|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1261 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 420
|
Dot.: jak najbardziej "ruda" farba do w³osów
Meldujê siê w gronie marchewek
![]() Po latach noszenia czerni,ciemnych br±zów,czekolad itp zdecydowa³am sie na co¶ weselszego,niestety z ka¿dym myciem w³osy staj± siê ja¶niejsze,podobno to efekt wcze¶niejszej dekoloryzacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chociaz ja niestety, ale przesadzi³am z tym myciem po 2 razy dziennie i teraz mam w³a¶nie w³osy mocno przet³uszczaj±ce siê ![]() ![]() ![]() fakt, zapach chemiczny ma vitalitys, ale ja nie zauwa¿y³am ró¿nicy w porownaniu do innych farb. kathy farbuj siê, kobieto, bo siê doczekaæ ju¿ nie mogê ![]() kto¶ oprócz mnie odniós³ wra¿enie, ¿e post o farbach z allegro to reklama ??
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 183
|
virtual_luv po prostu piêknie!
![]()
#1264 |
Raczkowanie
|
virtual_luv piêkny kolor
![]() Farbowa³a¶ u fryzjera czy w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
julianna-p
no!! ju¿ po farbowaniu, wklejam fotkê. Kolorek wyszed³ tak jak po Majirel 7.44, tylko ¿e Revlon 7.44 choc przypomina w ka¿dym aspekcie Majirel jest jednak ³agodniejszy i zdecydowanie mniej ¶mierdz±cy, skóra g³owy te¿ nie piek³a jak w przypadku np. Artego. Bêdê informowac jak siê sp³ukuje a i na w³osach mocno rozja¶nionych wyszed³ odrobinê ja¶niejsz - ale to nie przeszkadza.
#1266 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 150
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
gingerbabe:
![]()
#1268 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 993
|
To ja poka¿ê co mi wysz³o na g³owie po zafarbowaniu l'oreal feria preference kolor Mango. Wcze¶niej mia³am pofarbowane wellatonem - mleczna czekolada, a koñce w³osów mia³am ciemnobr±zowe, bo niestety mimo dekoloryzacji czarny nie chcia³ siê ca³kiem "pu¶ciæ"
![]()
#1269 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
kasiax. -> super kolorek
![]() czyli, ¿e i ciemniejsze w³oski mango chwyci. Teraz mam ochotê na jaki¶ ciemniejszy kolorek, ale my¶lê, ¿e potem wrócê do rudych, najlepiej bez dekoloryzacji |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
kathy - piêkny kolorek, teraz mam prawie identyczny, tylko niestety zacz±³ b³yskaæ czerwieni±
![]() ![]() ![]() witam Nowe Dziewczyny, ¶liczne kolorki macie na g³owach ![]() pytanie do ekspertek od delii -> nie zczerwieniej po niej bardziej??? ![]() tej saszetki boje sie bardziej ni¿ farby do w³osów ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
julianna-p
delia szampon ,,rudy,, w saszetce wychodzi bardzo podobnie do 7.44 w majirelu - trochê mniej intensywny, taki bardziej stonowany, u¿ywa³am z 4 razy u mnie do 2, 3 myc, na moich w³osach ku wielkiemu zdziwieniu wychodzi bardzo równo - jednak aplikujê 2 x po 20 min tak jak polecaj± na saszetce
![]() |
#1272 |
Raczkowanie
|
Plizzz napisz czym farbowalas wlosieta, kolor wymiata!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Raczkowanie
|
Nie zaczerwieniejesz-na pewno.!!!!!!!!!
Ja dzi¶ nak³adam Deliê, czekam do wrze¶nia z trwa³ym farbowaniem. Zrobiê fotkê przed i po i wrzucê jak nie dzi¶ to jutro |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
julianna-p
jak siê boisz efektu Deli to sprawd¼ na kosmyku w³osów
#1275 |
Raczkowanie
|
Ja parê dni temu u¿ywa³am Deli i znowu wysz³o super
![]() Ale ju¿ siê nie mogê farbowania doczekaæ. W szafie czeka mango i p³omienna iskra. Jak my¶licie któr± ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
Ja mia³am w³a¶nie Iskre ju¿ kupion±, ale jak ostatnio by³am w rossmanie to promocja na Mango by³a to sobie kupi³am :P
I teraz nie wiem która sie farbowaæ :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 366
|
Hej dziewczyny, ja rowniez mam rude- ostro rude. Tak jak moja poprzedniczka farbowalam Majirel, ale stwierdzilam ze po niej kolor nie jest tak gleboki jak po farbie Renee Blanche- blond papryka (mega rudy). renne Blanche jest moim faworytem nr 1 !!! wlosy sa jak jedwab mieciutkie i kolorek dluzej sie trzyma , bo po Majirel dosc szybko sie spral. Generalnie nigdy nie farbowalam farbami z polek sklepowych, gdyz znajomy twierdzi iz nie uzyskalabym nigdy takiego efektu rudosci jak na tych fryzjerskich.. i mozliwe ze ma racje, gdyz moja mama farbuje tymi farbami typu Feria, vella itp i kolorek nigdy nie byl tak cudny jak moj. Musze z przykroscia tylko stwierdzic ze kiedys wlosy mialam piekne i geste a teraz juz az tak cudne nie sa. Koloryzacja robi swoje, no a staram sie nie katowac ich az tak dlatego farbuje wlosy przecietnie co 2,5- 3 miesiace..Juz myslalam zeby wrocic do mojego poprzedniego koloru (braz) chociaz na chwilke... ale jak pomysle ze znowu po jakims roku chcialabym wrocic do rudosci to chyba wiecej szkody moglaby przyniesc taka zmiana...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na w±tku dziewczyny pisa³y, ¿e obie farby wychodz± podobnie wiêc we¼ pierwsz± z brzegu a nastêpn± zu¿yjesz przy kolejnym farbowaniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Raczkowanie
|
Dla zainteresowanych jak wychodzi na w³osach Delia rudy wrzucam fotki.
Dwie pierwsze w rozpuszczonych w³osach przed farbowaniem, fotki z spiêtymi w³osami (s± mokre, grzywka sucha) po na³o¿eniu szamponetki. Edytowane przez gingerbabe Czas edycji: 2010-08-21 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
paatissiaa:
z tego co piszecie p³omienna iskra - to typowo ruda farba bez po¶wiaty czerwieni? czy dobrze zrozumia³am? julcia_bleble: Rene Blanche - s³ysza³am ¿e nie ma fajnych rudo¶ci a tu piszesz o ,,blond papryka,, czy mog³a by¶ dodaæ fotkê w³osów po tej farbie. gingerbabe: bardzo ³adnie wysz³o - do ilu myc trzyma siê farba, bo u mnie praktycznie po 2 myciach jest ca³kiem sp³ukana
#1282 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie najlepsza jest Joanna. Marion nie ³apie równo nie pokrywa mi te¿ do koñca odrostów a w³osy s± strasznie suche. Delia od¶wie¿am kolor od czasu do czasu, gdyby Delia zrobi³a farbê trwa³± w tym samym kolorze to by³by to mój faworyt. U mnie Iskra nie wchodzi w czerwieñ Edytowane przez gingerbabe Czas edycji: 2010-08-21 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Wtajemniczenie
|
kathy dziêki za rady
![]() ![]() ginger baaardzo dziêkujê ![]() ![]() ![]() faktycznie rene blanche wychodz± ³adnie, ale dot±d widzia³am tylko blondy ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1284 |
Zakorzenienie
|
w³a¶nie umy³am w³osy 1 raz po farbowaniy Revlonem (farbowa³am w czwartek rano) - w³oski zja¶nia³y ale farba siê nie zmy³a z koñcówek, efekt jest jeszcze lepszy - dobra nie wpadam w zachwyt - na pasemkach trochê przebija blond ale naprawdê jest nie¼le, zobaczymy jak bêdzie dalej, najbardziej bojê siê 2 mycia bo zawsze wtedy wszystko sp³ywa³o z koñcówek
![]()
#1285 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 366
|
dziewczyny, jakos na dniach bede miala wlosy robione farba renne- biondo papryka wiec wstawie Wam fotke do objerzenia. Tylko zastanawiam sie wlasnie czy robic czy jeszcze odczekac troche (chociaz mam juz dosc widoczny odrost) bo jade do cieplych krajow i szkoda mi troche bo slonce znowu wypali kolorek no i woda morska... ehh.. w kazdym razie jak zrobie to Wam wkleje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
ruda farba
To mo¿e zacznê od pocz±tku. Na mój naturalny kolor - ciemny br±z nalozylam farbe garnier color naturals miedziana czerwien. Wyszedl mi czerwony. Gdy troche mi sie juz splukal nalozylam garnier 100% kolor z³ocisty miedziany blond. Na poczatku zrobil sie intensywny czerwony jednak teraz gdy sie doplukal robi sie powoli pomaranczowo rudy, czyli taki jak chcialam. Teraz chce znowu zafarbowac wlosy tylko nie wiem jak± farbe kupic zeby odrazu wyszedl mi pomaranczowo rudy, miedziany. Myslicie ze jak naloze jeszcze raz miedziany blond to wyjdzie mi w koncu pomaranczowy rudy czy doradzacie mi zupelnie inna farbê?
Z góry dziêki za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
Dot.: ruda farba
Edytowane przez gingerbabe Czas edycji: 2010-08-22 o 18:52 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 305
|
Co do Venity- niestety nie jestem zadowolona
![]() ![]() ja tez mam pytanie je¶li chodzi o odcieñ ![]() ![]() ![]() ![]() wklejam swoje zdjecie- przepraszam z gory za mine xD
![]() Edytowane przez CherieK Czas edycji: 2010-08-23 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi siê ¿e twój kolor to miedziany br±z ja kiedy¶ osi±gnê³am podobny efekt Majirell nr 8.34 ale wiadomo ¿e na ka¿dych w³osach wychodzi inaczej, je te¿ nie lubiê czerwonych refleksów - ale np. Venita Chna wychodzi na moich w³osach miedziana nie czerwona
![]()
#1290 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 305
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czerwone wlosy pasuj± tylko do idealnej cery ![]() miedziany br±z.. nigdy nad tym nie myslalam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.