Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-23, 20:03   #1081
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Ja zamierzam zacząć od razu od pieluch tańszych, tym bardziej, że słyszałam bardzo dużo dobrego o biedronkowych i lidlowych właśnie
Mój też chce, żebyśmy używali ich na zmianę z tetrą, ale ja się nie zamierzam w to bawić. Niech sam pierze i prasuje

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:08   #1082
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Co do dzieci grudniowych, to ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że raczej nie ma reguły. Bywa tak, że dziecko najmłodsze w grupie jest jakby najsłabiej rozwinięte, ale na pewno nie jest tak zawsze. To chyba bardziej zależy od rodziców, czy odpowiednio dziecko stymulują, czy uznają je za "zbyt malutkie". Miałam takiego chłopca w przedszkolu, dużo z nim pracowałam (zresztą zrobił duże postępy). Był z 31 grudnia i gdy większość dzieci w grupie miała już ukończone 5 lat, on miał powiedzmy 4,5. Bardzo słabo mówił (i zasób słownictwa i artykulacja). A dlaczego? Bo rodzice uznali, że "on taki malutki, to jeszcze ma czas" A głupi nie był i dzięki systematycznej pracy szybko nadrabiał braki. Tak że tu akurat nie była to kwestia jego "młodszości" samej w sobie, ale tego, że rodzice mu "odpuścili", uznając, że jest za mały (na naukę mówienia??? nie mam pytań )
zgodzę się, że dużo zależy od rodziców. Np mnie rodzice nauczyli czytać w wieku 5 lat(mojego brata tak samo w tym wieku nauczyli czytać), także od 5 roku życia to ja czytałam bajki na głos babci a nie babcia mi jak poszłam do szkoły to już umiałam super czytać i całkiem nieźle pisać , natomiast zdarzało się, że i w 3 klasie szkoły podstawowej dzieci "dukały" a nie czytały. I moim zdaniem to wina rodziców, którzy nie czytali z dziećmi, nie bawili się w różne gry słowne itp Albo mieli podejście, że szkoła wszystkiego nauczy.

Mallinka, no właśnie obawiam się, że zaczęłam się rozkręcać z zakupami, a miałam od 1 września zacząć

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:10   #1083
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wyczytalam odnosnie salami ze nie powinno sie jesc tego typu wedlin bo są one robione z surowego miesa i tak samo nie powinno sie jesc surowego miesa mielonego itp. Ale mi tez sie wydaje ze salami nie zaszkodzi, przeciez nie jada sie tego kilogramami zeby od razu zalapac toksoplazmoze jak piszą.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:18   #1084
kliwia
Zakorzenienie

ja tam nie slyszalam by salami bylo z surowego i sobie wcinam

a od szwagra dostalismy oscypka, bo wrocil z gor, i mi maz je tego oscypka ui tylko slysze jak mu trzeszczy w zebach, a mi slina leci ech.

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

mallinka a co za problem sobie wydrukowac wersje z internetu? ?
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:24   #1085
kretencja
Zakorzenienie

Przecież salami jest wędzone Jestem pewna, że nie szkodzi

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-23, 20:29   #1086
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Jak ktoras chce "Jezyk niemowlat" w pdf to podajcie mi jednego maila na watku lub na PW to przesle a potem sie bedziecie wymieniac miedzy soba
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:32   #1087
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Przecież salami jest wędzone Jestem pewna, że nie szkodzi
No według mnie salami także jest wedzone a co do oscypka.... Oj tez bym zjadła... Mniam mniam, az slinka leci
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:36   #1088
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Weronisia, stanela Ci waga troche czy dalej po kilogramie /tydzien?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 20:55   #1089
kotek81
Zakorzenienie

Ale dziś szalejecie

Co do miesiąca urodzin to ja chcialam aby dzidzia była wiosenna, no ale niestety nie wyszło - za to córcię mam z maja i jak dla mnie idealny miesiac na rodzenie

