|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
cześć
![]() napiszę tak maj megi ... nie bijcie ![]() wczoraj wróciliśmy z wakacji ... faaaajnie było więcej napisze potem bo idziemy jeść śniadanie ... dla Maciusia ![]() |
|
|
|
#1802 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
czesc
![]() dzisiejsza nocka przespana calutka Cytat:
a jak zebol wyjdzie to juz spi spokojniea moze jej za cieplo? moja panna spi w rampersie i nie jest wogole przykryta,a my pod koldra i jesli ubiore ja w chociazby gatki do spania to potem sie wierci Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Sto lat dla Zośki
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
Może się zlitujesz i pokażesz w końcu ten swój fryz? ![]() Karo zapomniałam wcześniej-wspólczuję ostatnich nocek
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-08-23 o 09:31 |
|
|
|
#1804 |
|
Zakorzenienie
|
ide umyc wlosy i jak malz wstanie to powiem zeby cyknal-niech wam bedzie
|
#1805 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam do Was po długiej nieobecności Urlop minął baardzo szybko, było super. Mała oszalała na punkcie morza piasku Była bardzo grzeczniutka na plaży potrafiła spać po 2,5h a mamusia w tym czasie się smażyła Wieczorami chodziliśmy na długie spacery, mała spała smacznie w wózku, później przenosiłam ją do łóżeczka dostawała flachę i spała do samego rana Mieliśmy mały wypadek małą ukąsiła osa. Wystraszyłam się jak nie wiem. Na całe szczęście mała nie jest uczulona. Wystarczyła maść na ukąszenia,cebula i rano nie było śladu po ugryzieniu .Jednak tydzień nad morzem to stanowczo za krótko.A w sobotę skończyliśmy ROCZEK Był grill (pogoda dopisała) Niestety na początku mała widząc tyle twarzy się rozpłakała nie chciała zdmuchnąć świeczuszki. Później jej przeszło i szalała jak nie wiem. Dostała mnustwo prezentów piękną foto książkę od chrzestnych wózek z lala, konika bujanego, ubranka i kasiutkę. Jak wróce do domu to wrzucę parę zdjęć z wakacji i roczku. Spadam teraz do pracy miłego dnia kobietki
|
#1806 | |
|
Zadomowienie
|
My zaczelysmy spac osobno od 7 miesiaca. Znaczy w innych pokojach. Zaluje, ze nie zrobilam tego wczesniej. Jakosc zycia bardzo sie poprawila.
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Na urdzinkach była sama najbliższa rodzinka (a i tak uzbierało się 17 osób
) My małej kupiliśmy konika bujanego. List prezentowych nie robiliśmy. Każdy kupował co chciał -prezenty są super Mała jest z nich bardzo zadowolona(szczególnie z wózeczka i lalek). Mamusia zresztą tez![]() Ale mi się nie chce pracować. Szok.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20080607650113.html 21.08.2009 23.09.2013 Edytowane przez marysia_258 Czas edycji: 2010-08-23 o 10:29 |
|
|
|
#1808 | |
|
Zakorzenienie
|
chcialam cyknac fotki i aparat siadl
![]() zapomnialam napisac ze mala chyba cos uczulilo bo wstala z jakimis czerwonymi kropkami, wieczorem nie miala tego, napewno nic ja nie ukasilo wiec nie wiem co to.....ma na nozkach pare, na raczkach i buzce i zrobila wodnista kupke......... Cytat:
czekamy na fotki malej damy
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-08-23 o 11:14 |
|
|
|
|
#1809 |
|
BAN stały
|
