|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V
Cytat:
Cytat:
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam:4 saszetki (krem na dzień, teraz na noc, 2x balsam do ciałka)
Wywaliłam: 2/3 lakieru w buteleczce bo z formy "quick dry" zmienił się w "not dry " oraz zużyty prawie cały (trochę na ściankach zostało) błyszczyk ... Bo przepakowywałam torebkę i zauważyłam że moje ulubione 3 błyszczyki..wszystkie 3 się kończą i...wszystkie 3 są przeterminowane i to o wiele (używam ich dłuuuuugo..bo 2 szt. rok!) Powinnam wywalić wszystkie 3 ale 2 sobie jeszcze wygrzebie jutro
|
#4444 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Nienawidzę facetów.
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Na weselu byłam na Warmii - niedaleko Gani.
Wybawiłam się za wsze czasy, bo było wesele i poprawiny. Oprcz zabawy wypoczęlam, bo była fantastyczna pogoda a dworek w którym było wesele położony jest nad stawem wsród łąk. Opalałam się na hustawce nad tym stawkiem słuchajac spiewu ptaków. No bosko!!! Szczegolnie ze ja na codzien zamiast ptaków słysze stukot silnikow i widze korki na ulicach. w ogole zauwazylam że ludzie w takich mniejszych miastach czy na wsi zupelnie inaczej zyja. Nigdzie sie nie spiesza, na wszytsko maja czas, a w duzym miesie musisz miec zawsze zapas czau bo a to korek a to autobusu nie ma ;/
|
#4448 |
|
|
Doszłam do wniosku, że na nich kompletnie nie można liczyć.
Naprawdę, już nigdy o nic nie poproszę faceta, bo to tak jakby w ogóle gadać do siebie. TŻ obiecał zaszpachlować dziurę w ścianie, zamalować plamę i naprawić drzwi w szafie. Nie, nie jednego dnia, ogólnie obiecał i to dość konkretnie. Proszę go o to od naprawdę długiego czasu. I oczywiście nie złożyło mu się.
|
|
#4449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Miałam to samo napisać
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A rodzinką się nie przejmuj. Zawsze wszyscy gadają i zawsze gadać będą A tak z ciekawości, to ile jesteście razem i po ile macie lat?Cytat:
Super, że się dobrze bawiłaś ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4450 | |
|
|
Cytat:
) ale jesteśmy ze sobą naprawdę długo i żyjemy już jak stare małżeństwo, więc wydaje mi się że powinien się trochę poczuwać do obowiązków domowych. A mam wrażenie, że jemu jest tak lepiej, z jednej strony żyjemy sobie wygodnie, a z drugiej strony jak się pokłócimy to może sobie wrócić do domu i mieć wszystko w d..pie.
|
|
|
#4451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Boj sie Boga dziewczyno i nic nie rób sama!!!! On wtedy sie przyzwyczai ze sama za neigo robisz i juz w ogole nic nie zrobi bo bedzie wiedzial ze i tak to zrobisz. Czytalam tez to w ksiazce Dlaczego mezczyzni klamia a kobiety placza. Zaczekaj az sam zrobi a oprocz tego badz namolna i przypominaj mu sie. Zobaczysz ze to pomoze
|
|
#4452 | ||
|
|
Cytat:
Chociaż ja mam inny przykład z domu. Mój ojciec ciągle coś naprawia, modernizuje, poprawia i zawsze wszystko jest na tip top, więc oczekiwałam tego samego..........Cytat:
Poza tym, ja nienawidzę takiego proszenia o coś i nie potrzebuję czekać na jego łaskę...
|
|
|
#4453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój TŻ ma duży piętrowy dom który stoi od jego urodzin czyli 26 lat on teraz powolutku wszystko odnawia, i wciąż się piekli że nie ma tyle kasy żeby zrobić wszystko na raz ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
nosku nie rób nic.a jak dalej nie bedzie chcial zaszpachlować dziury to moze powiedz jego kolegom przy nim ze jest taką sierotą i nawet dziury nie umie zaszpachlowac. moze popros jakiegos jego kolege zeby ci to zrobil.moze go to zmobilizuje, nie wiem zresztą.jak mielismy w domu jeden kabel o ktory sie ciagle potykalam a tż nie chcial mi go przymocowac to jak sam sie o malo nie zabil to go w koncu przyczepił do framugi.
koniku śliczna fryzura tylko w środku widać czarne wsuwki. porzeczko u lekarzy to trzeba drzeć za przeproszeniem mordę bo inaczej cię oleją.moja kolezanka ma problem z kregosłupem, boli ją strasznie w jednym miejscu juz długo,jedzie ciągle na ketonalu,lekarz oczywiscie chce dać zastrzyki ale zeby skierowac na przeswietlenie to juz nie.i gdzie tu logika??
