|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dziękuje za komplementy, jesteście kochane
Pomi sesja super taka z humorem, bardzo mi się podoba potem tż musiałam tłumaczyć "a widzisz i nic się nie stało, nie rodzę " ![]() Ciekawe jak tam Mpik sobie radzi
|
|
|
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Pomidorko-super sesyjka, tryskacie na nich radoscia i tak sie zastanawialam ze kogos mi przypominasz i juz wiem Anite Lipnicka w krotkich wloskach-tyle ze kolor inny
|
|
|
|
#3813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() \współczuję Ci kochana ale napiszę Ci że moja siostra została z takim świrem I już przed ślubem ją uderzył. A ona zaszłą w ciąże i wtedy tez ją bił do czego przyznała sie po 1,5 roku jak ją z domu z maleństwem wyrzucił. Teraz tal isze o Tym i zdałam sobie sprawę że miesiąc temu zginał w wypadku w Belgi o którym w telewizji mówili A on od jakiegoś czasu przypominał sobie że ma córkę 16 letnią i zaczął z nią kontakt łapać No ale takie życie Cytat:
dziewczyny zrobiło mi się na około pępka takie kółko wczoraj zauważyłam Takie jakby inny kolor skóry i faktura też ![]() ja byłam w aptece zapodałam sobie ten POSTERISAN mam nadziej że pomoże Humor ociupinę lepszy ale jeszcze dostaliśmy telefon że Babcia TZ jest w ciężkim stanie i lekarze nie dają jej szans Ehhh pomi sesja rewelacyjna Kwitniesz
|
||
|
|
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba taki jak ja- czyli 8 września
![]() Znowu kłuje mnie pod żebrami i boli podbrzusze. Normalnie czuję się jak jakaś babcia ![]() A jutro ostatni dzień w pracy ![]()
|
|
|
|
#3815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa
Mam teraz na szczęscie inne "zmartwienie"- poród, połóg itp i nie ma czasu i sił niczym innym się dołować.eh no widzisz, TŻ chciał się przed rodzicami pokazać, bo wiedział, że wkrótce wyjadą i znów się nie będą widzieć. Oczywiście nie upoważnia go to do tego, żeby nie dbać na codzień o swoja piękną żonkę Niestety czasem trzeba się tej troski domagać.. Foch jak najbardziej na miejscu, a co! ![]() Cytat:
Ja tam jakoś przełknę jego towarzystwo... A dziecko potrzebuje obojga rodziców. Jeśli nie wykaże chęci, to chociaż powalczę o alimenty. Cytat:
do ramek i na ścianę!! no właśnie, Mpiku odezwij się ![]() Cytat:
ja dzięki terapeutce w porę uniknęłam stworzenia patologicznej rodziny i ex nie zdążył mnie uderzyć. Czasem jak widać za życia człowieka spotyka kara... No i czasem za późno na naprawianie błędów. Oby Twoja siostra tez ułożyła sobie jakoś życie i wraz z córeczką żyły długo i szczęśliwie.
|
|
#3816 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystkie wyglądacie super - Pomi, Gabisun, Mszu, Aneczka normalnie ślicznotki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Grunt, że nie straszę ![]() Dziękuję. Przeczytałam tez twoją historię - ten twój były to jednak jakiś dziwny typ i lepiej wam będzie bez z niego niż z nim Cytat:
Cytat:
Ten twój mąż to powinien raz na jakiś czas tak profilaktycznie w łeb dostać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
------------------------ Co do woreczków to mój tż zażyczył sobie do nich instrukcję obsługi z opisem co zawierają i kiedy to należy dziecku ubrać Bo jak mu zaczęłam tłumaczyć co to body, co to kaftanik, śpioszki i pajacyk to stwierdził, że on tego nie zapamięta...
|
|
#3817 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam "po" weekendzie
![]() Widzę, że sporo sie działo: Mpik- ogromne gratulacje, czekamy na opis "zmagań". ![]() Ciekawe, że na ostatniej wizycie lekarz twierdził, że mała ma 3700? a urodziła się cały kg mniejsza no i w piątek pisała, że coś jej zaszkodziło i ma biegunkę hehe, szkoda tylko, że nie poszła na ślub koleżanki.My po weselu, nawet potańczyłam i wytrzymałam do 2-giej. Ale nogi to balony porostu i byłam na koniec tak "nabrzmiała" i spuchnięta, że był problem z wejściem do wanny i dzisiaj bolał mnie każdy miesięń. Zaraz zmykam spać.3 Fotki z wesela wklejone do albumu, jeśli któraś chce zerknąć to z chęcią wyślę zaproszenia ![]() Mszu, Gabisun- fajne zdjęcia, ładniutkie mamusie. Cytat:
No to super, jeden problem z głowy ![]() Cytat:
oczywiście bez materaca i pościeli.Cytat:
Nika odezwij się jak tylko dasz radę. Pomidora rób maseczki i wszystkie inne przyjemności na które przez jakiś czas po 25-tym możesz nie mieć czasu ![]() Już tylko 3 dni ![]() Dziękujemy Oby się spełniło![]() Cytat:
Moja córa na weselu też fikała, zaczęło się w kościele gdzie grały trąbki (pan młody to myśliwy), była bardzo niespokojna. A później głośna muzyka przez 9 godzin. Biedne dziecko nie wiedziało co się dzieje (do tego mama tańczyła) i chyba nie spała wcale. Dziś nadrabia ![]() Cytat:
Ale później poznałam miłość mojego życia i mi wszystko wynagrodził (mój mężuś kochany Wszystko się ułoży, zobaczysz. Czasami musimy przeżyć coś przykrego żeby docenić coś co życie dla nas szykuje ![]() Cytat:
szkoda, że nie mam nikogo kto mógłby nam pstryknąć nieodpłatnie kilka fotek.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-08-22 o 21:27 |
||||||
|
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
Ray... no my własnie tez nie chcielismy kupic kliteczki, tzn moj maz na poczatku upierał sie ze w zyciu sie z Wawy nie wyniesie, ale pozniej jakos spasował.... ufff, teraz mamy prawie 50 metrow, ale moim zdaniem to dobra kubatura dla dwóch osob, przy trójce czuje ze za moment zacznie sie robic ciasno... no nic pozyjemy zobaczymy...
Nie gniewaj sie na męża... troche go rozumiem, ze stesknil sie za rodzicami, ja za swoimi tez juz stesknilam... poza tym zabral Cie w tym roku nad morze... ja nie bylam nigdzie... a jak urodze Młodą to na pewno nigdzie nie pojadę.... przez dluuuugi czas ![]() naked... niefajna historia, dobrze, ale dobrze ze sie skoczyła teraz niz jakby miała sie odbijac pozniej na dziecku... szkoda mi Cie, bo jestes naprawde urodziwa dziewczyna i z tego co piszesz inteligenta osoba... a trafil Ci sie taki typ... no nic... kazdemu zycie układa sie inaczej, mam nadzieje, ze los Ci kiedys sie odwdzieczy! trzymam za to kciuki ![]() Pomidora, własnie majka59 mi podsuneła to co mi chodzi juz dawno po glowie... Ty rzeczywiscie jestes podobna do Anity Lipnickiej! Widze, ze wesoło no tej sesyjce było kadry niczego sobie, kolory tez ładnie i naturalnie, jedyne moje zastrzezenie budzi sama jakosc obrazu, ale domyslam ze bylo to robione jakas cyfrówką ocena końcowa: 5+ ![]() gabisun no co?! ![]() Szczęsliwa... fajne fotki i nadal wygladasz na nich bardzo młodo... chyba rzeczywiscie bedziesz sie nam tu musiala jakims dowodem tożsamosci okazać ;-) A propos psrytaknia fotek nieodpłatnie to zglaszam swoją chęc Ja jestem rada jak moge pocwiczyc, a jak komus podoba sie efekt koncowy to juz w ogole jest super!Klarissa... taaaa... finał imprezy zarąbisty. Az chce sie wiecej!!! ;-) ![]() Dobrze ze Twój małżonek, okazał choc cien zaintersowania, mój poki co tematem sie w ogole nie interesuje. Własnie przed chwila zapytalam go, czy umialby Nadie ubrac? - to myslisz ze pampersa nie umiem załozyć?! (pełne oburzenie) - a czy myslisz ze dziecku we wrzesniu wystraczy sam pampers? - no nie, ale cos chyba bym w szufladzie znalazl?! tyle tych ubranek nakupilas, no nie?! Az mi sie nie chce dalej ciągnąc tego tematu.... ![]() edit: Jeszcze a propos Twojej urody... to juz dawno mialam napisac ze mi sie kojarzysz z Pocahontas
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-22 o 22:03 |
|
|
|
#3819 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki tak dawno mnie tu nie było, a tu juz trzy Mamusie urodziły! Jejku jak ja im Gratuluje i Zazdroszcze!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Tak bardzo chcialabym byc juz po, ale jeszcze 8 tyg.
|
|
|
|
#3820 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwne,że teraz gin zapisał ci leki, ja w 34tc właśnie odstawiam fenoterol i nospę, a skurczyko-ciągnięcia brzucha sąCytat:
Cytat:
![]() naked no to naprawde miałaś nieciekawą sytuację, dobrze,że się wyplątałaś z tego chorego układu Dziewczyny wasze zdjęcia jak zawsze cudne
|
|
#3821 | |
|
Zakorzenienie
|
aaneczka1984, gabisun, Pomidora - śliczne brzuszki
![]() naked21 - Twoja historia mnie zmroziła... Całe szczęście uwolniłaś się od tego typa i bardzo Ci współczuję całej sytuacji.... Ale jesteś silna i dasz sobie radę ![]() Ray, może melisa? Cytat:
![]() -------- Dziś całe popołudnie spędziłam w łóżku, z No-Spą ;/ Podbrzusze mi twardniało średnio co pół godziny, do tego bóle @... Wstałam, bo mnie biodra bolą od ciągłego leżenia na jednym lub drugim boku... Wcześniej porządnie się pokłóciłam z mężem, więc pewnie z tego stresu mnie złapało... Na szczęście nam szybko złość na siebie przechodzi... Już jest wszystko ok
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-08-22 o 22:39 |
|
|
|
|
#3822 |
|
Raczkowanie
|
Szczesliwa ja poprosze o zaproszenie
|
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czuje, ze mną coś nie tak... poważnie nie tak...
nie, nie.... nie rodze, nic z tych rzeczy... niestety ![]() ale własnie sobie sprawe zdałam, ze chyba jednak bede tesknic, za ciąża.... , mimo tego ze teraz juz zarabiscie upierdliwa, zyc nie daje, spac nie daje...ale własnie zrozumialam, ze.... to cos teraz przezywamy.... to cos z czego moze już nie zdajemy sobie sprawy, jednoczesnie jest tym czyms czego za chwile naprawde nam moze brakowac... a mianowicie.... okresem oczekiwania i przygotowywania... ![]() a uswiadomilam to sobie ogladajac zdjecia, znajomej na n-k kotra pewnie własnie skonczyła pierwszy trymestr... za moment to ona bedzie przezywac wszytskie te szczesliwe chwile, zwiazane z pierwszymi ruchami, to ona niedlugo pozna płec, to ona zacznie przygotowywac wyprawke, to ona bedzie wybierac wozek i łóżeczko.... jakos nie dociera do mnie ze to 9 mcy tak szybko minelo... ![]() dobra ide spac...bo mnie arcyfilozoficzne przesmylenia naszly...
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
mszu mi brzucha brakowac nie bedzie
a maz to wiesz zabral mnie nad morze bo dostalam tego ataku wtedy i sie wystraszyli wszyscy ze musze odpoczac, tak to opewnie do usranej smierci bym sie nie doprosila. ale spoko ja juz znajde na niego sposob.... poczekamy pozyjemy i zobaczymy kto madrzejszy. serio jakas melise se zaparze jutro, juz dzis sie poryczalam sama w pokoju a moj maz glupka udaje o co moze mi chodzic, jak mu powiedzialam przyznal mi racje i tyle heh..... super co mi po tym. mam dosc. chce swiety spokoj az skurczy dostalam wieczorem nospe bralam.... jeszcze z corka cos nie halo, znow ma zatwardzenia boli ja brzuszek i sie martwie i stresuje bo nie wiem juz jak pomoc dziecku prawie 2 mc sa takie przeboje
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-22 o 23:20 |
|
|
|
#3825 |
|
Rozeznanie
|
Współczuję...
Dziewczyny zdjęcia śliczne
|
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzis wstawilam pierwsze pranie dla Dawidka
![]() Jutro mam wizyte u mojej ginki, ciekawe czy cos sie zmienilo z iloscia wod od czasu gdy wwyszlam ze szpitala...oby nie..... siedze i pije (chociaz picie nic nie daje ) Denerwuje sie ;( bChociaz brzuszek mi bardzo urosl na dniach, wiec moze sie poprawia
|
#3827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż ja myślę, że po porodzie będą inne radości i rzeczy, które też na swój sposób i za którymi będzie się tęsknić jak dziecko będzie rosnąć
|
||
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidorko!
Zajrzałam do Was z ciekawości, która tam się rozpakowała już i trafiłam na Twoje fotki. Są WSPANIAŁE, wyglądasz po prostu kwitnąco
|
#3830 |
|
Wtajemniczenie
|
a co sprawiło, że zmieniłaś zdanie? Bolący po nocy kręgosłup, kiepskie spanie czy np wstawanie co godzinę do toalety?
![]()
|
|
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Źle mi się spało w nocy, coraz częściej kłuje mnie w podbrzuszu, brzuch się spina... Zaczynam się bać... serio... ![]() Dzisiaj kończę 36 tc... Muszę w końcu dokończyć pakowanie i zrobić ostatnie zakupy... Miłego dnia!
|
|
#3832 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
Cytat:
. A weź ty sobie odpuść tę ich wizyte. Niech mąż z nimi lata gdzie tam chcą,a ty zajmuj się sobą i córkami A co do starszej już latorośli to może do jakiegoś gastrologa z nią się wybierz? Mojej kumpeli syn miał zaparcia jak starała się go nauczyć korzystać z nocnika. Tak jakoś psychicznie nie mógł się przestawić,że czasem i tydzień kupki nie zrobił, a potem wiadomo, w wielkich bólach i płaczu.Cytat:
Acha, czyli wszystko w normie, nie zwariowałaś ![]() :brzyda l:
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ninaad nie spie od 4 nad ranem... ![]() Cellaris .... juz nie tesknie ![]() angelikaw dokładnie, nie wiem co mnie wczoraj napadło ![]() edit: czy ktos moze usunac mojego posta o "tesknocie za ciązą"? ![]() Prosze go uznac za niebyły!
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-08-23 o 09:13 |
|
|
|
|
#3835 |
|
Rozeznanie
|
Mszu- a ja Ciebie rozumiem
Tzn tez mam czasem takie przemyslenia. Mimo, ze cala ta moja ciaza to na wariackich papierach Na samym koncu jest obawa o same moje cialo i dusze. Cialo jak cialo, mysle ze jakos dojdzie do siebie, ale co z moim wewnetrznym "ja"; jak ono sobie poradzi? W koncu wszystko sie zmieni.W ciazy bede max 3 razy w zyciu (tak mysle) i jest to jeden z najbardziej niesamowitych rzeczy jaka mnie szczesliwie doswiadczyla(cos jakby plywanie nago w jeziorze o polnocy ze znajomymi tylko przez 9msc a propos- polecam plywanie )Mam wiele kolezanek, ktore zajsc w ciaze bardzo chca a nie moga.. Mimo in vitro i kupy kasy i bolesnego leczenia i stresu. Czuje sie szczesciara no, ale ja nie wstaje w nocy i kregoslup mnie nie boli Prosze sie nie smiac, mszu mnie filozoficznie natchnela.
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-08-23 o 09:23 |
|
|
|
#3836 |
|
Wtajemniczenie
|
ale być może to wszystko jeszcze przed tobą
...czego oczywiście nie życzę..
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mszu a ja tam będę tęsknić ale nie za brzuchem i lataniem do wc, tylko za tymi em ocjami które towarzyszą od początku, robienie testu, informowanie rodziny, pierwsze zdjęcie usg i bicie serduszka, pierwsze ruchy potem to już tylko pieluchy będziemy kupowac a może to ja zwariowałam ale i tak już się nie mogę doczekać kiedy Kinia będzie po tej drugiej stronie
|
|
|
|
|
#3838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I im dalej tym ciezej i moj TZ jest biedny ze mna czasem, oj biedny. Ale ja z tych twardych na zewnatrz i "mietkich" w srodku i naprawde bedzie mi brakowac tych stópek w zoladku, czkawek w pecherz i tego, ze mam Mlodego zawsze pod reka (czyt. kontrola) ![]() Robie sie sentymentalna jak moj "twardy" tata. Jego ostatnio jedyna corka ciagle rozczula.
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głaska, mówi do nas w liczbie mnogiej "dziewczyny" i jak zobaczy jakieś dziecko to mówi to mamy "niedługo nasza Kinia tak będzie biegać " normalnie dziadek oszalał |
|
|
|
|
#3840 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
Wstałam rano i nie mogąc patrzeć na to puste okno w pomalowanej sypialni zagnałam TZ do jego mycia i powieszenia firanki. No i jest już lepiej choć dla mnie troszkę za jasno. Stoję i prasuję bo mam 3 prania zaległe. Dziś jedziemy na pierwszą Szkołę Rodzenia na 17-stą TZ już kombinuje że go kolano bolii hhihih bo zobaczył w necie jakie tam wginasy facei robią ![]() Jutro jadę na uczelnie umówiona jestem z promotorką miała mi pracę sprawdzić Więc pewnie będę miała mnóstwo poprawek i będę miała się czym zając.... Miłego dnia Wszystkim życzę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.

taka z humorem, bardzo mi się podoba 

kiedys probowalam pokryc nim z TZ wsciekly zielony w naszym wynajmowanym mieszkaniu. Pokrylo dopiero za 3 razem, uff. Dopiero pozniej tata- technik budowlany- poinformowal mnie, ze najlepiej przed farba pomalowac podkladem pod farbe
i jest 5razy lepiej. Madry Polak, jak sie narobi. 

ja dzięki terapeutce w porę uniknęłam stworzenia patologicznej rodziny i ex nie zdążył mnie uderzyć. Czasem jak widać za życia człowieka spotyka kara... No i czasem za późno na naprawianie błędów. Oby Twoja siostra tez ułożyła sobie jakoś życie i wraz z córeczką żyły długo i szczęśliwie.

kadry niczego sobie, kolory tez