Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 19:49   #4411
marryme21
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Porobiły mi się ogromne szpary między zębami.
Jedna jest tak duża,że wygląd to jakbym nie miała w tym miejscu zęba.
A miałam stłoczenie przed aparatem.
Moja orto twierdzi,że samo się zasklepi,tylko potrzeba czasu.
Ok,ja to rozumiem,ale czy ona nie powinna mi to jakoś przyspieszyć?Wiem,że niektóre z Was mają założone specjalne łańcuszki na łuku lub ligaturki są przeciągane między zamkami, w celu szybszego przybliżenia się zębów.Ja nic takiego nie mam.
Nie wiem czy się martwić czy nie.
Sam łuk i ligatury na zamkach ,,dadzą radę''?
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 19:58   #4412
2011801131227
Konto usunięte

GG do 2011801131227 Send a message via Skype™ to 2011801131227
Exclamation Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Witam wszystkie aparatki
Mam 19 lat i w pazdzierniku zaczynam studia na AGH w Krakowie
Ja swój metalowy będę miała zakładany jakoś pod koniec września, wybiorę sobie turkusowe gumeczki;D
pomyśl na aparat wział się z tego, ze w wakacyjnej pracy wpadło trochę grosza i postanowiłam w koncu wykorzystać go na zęby, z których to powodu od kilku dobrych lat mam straszne kompleksy

no i nie ukrywam, bodziec jakim było rozstanie z chlopakiem <rzucil mnie 3 miesiace temu, po dwoch latach > sprawil ze pora się wziac za siebie.
jednak nurtuje mnie jedno pytanko... głupie:P ale ciekawi mnie ta kwestia!

Czy którejkolwiek z aparatek udało się znaleźć miłość/sympatię już w załozonym aparacie? pytam, bo aparat u dziewczyny często odrzuca chłopców
(pytałam- wiedzą ze to zdrowotno-kosmetycznie dobra rzecz, ale i tak niektórych troszkę odpycha)

jak to jest dziołchy? podzielicie się wrażeniami?;D
2011801131227 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:04   #4413
brb33e
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anitusica Pokaż wiadomość

Czy którejkolwiek z aparatek udało się znaleźć miłość/sympatię już w załozonym aparacie? pytam, bo aparat u dziewczyny często odrzuca chłopców
(pytałam- wiedzą ze to zdrowotno-kosmetycznie dobra rzecz, ale i tak niektórych troszkę odpycha)

) ja mojemu chlopakowi o swoim pomysle na zalozenie aparatu powiedzialam jak juz mialam ustalona date na wyrwanie zebow i w sumie się ucieszył to, ze masz aparat na zębach to znaczy ze dbasz o siebie, moim zdaniem jak najbardziej mozesz kogos znalezc- przy okazji bedziesz wiedziala ze nie chodzi mu do konca tylko o wyglad tylko o cos wiecej) a po leczeniu, z pięknym usmiechem to juz wogole!!
brb33e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:07   #4414
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Nusia, mi się wydaje, czy Ci spadła jedna gumka?

Anitusica, mi się (jeszcze) nie udało ale jeden chłopak...

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:17   #4415
bleedingsun
Zakorzenienie

Mi się udało Przed założeniem już się interesował. Jakoś nie sprawiło mu to większej różnicy. Teraz sam nosi, choć nie jesteśmy razem

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:18   #4416
kejsi
Raczkowanie

Cytat:

