Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 08:53   #1111
margaryt
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Layla79 świetne zakupy. Jak Ty to wszystko upoklowałaś? jesteś mega zorientowana na all. Podsyłaj linki, jeśli coś fajnego wypatrzysz

Kliwia a może z czegoś miekkiego to maskotka z serduszkiem byłaby fajna, dziewczyny polecają.
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 08:56   #1112
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

No tak, made in china to ja też nie chcę

Kurczę, chyba się hemoroidy dają we znaki Miewałam już z tym lekkie problemy, przed ciążą wystarczyło, że przez parę dni poużywałam Hemorectalu i było lepiej... Trochę mnie boli przy wypróżnianiu i zdarzają się małe kropeczki świeżej krwi na papierze... Czy jest coś bez recepty, czego można używać w ciąży? Czy tylko lekarz może mi przepisać?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:03   #1113
kliwia
Zakorzenienie

kretencja na pewno jakas masc jest, ale w aptece mysle ze farmauceutka doradzi cos.

margaryt na owce z bijacym sercem mnie nie stac i w sumie uwazam to za bajer niz rzecz niezbedna.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:07   #1114
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Co do pieluch, to u mnie mąż jest napalony na używanie tetry i jednorazówek na zmianę. Sądzę, że szybko mu się odwidzi. Ale odparzenia (no, może nie odparzenia, ale fakt, że dziecko szybko czuje to, co zrobiło) to jest jego argument za - bo dziecko szybciej nauczy się na nocnik siadać
Taki zgadzam się, że tetra ułatwia naukę korzystania z nocnika (sama używałam) ale u dziecka 1,5 - 2 letniego a nie u noworodka czy niemowlaka, bo tutaj to efekt będzie taki, że np. po jedzeniu zamiast spać słodko przez 2 godziny to będzie sie budzić co 30 minut bo wszystko mokre
Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No tak, made in china to ja też nie chcę

Kurczę, chyba się hemoroidy dają we znaki Miewałam już z tym lekkie problemy, przed ciążą wystarczyło, że przez parę dni poużywałam Hemorectalu i było lepiej... Trochę mnie boli przy wypróżnianiu i zdarzają się małe kropeczki świeżej krwi na papierze... Czy jest coś bez recepty, czego można używać w ciąży? Czy tylko lekarz może mi przepisać?
Z tym made in china - to niestety nie da się całkowicie tego uniknąć - ja ostatnio kupiłam słonecznik made in china - myślałam, że padnę jak to przeczytałam

Na pewno są maści bez recepty bo sama używałam po porodzie - tylko trzeba powiedzieć w aptece, ze taka dla ciężarnych. ja też muszę się zaopatrzyć bo mi pomału zaczynają wyłazić jeszcze nie boli co prawda ale trzeba by już zacząć z tym walczyć...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:13   #1115
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anecka do kartonu i do piwnicy takie zabawki niechciane darowane heh
Jeszcze przed narodzinami naszej pociechy uczule rodzinke, ze chce zabawki tylko z jednego sklepu w miescie - sklep z drewnianymi zabawkami, boskie sa od gier, puzli po klocki i samochody i instrumenty
Zadnych pluszakow ani innych kurzolapow.

kretencja ja ciagle zapominam w biedronce zobaczyc jakie rozmiary maja tych pieluch ech, bo tez chce je wyprobowac.
Wlasnie ja tez chce drewniane pzypomnialo mi sie ze zapomnialam wczoraj isc do biedronki obadac te drewniane klocuszki.. no ale dzis musze isc to oby byly

kliwia o wasnie kiedys bylam w sklepie i widzialam takie wlasnie pluszaki bez wypelnienia i sie zastanawialam do czego to. Z poczatku myslalam, ze to pacynki ale nie dalo sie nigdzie lapy wepchnac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:13   #1116
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, kotek Powiem mężowi o tych pieluchach
W sumie to ja na tetrze się nauczyłam na nocnik wołać jak miałam rok. Moja Mama tak twierdzi

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:25   #1117
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
irsin nawet mi nie mow ze ja z tych pierwszych na odstrzał do rodzenia
nawet sie tu nie chwaliłam co gin mi odnosnie cc powiedział że cc robi sie przed planowanym terminem porodu tak okolo 2 tyg predzej czyli mi wstepnie wychodzi 11 pazdziernik !!!!!!
przeraża mnie ta wizja

byłam w opolu z tż na zakupach i kupilismy nieplanowanie łozeczko, jednak padło na klups radek białe z szufladą czysta despercja zeby tylko kupic, ale maz macał pol godziny w sklepie i stwierdził ze jest ok i najwyzej sie rozleci po jakims czasie
ah grunt ze juz nie musze szukac

jeszcze kilka rzeczy dla michałka kupilismy i pare ubranek w smyku i dla mnie biustonosze do karmienia

jutro zrobie foty i sie pochwale

ide spac bo jestem padnieta

buziaczki i dobranoc

Nie martw sie, moze jeszcze Cie przegonimy
Chociaz ja osobiscie chyba nie chcialabym - u nas remont sie zacznie dopiero na poczatku wrzesnia - panele, pomalowanie scian, zrobienie kuchni

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
a ja po tym, jak zamówiłam pudło ubrań, kupiłam komodę kąpielową z wanienką i przewijakiem brevi (w sklepie kosztuje 550, ja kupiłam za 250 plus koszty transportu 20 zł, 270 zł).
http://allegro.pl/item1194671554_kom...ewijakiem.html

zobaczycie, jeszcze odsprzedamy to wszystko w tej samej cenie ludzie się biją o te komody kąpielowe natomiast warto czytać komentarze, od niektórych nie kupuję, bo jak widzę język spod budki z piwem na wieść o reklamacji, to aż zgroza
no i tak komodę dostanę za tydzień.. na zdjęciach wygląda jak nówka sztuka nieśmiganka, a z kolei po co mi nowa.. jak kupujemy mieszkanie to też z wanną. tż, jak pytałam czy pomarańczowa, czy zielona, to nie chciał słuchać, więc co.. gdybym go słuchała, to też byśmy mieli 3 pary śpioszków, bo tyle wg niego wystarczy
druga sprawa - kupujemy od znajomych używany wózek mutsy transporter beżowy (nowego mutsego bym nie kupiła, ale za 900 zł wózek używany przez nich 6 m-cy to moim zdaniem super, tym bardziej, że od razu kupimy nową spacerówkę, jak tylko zacznie siedzieć. ).
fotelik z bazą kupujemy nowy, pomimo że baza 8 stów, bo boję się jednak kupić bazę po wypadku albo jakąś uszkodzoną. a to bezpieczeństwo.
no i w ramach wyrównania - kupiłam najbardziej wypasioną matę tiny love tropikalna wyspa, żółwika lampę z konstelacjami gwiazd i inne zawieszki. o tych zakupach nic nie powiedziałam tżtowi, bo już jak usłyszał, że sama kupiłam komodę, to był załamany. a ja nie mogłam się wczoraj powstrzymać. są określone zabawki edukacyjne, które chcę mieć, a wiem, że nikt mi nie kupi dokładnie takich.
http://allegro.pl/item1186433263_zol..._promocja.html

co do mebli - jest super promocja na all - zestaw mebli łóżko i komoda za 999 zł, odbiór we wrocławiu, marka bellamy krem. meble za***iaszcze, bardzo trwałe i obniżka 400 zł, bo są powystawowe. także jeżeli ktoś nie kupił, polecam aukcję.

