|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cytat:
Kurcze zdołowało mnoe to trochę. Też za kilka dni nałożę od środka. Mam nadzieję że tak mozna...? Tzn ciekawi mnie czy po kilu dniach od zabiegu molżna zrobić kolejny zabieg ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam teraz super gładkie i błyszczące ale do prostych to im daleko ;] ogólnie nie żałuję, ale trochę mi szkoda... a co do powtórnego zabiegu to kilka dni to chyba za krótko... ale nie wiem dokładnie
Happiness is a choice. And it's free. Play on. Edytowane przez _paula_20 Czas edycji: 2010-08-22 o 14:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Strażnik Wizażu
|
Dziewczyny...wg mnie Wasze włosy po tych "nieudanych" zabiegach naprawdę ŚWIETNIE wyglądają! Bardzo naturalnie, ale nie są napuszone, genialny efekt! ...wolę takie niż 'spod prostownicy' wyjęte ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
osobiście mogę Wam poradzić żeby nakładać keratynę i odżywkę "od serca" i nie żałować
![]() ![]() ![]()
#3545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3546 |
Raczkowanie
|
czy komuś zaczęły wypadać włosy, lub zauważył miejscowe przerzedzenia włosów po Encanto ?
ja u siebie zauważyłem, choć nie jestem pewien 100% czy od keratyny |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
BAN stały
|
Jeny...dziewczyny poczytajcie troche!!!
Po pierwsze zabieg keratynowy to nie prostowanie chamiczne, i w 1 poscie jest wyraznie napisane ze nie ma co sie spodziewać drutow po myciu czy prysznicu bez jakiejkolwiek ingerencji w postaci suszenia czy ulozenia... Zabieg keratynowy nie eliminuje potrzeby ukladania wlosow... wystarczylo by abyscie delikatnie wysuszyly wlosy suszarką z letnim strumieniem powietrza skierowanym ku dolowi włosów (od skory ku końcówką) i wtedy all bylo by ok... Ale jesli wy wymagacie idealnych prostych wlosow po wyjsciu z prysznica...to tak to nie dziala...zawsze sie gdzies odgniotą czy nawet jak na chwile zalozycie za ucho to sie zawiną... a odwijajace sie koncowki to zauwazylam ze kazda ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg mnie coś poszło nie tak-jestem po prostowaniu encanto i ja po umyciu zostawiam do wyschnięcia, od czasu do czasu przeczesze grzebieniem....i mam prost jak druty-a wcześniej fale-więc wg mnie albo coś poszło nie tak, albo włosy nie zareagowały dobrze-tak jak z farbą ![]()
![]() |
#3550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2154673 5]a to dziwne, bo przeciez miał być cud ... Obrończyni encanto jak zwykle w akcji .... ![]() ![]()
Happiness is a choice. And it's free. Play on. Edytowane przez _paula_20 Czas edycji: 2010-08-22 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 |
Zakorzenienie
|
.katarzyna21 - skoro zwracasz komuś uwagę to sama przeczytaj dokładnie.
Nie spodziewałam się cudu. Jednak też nie spodziewałam się że po tych męczarniach i wydatkach jakie na to ponisołam moje włosy będą tylko trochę ładniejsze od normalnego efektu bez encanto. Napisałam też że zabieg źle zrobiłam bo robiłam go sama i wiem co zrobiłam źle. Gdyby problemem były same odwijające się końcówki to bym się nie przejeła, ale włosy mi falują i od połowy mam lekkie sianko. Tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | ||
BAN stały
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2154673 5]a to dziwne, bo przeciez miał być cud ...
![]() obrończyni encanto jak zwykle w akcji .... ![]() yyyy... ten komentarz jest zbedny...tobie byc moze sie nie udało/nie podoba/nie zadzialalo tak jak bys chciala i masz prawo miec inne zdanie...mnie sie udalo i spodobało... i bede mowic w samych superlatywach...tak jak mogę o np.seboradinie czy minerałach...tez sie bedziesz nabijać bo tobie nie wyszlo czy jestes negatywnie nastawiona???? Cytat:
Poprostu suszenie jakie opisalam wczesniej... ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Czyli co uwazasz ze zrobilaś źle??? Zreszta ok.70zł to jeszcze nie taka tragedia...gorzej gdyby to bylo 700zł ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2154673 5]a to dziwne, bo przeciez miał być cud ...
![]() obrończyni encanto jak zwykle w akcji .... ![]() Ee... ale przecież nawet był kilka razy podawany skład tego preparatu: odrobina formaldehydu to nic w porównaniu z substancjami, które są w preparatach do trwałego prostowania włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zakorzenienie
|
Podejrzewam , że błąd polegał na tym, że ustawiłam źle wiatrak - mały pokój , stał blisko i wysuszył mi trochę włosy przez co ciężko nakładało mi się keratyne . Później oczułam różnicę jak wiatrak ustawilam inaczej i na bardziej wilgotne włosy nakładałam odżywkę - od razu lepiej to ze sobą współpracowało. Poza tym mam od dawna problemy z rozczesywaniem i ratowałam się szczotką przez co mogłam ściągać za dużo preparatu itp. Nie wiem może mam mylne wrażenie , ale wydaje mi się że własnie tu leży problem... Tym bardziej że u nasady są ładne i przyjemne a dopiero na dole tam gdzie się przeuszyły są problemy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chyba najlepiej jakby ci zrobila jakaś kolezanka czy przyjaciolka...albo poprostu 2 osoba... ![]() A z tego co pamietam to chyba zabieg mozna powtorzyc po 4 tygodniach...ale na 100% nie jestem pewna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Raczkowanie
|
Wracam do tematu po weekendzie i po zabiegu. Wykonał mi go mój facet
![]() Jestem bardzo zadowolona z zabiegu, włosy są proste jak druty i błyszczące, nawet po zetknięciu z dzisiejszą deszczową pogodą. Załączam zdjęcia (duże zblizenia gdyż robiłam sama). Zabieg napewno powtórze teraz na swojej mamie. Dziękuję Ehinokokus za polecenie tego zabiegu. Edytowane przez AgnesB24 Czas edycji: 2010-08-22 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3558 |
Raczkowanie
|
czy ma może któraś z was do odsprzedania 1/3 encanto?
![]() już mam dość katowania ciągle włosów prostownicą, a jeśli nic z nimi nie zrobię to wyglądają fatalnie. od października zaczynam studia i niewyobrażalną wygodą byłoby wstanie rano i tylko delikatne ułożenie włosów, a nie stanie pół godziny przed lusterkiem, męczenie się, a i tak później pod wpływem wilgoci wszystko wraca do swojej dawnej postaci ![]()
#3559 |
Wtajemniczenie
|
a ja nie mam wiatraka
![]()
#3560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3561 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Przyczajenie
|
a gdzie mozna kupic maseczki do zabiegu w aptece?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w hipermarkecie carrefour ale wiem że można też w sklepach-hurtowniach kosmetycznych sprzedających szczególnie rzeczy do stylizacji paznokci.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2010-08-23 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ja powtorzyłam po 2 tygodniach i tez się nie udało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Raczkowanie
|
Ja maskę i pędzel kupiłam w .. Depocie czyli budowniczym
![]() Po samej keratynie włosy wraz z końcówkami były strasznie suche,bałam się, że tak zostanie, dopiero w drugiej fazie zabiegu włosy odżywały i odetchnęłam z ulgą. Dziękuję Paula za komentarz : ) Edytowane przez AgnesB24 Czas edycji: 2010-08-23 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
BAN stały
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2155942 8]mi się nie udało i jak widać nie tylko mi
![]() ![]() No to przykro mi bardzo ze ci nie wyszło...ja nie mam z tym nic wspólnego, ja oceniam swoje "przezycia" z tym zabiegiem i z nikogo i niczego sie nie nabijam... a tobie to moge tylko współczuć ze ci nie wyszło i masz takie nastawienie i komentarze... |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zadomowienie
|
nieudany zabieg można podobno powtórzyć już po tygodniu, ale ja bym odczekała chociaż ze dwa...
szczerze mówiąc to wydaje mi się, że jak ktoś jest niezadowolony z zabiegu to powtórzenie niewiele mu da.... a ja mam już dość takich prostych włosów ![]()
#3570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.