|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Jak iga nie chce zasnąć to zapodaję sobie melisę z dwóch torebek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() co do rany to idz na kontrole jak najszybciej. Któras dostała okresu... tez potop? Bo ze mnie sie leje jak z kranu i te farfocle ciągle ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Zakorzenienie
|
W szpitalu mówili, żeby w razie kolek układać dziecko na brzuszku... I niby ta herbata z kopru ma pomóc. Chociaż jak syn mojej kuzynki miał kolki to absolutnie NIC nie pomagało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
anuszka co do odchodow to mi tez czasem skrzepy lecialy ale nie za wielkie. a z rana koniecznie jedz sprawdzic. Marta miala podobna sytuacje chyba
|
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciekawe jakby butla podac napar.. czy mozna..? Niby jest herbatka z HIPPa uspokajajaca i chyba ma w skladzie meliske ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Siala, jest taka herbatka. Dostałam próbkę ze szpitala i ma w składzie meliskę. Nazywa się "na dobranoc" czy coś w tym stylu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siala ja dostalam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Zakorzenienie
|
I co zrobiła?? Niestety nie byłam na bieżąco...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2379 |
Zakorzenienie
|
a moja mama nie miala herbatek gotowych i dawala nam normalna meliske
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie widzę nic złego w tamponach. W połogu nie można, ale jak dostałas okres to czemu nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.hipp.pl/?id=246 ta: http://www.bangla.babyonline.pl/foto...69_01_4975.jpg od 4mies. życia. ale i tak z polskim napisem nie znalazlam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-23 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
poszla na szczescie do lekarza i powiedzieli ze bardzo dobrze bo chyba moglo sie wdac zakazenie. Aniu idz koniecznie
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- a jeszcze co do herbatek to u mojego misia te z hippa wogole nic nie dawaly i nie chcial jej pic. za to dzis wciagnal 70 ml rumiankowej z Bobowity i od tamtej pory spi jak zabity to bylo po 11 o 12 mial jesc ale nie budze go niech sobie spiocha papi mam taka sama posciel ![]() przewijalam go zdjelam pieluche i siegalam po nowa jak dostalam smsa od damiana. wiec stoje i czytam i nagle poczulam cos dziwnego. no tak misio sika. odruchowo sie odwrocilam zeby go przykryc wiec zasikal mnie cala i telefon (nie wspoinajac o przewijaku i podlodze) wytarlam go i stwierdzilam ze skoro juz siknal to poloze go na lozko a ja zmienie pokrowiec na przewijaku. no i tak sobie zmieniam a tu nagle fontanna kolejna ![]() ![]() normalnie mialam kaluze sikow w sypialni ![]() o mlody wstal na papu wreszcie
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-08-23 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
Zakorzenienie
|
Kurde... to chyba też będę musiała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
własnie miałam potop z cycka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zakorzenienie
|
Anuszka ja miała taki problem z rana. Ropa się sączyła. Poszłam do gina i okazało się, że mam zakażenie. Przepisał mi antybiotyk i kazał 2 razy dziennie wyciskać ta ropę i zmieniac opatrunek. Musisz iśc kochana koniecznie do lekarza, najlepiej dzisiaj! Ja nawet nie byłam u swojego tylko w szpitalu. Jak mi wyciskał rope to bolało jak cholera, ale musiał ranę oczyścić.
papi alez on jest rozkoszny!1 Tak sie ciesze, że jest juz w domku. Tobie pewnie ulżyło. Jestem juz prawie pewna, że Franio ma skaze białkowa. Zobaczymy czy jutro lekarz potwierdzi maje przypuszczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Staram się Was podczytywać, ale nie mam wogóle czasu na nic. Do tej pory jestem w piżamie, potargana z rozchałstaną koszulą na biuście. Gdyby nie przyjechała do mnie mama to pewnie nie zjadłabym nawet śniadania. Jak Wy się tak dobrze zorganizowałyście?
Agata po kilku pierwszych dniach spokoju zaczęła rozrabiać. Domaga się ciągle noszenia, odkładam ją do łożeczka i ryk. Biorę na ręce - spokój. Więc śpi u mnie na rekach... Do tego co chwila szuka cyca. Czasem karmię co 40 minut. Possie 2-3 minuty i zasypia... Jutro idę ją zważyć to zobaczę czy wszystko jest ok. Pozdrawiam Was cieplutko i idę się ubrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj jestem kobieta po przejściach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A noc była traumatyczna dla mnie.Niby fajnie jak dziecko przesypia noce,ale okazuje się,że jednak nie do końca... Daję jej teraz 2 butle dziennie,na zmianę z karmieniem piersią.Wczoraj wypadło akurat tak,że dostała butelkę o 20 i potem zasnęła już nocnym snem.Spała tak do 4.30 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- papi fajnie,że już w domku.Widać,że mały się cieszy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2391 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję perypetii, u mnie sajgon jak nie wiem co.. mały zasypia tylko na rękach a ja nie mam nawet jak zjeść.. odłożony zaraz się budzi i dupa. Już ryczy..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Wtajemniczenie
|
Siala oby coś nadeszło,bo chyba bym nie przeżyła gdybym teraz zobaczyła znowu 2 kreski ;( Ja już się przyzwyczaiłam do grzecznego dziecka.Poza tymi kupkami to można powiedzieć,że ostatnio sielanka była w porównaniu z tym co wcześniej
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 |
Zadomowienie
|
hello
![]() ![]() ![]() Z Marcinkiem juz rozumiemy się całkiem nieźle... jest kochany... wcześniej chyba musiał sie poprostu przyzwyczaić do nowego otoczenia... śpi prawie cały czas, budzi się na jedzonko co 2-3 godz a w nocy przesypia 5 godz bez przerwy.. nie płacze prawie wcale, tylko czasami jak zbiera mu się na kupkę ![]() ![]() mam pytanko do Was.. czy Wasze dzieciaczki tez zasypiają tylko przy cycu? Bo mój synek zaśnie sobie po jedzonku przy cycusiu, wtedy go moge odłożyć do łożeczka i będzie spał dalej.. inaczej nie zaśnie za chiny... nie wiem czy to takie dobre, ale nie mam pojęcia jak go nauczyć zasypiania inaczej... W przyszłym tygodniu postaram się wrzucić jakąś fotkę synka ![]() ![]()
#2395 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do mamuś karmiących piersią. Jak wychodzicie na spacer to zaopatrujecie się w butelkę czy jak dziecko zgłodnieje wyciągacie cyca? Bo ja jakoś nie chcę się obnażać a u mojego z jedzeniem nie znasz dnia ani godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Rozeznanie
|
Karolcia dzieki za info.
Mam pytanie do Was. Czy to normalne, ze mala nie zrobila kupki od rana?
#2397 |
Wtajemniczenie
|
Lilka ja wychodziłam bezpośrednio po karmieniu i starałam się wrócić przed kolejnym.Ostatnio to się boję w ogóle wychodzić,bo mała nie lubi leżeć w gondoli i spacer polega na pchaniu wózka z nią na rękach i jednoczesnym robieniu uników przed słońcem... Teraz wychodzimy albo na godzinkę na spacer albo przed dom tylko,żeby w razie czego szybciutko móc nakarmic się w domu.Obnażać się na ulicy bym nie chciała.Jak już to butla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2399 |
Rozeznanie
|
Farminka, ja mam to samo co Ty ze spacerami, ale znalazłam sposób. Mała jeździ w foteliku samochodowym i śpi. Chyba lubi byś taka ściśnięta. Dwa spacery po 30 minut już szczęśliwie za nami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Zadomowienie
|
aaa tak w ogóle chcę się Wam pochwalić że od porodu minęło 11 dni a ze mnie zeszło już 13 kg.... bylam w szoku jak stanęłam dziś na wagę
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.