hej wpadam tylko na chwilke Amela spi na reku. w nocy bylo 38.9 dalam panadol ale cos krotka dzialal. nad ranem to samo, bylamn u lakarza tez twierdzi ze zeby, kupilam jeszcze nurofen i jutro nie ide na szczepienie. ja k temp sie uspokoi to pojdziemy
marudna jest strasznie ale co zrobic... |
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musze w przyszlym tyg. zadzwonic i umowic sie na to szczepienie
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jejku nie mam na nic czasu, mam tyle do zrobienia ze szok, ale energii mi nie brakuje, to dobrze w sumie. musze posprzątac, ale na kompie mam sporo do roboty, wlasciwie nie do roboty, tylko poczytac chciałam różne strony. Musze znaleźć jakieś pudełka zamykane do łazienki, bo Oli mi wszystko wyciąga i wyrzuca na środek. Musze kupic dobry krem do twarzy z filtrem min. 15, ale najchętniej jakimś wyższym, tak z 30 by sie przydało. To samo to ciała. To taka akcja przeciw starzeniowa, przeciw zmarszczkowa. bo czuje się staro jakoś. Ostatnio jakieś chłopaczki może 16 letnie dzien dobry mi mówili, to już tego przeboleć nie mogę. Od tych urodzin poczułam ze się starzeję. a wcale mi się to nie podoba. Pierwszy raz mi sie to zdarzyło, że nie cieszyłam sie z urodzin i mysle ze z kolejnymi bedzie jeszcze gorzej. No chyba ze sie z tym jakos oswoję. No i szkam jakiegos projektu domu, bo małż chce się budować, ja w sumie tez, tylko co do miejsca nie mozemy sie zbytnio porozumieć. Cass, przykro mi bardzo. Trzymaj się. |
|
|
|
#1812 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a spi w bodziaku i skarpetkach a jak kocykiem chce przykryc to sie budzi i wierci... to zamknelam okno i spala bez kocyka i w miare ok... teraz glowka chlodna czyli temp brak |
|
|
|
|
#1813 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() Ja tylko na chwilkę, bo muszę jeszcze włosy umyć, a Iwona niedługo przyjedzie. skierko, przepraszam, że dopiero teraz napisałam, ale weszłam właśnie do domu i wcześniej nie widziałam, że pisałaś ![]() magi, dla Cukiereczka .Aniu, witaj Pisz jak było na wakacjach. marysiu, cieszę się, że urlop i urodzinki się udały Również buziaki dla Martynki Lecę, miłego dnia
|
#1814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak przyjdzie nam kiedyś mieszkać w domu, to będę musiała ogrodnika zatrudnićCytat:
![]() Skierko przeprowadziliście się...? Warmińsko-mazurskie na mazowieckie to dość znacząca zmiana
|
|
#1815 |
|
Ola-Unhola
|
skierko, trzymam
aby to były ząbki lub trzydniówka najwyżej A tu cos na wesoło ![]() http://www.joemonster.org/art/14905/Zyciowe_wykresy_II
|
#1816 |
|
BAN stały
|
angy do konca roku mieszkalismy w olsztynie a teraz okolice mławy kolo żuromina tak pomiedzy a to juz mazowieckie. tak mialam zmienic i dopiero wczoraj to zroilam
|
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobiety
wpadam dam znać że żyje, tylko kręcę się po domu.Z resztą mąż od rana był i mi utrudniał życie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1818 |
|
Ola-Unhola
|
A tu kichająca panda
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu powiedz mi ty na ONZ byłas tak? a dukana próbowałas tez? bo szukam jakies dietki i nie wiem którą z tych wybrać, zaczełam dzien od dukanowskich potraw, ale jakos mało mi to podchodzi.