|
#4455 | ||
|
|
Cytat:
i tak to powinno wyglądać!Cytat:
|
|
|
#4456 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dużo kciuków: ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czasem mi się zdaje, że taka niechęć do wzięcia się do roboty to jakaś plaga. Sama to często miewam, ale trzeba czasem wykazać trochę chęci, samo się przecież nie zrobi. Mam nadzieję, że TŻ szybko się zorientuje, że nawalił, wróci i zrobi co trzeba. Często u Ciebie bywa, więc tym bardziej powinien chcieć na coś się przydać. Nie złość się, może jakieś małe SPA na poprawienie nastroju. Cytat:
|
|
#4457 | |
|
|
Cytat:
![]() SPA będzie na pewno, bo jestem wykończona. Mój dwuletni siostrzeniec to wulkan energii
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
w tej kwestii na TŻa akurat nie mogę narzekać
w ogóle nie mam z nim za bardzo problemów i ogólnie jak z kimś o nim rozmawiam to zawsze go chwalę ale już mnie zaczyna wkur***ć że wszystkie koleżanki powtarzają że tak dobrze to tylko przed ślubem po ślubie się zmieni i będzie gorzej zawsze odpowiadam że jak ty trafiłaś na palanta to nie znaczy że ja też muszę
|
#4459 | |
|
|
Cytat:
dobra, idę strzelę sobie maseczkę, bo mi się zmarszczki pewnie pogłębiły od tej dzisiejszej nerwicy
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
ja im to powtarzam że w ciągu tych ponad 2 lat może bym zauważyła w nim coś co mi przeszkadza a tak wiem że jest super facetem mog na nim polegać i wiem że mi pomoże kiedy trzeba ale to musi przecież działać w obie strony, ja dla niego muszę być taka sama a one zawsze się dziwią po co piekę mu ciasto które lubi...
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
nynka ja tez ciagle słysze ze po ślubie jest tylko gorzej...to po cholere ludzie biorą te śluby?? mam nadzieje ze u nas bedzie ok,ale i tak sie boje co to bedzie.chyba mnie zaczyna stres zjadac.
|
#4462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja czasem słucham opowieści koleżanek z pracy o tym, że chcą gdzieś wyjść wieczorem i muszą pytać TŻ o zgodę albo kombinują, że niby idą do dziadka a idą na piwo czy coś takiego... No dla mnie śmiech na sali po prostu. Jak im mówię, że u mnie to nie ma miejsca i nie mogłoby mieć, to patrzą na mnie z niedowierzaniem.
|
|
#4463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja cieni to nawet oglądać nie będę, ale chciałabym jakiś fajny podkład Cytat:
szału dostaję wtedy Cytat:
ja tam jestem za tym, że jak coś krzywdy nie robi, to można używać jakbym co rok miała całą kolorówkę wyrzucać to bym padła Cytat:
trzeba TŻowi na ambicję wjechać Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Co do "on się zmieni po ślubie". Mnie się wydaje, że dużo zależy od tego, czy mieszkacie razem przed ślubem. a reszta to sprawa obu stron, obie muszą się postarać, żeby było dobrze
|
|
|
#4464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
dokładnie
|
|
#4465 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;21515445]Pytałam, pytałam, odpowiedzi nie dostałam, trudno
Nowymi administratorkami na blogu zużyciowym są Hosenka i Shpilcia, bo obie są rozeznane w BlogSpocie [/QUOTE] Dzięki postaram się pomagać bo ostatnio rzadko na necie siedzę ![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;21547017]Kończę się właśnie pakować. Jutro jadę nad morze. Odmeldowuję się do przyszłego tygodnia. [/QUOTE]Cytat:
Ja tez kiedyś miałam problem z akceptacją samej siebie, to jest strasznie ciężkie i tak jak Malinka pisała cięższe niż zrzucenie tych kg i na prawdę zajęło mi to wiele lat w krytycznym momencie nawet ważyłam 10 kg mnie niż teraz, cały czas wydawało mi się ze coś ze mną jest nie tak, i jestem szczęśliwa i dzięki temu mam wrażenie że ze wszystkim lepiej sobie radzę w życiu Cytat:
nosek skądś to znam najlepiej liczyć na siebie samego, powinno mu się zrobić głupio jeśli ruszysz którąś z tych "męskich" pracKsiężniczko jak Ty bosko wyglądałaś jak z bajki! Urzekł mnie makijaż, fryzura, bukiet, a już TZta kwiatek pasujący do Twego bukietu miodzio!!!! 100 lat!!!Koniku super fryzura! Super że weselisko się udało masz racje ludzie z mniejszych miast mają inny tryb życiaPorzeczko gratuluję wyników w jeździe oby tak dalej!zetafon nie popadam w alkoholizm spokojnie spędziłam miłe wieczory ze znajomymi, nie piłam ani grama wódki! Nie miałam ani razu kaca wiec wszystko si trzymam się, nie ma co się martwić ![]() Hosenko trzymam kciuki za tą pracę ![]() Dziś miałam wolne i pomagałam psiapsiółce w tłumaczeniu pism do pracy mgr bo akurat ona jako automatyk robi od tej strony oczyszczalnie ścieków, ale nie zna się w tym temacie od strony biol-chem więc jej się przydałam skończę jeszcze tłumaczyć jej arkusze kalkulacyjne i koniec na dziś dostałam od Sis już na imieniny micela Bourjois Chyba wydam część mojej kolorówki bo nie używam ostatnio kolorów w ogóle ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zet wiem ze powinna ukryc spinki albo dobrac brazowe ale to bylo tak na szybko robione. w ogole była taka kolejka u fryzjera ze nie chcieli mi koka czesac tylko wymodelowac ale wyprosilam bo mi zalezalo. Tych spinek nie było az tak widac, bo tu zdjecie było z bliska robione z dodatkowa opcją przyblizenia w aparacie. Tak czy siak ja bylam zachwycona tym uczesaniem
|
|
#4467 | ||
|
Zakorzenienie
|
A jednak
![]() Cytat:
![]() Myślę, że jednorazowy. tzn nie odpisałam, bo jestem cięta na niego. strasznie. Poza tym hymmm w sobotę jest ślub jego kolegi, pewnie nie ma z kim iść, a razem potrafimy się wybawić i wytańczyć. Choć w sumie nie wiem czy on idzie na ten ślub, bo akurat w ten sam weekend mają zarezerowany jakiś hotel gdzies tam na szkolenie a szkolenia może prowadzić tylko Ł. albo ten kolega. Ślub bez pana młodego raczej się nie odbedzie, więc zostaje, że Ł. będzie prowadził. Chyba, że coś poprzestawiali. ![]() Cytat:
|
|
#4468 |
|
Konto usunięte
|
Przyznam Wam się, że staram się chyłkiem wycofać z wątku
Po pierwsze, uważam, że odwyk w tej formie nie jest mi już potrzebny. Po drugie, jak było już tu niejednokrotnie pisane, wątek mija się z celem, głównie się nawzajem kusimy na różne cuda ![]() Usunęłam plik z raportami, ale nadal mam aktualizowaną listę kosmetyków i z niej nie zamierzam rezygnować. Zresztą jak teraz zacznę podwójny rok akademicki (studia + szkoła policealna) nawet nie będę miała kiedy myśleć o kosmetykach
|
|
|
|
#4469 | |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Gotowaniem on się częściej zajmuje, a zmywania unikam jak mogę. Kurą domową też się nie dam zrobić.
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;21573541]Zresztą jak teraz zacznę podwójny rok akademicki (studia + szkoła policealna) nawet nie będę miała kiedy myśleć o kosmetykach
[/QUOTE]Oj wydaje Ci się
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:53.

Witaj
Aż mnie tu wszystkie batami karciły 

Naprawdę, już nigdy o nic nie poproszę faceta, bo to tak jakby w ogóle gadać do siebie. TŻ obiecał zaszpachlować dziurę w ścianie, zamalować plamę i naprawić drzwi w szafie. Nie, nie jednego dnia, ogólnie obiecał i to dość konkretnie. Proszę go o to od naprawdę długiego czasu. I oczywiście nie złożyło mu się. 

A tak z ciekawości, to ile jesteście razem i po ile macie lat?

i tak to powinno wyglądać!
Czasem mi się zdaje, że taka niechęć do wzięcia się do roboty to jakaś plaga. Sama to często miewam, ale trzeba czasem wykazać trochę chęci, samo się przecież nie zrobi. Mam nadzieję, że TŻ szybko się zorientuje, że nawalił, wróci i zrobi co trzeba. Często u Ciebie bywa, więc tym bardziej powinien chcieć na coś się przydać. Nie złość się, może jakieś małe SPA na poprawienie nastroju. 
Ja czasem słucham opowieści koleżanek z pracy o tym, że chcą gdzieś wyjść wieczorem i muszą pytać TŻ o zgodę albo kombinują, że niby idą do dziadka a idą na piwo czy coś takiego... No dla mnie śmiech na sali po prostu. Jak im mówię, że u mnie to nie ma miejsca i nie mogłoby mieć, to patrzą na mnie z niedowierzaniem.
jak Ty bosko wyglądałaś jak z bajki! Urzekł mnie makijaż, fryzura, bukiet, a już TZta kwiatek pasujący do Twego bukietu
Kurą domową też się nie dam zrobić.