Heh, fajnie ze pytasz bo mam super odpowiedz
Ja nosze aparat od 2005 roku a mojego obecnego chlopaka poznalam w 2007 Jestesmy juz ze soba ponad 2,5 roku, aparat mam prawie 5 lat
Tzn ze moj chlopak jeszcze mnie NIE WIDZIAL bez aparatu I zakochal sie we mnie jak go juz mialam
Aparat w niczym nie przeszkadza, a wiele chlopakow twierdzilo, ze aparat jest slodki, a wrecz sexy ;D
Ja mam 20 lat btw
Mam nadzieje ze pocieszylam ^^
kejsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:44   #4417
2011801131227
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kejsi Pokaż wiadomość
Heh, fajnie ze pytasz bo mam super odpowiedz
Ja nosze aparat od 2005 roku a mojego obecnego chlopaka poznalam w 2007 Jestesmy juz ze soba ponad 2,5 roku, aparat mam prawie 5 lat
Tzn ze moj chlopak jeszcze mnie NIE WIDZIAL bez aparatu I zakochal sie we mnie jak go juz mialam
Aparat w niczym nie przeszkadza, a wiele chlopakow twierdzilo, ze aparat jest slodki, a wrecz sexy ;D
Ja mam 20 lat btw
Mam nadzieje ze pocieszylam ^^
trochę pocieszyłaś aczkolwiek boję się jak to bedzie
chciałabym znaleźć nową miłość i być znowu szczęsliwa...ale serio boję się, ze tak prozaiczna rzecz, jak druty na zębach mogą mi w tym przeszkodzić.
W czwartek rano mam pierwszą wizytę- konsultację. Jak dobrze pojdzie to aparacik jakoś na przełomie wrzesnia, chyba ze bedzie jakis problem z ząbkami- do leczenia czy cos, no to pewnie sie przeciągnie
Szczerze?Juz nie moge sie doczekać. Mam dosc zasłaniania ust ręką gdy się smieję i nie móc się w pełni uśmiechać do zdjęcia. albo odwracać się do osób z którymi rozmawiam, prostszym profilem zębów. brr.

Edytowane przez 2011801131227
Czas edycji: 2010-08-23 o 20:45 Powód: byk
Stary 2010-08-23, 20:47   #4418
bleedingsun
Zakorzenienie

Cytat:
trochę pocieszyłaś aczkolwiek boję się jak to bedzie
chciałabym znaleźć nową miłość i być znowu szczęsliwa...ale serio boję się, ze tak prozaiczna rzecz, jak druty na zębach mogą mi w tym przeszkodzić.
W czwartek rano mam pierwszą wizytę- konsultację. Jak dobrze pojdzie to aparacik jakoś na przełomie wrzesnia, chyba ze bedzie jakis problem z ząbkami- do leczenia czy cos, no to pewnie sie przeciągnie
Szczerze?Juz nie moge sie doczekać. Mam dosc zasłaniania ust ręką gdy się smieję i nie móc się w pełni uśmiechać do zdjęcia. albo odwracać się do osób z którymi rozmawiam, prostszym profilem zębów. brr.
Mam dokładnie to samo

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:53   #4419
marryme21
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkie aparatki
Mam 19 lat i w pazdzierniku zaczynam studia na AGH w Krakowie
Ja swój metalowy będę miała zakładany jakoś pod koniec września, wybiorę sobie turkusowe gumeczki;D
pomyśl na aparat wział się z tego, ze w wakacyjnej pracy wpadło trochę grosza i postanowiłam w koncu wykorzystać go na zęby, z których to powodu od kilku dobrych lat mam straszne kompleksy

no i nie ukrywam, bodziec jakim było rozstanie z chlopakiem <rzucil mnie 3 miesiace temu, po dwoch latach > sprawil ze pora się wziac za siebie.
jednak nurtuje mnie jedno pytanko... głupie:P ale ciekawi mnie ta kwestia!

Moja koleżanka poznała chłopaka i wyszła za niego za mąż w trakcie noszenia aparatu.
Nie uważam,żeby to był jakikolwiek problem.
Jak dla któregoś chłopaka jest,to nie jest Ciebie wart i tyle.
Myślę,że z aparatem mogą mieć problem panowie, lubujący się w w dodowo-solaryjnych ,,pięknościach''.
Głowa do góry i niczym się nie martw!
marryme21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 21:19   #4420
kejsi
Raczkowanie

teraz to nawet gwiazdy zakladaja aparat, niby modny jest, ale faktycznie coraz wiecej ludzi nosi druty ^^ Ale ja sie i tak usmiecham na mysl o sciagnieciu ;]
I tez tak mialam;/ zatykalam buzie i nie usmiechalam sie do zdjec.. w sumie dalej sie nie usmiecham ale jak zdejma mi aparat to wszystkie moje zdjecia beda wygladac tak:
Stary 2010-08-23, 21:21   #4421
2011801131227
Konto usunięte

dzięki dziewczynki czuję się odrobinę pocieszona
aczkolwiek na agh facetów bęzie na pęczki, więc może się jakiś pocieszyciel przyplącze:P
jestem z tych, co to im zle samym. bu. szczegolnie, ze to byl moj pierWszy chlopak. Wielka miłosc, wielkie plany na zycie, nawet tak bzdurne jak kredyt, dzieci, mieszkanie. I po maturze, bum. Zadziwiające jak szybko rozwalają się licealne związki0zazwyczaj po maturze. Teraz widze i to nie tylko na wlasnym przykladzie.
taki off, musiałam się wygadac
no ale teraz druciak i ruszam na podbój świata!;D