http://allegro.pl/item1197615437_meb..._lozeczko.html

druga sprawa - widziałam wczoraj super aukcję z całą wyprawką używanych leżaczków, chodzików, zabawek edu tiny love i fisher price, z uk bodajże , w super stanie, i to takie wypasione, więc gdyby ktoś był zainteresowany całym kompletem leżaczków, chodzików, mat i tego typu, są w rozsądnej cenie i bardzo dobrym stanie.
jak ktoś będzie zainteresowany, mogę wrzucić linka.
http://allegro.pl/item1192645393_zes...her_price.html

a co do pieluch, to z tetrą można by się nieźle nachatać. ponoć pampersy często uczulają i jak poczytacie watek polecamy-odradzamy, to pampersy wcale nie są takie fajne, podobnie jak produkty J&J. ja zamierzam kupić niveę albo bambino, im prostsze, tym lepsze. co do oilatum, to z tego co wiem, to jest to produkt do skóry wrażliwej, z problemami i jeżeli stosuje się na codzień, to w razie alergii nie pomoże już nic.
wiele osób chwali pieluchy huggies oraz rossmanowe.

poczytałam o oilatum i to do skóry atopowej. nie wiem, czemu Wam to polecają na SR. lekarze odradzają.

chciałam jeszcze dodać, że od wczoraj wyraźnie czuję ruchy dziecka i prawdę mówiąc, aż mi się w głowie kręciło cały dzień takie dziwne uczucie. muszę się przyzwyczaić. czyli zaczęłam 20 tc, a brzuch mam już jak niektórzy 24 tc. także rośnie

Layla, mowiac o komentarzach - pisalam juz na Targowisku o jednej Pani, ktora sprzedaje kkosmetyki - dla mnie to byl jakis szok, ze majac SS mozna tak sie wyrazac i tak traktowac Klientki

Ja juz zaplacilam za podgrzewacz, musze dokupic jeszcze nozyczki, grzebyczek, podklady dla siebie, majtasy poporodowe i pare *******.

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Jade na wizyte, mam nadzieje, ze wszystko jest ok
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:29   #1118
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
a co do pieluch, to z tetrą można by się nieźle nachatać. ponoć pampersy często uczulają i jak poczytacie watek polecamy-odradzamy, to pampersy wcale nie są takie fajne, podobnie jak produkty J&J. ja zamierzam kupić niveę albo bambino, im prostsze, tym lepsze. co do oilatum, to z tego co wiem, to jest to produkt do skóry wrażliwej, z problemami i jeżeli stosuje się na codzień, to w razie alergii nie pomoże już nic.
wiele osób chwali pieluchy huggies oraz rossmanowe.

poczytałam o oilatum i to do skóry atopowej. nie wiem, czemu Wam to polecają na SR. lekarze odradzają.

chciałam jeszcze dodać, że od wczoraj wyraźnie czuję ruchy dziecka i prawdę mówiąc, aż mi się w głowie kręciło cały dzień takie dziwne uczucie. muszę się przyzwyczaić. czyli zaczęłam 20 tc, a brzuch mam już jak niektórzy 24 tc. także rośnie
Oliatum stosuje się już zamiast oliwek i innych kremów. Przynajmniej u nas na SR mówili, żeby stosować do kąpieli emulsję i potem już nie trzeba kremować.
Przy wyborze kosmetyków kieruję się ich składem i nawet jak kupuję coś dla siebie, to raczej z etykietą "do skóry wrażliwej, alergicznej", bo po prostu w tych środkach jest mniej zbędnej chemii (np. konserwantów, barwników i aromatów).

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
z wielorazowych raczej radze zebys zrezygonowala, pranie ich, prasowanie..zgroza..,ozes z miec na to malo czasu a po za tym ile bys ich musiala miec, jak noworodka sie przewija co 3 godz i co jak bedziesz musiala z dzieckiem wyjsc, schowasz takowa pieluszke do woreczka bo przeciez nie wyrzucisz? ja polecem pieluszki jednorazowe oszczedzaja czas, a po za tym dziecko rzadko kiedy ma problemy z odparzona pupcia...ja osobiscie do szpitala zabieram pampresy ale bede chyba uzywala z biedronki, sa dobre ale zalezy to wszystko od pupci dziecka, niektore sa szczegolnie wrazliwe..ale na allegro mozna kupic tanio pampersy. np 3 mega paki za stowe a to sie opolaca...
Wiesz - można na wyjścia zakładać jednorazówkę
Ja nie rozumiem paniki u nas w Polsce, jak ktoś mówi, że chce używać wielorazówek Przecież to nie koniecznie musi być tetra. Jest taki wybór pieluch wielorazowych (od takich, jak pampersy do takich do składania), że na prawdę nie wiąże się to ze spędzaniem całego dnia na prasowaniu i praniu.
Co do pieluszek jednorazowych to są jakieś na rynku, które nie mają pierwszej warstwy z ceratki? Chciałabym kupić jakieś na po porodzie, ale ta cerata mnie odstrasza (sama dlatego nie używam podpasek z siateczką - robią mi się odparzenia).

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Taki zgadzam się, że tetra ułatwia naukę korzystania z nocnika (sama używałam) ale u dziecka 1,5 - 2 letniego a nie u noworodka czy niemowlaka, bo tutaj to efekt będzie taki, że np. po jedzeniu zamiast spać słodko przez 2 godziny to będzie sie budzić co 30 minut bo wszystko mokre

Z tym made in china - to niestety nie da się całkowicie tego uniknąć - ja ostatnio kupiłam słonecznik made in china - myślałam, że padnę jak to przeczytałam

Na pewno są maści bez recepty bo sama używałam po porodzie - tylko trzeba powiedzieć w aptece, ze taka dla ciężarnych. ja też muszę się zaopatrzyć bo mi pomału zaczynają wyłazić jeszcze nie boli co prawda ale trzeba by już zacząć z tym walczyć...

Ja planuję dziecko zacząć odpieluchowywać tak około roczku.
Poza tym słyszałam teorię o tym, że dzieci, które korzystają z pampersów trudniej nauczyć siadania na nocnik. Podobno dzieci takie nie mają wewnętrznej potrzeby zmiany. Zresztą co się dziwić - wygodniej jest robić pod siebie, a nie męczyć się na nocniku
Ale to tylko teoria. Sama jestem ciekawa, jak to u mnie w praktyce wyjdzie
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:41   #1119
kotek81
Zakorzenienie

Hehe Z tym siadaniem na nocnik to non-stop się słyszy, że kiedyś to już roczne dziecko, albo i mlodsze, wołało na nocnik - dla mnie jakaś abstrakcja - nie wyobrażam sobie rocznego malca, który potrafi się kontrolowac w tej kwestii - owszem jeśli rodzic będzie latał za dzieckiem i sadzał non-stop to jest szansa, że większość trafi do tego nocnika ale jak dla mnie nauka przed ok 18 miesiącem życia to strata czasu - no ale nasze maluszki akurat w lato będą miały 1,5 roku to będzie super czas, zeby pomału zacząć naukę (jak będą chciały ), będzie cieplutko wiec można puszczać w samych majciochach i latać za nimi ze scierą

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Chciałabym kupić jakieś na po porodzie, ale ta cerata mnie odstrasza
ceratę mają te najtańsze - większość jednak jest bez ceraty z materiału przepuszczającego powietrze

Co do pieluch to każdy na własnej skórze musi się przekonać co jemu będzie bardziej odpowiadać - ja w żadnym wypadku nie będę stosować wielorazówek, nie lubię sobie zycia utrudniać, ale tez nie mam zamiaru nikogo przekonywać do jednorazowych pieluch - każdy znajdzie coś, co jemu będzie najlepiej odpowiadać

