Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 11:03   #931
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

witam

tyle naprodukowałyście ze nie mam sił nadrabiać jestem leń
ale zaraz wroce i bede czytac co tam pisałyście

dzisiaj czuje się jak nowo narodzona, spałam do 10:30

ide czytac

a na suwaczku mam 31t to czyli zaczełam 32 tydzien i razem z tym 8 mieciąc????

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:08   #932
Anecka
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

kootekk, wychodzi 8.. wow

Co sadzicie o takich rzeczach?

http://allegro.pl/item1177073161_lam...ygro_krak.html
http://allegro.pl/item1188873651_fis...00_krakow.html

Ciekawa jestem jak wlasnie na dziecko oddzialywują takie rzeczy jak szum drzew czy spiew ptakow..

No i musze nawilzacz powietrza kupic na prad, masakra.. bo te moje na grzejnikach nic nie daja.

Zaraz bede rozek zamawiac ten: http://allegro.pl/item1193389459_sli...t_czarkaz.html

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:11   #933
kootekk
Zakorzenienie

Anecka ja wczoraj zamowiłam taka karuzelke
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...cat=rainforest

przeczytałam recenzje i ponoc super uspokaja dziecko wlasnie odglosami natury,
jakby co to mam tez pozytywke kupiona ale z recenzji wynika ze dzieci uwielbiaja ta karuzelke

ja tez musze nawilzacz kupic, widzialam na allegro taki w kształcie świnki

Stary 2010-08-23, 11:13   #934
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Apoolonia, ja też do Wajlonisa!!! Ale numer- strasznie się cieszę Jesteś z niego zadowolona? Ja też znam tylko relacje koleżanek. Jedna rodziła w lipcu, miała osobną salę z "własną" łazienką, w której 24 na dobę mogła przebywać z mężem, była bardzo zadowolona z opieki. Myślę, zę ja też zdecyduję się na taką salę.
Do szkoły rodzenia będziemy chodzić do Bolszewa do p. Ewy Mishke- podobno super babeczka. Ta koleżanka, co rodziła w lipcu po porodzie pojechała do niej, bo sobie z czymś tam nie radzili przy dzieciaczku i ta położna za 50 złotych przez 2 godziny pokazywała co i jak i rozwiała wszelkie wątpliwości. W czwartek dzwonię umówić się na zajęcia.
to dobrze bo my bedziemy mamy dom tuz kolo Bolszewa i jak bede miala problem z dzieciaczkiem to tez bede mogla do niej podjechac uffff,jakie sa na nia namiary?
Stary 2010-08-23, 11:13   #935
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Irsin, chyba tak jak mojego to przeroslo, ale powoli sie przebudza.. Oby Ci nasi (moj tez narzeczony bo generalnie oficjalnie nie zerwalismy.. takze od 3 lat nosze pierscionek). w koncu dojrzeli..
Swoja droga mowie ostatnio TZ ze wypadaloby cywilny wziac a on ze nie teraz ze moze za kilka lat wiec mowie ze skoro jestesmy narzeczenstwem to chyba nie na cala wiecznosc i do czegos zobbowiazuje ten piersionek i pytanie..
A u mnie odwrotnie.Bo maz nalega na slub, koscielny bo cywilny byl 3 lata temu. A ja nie chce. Nie jestem przekonana Bo to teraz juz z dzieckiem nie to samo, a on by chcial razem ze chrztem. Ja juz po niemiecku slubu nie chce brac, chce po polsku lub w dwoch jezykach, i najlepiej w Polsce. A ze to niemozliwe, wiec narazie odwlekam.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:18   #936
Anecka
Zakorzenienie

o kootekk fajna karuzela, chyba faktycznie lepsza karuzela niz lampka. Swoja droga .. ile dalas za niego? a juz znalazlam..

6 . Odgłosy lasu tropikalnego oraz muzyka Mozarta, Bacha, Beethovena!

KUPIE!

De, mam znajomych z Londynu i ona Polka on Hindus. Slub koscielny wzieli w Polsce (po polsku i angielsku). W Anglii wzieli tak jakby cywilny.. a w Indiach tamten obrzadek mieli

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-23 o 11:21
Stary 2010-08-23, 11:22   #937
Artystka23
Dragonfly

Anecka,moze dorosnie do tego slubu szybciej niz myslisz i Cie zaskoczy
Stary 2010-08-23, 11:22   #938
De28
Wtajemniczenie

Anecka- chcialabym w Polsce, ale nie mam jak.Wszystko musialoby byc w hotelu, bo z rodzina raczej nie mam kontaktu, wiec nawet noclegu by nie bylo. Poza tym kontakty sie pourywaly i nawet nie mialabym gosci z Polski, wiec kompetnie bez sensu robic to w kraju. Tu sa polscy ksieza, wiec moglabym tutaj zrobic w dwoch jezykach ale nie chce, bo znajac niemieckie sluby, znow bedzie tylko siedzenie przy stole i nudzenie sie. A takiego slubu nie chce.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:25   #939
Artystka23
Dragonfly

Agatkia i Apoloonia jak po wczorajszym gradobiciu??mielismy problem z powrotem do domu,a grad zaskoczyl nas na wsi,normalnie bylam przerazona
Stary 2010-08-23, 11:29   #940
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Agatkia i Apoloonia jak po wczorajszym gradobiciu??mielismy problem z powrotem do domu,a grad zaskoczyl nas na wsi,normalnie bylam przerazona
ja byłam w auchan i wybuchła panika wszyscy uciekali do wyjścia!

zapomniałam zamknąć okna w kuchni i trochę popadało
tak samo w piwnicy ale już więcej bo wylałam trzy wiadra wody....

dziś byłam w lumpku i kupiłam fajną czapę i skarpeto-butki (komplet)
oraz śliczną bluzeczkę

a teraz fatalnie się czuję a za pół godziny muszę wyjść na zakupy i do kosmetyczki
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:29   #941
Beata_Batumi
Zadomowienie

A ja na razie nie planuję zakupu takich karuzelek, mat edukacyjnych itp. Jedyne co kupię, ale to już po porodzie, to leżaczek- bujaczek. Wg mnie to zbędny gadżet, który i tak się zaraz dziecku opatrzy.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:33   #942
Anecka
Zakorzenienie

Az tak nudne sa niemieckie sluby?

Dziewczyny.. dziecko po urodzeniu to tylko w lozeczku lezy? Bo tak ostatnio wlasnie myslalam o tym ze ja jak leze 3,4h w dzien to mnie wszystko boli i mam dosc lezenia a co z dzieckiem?

Zaraz chyba poczytam ksiazke, czasami mam dosc kompa

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-23, 11:41   #943
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
ja byłam w auchan i wybuchła panika wszyscy uciekali do wyjścia!

zapomniałam zamknąć okna w kuchni i trochę popadało
tak samo w piwnicy ale już więcej bo wylałam trzy wiadra wody....

dziś byłam w lumpku i kupiłam fajną czapę i skarpeto-butki (komplet)
oraz śliczną bluzeczkę

a teraz fatalnie się czuję a za pół godziny muszę wyjść na zakupy i do kosmetyczki
moj tż w panice lecial przykrywac samochod grubym kocem

powinnam sie wziac w garsc i isc do sklepu ale tak mi sie nie chce...babka tzta kupila kocyk dla dziecka,az mi mowe odjelonajpierw zyczy kalekiego dziecka a potem kupuje kocyki...
Stary 2010-08-23, 11:42   #944
MILA25*
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja praktycznie całą noc nie spałam. Takiej burzy jak zyje już 32 lata to jeszcze nie widziałam. Błyskawice waliły ze wszystkich 4 stron. Lało okropnie. Droga płynęła rzeka. A wiatr tak wiał że drzewa u sąsiada wywijało na wszystkie strony. Na naszą bramę przewróciło się drzewo. U sąsiadów przewróciło wielki orzech. Wszędzie pełno liści i gałęzi.Straż pożarna jeżdziła tam i z powrotem , wyły syreny. Bratu garaż zalało .
http://img02.imagefra.me/img/img02/7...qm_9d0c2f5.jpg

http://imagefra.me/view.php?img=7/8/....jpg&srv=img38
Dawno się tak nie bałam.
Wczorajszy dzień też nie mogę zaliczyć do najlepszych. Do południa było oki ale potem zaczęły mnie strasznie plecy boleć i od dołu lewe żebro. Mój kochany mąż masował mi co chwila je. Kilka razy brałam letni prysznic bo wtedy tak nie bolało. Dopiero koło 23 ból puścił. I poszłam spać aż na pół godzinki bo potem się już nie dało.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:45   #945
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Irsin, chyba tak jak mojego to przeroslo, ale powoli sie przebudza.. Oby Ci nasi (moj tez narzeczony bo generalnie oficjalnie nie zerwalismy.. takze od 3 lat nosze pierscionek). w koncu dojrzeli..
Swoja droga mowie ostatnio TZ ze wypadaloby cywilny wziac a on ze nie teraz ze moze za kilka lat wiec mowie ze skoro jestesmy narzeczenstwem to chyba nie na cala wiecznosc i do czegos zobbowiazuje ten piersionek i pytanie..

Dwie komody bo na szafe nas nie bedzie stac teraz. Pozniej jak juz bedziemy miec kase to kupimy szafe. Bylas moze w tym Basterze na wroclawskiej kiedys? tzn tam obok co niby jest napisane ze -80% wyprzedaz mebli bo to koncowki kolekcji lub powystawowe?

Jeny jak mi gorąco Wcinam jagodziankę

ja tez mam pierscionek,ale okazalo sie,ze on przeciez zapytal sie "czy bede matka jego dzieci" a nie czy zona wiec w sumie mam pierscionek , ktory oznacza bycie matka
wiec nie mam narzeczonego chyba jednak
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:46   #946
Aliszcze
Zakorzenienie

straszne te burze, u nas w tym roku albo straszny upał, albo od razu burze,grad i ulewy. Może jesień bedzie spokojniejsza.

Moja znajoma z innnego forum bardzo chwali maskotkę owieczkę z biciem serduszka, mówi, że to najbardziej uspokaja jej córcię, lepsze od wszelkich innych grających gadżetów zamierzam kupić taką maskotkę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 11:51   #947
MILA25*
Wtajemniczenie

Ja mam po moim synku jeszcze pozytywkę z wyświetlaczem na sufit. Choć mój mały nie za bardzo się nią interesował. Bardziej ciekawiła go karuzela. I takową muszę nową kupić bo swoją zmasakrował.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:09   #948
Artystka23
Dragonfly

ja chyba tez dla corci kupie jakas karuzelkebedzie ciekawiej niz pozytywka
Stary 2010-08-23, 12:16   #949
Patrycja_1708
Zadomowienie

Witam was. Co za okropną noc miałam W ogóle spać nie mogłam a jak juz na chwile usnełam to jakies koszmary mi sie śniły. Masakra jest z tym zasypianiem u mnie ostatnio, wy tez tak macie?? Przeciez to idzie sie wykonczyc Nie mam na nic dzisiaj siły, zjadłam teraz sniadanie i ide pod kocyk bo zimno u nas i leje non stop. I w ogóle jakos ostatnio mam bardzo podły nastrój, nie moge patrzec na siebie w lustrze, wygladam coraz gorzej...

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-08-23 o 12:17
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:18   #950
kootekk
Zakorzenienie

ja własnie na poczatek z zabawek to zamowiłam ta karuzele, kupiłam pozytywke i jeszcze chce właśnie kupić ta owieczke ze sterntaler z bijacym serduszkiem

mate edukacujna pozniej kupie i inne zabawki tez

ale jestem zła, zamowilismy to lozeczko a dzisiaj facet dzwoni ze trzeba na to lozeczko czekac od 6-8tygodni kurde ja bede lezec na porodowce a łozeczka dalej nie bedzie no i niestety musielismy z niego zrezygnowac oi teraz szukam podobnego bo tam to było lozeczko moich marzen
łeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee e

Stary 2010-08-23, 12:24   #951
Vcelka
Wtajemniczenie

Hej,
Matko ile Wy naprodukowałyście w życiu Was nie nadrobię. W weekend miałam gości i strasznie mnie wymęczyli, to już nie dla mnie takie wizyty, ja chodzę spać o 21, a oni siedzieli i gadali i gadali, a ja musiałam dotrzymywać towarzystwa.
Parę dni temu zaczęłam 7 miesiąc i III trymestr

A my kupujemy matę, ale taką inną niż standardowe. O taką:
http://allegro.pl/item1183804018_mat...us_gratis.html

leżaczek- bujaczek
i zastanawiamy się cały czas jaką wybrać karuzelkę.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:24   #952
79 Marta
Wtajemniczenie

DZiewczyny, ależ jestem z siebie dumna, ruszyłam z kopyta z ta podyplomówka, normalnie lecę od rana jak burza, aż klawisze podskakują
Stary 2010-08-23, 12:25   #953
Artystka23
Dragonfly

ja jutro ide do lekarza i jak bedzie wszystko dobrze i bede mogla wstac to pojezdze sobie i zamowie to lozeczko co mi sie podobalo...gorzej jak znowu czeka mnie miesiac lezenia i zero seksuale pewnych rzeczy sie niestety nie przeskoczy...jestem leniuszek ale to lezenie bardziej mnie meczy niz moj normalny tryb zycia
Stary 2010-08-23, 12:26   #954
79 Marta
Wtajemniczenie

Aliszcze też zastanawiam się nad maskotką z bijącym serduszkiem
Stary 2010-08-23, 12:33   #955
Beata_Batumi
Zadomowienie

Mam pytanko do dziewczyn, które są na zwolnieniu- kiedy dostajecie pieniążki? Ja mam pensję płaconą pod koniec miesiąca ze który się należy i ciekawa jestem jak to jest z Zusem...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:40   #956
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Mam pytanko do dziewczyn, które są na zwolnieniu- kiedy dostajecie pieniążki? Ja mam pensję płaconą pod koniec miesiąca ze który się należy i ciekawa jestem jak to jest z Zusem...
o wlasnie, a czy przez pierwszy miesiac na zwolnieniu skladki placi pracodawca czy ZUS?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:40   #957
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam Was kobietki

Aha i chciałam Wam napisac ze neta mam tylko do 31.08 i potem nie bede zaglądać tu dopuki nie zalozymy sobie jakiegos innego neta a nie wiem kiedy to nastąpi...no powinnam zaglądnąć ok 1-2 na tydzien zobaczyc co tu sie dzieje w razie czego bede pisac do Malinki
to czekam

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
prawie się zakrztusiłam kanapką, jak to przeczytałam, bo to mnie też się tyczy a ja cały czas myślę, że jeszcze 5 miesiąc potrwa
dziś mi inny lekarz powiedział że z jego obserwacji termin wychodzi na 18 grudnia jestem coraz bardziej przerażona jak ten czas leci...

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
DZiewczyny, ależ jestem z siebie dumna, ruszyłam z kopyta z ta podyplomówka, normalnie lecę od rana jak burza, aż klawisze podskakują

ja już po usg wszystko dobrze i Mały ma już 600g!!!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:41   #958
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Mi lekarz kazał brać rutinoscorbin i żelazo na krwawienia. Ale najlepiej się upewnij u swojego lekarza, czy możesz brać
........Wczoraj zamówiłam w aptece praktycznie wszystko, co miałam na liście wyprawkowej (środki higieniczne, kosmetyki, witaminki, itp). Wyszło tego 260zł Jutro powinno być do odbioru

dzięki Lutein za odpowiedź dziś jak będę na tym usg to zapytam, może też mi da to co Tobie
a za te wszystkie rzeczy w aptece to sporo-a ja jeszcze nic nie mam :/ -męczę cały czas tż, że już powinniśmy mieć to czy tamto a on zawsze, że jeszcze czas albo jak się zdenerwuję to, że on wie o tym i że musimy zacząć ale i tak nic nie robi w tym kierunku -ale dziś po usg jak będzie wszystko dobrze to już mu nie daruje i chociaż pooglądać pójdziemy

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja praktycznie całą noc nie spałam. Takiej burzy jak zyje już 32 lata to jeszcze nie widziałam. ....................Wczor ajszy dzień też nie mogę zaliczyć do najlepszych. Do południa było oki ale potem zaczęły mnie strasznie plecy boleć i od dołu lewe żebro. Mój kochany mąż masował mi co chwila je. Kilka razy brałam letni prysznic bo wtedy tak nie bolało. Dopiero koło 23 ból puścił. I poszłam spać aż na pół godzinki bo potem się już nie dało.
Mila współczuję pogody u mnie w maju też był grad (choć mniejszy niż teraz u Ciebie) dwa razy i takie pustki zostawił, że wogóle nie mamy owoców. Wiem co czujesz z tym bólem pleców i żebra mnie też tak boli - i to taki przenikliwy ból, że siedzieć wcale nie mogę.

posprzątałam (umyłam schody, okno, wstawiłam pranie, prasowałam i powiesiłam firankę, wstawiłam obiad) i jestem teraz padnięta -mam straszną zgagę od wczoraj mnie tak męczy i nic nie pomaga :/

i coraz bardziej denerwuję się dzisiejszą wizytą.........
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 12:43   #959
kootekk
Zakorzenienie

Vcelka gratulacje 3 trymestru tez sie nad ta mata zastanawiałam, jak kupisz to prosze o dokladny opis i opinię

Marta dajesz dajesz nie przestajesz najgorzej sie zmobilizować i zacząć, pozniej to juz z gorki zazdroszcze, ja sie jeszcze nie zmobilizowałam ale zbieram siły i moze predzej niż pozniej zacznę pisac ta prace

Patrycja mam tak smao, co wieczor sie boje jaka noc bede miała, z tym spaniem to u mnie fatalnie, dzisiaj byłam 4 razy siku w nocy ale za to spałam do prawie 11 tak to 7 i koniec spania

Stary 2010-08-23, 12:44   #960
kularek
Zadomowienie

Mallinka super, że na usg wszystko dobrze z dzidzią
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości