Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010. - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 15:04   #271
gdudek
Raczkowanie

Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.

Kochane wpiszcie mnie na listę Sierpniowych pracusi
gdudek -małopolskie,lat 28, @ 21 lipca 2010,2 cykl starań po poronieniu i mam nadzieję że się uda chociaż boli mnie brzuszek jak na miesiączke która spóźnia się o 2 dni!!!!
gdudek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 15:07   #272
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kretoszczurek Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja wpadłam tu na chwilkę i zaszłam
pisałam że cykle mam od 25-28 i w 29 dc wyszła bladzińka a dziś 30 dc już widoczna wprawdzie nie bordo ale jest.
Jak głupia testy robiłam w 22 i 26 negatywne.
Wysyłam ciążowe fluidki.
Super kretoszczurek, gratulacje
No dziewczynki, dopiero co wątek założony a my tu mamy już dwie z fasolkami. Dobrze się zapowiada....jakiś szcześliwy ten wątek mamy

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez gdudek Pokaż wiadomość
gdudek -małopolskie,lat 28, @ 21 lipca 2010,2 cykl starań po poronieniu i mam nadzieję że się uda chociaż boli mnie brzuszek jak na miesiączke która spóźnia się o 2 dni!!!!
Narazie same robimy listę bo nie ma założycielki wątku, więć kopiuj ostatnią werję i się dopisuj.
Trzymam kciuki żeby wredna @ nie przyszła
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 15:58   #273
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dziewczyny to czekanie jest wykańczające, w zeszłym tyg myślałam że mam już maciupeńkie objawy a teraz nie mam już nic po za lataniem na siku. Planowaną @ mam na 1 - 3 wrzesień czyli jeszcze tydzień, a ja chce wiedzieć teraz już ..... oszaleje .... Gratuluje tym, które zobaczyły już dwie krechy. No i życzę aby było wszystko ok.
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 16:37   #274
bassienka
Zadomowienie

GG do bassienka Send a message via Skype™ to bassienka

kretoszczurek gratulacje
gospella przykro mi, ze @ przyszła. Na pewno w nastepnym cyklu sie uda trzeba myśleć pozytywnie

Ja jescze nie testuję, chociaż ostanią @ miałam 21 lipca, ale tak jak pisałam w moim pierwszym poscie, jestem po poronieniu i cos mi sie z okresem poprzesuwało. Ponoc owulację miałam mieć przesuniętą około tygodnia (tak mi mówił mój gin po badaniu usg) więc chyba @ mam teraz mieć w środę. Na razie poczekam jeszcze te 2 dni i wtedy zatestuje

dziewczyny produkujecie tych postów, ze szok Ja niestety w pracy nie mam netu, wiec zostaja mi jedynie popołudnia do pisania...

ALBUMY
[*] 18.06.2010
bassienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 17:11   #275
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
Ale gonicie, nie było mnie cały weekend i ledwie nadążam za Wami.
Idąc za radą Farahh złapałam męża i miałam bardzo intensywny weekend, mam nadzieję że również owocny będzie.

Maziajka, kreski stoją jak byk także drugi raz gratulejszyn
i czekamy na następne.
Wpisuję się do listy.
Faktycznie ostry, bo się w ogóle nie odezwałaś. A jeśliście chociaż?
Daj teraz odpocząć męzowi Trzymamy kciuki

Cytat:
Znowu nie ma jeszcze nas tak strasznie dużo i zmieniania dużo też nie będzie, chociaż chcę strasznie zeby nam wszystkim się odmieniło, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu
Też uważam jest nas tak mało,że każda może edytować listę. Jak ktoś chętny nie ma sprawy. Ja od razu mówie nie, bo pracuje i często zostaje po godzinach w pracy, a wtedy jak przyjdę do domu to nie patrze na komputer.

