![]() |
#1921 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Zaczekaj do końca tego 3-go opakowania, poobserwuj swój organizm - może przejdzie. Teraz możesz jedynie udać do apteki po jakiś suplement diety, który wzmocni Ci włosy...coś typu Skrzypovita...etc.
Jeśli te Twoje "dolegliwości" nie przejdą i bądą dla Ciebie bardzo uciążliwe to idź do gina i poproś o zmianę tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytaj gina o kwas foliowy, może anty Ci go wypłukują z organizmu (ja tak miałam w włosy mi leciały garściami)
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie - od prawie 2 lat biorę tabletki (najpierw Yasminelle, potem Yasmin i teraz od roku Yaz) o godz 21.30 - czy mogę zmienić godzinę np na 8 rano (bo jednak rano zawsze jestem w domu a wieczorem różnie bywa) a jeśli tak to w którym momencie? Np kończę opakowanie w czwartek o 21.30 a w piątek zaczynam nowe o 8 czy lepiej nie zmieniać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieram ze sobą tabletki (chociaż kilka razy zdarzyło mi się zapomnieć i wtedy biegiem powrót do domu) tylko czasami tak się zdarza, że nie mam dostępu do wody a nie bardzo potrafię łykać samej tabletki chociaż jest taka malutka. Edit. Mniej zabawne jest to jak czasami zabawiamy się wieczorem z TŻ'em a tu nagle zaczyna mi wyć telefon z przypomnieniem o tabletce ![]() ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2010-08-21 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Przyczajenie
|
yaz
hej, biore yaz poltora roku, obecnie jestem za granica zostal mi jeszcze miesiac pobytu, raz zdarzylo mi sie zapomniec wziasc tabletke, ale do 12 godzin ja przyjelam, teraz od okolo 2 miesiecy w sroku cyklu a zwlaszcza przed okresem meczy mnie bol prawej piersi, z boku kolo pachy, jest napieta, twarda nie wiem co sie dzieje. dodatkowo pod pacha mam mala gulke, ktora w tygodniu mnie bolala ale mysle ze to akurat z dezodorantu, nie umiem okreslic ale wydaje mi sie ze ze po tej stronie piersi mam male guzki, ale ciezko wyczuc bo jest taka napieta. czy ktoras z was mialas takie cos? prosze o szybka odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Rozeznanie
|
Dot.: yaz
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: yaz
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, co Wy tak sobie do gardeł skaczecie? Nie masz ochoty odpowiadac na pytanie, na które odpowiedź można znaleźc w ulotce, to nie odpowiadaj. Ktoś inny zrobi to za Ciebie, bez niepotrzebnej żółci.
![]() |
#1930 |
Raczkowanie
|
stosuje Yaz od miesiąca i własnie rozpoczynam 2 opakowanie.Jak narazie wszystko w porządku ,nie wystąpiły plamienia jedynie co to troszkę obniżyło mi się libido.Ogólnie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Przyczajenie
|
Czesc!
wystapiło mi krwawienie kilka dni po krwawieniu z tabletek placebo, plamienie mam rzadkie, nawet bardzo,kazdego dnia, czy jest zmniejszona ochrona wtedy? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Rozeznanie
|
Nie nie jest, ale może to wskazywać na to, że Yaz jest dla Ciebie za słaby i nie trzyma Ci cyklu.
Jeśli będzie się do powtarzało udaj się do ginekologa po zmianę tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Raczkowanie
|
Hej.
Słuchajcie, po jakim czasie Wasz lekarz kazał wam przyjść na kontrolę. Yaz to moje pierwsze tabletki . Niedługo zacznę 4 opakowanie.Moja Pani dr mowila coś o wizycie kontrolnej po iluś tam opakowaniach (że zrobimy badania itp żeby zobaczyć czy nie szkodzą za bardzo) No ale po ilu xD? Zapomniałam co mówiła ![]() Wiem to głupie....no ale miałam wtedy straszny okres w życiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Przyczajenie
|
witam, mam problem, po 3 miesiecznej przerwie od tabeltek(wczesniej bralam femodem) poprosilam lekarza o tabletki nowej generacji... i przepisal mi Yazm naczytalam sie tej ulotki i wychodzi na to ze sa jeszcze bardziej szkodliwe niż poprzednie moje tabletki, no i cena ponad 45zl na opakowanie troche przeraża, ale nie o to chciałam spytać jak koleżanka wyzej mam krwawienie, tyle że ja zaczęłam je brac w pierwszy dzień okresu i już ok 4 dni temu mi się skończył a nadal mam plamienia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Rozeznanie
|
Po 3opakowaniach plamienia powinny ustąpić jeśli nie idź do lekarza.
Każde tabletki i te II czy te IV generacji mają listę niepożądanych efektów i to, że jest to strasznie długa lista - nie powinno Cię zrażać bo być może skutki uboczne Cię ominą. Anulka każdy lekarz ma swoją taktykę leczenia - jeden powie żeby przyjśc do niego p o 2tygodniach zażywania leku, drugi za miesiąc...,a jeszcze inny za 3-m-ce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, w ktorym dniu brania tabletek placebo wystepuje u Was krwawienie ? Troche sie martwie,bo dzis biore 4 tabl, od 3 dni brzuch mnie boli tak jakbym miala @ , ale okresu ani widu ani slychu ? Wczesniej bralam yasminelle , @ mialam zawsze 4 dnia przerwy , pozniej zmienilam na yaz , to moje 2 opakowanie ( Polaczylam 2 op ze wzgledu na wyjazd) no i teraz nie wiem kiedy moge sie spodziewac @ ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
to nie jest "skoro już", bo to wlasnie przy pierwszych opakowaniach takie objawy występują. chyba sie słabo tej ulotki naczytałaś ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny.
Wczoraj wieczorem zaobserwowałam u siebie ból w łydkach. Martwię się że to od tabletek, wczoraj zażyłam pierwszą tabletkę z drugiego opakowania. Jak mam rozpoznać niepokojące objawy zakrzepicy ? Zaczyna mnie to martwić. Dodam że pierwsze opakowanie yazu wpłynęło kiepsko na moje humory ;/ Do tego senność i drętwiejące rączki w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Przyczajenie
|
hey Dziewczyny
![]() koncze juz kolejne opakowanie tabletek yaz.. no i zawsze mialam dostawalam okres na 3 tabletce tym razem dostalam na 4 no ale mialam rozmowe kwalifikacyjna na studia wiec wytlumaczylam sobie to stresem ale moj okres trwal 2 dni i byl bardzo skapy. wszystkie tabletki wzielam moze nie bardzo regularnie bo pracuje na 3 zmiany wiec jak mam nocki a biore o 21 to bralam o 22 czy 23 albo o 18 bo tak mam przerwe no i kochalam sie z chlopakiem bez dodatkowych zabezpieczeń... myslicie ze powinnam sie martwic?? zawracam Wam glowe bo nigdy tak nie mialam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny wczoraj wzielam 19 i 20 (niedzielną, dzisiejszą) tabletke yaz. Nie znalazlam informacji w ulotce odnośnie takiej sytuacji i nie mam pojecia jak mam dalej brac yaz. Czy któraś z Was miala kiedys podobny problem i co w takiej sytuacji nalezy zrobic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeżeli wcześniej zapomniałaś to na opakowaniu jest schemat i informacja co robić
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Przyczajenie
|
nie zapomnialam, po prostu mialam wczora tak stresujacy dzien, sama nie wiem jak to sie stalo, w kazdym razie dzis zorientowalam sie ze brakuje mi tabletki "na dzis, na niedziele";/ nigdy mi sie cos takiego nie przytrafilo;/ w takim razie dzis nie biore tabletetki, bo jej brakuje, a jutro tak jak zawsze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Konto usunięte
|
ja na twoim miejscu wzięłabym normalnie, a najwyżej wcześniej przeszła do placebo. jak dzisiaj nie weźmiesz to może ci sie zmneijszyc ochrona przed ciążą. nie ryzykowałabym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nawet na ulotce jest napisane, że jeśli weźmiesz 2 tabletki w jeden dzień, to łykasz jak gdyby nigdy nic i po prostu o jeden dzień przesuwa Ci się wszystko.. Czyli jak np to opakowanie, zaczęłaś we wtorek, to kolejne zaczniesz w poniedziałek ![]()
![]() |
#1948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponawiam pytanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Na czwartej placebo.
Poza tym takie pytanie padało tu już nie raz.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamięci legnie rok Serce mnie nie boli, ręce ciągle zdolne do poświęceń są Oczy trochę senne, wszystkie moje drogi wiodą w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
ok dzieki za odpowiedz. Potrzebowalam szybkiej odp i jakos zapomnialam o wyszukiwarce ;/ No nic pozostaje mi cierpliwie czekac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.