|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
ide oblukac fotki do Unholy
![]() Cytat:
|
|
#1862 | |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
Nie wiem o co chodzi.... Płacę z Allegro. Pieniądze (od Kupującego) przelewane są na tak jakby konto Allegro. Sprzedający widzi, że osoba kupująca wpłaciła, ale fizycznie nie ma tych pieniędzy na swoim koncie. Dopiero jak Sprzedawca kliknie wypłatę środków, to Allegro przelewa pieniądze na jego konto. Trwa to kilka dni. Jedni - najczęściej sklepy, osoby sprzedające dużo-to preferują, bo i tak mają dużą sprzedaż, więc wpływy z tego konta Allegro mogą robić często (codziennie). A osoby sprzedające pojedyncze swoje rzeczy, to Ci drudzy, którzy chcą mieć pieniądze od razu (tzn, wiedzą kiedy kupujący robi przelew i następnego, bądź tego samego dnia jest na ich koncie). Mimo, ze jak kupujący wpłaci na konto allegro to jest pewniak (wiadomo, że wpłacił i zawsze te pieniądze do Sprzedającego trafią), wszystko rozchodzi się o czas przelania tych środków na konto prywatne To tak w skrócie
|
|
#1863 | |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem - czytam Was, ale nie chce znów truć swoimi myślami
Cytat:
kiedyś jeszcze trzeba było za tą opcję zapłacić prowizję, a teraz to nie wiem Unholly, Gorgulek - fajnie było pewnie się spotkać mariolko, Antonio cudny i jaki ma świetny plac zabaw na dywanie a na ostatniej fotce to ma nawet rudawe te swoje słodkie loczki ![]() Edit: widzę, że Unholy już szczegółowo opisała płatności
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-08-23 o 21:40 |
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
a truj ile wlezie, po to tu jestesmy!!! co tym razem zaprzata twoja glowke?
ide pocwiczyc
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
super
ale....Napiszę w klubie... Miałam o tym nie pisać ale chyba bedzie lepiej jak to z siebie wyrzucę... Dajcie mi 10-15 minut
|
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz, pisz -masz czas
|
|
#1867 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że chodzi o jakieś grubsze problemy z tymi płatnościami, że jakieś problemy z księgowaniem czy coś, a to takie "widzimisię" sprzedających chyba? Cytat:
A no chyba, że prowizja odstrasza... Ale wtedy nikt nie chciałby tej metody A ja, tak jak p4w, ostatnio niemal wyłącznie podczytuję. Weny brak. To mój ostatni wolny tydzień, bo w następnym kończę urlop wychowawczy i wracam do pracy, i przyprawia mnie to o depresję wysokiego stopnia No nie chce mi się starsznie W dodatku przez jakieś remonty wodociągowe co chwilę brak u nas ciepłej wody - w zeszłym tygodniu od pon. do piątku nie było, później włączyli ciepłą na weekend, w ciągu którego się okazało, że jeszcze od dzisiaj na "3-4 dni" wyłączają - czyli znowu do czwartku/piątku zimna, a teraz wieczorem wisi ogłoszenie, że jednak w nast. tygodniu od 30. sierpnia do 3. września znowu nie będzie Drażni mnie już to - 3 tygodnie to chyba przesada No to się wygadałam, czy będzie mi lepiej?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1868 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę się w niego uzbroić Ami też dostawała resztki z filetów surowych ale teraz ma szlaban na wszystko. U mojej mamy była z drugą kotką i tamta łobuziara ją nauczyła np grzebać w śmieciach Cytat:
jak się rozgadają to końca nie będzie ![]() Yyyy twoja mama? mała chyba tak? ja czasem bym chciała swoją wysłać żeby coś posprzątać w spokoju, ale tylko na godzinkę- dwie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojej się Amelka umęczy, ale skoro lekarz nic podejrzanego nie widział to raczej te ząbki ![]() nie wątpię ![]() Cytat:
wiem, że jak druga dzidzia by się pojawiła to już łatwiej, ale kiedy to nastąpi to Bozia raczy wiedzieć, a kaska by się przydała ![]() Na dniach dostanę paczkę z Anglii z zamówionymi ubrankami dla małej super mieć rodzinkę na Maderze A bonus Boski Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zgubiłam klucze od mieszkania obszukane auto, parking, dom i nic A tydzień temu mój małż zgubił portfel i ktoś mu w sklepie zostawił, wszystko było nawet kasa
|
|
#1870 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja tez podczytuje ale nie mam weny
kiepsko ostatnio mi sie zyje Cytat:
Cytat:
po pierwsze nie jest to pewniak - praktycznie zaden sprzedawca nie wysle Ci towaru dopoki pieniadze faktycznie nie znajda sie na koncie, a przecie allegro wysyla maila, ze teraz juz mozna wyslac towar bo kupujacy dokonal przelewu. bzdura totalna - placac przez allegro, pieniadze wyjda nie wiadomo kiedy z konta a kupujacy w tym czasie moze w kazdej chwili anulowac ta platnosc przez allegro....czyli juz nie taki pewniak ja ostatnio zaplacilam przez place z allegro 20.07 i sie tak wkur........bo na koncie data realizacji byla na 20.08 - miesiac anulowalam przelew przez allegro i zaplacilam sprzedawcy normalnie i wykonalam do banku z milion telefonow bo srodki dalej byly zablokowane. i dopiero 6 sierpnia sciagneli blokade, przesada..... dlatego sprzedawcy nie chca takich przelewow, bo coraz wiecej z nimi problemow jest, stoja w miejscu, nie dochodza......ogolnie ja nie polecam takiej platnosci mimo iz wczesniej sama zawsze tak placilam ufff to SE pogadalam a teraz ide wszystkiego naj dla dzisiejszych solenizantow ![]() ![]() ![]() ![]() nie mam mocy
|
|
|
#1871 | |
|
Ola-Unhola
|
Idę czytać.
Cytat:
Jak płacę przez Allegro, to przelewam ze swojego konta na allegrowe i raczej nie bawiłabym się w anulowanie tego w moim banku A jak ktoś mi zapłacił przez Allegro, to ściągnęłam sobie tą wpłatę i za 4 dni była na moim koncie mBankowym. Dużo Sprzedawców wysyła mając już na koncie "płacę z Allegro". Praktycznie sklepy, w których kupowałam tak działały
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu u Svinecki widzę deprechę i to mi zaczyna wyglądać poważnie...
Svinecka co się dzieje?? Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-08-23 o 22:32 |
|
|
|
#1873 |
|
Ola-Unhola
|
Aaa Olu, pewnie, że fajnie było się spotkać.
Mam nadzieję, że Iwonka dalej mnie lubi i przy bliższym spotkaniu nie straciłam na uroku
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ta woda to przesada , ktos powinien dostac za to![]() Cytat:
rzadko sie zdarza zeby ktos oddal znalezione- widac szczescie w nieszczesciu Svi jakas deprecha czy co?? jak z malzem sie uklada?
|
|
#1875 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
czeko szczerze? udusilabym dziada wszystko jest nie tak ![]() nie chce mi sie pisac Unholy cudne fotki, wybacz nie mam mocy komentowac ale dzieciaki cudowne
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o oooo... Svinecka to zbierz się w sobie i jak już to zrobisz to napisz co się dzieje Bo zaczynam się martwić i podejrzewam, że nie tylko ja...Widzę, że te nasze TŻ'ty ostatnio dają popalić
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jakos wyczulam ze to przez malza u ciebie taki nastroj..... moze wyzal sie nam, napisz w klubie co malz przeskrobal
|
|
#1878 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam sily
nie chce mi sie nie ma o czym ide do lozka dobranoc
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Svi to dla ciebie
|
#1880 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, dzięki
A Ty się trzyma i nie dawaj. Przesyłam wirtualne fluidki
|
#1882 |
|
Ola-Unhola
|
Jaka babcia?