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
no i mam@ także zaczynamy drugi cykl. smutno mi...
Wiem,co czujesz Ale lato jeszcze w pełni

Cytat:
pisałam że cykle mam od 25-28 i w 29 dc wyszła bladzińka a dziś 30 dc już widoczna wprawdzie nie bordo ale jest.
Wysyłam ciążowe fluidki.
Gratulacje- nasz drugi promyczek na wątku Jeżeli chcesz to podaj dane do listy.

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
Niby karmienie piersią jest formą antykoncepcji, ale trzeba karmić bardzo intensywnie, czyli przerwy między karmieniami nie mogą przekroczyć 2 godzin, a mój synek je cyca tylko 3 razy dziennie i w nocy.. Zresztą- słuchajcie.. karmiłam pierwsze dziecko piersią, właśnie tak intensywnie i co? zaszłam w drugą ciążę.. także karmienie piersią naprawdę nie zapobiega ciąży

Gratulacje! Wklej nam swój teścior!

Lils fajnie, że weekend z mężem się udał
Gospella przykro mi kochana, ale nie załamuj się- nie opuścisz przynajmniej naszego topiku

Ja właśnie biorę pod uwagę przytulanki i później tak po 4 tygodniach od przytulanek testuję... w sumie mogę testować co tydzień, bo nie wiem kiedy mam owulkę... pokręcone to wszystko

Ale wczoraj u mnie burza w nocy była błyskało, trzaskało, waliło brrrrrrrr masakra...
Jak będziesz tak testować, to zbankrutujesz na testy. JA podziwam Cię, bo jesteś tak Młodą Mamą, a bije od CIebie dojrzałe macierzyństwo. Bardzo rozczulające to było jak napisałaś i tym,że cudownie patrzeć na swoje dzieci jak się kochają. Oby więcej takich mam jak Ty!

Cytat:
Napisane przez Yendi Pokaż wiadomość
Wprawdzie dzis nieszczęsna @ ale i tak sie dopisuje [/LIST]
Trzymamy kciuki,żeby się już nie pojawiłą

Cytat:
Dopisana Kiedy testujesz?

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Super kretoszczurek, gratulacje
No dziewczynki, dopiero co wątek założony a my tu mamy już dwie z fasolkami. Dobrze się zapowiada....jakiś szcześliwy ten wątek mamy

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Narazie same robimy listę bo nie ma założycielki wątku, więć kopiuj ostatnią werję i się dopisuj.
Trzymam kciuki żeby wredna @ nie przyszła
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Dziewczyny to czekanie jest wykańczające, w zeszłym tyg myślałam że mam już maciupeńkie objawy a teraz nie mam już nic po za lataniem na siku. Planowaną @ mam na 1 - 3 wrzesień czyli jeszcze tydzień, a ja chce wiedzieć teraz już ..... oszaleje .... Gratuluje tym, które zobaczyły już dwie krechy. No i życzę aby było wszystko ok.
Znam to oczekiwanie jak czekam aż się okres skońćzy i do dzieła. Poza tym jem wiesiołe i pomaga na śluz

A Wy zażywacie jakieś wspomagacze?

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Sierpniowe pracusie:
  1. bassienka - podlaskie, lat 28, @ 21.07.2010, 1 cykl, starania o 2 dzidzię
  2. Farahh- kuj-pom, 23 l.-@ brak- 1 cykl starania o 3 dzidzię
  3. gdudek -małopolskie,lat 28, @ 21 lipca 2010,2 cykl starań po poronieniu i mam nadzieję że się uda
  4. gospella-lubelszczyzna, lat 34, @23.08.10,2 cykl, dzieci brak
  5. Houseofcolours- Irladnia, lat 25- @1.08.10 - pierwszy cykl - starania o 1 dzidzię
  6. Katarzynka- wlkp- 26l- 16.08.10- 1 c
  7. kretoszczurek
  8. kruczaa - świętokorzyskie - lat 24, @ 12.08.10 - 4 cykl starań o 1 dzidzię
  9. Lemoorka - Będzin, lat 26 - @ 20.08.10 - cykl 2 - starania o 1 dzidzię
  10. Lils121- małopolska, lat 22, @ 8.08.10, 2 cykl starań o 1 dzidzie(mam nadzieję że ostatni
  11. mamaoptymistka-lat 30, @ 6 sierpnia, 1 cykl starań
  12. mazianka81- dolnyśląsk( za mies.lubuskie) 29lat @ 23.07.2010, 3 staranka ( jak najbardziej owocne) o drugą dzidzię
  13. Ruda-Warszawa,lat 22-@4.08.10-Cykl 5-starania o 1 dzidzię
  14. rudziutka87- podkarpacie, lat 23, @ 27.07.10., 1 cykl starań o dzidzię
  15. violisia -lat 22, @5.08.10 , 1 cykl intensywnych starań o 1 dzidzie
  16. Yendi - wielkopolska, lat 35, @ 23 sierpnia, 1 cykl starań o 2 dzidzię

Edytowane przez lemoorka
Czas edycji: 2010-08-23 o 20:34
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 17:37   #276
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

O jerzuuuuuuuu to już taką długa listę staraczek mamy?
Ja oczywiście nie wytrzymałam i testowalam dzis rano, niestety nawet cienia cienia nie zobaczyłam co trochę ochłodziło moją pewność siebie, no ale nic. Czekam na okres i wtedy zatestuję
houseofcolours jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 19:24   #277
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farahh Pokaż wiadomość
Niby karmienie piersią jest formą antykoncepcji, ale trzeba karmić bardzo intensywnie, czyli przerwy między karmieniami nie mogą przekroczyć 2 godzin, a mój synek je cyca tylko 3 razy dziennie i w nocy.. Zresztą- słuchajcie.. karmiłam pierwsze dziecko piersią, właśnie tak intensywnie i co? zaszłam w drugą ciążę.. także karmienie piersią naprawdę nie zapobiega ciąży

Ja właśnie biorę pod uwagę przytulanki i później tak po 4 tygodniach od przytulanek testuję... w sumie mogę testować co tydzień, bo nie wiem kiedy mam owulkę... pokręcone to wszystko
mam takie niedyskretne pytanie, nie musisz odpowiadać jak nie chcesz.
Czy drugi synek był planowany tak szybko?

A jak często się będziesz przytulać to nawet co dzień możesz testować
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 20:27   #278
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
O jerzuuuuuuuu to już taką długa listę staraczek mamy?
Ja oczywiście nie wytrzymałam i testowalam dzis rano, niestety nawet cienia cienia nie zobaczyłam co trochę ochłodziło moją pewność siebie, no ale nic. Czekam na okres i wtedy zatestuję
W goracej wodzie kapana

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
mam takie niedyskretne pytanie, nie musisz odpowiadać jak nie chcesz.
Czy drugi synek był planowany tak szybko?

A jak często się będziesz przytulać to nawet co dzień możesz testować
Wiecie co jak tak będziemy duzo testować to złożmy jakieś grupowe zamówienie na testy Może dostaniemy jakiś upust

A żeby nie zwariowac to może napiszmy coś o sobie, o tym jaka pogoda za oknem, o tym jakieog nowa ciucha kupiłyśmy Musimy przecież też zadbać o swoje zdrowie psychiczne
Stary 2010-08-23, 21:07   #279
Nadia5
Zakorzenienie

My też chcielibyśmy już zacząć za dwa dni mam dostać @ i mija miesiąc odpoczynku od pigułek. Myślicie że miesiąc wystarczy ? I możemy już zaczynać staranki w nowym cyklu ?

Ile Wy robiłyście przerwy?

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2010-08-23 o 21:14
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 21:14   #280
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
testuj kochana testu,dołącz do mnie i kretoszczurka

Cytat:
Wysyłam ciążowe fluidki.
hej hej witam kolejną oczekującą mamusię,jesteśmy na tym samym etapie gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!
a masz juz jakieś objawy?

Cytat:
oh jak ja Cie rozumiem,sama testowałam codziennie przez tydzien hihi,bo wierzyłam ,ze w koncu zobacze dwie kreski,trzymam kciuki.

gospellcia moja kochana,a ja tak juz byłam pewna,że ci tez sie udało,przykro mi,ale zobaczysz,ze sie wreszcie uda i dowiedz się moze jak to jest dokł z tymi tabsami na kregosłup.bedzie dobrze

Edytowane przez mazianka81
Czas edycji: 2010-08-23 o 21:17
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 21:29   #281
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Mazianko, możesz napisac w jakich dc testowałas? i za którym razem i którym dniu zobaczyłaś kreseczki? Chyba, ze już pisalas i umknelo to mojej uwadze
Stary 2010-08-23, 21:33   #282
mamaoptymistka
Zadomowienie

Czaje się na test ten najczulszy żeby znów jutro zrobić znów, mojemu nawet nie mówię bo tylko mi powie że mam kasy nie wydawać na darmo bo jest za wcześnie - oczywiście ma racje ale co ja mogę że takie szaleństwo mnie dopadło.
Stary 2010-08-23, 21:37   #283
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
My też chcielibyśmy już zacząć za dwa dni mam dostać @ i mija miesiąc odpoczynku od pigułek. Myślicie że miesiąc wystarczy ? I możemy już zaczynać staranki w nowym cyklu ?

Podobnież powinno się od razu, bo są większe szanse

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Czaje się na test ten najczulszy żeby znów jutro zrobić znów, mojemu nawet nie mówię bo tylko mi powie że mam kasy nie wydawać na darmo bo jest za wcześnie - oczywiście ma racje ale co ja mogę że takie szaleństwo mnie dopadło.

Zależy jak masz długie cykle.
A może zamiast testu kup sobie coś, co sprawi Ci przyjemność.
Stary 2010-08-23, 21:44   #284
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez houseofcolours Pokaż wiadomość
Mazianko, możesz napisac w jakich dc testowałas? i za którym razem i którym dniu zobaczyłaś kreseczki? Chyba, ze już pisalas i umknelo to mojej uwadze

w czwartek 28dc pierwsza bladziutka kreska,widoczna bez wiekszego wysiłku,w pt już to co na zdjęciach,na paskowym tescie z allegro chyba lepiej widoczne niz na pink teście,który niby miał być lepszy
Stary 2010-08-23, 21:58   #285
mamaoptymistka
Zadomowienie

Próbowałam nie pomoże, ale pomysł jest fajny lemoorka dzięki. Dziś mam 18 dc. Poprzedni był 26 dniowy a wszystkie wstecz 28 dniowe. Czy udało się komuś tak szybko wychwycić ciążę.
Stary 2010-08-23, 22:10   #286
violisia
Zadomowienie

czesc Kobitki
Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
Może w Twoim przypadku data ostatnich przytulanek

Dodana
dziekuje

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość

kurcze wygląda na to,ze jestem najstarsza ??
heheh a ja najmłodsza, ale wcale nie uwazam ze za mloda na dziecko, po co czekac jak ma sie wszystko(kochajacego meza, prace, mieszkanie), i sie chce
Cytat:
Hej, dziewczyny dołączam się do Was. Pierwszy cykl starań po poronieniu. @ 6 sierpnia, lat 30. Bardzo chcę do tego stopnia że przeczuwam że się udało .... ale muszę czekać ..... aż do pierwszych dni września ... ale to strasznie długo Violisia mamy podobne czasy na testowanie ...
no faktycznie, tylko ja chyba od tych checi i starania , nie daje rady wyczuc czy juz owulacja byla czy nie, mam wrazenie ze bylo to ksiazkowo, po czym za 2-3 dni czuje ze znowu mnie tak jakos pobolewa jak na ten dzien,albo jakbym okres miala dostac, wiec zeswirowalam i mecze meza codziennie albo co 2 dzien hehe:P chyba sie tyle nienaprzytulalam z nim co teraz w tym miesiacu( wiadomo, czasem bylo 3 dni z rzedu czasem 4-5 dni przerwy, a teraz

..ja bym chciala byc zafasolkowana ale jakos nie czuje tego zebym byla, wiec nie wiem moze twarda sztuka ze mnie i nie czuje? ale mysle ze chyba bedzie jeszcze kolejny cykl bo w ty niewypali mimo ciaglych przytulancow poki co0 lykam folik juz od poczatku czerwca regularnie
Cytat:
Wysyłam ciążowe fluidki.
gratulacjeeee

fajnie ze nas coraz wiecej
violisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 22:12   #287
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Podobnież powinno się od razu, bo są większe szanse
yhm tyle że u mnie jest jeszcze problem plamień okołoowulacyjnych
tzn przed braniem tabsów miałam. dopiero 3fazowe mi wyregulowały cykl, przeszłam na Femoden też ok sie spisywał. i zaraz po odstawieniu powtórka z rozrywki 13 dc plamienia, wedle zalecień lekarza kwas foliowy razy 2 troszke przerwy w plamieniach i teraz znów są...myśle że już tak do śr aż do @
wiec sama nie wiem kiedy mam dni płodne help
Stary 2010-08-23, 22:15   #288
mamaoptymistka
Zadomowienie

Dobrze że się w końcu odezwałaś violisia .... czekałam na Twoją wypowiedź. Będziemy w podobnym czasie miały + lub @, a jakie długie masz cykle.... z tą owu to u mnie też w tym m-cu był mętlik nie wiem kiedy była. Ale przytulanka były i oby owocne.
Stary 2010-08-23, 22:15   #289
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
..ja bym chciala byc zafasolkowana ale jakos nie czuje tego zebym byla, wiec nie wiem moze twarda sztuka ze mnie i nie czuje? ale mysle ze chyba bedzie jeszcze kolejny cykl bo w ty niewypali mimo ciaglych przytulancow poki co0 lykam folik juz od poczatku czerwca regularnie

fajnie ze nas coraz wiecej

drink na rozluznienie, tak moja znajoma zaszła po 3 nieowocnych cyklach
Stary 2010-08-23, 22:22   #290
houseofcolours
Zadomowienie

GG do houseofcolours

Cytat:
Też mam taki plan. Jak w tym cyklu nie zajdę to w następnym sobie jakiegoś baileysa albo kolorowego drinka z wódeczki zrobię. Kolacja z pobudzającym jedzonkiem, alkohol i do wyra
Stary 2010-08-23, 22:31   #291
Lilkaa82
Rozeznanie

To ja tez sie dopisuje do listy pracusiów heh witam wszystkie staraczki

Sierpniowe pracusie:
  1. bassienka - podlaskie, lat 28, @ 21.07.2010, 1 cykl, starania o 2 dzidzię
  2. Farahh- kuj-pom, 23 l.-@ brak- 1 cykl starania o 3 dzidzię
  3. gdudek -małopolskie,lat 28, @ 21 lipca 2010,2 cykl starań po poronieniu i mam nadzieję że się uda
  4. gospella-lubelszczyzna, lat 34, @23.08.10,2 cykl, dzieci brak
  5. Houseofcolours- Irladnia, lat 25- @1.08.10 - pierwszy cykl - starania o 1 dzidzię
  6. Katarzynka- wlkp- 26l- 16.08.10- 1 c
  7. kretoszczurek
  8. kruczaa - świętokorzyskie - lat 24, @ 12.08.10 - 4 cykl starań o 1 dzidzię
  9. Lemoorka - Będzin, lat 26 - @ 20.08.10 - cykl 2 - starania o 1 dzidzię
  10. Lils121- małopolska, lat 22, @ 8.08.10, 2 cykl starań o 1 dzidzie(mam nadzieję że ostatni
  11. mamaoptymistka-lat 30, @ 6 sierpnia, 1 cykl starań
  12. mazianka81- dolnyśląsk( za mies.lubuskie) 29lat @ 23.07.2010, 3 staranka ( jak najbardziej owocne) o drugą dzidzię
  13. Ruda-Warszawa,lat 22-@4.08.10-Cykl 5-starania o 1 dzidzię
  14. rudziutka87- podkarpacie, lat 23, @ 27.07.10., 1 cykl starań o dzidzię
  15. violisia -lat 22, @5.08.10 , 1 cykl intensywnych starań o 1 dzidzie
  16. Yendi - wielkopolska, lat 35, @ 23 sierpnia, 1 cykl starań o 2 dzidzię
  17. Lilkaa82 - małopolskie, lat 28, @ 12 sierpnia, 5 cykl starań o 1 dzidzię

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2010-08-23 o 22:36
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 22:35   #292
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze że się w końcu odezwałaś violisia .... czekałam na Twoją wypowiedź. Będziemy w podobnym czasie miały + lub @, a jakie długie masz cykle.... z tą owu to u mnie też w tym m-cu był mętlik nie wiem kiedy była. Ale przytulanka były i oby owocne.
no przepraszam ze nei odpisalam wczesniej, jakos nie zawsze wchodze na forum czasem 2 dni wcale, a czasem siedze i mam zalaczone caly dzien i tylko odswierzamstrone hehe

no 3mam za nas kciuki, ja zawsze wiedzialam kiedy mam owulacje, a w tym miesiacu zonk raz miala byc potem znowu mi sie wydawalo ze jest, dotego jakos niecalkiem bylo tak jak zawsze ani sucho ani mokroze juz sie tym nakrecilam ze cos jest, az tu nagle tz powiedzial(ze za bardzo sie stresuje, ze mam do tego podejsc spokojniej) latwo mu mowic,a sam siedzial i szukal wiadomosci na temat cyklow itp ahh jaki boski widok jak facet probuje zrozumiec kobiete ktora sama siebie nierozumie

ja mialam ostatnie miesiace takie: róznie.. 27 dni, 28dni, 28 dni, i czerwiec 29dni, lipiec 29 dni , no i teraz od 5sierpnia mialam @,
obiecalam sobie ze nie bede sprawdzala testem szybciej, niz dopiero ok 10 wrzesnia, jakby tak prawie stres zrobil swoje, to ty bedziesz pewnie wiedziala szybciej niz ja
Cytat:
byly tez takie dni ze nie moglam sie rozluznic, non stop myslalm o dziecku i sie wkurzylam bo w pewnym momencie robilismy to rutynowo, tylko dla dziecka a nie dla nas,ale pogadalismy i jest bosko

mykam do lozeczka, dobranoc
violisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 23:05   #293
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez wlasnie jestem po pigulkach, mi lekarz kazal od razu, ale w pierwszym cyklu sie nie udalo, teraz drugi bedzie, wlasnie koncze @.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 06:51   #294
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja tez wlasnie jestem po pigulkach, mi lekarz kazal od razu, ale w pierwszym cyklu sie nie udalo, teraz drugi bedzie, wlasnie koncze @.
wiecie co dziewczyny ? z moich obliczeń wynika że dni płodne mam od 3 września, chyba się zaczniemy porządnie starać. Niby miesiąc po odstawieniu minął więc jak twierdził lekarz na wizycie największa szansa na blizniaki mineła można działać
Stary 2010-08-24, 08:08   #295
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

A żeby nie zwariowac to może napiszmy coś o sobie, o tym jaka pogoda za oknem, o tym jakieog nowa ciucha kupiłyśmy Musimy przecież też zadbać o swoje zdrowie psychiczne
ło matko....ciuch?nowy? a co to takiego?
nie pamiętam kiedy coś nowego na tyłek sobie kupiłam.Przykre a jakie prawdziwie.
Za to u fryzjera byłam

Cytat:

ja przed 1 ciążą miałam ponad rok przerwy

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
no faktycznie, tylko ja chyba od tych checi i starania , nie daje rady wyczuc czy juz owulacja byla czy nie, mam wrazenie ze bylo to ksiazkowo, po czym za 2-3 dni czuje ze znowu mnie tak jakos pobolewa jak na ten dzien,albo jakbym okres miala dostac, wiec zeswirowalam i mecze meza codziennie albo co 2 dzien hehe:P chyba sie tyle nienaprzytulalam z nim co teraz w tym miesiacu( wiadomo, czasem bylo 3 dni z rzedu czasem 4-5 dni przerwy, a teraz
ło matko jak dla mnie czysta rozpusta w biały dzień.
Teraz troszkę nasilona częstotliwość u nas,ale przed starankami to dość rzadko były przytulańce
A w ciągu całej ciąży mogliśmy zaledwie 2x
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 09:09   #296
rudziutka87
Zadomowienie

hej dziewczeta ja teoretycznie dzisiaj powinnam dostac @, na razie cisza. od wczoraj bolay, mnie piersi, wiec ciezko stwierdzic czy to na @ czy na fasolke..
z jednej strony bede bardzo niepocieszona, jesli @ nadejdzie, z II obawiam sie, ze nie dbam o siebie an tych wczasach tak, jak powinnam.. ale z jeszcze innej strony nie mozna tez popadac w paranoje, wiec stwierdzilam, ze poki nie widze 2 kreseczek, to bede sie zachowywac jakbym w ciazy nie byla i korzystam z wakacji, w koncu to moja podroz poslubna

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Też myślę że to jest bardzo ważne
Słyszałam też że plemniki lepiej się przemieszczają jak po przytulaniu zaicska się mięśnie Kegla. Nie wiem czy to prawda no ale wszytskiego trzeba próbować

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Rudziutka to może będziez następna Trzymam kciuki żeby @ nie przyszła: kciuki: i wkleisz nam nie długo swoje kreseczki
3maj, 3maj kciuki, moze sie uda

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Dokładnie, szkoda że wcześniej nie wiedziałam, ale już będę stosować się do tego i to łatwiejsze, bo mięśnie Kegla sama zaciskasz, a z o. różnie bywa...

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

A to nie mogłabys już potestować? jeszcze za wcześnie? No właśnie czekamy na kolejne 2 kreseczki
w sumie moglabym zrobic test, zawsze robilam test jeszcze przed @ ( ale to bylo ze strachu, a nie tak jak teraz), ale po I, jestem w tej chwili za granica, co wiaze sie z tym, ze nie wiem czy sie dogadam z paniami w aptece i z tym, ze moze @ spozni mi sie przez zmiane klimatu... => tego sie wlasnie boje, wiec wole poczekac z testowaniem, bo przynajmniej z wiekszym spoznieniem @, test bedzie wiarygodny... I hope..
Emilka ~ 13.09.2011 3490g, 53cm, 15:25

Olek ~ 31.07.2015 3470g, 57cm, 11:24
rudziutka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 09:11   #297
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudziutka87 Pokaż wiadomość
hej dziewczeta ja teoretycznie dzisiaj powinnam dostac @, na razie cisza. od wczoraj bolay, mnie piersi, wiec ciezko stwierdzic czy to na @ czy na fasolke..
z jednej strony bede bardzo niepocieszona, jesli @ nadejdzie, z II obawiam sie, ze nie dbam o siebie an tych wczasach tak, jak powinnam.. ale z jeszcze innej strony nie mozna tez popadac w paranoje, wiec stwierdzilam, ze poki nie widze 2 kreseczek, to bede sie zachowywac jakbym w ciazy nie byla i korzystam z wakacji, w koncu to moja podroz poslubna

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

3maj, 3maj kciuki, moze sie uda

Ja też trzymam t estuj testuj
Stary 2010-08-24, 09:20   #298
rudziutka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
no i mam@ także zaczynamy drugi cykl. smutno mi...
przykro mi... domyslamy sie co czujesz
nie bede tutaj pisac zadnych pocieszaczy, bo mysle, ze latwo jest komus mowic, radzic, a jak ja sama dostane @, to sie zalamie chyba..

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

mazianka- dziekuje
tylko musze sie gdzies "pozbyc" meza, zeby kupic test, bo chce Mu niespodzianke zrobic i nie wiem jak

mam pytanko do "zafasolkowanych" dziewczyn: czy przed zrobieniem testu mialyscie jakies objawy, ktore Was zastanowily i sklonily do zrobienia testu? tak jak mnie pobolewaja piersi i troche brzuch, z tym, ze brzuch to tak dziwnie, troche tak jak na @, ale inaczej, jakby mnie cos "ciagnelo" do dolu cokolwiek to oznacza. nie chce sobie wkrecac

ja sobie wymyslilam, ze kiedy zobacze na tescie 2 kreseczki, kupie ladne etui, zapakuje tescik, kupie malutkie, sliczniusie niemowlece buciki i dam mezowi taki prezent.. troche zalatuje amerykanska produkcja filmowa, ale zawsze o tym marzylam chociaz ja jestem w goracej wodzie kapana i nie wiem czy dam rade wytrzymac

najlepsza jest moja przyjaciolka: zwierzylam sie jej, ze moze "cos" wyjdzie w tym miesiacu i ze b

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

kurcze, cos mi ucielo.
a wiec: zwierzylam sie przyjaciolce, ze "cos" moze byc w tym miesiacu, a ona juz powiedziala swojemu chlopakowi, ze jestem w ciazy i oboje mi skladaja gratulacje!!!
Emilka ~ 13.09.2011 3490g, 53cm, 15:25

Olek ~ 31.07.2015 3470g, 57cm, 11:24
rudziutka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 09:29   #299
kruczaa
Rozeznanie

Dziewczyny wklejam wam link do kalendarzyka wyliczajacego dni płodne. Warto tam zajrzeć.
Pokazuje też w których dniach jest większe prawdobpodobieństwo spłodzenia dziewczynki a w kórym chłopca.
http://piekielko.info/kalendarzyk/?a...sMP=29&josML=5
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 09:30   #300
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=rudziutka87;2157905 1]

mam pytanko do "zafasolkowanych" dziewczyn: czy przed zrobieniem testu mialyscie jakies objawy, ktore Was zastanowily i sklonily do zrobienia testu? tak jak mnie pobolewaja piersi i troche brzuch, z tym, ze brzuch to tak dziwnie, troche tak jak na @, ale inaczej, jakby mnie cos "ciagnelo" do dolu cokolwiek to oznacza. nie chce sobie wkrecac

ja sobie wymyslilam, ze kiedy zobacze na tescie 2 kreseczki, kupie ladne etui, zapakuje tescik, kupie malutkie, sliczniusie niemowlece buciki i dam mezowi taki prezent.. troche zalatuje amerykanska produkcja filmowa, ale zawsze o tym marzylam chociaz ja jestem w goracej wodzie kapana i nie wiem czy dam rade wytrzymac
QUOTE]

radziutka87 ja miałam objawy od 21dc a mianowicie zemdliło mnie do tego stopnia ,ze wymiotowała( dwukrotnie do tej pory) i odbijało mi sie po wszysztkim ( tez nadal),a do tegoczułam pecherz tak innaczej ,ciągle chciało mi sie siku( nadal,hihi) ,tak czułam i czuje jakby mi ktoś na pecherz naciskał,
a było to 14 dni po owu, z Julką tez tak szybko miałam objawy,
dlatego tez testy od 24dc robiłam i w 28 dc mialam juz dwie bladziochy,
ja miałam lepiej bo juz mam córcie i mniej więcej rozpoznałam inne uczucie w brzuchu i tak podejrzewałam,

zrób ten test nio hihi

Edytowane przez mazianka81
Czas edycji: 2010-08-24 o 09:31
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości