|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na gg, część XX
I mam Cie tak blisko, tak blisko siebie... i mimo to, mam świadomość że to tylko kwestia czasu, bo przecież ja umiem wszystko tak ładnie spier..lić.
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
Kochane ![]() a gdy będę w nieprzyzwoicie krótkiej sukience Ty wciąż będziesz patrzył mi w oczy. wtedy uwierzę. chciałabym móc otworzyć ostatnią stronę i dowiedzieć się, czy na końcu będzie "and they lived happily ever after". bardzo niewysłane smsy do ciebie, zapisane w wersjach roboczych. Świat zwariował do reszty i prosi się o to by go nienawidzić. Zastanawiam się, co powiem kiedyś córce, gdy zapyta czy Tata był największą miłością mego życia. Wiem, że będę musiała usiąść z nią wtedy na kolanach i powiedzieć: To najbardziej udana i spełniona miłość mojego życia. Przyniosła mi wiele piękna i szczęścia, były wzloty i chwile stresujące, dał mi wszystko nie żądając niczego w zamian. Ale nie, nie był on największą miłością mojego życia. Bo wiesz, córciu, największa miłość przynosi przede wszystkim bezinteresowność, tak wielką, że nawet miłości w zamian nie oczekujesz.
|
#4863 |
|
Raczkowanie
|
'Bo twój świat wyznaczają ludzie, których się spotyka, zdarzenia w których się uczestniczy i wspomnienia, które chce się mieć.'
'Nawet niebo płacze, zaglądając przez okno do jej pokoju, konsekwentnie zmazując uśmiech z twarzy.' 'Bo miłość nie jest racjonalna. Na całe, ****a, szczęście' 'Wyspowiadać się, wymyślić sobie pokutę i nie musieć przyrzekać poprawy, trochę usprawiedliwić, trochę się pożalić, ale przede wszystkim przekonać się, że to nieprawda, iż ona jest z Księżyca a cała reszta z Jupitera.'
|
#4864 |
|
Raczkowanie
|
A Ty , kiedy ostatni raz powiedziałeś jej ,
że ją kochasz ? My - nie zawsze oznacza parę szczęśliwych zakochańców . On zawsze powtarzał , że ma najpiękniejsze oczy . Kiedyś zniewalający uśmiech . Dziś pogarda do jego ust .
|
|
#4865 |
|
Raczkowanie
|
xxgroszek07xx - łaa, zachwycająca!
Paralogiczna - aj, tęskniłam już tak bardzo! <3 poprostuAsiss - mam Cię w opisie. __________ A dzisiaj do sklepu poszłam Grochowską, nie Krakowską jak zawsze, ani Demską, choć tak byłoby szybciej. Poszłam Grochowską, skręcając w park. Ten w którym jesienią zbieraliśmy kasztany, a w zimie tańczyliśmy na zamarzniętej tafli stawu. Tam, pod dębami stała nasza ławeczka, wciąż biała. Przysiadłam na niej bezsilnie żałując tylko tego, że wypuściłam Cię wówczas z moich ramion. Ale czy wiedziałam, że na zawsze? Cała moja duma upadła między zdaniem 'wciąż Cię kocham' a słowem 'wróć' Nie wiem, jak opisać Ci, ile dałabym by tak żyć.
|
|
#4866 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje
![]() __ szukam słów pośród milczenia on szuka jedynie milczenia nie tylko w tobie kochałam się w księżycu także moje myśli biegną twoim torem ja kaskaderka miłości wiruję między twoimi palcami uciekam przed świtem skaczę z wielkiej piramidy słów na rozpiętą w dole twoją obojętność |
|
|
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
Tak jak siedzieliśmy wtedy,tak jak wtedy przysięgałeś,że nie powiesz mi 'żegnaj'. Ja stoję tutaj sama,ale jednak z kimś. W objęciach.Próbuję uświadomić sobie,chociaż wiem,że to nie prawda. Że w tych ramionach jest mi lepiej niż w Twoich. Okey,wychodzę już z transu! Nie kocham Go! Kocham Ciebie!