Czas edycji: 2010-08-23 o 21:22 Powód: BYK
Stary 2010-08-23, 21:24   #4422
kejsi
Raczkowanie

No tak czasem bywa, ale po maturze studia, ludzie z podobnymi zainteresowaniami, bedzie dobrze napewno sobie kogos wyhaczysz, a raczej ktos wyhaczy Ciebie
Ja na szczescie przetrwalam rok studiow i mojemu TŻ sie nie znudzilam, nie wiem co on we mnie widzi;p ale sie ciesze
Stary 2010-08-23, 21:44   #4423
wiolafrytka
Zadomowienie

dobry wieczór
a dzisiaj po wizycie. niestety niepocieszona zmieniła mi tylko gumeczki. myślałam że wkońcu da jakiś łąncuszek na przesunięcie tego jednego ząbka bo szpara od 2 miechów ani nie drgnie ale nic nie dała. pytałam się kiedy mi podłączy do druta drugiego kła i odpowiedź mnie dobiła bo dopiero za 4 miechy! no nic zostaje mi tylko czekać. jutro dodam zdjęcia. pozdrawiam
wiolafrytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 21:55   #4424
sincarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A "Ania" to obciach? O rany a ja nadal całą serię mam. Nie tylko Aniową ale i Poaniową. MM też mam, do Sprężyny. Ale i dalsze czytałam, tylko walone z netu
Ale powiem Wam, że jak ostatnio wróciłam do MM to miałam mieszane uczucia, bo zaczęłam inaczej patrzeć na niektóre rzeczy...
a zapytaj przeciętną dzisiejszą nastolatkę jak się nazywał brat maryli albo pierwszy syn ani, ciekawe ile % odpowie
ja tam m.m. czytam nadal bezkrytycznie, ostatnio małomównego odświeżałam,leżałam w łóżku, pogryzałam loda i czułam się taaak beztrosko

Cytat:
Napisane przez anitusica
Mam dosc zasłaniania ust ręką gdy się smieję i nie móc się w pełni uśmiechać do zdjęcia. albo odwracać się do osób z którymi rozmawiam, prostszym profilem zębów. brr.
wiesz, wyjdź z założenia, że skoro i tak usta zasłaniasz (wstydząc się uśmiechu albo aparatu), to z dwojga złego lepiej zasłaniać aparat-za jakiś czas nie będzie czego zasłaniać a trwanie przy zasłanianiu krzywych zębów się nie kończy i daję sobie głowę uciąć, że za jakiś czas będziesz się szczerzyć w aparacie tak jak my wszystkie-człowiek tak się cieszy tą różnicą, że nie w głowie mu zasłanianie (chyba że akurat się jadło szpinakowe naleśniki w pizzerii. to nie. wtedy się nie uśmiechamy).

co do faceta - dziecko drogie!!!! czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, ile czasu masz jeszcze na poznanie kogoś, w porównaniu do nas-starych kaloszy?? korzystaj z życia i wesela nie planuj szalona! po co się tak uwiązywać od razu a moja teoria jest taka, że jak masz fajne cycki, długie nogi itede to nawet aparat nie zaszkodzi. a jak nie masz.. to... no cóż, zawsze można zwalić na aparat

i uprzedzając kolejne pytanie - nie, aparat nie przeszkadza w całowaniu

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:03   #4425
2011801131227
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość

co do faceta - dziecko drogie!!!! czy ty zdajesz sobie sprawę z tego, ile czasu masz jeszcze na poznanie kogoś, w porównaniu do nas-starych kaloszy?? korzystaj z życia i wesela nie planuj szalona! po co się tak uwiązywać od razu a moja teoria jest taka, że jak masz fajne cycki, długie nogi itede to nawet aparat nie zaszkodzi. a jak nie masz.. to... no cóż, zawsze można zwalić na aparat

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
i uprzedzając kolejne pytanie - nie, aparat nie przeszkadza w całowaniu
oj moze zbyt uczuciowa jestem..albo boje sie samotnosci.. nie wiem...

hahaha xD nogi przykrótkawe i całkiem niechude, cyca zero:P bedę zwalać na aparat, haha!

Czas edycji: 2010-08-23 o 22:13 Powód: DOPIS
Stary 2010-08-23, 22:17   #4426
kasiulala1222
Raczkowanie

Witam wszystkich jeju widze ze bardzo duzo osob nosi aparaty heh ja mialam taki zamiar poniewaz mialam od zawsze uraz co do moich zebow ;/ ogolnie to wchodzi mi dwojka pod jedynke no i oczywiscie mam troszke odstajace zeby... ;/ bylam u ortodonty i stwierdzila ze powinnam miec na gore i dol aparat... no i bylam juz robic zdjecia i okazalo sie ze bym musiala usunac 4 zeby... cztery 8 albo cztery 4.... a wiec zrezygnowalam... ale teraz znowu do mnie to powrocila ze bym chciala miec ladne proste zeby... wiec mam pytanie co byscie zrobili na moim miejscu i czy w sumie ktos mial taki przypadek? z gory dziekuje za odpowiedz
kasiulala1222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:26   #4427
2011801131227
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiulala1222 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich jeju widze ze bardzo duzo osob nosi aparaty heh ja mialam taki zamiar poniewaz mialam od zawsze uraz co do moich zebow ;/ ogolnie to wchodzi mi dwojka pod jedynke no i oczywiscie mam troszke odstajace zeby... ;/ bylam u ortodonty i stwierdzila ze powinnam miec na gore i dol aparat... no i bylam juz robic zdjecia i okazalo sie ze bym musiala usunac 4 zeby... cztery 8 albo cztery 4.... a wiec zrezygnowalam... ale teraz znowu do mnie to powrocila ze bym chciala miec ladne proste zeby... wiec mam pytanie co byscie zrobili na moim miejscu i czy w sumie ktos mial taki przypadek? z gory dziekuje za odpowiedz
ja mam usunięte 3 osemki.. do czwartej nie miałam siły:P musi Ci je usunąc zeby zrobić meisjce w szczenie. Chcieli usuwać czwóreczki ale sie nie dalam, nosilam aparat ruchomy i zrobił mi tyle miejsca w szczece, ze nie trzeba rwac. buzi
Stary 2010-08-23, 22:34   #4428
kasiulala1222
Raczkowanie

Dziekuje bardzo za odpowiedz kurcze zastanawiam sie nad tym aparatem poniewaz przeraza mnie te wyrywanie zabkow ;/ na pewno boli... ;P kiedys mialam tez ten wyciagany aparat ale wiadomo jak bylam mlodsza i to bylo tak ze nie chcialo mi sie nosic albo jak nosilam to za malo w ciagu dnia a jak w nocy ubieralam to w srodku nocy mi wypadal ;/
kasiulala1222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:37   #4429
2011801131227
Konto usunięte

ja bym zasięgnela opinii innej orto. pewnie ósemki to na 100% bedziesz musiala rwac, ale czwórki? strasznie szkoda. Idz spytaj innego, moze sie okazac ze odpowiednim aparatem po usunięciu ósemek rozciagnie Ci szczęke i wszystkie zęby znajdą się w łuku. a wyrywanie? da sie przezyc. są gorsze rzczy w życiu. np krzywe zęby;p
Stary 2010-08-23, 22:59   #4430
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam wyrywane dwie górne 4, ale to jeszcze za czasu aparatu 'wyjmowanego'. Dużo to dało, bo mimo, że nie nosiłam go zbyt regularnie, to wada sporo się cofnęła (miałam odstające kły i zachodzące na siebie jedynki). Teraz przed założeniem stałego musiałam dodatkowo usunąć chirurgicznie dolną 8 ze względu na to, że rosła mi pod dziąsłem pod kątem (ani myślała się 'wybić') i spychała dolne zębiska w prawo.

Cytat:
Dziekuje bardzo za odpowiedz kurcze zastanawiam sie nad tym aparatem poniewaz przeraza mnie te wyrywanie zabkow ;/ na pewno boli... ;P kiedys mialam tez ten wyciagany aparat ale wiadomo jak bylam mlodsza i to bylo tak ze nie chcialo mi sie nosic albo jak nosilam to za malo w ciagu dnia a jak w nocy ubieralam to w srodku nocy mi wypadal ;/
Znam jedynie jedną osobę, która dzielnie w dzieciństwie nosiła ruchomy aparat i ma względnie proste zębiska (aczkolwiek orto pewnie by wynalazł i u Niej jakąś wadę ), reszta to leniuchy (tak jak i ja), które to zaniedbały... Człowiek młody i głupi był...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 00:36   #4431
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

Ja mojego poznalam bez aparatu, ale chwile pozniej juz go mialam , na poczatku bylo smiesznie ale czlowiek sie przyzwyczaja, dziwnie bylo mi calowac ale spokojnie! w koncu mi sie udalo to i kazdemu sie uda ciagle pytalam "czujesz, czujesz???" a on "eee nie?" LOL teraz w ogole w niczym nie przeszkadza, poprostu sie przyzwyczajasz i wsjo
a chłopak mowi - lubie patrzec na Twoje zeby ktore sie prostuja hehhehehehehe

Edytowane przez Alice in Wonderland
Czas edycji: 2010-08-24 o 00:38
Alice in Wonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 07:34   #4432
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Znam jedynie jedną osobę, która dzielnie w dzieciństwie nosiła ruchomy aparat i ma względnie proste zębiska (aczkolwiek orto pewnie by wynalazł i u Niej jakąś wadę ), reszta to leniuchy (tak jak i ja), które to zaniedbały... Człowiek młody i głupi był...
no ja też za młodu miałam ruchomy tylko na noc, on miał takie gumowe podniebienie jakieś i mój pies bardzo je lubił więc wpadłam na pomysł, że dam psu do zabawy, on to pogryzie i nie będę musiała już tego nosić. Jakżem pomyślała takżem zrobiła a teraz pluję sobie w twarz, za me czyny i że nie słuchałam rodziców żeby nosić aparat. Ale co tam dziś kończę 30 lat i od miesiąca jestem zadrutowana i w końcu zauważyłam że nachodzące 1 mi się zaczęły prostować

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
Ja mojego poznalam bez aparatu, ale chwile pozniej juz go mialam , na poczatku bylo smiesznie ale czlowiek sie przyzwyczaja, dziwnie bylo mi calowac ale spokojnie! w koncu mi sie udalo to i kazdemu sie uda ciagle pytalam "czujesz, czujesz???" a on "eee nie?" LOL teraz w ogole w niczym nie przeszkadza, poprostu sie przyzwyczajasz i wsjo
a chłopak mowi - lubie patrzec na Twoje zeby ktore sie prostuja hehhehehehehe
ja po 3 latach małżeństwa zakładałam aparat i w sumie nie byłam do końca zdecydowana ale to mój mąż mnnie przekonywał, że mam założyć, że będą pięknę kiełki i że holiłódzki smajl, no to się ugięłam. I tak samo przy pierwszych pocałunkach ciągle tylko pytałam, czujesz coś, boli cię, podrapałam cię ))) ale po kilku sekundach się zapomina o aparacie i myśli o czymś innym , hmmm w sumie się już nie myśli

A poza tym zauważyłam, że odkąd założyłam aparat to faceci są chyba bardziej otwarci, obserwują, uśmiechają się no i zagadują o zęby o aparat. twierdzą, że to odważnym trzeba być itp. Przynajmniej Ci faceci których znam i których od tego momentu poznałam

A poza tym do za 2 dni mam pierwszą wizytę od założenia aparatu 3majcie kciuki

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 08:03   #4433
kliwia
Zakorzenienie

kasiulala1222
a masz juz wyrosniete 8mki?
Zalezy jak wyglada Twoj zgryz.
Jak ja zakladalam aparat to mialam chyba w polowie wyrzniete gorne osemki, w niczym nie przeszkadzaly. Po wyrwaniu wszytskich 4rek wyprostowaniu zebow, dolne osemki dostaly meisjca i rybily do gory, i musialam szybko je usuwac by nie zdemolowaly pracy aparatem.
Nie wiem czemu orto Ci tak powiedziala, bo gdybym miala wybierac to wybralabym do wyrwania 8mki bo i tak do nieczego niepotrzebne i szybko sie psuja. Ale z drugiej strony przy usunietych czworkach nie trzeba ciagnac do tylu zebow trzonowych. A one chyba bardziej bola w przestawianiu niz te z jednym korzeniem.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:05   #4434
brb33e
Przyczajenie

Cytat:
dzięki dziewczynki czuję się odrobinę pocieszona
aczkolwiek na agh facetów bęzie na pęczki, więc może się jakiś pocieszyciel przyplącze:P
akurat studiuje obok AGH i często przez nia przechodze.. jest tylu facetów, ze az glowa boli, wiec sie nie przejmuj niejeden sie znajdzie u mnie na uczelni tez widzialam sporo osob z aparatem- nawet chlopakow takze nie ma sie czego wstydzic i obawiac, raczej powinno sie byc dumnym i cieszyc sie odliczajac dni do wspanialego finału czyli sciagniecia aparatu wtedy ci ktorzy powatpiewali i sie smiali dopiero beda mieli miny:P
brb33e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:47   #4435
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paainka Pokaż wiadomość
mam taki sam kolor gumek, ale upieram się,że są "malinowe", a nie różowe
to mocny róż, zdecydowanie
Cytat:

miałam dokładnie to samo, chociaż moje oba profile były krzywe. ale to się szybko zaczęło zmieniać. teraz już się nie uśmiecham, tylko śmieję z otwartą paszczą

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:55   #4436
kejsi
Raczkowanie

ja czasem slysze uwagi od kolezanek z krzywymi zebami pt.: "aj ja mam krzywe zeby ale nie zaloze aparatu nigdy bo okropnie to wyglada" a ja wtedy mowie, moze i okropnie ale pozniej jaki efekt a inne kolezanki nawet mowia wtedy przeciez nie wyglada okropnie, ladnie Ci w aparacie i mowie ze te kolezanki co komentuja druty sa zazdrosne i mysla ze jak beda mi ublizac to zdejme aparat i dalej bede miec krzywe zeby ale sie MYLĄ! Ha juz niedlugo bede blyszczec pieknym usmiechem jak aktorki i modelki ^^

A co do czworek, warto zasiegnac rady kogos jeszcze, bo niektorzy nie moga miec ich usuwanych!! moja poprzednia ortodontka (ja tez mialam ruchomy aparat ale nic nie dal, bo tak samo nie nosilam systematycznie, a w nocy wypadal) powiedziala, ze powinnam usunac wszystkie czworki, a pozniej zmienilam ortodonte i moja obecna powiedziala ze jakbym je usunela to szczeka by mi sie zapadla! i ze musze wydlutowac tylko osemki (juz jedna mam wydlutowana, zostaly trzy... zabiegi mam wyznaczone na 12.11, 25.11 - moje imieniny^^ oraz 3.12 chyba zwieje z fotela!! nie lubie tych operacji bo pozniej sie jak chomik wyglada! ;/) tak wiec warto czasem poradzic sie kogos innego
Buziaki aparatki!
Stary 2010-08-24, 12:15   #4437
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
ja znam jedną koleżankę, która ma idealnie proste zęby dzięki wyjmowanemu
ja akurat jak miałam wyjmowany, to dużo chorowałam (po wyrwaniu zębów) i wymiotowałam itd. to i nie nosiłam później orto na mnie się darła, że nie noszę, to dalej nie nosiłam i jakoś tak wyszło

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 12:57   #4438
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Prawie 2 miesiace z aparatem. Niby efekty sa ale tekie 'ledwo ledwo'

Jak myslicie, kiedy ortodontka laskawie polaczy mi ta jedynke

Wogole mialam wczesniej zlapany drut na tej jedynce i strasznie mi sie wydluzyla, poprosilam ja aby mi nie lapala go bo strasznie mnie bolala ta jedynka i na szczescie sie cofnela i juz nie jest taka dluga

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 13:10   #4439
Nusia_15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
Nusia, mi się wydaje, czy Ci spadła jedna gumka?
Masz racje ! przed chwilą w lusterku to zauważyłam .. kurczę i co mam zrobić ? wizytę mam 6 października

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
to mocny róż, zdecydowanie
Też kochana tak uważam hehe. Malinki są troszke wpadające w bordo a ten kolorek wpada w róż

ciuchy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45634451 #post45634451

Nusia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 13:13   #4440
chocolateheart08
Raczkowanie

Cześć Wam
Prawdopodobnie będę nosiła aparacik i chciałam się dowiedzieć czy konieczne jest zakładanie obu łuków ? Słyszałam ze w większości przypadków tak, bo to koryguje zgryz czy coś podobnego. Chciałabym mieć aparat tylko na górnej szczęce, ale niestety na dolnej moje zęby nie są idealne i boję sie że ortodonta każe mi nosić także na tą dolną .. ;(

Pozdrawiam
chocolateheart08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości