|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Hajja, dzięki
Herbatkowa, no nie sprawiasz wrażenia osoby tak skrajnej nie wydaje mi się, żeby to była nerwica - po prostu taki masz charakter ![]() Hmm... nie mówiłam Wam o tym chyba, ale przedwczoraj rozmawiałam z J. poważnie. To była baaaardzo ciężka rozmowa. Powedziałam, że to może być tylko przyjaźń, że nie jestem w stanie być z nim. Kiedyś Wam pisałam, że jak mu to samo powiedziałam ponad rok temu czy nawet już dwa lata, to zrozumiał, zaakceptował i był przyjacielem. No więc tym razem tak nie jest. Był koszmarnie załamany, nie mógł z siebie wydusić słowa, koniec końców powiedział, że się nie podda i będzie o mnie walczył, że jak ma myśleć o kimś innym, skoro to ja jestem jedyną... Ostatecznie skończyło się smutno, ale w zgodzie. Tylko że on od wczoraj nalega na kolejną rozmowę (przemyślał wszystko na spokojnie, chce pogadać). A ja się tej boję jeszcze bardziej niż tamtej, bo czuję, że teraz jest gotowy na wyznania, a ja nie chcę tego słyszeć... Jesteśmy w stanie w miarę normalnie funkcjonować w swoim towarzystwie, wczoraj spędziliśmy super wieczór we trójkę razem z moją przyjaciółką, N. W domu byłam koło 3, jestem niewyspana, ale było naprawdę warto. A jak dojdzie do tej rozmowy, to ja czuję, że już nie będę w stanie z nim przebywać. Przynajmniej nie tak luźno i nie tak często jak do tej pory... Fak!!! Sprawa nr 2... piszemy z G. do siebie na fejsbuku. Jest dziwnie, ale nie agresywnie i widzę, że on się miota i chce ze mną być... Dżizas, ale to skomplikowane wszystko jest. Z tego wszystkiego mi się śniło, że jestem w ciąży, tak 3-4 miesiąc i się tuliłam do niego naszym brzuszkiem rany, potrzebuję chyba życia w zamknięciu, najlepiej w pokoju bez klamek ![]() Hajja, jeśli masz bardzo bolesne miesiączki, to ketonal może być jedynym wyjściem. Ja mam bardzo bolesne, ale wtedy: albo tak półsiedzę, albo spaceruję (pomaga), zażywam Veg...coś tam, nie pamiętam, dobra też jest No-spa. Nie zażywaj aspiryny. Piszą, że dobrze termofor sobie na brzuchu położyć, ale mnie wtedy jeszcze bardziej bolało, więc przykładałam zimne. Hm, hm, hm... no i mi kofeina pomaga
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2010-08-23 o 15:35 |
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo sporadycznie biorę Ketonal. Tym bardziej że mi się opakowanie kończy (po tych problemach z ręką) i nikt mi już nie wypisze. |
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może zabrzmi to obleśnie, ale wypróbuj czopki vegantalgin. mi bardzo pomagają. no i Aulin, ale na receptę i niestety dosyć "agresywny". ja mam problemy z żołądkiem, więc biorę tylko 1, 2 tabletki na cały okres, na samym początku, a później to już vegantalgin.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
O, to ja mam chyba ten Vegantalgin... tak, Vegantalgin H
![]() Choji, a podczas miesiączki nie powinno się ciepłych kąpieli brać! Wiesz, ja sobie teraz hipokrytycznie wrzeszczę na Ciebie, bo sama zawsze się kąpię w gorącej wodzie ale lojalnie ostrzegam, że grozi krwotokiem, czego zdarzyło mi się kilkakrotnie doświadczyć...
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście jakoś półtora roku temu przeszło i teraz od czasu do czasu ratuję się jedną tabletką przeciwbólową.---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Umiarkowane ciepełko pomaga się rozluźnić, a bóle miesiączkowe to typowe skurcze, więc jak najbardziej pomaga.
|
||
|
|
|
#637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi akurat pomaga, jeszcze nigdy nie zdarzył mi się żaden krwotok. Działa to na mnie po prostu jakbym położyła kompres ciepły na brzuch. Tym bardziej że ja nie biorę gorącej kąpieli, tylko ciepłą. Tak żeby się rozluźnić i zasnąć bez bólu i łykania tabletki na noc. Rain, jakie rozkurczowe? |
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Rozkurczowe, no to np. no-spa właśnie
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2010-08-23 o 15:53 |
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Z takich ogólnie dostępnych to oczywiście No Spa, ja miałam też na receptę takie tabletki - Spasmophen.
|
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
brałam kiedyś nospę. Po tym jak cały okres praktycznie przeleżałam w łóżku więcej już jej nie tknęłam.
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę, biedactwa moje
![]() w apteczce mam chyba obecnie jakiś ibuprom albo apap, jeden pies
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
albo własnie Vegantalgin zawierający poza paracetamolem " Butylobromek hioscyny, który znosi stany skurczowe w obrębie przewodu pokarmowego i układu moczowo-płciowego."
spróbuj sobie kiedyś, niekoniecznie czopków, bo tabletki też są skuteczne (tylko trochę mniej no i wolniej działają). ja miałam duże opory aż do takiego ataku bólu jak rain miała- wtedy to gotowa byłam wyciąć sobie brzuch jeśli miałoby pomóc ![]() w ogóle dostałam o. wczoraj i całe szczęście, bo w środe w dniu wyjazdu już będzie mniej bolało i mniej intensywnie, więc dam radę
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Brałam jeszcze kiedyś (też na receptę) Dicloratio Retard. Zamiast zżerania multum ibupromów i innych cudów, które nic nie dawały brałam jedną taką tabletkę i miałam cały okres z głowy (te straszne bóle miałam zawsze pierwsze 12 godzin mniej więcej). Jak już się truć to przynajmniej raz i skutecznie
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie są najgorsze dwa pierwsze dni. Reszta to już z górki
|
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy zawsze w tym samym czasie okresy
|
|
|
|
#646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on ma 23 lata,jest w moim wieku![]() tak..właśnie widać jak kończy ![]() Cytat:
to tak jak u mnie ![]() Czuje,że mnie okłamał z tym,że napisze znam go,jeśli do tej pory sie nie odezwał to już to nie zrobi tym bardziej jakby przemyślał,że jednak chce być ze mną to jemu by zależało na tym żeby jak najszybciej mi to powiedzieć
|
|
|
#647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja jestem po pierwszym dniu zajec w teatrze i super bylo A o 18 mamy spotkanie z warszawiankami teraz mozecie zazdroscic bo juz nei przelozymy kolejny raz i na 100% sie dzis widzimy
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, nie mówiłam mu, że wiem, ale sam mi powiedział, że widział N., czyli moją przyjaciółkę, która go widziała. Generalnie z całości wychodzi, że to nie była randka, więc siłą rzeczy to pewnie jakaś nasza wspólna znajoma (żona kolegi, kuzynka itp.). A jak nie... to w sumie też mnie to teraz tak nie boli, bo widzę, że nic to dla niego nie znaczyło.
Odezwie się, jak nie dziś, to jutro. Ja obstawiam, że sprawdza, czy jesteś w stanie dotrzymać słowa jeśli chodzi o to oplatanie go i ogólnie Twój sposób bycia w związku. Myślę, że jest/będzie pod dużym wrażeniem Twojego postępowania
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Bidulki
poza pierwszą w życiu i jedną gdzieś tam pomiędzy (ale to tylko mnie pobolewało, po wzięciu ibupromu przeszło od razy) nigdy mnie nie bolał okres a co do tego, o czym pisała Justynka, niech mi ktoś wmowi, że przyjaźń damsko-męska istnieje ![]() Madzia, to zadzwoń do niego wieczorem i mu powiedz, że skoro nie chce z Tobą być i dać Wam szansy, to niech przynajmniej ma odwagę Ci to powiedzieć w twarz. ale myślę, że jednak się odezwie. ostatnio dzwonił czy tam przyjechał też jakoś o tej porze, nie? |
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Szukam przepisu na sałatkę ![]() Mam w domu makaron, brokuła, majonez i chcę te elementy wykorzystać
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Ej ten... no... mam kwadrans marudzenia! Chcę seksu, chcę zaręczyn, ślubu chcę, a już nade wszystko chcę bobasaaaaa
Jeszcze 14 minut
|
|
#653 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do jutra nie wytrzymam w tej niepewności![]() ciesze sie,że Ci sie podobały zajecia ![]() zazdroszcze spotkania zróbcie zdjecia![]() Cytat:
obiecał,że dziś sie odezwie wiec jak on sie zachowa jak odezwie sie dopiero jutro? Niech lepiej mnie nie sprawdza bo wykończe sie jak tak dalej pójdzie..to chyba normalne ,że chce wiedzieć na czym stoje.A on ma to gdzieś ![]() no jest pod wrażeniem,że dałam mu spokój ![]() Cytat:
|
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
ja wmawiać nie będę bo się raczej nie da za uparta bestia jesteś
ale powiem tylko że istnieje ![]() Carmel łączę się z Tobą w jelitowo-wnętrznościowym bólu drugi dzień z jelitówką walczę drugi dzień na sucharkach jestem wczoraj cały dzień przespałam i myślałam że już lepiej ale się myliłam bo w nocy dopiero się zaczęło na dobre dzisiaj zjadłam tylko kubek sucharków namoczonych w herbacie i paczkę biszkopcików bo sucharkami już dobrze że dziś wolne
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Grape
![]() ja chyba teraz do niego zadzwonie a jak później bedzie zmeczony i nie bedzie miał sił ze mną o tym rozmawiać ? on sie naprawde nie odezwie
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
nie dzwon!!!!!
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
on nie zadzwoni
on robi tak jak wcześniej, też obiecywał po zerwaniu ,że na drugi dzień przyjedzie i spokojnie porozmawiamy i wtedy już wiedział,że tak nie bedzie,że nie przyjedzie bo to nic nie da ;( i teraz robi tak samo powiedział,że da znać ale tego nie robi;(
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-08-23 o 16:33 |
|
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, na dupie siedź!!! Nie dzwoń nigdzie! :[ a co do spotkania G. z kimś tam, to pewnie rzeczywiście nic nie znaczące.
Grape ![]() Ostatnia minuta, to se jeszcze pojęczę: ja chcę nowe, nietrzeszczące na wysokich tonach głośniki!!!
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
boże przestańcie. To jest jej życie. A co jak faktycznie później będzie zmęczony ?
Czekałaś już długo, dzwoń |
|
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nich się nie odzywa jak jest ![]() Madzia czy Ty naprawdę chcesz być z kimś na siłę?? uwierz mi, w takim układzie nie będziesz szczęśliwa, oboje będziecie się męczyć a chyba nie o to chodzi w związku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

13.03.2008
nie wydaje mi się, żeby to była nerwica - po prostu taki masz charakter 
i się tuliłam do niego naszym brzuszkiem
rany, potrzebuję chyba życia w zamknięciu, najlepiej w pokoju bez klamek 
Na szczęście jakoś półtora roku temu przeszło i teraz od czasu do czasu ratuję się jedną tabletką przeciwbólową.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak jest