![]() |
#541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?
Cytat:
Mam tak samo...po prostu nie podoba mi się grubość. Niekoniecznie kręci mnie chudość. Nie lubię skrajności.
"It's a long road When you're on your own And it hurts when They tear your dreams apart And every new town Just seems to bring you down Trying to find peace of mind Can break your heart It's a real war." 23.09.2010 born again...harder way ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na szczęście to nie dla mnie być ![]() [a faceci z nawet małym brzuszkiem/fałdkami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#543 |
Rozeznanie
|
Sporo jest też takich kobiet, co są krągłe i właśnie apetyczne, a uważają o sobie, że są tłuste. Niech każda kobieta się sama zastanowi nad tym, jaka właściwie sylwetka jest ładna? Czy koniecznize musi to być całkowity brak cellulitu? Czy koniecznie zero fałdy na brzuchu? Czy piersi muszą być koniecznie i zawsze sterczące? Trochę luzu, seksownie może wyglądać każda kobieta jesli zadba o swój ubiór, makijaż, fryzurę, a przede wszystkim słownictwo, zachowanie i postawę (pierś wypięta, ładny, zgrabny chód itp.)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
jak ma kobieta grubsze nogi to nie znaczy że cała jest gruba, tak samo z brzuchem itd. i wtedy może być seksowna, jak zamaskuje mankamenty.. ale cała gruba.. nie da rady .. wg mnie to leniuchy i obżartuchy propagują takie herezje żeby im się wygodniej i bez wyrzutów sumienia dalej jadło i leniuchowało
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zawsze osoby tęższe są obżartuchami czy leniuchami...To jak wyglądają czasami wiąże się z chorobą czy braniem leków,po których się po prostu tyje np. niektóre alergiczne lekarstwa tak działają...
You can't win this game. Follow the rules. Play the game. Be happy. ![]() Edytowane przez Silvia91 Czas edycji: 2010-08-22 o 09:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Nuova Czas edycji: 2010-08-22 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Wtajemniczenie
|
oczywiście.. ja nie mowię tu o przypadkach gdzie nie da się schudnąć z powodu choroby, leków, to nie jest wina tych ludzi.. ale zwalanie na geny? u mnie w rodzinie wszyscy sa grubi a ja jakoś nie jestem..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 201803080934 Czas edycji: 2010-08-22 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że się da. Ale biorąc pod uwagę osobę, która je to samo co ja, a nawet więcej a ma świetną przemianę materii i mnie, gdzie widać moja przemiana materii jest taka se - to ja bym musiała powiedzmy spędzać na siłowni 3 h dziennie a ona pół godziny albo w ogóle. A mnie po prostu szkoda tyle czasu. Pewnie, że się da, ale doba ma 24 h i wolę robić coś innego niż dbać o siebie na tyle, żeby ważyć 50 kilo. Wolę ważyć 75 kilo i mieć czas na co innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może kiedyś od przeciwalergicznych się tyło, teraz to na prawdę taka tabletka nie ma znaczenia ja tam biorę leki na alegrię od kilku lat codziennie, mam niedoczynność tarczycy a więc ze względów hormonalnych powinnam tyć, a ważę 46kg na pewno nie jestm gruba ![]() czy może być sexi? Może. Duży tyłek może być sexi, duże piersi jak najbardziej, grubsze uda też są sexi, a najważniejsze są proporcje... Zresztą nie ma o czym mówić, bycie sexi nie bierze sie z wyglądu, chodzi o styl bycia, zachowanie, jeśli kobieta ma grację, pewność siebie, zachowuje się naturalnie, jest zadbana, elegancko ubrana to bez problemu może być gruba i sexi. To ma się w sobie nie na zewnątrz ![]() czy wszystkie szczupłe dziewczyny, z super figurą i śliczną twarzą są sexi? Niektóre są asexualne i ja jako kobieta to mówię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poza tym wiadomo że każdy lubi co innego, np. mój kuzyn uznał, że mój brzuch jest obrzydliwy, bo jest płaski i lekko umięśniony, a dla niego brzuch kobiety powinien być miękki i pokryty warstewką tłuszczu. Z kolei mój kumpel uważa, że kobieta absolutnie MUSI mieć płaski, umięśniony brzuch, bo inaczej patrzeć się na nią może jeszcze da, ale dotknąć to by nie dotknął. Więc można sobie to rozważać do upojenia, każdemu się podoba co innego. Jeżeli chodzi o moje zdanie to gruba kobieta (gruba, nie pulchna, nie okrągła, nie puszysta - gruba) raczej ma małe szanse być sexy z mojego punktu widzenia. Tylko że z drugiej strony, raczej nie mnie chciałaby się ona podobać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() A co dziewczyny myślicie o wokalistce Gossip? http://www.withusoragainstus.org/wp-...05/gossip3.jpg Znana z tego, że jest bardzo gruba i ubiera się skąpo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Konto usunięte