Nie mam siły dzisiaj na pisanie i zmykam do wyrka...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 21:11   #1090
kootekk
Zakorzenienie

irsin nawet mi nie mow ze ja z tych pierwszych na odstrzał do rodzenia
nawet sie tu nie chwaliłam co gin mi odnosnie cc powiedział że cc robi sie przed planowanym terminem porodu tak okolo 2 tyg predzej czyli mi wstepnie wychodzi 11 pazdziernik !!!!!!
przeraża mnie ta wizja

byłam w opolu z tż na zakupach i kupilismy nieplanowanie łozeczko, jednak padło na klups radek białe z szufladą czysta despercja zeby tylko kupic, ale maz macał pol godziny w sklepie i stwierdził ze jest ok i najwyzej sie rozleci po jakims czasie
ah grunt ze juz nie musze szukac

jeszcze kilka rzeczy dla michałka kupilismy i pare ubranek w smyku i dla mnie biustonosze do karmienia

jutro zrobie foty i sie pochwale

ide spac bo jestem padnieta

buziaczki i dobranoc

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 21:14   #1091
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Jak ktoras chce "Jezyk niemowlat" w pdf to podajcie mi jednego maila na watku lub na PW to przesle a potem sie bedziecie wymieniac miedzy soba
To ja się zgłaszam
dziękuję!

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Kootek fajnie że zakupy sie udały
a co do tp to już na prawdę tuż tuż-tylko miesiąc i trochę i utulisz Michałka no i przetrzesz nam szlak

też jestem padnięta i spadam spać

dobranoc

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 21:29   #1092
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
To ja się zgłaszam
dziękuję!

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Kootek fajnie że zakupy sie udały
a co do tp to już na prawdę tuż tuż-tylko miesiąc i trochę i utulisz Michałka no i przetrzesz nam szlak

też jestem padnięta i spadam spać

dobranoc

Wyslalam jesli ktoras jeszcze bedzie chciala to wysylaj bo ja tutaj na bierzaco nie jestem
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 21:34   #1093
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
W Marku spencer
Zaluje ze u mnie w pracy nie mamy dzieciecych, choc mialy byc w maju.. ale nie wprowadzili
Heh swoja drogą.. zawsze mnie bawilo jak bedac w pracy, klientka jakas odbierala telefon i zapytana gdzie jest odpowiadala: "Nooo w Marku Spencerze" dla mnie to mega zabawne
Albo jak mówią : "Marek Spencer"

Bylam w kerfurze i widzialam przewijaki. Nie placa sie kupowac na allegro. W tej samej cenie mozna kupic na miejscu.
Widzialam tez ostatni wozek Chicco spacerowke, ale nie miala ceny szukalam jakiegos pracownika i dupa blada.. wiec ine zapytalam ile kosztuje. Moze taniej cos skoro to hipermarket

Sa smoczki z fisher price pakowane po 2 w cenie 9,99, ale nie kupuje, moze obejdzie sie bez smoczka. Byly tez kaftaniki w cenie 5.99, wyprodukowane w CHRL.. bardzo miekkie, przyjemne. Nie mniej ubranek nie kupuje, jeszcze tylko mi zostanie jakis kombinezon kupic na zime i spodnie jakeis zimowe do kurtki.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-23 o 21:36
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:20   #1094
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Witam

myszka_maj gratuluję chłopczyka

sysunia d fajne zakupki, ja też zamówiłam te chusteczki, ale nie w takiej ilości

irysowa trzymaj się , już niedużo czasu zostało do porodu, damy radę

Ja też jak planowałam dziecko to nie chciałam żeby się urodziło pod koniec roku, i cio? Mogłam sobie planować

Ja dużo leżę, brzuszek rośnie, trochę przejdę i krzyże bolą
Wczoraj byliśmy z mężem na spacerku, pochwalę się brzuszkiem, mój debiut na wizażu

Ale lasunia z ciebie ślicznie wyglądasz !!!

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:26   #1095
dzasta110
Wtajemniczenie

właśnie zaczyna się u nas burza i leje jak z cebra ale mamy pogodę tego lata

my dzisiaj mamy 2 rocznicę ślubu i mój mąż zaskoczył mnie i kupił wielki bukiet róż niespodziewałam się, ba sama zawsze mu wpajałam, że wydawanie pieniędzy na kwiaty to głupota, ale nie powiem, miło dostać od czasu do czasu taki podarunek a teraz mój "dwulatek" śpi, bo wstał o 3 rano i jutro też tak musi wstać, więc ucztować nie było co

mallinka - wysłałam Ci pw z prośbą o przesłanie Języka niemowląt

kootekk- i takie nieplanowane zakupy są najlepsze

wy mnie tu nie straszcie tymi zbliżającymi się terminami porodu
właśnie licytowałam karuzelkę Tiny Love Wyspa marzeń i przegrałam, bo dawałam rozsądną cenę a zaraz będę licytować fotelik o ile nie zaszaleją za bardzo z ceną