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Ja planuję dziecko zacząć odpieluchowywać tak około roczku.
Poza tym słyszałam teorię o tym, że dzieci, które korzystają z pampersów trudniej nauczyć siadania na nocnik. Podobno dzieci takie nie mają wewnętrznej potrzeby zmiany. Zresztą co się dziwić - wygodniej jest robić pod siebie, a nie męczyć się na nocniku
Ale to tylko teoria. Sama jestem ciekawa, jak to u mnie w praktyce wyjdzie
Tu nie chodzi o potrzebe zmiany - bo dziecko nie bedzie chodzić z mokrą pupa tylko da znać, że ma mokro i trzeba je przebrać. Chodzi o to aby wiedziało, ze parcie na pęcherz = chcę siku i żeby umiało wytrzymać choć 10 sekund które jest potrzebne na zdjęcie ubrania i posadzenie malca na nocniku - a to potrafią dzieci dopiero koło 18 miesiąca Chociaż wiadomo - to jest tylko taka średnia - jedno nauczy się trochę wcześniej, drugie trochę później - według mnie każdy rodzic będzie wiedział kiedy mniej wiecej jego pociecha jest gotowa na naukę sikania na nocnik
Stary 2010-08-24, 09:48   #1120
Anecka
Zakorzenienie

fuuuuuuuj
http://allegro.pl/item1192286038_woz...rzykolowy.html

Spadam do koolezanki

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-24, 09:48   #1121
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
mallinka - wysłałam Ci pw z prośbą o przesłanie Języka niemowląt
przesłałam

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Jade na wizyte, mam nadzieje, ze wszystko jest ok
No i jak po wizycie?

Ja się zaraz wybieram do smyka-popatrzec i pomacać niektóre rzeczy szkoda że nie mam żadnej zniżki to może coś bym kupiła...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:51   #1122
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Hehe Z tym siadaniem na nocnik to non-stop się słyszy, że kiedyś to już roczne dziecko, albo i mlodsze, wołało na nocnik - dla mnie jakaś abstrakcja - nie wyobrażam sobie rocznego malca, który potrafi się kontrolowac w tej kwestii - owszem jeśli rodzic będzie latał za dzieckiem i sadzał non-stop to jest szansa, że większość trafi do tego nocnika ale jak dla mnie nauka przed ok 18 miesiącem życia to strata czasu - no ale nasze maluszki akurat w lato będą miały 1,5 roku to będzie super czas, zeby pomału zacząć naukę (jak będą chciały ), będzie cieplutko wiec można puszczać w samych majciochach i latać za nimi ze scierą

ceratę mają te najtańsze - większość jednak jest bez ceraty z materiału przepuszczającego powietrze

Co do pieluch to każdy na własnej skórze musi się przekonać co jemu będzie bardziej odpowiadać - ja w żadnym wypadku nie będę stosować wielorazówek, nie lubię sobie zycia utrudniać, ale tez nie mam zamiaru nikogo przekonywać do jednorazowych pieluch - każdy znajdzie coś, co jemu będzie najlepiej odpowiadać

Tu nie chodzi o potrzebe zmiany - bo dziecko nie bedzie chodzić z mokrą pupa tylko da znać, że ma mokro i trzeba je przebrać. Chodzi o to aby wiedziało, ze parcie na pęcherz = chcę siku i żeby umiało wytrzymać choć 10 sekund które jest potrzebne na zdjęcie ubrania i posadzenie malca na nocniku - a to potrafią dzieci dopiero koło 18 miesiąca Chociaż wiadomo - to jest tylko taka średnia - jedno nauczy się trochę wcześniej, drugie trochę później - według mnie każdy rodzic będzie wiedział kiedy mniej wiecej jego pociecha jest gotowa na naukę sikania na nocnik
Oczywiście nie każdy musi się zgadzać z tym, że roczne dziecko nauczy się korzystać z nocnika, ale ja uważam, że się da W każdym razie chcę spróbować

Co do jednorazówek, to dziwne, bo ja macałam pampersy i one mają to warstwę też plastikową. Alwaysy też mają warstwę przepuszczającą powietrze, a jednak mnie odparzają.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:55   #1123
kotek81
Zakorzenienie

A tak po chwili zastanowienia - to trochę śmiesznie to wszystko wyszło - dzieciaki jeszcze się nawet nie urodziły a my już rozprawiamy kiedy je na nocnik sadzać

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Co do jednorazówek, to dziwne, bo ja macałam pampersy i one mają to warstwę też plastikową. Alwaysy też mają warstwę przepuszczającą powietrze, a jednak mnie odparzają.
No ale są też takie co są całe z ceraty i nie przepuszczają nawet grama powietrza.
Stary 2010-08-24, 09:55   #1124
Anecka
Zakorzenienie

wlaczcie sobie tvp2, kapanie noworodka w wiaderku..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-08-24, 10:04   #1125
melabn
Wtajemniczenie

ja osobiscie nie wyobrazam sobie uzywania wielorazowek chodzi mi glownie o komfort dziecka, jak pisala kotek dziecko ma sobie zjesc i smacznie spac a nie byc przewijane co 30 minut mysle, ze i tak jak kazda popierze sobie te pieluchy pare dni to poleci po pampersy do sklepu
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:15   #1126
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

udało mi się wczoraj wylicytować fotelik za 179,50 zł już z przesyłką oczywiście taki, żeby pasował do stelaża mojego x-landera następny fotelik, czyli za jakieś 4-5 miesięcy kupimy już nowy, najlepiej Maxi Cosi i tak zimą za dużo nie będziemy jeździć, tak sobie to wszystko tłumaczyłam

nocnik - ja uważam, że już od roku można zacząć sadzać na nocnik tylko trzeba mieć czas i chęci kiedyś inne czasy były, mi mama zawsze mówi, że już jako 6miesięczne dziecko czworakowałam po nocnik, w głowie się nie mieści ale moim zdaniem 2latek w pampersie to już lenistwo rodziców ale zobaczymy jak wyjdzie w życiu

mallinka - dziękuję

layla79 - mi się marzył wózek Mutsy, ale ten starszy model chyba Urban, ale drogo wychodzi nawet używany

kliwia - mi również podobają się zabawki drewniane, ceny mają zawrotne, ale są nie do zdarcia

kretencja - czyli zakupy ruszyły pełną parą

pelnia1980 - my zakupiliśmy narożnik na allegro, więc ja polecam takie zakupy, chcieliśmy duży narożniczek, a w sklepach ceny kanap o podobnych wymiarach nie schodziły z 3000 tysięcy więc zamówiliśmy na allegro za ok 2000 zł

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:23   #1127
kootekk
Zakorzenienie

dzien dobry

ale miałam znowu do d... noc o 1 poszłam spac a o 5 rano sie obudziłam i juz nie mogłam zasnać, masakra

w nocy jeszcze w necie zamawiałam kosmetyki do dzidziolka i koszule (aseksualną) dla mnie i posciel na zmiane z feretti z konikiem

chwale sie wczorajszymi zakupami

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:27   #1128
gimikis
Rozeznanie

Hej dziewczyny.

Co do pieluch to będę używała jednorazówek. Ja nie będę miała czasu żeby zmieniać co chwile pieluchę, a gdzie sprzątanie domu, ugotowanie obiadu, pranie, prasowanie... Myślę ze raczej dziecku nie powinno się odparzać jeśli będzie się w miarę często zmieniać pieluszkę lub doglądać jak sytuacja wygląda.

Jak dla mnie to te karuzele , owieczki są super ale troszkę drogie. Nie stać mnie na takie.

Do SR też mieliśmy z TŻtem się zapisać ale jakoś tak odwlekamy, odwlekamy i chyba nie pójdziemy.

Tak się zastanawiam czy czasami nie mam za małego brzuszka. Jakby nie było to już 7 mc leci. A ja 4,5 kg na plusie. Ale dzidziuś kopie i to z werwą.

A to bukiecik od mojej mamy na "ćwiartkę"

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:28   #1129
gimikis
Rozeznanie

Zapomniałam fotki wkleić

Stary 2010-08-24, 10:30   #1130
gimikis
Rozeznanie

kootekk- normalnie cudne. A te body z Kubusiem są boskie. Gdzie je kupiłaś??

