![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() jak się do tego ustosunkować?
Dostałam zaproszenie na ślub i przyjęcie weselne kuzynki. Bardzo się z tego cieszę, że wychodzi za mąż co nie zmienia faktu iż jestem poirytowana tym jak zachowała się w stosunku do mnie i mojego tż-ta.
Mam narzeczonego i wszyscy w rodzinie oraz znajomi wiedzą, że planujemy założyć rodzinę. Doskonale też wiedzą jak ma na imie skąd jest i jak się nazywa a w zaproszeniu jest napisane (moje imie i nazwisko) z osobą towarzyszącą. ![]() ![]() ![]() Tż nie pokazywałam jeszcze tego zaproszenia ale znm go doskonale i wiem, że jemu będzie przykro w związku z tym jak potraktowała go moja najbliższa kuzynka ( która go zna ) Zresztą mi samej jest przykro bo też nie chciałabym zostać tak potraktowana przez jego rodzine. Ja wychodzę z założenia i sama jestem przekonana, że jeśli ktoś jest w stałym związku to na wszelkich zaproszeniach winno być napisane moje imie i nazwisko oraz imiei nazwisko drugiej połowy a w sytuacjach gdy ktoś "nie wie" jak druga połowa kogoś się dokładnie nazywa to istnieją telefony i zawsze można zapytać. Każde wcześniejsze zaproszenia jakiekolwiek dostawaiśmy z jego czy z mojej strony były imienne. Ja sama nie wyobrażam sobie sytuacji w ktorej wypisuje zaproszenia na ślub i wiem, że ktoś jest w stałtym związku /zaręczony pisze " osoba towarzysząca". Według mnie wypada napisać imiona i naziwska tych osób... No chyba, że ktoś ma typowo chłopaka czy dziewczyne ( czyt. koleżanke\ kolege ) i puki co żadnych oficjalnych deklaracji nie było, to owszem trzeba napisać " z osobą towarzyszącą" ale w mojej sytuacji odebrałam to w sposób niesmaczny....... Prosze o wasze zdania w tej sprawie. ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez emancypantka Czas edycji: 2010-08-27 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jak się do tego ustosunkować?
Jak dla mnie to szukanie problemu na siłe. Tyle.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
jak dla mnie to troche przesadzasz, ja nie wiedze w tym zadnego problemu ze jest napisane z osoba towazyszaca. to standardowe zaproszenia bo nikt nie sledzi zycia innych ludzi i czy ktos z kims jeszcze jest czy juz nie. nie szukaj dziury w calym a jak to naprawde taki problem dla Ciebie to wydrukuj nowe zaproszenie. i po sprawie. a na wesele mozesz smialo isc chyba ze zniewaga krwi wymaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
wiesz co, niektórzy nie przykładają uwagi do takich spraw, jedni mają większe, a inni - jak Twoja kuzynka, mniejsze wyczucie.
może zamawiała zaproszenia taśmowo i po prostu wszystkim tak nawysyłała ? właśnie, innym też tak powysyłała ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, nie rób z igły widły
![]() Idźcie na wesele i bawcie się dobrze. Ja po kilku latach poważnego związku, o którym też wiedziała cała moja rodzina jako jedyna (do dziś nie wiem dlaczego) dostałam zaproszenie tylko dla siebie, nawet bez osoby towarzyszącej.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Rozumiem Twoją sytuację, bo też raz tak mi się zdarzyło. Również było mi przykro, ale w końcu to młoda para decyduje o sposobie zapraszania. Popatrz na to z tej strony... może wszystkie zaproszenia były robione w ten sposób ? tzn że tylko małżeństwa miały tzw zaproszenie imienne. A poza tym to tylko zaproszenie, kawałek papieru
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie drukuj żadnych zaproszeń i nie bierz tego aż tak do siebie. Możliwe, że zaproszeniami zajmowali się np. rodzice pana młodego lub ktoś inny i Twoje kuzynka najzwyczajniej nie miała do tego głowy. Może obrali taką zasadę, że imiennie wypisują tylko współmałżonków albo coś
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No chyba, że istnieją jeszcze tacy ludzie dla których w tej sposób liczy się "sztuki na weselu" to dla mnie to przegięcie totalne... Nie wiem jak dała innym. Koperte z zaproszeniem otrzymałam bezpośrednio do ręki.