|
hmm a dla mnie pulchna to nie jest ładne określenie na grubą. pulchna jest dla mnie kobieta z leciutka nadwagą , troszkę okrąglejsza ( 38/40) a gruba to juz taka powyżej rozmiaru 42+
mniej więcej nie znam się na rozmiarach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() niecodzienny widok;p ja się nie wypowiem, ale podsumuję to zdjecie : nieestetyczne.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Niezły jad się z was sączy
![]() Mówię to ja, do czasu przeczytania tego wątku uważałam się za szczupłą i zgrabną, ale widzę, że 36-38 to już okrąglejsze kształty przy wzroście 160cm. Nie twierdzę, że grube=sexy, ale szczupłe też nie. Nie ma zasad. I baby niewiele na ten temat mają do powiedzenia, chyba że są odmiennej orientacji. Sexy we właściwym tego słowa rozumieniu znaczy pociągające, zmysłowe, a nie po prostu atrakcyjne. Aha, i co jest estetyczne, a co nie zależy od punktu widzenia. Zmasowany atak na grubsze kobiety, wmawianie rzekomych eufemizmów słowa grube (puszyste, pulchne), kiedy te biedne szczupłe i chude to niby tylko chude. I inne pejoratywne określenia. Hipokryyyyyzja. Edytowane przez sugarcane Czas edycji: 2010-08-22 o 15:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#558 | |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Raczkowanie
|
Podam niedzielący przykład -dla bycia sexy potrzebne jest wcięcie w talii .Czy to szczupła czy to gruba -jak nie ma wcięcia ,sexy dla mnie będzie.
Edytowane przez Poemadka Czas edycji: 2010-08-22 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Schudnąć wiele kilogramów może być naprawdę, naprawdę ciężko. Nasz organizm nie odda bez walki zapasów energetycznych, jakimi jest dla niego tłuszczyk. Już prędzej odda mięśnie (bezczelne, za dużo spalają). Po prostu ktoś, kto z różnych powodów przytył lub regularnie tyje (niekoniecznie z powodu choroby) może mieć naprawdę wielkie trudności w schudnięciu. Samo odstawienie kalorii nie wystarcza. Nie mówiąc już o tym, że nasz organizm ma własny "set point" przy którym czuje się najlepiej - i po schudnięciu wcale nie będzie się wyglądać ani czuć lepiej. A w tym punkcie waga stoi. Najniebezpieczniejsze są wahania wagi, a nie lekka niedowaga czy nadwaga. Cytat:
I to, co napisałaś - każdy ma inny gust, nie ma lepszych lub gorszych. Swoją drogą, ja mam brzuszek dość płaski, lekko umięśniony, a warstewka mięciusiego tłuszczyku i tak go trochę pokrywa :P I co teraz? :P Cytat:
A wokalistka wygląda strasznie, nie ze względu na tuszę, ale sposób prezencji. Gdyby się ładnie ubrała, podkreśliła atuty, to dla kogoś mogłaby być naprawdę atrakcyjna (dla mnie akurat nie). A że woli wyglądać tak... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
Co jest sexy w punktach dla mnie :
Figura szczupła ,figura normalna (ale już nie w górnej granicy normy -chyba,że jest to klepsydra ,względnie gruszka,ale nie jabłko ) Odstająca pupa Większe biodra ![]() Nogi szczupłe,ale nie chude -uda musi być widać ,łydki mogą być b.szczupłe Szczupłe ramiona Wystająca(widoczna ) kość obojczykowa Wcięcie,wcięcie,wcięcie w talii .Po prostu ładnie to wygląda ,jak kobieta ma tą linię a potem przechodzi ona w pełne biodra -mega kobiece to jest ![]() Zachowanie ,ruchy,chód,głos też mogą być seksowne. I na razie tyle,jak sobie coś przypomnę to dopiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zrozumiałam ,zrozumiałam .Napisałam ,że sexy jest Figura szczupła ,figura normalna i inne wyznaczniki,które postrzegam jako seksowne .Wszystkie jednak charakteryzują w przeważającej większości kobiety,które nie są grube.Jeśli jednak byłaby jakaś większa dziewczyna i np.miałaby pięknie zarysowaną talię ,klepsydra ,ciało w miarę wysportowane to seksapilu też pewnie jej nie można odmówić.Gusta i guściki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
Nie można jednoznacznie stwierdzić czy może być seksowna czy też nie może. Seksapil bije z wnętrza, z dzikiego spojrzenia, z kocich ruchów, z odpowiedniego tonu głosu, inteligentnej rozmowy, zmysłowego ubioru, długich zadbanych włosów, zadbanej opalonej skory, temperamentu, osobowości itp.
Jeżeli to wszystko jest, to gdy kobieta ma trochę tu i ówdzie no to nie szkodzi ![]() Ale jeżeli widzę, jak ulicą idzie taka gruba, w bardzo obcisłej, krótkiej bluzce, z wylewającym się tłuszczem na wierzchu, przetłuszczonymi włosami, w jakichś obcisłych spodniach no to sorry. Ogólnie jestem zwolenniczką sportowej sylwetki. Prawda jest taka, że teraz coraz mniej kobiet dba o siebie, zapuszczają się, nie uprawiają sportu, źle się odżywiają....a potem mają pretensje, że zostały zdradzone przez swojego mężczyzne. Totalnie gruba kobieta sexy byc nie może, tak samo jak extremalnie chuda. Pozdrawiam
![]() |
#567 |
Konto usunięte
|
napisałam, że mniej więcej bo nie znam się na rozmiarach i, że pewnie raczej 38/40. no i jak pisałyśmy to też zależy od wzrostu. czym innym jest 38 u kobiety która ma 155 a czym innym u takiej 180
wiem jak wygląda rozmiar który noszę powyżej już niezbyt. chodziło mi o podkreślenie różnicy między pulchną a gruba i pokazanie, że jedno nie jest miłym określeniem drugiego ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2010-08-22 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 | |||
Zakorzenienie
|
Napisalam MOIM ZDANIEM, nie musisz za mna powtarzac.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
trudno,żeby dziewczyna ,która ma 175 cm wzrostu ubrała spódnicę w rozmiarze 34 choćby nie wiem jak szczupła była.
Poza tym ,co sklep to inny rozmiar w rzeczywistości.To,co w sklepie młodzieżowym typu House ,Cropp,H&M DIVINED,Bershce oznacza się jako L w Zarze ,H&M ,Jessice będzie oznaczone jako S. Liczby 34,36 itd.nic mi nie mówią . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
oczywiście że nie jesteśmy w stanie opowiadać się za facetami, ale tu nie chodzi o upodobania w stylu : Heniek lubi blondynki, a Józek rude
![]() raczej o takie ogólnie przyjęte 'kanony'. wystarczy sobie pooglądać gazety tworzone dla panów : ckm, playboy, pooglądać strony w necie z ukierunkowaniem na facetów, rankingi najseksowniejszych, gdzie wygrywa chociażby taka Megan Fox (nie chuda, szczupła ![]() i przekonać się, że jednak podobają im się szczupłe sylwetki. Tak po prostu : nie , by uzależniać od tego tylko i wyłącznie wybór ukochanej lub porzucić swoją, gdy po ciąży przytyje. Raczej chodzi o takie ogólnie utarte przekonania : na czym by facet mógł zawiesić oko :} czy na szczupłej, seksownej nieznajomej, czy na kobiecie z fałdami i drugim podbródkiem (bo w końcu my tu o grubych, a nie takich z 5kg więcej ponad normę..wystarczy przeczytać tytuł wątku ![]() i dla oburzonych pań : to wcale nie znaczy, że facet nie może mieć pulchniejszej wybranki serca, tak samo jak i my nie mamy wszystkie hurtowo brunetów z wyrzeźbionymi klatami i minimum 185cm wzrostu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.