Stary 2010-08-24, 10:32   #1131
MILA25*
Wtajemniczenie

Więc ja przyznam się wam bez bicia że będę stosować pieluchy tetrowe.
Robiłam tak przy moim synu i nie narzekałam. Oczywiście na noc i na
spacery jednorazówki. Ale ja przy 2 zbańczyłabym na jednorazówkach .
Dodatkowo kupuję wkładki do pieluch :
http://allegro.pl/item1195063993_wkl...ch_100szt.html
Pieluchy sa wtedy mniej zabrudzone od kupek. A z jednorazówek to będę
stosować te z biedronki. Przetestowałam przy synu. U mnie w sklepie jest
pełna rozmiarówka od tych najmniejszych po największe .
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:32   #1132
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

udało mi się wczoraj wylicytować fotelik za 179,50 zł już z przesyłką oczywiście taki, żeby pasował do stelaża mojego x-landera następny fotelik, czyli za jakieś 4-5 miesięcy kupimy już nowy, najlepiej Maxi Cosi i tak zimą za dużo nie będziemy jeździć, tak sobie to wszystko tłumaczyłam

nocnik - ja uważam, że już od roku można zacząć sadzać na nocnik tylko trzeba mieć czas i chęci kiedyś inne czasy były, mi mama zawsze mówi, że już jako 6miesięczne dziecko czworakowałam po nocnik, w głowie się nie mieści ale moim zdaniem 2latek w pampersie to już lenistwo rodziców ale zobaczymy jak wyjdzie w życiu

mallinka - dziękuję

layla79 - mi się marzył wózek Mutsy, ale ten starszy model chyba Urban, ale drogo wychodzi nawet używany

kliwia - mi również podobają się zabawki drewniane, ceny mają zawrotne, ale są nie do zdarcia

kretencja - czyli zakupy ruszyły pełną parą

pelnia1980 - my zakupiliśmy narożnik na allegro, więc ja polecam takie zakupy, chcieliśmy duży narożniczek, a w sklepach ceny kanap o podobnych wymiarach nie schodziły z 3000 tysięcy więc zamówiliśmy na allegro za ok 2000 zł
no nie wiem ja mam 2 latka i chodzi w pampersie bo na nocniku wpada w szal i placze na nim okropnie ,poczekam az bedzie chcial sam usiasc i sie zainteresuje bo wg mnie nie chodzi o to zeby dziecko na nocniku siedzialo jak za kare ,poza tym nie jestem sadystka
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:34   #1133
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

kootekk, śliczne zakupy.

Dziewczyny, wczoraj nic nie pisałam, bo miałam strasznie podły dzień. Jak zaczęłam płakać o 12 tak skończyłam o 21. Nie wiem dlaczego, nie pytajcie, po prostu ogarnęła mnie bezdenna rozpacz, więc cały dzień przeleżałam w łóżku zużywając tonę chusteczek.

Dziś już mi lepiej. Rano byłam w laboratorium, a teraz cierpliwie czekam na echo serca. Trzymajcie kciuki o 15:45.

De, a jak u Ciebie wizyta?
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:37   #1134
mallinka
Zadomowienie

Kootek śliczna pościel a pajace
możesz mi jeszcze raz napisać jak nazywa się ta karuzela którą kupujesz - chyba Ty -taka tropikalna wyspa bo też bym chciała ale nie mogę znaleźć tego posta

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Joanna znam to uczucie dobrze że juz lepiej

Gimikis śliczny brzusio i bukiecik

Stary 2010-08-24, 10:37   #1135
Patrycja_1708
Zadomowienie

kootekk Ale śliczniutkie zakupy zrobiłas Tylko pozazdrościc bo łózeczko jest naprawde słodziutkie. Drogie było??? Kupilas juz razem z poscielą czy posciel osobno byla??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:44   #1136
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
no nie wiem ja mam 2 latka i chodzi w pampersie bo na nocniku wpada w szal i placze na nim okropnie ,poczekam az bedzie chcial sam usiasc i sie zainteresuje bo wg mnie nie chodzi o to zeby dziecko na nocniku siedzialo jak za kare ,poza tym nie jestem sadystka
hihi... a ja chyba właśnie będę sadystką uodporniłam się pracując w przedszkolu

