Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 17:15   #691
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Szczęście zawsze zaczyna się od marzeń;) Zazdrośnice cz. XXII

co jest wypasionego Justynko?
Powiedz mi Słońce Ty masz grzywkę, czy włosy równe na całej długości ?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:15   #692
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
I tak jestem brzydula więc mi to lotto ;p
taaaaaaaaaaaaa jasne a kopa byś nie chciała?? zasadzę Ci go z taką siłą że od razu wypiękniejesz

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Aaaa, no chyba że tak. A możesz i przez to jęczeć czekolada podobno też sobie radzi (jeśli masz biegunkę), mnie mama zawsze nią karmiła
nie no mimo wszystko chyba na czekoladę jeszcze za wcześnie

a Mdzia swój rozumek ma i wie najlepiej co dla niej i dla jej związku/chłopa najlepsze
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:17   #693
Choji
Zakorzenienie

Grape, dawaj. Tylko kop mocno

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:18   #694
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
co jest wypasionego Justynko?
Powiedz mi Słońce Ty masz grzywkę, czy włosy równe na całej długości ?
Tzn. no to, że już termin będziecie mieli zaklepany dopisałam tam, bo oczywiście sierota zapomniała zacytować
Grzywkę mam taką gdzieś do rzęs może... ale ostatnio ją suszę na drugą stronę (zawsze miałam przedziałek po prawej, teraz noszę po lewej stronie), więc dłuższe włosy ją trochę zasłaniają, psikam żelem w spray'u, a ja już naprawdę lecą, to podpinam wsuwką pod spodem, żeby nie było widać. Lepiej mi z grzywką, ale jest irytująca

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:18   #695
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaaaaa jasne a kopa byś nie chciała?? zasadzę Ci go z taką siłą że od razu wypiękniejesz

nie no mimo wszystko chyba na czekoladę jeszcze za wcześnie

a Mdzia swój rozumek ma i wie najlepiej co dla niej i dla jej związku/chłopa najlepsze

Czemu za wcześnie? Duża ilość czekolady działa zatwardzająco

Stary 2010-08-23, 17:21   #696
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Grape, dawaj. Tylko kop mocno
no to uwaga....... zasadzam wielkiego kopa w co by się Choji w główce poukładało tak jak powinno i co by jej lustra popękały wtedy będzie musiała uwierzyć że jest piękna i tak jeszcze na goły tyłek dla pewności

i jak?? działa??
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2010-08-23, 17:22   #697
Choji
Zakorzenienie

Nie :d

Stary 2010-08-23, 17:24   #698
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu za wcześnie? Duża ilość czekolady działa zatwardzająco
no ja wiem że od dołu mnie może przykorkować ale na wyrzucanie górą raczej nie pomorze

Cytat:
Nie :d
a bo osłabiona jestem
ale poczekaj no jak ino mi się polepszy
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2010-08-23, 17:24   #699
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. no to, że już termin będziecie mieli zaklepany dopisałam tam, bo oczywiście sierota zapomniała zacytować
Grzywkę mam taką gdzieś do rzęs może... ale ostatnio ją suszę na drugą stronę (zawsze miałam przedziałek po prawej, teraz noszę po lewej stronie), więc dłuższe włosy ją trochę zasłaniają, psikam żelem w spray'u, a ja już naprawdę lecą, to podpinam wsuwką pod spodem, żeby nie było widać. Lepiej mi z grzywką, ale jest irytująca
Aaaa to do mnie było Dzięki

Też się zastanawiam nad grzywką, bo mnie wkurzają te strąki przy twarzy :/
Stary 2010-08-23, 17:40   #700
Ilsa Lund
Zakorzenienie

znowu mu za mało czasu ? to my mu wszystkie pokażemy !
Madzia, kciukam za rozmowę

jestem z siebie dumna, byłam 9 godzin w pracy, laptop coraz bliżej

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 17:54   #701
madziamacius8786
Zakorzenienie

zadzwoniłam....nie bede przeciągać..Tż powiedział,że jeszcze chce odpocząć ,na spokojnie przemyśleć, tj Justynka napisała dla niego to było za mało czasu,powiedział,że narazie te złe chwile które były przysłoniły mu te dobre ..umówiliśmy sie,że dajemy sobie jeszcze tydzień przerwy (zero smsów,dzwonienia) i powiedział,że wtedy zobaczymy bo może też być tak,że zmieni zdanie,że może ochłonąć i wtedy zupełnie inaczej na to spojrzy...ciesze sie orkopnie,że jest jeszcze jakaś szansa,nadzieja bo nadzieje mi znowu dał..zresztą po głosie nie był taki jak kiedyś ale ja dziewczyny nie wytrzymam tygodnia znowu to już bedzie 3 tydzień od wiecie czego;((( bez Was sobie nie dam rady wytrzymać powiedział,że jak zadzwonie przez ten tydzień albo napisze to wszystko zepsuje..mówił,że wytrzymam,że tydzień szybko zleci i sam sie odezwie w poniedziałek Boże to 7 dni ja naprawde zwariuje potrzebuje Waszej pomocy i wsparcia ((
Stary 2010-08-23, 18:08   #702
malenka146
Zadomowienie

GG do malenka146

Madzia, i jesteśmy.
Nie rozumiem go trochę. Miał wystarczająco czasu na przemyślenia przecież.
Wydaje mi się, że on nie podchodzi do tego tak emocjonalnie, jak Ty.
Nie wiem, co miałabym myśleć na Twoim miejscu.
Dlaczego on Cię aż tak na przetrzymanie bierze? Za kogo się ma, skoro myśli, że może o wszystkim decydować?
Zakaz dzwonienia i pisania, bo coś zepsujesz? Co zepsujesz? Nie zachowuje się w porządku wobec Ciebie.
Uważam, że już wystarczająco czekałaś.

malenka146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:08   #703
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziamacius8786 Pokaż wiadomość
zadzwoniłam....nie bede przeciągać..Tż powiedział,że jeszcze chce odpocząć ,na spokojnie przemyśleć, tj Justynka napisała dla niego to było za mało czasu,powiedział,że narazie te złe chwile które były przysłoniły mu te dobre ..umówiliśmy sie,że dajemy sobie jeszcze tydzień przerwy (zero smsów,dzwonienia) i powiedział,że wtedy zobaczymy bo może też być tak,że zmieni zdanie,że może ochłonąć i wtedy zupełnie inaczej na to spojrzy...ciesze sie orkopnie,że jest jeszcze jakaś szansa,nadzieja bo nadzieje mi znowu dał..zresztą po głosie nie był taki jak kiedyś ale ja dziewczyny nie wytrzymam tygodnia znowu to już bedzie 3 tydzień od wiecie czego;((( bez Was sobie nie dam rady wytrzymać powiedział,że jak zadzwonie przez ten tydzień albo napisze to wszystko zepsuje..mówił,że wytrzymam,że tydzień szybko zleci i sam sie odezwie w poniedziałek Boże to 7 dni ja naprawde zwariuje potrzebuje Waszej pomocy i wsparcia ((
najtrudniejszy pierwszy krok, tyle wytrzymałaś, więc wytrzymasz jeszcze widzisz? Nie jest najgorzej!
Ilsa kobieto pracująca
Kamka, ale w sensie, że chcesz sobie zrobić grzywkę?

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:11   #704
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz radę, zobaczysz.
Ja wiem jak to wygląda z tej drugiej strony - może gdyby mój były w pewnym momencie spasował i dał mi pobyć samej i ochłonąć to MOŻE byłoby teraz inaczej. Dlatego mówię Ci jako osoba, która była poniekąd na miejscu Twojego TŻ - potrzebny jest czas i daj mu go tyle, ile mu potrzeba.
Madzia, najlepiej oddaj komuś na przechowanie telefon, żeby Ciebie nie korciło - poproś tylko, żeby ten ktoś Ciebie informował o ewentualnych telefonach czy wiadomościach jakie przyjdą, ale zrób tak, żebyś nie miała dostępu do komórki

Edytowane przez raingirl
Czas edycji: 2010-08-23 o 18:12
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:12   #705
carmelova
Zakorzenienie

Justynko w sensie, że myślę o tym
Stary 2010-08-23, 18:17   #706
madziamacius8786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka146 Pokaż wiadomość
Madzia, i jesteśmy.
Nie rozumiem go trochę. Miał wystarczająco czasu na przemyślenia przecież.
Wydaje mi się, że on nie podchodzi do tego tak emocjonalnie, jak Ty.
Nie wiem, co miałabym myśleć na Twoim miejscu.
Dlaczego on Cię aż tak na przetrzymanie bierze? Za kogo się ma, skoro myśli, że może o wszystkim decydować?
Zakaz dzwonienia i pisania, bo coś zepsujesz? Co zepsujesz? Nie zachowuje się w porządku wobec Ciebie.
Uważam, że już wystarczająco czekałaś.
ja też go nie rozumiem, mówiłam,że wg mnie 4 dni na przemyślenie starczą to odpowiedział,że nie jest mną i jemu nie wystarczyły..powiedział,ż e być może ten tydzień sprawi to,że wszystko mu przejdzie to całe myślenie,że to nie ma sensu..te słowa bardzo mnie ucieszyły...

Mówił,że denerwowały go moje przyjazdy do niego jak nie chciał,że nie rozumiałam,że on chciał spokoju a ja go nachodziłam..rozumiem go ale ja tak bardzo chciałam go zobaczyć i ratować to

Ja też uważam,że długo już czekam ale dla niego nie liczą sie te dni w których wydzwaniałam non stop do niego bo nie miał czasu pomyśleć , dopiero od 4 dni mógł spokojnie sie nad tym zastanowić i chce jeszcze czas..co mam zrobić musiałam sie na to zgodzić mówił,że na wyjeździe myślał o plusach i minusach naszego związku..

Cytat:
najtrudniejszy pierwszy krok, tyle wytrzymałaś, więc wytrzymasz jeszcze widzisz? Nie jest najgorzej!
no nie wiem jak wytrzymam same widziałyście jak mi trudno powstrzymać sie od dzwonienia do niego a tydzień to strasznie długo niby nie jest najgorzej, bardzo chce żeby zmienił zdanie samo to,że powiedział,że może ochłonie to przecież świadczy,że jednak mu zależy i mnie Kocha..inaczej by tak nie mówił

Dziekuje,że wspierałyście mnie w tym nie dzwonieniu do Tża jesteście niezastąpione ! i Kochane i prosze z całego serduszka żebyście mi pomogły przez ten tydzień

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Dasz radę, zobaczysz.
Ja wiem jak to wygląda z tej drugiej strony - może gdyby mój były w pewnym momencie spasował i dał mi pobyć samej i ochłonąć to MOŻE byłoby teraz inaczej. Dlatego mówię Ci jako osoba, która była poniekąd na miejscu Twojego TŻ - potrzebny jest czas i daj mu go tyle, ile mu potrzeba.
Madzia, najlepiej oddaj komuś na przechowanie telefon, żeby Ciebie nie korciło - poproś tylko, żeby ten ktoś Ciebie informował o ewentualnych telefonach czy wiadomościach jakie przyjdą, ale zrób tak, żebyś nie miała dostępu do komórki
obym dała bo jeśli nie dam mu teraz tego spokoju to moge sie pożegnać z nadziejami

z tym tel. spokojnie mogłabym go oddać mamie, ale ze stacjonarnego też moge dzwonić na kom wiec jakby mnie przycisneło to i z tego tel bym zadzwoniła ale najwyżej tu bede biadolić a Wy mnie okrzyczycie

A powiedzcie tydzień może wystarczyć żeby przeszło mu to wszystko?
Stary 2010-08-23, 18:17   #707
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
pracujesz i jeszcze możesz isc na staż z Up mimo że jesteś zarejestrowana jako bezrobotna? U mnie nie dość że by cię wykreślili to jeszcze kare taką finansowa nałożyli że masakra...
Nie u nas też by to nie przeszło - oficjalnie jestem bezrobotna. Po prostu zrobiłam taki myk, że zanim poszłam się zarejestrować zwolniłam się z pracy i umowę spisali na moją mamę (pracuje w tym samym zakładzie), dzięki czemu ja nadal mogłam pracować (bo przecież nie wiedziałam, że znajdę pracę czy tam staż i nie chciałam zostać na lodzie bez żadnego dochodu) także wszystko zgodnie z prawem i nawet nie na czarno

Madziu myślę, że powinnaś się cieszyć, ja myślę że będzie dobrze tylko wytrwaj ten tydzień, proszę Cię! I jasne, że Cię nie zostawimy jak masz ochotę się ze mną spotkać, to śmiało

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2010-08-23 o 18:19
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 18:22   #708
madziamacius8786
Zakorzenienie

Claris dziekuje Słońce ale wątpie żebym przez ten tydzień sie gdzieś ruszyła, najchetniej zaszyłabym sie w łóżku , jeszcze musze biblioteke zaliczyć a raczej kilka razy ale jak sie wyjaśni sprawa z Tż z checia sie spotkam z Tobą narazie ciagle rycze,jest mi smutno i nie wyglądam wyjściowo Kochana jesteś
Stary 2010-08-23, 18:29   #709
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Nie u nas też by to nie przeszło - oficjalnie jestem bezrobotna. Po prostu zrobiłam taki myk, że zanim poszłam się zarejestrować zwolniłam się z pracy i umowę spisali na moją mamę (pracuje w tym samym zakładzie), dzięki czemu ja nadal mogłam pracować (bo przecież nie wiedziałam, że znajdę pracę czy tam staż i nie chciałam zostać na lodzie bez żadnego dochodu) także wszystko zgodnie z prawem i nawet nie na czarno
Dochód dochodem a jeszcze ubezpieczenie trzeba mieć... właśnie jutro idę się zarejestrować, bo w sumie to nawet teraz nie mogłabym iść do lekarza . Mam fajną ofertę pracy wyszukaną, złożę tam CV, ale wiadomo jak jest - większych nadziei na to, że złapię pierwszą pracę jaka mi się spodobała to raczej nie mam
Dowiem się od razu w urzędzie o ewentualne staże - ostatecznie przecież jest coś takiego jak biuro Ogrodnika Miejskiego, Wydział Planowania Przestrzennego, czy coś w tym rodzaju i mogliby mnie tam zgarnąć...
Stary 2010-08-23, 19:01   #710
carmelova
Zakorzenienie

Cholera jasna, właśnie pożarłam się z mamą o wesele :/
Stary 2010-08-23, 19:02   #711
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

No to zrobiłam zakupy, jak dostanę na te kosmetyki uczulenia to się pochlastam.Z tych co mogłam wzięłam próbki.
Madziu, musisz wytrzymać, a w chwilach zwątpienia pamiętaj o tym,że Twoje dzwonienie nic tu nie pomoże, a tylko może zaszkodzić. Jeśli On nie chce z Tobą być to czy będziesz dzwonić to i tak nic nie zdziałasz. Swoją drogą to On trochę wolno myśli:/
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:02   #712
madziamacius8786
Zakorzenienie

Carmi o co?