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Przepraszam bardzo, ale czemu ma gadać z kuzynką i zaprzatac jej niepotrzebnie głowę przed weselem?
![]() Szukasz sobie problemu na siłę, nie każdy musi sie orientować kto jest z kim i czy czasem już się nie rozstali ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A ja bym do niej zadzwoniła i zapytała żartobliwie czy zapomniała jak TŻ się nazywa.
No doprawdy, zaprzątać jej głowę ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-08-23 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
tez bym chciala miec takie problemy jak niepodobające mi sie zaproszenie na slub
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla mnie większą chamówą byłoby nie pójść na ślub najbliższej kuzynki przez taką pierdołę ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dla matki widzisz problemem jest " sikające w łóżko 8 letnie dziecko" a dla narzeczonej problemem jest zaproszenie na ślub... przy czym i matka nie widzi problemu w problemie narzeczonej a narzeczona w matki.. takie widzisz jest życie... Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przecież do ślubu możecie się rozstać z TŻem.
Różnie sie życie plecie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
A małżeństwo może się rozwieść. To może dla każdego osobne zaproszenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak pierdoła. Najbliższa kuzynka a może nie dażymy się sympatią?? zaproszenie było dawane tylko i wyłącznie dlatego, że tak wypada;-| Bo rodzice kazali... U mnie na opolszczyźnie jakoś tak widzicie pochodzimy do tego typu spraw... w moim otoczeniu wszyscy byli zniesmaczeni po zobaczeniu tego zaproszenia. Nie mamy 19 lat tylko 29 i niedługo sami na slubnym kobiercu ![]() ![]() Ta sobie o tym głośno myślę... ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Tak masz racje życie różne płata figle...
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jestem ciekawa czy ktoś z wizażanek to samo czuła kiedyś co czuje teraz ja... a jest mi z tym jakoą dziwnie.
Może rzeczywiście przesadzam. Musze się z tym oczywiście przespać,chciałam wiedzieć jak Wy do tego podchodzicie by mieć argumenty w jedną i drugą stronę.
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdyby ktoś tak zadzwonił przed moim ślubem to naprawde bym się dziwnie poczuła i odebrała to jako zlośliwość, nie żart ![]() Jak masz ochote to idź na ślub, ze swoim TŻ-tem czy kim tam chcesz ![]() ![]() (nie, ja nie piszę tego w 100% na poważnie ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dla mnie to normalne ,że jeśli jakaś para nie jest z związku małżeńskim to na zaproszeniu jest "z osobą tow." Nikt nie wie co dzieje sie naprawdę między kuzynostwem lub dalszą rodziną. A może moja daleka kuzynka która chodzi z chłopakiem 5 lat ma zamiar się rozstać ? Głupio takiej osobie wręczyć zaproszenie dla niej i np EX Tżta
![]()
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
vespertine_ No, to rzeczywiście musisz mieć poważne te problemy skoro to byłaby dla Ciebie złośliwość...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam bardzo, chodzisz do psychologa? Może by się przydało, zrobiłaś tragedię z... największej błahostki ever.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Aż strach kogoś na zapraszać, bo jeszcze jakaś jaśnie pani się obrazi.
Wiesz, co najlepiej nie idź na to wesele. Jak o taka rzecz się czepiasz, to ja nie wiem, co będzie jak miejsce Ci się nie spodoba, muzyka będzie za głośna, ksiądz za brzydki i nikt nie rozłoży przed Wami czerwonego dywanu. No, po prostu tragedia.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poprostu sobie głosno na wizażu myślę ;-) ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
Afera by była jakbym kuzynce prosto w twarz wygarnęła, że tak napisała jak napisała... To nie jest mega afera to po pierwsze a po drugie ja nie napisałam czegoś na podstawie czego mógłby mnie tu ktokolwiek karcić za myślenie...bo to nie o to chodzi.. Poprostu pytam jakbyście się Wy do tego ustosunkowały ;-) bo ja akurat w tej sytuacji czuje niesmak ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Jesteś psychologiem? Kurde
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.