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Kootek śliczna pościel a pajace
możesz mi jeszcze raz napisać jak nazywa się ta karuzela którą kupujesz - chyba Ty -taka tropikalna wyspa bo też bym chciała ale nie mogę znaleźć tego posta
chodzi chyba o taką: http://allegro.pl/item1184889574_kar...ainforest.html

kootekk - zakupy śliczne

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:48   #1137
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Więc ja przyznam się wam bez bicia że będę stosować pieluchy tetrowe.
Robiłam tak przy moim synu i nie narzekałam. Oczywiście na noc i na
spacery jednorazówki. Ale ja przy 2 zbańczyłabym na jednorazówkach .
Dodatkowo kupuję wkładki do pieluch :
http://allegro.pl/item1195063993_wkl...ch_100szt.html
Pieluchy sa wtedy mniej zabrudzone od kupek. A z jednorazówek to będę
stosować te z biedronki. Przetestowałam przy synu. U mnie w sklepie jest
pełna rozmiarówka od tych najmniejszych po największe .
Skoro tobie odpowiada to jak najbardziej ok przecież my też wychowałyśmy się na tetrze i żyjemy.
Jak tylko ktoś ma czas i ochotę prać pieluchy to czemu nie - ja jestem typ leniwca i zwyczajnie by mi sie nie chciało

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
Moja sie nauczyła korzystać z nocnika jak miała jakieś 23 miesiace, potem trafiła do szpitala więc wszyscy o nocniku zapomnieli i definitywnie rozstała sie z pampersami mając 2 latka i 2 albo 3 miesiące, natomiast u brata tż dziecko było sadzane na nocnik od 6 miesiąca i ujak podrósł to darł się na sam widok nocnika - nauczył sie dopiero mając 3 lata.

Chciałam się przespać ale jakoś tak parno sie zrobiło, duszno i nici ze spania - zrobiłam sobie więc kawkę i czekam na deszcz - jakby popadało to od razu powietrze byłoby inne
Stary 2010-08-24, 10:52   #1138
Vcelka
Wtajemniczenie

hej,

Ja mam dziś strasznego lenia, leżę jeszcze w piżamie i nic mi sie nie chce.

Śliczne zakupy dziewczyny i śliczny brzuś Gimkis.

My kupiliśmy pampersy premium care. I wczoraj skręciliśmy łóżeczko dla maluszka

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:52   #1139
Aliszcze
Zakorzenienie

Joanna, trzymam mocno kciuki

dziewczyny, piękne zakupy porobiłyście, Layla, jestem pod wrażeniem

Wy tu ustalacie, kiedy na nocnik sadzać, a my z mężem już obmyślamy, jak z naszej małej córci zrobić tenisistkę w dodatku przy naszym bloku budują kort tenisowy a dziadek czyli mój tata ( wielki miłośnik tenisa) już rozglądał się za rakietami się śmiejemy, że musimy poszukać grzechotki w kształcie rakiety tenisowej, by mała Asia od początku uczyła się prawidłowego chwytu

mnie ostatnio coś plecy bolą, chyba za dużo na kompie siedzę

ktoś tu pytał o maść na hemoroidy (przepraszam, że nie pamiętam, ale rano jak nadrabiam zaległości na naszym wątku to zapominam kto co napisał). Ja niestety mam problem z hemoroidami i mi moja ginekolog przepisała maść. Także chyba najlepiej lekarza się spytać.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 10:54   #1140
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
chodzi chyba o taką: http://allegro.pl/item1184889574_kar...ainforest.html

kootekk - zakupy śliczne
ooo, właśnie dziękuję zapisałam sobie link

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości