|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualna lista marzeń cz. II
Cytat:
Jak ochota przetrwa (u mnie np. często dość szybko przechodzi) zakupić - malutko. ![]() U mnie na liście marzeń jakoś konkretnego nic nie ma. Jaka ulga. Ale nie, nie, jedno za mną chodzi- chciałabym odszukać różę- albo coś choćby podobnego- do różowego dezodorantu Rexona z zamierzchłych, zamierzchłych czasów... W ogóle- tęsknię za różą, która by mnie porwała, urzekła, znokautowała i zakrólowała bez reszty w sercu.
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba poczekam
![]() Przy okazji przetestowałabym Sensuous Noir - strasznie mnie te opisy kręcą
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#1593 |
|
Zadomowienie
|
zapachu Rexony nie kojarzę, ale ostatnio wąchałam naprawdę, ale to naprawdę ciekawy zapach różany - Rose Kashmirie Rosine. Taka szafranowa, lekko orientalna, intensywna róża.
|
|
#1594 |
|
gamma Orionis
|
Dotychczasową listę wymiótł Safran Troublant.
Również niedopsz. Ta niestałość w uczuciach nie wróży niczego dobrego zbiorom w szafce. Może ja usiądę i poczekam, aż mi przejdzie? ... Choć Songes też "miło" byłoby mieć. I parkę do samotnego He Wood. I całe stadko L'Artisanów... Idę usiąść. A nawet się położę
|
|
|
#1595 |
|
Konto usunięte
|
U mnie tymczasem miłość kadzidlana odżyła - ale kadziło kościelne, frankońskie, nie łagodne i delikatne.
Avignon CdG - będzie na gwiazkę I na pewno nie Bois d'Encens (oj stracił w moim sercu pan Armani, oj stracił) A poza tym: Hinoki CdG Zagorsk CdG Kyoto CdG Jaisalmer CdG CdG 2 Man (za podobieństwo do Gustawa I chcę poznać Wonderwood CdG bo wydaje mi się idealny scentem nr 2 dla mnie. Marka CdG - chyba to jest ideał formy i treści ![]() Muszę z tego wybrać dwa zapachy maks trzy
Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2010-08-27 o 00:13 |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
1) 100-ka Coco Chanel (tej czarnej) - zeby byla na specjalne oakzje
jest taka wytworna, ze kazda dama powinna ja miec![]() 2) Moze 35-ka Chanel 19-ki - przymierzam sie do niej od paru lat i na razie nic. Moze trzeba don dojrzec. 3) Love Chloe ktorego nie znam, ale sadzac po opisie nut to jest cos dla mnie ![]() 4) Gucci Guilty - jak wyzej 5) Belle d'opium - dla samego flakonika poki co Niech sie spelni
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
1) CdG Avignon (opisy w internecie mnie strasznie zaciekawily, chyba zaryzykuje i kupie flaszke w ciemno, ew. kupie i rozbiore)
2) Gap Colse czegos takiego szukalam, cudowny, czysty, 'poscielowy' zapach 3) Prada irysowa, w Bootsie 200ml za 37f, a 30ml za 36f. I jak tu sie nie skusic?! ;P 4) DK Black Cashmere (tak samo jak punkt 1.) chyba zapoluje na wszystkie cztery naraz
|
|
|
|
|
#1598 |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie chciała
A marzy mi się ( i wiem, że będę dążyć do tego aby to mieć) : - Sensuous E. Lauder - Absolutely Me Escada - Desire Me Escada - Bvlgari Omnia Amethyste - Laura Rose - Laura Biagiotti - Marc Jacobs Biscotti splach - Marc Jacobs Lemon splash - Marc Jacobs Orange splach - Salvador Dali It Is Love - Lolavie J. Aniston... i pewnie wiele innych po drodze mi się zamarzy, to zaledwie wierzchołek góry lodowej moich zapachowych marzeń ![]() Zatęskniłam za powrotami : - Escada Magnetism - Miss Dior Cherie - Halloween Kiss - Laura - Showtime K. Minogue ... sporo? No jasne, u perfumoholiczek marzenia muszą być wielkie
Bądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój... Fragrantica Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976 Edytowane przez itaka Czas edycji: 2010-08-22 o 19:25 |
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Po wczorajszym dłuuugim pobycie w Sephorze i wywąchaniu tylu zapachów, że mnie głowa rozbolała, moja lista marzeń wygląda tak:
1. Chanel Coco Mademoiselle 50ml (już zaczynam zbierać kasę odmawiając sobie fast foodów -szybko się uzbiera )2. Versace Bright Crystal (nie pogardzę, jak ktoś zrobi mi taki prezent )3. Dior Dolce Vita (nie wiem jak to zrobię, ale muszę mieć! i to szybko ;P) 4. Thierry Mugler Alien (niezmiennie pragnę i jak już mam kupić to w końcu decyduję się na coś innego )5. Cacharel Amor Amor/Amor Amor Tentation (oba cudne!) Dziś zamówiłam sobie dużą flaszkę alejki i Hugo Bossa Intense, które też były na mojej liście. Czekam na przesyłkę a już myślę o następnych zakupach A im częściej wchodzę na Wizaż, tym większy mam apetyt na nowe perfumy ehhhh.....---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Zapomniałabym! Urzekła mnie jeszcze wczoraj Nina Ricci (Ricci Ricci)! I chyba wskakuje na miejsce zaraz po Coco
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mam marzenia a co
![]() Estee Lauder Sensuous Estee Lauder Sensuous Noir ![]() Poznac wszystkie zapachy Boucherona Extraty perfum Chanel Allure,Coco i Mademoiselle
|
|
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Już tylko Elixir des Merveilles
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze Cacharel Anais Anais
przyczepił się do mnie jak nic!! eh, ciężkie jest życie perfumoholiczki
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
(Figarro ), no i Pradę irysową również mogę wykreślić z listy, bo trafiła mi się odlewka z wymianki z Lucysad ,a najbardziej pragnę: 1. Kamyczka BC - stara wersja jest po prostu bossska 2. Winter Delice 3. Belle de Minuit 4. Eternity 5. Chance Chanel edp 6. Chanel No 5 Eau Premiere 7. Większą ilość: J'aime La Perla, Nina Niny Ricci. Princess Very Wang, Kelly Caleche edt, Eau des Merveilles 8. Ogródek śródziemnomorski 9. Większą ilość So Elixir edp i edt ![]() 10. Poznać Chopard Happy Spirit Magical Nights oraz J'aime Precious edition 11. Wszytskie zapachy Stelli McCartney 12. Havanna Vanile L'Artisan 13. Flowerbomb edt 14. Ricci Ricci Niny Ricci Edytowane przez liv87 Czas edycji: 2010-08-25 o 11:39 |
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Liv, ale masz dużo marzeń
.Ja marzę o nowej BC i zapasie starej , Winter Delice, i może nie tyle co marzę ale chętnie bym u siebie widziała Sensuous Noir i HP Eau Sensuelle .A największe moje marzenia perfumeryjne się spełniły: Wenge, stara BC i niedługo będzie Botrytis |
|
|
|
|
#1605 |
|
Guerlain Lover
|
Taaa... dużo, ale to jeszcze nie wszytskie wypisałam... Te są takie największe
i najpilniejsze No i najbardziej stałe ostatnimi czasy
|
|
|
|
|
#1606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Boska róża jest w Joy by Jean Patou, zbieram za Joy komplementy od lat No i u mnie też marzeń perfumowych brak, i dobrze
|
|
|
|
|
|
#1607 |
|
never say no to panda
|
ja z róż mogę polecić Westwoodową Anglomanię
![]() a co do listy muszmieciowej - niestety jest, ale przynajmniej zapełnia się baaaaardzo powoli: >> Diptyque L'Eau Trois - totalny absurd, bo praktycznie nieosiągalne... ale może kiedyś cośtam uda się ustrzelić >> M. Storer Winter Star - w ciemno, ale mam na niego straszliwą ochotę >> Nasomatto Absinth - będzie we wrześniu >> L'Artisan Mechant Loup - ten też będzie we wrześniu >> S. de Saint Aignan Voleur de Ciels - mam nadzieję, że szybko wznowią produkcję, bo na razie straszliwa posucha >> Parfum d'Empire Fougere Benagale - naszło mnie tak jakoś po zakupie Sables, bardziej zielone i soczyste, ale dla mnie to ta sama kocanka, co i w Goutalce (dlaczemu nie mam jej w składzie? )
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
mi odwyk sprzyja i z dnia na dzień mogłabym moje muszmiecie likwidować z listy
![]() póki co cała flaszeczka Aliena edp mi się marzy... ale jeszcze kupować nie będę....póki nie pozużywam jego odlewek ![]() ...może z nieba spadnie, więc wątku działaj |
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
1. Pure Poison Elixir
2. Salvatore Ferragamo Incanto Dream 3. Houbigant 'Quelques Fleurs' 4.Salvatore Ferragamo Incanto 5. Hermes Elixir des Merveilles 6. Miracle So Magic 7. Cerruti 1881 collection 8. Ralph Lauren Romance Always Yours- Rezygnuję 9. D&G L'Eau The One 10. XX Woman Hugo Boss 11. Ange ou demon le secret 12. Ralph Lauren Ralph Rocks 13. Ralph Lauren Ralph Cool 14. Ralph Lauren Ralph 15. Tresor in Love 16. S. Lutens Mandarine Mandarin 17 S. Lutens Un Bois Vanille 18. Idole d'Armani 19.Houbigant Quelques Fleurs Royale 20. Givenchy Eaudemoiselle-Mam 21. Hermes Eau Claire des Merveilles 22. Lancome O d' Azur - Rezygnuję |
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ga tko, ja zainwestowałam w nowego Tresora bo jest śliczny ale nie polecam ze względu na jego małą trwałość po godzinie praktycznie go nie czuć szkoda, bo ładny! Dałam za niego 3 stówy i żałuję :/ A moja przyjaciółka dostała niedawno wielką flachę Ange ou demon Le Secret i też słabiutko z tą trwałością :/ nie wiem czemu, bo klasyczny Ange ou Demon jest przecież super trwały!!!
|
|
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) wątek zadziałałPiper Nigrum Cadjmere (jutro odbieram od przemiłej Wizażanki) Imperial Opoponax (to też od równie miłej Wizażanki) Upolowane Zostaje jeszcze zapas Wenge, ale bardzo pilne to nie jest. Mogę trochę poczekać
|
|
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Joy, powiadasz? Pamiętam tylko Enjoy, choć i Joy wąchałam... Oj, muszę se też przypomnieć. Mam wrażenie, że na mnei kwaśniała ta Anglomaniowa róża.
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja generalnie przystopowałam z uzupełnianiem kolekcji i raczej staram się powykańczać w jakimś stopniu to, co mam, ale marzą mi się:
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Słyszałam, że ponoć ten wątek działa więc i ja się wpiszę
Marzą mi się własne flaszki:Avignon Narcisso Rodriguez for Her EDP Wenge Feminite du Bois (w ciemno, na podstawie zachwalań )
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostało: Histoire Mauboussin Theorema Fendi Shalimar light Guerlain My insolence Guerlain Shalimar EDP Guerlain
|
|
|
#1616 | |
|
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Cytat:
Absolutely Me Escady jest kolejnym spełnionym zapachowym marzeniem Po wypłacie próba realizowania Laury Rose - chyba, że zmądrzeję i przez chwilę przestanę marzyć
|
|
|
#1617 |
|
Konto usunięte
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;20894222]Thierry Mugler Innocent
Hugo Boss Intense Kenzo 7:15 am in Bali Kenzo Amour Beyonce Heat Chanel Allure Sensuelle Miss Dior Cherie L'eau Tych trzeba spróbować: Givenchy Ange ou demon YSL Cinema Acqua di Gioia Kenzo Amour Le Parfum Jil Sander Sensations Nasomatto Black Afgano tylko nie ma pieniążków [/QUOTE]Beyonce będzie pewnie już w przyszłym tyg ![]() a ja idę się odwykować do października sesję poprawkową mam we wrześniu, więc jak wszystko zdam to nie będzie żalu kupić kilka flaszek w październiku
|
|
|
|
|
#1618 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może pomogę nad nimi popracować:J'aime widziałam w Superpharmie, chyba 30ml za 99zł. Gdybyś potrzebowała jednak odlewki Flowerbomb edp, pisz do mnie, mam jeszcze połówkę z 100tki
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Guerlain Lover
|
Cytat:
Flowerbomb edp mam zamiar kupić flakonik, ale też dopiero w przyszłym roku Cały czas czaję na Winter Delice... Bo najpierw chcę te pierwsze 5 pozycji zrealizować... a w miarę upływu czasu robić zapasy
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

Nie wiem czy czekać aż mi przejdzie czy coś kombinować

)

najprawdopodobniej siostra przywiezie mi z Niemiec In Two Peony zamiast Euphorii blossom
), no i Pradę irysową również mogę wykreślić z listy, bo trafiła mi się odlewka z wymianki z Lucysad 
)