![]() Idę już lulu, a tu na dobranoc dzisiejsza, skrócona kąpiel. Mamie się nie chciało ![]() Do jutra
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kąpiel super Przemek chyba by się w umywalce nie zmieścił ![]() Kolorowych snów
|
|
|
|
|
#1884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
troszkę nadrobiłam
czytałam od 22 i teraz jak bym chciała się pochwalić jak było na urlopie to oczy mi nie pozwalają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() cieszę się, ze urlop udany ale Bartosz nie dorównał narzeczonej piasku i wody unikał jak ognia ![]() Cytat:
![]() masz jakiś na oku? pokaż ![]() Cytat:
piękny wynik!Cytat:
nie wiem jak Cie pocieszyć, bo gdybym ja teraz miała wrócić do pracy to depresja gwarantowana ![]() Cytat:
![]() to spadam ... jutro melduje się z kawką dobranoc |
||||||
|
|
|
#1885 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas najpierw były blokady potrzebne dla kota potem dla L ![]() Mamy kotka też buszuje po szafach w poszukiwaniu jedzenia.Może zamknij kuchnie jak masz możliwość i niech nie ma wstępu? A może u babci je zostawiłaś? Ja raz pożyczyłam auto od siory.Dokumenty w biegu położyłam sobie na kolana i wysiadłam z auta zapominając o nich.Wracam, chce oddać klucze i dokumenty a tu zonk...I sprintem w miejsce gdzie wysiadałam a dokumenty między siedzenie a drzwi wpadły...ale była ulga. Może u was mała się bawiła albo coś? Cytat:
I ta szklana szklanka swobodnie może przy nim stać? ![]() Cytat:
![]() A mnie wczoraj wyciągnęli niby na spacer a poszliśmy na żarcie-fastfoody.Tak dawno nic nie jadłam że nawet z apetytem się zajadałam. Wróciłam do domu, wzięłam kąpiel i L się obudziła...toż to dawno się tak nie działo by bawiła się w nocy. Godzinke poharcowała i potem dałam jej mleko i mimo protestów nie wyciągnęłam z łóżeczka.Ja zasnęłam szybko, a kiedy ona to nie wiem. I nici zprzytulasów były wczoraj ![]() Za to obudziłam się o 3:30 spragniona picia.Matko jak mnie po tym jedzeniu suszyło...fuj A posmak sowów czosnkowych itp doprowadził do pochłonięcia pół tabliczki czekolady by zadusić smak.Bleeee więcej szkody niż pożytku.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1886 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się kochana ![]() Cytat:
![]() --- U nas dzisiaj ponownie ciężka nocka. Chyba już przywykłam don tego, bo to norma ![]() Wczoraj teściowa przyszła wziąć Maćka na spacer, żebym mogła trochę testów się pouczyć. Zniosłam Jej wózek i skoczyłam na moment do apteki. Wracam i... Kurka kłucze zostawiłam w wózku, atelefon w domu. Yyyyy, przez ponad godzinę latałam i szukałam Ich po mieście To sie pouczyłam ![]() Sąsiedzi z góry mają remont. Brrr, niestety blok mamy żelbetowy, więc jak wiercą, to wnętrzności się wywracają
|
|
|
#1887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale narazie bez kawy idę Bartkowi śniadanie zrobić i zaraz wracam ja też się zawsze zajadam fast foodami a potem mnie w nocy suszy .... bleee ... dzień dobry tak wogóle o kuuuuurka ... muszę jeszcze śmieci wynieść, bo dzisaij odbierają ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() to się nabiegałaś ... |
||
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
a my nie mieliśmy nic do picia
Sama woda była, ale jakiś gazowaniec by się przydał.Okrutne uczucie. Co robisz Bartkowi na śniadanie? Ja muszę iść się wykąpać i głowę umyć, tylko panna buszuje -drze katalog ikea i chyba mi się nie uda teraz czmychnąć samej do łazienki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale bym zjadła Mc Chickena ![]() Cytat:
![]() Jaaa, zazdroszczę. Ja wstaję kilka do kilkanastu razy w nocy I jak się tu przeprowadzić do innego pokoju
|
|
|
#1890 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Byliście nad morzem? Jak Bartoszek zniósł podróż? Kawał drogi macie ![]() Ja możliwe (50/50) , że wrócę w lutym. Jeszcze pół roku, a już nie chcę o tym myśleć ![]() Cytat:
![]() A ta szklanka jakoś go nie interesowała, bardziej strumień wody ![]() Oooo fastfoody , ale bym zjadła Big Maca![]() Cytat:
Ale się nabiegałaś.... Ja też tak kiedyś wylądowałam pod drzwiami...W sumie nie raz Jak to mówią, jak się nie ma w głowie, to ma się w nogach. To o mnie oczywiście ![]() Współczuję remontów, wierzę, że to wiercenia daje w kość... Witam się z kawką
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

ale....

No nie chce mi się starsznie

wiem, że jak druga dzidzia by się pojawiła to już łatwiej, ale kiedy to nastąpi to Bozia raczy wiedzieć, a kaska by się przydała 

Idzie idealnie z wykresem, lekarka pochwalila. Przy szczepieniu sie poplakala, ale szybko Ja zajelam ksiazeczka. Teraz padla jak mucha
piękny wynik!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)