|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów- część IV
poprostu ucielam listki wycisnelam z nich sok za pomoca sokowirowki,sok nalozylam na glowe potem glowe owinelam folia i recznikiem i po kilku godz umylam glowe
jeden minus jest taki ze wlosy nieprzyjemnie pachną ;/
|
|
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
ja tez stosowalam przez pewien czas (dopoki nie ogolocilam wszystkich lisci) aloes na twarz ale czytalam ze najlepsze wlasciwosci ma tylko ALOE VERA a reszta aloesow nie ma tak bogatego skladu i wlasciwosci, wiec przestalam. Kilka miesiecy temu znalazlam w sklepie przy lekach AloeVera Zel Spa Program firmy GorVita i od tamtego czasu nie uzywam innych kremow do twarzy na dzien niz ten. To cudo! (ale do wlosow nie uzywam)
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też kusi ten nisim ahhh może pomyślę o tym po matki boskiej pieniężnejZmieniłam sposób aplikacji seboradinu lotion - nabieram w strzykawkę i punktowo ostrzykuję skórę głowy - rewelacja! Może komuś pomoże ta amplikacja, szczególnie zbawienna przy dłuższych włosach - ja się strasznie męczyłam z tym odgarnianiem włosów
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kupiłam ostatnio strzykawkę. Myślę, że to dobry sposób do nakładania różnych rzeczy na skalp. A co do Nisimu: lepiej kupić sam szampon, czy odżywkę też? I czy wysusza włosy?
|
|
#2645 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do nisimu muszę Cię zmartwić: kupuje się cały zestaw przynajmniej na all nie widziałam oddzielnych aukcji, teraz widzę tylko jedną, mam nadzieję że nie braknie
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Wróciłam z wakacji, jak i odpoczynku od chorobliwego zwracania uwagi na włosy. No, nie tak do końca, bo przez tydzień używałam wody brzozowej, ale mi się cudo skończyło
|
|
|
|
#2647 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny znacie jakis taki dobry sposob ale taki bardzo bardzo dobry na przyspieszenie porostu wlosow
??pliss pomozcie
|
|
|
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
cały wątek jest poświęcony temu tematowi, trudno przeczytać cały wątek?
jest tu opisanych mnóstwo sposobów |
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam i czytam was
Bo sama ostro zapuszczam włosiska. I tak myśle - olejek rycynowy można dodawać do szamponu i do odżywki. Jeśli np dodam go do jakiejś zwykłej odżywki w odpowiedniej proporcji, wmasuje w skóre głowy i zostawie na jakiś czas to też będzie działał na porost?? Wydaje mi się że tak ale wole się upewnić ![]() P.S. Podziwiam was że tyle tego stosujecie na ten porost Gratuluje i życze dalszej wytrwałości ![]() Mam nadzieje że mi też troche szybciej ruszą ![]() Od siebie moge polecić cynk + wit. A. Jak ją brałam to naprawde w dość szybkim tempie mi rosły. Nie zwracałam na to tak uwagi ile cm w miesiąc ale szybko mi odrosły do długości sprzed ścięcia Wydaje mi się że zielona herbata też troche podziałała ![]() Cynk musiałam odstawić bo musze wybadać co mi pomaga na cere i nie moge brać wszystkiego na raz, ale do picia zielonej herbaty niedawno powróciłam więc bede wiedzieć czy ona sama też działa na porost
Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2010-08-22 o 23:46 |
|
|
|
#2650 |
|
Raczkowanie
|
slyszalyscie moze o takim preparacie jak lotox?? jak on dziala??
|
|
|
|
#2651 |
|
Rozeznanie
|
A nie loxon?
bo jeśli chodzi o loxon to on chyba jest na bazie sterydów i lepiej się samemu w niego nie bawić
|
#2652 |
|
Raczkowanie
|
o loxonie to wiem ze jest do kitu
ale kiedys slyszalam o lotoxie, ze po tym preparacie wlosy przestaja wypadac i szybciej rosną tylko ze jest chyba na recepte;/
|
|
|
|
#2653 |
|
Rozeznanie
|
znając życie to pewnie ten sam środek tylko pod inna nazwą i pewnie innego producenta ale jeśli jest na receptę to pewnie na sterydach, wiec nie radzę się tym bawić, bo może odnieść skutek przeciwny
|
|
#2654 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za rade
|
|
|
|
#2655 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was
![]() Od dłuższego czasu tu zaglądam i czytam i podglądam Wasze sposoby ![]() Przeczytałam duuużą część wątku, znalazłam wiele rad, a, że mam taki sam cel jak Wy, to chciałabym się przyłączyć ![]() Moim celem jest przyśpieszenie porostu włosów, chciałabym żeby rosły szybciutko, były zdrowe u błyszczące. Obecnie używam w miarę taniutkich metod, bo jako studentka oszczędzam ![]() ![]() używam:- pokrzywy do picia -skrzypu polnego do picia -maski do włosów romantic -jedwabiu do włosów joanna -nafty kosmetycznej -szamponu ze skrzypu polnego radical -szamponu z pokrzywy -zażywam belissę [obecnie przerwa] -czasem maseczkę z żółtka -czasem pije siemię lniane Moje włosy mają obecnie 63 cm a dążę do 100 cm ![]() No to chyba tyle obecnie...
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy
Edytowane przez Morfina Czas edycji: 2010-08-23 o 16:21 |
|
|
|
#2656 |
|
Raczkowanie
|
slyszalam tez za na przyspieszenie porostu dobre jest mycie wlosow zimną wodą oraz stosowanie nafty kosmetycznej z sokiem z pokrzywy
|
|
|
|
#2657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2658 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Chociaż długo już jestem na wizazu, to pierwszy raz udzielam się na forum. Przeczytałam już sporo z Waszego wątku, ale jednak dalej nie wiem, czy olejowanie włosów poprawi ich kondycję, mam strasznie przesuszone i zniszczone włosy, dlatego tez na allegro zamówiłam olejek kokosowy Parachute, myślicie, że pomoże je zregenerować i dzięki temu nie będą się łamać i rozdwajać i będą szybciej rosły. Już naprawde nie wiem co zrobić z tymi moimi włosiskami, od 9 miesięcy używam serii loreal professionel absolut repair (szmpon+ odżywka+mleczko termoochronne do prostowania), w między czasie też kilka razy cement kerastase. Przed chwilą kliknęłam też odżywke z joico k-pak. Pomimo tego, że włosy rosną mi normalnie-ok 1 cm na miesiąc, czasami trochę więcej to od kilku lat wogóle nie widać zeby jakoś urosły, bo co urosną to od razu na końcach się wykruszą i długość pozostaje bz...
|
|
|
|
#2659 |
|
Przyczajenie
|
odstaw prostownicę , bo z tego co napisałaś wnioskuję, że jej używasz
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chłodną płukać głowę, a same włosy można zimną
|
|
#2661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Raczkowanie
|
z tych wszystkich sposobow ktore probowalam typu olejek rycynowy(on tez jest bardzo dobry) itd to czystym sercem moge Wam powiedziec ze najlepszy jest aloes poprostu cudowna rzecz
|
|
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
Sok z aloesu? Mam to coś w lodówce, i chyba dziś nałożę na jakiś czas.
|
|
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
tak sok z aloesu tylko ze prosto z lisci ;D a nie taki do picia
|
|
|
|
#2665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będe wdzieczna za każdą odpowiedz
|
|
|
|
|
#2667 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2668 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2669 |
|
Raczkowanie
|
ale ty chcesz wypic ten sok czy nalozyc na glowe?? i nigdy nie wierz w to jak na opakowaniu pisze ze 100 proc soku z czegos tam bo tam napewno cos chemii jest
Edytowane przez k_asia9 Czas edycji: 2010-08-23 o 20:55 |
|
|
|
#2670 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

jeden minus jest taki ze wlosy nieprzyjemnie pachną ;/

ale dopiero za jakiś czas.
przynajmniej na all nie widziałam oddzielnych aukcji, teraz widzę tylko jedną, mam nadzieję że nie braknie
Wróciłam z wakacji, jak i odpoczynku od chorobliwego zwracania uwagi na włosy. No, nie tak do końca, bo przez tydzień używałam wody brzozowej, ale mi się cudo skończyło

Bo sama ostro zapuszczam włosiska. 
bo jeśli chodzi o loxon to on chyba jest na bazie sterydów i lepiej się samemu w niego nie bawić