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-23 o 22:28
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:26   #1096
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Oby już wszystko było ok

Ja znalazłam dziś na ebayu pieluszki wielorazowe (kieszonki) w bardzo korzystnej cenie:
http://cgi.ebay.co.uk/All-one-Reusab...ing_Nappies_LE
I się zastanawiam, gdzie tu haczyk
U nas na allegro te same są po 25zł, ale bez 2 wkładów (trzeba dokupić osobno). Bo za taką cenę to się BARDZO opłaca.
Myślę, że z zakupem by nie było problemów, bo od TŻ z pracy co chwila ktoś wyjeżdża do UK.

Nie ma haczyka innego niż to, że pieluszki szyte w Chinach.

Jak dla mnie odpada
ale można znaleźć pieluszki produkowane w UK równiez dobrej cenie np. gdy ktoś kupił lub dostal przed narodzinami dziecka cały zestaw i zmienił zdanie co do pieluchowania
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:33   #1097
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hej laseczki

bylismy dzis za kanapami patrzec i lepiej przez allegro choc wpadlo mi takie jedno w oko ale dopiero jutro z tż bede gadulic o tym
loze sypialniane sprzedane zawsze to kasa bedzie na dokladke na nowa kanape i dodam ze to moja sprawka wiec jestem z siebie dumna
przywiezli dzis zmywareczke fajniutka tż probowal ja zamontowac przecial sie przy tym na palcu panika ze hohoho hehe askurcz potem go zlapal no i jeszcze nei zrobil ide wiec pogonic jego i siebie do spania bo brzuch mi sie stawia - strasznie dziwne uczucie :/

pozdrawiam was wszystkie

JOANNA jutro badanie z tego co pamietam - trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!

ANECKA na Libana widzialam super komody bardzo podobne do zdjecia jakie wklejalas tylke inne otwieranie mialy - posrodku a koszt ok 439 zl jak dobrze pamietam sliczne zestawy ! mrugaly do mnie wiec moze iedys sie na nie napale

poce sie jak ... grrrrrrrrr wiec uciekam od laptopa

trzymajcie sie cieplo - papapa
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-23, 22:56   #1098
kretencja
Zakorzenienie

A my poszaleliśmy Wydaliśmy na all 350zł
Zamówiłam parę ciuszków (w sumie za 105zł) - bodziaki, śpiochy, kaftaniki - na ogół po 1-2 sztuki na 56 i po 2 sztuki na 62 - mam nadzieję, że to wszystko się przyda
Poza tym pieluchy (flanelowe i tetrowe), kocyk, prześcieradełko na zmianę, wkładki laktacyjne, nożyczki do paznokci dla dzidziusia, paczkę majtek poporodowych, koszulę do karmienia i legginsy, żeby mieć do ćwiczeń w szkole rodzenia (bo normalnie nie używam takowych ). Sama koszula i legginsy razem 70zł Cóż, nie są to dla mnie małe kwoty, ale w końcu nie co dzień rodzi się dziecko Nie mogę się doczekać, jak to wszystko przyjdzie, zwłaszcza te śpiochy i bodziaki cudne
Zostały nam jeszcze grubsze zakupy typu łóżeczko, pościel, wózek, wanienka, przewijak i kosmetyki... Mam nadzieję, że starczy kasy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-23, 23:41   #1099
Irysowa
BAN stały

dziekuje dziewczynki musi byc dobrze...

dobrej nocki
Irysowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 06:47   #1100
melabn
Wtajemniczenie

czesc
co do pieluch ja po przetestowaniu kilku stawiam na pampersy
a jesli chodzi o zakupy to ja zaczynam szalec od polowy wrzesnia
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 07:00   #1101
kliwia
Zakorzenienie

ja najpierw pieluchy flanelowe popatrze co maja na miescie. o dzisiaj bede kolo dwoch dzieciecych sklepow to zajde zobaczyc po ile maja
Stary 2010-08-24, 07:06   #1102
Layla79
Zakorzenienie

a ja po tym, jak zamówiłam pudło ubrań, kupiłam komodę kąpielową z wanienką i przewijakiem brevi (w sklepie kosztuje 550, ja kupiłam za 250 plus koszty transportu 20 zł, 270 zł).
http://allegro.pl/item1194671554_kom...ewijakiem.html

zobaczycie, jeszcze odsprzedamy to wszystko w tej samej cenie ludzie się biją o te komody kąpielowe natomiast warto czytać komentarze, od niektórych nie kupuję, bo jak widzę język spod budki z piwem na wieść o reklamacji, to aż zgroza
no i tak komodę dostanę za tydzień.. na zdjęciach wygląda jak nówka sztuka nieśmiganka, a z kolei po co mi nowa.. jak kupujemy mieszkanie to też z wanną. tż, jak pytałam czy pomarańczowa, czy zielona, to nie chciał słuchać, więc co.. gdybym go słuchała, to też byśmy mieli 3 pary śpioszków, bo tyle wg niego wystarczy
druga sprawa - kupujemy od znajomych używany wózek mutsy transporter beżowy (nowego mutsego bym nie kupiła, ale za 900 zł wózek używany przez nich 6 m-cy to moim zdaniem super, tym bardziej, że od razu kupimy nową spacerówkę, jak tylko zacznie siedzieć. ).
fotelik z bazą kupujemy nowy, pomimo że baza 8 stów, bo boję się jednak kupić bazę po wypadku albo jakąś uszkodzoną. a to bezpieczeństwo.
no i w ramach wyrównania - kupiłam najbardziej wypasioną matę tiny love tropikalna wyspa, żółwika lampę z konstelacjami gwiazd i inne zawieszki. o tych zakupach nic nie powiedziałam tżtowi, bo już jak usłyszał, że sama kupiłam komodę, to był załamany. a ja nie mogłam się wczoraj powstrzymać. są określone zabawki edukacyjne, które chcę mieć, a wiem, że nikt mi nie kupi dokładnie takich.
http://allegro.pl/item1186433263_zol..._promocja.html

co do mebli - jest super promocja na all - zestaw mebli łóżko i komoda za 999 zł, odbiór we wrocławiu, marka bellamy krem. meble za***iaszcze, bardzo trwałe i obniżka 400 zł, bo są powystawowe. także jeżeli ktoś nie kupił, polecam aukcję.

http://allegro.pl/item1197615437_meb..._lozeczko.html

druga sprawa - widziałam wczoraj super aukcję z całą wyprawką używanych leżaczków, chodzików, zabawek edu tiny love i fisher price, z uk bodajże , w super stanie, i to takie wypasione, więc gdyby ktoś był zainteresowany całym kompletem leżaczków, chodzików, mat i tego typu, są w rozsądnej cenie i bardzo dobrym stanie.
jak ktoś będzie zainteresowany, mogę wrzucić linka.
http://allegro.pl/item1192645393_zes...her_price.html

a co do pieluch, to z tetrą można by się nieźle nachatać. ponoć pampersy często uczulają i jak poczytacie watek polecamy-odradzamy, to pampersy wcale nie są takie fajne, podobnie jak produkty J&J. ja zamierzam kupić niveę albo bambino, im prostsze, tym lepsze. co do oilatum, to z tego co wiem, to jest to produkt do skóry wrażliwej, z problemami i jeżeli stosuje się na codzień, to w razie alergii nie pomoże już nic.
wiele osób chwali pieluchy huggies oraz rossmanowe.

poczytałam o oilatum i to do skóry atopowej. nie wiem, czemu Wam to polecają na SR. lekarze odradzają.

chciałam jeszcze dodać, że od wczoraj wyraźnie czuję ruchy dziecka i prawdę mówiąc, aż mi się w głowie kręciło cały dzień takie dziwne uczucie. muszę się przyzwyczaić. czyli zaczęłam 20 tc, a brzuch mam już jak niektórzy 24 tc. także rośnie

Edytowane przez Layla79
Czas edycji: 2010-08-24 o 07:27
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 07:31   #1103
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie pieluchy kupujecie na początek? Pampersy czy jakieś tańsze? Mój chłop chce żebym używała wielorazowych bo jednorazówki są drogie... Ale mnie to nie przekonuje. Myślałam żeby najpierw (1-2 paczki) używać pampersy oryginalne a potem próbować z tańszymi np bella happy. podobno dobre są tez z biedronki i z lidla...
z wielorazowych raczej radze zebys zrezygonowala, pranie ich, prasowanie..zgroza..,ozes z miec na to malo czasu a po za tym ile bys ich musiala miec, jak noworodka sie przewija co 3 godz i co jak bedziesz musiala z dzieckiem wyjsc, schowasz takowa pieluszke do woreczka bo przeciez nie wyrzucisz? ja polecem pieluszki jednorazowe oszczedzaja czas, a po za tym dziecko rzadko kiedy ma problemy z odparzona pupcia...ja osobiscie do szpitala zabieram pampresy ale bede chyba uzywala z biedronki, sa dobre ale zalezy to wszystko od pupci dziecka, niektore sa szczegolnie wrazliwe..ale na allegro mozna kupic tanio pampersy. np 3 mega paki za stowe a to sie opolaca...
Stary 2010-08-24, 07:37   #1104
De28
Wtajemniczenie

Jade na wizyte, mam nadzieje, ze wszystko jest ok

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 07:39   #1105
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Jade na wizyte, mam nadzieje, ze wszystko jest ok
bedzie dobrze
Stary 2010-08-24, 08:27   #1106
Anecka
Zakorzenienie

Layla, tez sie nad zolwiemm zastanawialam, ale drogo dalas, u nas w legnicy taniej i z przesylka taniej:
http://allegro.pl/item1197374463_pro...mpka_1787.html

Ja sie troche wkurzylam bo siostra TZ juz zapowiedziala ze daje mi ubranka (no ok), ale ze daje mi zabawki a ona ma takie do d...., nie edukacyjne, jakies beznadziejne. Ja takich nie chce Ale jak powiem o tym jemu to sie obrazi :/ w takim razie wezme ale nie wyciagne nigdy

Mate chce nam dac, tez tego nie chce ehhhhhhhhhhhh

Wlasnie zrobilam sobie zapiekanki na mega bagietce a niedlugo ide do kolezanki ktora ma mi pozyczyc ciuszki dla dziecka ciesze sie bo ona ma bardzo fajne ubranka

DE, trzymam kciuki za wizyte

edit:

Tez bardziej mi chodzi o to, ze sama chcialabym wybierac czym sie dziecko bedzie bawic itd a nie miec narzucone..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-08-24 o 08:30
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 08:28   #1107
kretencja
Zakorzenienie

De, trzymam kciuki

Co do pieluch, to u mnie mąż jest napalony na używanie tetry i jednorazówek na zmianę. Sądzę, że szybko mu się odwidzi. Ale odparzenia (no, może nie odparzenia, ale fakt, że dziecko szybko czuje to, co zrobiło) to jest jego argument za - bo dziecko szybciej nauczy się na nocnik siadać

Z jednorazówek słyszałam, że bardzo dobre są Dada z Biedronki, a także jakieś lidlowe

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-24, 08:36   #1108
kliwia
Zakorzenienie

anecka do kartonu i do piwnicy takie zabawki niechciane darowane heh
Jeszcze przed narodzinami naszej pociechy uczule rodzinke, ze chce zabawki tylko z jednego sklepu w miescie - sklep z drewnianymi zabawkami, boskie sa od gier, puzli po klocki i samochody i instrumenty
Zadnych pluszakow ani innych kurzolapow.

kretencja ja ciagle zapominam w biedronce zobaczyc jakie rozmiary maja tych pieluch ech, bo tez chce je wyprobowac.
Stary 2010-08-24, 08:38   #1109
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, przyznam, że nie jestem też zwolenniczką kurzołapów, ale uważam, że jakąś przytulankę dziecko powinno mieć. Mięciutką, pachnącą łóżeczkiem, do której może się przytulić, gdy mu np. smutno...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-24, 08:51   #1110
kliwia
Zakorzenienie

kretencja tak tak, ale taka ktora ja mu kupie, zodpowiedniego materialu. Lubie takie co sa kwadratowe w tegoo miekkiego 'pluszu' i maja np glowe maskotki jakas. Takie typowe do spania przytulanki. o cos takiego:
http://allegro.pl/item1185368480_prz...5cm_70200.html
http://allegro.pl/item1189338985_cau...pieluszki.html
http://allegro.pl/item1199181562_mis...zytulanka.html
Dzieci lubia tymi supelkami przy nosku smyrac i tak sie usypiaja
[bo wiem ze moi tescie cxesto wnukom kupuja w hurtowni, jakies made in china badziewie, a nie chce takich pluszakow u siebie - zwoaszcza ze mam kilka pluszakow swoich jeszcze schowanych ]
Kieyds zabawki z firmy Nicci mlay pluszaki z tego materialu taki troche kudlaty welur jakby
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości