|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
po hebatce to chyba nie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ___________________ U nas skwar nieziemskiiiiii ![]() Rano zjedliśmy w cieniu na tarasie sniadanko ![]() Teraz zjemy lekki obiadek chcemy poczekac by o 12-13 nie wystawiać sięz dzieciakami na taką patelnie ![]() I siupniemy do Łazienek taki jest plan dnia ![]() douslyszenia ![]() Aaaa miałam dac jeszcze moje kąielowe maluchy 1,2 Julka z wczoraj 3 Kubuś w 7 miesiącu tu juz chyba nie sądo siebie podobni ![]() ![]()
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Pysia u nas tesz uczula jablko.A mala nie ma czasem skazy ? No ja po tym ostrym ataku alergicznym,robilam tak,ze dawalam jej przez 7 dni ten sam sloiczek i nastepny smak przez kolejny tydzien
Sa podobni ![]() ![]() Olivia pochwal sie naszyjnikiem Karola wybacz,ale zeszlo mi w realau i juz nie mialam jak wpasc nad jeziorko ![]() Wooow ![]() Blonde ![]() Bydgoszczanka ja bym raczej stawiala na pierogi Pantee ja wy nadal cyckowe,to ja bym kleiku i kaszki nie wprowadzala ![]() Jak po deserku zjada ladnie obiad i nie wydziwia,to po co zmieniac O tych kaloriach to nie wiedzialam ![]() ![]() Castilia to moze rzeczywiscie nie lubi spac w domu.A moze ma lozko w zlym miejscu i po prostu tam mu nie pasuje ? My jak przestawilismy Lu kolyske to wyla pol nocy,nastepnego dnia wrocila na dawne miejsce i dziecko spalo juz ladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny i Maluszki!
![]() Ale upal! Olus spi, a ja sobie buszuje po necie... Chcialabym Wam wkleic skrawki artykulu, ktory mnie troche zaskoczyl. Napiszcie, co o tym myslicie... "Pierwszym produktem wprowadzonym na bazie mleka krowiego jest twarożek np. z owocami, niektórzy pediatrzy proponują jogurt naturalny po 7 miesiącu życia (Danone). Do końca 1 roku życia nie powinno podawać się dzieciom takich owoców jak: pomarańcze, grejfruty, truskawki, banany, poziomki, cytryny. Przed podaniem jogurtu należy wprowadzić żółtko, następnie białko jaja kurzego. Dietę niemowlęcia rozszerzamy powoli." ...a przeciez sa sloiczki z bananem (bobovita) bodajze po 4 miesiacu ![]() "Chrupki kukurydziane w niewielkiej ilości, gdyż mogą powodować zaparcia. Natomiast absolutnie NIE biszkopty nawet bezglutenowe, gdyż zawierają białko jaja kurzego. " ...a chyba mi sie rzucilo gdzies tu na forum, ze ktoras mama daje biszkopty... To ja juz zglupialam... ![]() Ide ogladac film. Pa. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-09-21 o 00:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
pomarancze, grejfruty, truskawki, poziomki i cytryny to się zgadzam
![]() ![]() z jogurtem i zółtkiem nie wiedziałam, poprzednio najpierw podawałam jogurt a pozniej zółtko (kiedys zółtko było od 9 mca ![]() ![]() takze wszystko się zmienia i cięzko za tymi trendami nadązyc ![]() mysle, ze warto obserwować dziecko i wg tego rozszerzac diete. Chrupki kukurydziane raczej nie powoduja zaparc, pręzej krązki ryzowe ale tez niesądze. Co do biszkoptów to myśle, ze nie ma co przesadzac jesli dziecko nie jest alergikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Castillia ostatnio nawet an spacerze nie przysypia...
Blonde to czy dziecko będzie niejadkiem jak dla mnie ma zerowy związek ze słoiczkowym papu. Mały, którym zajmuje się moja mama jadł prawie do roku TYLKO słoiczkowe a teraz wpirnicza gotownae wszytsko jak głupi ![]() Kancia dokładnie- Piotrek papał dzisiaj biszkopta z delicji i nic mu nie jest i aż się trząsł ![]() My byliśmy na grillu u mojego ojca i zmęczonam jakbym nie wiem co robiła... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-22 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
castilia, poczytaj http://pl.wikipedia.org/wiki/Syndrom_chorego_budynku
może to dolega zebra, ja też wracam z grilla zmęczona...no ale człowiek się nasiedzi, naje, nawdycha tlenu ![]()
#1867 |
Zadomowienie
|
tak sie zastanawialam nad tymi kupami malego i czy koniecznie jest zwiazane z glutenem. Bo moze to jest reakcja na wprowadzenie mleka nr2 albo wlasnie na zeby. Bo nic innego mu nie dolega, zadnych boli brzuszka biegunki no nic. robi dalej tak jak robil 2,3 kupy dziennie tylko ze sa rzadkie. A smierdza bardzo, no ale zawsze smierdzialy
![]() ![]() Filka extra filmik, i jak mala juz super wstaje. Moj przy niej to "lamaga". |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zadomowienie
|
heloł mamusie,
normalnie nie ma kiedy odpisywać teraz, nawet doczytać do końca ciężko. W klubie jeszcze nie nadrobiłam ![]() U nas wszystko dobrze, młody raczkuje, siada sam i siedzi gada głośno i piszczy ale ani mama ani tata jeszcze nie powiedział. U babci mu dobrze, na szczęście lubi ją i nie obraził się na mnie że go zostawiam, Wręcz przeciwnie jak wracam z pracy to jak mnie zobaczy to uśmiech od ucha do ucha i wyciąga do mnie rączki ![]() Moje dziecko na razie jedzie na słoiczkach i szczerze mówiąc miałam zamiar mu gotować kiedyś tam, ale normalnie chyba leniwa jestem - taka wygoda te słoiczki i do tego moim zdaniem są naprawdę smaczne (choć on wybrzydza czasem) i nie wiem czy ja bym takie smaczne ugotowała, więc na razie słoiczki, ale młody aż się trzęsie jak widzi jak my jemy - kiedyś miałam go na rękach i mielonego jadłam bokiem - normalnie chciał mi z ust go wyrwać ![]() sorki że nie odpisuję na posty - ale na taką ilośc - niemożliwe. Napiszę tylko że śliczne dzieciaczki i sensuel bardzo ładne zaproszenia -takie stylowe Castilia - współczuję ale na pewno już niedługo i będzie lepiej (mam nadzieję) dobrze że mąż wywiązuje się z zadania i pomaga ![]() Sensuel - szkoda że w przedszkolu tak lekceważą - już było dobrze a szkoda takiego postępu zaprzepaścić No i nie wiem co jeszcze... aha witaj Madzik UK ![]() idę czytać w klubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Rozeznanie
|
Bosze, jak tu cicho dzisiaj. Gdzieście się podziały?!
Uwaga! Adam po raz drugi zrobił siku i kuku na nocnik. Zaczyna chłop rozumieć o co kaman. Chociaż... to co potem odwalił... trzeba było z plaży uciekać, bo to się do czyszczenia chusteczkami nie nadawało. Taka kupa, ale taka wielka kupa!!!, że moje oczy dawno nie widziały ![]() Ale nad jeziorkiem fajno - nawet się zamoczyłam; może będą podawać w Faktach, że w kujawsko-pomorskim wieloryba widzieli... w jeziorze ![]() Blonde - to lotnisko to przecież śmieszne jest; zamiast się rozwijać, ciągle słyszę ile lotów kasują. Niedługo tylko bociany będą stamtąd odlatywać. Nie jest głośno, samoloty startują w drugą stronę, że tak to nazwę. Ja słyszę tylko jeden około 22 i wtedy wiem, że czas do łózia. No właśnie o wilku mowa... Spadam w bebety, bo jutro o 6.10 pobudka. Hurra! Już się nie mogę doczekać ![]() ![]()
![]() |
#1870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() odkąd mamuśki wróciły do pracy to "ciszej" się tu zrobiło i chyba lepiej juz nie będzie ![]() ty z tego co pamiętam to "przegapiłaś" dobre czasy tego wątku a czasami po kilku godzinach było nadrabiania, że hoho też już śmigam do łóżeczka dobrej nocki
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
Wyderka, jak te granulki co kupiłaś?
Ja zamówiłam te, co wklejałam linka do nich. Zobaczymy co są warte. Aldii, Blonde_hair, Tajgabajga, Filka dzięki za życzenia z okazji rocznicy ślubu ![]() Chrzciny super. Wszystko się udało. Zdjęcia jakieś wkleję, jak fotograf nam da album i płyty, bo narazie nie mam nic. Wczasy w Zakopcu takie sobie... Remontów im się zachciało-chodniki rozkopane, a jak już jakiś poprawiony to nie zrobiony dobry zjazd z chodnika-jak chce się przejść po pasach.... Ogólnie jestem nieusatysfakcjonowana tym urlopem ![]() Wprowadziłam Miłoszkowi już plan jedzenia-miej więcej taki, jaki będzie miał, jak będę w pracy-już od 1 września, a nawet wcześniej, bo w tą środę i piątek mam radę w pracy ![]() ![]() ![]() ![]() Obiadek zjada cały duży słoiczek, deserku też duży słoiczek, lub prawie 2 całe małe ![]() ![]() Youyou, te płyty muzyka bobasa, to nie klasyka. Wiem, że są i takie, ale ja mam nie klasyczne ![]() Miałam zerknąć tylko i iść spać i co.... Właśnie zerknęłam na zegarek, a tu już taka godzina... Ale ten wizaż wciąga - no może za dużo powiedziane wizaż - nasze pogaduchy, bo na nich właściwie się tylko skupiam, reszta wątków jakoś mi nie podchodzi ![]() Poczytam Was może jutro, o ile moj Kryształek mi pozwoli ![]() Dobranoc Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
A co to ja dzisiaj pierwsza
![]() Kuba jeszcze śpi Julka się bawi idę trzasnąć kawkę ... Dla Was też ![]() ps. uczulenie zbladło i to bardzo ...mam nadzieję że tak zostanie ...jeszcze małe chropowaości są odczuwalne pod palcem odstawiałam marchewkę i wszystko Gerbera ![]() wczoraj dałam jej ryżowy kleik połączony z kaszką mleczno-ryżową (i nic brak reakcji to dobry znak) Aaapetyt jej dopisuje coraz bardziej potrafi zjesć 130g i jeszcze się oblizywać i otwierać buziaka ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-23 o 06:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
hajo
![]() ja dzis w nocy wstałam 1 raz na karmienie !!!! szok ![]() ![]() no ale dobra i taka jedna nocka ![]() nie wiem czemu dziób spał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oby tak już zostao ![]() U nas też dziś była tylko jedna pobudka ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-23 o 06:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Kocurazab szkoda, że z wakacji nie ejsteś specjalnie zadowolona, ale dobrze że chrzciny się udały
![]() Kancia no to gratuluję oby mu się nie odwidziało, bo mnie nawet 1 pobudka męczy a jakby było ich więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
no co Wy dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ja sie wyspalam bo o 22 poszlam juz spac a Krzys wstal dopiero o 7:30
![]() ukrop na dworze juz od rana, ale ok 10 pojdziemy na spacerek i zakupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zakorzenienie
|
kancia w tej materii nigdy ni c nie wiadomo
![]() ![]() Kocurazab fajne że chrziny sięudaly czekamy na fotki ![]()
#1879 |
Wtajemniczenie
|
U nas wczoraj była taka burza, że chyba pierwszy raz w życiu się bałam, wszystko normalnie latało w powietrzu bałam się, że nam okna powybija
Zaczęło się nagle ok 23 i od razu padł prąd włączyli dzisiaj po 6 ale do tej pory wyłączają co jakiś czas, skonczyło się po 2 i tylko było słychać płacz bobasów ![]() ![]() To jest wielkie osiedle i w większości rodziny z małymi dziećmi i jak taki maluch budzi się w nocy na papu i jest na mm to bez gazu masakra i tyle godzin bez prądu ![]()
#1880 |
Zakorzenienie
|
Shamanaika ja podaje banany,bo to 1 z 2 owocow,ktory malej nie uczula
![]() Czemu akurat jogurt Danone polecaja?To nie byl jakis art. sponsorowany? Ja nie podaje,zoltka tez nie Gobaj musisz sie przyjrzec jaki maja kolor,czy jest w nich sluz itd. Nie martw sie,to moze byc na zeby ![]() Brzoskwinia ![]() Bardotka jak u was po burzy,macie prad ? Edit. ooo jestes,wiec nie jest tak zle ![]() Kocurazab ![]() ![]() ![]() Pysiam ![]() Kancia wow ![]() ![]() u nas nocki bez zmian,kiepsko od hmmm 2-3tyg.... Kupilam wczoraj malej bidon z rurka,zobaczymy jak jej bedzie szlo ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-23 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj mama została z Emim <szok>
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie burza była w nocy i padało. Teraz jest chłodno , 19 stopni.
![]() |
#1883 |
Wtajemniczenie
|
Kancia niekonieczne jednorazowy wyskok, moja Patrycja co prawda budziła si tylko raz w nocy na papu ale któregoś pięknego dnia postanowiła nie budzić się już w nocy tak już zostało do dziś, może Tomeczek też wpadł na ten pomysł?
![]() ![]() Aldii dzięki za troskę ![]()
#1884 |
Zakorzenienie
|
Bardotka my mamy gaz do pieca na butle i rzadna burza nam nie straszna
![]() A co do kubków ja bardziej myśle pósć już w normalne kubki bez rurek , dziubków. Mój nie lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
Bardotka
![]() taki jej kupilam (rozowo-zielony) http://www.radar.pl/Canpol-Bidon-z-rurka-16099595/ Chcialam jeszcze kupic kubek lovi 360 (mini),ale nie mieli tych malych. A ty jaki niekapek kupilas |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
Kancia- to niezla odmiana
![]() Kocurazab- jak to zrobilas , ze pije z niekapka...u nas ciagle gryzienie ustnika.. Gosbaj- u nas takie luzne i czeste kupy byly przez 6 mcy- dopiero jak wprowadzilam sloiczki to sie zmienily..a dlugo byly zielone i kwasne, no ale my na cycku, wiec to bardziej normalne shamanaika- moja mała tez ciagle je banany ze sloiczków i widac ze lubi a zmian zadnych nie widze, 5 kup dziennie pojawilo sie tylko po owocach lesnychj i gruszce, wiec na razie nie daje. Bardotka- u nas byla taka w zeszlym tygodniu, pierwszy raz czułam sie nie swojo....deszcze padal poziomo przez taka wichure...
#1887 |
Wtajemniczenie
|
Aldii daj znać jak Lu sobie radzi z bidonem, a ta dziurka w słomce to jest taka normalna
![]() Ładny jest ten bidon. Ja kupiła taki http://allegro.pl/item1182546672_tom..._150ml_6m.html a nawet nie wiedziałam, że są Lovi 360 mini a czym się różnią od tych zwykłych?
#1888 |
Zakorzenienie
|
Bardotka tez mamy ten TT.Lovi z pewnoscia roznia sie pojemnoscia,a czy czym jeszcze to nie wiem
![]() Ta dziurka w slomce jest chyba troche mniejsza i slomka jest gumowa |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
aldii Adrian pił z tego bidonu
![]() ![]() ale on zeżarł rurkę ![]() wczesniej mielismy bidon z TT rewelacyjny dla małych dzieci bo on jest niekapkiem ![]() laski co do nocek to obyscie miały racje ale ja wiem, ze to jednorazowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ojej... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Rano czulam sie jak z krzyza zdjeta bo wiekszosc nocy musialam go nosic, inaczej ryczal... Tz wzial go na spacer o 7 i wrocili o 10, ale okazalo sie ze maly spal na spacerze tylko pol godziny... ![]() Ja dawalam biszkopta i nic malemu nie bylo. Okazjonalnie ma rzadkie kupy. Wczoraj naprzyklad byla normalna taka plastelinowata koloru sloiczka ktory zjadl a dzisiaj po rannym spacerze dosc mocno luzna i zolciotka jak wielkanocne kurczaki ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.