|
|
|
|
#4868 |
|
Rozeznanie
|
siemcia robaczki <3
![]() wróciłam już z koloni wczoraj, ale byłam zbyt zmęczona, żeby tu luknąć. Więc dzisiaj nadrabiam zaległości. ![]() ![]() Chodź roztopmy się w uczuciach jak kostka cukru w gorącej herbacie. Jesteś moim szczęśliwym asem w grze o miłości. Wyczekuję na jednego sms o treści " cześć maleńka. kocham Cię jak nigdy nikogo " to by było coś. - no a jednak marzenia się spełniają. ![]() - a Ty naprawdę mnie kochasz? - Kocham Cię i to bardzo. Nigdy tak się nie czułem, nigdy tak dużo o kimś nie myślałem, nigdy nikogo nie miałem przed oczyma jak szłem spać. - Ło. to jest dopiero coś. Gdy słyszałam od Ciebie na każdym posiłku na stołówce " smacznego " już nie mogłam się powstrzymać, musiałam Cię schrupać.
Edytowane przez your blue eyes Czas edycji: 2010-08-23 o 10:01 |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
_mandarynka, beautiful lie - d z i ę k u j ę
wyjdziesz za mnie? przyjaciel na zawsze. ucieka w świat wyobraźni. W tym świecie płyty robi się tak jak naleśniki. czasy są ciężkie dla marzycieli. robiąc coś dla innych nie licz na zysk. pomyśl jakie to miłe móc być pomocnym człowiekiem. wiem, ze jutro też chcę obudzić się widząc Twój uśmiech. dostałam wytyczne od samego Boga aby Cię unikać. uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia. Czasem nasze ręce są zbyt krótkie, by sięgnąć to jabłko, którego tak zachłannie pragniemy; mówią, by podnieść te, co już na ziemię spadły - ale co wtedy, kiedy wszystkie zgniły? Mam wrażenie, że nawet powiewające na wietrze firanki ze mnie drwią. |
|
|
|
#4870 |
|
Rozeznanie
|
poprostuAsiss & boundlessly - bierzcie, bierzcie Mysze.
![]() 'Gdy widzę Twój uśmiech, to nie potrafię opanować swojego. Gdy napotykam Twój wzrok, nie potrafię kontrolować mojego. To dziwna układanka, ale wszystko, co między nami, jest co najmniej dziwne.' 'Patrzył się na nią jak na swojego prywatnego Boga. Jak na wysoką, migoczącą gwiazdę. I choć było wiele innych, on widział tylko jedną - jemu przypisaną.' 'Ona - cicha, szara i nie wyróżniająca się. On - znany, przystojny i pewny siebie. Północ i południe. Dwa magnesy, które przyciągają się jak dwa odległe, zupełnie różne bieguny.' '.. natomiast każde zauroczenie, każda miłość ( nawet nieszczęśliwa czy ta, której teraz się wstydzę) coś mi dały. Uzupełniałam się. Uświadomiłam sobie, że moje życie zależy ode mnie. Bo jest moje, nikogo innego.'
|
#4871 |
|
Rozeznanie
|
wreszcie jesteś
[1=d2e46fae7a8bd3e7aa12085 ac3bd7c19be148b8a_5f21ff7 27c733;21526861]otojest - okradłam doszczętnie .♥[/QUOTE] kocham jak mnie okradacie <3 i wish i could record my dreams,
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
' staram się wrócić do tych chwil, kiedy było nam łatwiej.
obróć sie choć raz i na mnie spójrz! Pomóżmy miłosci, bo brakuje jej sił. buduję domek z kart z uczuć jakimi mnie darzysz co dnia. buduję cały świat z uśmiechów i myśli, których tak bardzo mi brak. wystarczyło jedno słowo i to wszystko zniknęło od tak. zbyt wiele powiedziałam juz, a uzylam tylko kilku prostych słow. ' dziekuje.
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
|
|
|
#4873 |
|
Zadomowienie
|
1. chcę mieć to szybko, wszystko albo nic wiesz tak wyszło .
2. zamierzam być szczęśliwa . cholernie szczęśliwa ! .
|
#4874 |
|
Zadomowienie
|
a gdzie uczucia?
w środku, nie na tapecie. ten ból miał dać mi sił, a nie przysporzyć mocy złych. bezbarwnym lakierem, maluję po niebie. przecież wiesz jak się czuję, nie próbuj tego naprawić innym bólem.
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
nieszczęśliwa, też mi coś!
ostatecznie sama była sobie winna. kiedy się ma osiemnaście lat, cały świat u stóp, urodę i całą tę resztę nie rzuca się wszystkiego dla kogoś tak beznadziejnego, jak mężczyzna. i znów wstanę rano pociągając tuszem rzęsy, powiem do siebie: Jesteś gotowa, by ponownie się rozczarować... ![]() wbrew pozorom, podoba mi się Twoje podejście do sprawy, też chciałabym mieć na to wszystko wyj*bane.
|
|
#4876 |
|
Przyczajenie
|
` Marzę o cofnięciu czasu. Chciałbym wrócić na pewne rozstaje dróg w swoim życiu, jeszcze raz przeczytać uważnie napisy na drogowskazach i pójść w innym kierunku. ` Wolę szaleńca, który o 4 nad ranem obudzi mnie żeby pójść ze mną na wschód słońca, niż romantyka, który przyniesie mi śniadanie do łóżka. `Kobieta nie może być szczęśliwa, jeżeli nie ma kogoś, kto by ją na rękach nosił. -Chciałabym być truskawką. -Dlaczego akurat truskawką.? -Bo powiedziałeś kiedyś, że kochasz truskawki... ` -Skąd wiesz, że to właśnie Ten -Bo, gdy Cię widzi to od razu się uśmiecha. ` Czekać. Czy to to samo, co tęsknić? Nie. Dla mnie nie. Przy czekaniu nie budzę się o 5 rano, rezygnując z najlepszych snów. Przy czekaniu mleko nie traci dla mnie smaku. Przy tęsknocie tak... ` - Jeżeli ludzie mają być ze sobą , to mimo wszystko będą - Też tak myślę . ` co to znaczy kochać mężczyznę ? to znaczy kochać go na przekór sobie, na przekór niemu, na przekór całemu światu. to znaczy kochać go sposób, na który nikt nie ma wpływu ` Bez Ciebie życie nie miałoby sensu. ` kiedy jest bardzo, bardzo smutno, pomyśl co Cię martwiło 3 lata temu o tej samej porze. nie pamiętasz? no właśnie. ` Czym są wspomnienia? Każde z nich, te większe, jak i te mniejsze, mają swój kolor, zapach, smak. Niektóre spływają delikatnie na dno duszy a inne zarysowują się w niej zapamiętale, nie pytając nas o zdanie. ` - Na pustyni jest się trochę samotnym. - Równie samotnym jest się wśród ludzi. -uwielbiam Cię. -pff. ja to uwielbiam czekoladę, herbatę, rodzynki i żelki. Ciebie kocham. ` puścić muzykę głośniej i zapomnieć o tym głupim świecie; ) ` "Kobiety mają siłę, która zadziwia mężczyzn. Uśmiechają się, kiedy chcą krzyczeć, śpiewają - kiedy chcą płakać, płaczą - kiedy są szczęśliwe i śmieją się - kiedy są zdenerwowane" ` - moje serce obawia się cierpień. - powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. ` z życiem jak na lodowisku - jedziesz. byle do przodu. jak się wywrócisz to wstaniesz. a jeśli masz partnera on nigdy nie pozwoli ci upaść. a jeśli tak się stanie to oboje się wywrócicie. i oboje wstaniecie. i zawsze będzie wam ciepło. bo razem. zamknięta. zakuta. zaplątana. -Ależ proszę pana dlaczego pan nie wierzy? -A Pani od razu uwierzyła w Anioły? I myślisz, że odgłos tych łez sprawi, że on się odwróci? Że zauważy i zakocha się? Może i się zakocha... Może i już jest zakochany... Ale nie w tobie. "..I zamlicz, gdy mówisz, że jesteś czlowiekiem, gdy tak bardzo nienawidzisz.. Idziemy przez świat samotnie, ale jeśli mamy to szczęście, to przez jedną, krótką chwilę należymy do kogoś i ta jedna chwila pozwala nam przetrwać całe wypełnione samotnością życie. Uwielbiała o nim mówić..Mogła to robić godzinami a za każdym razem gdy to robiła oczy jej błyszczały a usta same układały sie w uśmiech.. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Wiem też, że tych złych chwil się trochę nazbierało, Lecz Twoje serduszko mnie kochać nie przestało. Głęboko wierzę w naszą miłość, która nie zna granic, Bo to właśnie dla niej nie chcemy się ranić. I mimo wszystko - czy jest dobrze czy źle, Ja i tak zawsze będę KOCHAŁA CIĘ! Nie obiecuję ci, że zapomnisz. Nigdy nie zapomnisz, ale nauczysz się żyć z tą świadomością. Będziesz mogła patrzeć na niego i słuchać jego głosu, a później odejdziesz, by pocałować człowieka, który zastąpi jego miejsce... Nie obiecuję ci, że już nigdy nie będziesz o nim myślała. Będziesz, ale ze spokojem...Obiecuję ci, że nauczysz się żyć bez niego. I nie potrzebujesz nikogo, bo sama to potrafisz. Kochamy, tracimy, pragniemy, żałujemy, wracamy, tęsknimy,zakochujemy, nienawidzimy, lubimy, przyzwyczajamy, spożywamy, spóźniamy,wydalamy, piszemy, gramy, myślimy, umieramy, nadużywamy, palimy, pijemy, uzależniamy, upajamy, radujemy, smucimy, śmiejemy, płaczemy, rozpaczamy, uczymy, śpiewamy, myjemy, biegamy, jeździmy, tańczymy, mokniemy, opalamy, znosimy niewygody, zarabiamy, bankrutujemy, machamy, dotykamy, przytulamy, całujemy, krzywdzimy, naprawiamy, niszczymy, nucimy, gotujemy, znęcamy, rozmawiamy, krzyczymy, smsujemy, dzwonimy, wylegujemy się, śpimy, kradniemy, oddajemy, nie zgadzamy, sprzeciwiamy, dyskutujemy, śnimy, przebywamy, wychodzimy, zamykamy,znikamy. bajka się skończyła. królewna nie wytrzymała psychicznie.` Głośno wyklinając miłość ukradkiem błagam by przyszła. Na dzień, godzinę, minutę. Sekundę... "Bawisz się słowami.Upajasz się nimi. Słowami chcesz zastąpić normalne, ludzkie uczucia, których w tobie nie ma." ona posiada już wprawę w pożegnaniach i zakończeniach. z rozczarowaniem, zawodem i gonitwą uczuć. w porządku, przyznaję. myślę o tobie codziennie w każdej sekundzie. uwielbiam o Tobie mówić. kiedy Cię przytulam, marzę o Tym, by już nigdy nie wypuścić Cię z rąk. śnię o Tobie każdej nocy. zawsze gorączkuję gdy Cię widzę i jestem zupełnie, całkowicie w Tobie zakochana. Niektórych uspokaja papieros. Niektórzy zaglądają na dno kieliszka. A mnie? Mnie wystarczy błękit Twych oczu. W nich znajduję morze spokoju. Niekiedy zaufanie nabiera się po kilku minutach znajomości- widać wtedy takie światełko w oczach, które mówi "nie bój się". Po czym razem buduje się od fundamentu, cegiełka po cegiełce ~ZAUFANIE~ przez duże Z. A czasem wystarczy spojrzeć w oczy człowiekowi, by wiedzieć, że owego zaufania u nas nie zdobędzie. Nagle wokół nas tworzy się bariera wielka niczym Mount Everest, której ta osoba nie zdoła zdobyć. Chciałabym, aby motyle, które odleciały z mojego brzucha, usiadły na Twoich powiekach i pomogły Ci otworzyć oczy, abyś zobaczył co straciłeś...
"Czas przemija nawet wtedy, kiedy wydaje się to niemożliwe. Nawet wtedy, kiedy rytmiczne drganie wskazówki sekundowej zegara wywołuje pulsujący ból. Czas przemija nierówno - raz rwie przed siebie, to znów niemiłosiernie się dłuży - ale mimo to przemija. Nawet mnie to dotyczy."
Edytowane przez ihearyourwhisper Czas edycji: 2010-08-23 o 11:15 |
|
|
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam bardzo.
Kłaniam się niezmiennie najlepszym. Mam ochotę przesiedzieć życie w Twoim sercu oddalony o dwa serca dwa słowa i mocny ból To już kolejny świt bez Twoich słów na Dzień Dobry. Dopiero, kiedy zostawił mnie samą, przekonałam się, jak naprawdę wygląda nic.
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo za wszystkie pochwały. <3
____ przed snem odsuwam się od Ciebie jak najdalej, jakbym się bała, że usłyszysz moje myśli. masz centymetr do mojego łóżka, albo zostajesz, ale spadasz wraz ze skrzypiącą podłogą. płomienie bawią się sobą nawzajem, oplatają siebie ciepłem i nic nie mówią tylko oszpecają nasze zakochane twarze. i 'nie kocham cię' brzmi jak białe kłamstwo ratujące serce, duszę i moje ciało przed napadami rozpaczy. serce roztrzaskane, zwyczajnie jak porcelanowe filiżanki. patrzę przez wiatr i jakbym Cię widziała chociaż kule gradowe spadają wprost na moją głowę. deszcz spada na moją głowę, jakby chciał mi o czymś przypomnieć, jakby za wszelką cenę chciał udawać łzy na moim policzku.
|
#4880 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny! od dawna zamierzałam się odezwać, ponieważ uwielbiam was czytać.
także mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie troszkę miejsca ![]() teraz coś ode mnie. Nie zamienisz jej na lepsza... Wiem, że się nie poddam, nawet kiedy się wywracam. /eldo. Nie wierz słowa, one tak często ranią. I nawet gdybym zdobyła milion dolarów, było by to niczym przy twojej miłości. Prosta obsługa: przytul, pokochaj, zostań na zawsze. ]Mistrz ciętej riposty. Mówisz, że masz dość. To czemu nie słysze jak odchodzisz? |
|
|
|
#4881 |
|
Raczkowanie
|
agatka944, einhell - po raz setny. NA TEJ STRONIE DODAJEMY OPISY WŁASNEJ TWÓRCZOŚCI, NIE CUDZEJ. a Wy perfidnie podpisujecie się pod czyimiś opisami nie biorąc nawet tego w cudzysłów. Ludzie błagam ogarnijcie się wreszcie.
__ Kiedy Ty się uśmiechasz, ja się uśmiecham. Żyj pełnią życia, nie ważne z kim, nie ważne gdzie, po prostu bądź szczęśliwy. Proszę. Obiecaj mi, że już nigdy uśmiech nie zniknie z Twojej twarzy.
|
|
#4882 |
|
Raczkowanie
|
Paralogiczna - dla Ciebie.
Lubię, gdy kąciki Twoich ust wędrują w góre. W ciągu dnia samotność nie stanowi dla mnie tak wielkiego problemu jak wieczorami i nocami. Czuję się jakby ktoś z całej siły przekręcił mi nóż w sercu. Cześć, mam pytanie.. Czy zostaniesz panem mojego serca? ![]() Zostań, zabierz ode mnie tą samotność, wypełnij pustkę w mym życiu, proszę. każda myśl o Tobie jest dla mnie bolesna. |
|
|
|
#4883 |
|
Przyczajenie
|
MarcelinKaaa, ZakreconaNaMaxa - pożyczam ; D
Dlaczego musi być tak, że zawszę gdy chcę wrócić, jest już za późno. Jak mogłeś pozwolić mi, na to bym umarła z miłości. Wyjdźmy na chwilę z tego świata i zastanówmy się o co w życiu chodzi. Zachowujesz się jak małe dziecko, traktujesz mnie jak zabawkę, na początku cieszysz się, że ją masz, dbasz o nią, później zaczynasz zaniedbywać, rzucać w kąt, w końcu i tak dostajesz nową. |
|
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
Kazdego dnia, staje przed lustrem spatrujac się w swoje odbicie i pocieszam sama siebie, słowami :
" Nie, on nie był ciebie wart!" |
|
|
|
#4885 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za wszystkie pochwały i wyróżnienia.
ciągle w biegu.
a gdyby tak zatrzymać czas ? włączyć STOP. odpocząć. Bóg nie pozwolił mi wygrać wielkiej miłości, bo wiedział, jak ona by mnie zmieniła. będę silna i odporna na wszelkie pokusy. uśmiechem pomaluj mój świat. obojętność sprawia, że świat staje się szary i monotonny.
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() boundlessly xxgroszek07xx LadyBerry_ Nensie happyend zachwycacie <3 . . . ''Chwycił mnie za obie ręce, właściwie miażdżąc moje drobne kości, ale sprawiało mi to dziką satysfakcję.'' Będę się uśmiechać, bo w środku jesteś taki sam - za mocno kochasz - tak, jak ja. Nie szukaj zaufania w kimś, kto każe Ci udowadniać miłość. Nie warto. Nie było Cię, gdy Cię potrzebowałam. Standard. Nie próbuj się bronić słowami, których nie chcesz powiedzieć. I znów zachowuję się jak wtedy, gdy w tym bałaganie nie mogłam znaleźć telefonu. Teraz mam bałagan w życiu i nie mogę znaleźć Ciebie. |
|
|
|
#4887 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
__________________ -Jest w Tobie coś niezwykłego. -Taaa jasne... po takiej ilości alkoholu nawet pomidor jest wyjątkowy. Dzień 105 - Dzisiaj znów zachwycałam się pięknem świata, którego nie zdążyłeś zatruć swoją obecnością... Minęło już tyle dni a ja nawet za Tobą nie tęsknię, chyba po prostu już nic dla mnie nie znaczysz. -Kogoś mi przypominasz. -Pewnie idiotkę, którą w sobie rozkochałeś a potem porzuciłeś.
'Chciałabym znów być dzieckiem. Wesołym, osmarkanym brzdącem, który dopiero co się uczy wiązać buty, wierzy w świętego Mikołaja i nie musi się na każdym kroku rozczarowywać.' "BYŁEM PRZYGOTOWANY NA WSZYSTKO, TYLKO NIE NA CIEBIE" |
|
|
|
#4889 |
|
BAN stały
|
poprostuAsiss
kurka, a to mnie zdziwiłaś ![]() przez ciebie mam takiego ogromnego banana na buzi <3 ...
stop ! no zatrzymaj się do kur.vy nędzy, zatrzymaj się i spójrz na nią, pół roku szykowała się do tego spotkania, a Ty nawet nie raczysz spojrzeć . myślisz ? tęsknisz ? szukasz mojego cienia wszędzie ? fajnie, ale to nie wystarczy, żeby powiedzieć, że kochasz, wiesz ? silne ręce podniosły ją, podniosły ją ręce tego, przez którego upadła, a ona głupia, przez taki mały gest zapomniała o przyczynie upadku. kontuzjowane serducho wydawać by się mogło, że już bić dla niego nie będzie, a tu taki zdziw, jedno przepraszam z jego ust wymazało cała przeszłość . co robisz ? - czekam na lepsze jutro, modląc się o skończenie tragicznego dzisiaj . ... |
|
|
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
świt zapowiada dzień pełen uśmiechów niecierpliwość to pragnienie, którego żadne tłumaczenie nie ugaszą. oczekuję od życia czegoś czego ono nie jest mi w stanie dać. i to idiotyczne oczekiwanie jest celem mojego życia, moją pasją. chcę wierzyć, że dobroć jest coś warta, że miłość postawi ją wysoko, ponad przesądami, że bogactwo nie jest tym, za czym powinniśmy się uganiać, że świat ma jakiś sens, że śmierci nie trzeba się lękać.
'Gdy spodziewasz się najgorszego, otrzymujesz w końcu coś, co nie jest takie złe.' ____Edytowane przez Sharmila Czas edycji: 2010-08-23 o 13:01 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

COMA