpitalu to tak go wymęczyli tymi badaniami że spał 6 godzin!), ale zdarzają mu się jeszcze maratony gdzie jest głodny co godzinę, półtorej... a u nas dziś już 6 tygodni... więc twoja niunia jak je co 3 godziny to masz super! ) śliczna i wogóle fotka jak z magazynu! ![]() Szajajaba - jeżeli podczytujesz to zapomniałam Ci podziękować za zainteresowanie i troskę w sprawie skórki Patryczka byłam przerazona, że to może być ta paskudna skaza :/ tylko u nas nie było tych bóli brzuszka po jedzeniu, o których pisałaś i to mnie trzymało przy nadziei...Aniaa - współczuję tych kupkowych problemów ![]() ps. mój mały Królewicz też często ma czkawki po jedzeniu i tak jak u Farminki zawsze najpierw sporo uleje i wtedy zaczyna się czkawka...
|
#2237 |
|
Konto usunięte
|
Jaszczko, nie ma za co
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś kończymy 7 tyg
TZ mnie dzis zaskoczyl, wmowil mi ze idzie na 1h do pracy, a pojechal po kwiaty dla mnie, bo jutro kwiaciarnia zamknieta Milo z jego strony a na bilecieku napisane "dla kochanej zony i mamusi w dniu urodzin maz i corka " ale to mile jestem MAMUSIA![]() A jutro idziemy na obiadek ![]() Vette - sliczne to twoje szczescie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-21 o 16:50 |
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21528105]Jaszczko, nie ma za co
no powiedzieli mi, że ma ultradelikatną skórę i do tego suchą i z tego wszystkiego zrobiło się zapalenie :/ na skierowaniu do szpitala lekarka napisała ostre atopowe zapalenie skóry, ale w szpitalu nie mówili nic o atopowym raczej posługiwali się terminami egzema i dermatitis, zwłaszcza że mały ma rodziców alergików (ja i mąż), ja mam astmę, czasem też cierpię na egzemę (np. od mydła), mój tato i jego tato też... czyli jest na maxa obciążony... dostałam recepty na różne specyfiki i mam go smarować 6 razy dziennie, dodawać do codziennej kąpieli i ogólnie pilnować żeby był cały czas nawilżony (wręcz tłusty), na wszelki wypadek mam też maść kortykosteroidową jakby wystąpiły nowe ogniska, no i zakaż używania jakichkolwiek kosmetyków, mydełek czy szamponów.. czyli w sumie nic strasznego tylko po prostu taki straszny "delikates" mi się trafił...
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
sliczne zdjecie
![]() twoje tez niczego sobie ![]() Cytat:
michal wreszcie wycisnal kupe 1,5 h po podaniu czopka ale mam wrazenie ze nie do konca i jeszcze go meczy. bakow puszczal sporo ale u niego to czasem ich tak duzo w tym brzuszku siedzi ze w szoku jestesmy. po kupce sie uspokoil i pojechalismy na zakupy pierwszy raz razem wyszlismy od powrotu od rodzicw bo sprzedalismy tamto cholerne auto a maly przez 2 godziny jak nas nie bylo w domu byl aniolkiem w sklepie sie obudzil ale nawet nie kweknal tylko sie rozgladal ![]() no a po powrocie do domu znowu maruda Siala czy on sie czasem z twoim Sebkiem nie zgadal?
|
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aniołeczek śliczny ![]() karolcia pączuszek się zrobił z tej Twojej córeczki Jeszcze żadne ubranko nie było tak obcisłe na mojej Lence,chociaż wyrosła już z wszystkich na 56,a 62 są na styk.Okazało się,że nawet 68 może spokojnie nosić |
||
|
|
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Co u Was slychac?? My juz z powrotem w Stanach. Caly wyjazd do Polski BARDZO udany. Az zaluje teraz bardzo, ze nie mam przy sobie rodzicow, siostry. No ale trzeba sie cieszyc z tego, co jest Milenka to juz duza panna. Wszystko nam sie super udalo, a coreczka byla jak aniolek A oto jak sie zmienila przez ostatni miesiac
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za slodycze sie bierze a ostatnia fotka boska. jak ja bym chciala zeby misiek tak juz lanie trzymal glowke i sie raczkami podpieral.wrzuc jakas fotke ze slubu ![]() tez bym chciala miec blizej rodzinke. my do rodzicow jedziemy bez mala tyle co ty lecisz ze stanow do pl
|
|
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Feminka - moja nosi 62, 68
A ma dopiero 7 tygodni nio i niezla z niej kluseczka...to taki mlekolaczek w porownaniu z dziecmi z tego roku to jest wieksza nawet od dziewczynki 6 mieiecznej No ale co ja poradze....ona je i zaraz robi kupke Alguien - śliczna
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
A mój Seba już od ok 2 tygodni trzyma tak głowę, że się podpiera na przedramionkach
A samą główkę dźwigał i przekładał na boki w pierwszym tygodniu po wyjściu ze szpitala bo jak byliśmy u lekarza ( w 2 tyg życia) to pani doktor się nadziwić nie mogła, że taki silny jest.. a i położna była w piątek (a rodził się w poniedziałek) i już ona widziała jak łepek podnosi.. mały siłacz Dziś zasadził mi serię uśmiechów.. ale musiał się najpierw dłuuugo namyśleć.. dopiero jak zaczęłam pajacować i do niego gruchać to się zdecydował ![]() A od 15:00 jest już u moich rodziców, jak co weekend Ufff..a mama dzwoniła do mnie i mówi "tylko nie przychodźcie po niego tak wcześnie.. jak najpóźniej bądźcie" ![]() Niech im marudzi a my z mężem sruuu do piwnicy lecim zrobić porządki póki jesteśmy wolni ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Karolcia to co chwile sadzi takie kwiatki
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
a nick farminki to juz chyba na wszystkie sposoby przekrecila
|
|
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolek sliczny dziubek, uwielbiam jak moja mala takie robi
![]() Vette super zdjecie i mala jaka ma ciemna karnacje Karolcia sliczny wielkoludek juz Alguien mi tez ostatnie zdjecie malej silaczki sie podoba, super rosnie pociecha a ktory Ci sie Farminko najbardziej Twoj nik podoba?
|
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka - ja ciagle zapominam, postaram sie zapamietac
![]() :brz ydal:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

wcale nie były jakieś mega.. ale wiem że nie o to chodzi tylko o regularność.. już dzidzia mnie o to opierdzielała..

U nas wszystko dobrze- powoli się oswajamy i jest coraz lepiej. Malenka zasypia po kąpieli, budzi się o 3 na jedzonko, spi do szóstej więc chyba nie tak źle. Ale bardzo często ma czkawkę...

Lenka też właśnie w huśtawce siedzi,bo kupy znowu drugi dzień nie ma![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

od 3 w nocy cisnal i nic. godzine temu juz tak plakal ze dalam mu czopek
nie wiem o co chodzi bo zawsze nawet nie zdazylam pieluchy zapiac a kupa juz byla a juz godzina minela. maly troche przysypia troche pospina sie i placze 
byłam przerazona, że to może być ta paskudna skaza :/ tylko u nas nie było tych bóli brzuszka po jedzeniu, o których pisałaś i to mnie trzymało przy nadziei...