|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Ja zamierzam zacząć od razu od pieluch tańszych, tym bardziej, że słyszałam bardzo dużo dobrego o biedronkowych i lidlowych właśnie
Mój też chce, żebyśmy używali ich na zmianę z tetrą, ale ja się nie zamierzam w to bawić. Niech sam pierze i prasuje
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
Mallinka, no właśnie obawiam się, że zaczęłam się rozkręcać z zakupami, a miałam od 1 września zacząć
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Wyczytalam odnosnie salami ze nie powinno sie jesc tego typu wedlin bo są one robione z surowego miesa i tak samo nie powinno sie jesc surowego miesa mielonego itp. Ale mi tez sie wydaje ze salami nie zaszkodzi, przeciez nie jada sie tego kilogramami zeby od razu zalapac toksoplazmoze jak piszą.
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam nie slyszalam by salami bylo z surowego
i sobie wcinama od szwagra dostalismy oscypka, bo wrocil z gor, i mi maz je tego oscypka ui tylko slysze jak mu trzeszczy w zebach, a mi slina leci ech. ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- mallinka a co za problem sobie wydrukowac wersje z internetu? ?
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież salami jest wędzone
Jestem pewna, że nie szkodzi
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ktoras chce "Jezyk niemowlat" w pdf to podajcie mi jednego maila na watku lub na PW to przesle a potem sie bedziecie wymieniac miedzy soba
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, stanela Ci waga troche czy dalej po kilogramie /tydzien?
|
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś szalejecie
![]() Co do miesiąca urodzin to ja chcialam aby dzidzia była wiosenna, no ale niestety nie wyszło - za to córcię mam z maja i jak dla mnie idealny miesiac na rodzenie Nie mam siły dzisiaj na pisanie i zmykam do wyrka... |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
irsin nawet mi nie mow ze ja z tych pierwszych na odstrzał do rodzenia
nawet sie tu nie chwaliłam co gin mi odnosnie cc powiedział że cc robi sie przed planowanym terminem porodu tak okolo 2 tyg predzej czyli mi wstepnie wychodzi 11 pazdziernik !!!!!! przeraża mnie ta wizja ![]() byłam w opolu z tż na zakupach i kupilismy nieplanowanie łozeczko, jednak padło na klups radek białe z szufladą czysta despercja zeby tylko kupic, ale maz macał pol godziny w sklepie i stwierdził ze jest ok i najwyzej sie rozleci po jakims czasie ah grunt ze juz nie musze szukac jeszcze kilka rzeczy dla michałka kupilismy i pare ubranek w smyku ![]() jutro zrobie foty i sie pochwale ide spac bo jestem padnieta buziaczki i dobranoc
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziękuję! ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Kootek fajnie że zakupy sie udały ![]() a co do tp to już na prawdę tuż tuż-tylko miesiąc i trochę i utulisz Michałka no i przetrzesz nam szlak ![]() też jestem padnięta i spadam spać ![]() dobranoc
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyslalam jesli ktoras jeszcze bedzie chciala to wysylaj bo ja tutaj na bierzaco nie jestem
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Zaluje ze u mnie w pracy nie mamy dzieciecych, choc mialy byc w maju.. ale nie wprowadzili
Heh swoja drogą.. zawsze mnie bawilo jak bedac w pracy, klientka jakas odbierala telefon i zapytana gdzie jest odpowiadala: "Nooo w Marku Spencerze" dla mnie to mega zabawne Albo jak mówią : "Marek Spencer" ![]() Bylam w kerfurze i widzialam przewijaki. Nie placa sie kupowac na allegro. W tej samej cenie mozna kupic na miejscu. Widzialam tez ostatni wozek Chicco spacerowke, ale nie miala ceny szukalam jakiegos pracownika i dupa blada.. wiec ine zapytalam ile kosztuje. Moze taniej cos skoro to hipermarket Sa smoczki z fisher price pakowane po 2 w cenie 9,99, ale nie kupuje, moze obejdzie sie bez smoczka. Byly tez kaftaniki w cenie 5.99, wyprodukowane w CHRL.. bardzo miekkie, przyjemne. Nie mniej ubranek nie kupuje, jeszcze tylko mi zostanie jakis kombinezon kupic na zime i spodnie jakeis zimowe do kurtki.
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-23 o 21:36 |
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lasunia z ciebie
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie zaczyna się u nas burza
i leje jak z cebra ale mamy pogodę tego lata ![]() my dzisiaj mamy 2 rocznicę ślubu i mój mąż zaskoczył mnie i kupił wielki bukiet róż ![]() mallinka - wysłałam Ci pw z prośbą o przesłanie Języka niemowląt kootekk- i takie nieplanowane zakupy są najlepsze ![]() wy mnie tu nie straszcie tymi zbliżającymi się terminami porodu ![]() właśnie licytowałam karuzelkę Tiny Love Wyspa marzeń i przegrałam, bo dawałam rozsądną cenę a zaraz będę licytować fotelik o ile nie zaszaleją za bardzo z ceną
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-08-23 o 22:28 |
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma haczyka innego niż to, że pieluszki szyte w Chinach. Jak dla mnie odpada ![]() ale można znaleźć pieluszki produkowane w UK równiez dobrej cenie np. gdy ktoś kupił lub dostal przed narodzinami dziecka cały zestaw i zmienił zdanie co do pieluchowania
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki
![]() bylismy dzis za kanapami patrzec i lepiej przez allegro choc wpadlo mi takie jedno w oko ale dopiero jutro z tż bede gadulic o tym loze sypialniane sprzedane zawsze to kasa bedzie na dokladke na nowa kanape i dodam ze to moja sprawka wiec jestem z siebie dumna ![]() przywiezli dzis zmywareczke fajniutka tż probowal ja zamontowac przecial sie przy tym na palcu panika ze hohoho hehe askurcz potem go zlapal no i jeszcze nei zrobil ide wiec pogonic jego i siebie do spania bo brzuch mi sie stawia - strasznie dziwne uczucie :/pozdrawiam was wszystkie ![]() JOANNA jutro badanie z tego co pamietam - trzymamy kciuki!!!!!!!!!!! ANECKA na Libana widzialam super komody bardzo podobne do zdjecia jakie wklejalas tylke inne otwieranie mialy - posrodku a koszt ok 439 zl jak dobrze pamietam sliczne zestawy ! mrugaly do mnie wiec moze iedys sie na nie napale ![]() poce sie jak ... grrrrrrrrr wiec uciekam od laptopa trzymajcie sie cieplo - papapa |
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
A my poszaleliśmy
![]() Zamówiłam parę ciuszków (w sumie za 105zł) - bodziaki, śpiochy, kaftaniki - na ogół po 1-2 sztuki na 56 i po 2 sztuki na 62 - mam nadzieję, że to wszystko się przyda Poza tym pieluchy (flanelowe i tetrowe), kocyk, prześcieradełko na zmianę, wkładki laktacyjne, nożyczki do paznokci dla dzidziusia, paczkę majtek poporodowych, koszulę do karmienia i legginsy, żeby mieć do ćwiczeń w szkole rodzenia (bo normalnie nie używam takowych Cóż, nie są to dla mnie małe kwoty, ale w końcu nie co dzień rodzi się dziecko Nie mogę się doczekać, jak to wszystko przyjdzie, zwłaszcza te śpiochy i bodziaki cudne Zostały nam jeszcze grubsze zakupy typu łóżeczko, pościel, wózek, wanienka, przewijak i kosmetyki... Mam nadzieję, że starczy kasy
|
#1099 |
|
BAN stały
|
dziekuje dziewczynki
musi byc dobrze...dobrej nocki
|
|
|
|
#1100 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
co do pieluch ja po przetestowaniu kilku stawiam na pampersy a jesli chodzi o zakupy to ja zaczynam szalec od polowy wrzesnia
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
ja najpierw pieluchy flanelowe popatrze co maja na miescie.
o dzisiaj bede kolo dwoch dzieciecych sklepow to zajde zobaczyc po ile maja
|
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
a ja po tym, jak zamówiłam pudło ubrań, kupiłam komodę kąpielową z wanienką i przewijakiem brevi (w sklepie kosztuje 550, ja kupiłam za 250 plus koszty transportu 20 zł, 270 zł).
http://allegro.pl/item1194671554_kom...ewijakiem.html zobaczycie, jeszcze odsprzedamy to wszystko w tej samej cenie natomiast warto czytać komentarze, od niektórych nie kupuję, bo jak widzę język spod budki z piwem na wieść o reklamacji, to aż zgroza no i tak komodę dostanę za tydzień.. na zdjęciach wygląda jak nówka sztuka nieśmiganka, a z kolei po co mi nowa.. jak kupujemy mieszkanie to też z wanną. tż, jak pytałam czy pomarańczowa, czy zielona, to nie chciał słuchać, więc co.. gdybym go słuchała, to też byśmy mieli 3 pary śpioszków, bo tyle wg niego wystarczy druga sprawa - kupujemy od znajomych używany wózek mutsy transporter beżowy (nowego mutsego bym nie kupiła, ale za 900 zł wózek używany przez nich 6 m-cy to moim zdaniem super, tym bardziej, że od razu kupimy nową spacerówkę, jak tylko zacznie siedzieć. ). fotelik z bazą kupujemy nowy, pomimo że baza 8 stów, bo boję się jednak kupić bazę po wypadku albo jakąś uszkodzoną. a to bezpieczeństwo. no i w ramach wyrównania - kupiłam najbardziej wypasioną matę tiny love tropikalna wyspa, żółwika lampę z konstelacjami gwiazd i inne zawieszki. o tych zakupach nic nie powiedziałam tżtowi, bo już jak usłyszał, że sama kupiłam komodę, to był załamany. a ja nie mogłam się wczoraj powstrzymać. są określone zabawki edukacyjne, które chcę mieć, a wiem, że nikt mi nie kupi dokładnie takich. http://allegro.pl/item1186433263_zol..._promocja.html co do mebli - jest super promocja na all - zestaw mebli łóżko i komoda za 999 zł, odbiór we wrocławiu, marka bellamy krem. meble za***iaszcze, bardzo trwałe i obniżka 400 zł, bo są powystawowe. także jeżeli ktoś nie kupił, polecam aukcję. http://allegro.pl/item1197615437_meb..._lozeczko.html druga sprawa - widziałam wczoraj super aukcję z całą wyprawką używanych leżaczków, chodzików, zabawek edu tiny love i fisher price, z uk bodajże , w super stanie, i to takie wypasione, więc gdyby ktoś był zainteresowany całym kompletem leżaczków, chodzików, mat i tego typu, są w rozsądnej cenie i bardzo dobrym stanie. jak ktoś będzie zainteresowany, mogę wrzucić linka. http://allegro.pl/item1192645393_zes...her_price.html a co do pieluch, to z tetrą można by się nieźle nachatać. ponoć pampersy często uczulają i jak poczytacie watek polecamy-odradzamy, to pampersy wcale nie są takie fajne, podobnie jak produkty J&J. ja zamierzam kupić niveę albo bambino, im prostsze, tym lepsze. co do oilatum, to z tego co wiem, to jest to produkt do skóry wrażliwej, z problemami i jeżeli stosuje się na codzień, to w razie alergii nie pomoże już nic. wiele osób chwali pieluchy huggies oraz rossmanowe. poczytałam o oilatum i to do skóry atopowej. nie wiem, czemu Wam to polecają na SR. lekarze odradzają. chciałam jeszcze dodać, że od wczoraj wyraźnie czuję ruchy dziecka i prawdę mówiąc, aż mi się w głowie kręciło cały dzień takie dziwne uczucie. muszę się przyzwyczaić. czyli zaczęłam 20 tc, a brzuch mam już jak niektórzy 24 tc. także rośnie
Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2010-08-24 o 07:27 |
|
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo przeciez nie wyrzucisz? ja polecem pieluszki jednorazowe oszczedzaja czas, a po za tym dziecko rzadko kiedy ma problemy z odparzona pupcia...ja osobiscie do szpitala zabieram pampresy ale bede chyba uzywala z biedronki, sa dobre ale zalezy to wszystko od pupci dziecka, niektore sa szczegolnie wrazliwe..ale na allegro mozna kupic tanio pampersy. np 3 mega paki za stowe a to sie opolaca...
|
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Layla, tez sie nad zolwiemm zastanawialam, ale drogo dalas, u nas w legnicy taniej i z przesylka taniej:
http://allegro.pl/item1197374463_pro...mpka_1787.html Ja sie troche wkurzylam bo siostra TZ juz zapowiedziala ze daje mi ubranka (no ok), ale ze daje mi zabawki a ona ma takie do d...., nie edukacyjne, jakies beznadziejne. Ja takich nie chce Ale jak powiem o tym jemu to sie obrazi :/ w takim razie wezme ale nie wyciagne nigdy ![]() Mate chce nam dac, tez tego nie chce ehhhhhhhhhhhhWlasnie zrobilam sobie zapiekanki na mega bagietce a niedlugo ide do kolezanki ktora ma mi pozyczyc ciuszki dla dziecka ![]() DE, trzymam kciuki za wizyte ![]() edit: Tez bardziej mi chodzi o to, ze sama chcialabym wybierac czym sie dziecko bedzie bawic itd a nie miec narzucone..
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-08-24 o 08:30 |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
De, trzymam kciuki
Co do pieluch, to u mnie mąż jest napalony na używanie tetry i jednorazówek na zmianę. Sądzę, że szybko mu się odwidzi. Ale odparzenia (no, może nie odparzenia, ale fakt, że dziecko szybko czuje to, co zrobiło) to jest jego argument za - bo dziecko szybciej nauczy się na nocnik siadać ![]() Z jednorazówek słyszałam, że bardzo dobre są Dada z Biedronki, a także jakieś lidlowe
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
anecka do kartonu i do piwnicy
takie zabawki niechciane darowane hehJeszcze przed narodzinami naszej pociechy uczule rodzinke, ze chce zabawki tylko z jednego sklepu w miescie - sklep z drewnianymi zabawkami, boskie sa od gier, puzli po klocki i samochody i instrumenty Zadnych pluszakow ani innych kurzolapow. ![]() kretencja ja ciagle zapominam w biedronce zobaczyc jakie rozmiary maja tych pieluch ech, bo tez chce je wyprobowac. |
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia, przyznam, że nie jestem też zwolenniczką kurzołapów, ale uważam, że jakąś przytulankę dziecko powinno mieć. Mięciutką, pachnącą łóżeczkiem, do której może się przytulić, gdy mu np. smutno...
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja tak tak, ale taka ktora ja mu kupie, zodpowiedniego materialu. Lubie takie co sa kwadratowe w tegoo miekkiego 'pluszu' i maja np glowe maskotki jakas. Takie typowe do spania przytulanki. o cos takiego:
http://allegro.pl/item1185368480_prz...5cm_70200.html http://allegro.pl/item1189338985_cau...pieluszki.html http://allegro.pl/item1199181562_mis...zytulanka.html Dzieci lubia tymi supelkami przy nosku smyrac i tak sie usypiaja [bo wiem ze moi tescie cxesto wnukom kupuja w hurtowni, jakies made in china badziewie, a nie chce takich pluszakow u siebie - zwoaszcza ze mam kilka pluszakow swoich jeszcze schowanych ]Kieyds zabawki z firmy Nicci mlay pluszaki z tego materialu taki troche kudlaty welur jakby
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

A głupi nie był i dzięki systematycznej pracy szybko nadrabiał braki. Tak że tu akurat nie była to kwestia jego "młodszości" samej w sobie, ale tego, że rodzice mu "odpuścili", uznając, że jest za mały (na naukę mówienia???
nie mam pytań 

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

o dzisiaj bede kolo dwoch dzieciecych sklepow to zajde zobaczyc po ile maja