Korniszonek a jakie próbki wziełaś?

no wolno myśli, ale wcale mu sie nie dziwie jak tyle czasu go osaczałam to chce pobyć sam..niech bedzie musze wytrzymać jakoś ten tydzień choć już teraz mi strasznie cieżko ale wierze,że bedzie dobrze,że bedziemy razem.. Kocham Go i bede walczyć

Edytowane przez madziamacius8786
Czas edycji: 2010-08-23 o 19:03
madziamacius8786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:03   #713
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
O co? Pewnie się coś wtrąca za bardzo?
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:11   #714
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa kobieto pracująca
dziękuję za gratko-oklaski
oby tak wytrwać ten miesiąc - ale lepiej mi się siedzi od rana bo mniej się męczę i dzień cały dla mnie jest później
Cytat:
A powiedzcie tydzień może wystarczyć żeby przeszło mu to wszystko?
myślę że skoro daje Ci nadzieję to jest duża szansa na wasz powrót do siebie ale on siebie też powinien zmienić
Cytat:
oj

planowałam dziś dzień dla siebie z olejowaniem włosów ale ledwo co przyszłam do domu to zadzwonił TŻ że kolega się nie zjawił na piwie i że idzie do mnie. Strasznie padało więc widzieliśmy się na godzinę. Jeśli ten kolega nie zakoduje to najwyżej poprosi kolegę ze swojej agencji albo mojego brata bo kogo by nie skusiło 1000 zł ? I też wszystko będzie legalnie bo na umowę zlecenie.

Stary 2010-08-23, 19:18   #715
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Claris dziekuje Słońce ale wątpie żebym przez ten tydzień sie gdzieś ruszyła, najchetniej zaszyłabym sie w łóżku , jeszcze musze biblioteke zaliczyć a raczej kilka razy ale jak sie wyjaśni sprawa z Tż z checia sie spotkam z Tobą narazie ciagle rycze,jest mi smutno i nie wyglądam wyjściowo Kochana jesteś
Jak chcesz, ja myślę, że właśnie ten tydzień powinnaś sobie na maksa zapchać, żeby nie mysleć tyle Jakbyś zmieniła zdanie to pisz, nie musimy sie spotykać od razu w rynku, możemy przysiąść gdzieś na ławeczce w parku i sobie pogadać

Cytat:
Dochód dochodem a jeszcze ubezpieczenie trzeba mieć... właśnie jutro idę się zarejestrować, bo w sumie to nawet teraz nie mogłabym iść do lekarza . Mam fajną ofertę pracy wyszukaną, złożę tam CV, ale wiadomo jak jest - większych nadziei na to, że złapię pierwszą pracę jaka mi się spodobała to raczej nie mam
Dowiem się od razu w urzędzie o ewentualne staże - ostatecznie przecież jest coś takiego jak biuro Ogrodnika Miejskiego, Wydział Planowania Przestrzennego, czy coś w tym rodzaju i mogliby mnie tam zgarnąć...
Też prawda z tym ubezpieczeniem Ja to się w ogóle Tobie dziwię, że dopiero teraz się rejestrujesz, ja bym po takim czasie się bała, że ludzie ode mnie z roku już mi sprzątnęli wszystkie staże sprzed nosa Staz jest fajną rzeczą, bo się czegoś uczysz w praktyce, ja na miejscu pracodawcy sama bym siebie nie przyjęła nigdzie w tym momencie - bez doświadczenia

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
dziękuję za gratko-oklaski
Ilsa
Stary 2010-08-23, 19:18   #716
carmelova
Zakorzenienie

W sobotę obejrzeliśmy salę, dostaliśmy wzór umowy i dzisiaj rodzice mieli pojechać wpłacić zadatek i podpisać umowę. Wrócili, dzwonią i mówią, że nie podpisali umowy tylko dostali karteczkę z informacją, że wpłacono zadatek w kwocie takiej i takiej za organizację przyjęcia weselnego w dniu 21.07.2012 na moje nazwisko. I to wszystko. Nie ma ani słowa o kwocie za osobę itp. Ja się mocno zdziwiłam i może zbyt nerwowo zareagowałam, bo przecież mieli podpisać umowę, a mama na to, że jestem jakaś nienormalna skoro sądzę, że ktoś będzie w stanie oszacować ile będzie kosztował talerzyk za 2 lata. Jak my tam byliśmy to powiedziała, że na 2011 jest 140/os i nie ma cennika na 2012 r., ale nie powinno wzrosnąć więcej niż 10 zł/os.

Kurcze, no spoko, ale na tym świstku nic nie ma o cenie i jak mi za rok powie, że koszt to 170 zł/os to ja nie wiem. Może to moje zboczenie zawodowe, ale wszystko muszę mieć na papierze i wtedy czuję się w miarę pewnie.
Mama jeszcze mówiła, że w naszym mieście nikt mi nie da umowy, że trzeba zaufać i ludzie budują domy bez umowy, a nie tylko wesela urządzają, że przesadzam i mam się uspokoić, bo to już drugi mój wyskok i ma tego serdecznie dość (pierwszy wg niej był jeszcze przed zaręczynami ja jej mówiłam, że jest kilkoro prostaków u mnie czy u B. w rodzinie i boję się co oni odwalą na weselu i wolelibyśmy ich nie zapraszać, ale się nie da, bo są np. mężami bliskich osób). Oczywiście się poryczałam i mama powiedziała, że jestem histeryczką i podchodzę emocjonalnie do spraw, które mnie nie dotyczą, bo to oni i Bartka rodzice płacą za przyjęcie.

No właśnie i to mnie martwi, bo Tżta mama jest za granicą i przez telefon powiedzieliśmy jej że kwota to ok. 140 zł, a jak się okaże, że cena znacznie wzrosła to nie wiem czy się zgodzi na wesele w tym lokalu. Niby mają kase i jest raczej bezkonfliktowa, ale kto wie...
Stary 2010-08-23, 19:32   #717
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Też prawda z tym ubezpieczeniem Ja to się w ogóle Tobie dziwię, że dopiero teraz się rejestrujesz, ja bym po takim czasie się bała, że ludzie ode mnie z roku już mi sprzątnęli wszystkie staże sprzed nosa Staz jest fajną rzeczą, bo się czegoś uczysz w praktyce, ja na miejscu pracodawcy sama bym siebie nie przyjęła nigdzie w tym momencie - bez doświadczenia
Szczerze wątpię, że się ludzie powybierają na te staże, bo akurat u nas praca w urzędzie polega na łażeniu z teczkami i parzeniu kawy (wiem, bo praktyki tak wyglądały) tylko papier i nic więcej. No zobaczymy - ja wolałabym załapać się na tą pracę co wynalazłam - jak tak czytam to mogliby mnie wziąć, bo spełniam wymagania nadprogramowo Zawsze jakieś doświadczenie zamiast stażu mam, bo mieliśmy na 3 roku praktyki zawodowe, a ja tak to ustawiłam, że byłam aż w dwóch miejscach.
Stary 2010-08-23, 19:36   #718
Claris
Zakorzenienie

carmi to kwestia uczciwości wlaściciela no i Waszego zaufania, skoro właścicielka tak mówi, to tak powinno być. ale też nikt nie jest w stanie do końca przewidzieć sytuacji na rynku, mogą bardzo wzrosnąć koszta wszystkiego itp. i co wtedy. a to jeszcze 2 lata prawie! Nasz jak rezerwowaliśmy to tak samo nigdzie nam na piśmie nie dał, że może wzrosnąć cena na rok 2010 o 10 zł (twierdził, że tyle max.). Okazało się, że nie wzrosła wcale
btw. Moja mama gdybym tak zareagowała to by się na mnie obraziła i nic więcej nie załatwiła za mnie

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
Szczerze wątpię, że się ludzie powybierają na te staże, bo akurat u nas praca w urzędzie polega na łażeniu z teczkami i parzeniu kawy (wiem, bo praktyki tak wyglądały) tylko papier i nic więcej. No zobaczymy - ja wolałabym załapać się na tą pracę co wynalazłam - jak tak czytam to mogliby mnie wziąć, bo spełniam wymagania nadprogramowo Zawsze jakieś doświadczenie zamiast stażu mam, bo mieliśmy na 3 roku praktyki zawodowe, a ja tak to ustawiłam, że byłam aż w dwóch miejscach.
No ale jak to, przecież każdy staż ma swój program, który trzeba zrealizować, bo potem jest się z tego rozliczanym z urzędem. A jak program nie jest realizowany, nie ma opiekuna, który czegoś uczy, to naskarżyć do urzędu i pracodawca ma niewesoło! Serio u Was tak staże wyglądają?
Stary 2010-08-23, 19:39   #719
Kohnelia20
Zakorzenienie

madziamacius8786 mnie się jakos nie podoba zachowanie twojego tż jak długo można kogoś zwodzić? bawi go to?? przykro mi że on się tak zachowuje wiem że łatwo komuś pisać ale ja bym tego nie wytrzymala i chyba sama prędzej zerwała nie lubie jak ktoś mnie zwodzi itd zresztą kompletnie go nie rozumiem chyba powinnien z tobą rozmawiać próbowac sie dogadac szukac kontaktu z toba a nie sie oddalac.... eh nie rozumie facetów
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:41   #720
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
W sobotę obejrzeliśmy salę, dostaliśmy wzór umowy i dzisiaj rodzice mieli pojechać wpłacić zadatek i podpisać umowę. Wrócili, dzwonią i mówią, że nie podpisali umowy tylko dostali karteczkę z informacją, że wpłacono zadatek w kwocie takiej i takiej za organizację przyjęcia weselnego w dniu 21.07.2012 na moje nazwisko. I to wszystko. Nie ma ani słowa o kwocie za osobę itp. Ja się mocno zdziwiłam i może zbyt nerwowo zareagowałam, bo przecież mieli podpisać umowę, a mama na to, że jestem jakaś nienormalna skoro sądzę, że ktoś będzie w stanie oszacować ile będzie kosztował talerzyk za 2 lata. Jak my tam byliśmy to powiedziała, że na 2011 jest 140/os i nie ma cennika na 2012 r., ale nie powinno wzrosnąć więcej niż 10 zł/os.

Kurcze, no spoko, ale na tym świstku nic nie ma o cenie i jak mi za rok powie, że koszt to 170 zł/os to ja nie wiem. Może to moje zboczenie zawodowe, ale wszystko muszę mieć na papierze i wtedy czuję się w miarę pewnie.
Mama jeszcze mówiła, że w naszym mieście nikt mi nie da umowy, że trzeba zaufać i ludzie budują domy bez umowy, a nie tylko wesela urządzają, że przesadzam i mam się uspokoić, bo to już drugi mój wyskok i ma tego serdecznie dość (pierwszy wg niej był jeszcze przed zaręczynami ja jej mówiłam, że jest kilkoro prostaków u mnie czy u B. w rodzinie i boję się co oni odwalą na weselu i wolelibyśmy ich nie zapraszać, ale się nie da, bo są np. mężami bliskich osób). Oczywiście się poryczałam i mama powiedziała, że jestem histeryczką i podchodzę emocjonalnie do spraw, które mnie nie dotyczą, bo to oni i Bartka rodzice płacą za przyjęcie.

No właśnie i to mnie martwi, bo Tżta mama jest za granicą i przez telefon powiedzieliśmy jej że kwota to ok. 140 zł, a jak się okaże, że cena znacznie wzrosła to nie wiem czy się zgodzi na wesele w tym lokalu. Niby mają kase i jest raczej bezkonfliktowa, ale kto wie...
troszkę przesadzasz ale to naturalne bo nigdy nie załatwiałaś wesela czy budowy domu i chciałabyś mieć na papierku że cena wtedy będzie taka i śmaka. Oni nie zagwarantują że to będzie dokładnie 140,32 ale nie mogą rzucić nagle 30 zł więcej i to też kwestia zaufania. Wszystko będzie w porządku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości