|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze
Aga, wszystkie kolory pasuja do ciemnych mebli. Sama planuje takie miec, w sensie ciemnie.
Aluska, idz do marketu budowlanego, tam sa probki kolorow, na bank znajdziesz cos podobnego. wiem, ze sa takie probki na kartonikach i podklada sie je pod 3 strumienie swiatla - dziennie, zolte i biale. kolory wychodza totalnie roznie, wiec tez oswietlenie trzeba przemyslec. |
|
|
|
|
#1442 |
|
Przyczajenie
|
Wiem, wiem w tym tygodniu będę szukac farb...ale zastanawiam się czy nie dobrac jakiegos innego koloru niz jasny bez. co o Tym sadzisz????
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Moze jasniutki fiolet? Fajne jest laczenie tych samych kolorow o roznych barwach.
jesli chcesz pokoj bardziej ciemny, to szary. Moze byc tez bialy, |
|
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze powiedziawszy nie bardzo podoba mi się ten róż w połączeniu z kolorem mebli. Otwórz te wcześniej zamieszczone wizualizacje z Net+ w programie do grafiki (photoshop, gimp itp). Wejdź na stronę z farbami, poszukaj wzorników, ściągnij te zdjęcia i też otwórz je w programie. Następnie wypełnij kolorem ze wzorników ściany i wtedy otrzymasz najlepsze możliwe porównanie w takiej sytuacji (sprawdzanie na żywo jest pewniejszą metodą, bo na każdym komputerze kolory mogą wyglądać trochę inaczej).
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Przyczajenie
|
Pięknie!
Ja mam też dylemat, z różem - POMÓŻCIE ! W dużym pokoju ok. 25m -mam ściany w kolorze różu (Nobile nr 29, kolory lata). Ładny ko,lor. Zaówiłam dwie kanapy w ciemnym brązie i jasnym beżu. Dywan mam srebrzysty z długim włosem, rozjaśnia. A jakie meble, jakie dodatki?????? Proszę doradźcie mi! |
|
|
|
|
#1447 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy!! Nie mam zdolności w łączeniu i dobieraniu kolorów....Na jaki kolor pomalować ściany kiedy na podłodze mam niebieską wykładzinę??? Będę bardzo wdzieczna za pomysły
|
|
|
|
|
#1448 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie bardziej podobają się te meble z brązami i zieleniami, np. - wizualizacja 1 to kolor "bitter chocolate 2" http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtm...er_chocolate_2 - wizualizacja 2 to kolor "soft moss 1" http://www.dulux.pl/c_cs_scheme.shtml?name=soft_moss_1 To oczywiście moje subiektywne odczucia, więc nic nie narzucam, ale zachęcam do wypróbowania kilku innych kolorów zanim się na coś ostatecznie zdecydujesz. ![]() Cytat:
Neutralnym połączeniem byłby białe/szare ściany z np. czarnymi wstawkami. Możesz też wybrać na np. jedną ścianę jakiś inny odcień błękitu lub wybrać coś jakieś ciepłe kolory - pastelowy żółty, brąz, nawet pomarańczowy lub zielony... Dużo też zależy jakie będzie przeznaczenie tego pokoju. Jak zrobiła Pani powyżej - najlepiej zrobić projekt w programie do aranżacji jak net+ i sprawdzić połączenia kolorystyczne. Edytowane przez millia Czas edycji: 2010-07-29 o 10:59 |
||
|
|
|
|
#1449 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak pomalować ściany???
sweet.
|
|
#1450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Przyczajenie
|
hejka byłam dzisiaj po farby i jednak zdecydowałam sie na farby ze śnieżki koloru wrzosowa dolina i poranna poświata:P ciekawe jak to będzie wygladało na ścianie
hehe teraz mam problem jakie zasłony dobrac chciałabym zrobic cos takiego tylko nie wiem jakich kolorów uzyc!!!! pomozecie????
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja mam taki pomysl zeby 3 sciany pomalowac na roz, taki dosc ciemny a jedna sciane na ktorej prawdopodobnie bedzie stalo biurko i komoda okleic tapeta w zeberke... tylko ze tapeta jest dosc droga ;/ A poza tym czy ktoras z Was robi pokoj sama? bo ja chyba bede skazana na samodzielny remont a nigdy tego nie robilam i bardzo sie boje ze mi cos nie wyjdzie i pokaza sie duze smugi czy cos..;/ po za tym boje sie jeszcze bardziej tapety bo wydaje mi sie ze w tym trezba btyc dosc precyzyjnym. Czy ktos jest w takiej sytuacji jak ja?
|
|
#1453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://img137.imageshack.us/img137/5454/zebrao.jpg a ja już wysiadam ![]() Może wybierz jakiś subtelniejszy wzór. ![]() |
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
Oto... bardzo kiepskie zdjęcia mojego pokoiku. To jedyny pokój w całym mieszkaniu, musi spełniać funkcje sypialni, gabinetu i salonu. Jeżeli chodzi o meble to będą takie... z ikei, jasne jak szafa. Chciałam zapytać o ściany. Co radzicie? Łóżko (narożnik) zostaje tam gdzie jest. Myślałam o jakiś fioletach... może tam w łóżkowym kącie coś ciemniejszego, a na innych ścianach jaśniej? Planuję dwa kolory! Pomóżcie!!!!
Białe szafki sa z kuchni i nie zostają w pokoju. Zrobiłam zdjęcia tak jakby panoramicznie...
Walczę o długie włosy! ![]() Piję drożdże od 18.12.2012 Jantar od 22.01.2013 CP od 26.01.2013 Sesa, Nafta, Vatika i inne dobroci - szukam swojego KWC Zrzucam tłuszczyk - od 07.01.2013 Start 70kg Jest 66 kg ![]() Cel 63 kg |
|
|
|
|
#1455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobierając kolory idź do sklepu z farbami po wzorniki i sprawdź jakie kolory będą dobrze wyglądały przy tej kanapie- jest ona dość pstra, więc masz sporo odcieni do wyboru. A tak na serio to myślę, że fiolet wchodzący w śliwkę mógłby się sprawdzić, choć daj go raczej na mocniej naświetloną ścianę. Co do jaśniejszego koloru, to powinien się on różnić od koloru mebli, aby się nie zlewały w jedno. Jeśli nie masz czasu, aby latać po sklepach, to zrób sobie wizualizację w ikea planner z symulacjami różnych kolorów ścian. Zwykle do takich rzeczy polecam power net+, bo wiem że tam da się nakładać kolory na ściany, ale skoro masz meble z Ikei to zacznij od ich programu i sprawdź czy mają taką opcję.
|
|
|
|
|
|
#1456 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie, dziewczyny wiecie może czy istnieje jakiś program do wizualizacji wnętrz, gdzie można zamieścić meble z IKEA i nałożyć różne kolory ścian, bo w programie Ikea Planner nie ma mozliwości zmian kolorów ścian (przynajmniej ja tego nie wiem) a w innych programach nie ma mebli z Ikea.
|
|
|
|
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja również mam problem z doborem koloru W moim przypadku chodzi o przedpokój. Jest on przestonny, meble ktore się w nim znajdują są w kolorze szarym, z lekko niebieską poświatą (?) która słabo rzuca się w oczy. Na podłodze leży szara wykładzina. Chciałabym to pomieszczenie jakoś rozweselić. Aktualnie ściany są białe, z tym że nie są one gładkie tylko takie jakby "kamienie" a "fugi" między nimi są szare nie umiem tego dokladniej opisać, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Jeszcze nie przeprowadzilam się do tego mieszkania więc na razie nie mogę wstawić zdjęć. Myśłałam o pomalowaniu ściań na cytrynowo, a kamieni na pastelowy pomarańcz... Tylko nie wiem czy będzie pasować. Może macie jakiś lepszy pomysł? Pomóżcie
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Mam dość dużą kuchnię-7x3. Jest pomalowana na żółto. Chcę jedną ścianę pomalować na inny kolor, żeby optycznie pomniejszyć pomieszczenie. Meble są niebiesko-brązowe. Jaki kolor może być tej ściany.?
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
aluska81 Hej, my właśnie mamy pomalowane ściany Wrzosowa Dolina i jesteśmy z siostrą bardzo zadowolone. Do tego dobrałyśmy Zapach Lata wymieszany z białą farba bo na ścianie był zbyt intensywny. Teraz wyszedł taki morelowo-łososiowy w zależności od światła. Powiem Ci ze trzeba uważać z kolorami bo o ile ciemne wychodzą tak samo to jasne już trzeba spróbować otworzyć w sklepie bez uszkadzania plomby
daj znać jak prezentuje się ta Poranna Poświata.Acha, extra wyglądają na tej ciemnej ścianie nasza sosnowa szafa i półki!
Edytowane przez klaudetka Czas edycji: 2010-08-12 o 14:42 |
|
|
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Raczkowanie
|
pomalowałam sciany w kuchni na kolor waniliowy i nie wiem jaki kolor dodatków i rolety do tego dobrać, dodam że meble są w ciemnym odcieniu wenge.czy niebieski wchodzi w grę?z góry dziekuję za każdą podpowiedz.
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Przyczajenie
|
jaki kolor sciany?
Hej, chcialabym sie zapytac jaki kolor pasowal by do tapety w zebre? tylko mama nie pozwala mi na szary.;/ meble mam koloru 'olcha' .
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jaki kolor sciany?
hm na czarny pewnie tez nie pozwoli?
Na ilu scianach masz te tapete? jesli na jednej to ja bym zrobila jedna cos w pomarancz a reszte biale.. Ostatnio lubie sterylnie
|
|
|
|
|
#1464 |
|
Przyczajenie
|
Robie remont pokoju.Mam 17 lat.Chciałabym pomalować 2 ściany na jaskrawy róż i 2 na fiolet(albo inny kolor).Wiem,że niektórzy napiszą że różowy to dla dziecka,ja chce taki intensywny.
Co o tym sądzicie?Na jednej ścianie gdzie by miał być kolor j.różowy chce przykleić fototapetę 2 na 2 Marilyn Monroe czarno -białą.Mam jasne meblem,które teraz oczyszczam z lakieru.Na jaki kolor pomalować meble??Pozdrawiam i czekam na ciekawe propozycje
|
|
|
|
|
#1465 |
|
czasem troszkę winny
|
Dot.: Jak farba do jaskrawego rózu?:)
ja postawiłabym na czerń o ile w pokoju nie będzie wtedy za ciemno
![]() a jeżeli pokój jest ogólnie ciemny to całe meble na biało. moim zdaniem róże, fiolety a tym bardziej "firmowe brązy" nie wchodzą w grę. ale to oczywiście kwestia gustu
|
|
#1466 |
|
Chi~
|
Ja proponuję resztę ścian na biało, jasnoszaro, lawendowo, albo kontrastowo - na zielono. Meble powinny być białe, we wszystkich podanych przeze mnie kompozycjach, myślę, że ściany będą na tyle rażące, że reszta powinna być tylko dopełnieniem.
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
na zielono taki z dekorala jest chyba "zielone wzgorze" sie nazywa ladnie sie komponuje z fuksja i różem
|
|
|
|
|
#1468 |
|
Przyczajenie
|
a co myślicie o 2 ścianach ten jaskrawy róż i dwie ściany wrzosowy.a meble na cappucino albo caffe late?
![]() Biały na meble raczej odpada mam koty i obawiam się,że jeśli nawet będę dbała nie ciekawie będzie to wyglądać
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
Mam bardzo mały pokój i niedługo planowany jest remont. Jaki kolor ścian optycznie go powiększy?
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Raczkowanie
|
cięzko się tu doczekać porad
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

chciałabym zrobic cos takiego tylko nie wiem jakich kolorów uzyc!!!! pomozecie????

nie umiem tego dokladniej opisać, mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi. Jeszcze nie przeprowadzilam się do tego mieszkania więc na razie nie mogę wstawić zdjęć. Myśłałam o pomalowaniu ściań na cytrynowo, a kamieni na pastelowy pomarańcz... Tylko nie wiem czy będzie pasować. Może macie jakiś lepszy pomysł? Pomóżcie
Na ilu scianach masz te tapete? jesli na jednej to ja bym zrobila jedna cos w pomarancz a reszte biale.. Ostatnio lubie sterylnie