|
|
|
|
#1820 | ||
|
Rozeznanie
|
Super
![]() Cytat:
Cytat:
Wrocilismy z przychodni. Ania wazy 9400 i ma 77 cm Idzie idealnie z wykresem, lekarka pochwalila. Przy szczepieniu sie poplakala, ale szybko Ja zajelam ksiazeczka. Teraz padla jak mucha
|
|
#1821 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję za miłe powitanie angy Super, że imprezka się udała Cass tak mi przykro... ściskam mocno i buziak od wyrodnej teściowej i Amelki ![]() WrednaAfrodyta świetnie, kolejne udane urodzinki Kasiu nie zacytowało mi ciebie ty jesteś super, hiper szybka, zorganizowana ja chyba nigdy taka nie będę ![]() Cytat:
widziałam kilka odcinków, mówili że rozchodzą się w przyjaźni ![]() Amelka też zaczęła się znów budzić w nocy, nie mam pojęcia czemu ![]() Cytat:
Poczytałam, że Twoja Wercia straszna gaduła brawo ![]() Cytat:
!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Wygląda przepysznie !!!!!!!!!!!!!Cytat:
![]() Zdrolny Maciulek !!! ![]() marysia_25 gratuluję udanej imprezy i wypoczynku ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze się nie zdobyłam na ten wielki krok śpimy u małej w pokoju ![]() U was też taki upał ? ![]() Mała śpi więc idę jakiś obiad zmajstrować
|
|
#1822 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dolaczam sie do zyczen, wysylam caluski Poplakalam sie
|
|
#1823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My jutro idziemy, ale nie chce szczepić jutro, boję sie tej ospy
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
megi upał straszny.... ja chcę już jesieni
|
|
|
|
#1825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tuli Tobie również Cytat:
Nie... U nas dośc pochmurno i zaraz zasnę na biurku
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wojtusiu ja na OZN tylko byłam Dukan może po 2 dziecku
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#1827 |
|
Rozeznanie
|
U nas leje, jest wietrznie i zimno
![]() Wlasnie sie zorientowalam, ze nasze ubezpieczenie pokrywa mi rozne kursy typu jak karmic dziecko, jakie zabawy sa odpowiednie itp. Chyba sie zapisze- moze akurat dowiem sie czegos nowego. W czwartek w zlobku beda organizowac Aneczce urodziny. Bardzo to mile! Musze skombinowac jakies drobiazgi dla dzieciakow i pan. A w sobote wielka impreza
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
jesieni to może nie, ale troszkę chłodniej bym chciała
![]() uuu to ci prześlę trochę słońca od nas ![]() A proszę ![]() Kasiu ty masz koty więc może mi podpowiesz jak tu moją kocicę odzwyczić od chodzenia po blatach kuchennych i szukania jedzenia Ami jest z nami już prawie trzy miesiące i od ok 2-3 tygodni tak robi. W misce na swoją karmę i wodę, ale niestety jak była u mojej mamy to dostawała też wędlinkę i inne jedzenie ludzi no i teraz tak się spaskudziła, że potrafi sama sobie wziąć ze stołu lub nawet wskoczyć do talerza jak my jemy . Wychowywałam Ami od małego i była nauczona, że tak nie wolno, a teraz szaleństwo Masz jakiś patent? ![]() Kawał kobitki widziałam na fotkach jaka Anulka jest śliczna ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Świetny pomysł z kursem Ania imprezowiczka ale takie święto nie nie byle co !
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
mama ugotowala dzisiaj żurek z plucek(ja nie lubie) -dalam malej ale bez tych plucek i ziemniaczki do tego wcinala a wcinala
![]() bramka dotarla, czakem az malz wroci to ja zamontuje ![]() Skierko super ze nie ma juz temp. Megi tak mala to gadula ze hoho, buzia jej sie nie zamyka, caly czas cos gada po swojemu albo porozumiewa sie z mamusia slowkami ![]() ostatnio caly czas chodzi i dzwiga koszulke do gory , oglada se pępek
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jak długo wytrzyma ![]() Amelka mało mówi zw porównaniu z Wercią. Podstawowe mama, tata, nie - ne, tak- ta, nie ma - mmmma piesek - ał i chyba tyle no i po swojemu tituta itd a ostatnio przed snem ćwiczyła angielski- Tudej, tudej, tudej..... aż usnęła
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

... nie bijcie

dla Maciusia 

Nie mam siły
JA JUŻ NIE WIEM O CO CHODZI
a jak zebol wyjdzie to juz spi spokojnie

Jak przyjdzie nam kiedyś mieszkać w domu, to będę musiała ogrodnika zatrudnić
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ściskam mocno i buziak od wyrodnej teściowej i Amelki