Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 10:55   #1141
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

dzieki dziewczyny

karuzelke tu kupowałam
http://www.naszedzieci.pl/index.php?...mart&Itemid=64

łozeczko to nie to co na zdjeciu, ja kupiłam klupś radek

a posciel kupiłam tu, bo bardzo tanio wyszła, w sklepie ten zestaw kosztuje 198zl a ja dałam 120zł
http://allegro.pl/item1194480433_fer...wyprzedaz.html

ubranka wszystke w smyku kupiłam

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:02   #1142
dzasta110
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Wy tu ustalacie, kiedy na nocnik sadzać, a my z mężem już obmyślamy, jak z naszej małej córci zrobić tenisistkę w dodatku przy naszym bloku budują kort tenisowy a dziadek czyli mój tata ( wielki miłośnik tenisa) już rozglądał się za rakietami się śmiejemy, że musimy poszukać grzechotki w kształcie rakiety tenisowej, by mała Asia od początku uczyła się prawidłowego chwytu

hahaha...
ja bym chciała również, żeby moje dziecko w czymś się "specjalizowało" np szkoła muzyczna, szkoła językowa bądź taniec, mój Mąż tylko w czoło się puka, jak mu mówię o tym

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
ooo, właśnie dziękuję zapisałam sobie link
nie ma za co
też ostatnio się nad nią zastanawiam
najbardziej podoba mi się taka http://allegro.pl/item1151383274_fis...projektor.html ale cena mnie odstrasza

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:07   #1143
malgosiak25
Raczkowanie

Ho ho ho dawno mnie tu nie było i trochę opuściłam się w pisaniu, a tu już kolejna część wątku ale teraz zaczynam mieć więcej czasu do tej pory mieliśmy na głowie kuchnie, wesela i chciałam spędzić trochę więcej czasu z mężem bo już mu się zaczyna szkolny maraton w pracy

A co u nas mała ślicznie rośnie, prawie miesiąc temu miała +/- 830 g więc sądze , że już ma sporo ponad kg rusza się coraz więcej i mocniej dumny tata w końcu ma okazje pobawić się z córeczką mała czasem tak się wierci, że czuje dokładnie jak się przesuwa z boku brzucha - CUDOWNE UCZUCIE często z tego powodu śmieje się sama do siebie a nasza zabawa wygląda tak, że ja delikatnie do niej zapukam, a ona daje kopniakiem o sobie znać coś niesamowitego.
To już III trymestr, czas leci okropnie szybko z jednej strony okropnie boje sie porodu, a z drugiej jak ja tak czuje to nie mogę się doczekać kiedy będę ja trzymała na rękach
Wyprawka powoli rusza szybkim krokiem, ponieważ od września maż będzie częściej w pracy niż w domu to musimy nadrobić teraz zaległości, tak więc cały czas przeglądam wątek wyprawkowy sporo rzeczy nam brakuje, w weekend odbieram wózek od kuzynki tak więc trochę zaoszczędzimy pieniążków, brakuje nam łóżeczka , pościeli, środków pielęgnacyjnych, nie mówiąc o tych potrzebnych dla mnie do porodu itd. itp. ;/

Czuje się dobrze coraz wolniej przybieram na wadze, może dla tego, ze na początku sporo przytyłam. Mam 10 kg na +, w pasie dobrze licząc , chyba :/ mam 96 cm, czyli spory brzuszek jedyny problem u mnie to kręgosłup coraz gorzej śpi mi się w nocy i od wczoraj straszne mam duszności , ale daje radę

Pozdrawiamy i przepraszam, że się nie odzywałam mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:07   #1144
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość

hahaha...
ja bym chciała również, żeby moje dziecko w czymś się "specjalizowało" np szkoła muzyczna, szkoła językowa bądź taniec, mój Mąż tylko w czoło się puka, jak mu mówię o tym
myśmy tenis wybrali z pobudek egoistycznych, bo ja mam wizję, jak siedzę np na Australia Open w pierwszym rzędzie w wielkim kapeluszu niczym mama sióstr Williams dopingując Joasię no i poza tym my z mężem lubimy aktywny wypoczynek, wiadomo, że jeśli tenis jej się nie spodoba, to trudno się mówi (gorzej przyjmie to dziadek ). Ale fajnie tak moim zdaniem pokazać dziecku, że można miło i pożytecznie czas spędzać, ja tak byłam wychowywana i uważam, że to super sprawa

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:08   #1145
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczynki musi byc dobrze...dobrej nocki
Irysowa musi być dobrze i napewno tak będzie

Joanna trzymam kciuki za dzisiejsze echo serca
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:11   #1146
Beata_Batumi
Zadomowienie

Któraś z Was pisała, że w kauflandzie są tanie przewijaki- chyba ANECKA- ile kosztowały i jaki rozmiar??

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:13   #1147
Patrycja_1708
Zadomowienie

Az wam zazdroszcze jak juz pokupione macie niektóre rzeczy dla dzidziulków My z mezem teraz wybieramy sie do PL to tez chce juz zacząć kompletować bo znajoma poleciła hurtownie gdzie jest wszystko to napewno tam zajrze w weekend i juz doczekac sie moge A do prania ciuszków kupowałyscie proszek czy jakiś żel??? Bo ja juz dawno nie piore w proszkach tylko w żelu a dla dzieci nie widziałam własnie żeli do prania tylko proszki albo płyny do płukania.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:14   #1148
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Cześć

udało mi się wczoraj wylicytować fotelik za 179,50 zł już z przesyłką oczywiście taki, żeby pasował do stelaża mojego x-landera następny fotelik, czyli za jakieś 4-5 miesięcy kupimy już nowy, najlepiej Maxi Cosi i tak zimą za dużo nie będziemy jeździć, tak sobie to wszystko tłumaczyłam

takie zakupy, chcieliśmy duży narożniczek, a w sklepach ceny kanap o podobnych wymiarach nie schodziły z 3000 tysięcy więc zamówiliśmy na allegro za ok 2000 zł
Dzasta110 już kupiłaś wózek? z jakiej kolekcji 2009 czy 10? Który model?
My też na etapie poszukiwań narożnika. Upolowaliście coś fajnego na allegro?

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
kootekk, śliczne zakupy.

Dziewczyny, wczoraj nic nie pisałam, bo miałam strasznie podły dzień. Jak zaczęłam płakać o 12 tak skończyłam o 21. Nie wiem dlaczego, nie pytajcie, po prostu ogarnęła mnie bezdenna rozpacz, więc cały dzień przeleżałam w łóżku zużywając tonę chusteczek.
Skąd ja to znam

Kootekk zakupy śliczne
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:22   #1149
kularek
Zadomowienie

a u nas po wczorajszym usg wszystko dobrze z naszym maleństwem
wszystkie wymiary i narządy prawidłowe (tylko zawsze muszę o to pytać bo ten mój lekarz nigdy sam nie mówi jak wszystko jest dobrze tylko czyta mówi głośno jakieś skróty, które położna zapisuje) a z wrażenia zapomniałam zapytać ile dzidzia waży

i okazało się nareszcie, że to ja miałam rację od samego początku
i będziemy mieć SYNKA

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2010-08-24 o 11:23
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:26   #1150
kotek81
Zakorzenienie

kularek - gratuluję synka
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:33   #1151
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

i będziemy mieć SYNKA
no to gratulacje

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:36   #1152
mallinka
Zadomowienie

Kularek cieszę się że wszystko dobrze i gratulacje synka

może do grudnia wyrówna nam się liczba chłopców i dziewczynek na liscie

Aliszcze my też chcemy tenisistę wychować chociaż mąż zastanawia się jeszcze nad piłkarzem-musimy to jeszcze przemyśleć
aha, i wczoraj w wiadomościach słyszałam że chiny wkrótce będą potęgą gospodarczą i od małego trzeba dzieci chińskiego uczyć

tylko nie krzyczcie - ja sobie żartuję

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:38   #1153
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
dzien dobry

ale miałam znowu do d... noc o 1 poszłam spac a o 5 rano sie obudziłam i juz nie mogłam zasnać, masakra

w nocy jeszcze w necie zamawiałam kosmetyki do dzidziolka i koszule (aseksualną) dla mnie i posciel na zmiane z feretti z konikiem

chwale sie wczorajszymi zakupami

ale ladne rzeczy kupilas!

a koszula sie nie przejmuj, ja mam w ogole takie fajowe, ze ho ho

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Zapomniałam fotki wkleić

kiedy mi ktos kupi takie kwiaty?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:38   #1154
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
A tak po chwili zastanowienia - to trochę śmiesznie to wszystko wyszło - dzieciaki jeszcze się nawet nie urodziły a my już rozprawiamy kiedy je na nocnik sadzać

No ale są też takie co są całe z ceraty i nie przepuszczają nawet grama powietrza.
Plany planami. Ja jestem ciekawa, co w rzeczywistości uda mi się zrealizować, bo mam dużo pomysłów. Ale ja mam ten komfort, że siedzę w domciu i będę miała czas na pranie wielorazówek czy wysadzanie na nocnik jak najszybciej. Wiem, że gdybym chodziła do pracy, to nie rozważałabym nawet prania pieluch czy gotowania obiadków.

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja osobiscie nie wyobrazam sobie uzywania wielorazowek chodzi mi glownie o komfort dziecka, jak pisala kotek dziecko ma sobie zjesc i smacznie spac a nie byc przewijane co 30 minut mysle, ze i tak jak kazda popierze sobie te pieluchy pare dni to poleci po pampersy do sklepu
To zależy, jakie masz wielorazówki. Bo są też takie, że dziecko ma w nich sucho (siuśki są zatrzymywane w warstwie wewnętrznej, a warstwa przy skórze jest sucha).

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Więc ja przyznam się wam bez bicia że będę stosować pieluchy tetrowe.
Robiłam tak przy moim synu i nie narzekałam. Oczywiście na noc i na
spacery jednorazówki. Ale ja przy 2 zbańczyłabym na jednorazówkach .
Dodatkowo kupuję wkładki do pieluch :
http://allegro.pl/item1195063993_wkl...ch_100szt.html
Pieluchy sa wtedy mniej zabrudzone od kupek. A z jednorazówek to będę
stosować te z biedronki. Przetestowałam przy synu. U mnie w sklepie jest
pełna rozmiarówka od tych najmniejszych po największe .
Super, że masz już jakieś doświadczenie w tej materii To może powiesz mi, gdzie kupić pieluchy tetrowe takie porządne? Bo w sklepach widziałam takie bardziewnie cienkie, do tego prostokątne. A chciałabym mieć kilka sztuk do noszenia w domu.

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
kootekk, śliczne zakupy.

Dziewczyny, wczoraj nic nie pisałam, bo miałam strasznie podły dzień. Jak zaczęłam płakać o 12 tak skończyłam o 21. Nie wiem dlaczego, nie pytajcie, po prostu ogarnęła mnie bezdenna rozpacz, więc cały dzień przeleżałam w łóżku zużywając tonę chusteczek.

Dziś już mi lepiej. Rano byłam w laboratorium, a teraz cierpliwie czekam na echo serca. Trzymajcie kciuki o 15:45.

De, a jak u Ciebie wizyta?
za echo. Ja już się nie mogę doczekać, jak wrócę do normalności z nastrojami. Bo też czasem bez powodu mi łzy do oczu się cisną.

Cytat:
Joanna, trzymam mocno kciuki

dziewczyny, piękne zakupy porobiłyście, Layla, jestem pod wrażeniem

Wy tu ustalacie, kiedy na nocnik sadzać, a my z mężem już obmyślamy, jak z naszej małej córci zrobić tenisistkę w dodatku przy naszym bloku budują kort tenisowy a dziadek czyli mój tata ( wielki miłośnik tenisa) już rozglądał się za rakietami się śmiejemy, że musimy poszukać grzechotki w kształcie rakiety tenisowej, by mała Asia od początku uczyła się prawidłowego chwytu

mnie ostatnio coś plecy bolą, chyba za dużo na kompie siedzę

ktoś tu pytał o maść na hemoroidy (przepraszam, że nie pamiętam, ale rano jak nadrabiam zaległości na naszym wątku to zapominam kto co napisał). Ja niestety mam problem z hemoroidami i mi moja ginekolog przepisała maść. Także chyba najlepiej lekarza się spytać.
My też już ustaliliśmy, że zapiszemy Nikę na capoeirę i na jakieś zajęcia z gry na instrumencie. W rodzinie TŻ jest tradycja chodzenia do szkoły muzycznej, ale TŻ jest temu przeciwny (sam to przeżył).

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Ho ho ho dawno mnie tu nie było i trochę opuściłam się w pisaniu, a tu już kolejna część wątku ale teraz zaczynam mieć więcej czasu do tej pory mieliśmy na głowie kuchnie, wesela i chciałam spędzić trochę więcej czasu z mężem bo już mu się zaczyna szkolny maraton w pracy

A co u nas mała ślicznie rośnie, prawie miesiąc temu miała +/- 830 g więc sądze , że już ma sporo ponad kg rusza się coraz więcej i mocniej dumny tata w końcu ma okazje pobawić się z córeczką mała czasem tak się wierci, że czuje dokładnie jak się przesuwa z boku brzucha - CUDOWNE UCZUCIE często z tego powodu śmieje się sama do siebie a nasza zabawa wygląda tak, że ja delikatnie do niej zapukam, a ona daje kopniakiem o sobie znać coś niesamowitego.
To już III trymestr, czas leci okropnie szybko z jednej strony okropnie boje sie porodu, a z drugiej jak ja tak czuje to nie mogę się doczekać kiedy będę ja trzymała na rękach
Wyprawka powoli rusza szybkim krokiem, ponieważ od września maż będzie częściej w pracy niż w domu to musimy nadrobić teraz zaległości, tak więc cały czas przeglądam wątek wyprawkowy sporo rzeczy nam brakuje, w weekend odbieram wózek od kuzynki tak więc trochę zaoszczędzimy pieniążków, brakuje nam łóżeczka , pościeli, środków pielęgnacyjnych, nie mówiąc o tych potrzebnych dla mnie do porodu itd. itp. ;/

Czuje się dobrze coraz wolniej przybieram na wadze, może dla tego, ze na początku sporo przytyłam. Mam 10 kg na +, w pasie dobrze licząc , chyba :/ mam 96 cm, czyli spory brzuszek jedyny problem u mnie to kręgosłup coraz gorzej śpi mi się w nocy i od wczoraj straszne mam duszności , ale daje radę

Pozdrawiamy i przepraszam, że się nie odzywałam mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie
Wpadaj do nas częściej

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Az wam zazdroszcze jak juz pokupione macie niektóre rzeczy dla dzidziulków My z mezem teraz wybieramy sie do PL to tez chce juz zacząć kompletować bo znajoma poleciła hurtownie gdzie jest wszystko to napewno tam zajrze w weekend i juz doczekac sie moge A do prania ciuszków kupowałyscie proszek czy jakiś żel??? Bo ja juz dawno nie piore w proszkach tylko w żelu a dla dzieci nie widziałam własnie żeli do prania tylko proszki albo płyny do płukania.
Ja kupiłam proszek. Ale widziałam też płyny do prania (nie do płukania, ale do prania).

PS. Coś mi nie chciało wysłać posta z powodu zbyt dużej ilości emotikonek, więc musiałam je wykasować z cytowanych postów.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:41   #1155
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ide sie położyć troszke bo głowa mnie od rana tak boli ze szok Jakoś ostatnie moje dni nie należą do cudownych. Non stop jakiś podły humor, płakac mi sie chce bez przyczyny, nic mi sie nie chce tylko bym lezala i nic nie robila... Zero checi do życia
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:43   #1156
kootekk
Zakorzenienie

kularek gratuluje synka i witaj w klubie

joanna trzymam kciuki za echo, bedzie dobrze

de jak tam po wizycie?

irsin
własnie pamietam ze ty też pisałas ze masz aseksualne koszule ale po poszukiwaniach stwierdziłam ze nie ma ładnych koszul do karmienia, wszystkie na jedno kopyto

Stary 2010-08-24, 11:43   #1157
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość

Skąd ja to znam

Kootekk zakupy śliczne

ja tez przedwczoraj plakalam, lezalam w lozku i plakalam eh
Stary 2010-08-24, 11:46   #1158
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Aliszcze my też chcemy tenisistę wychować chociaż mąż zastanawia się jeszcze nad piłkarzem-musimy to jeszcze przemyśleć
aha, i wczoraj w wiadomościach słyszałam że chiny wkrótce będą potęgą gospodarczą i od małego trzeba dzieci chińskiego uczyć

to dobrze, ze syna macie, nie będą dla siebie nasze dzieci konkurencją w tenisie jakbyśmy mieli syna to pewnie mój mąż szkoliłby go na piłkarza

no naszą córę będziemy wysyłać do mojego brata i bratowej do Chile, by się hiszpańskiego uczyła a oni nam mojego bratanka będą podsyłać, by polski szlifował grunt to zaplanować przyszłość swojego dziecka, jak jeszcze w brzusiu sobie pływa

kularek, gratuluję syna

Stary 2010-08-24, 11:46   #1159
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ide sie położyć troszke bo głowa mnie od rana tak boli ze szok Jakoś ostatnie moje dni nie należą do cudownych. Non stop jakiś podły humor, płakac mi sie chce bez przyczyny, nic mi sie nie chce tylko bym lezala i nic nie robila... Zero checi do życia

wiem,ze to zadno pocieszenie, ale witaj w klubie
Stary 2010-08-24, 11:47   #1160
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
myśmy tenis wybrali z pobudek egoistycznych, bo ja mam wizję, jak siedzę np na Australia Open w pierwszym rzędzie w wielkim kapeluszu niczym mama sióstr Williams dopingując Joasię no i poza tym my z mężem lubimy aktywny wypoczynek, wiadomo, że jeśli tenis jej się nie spodoba, to trudno się mówi (gorzej przyjmie to dziadek ). Ale fajnie tak moim zdaniem pokazać dziecku, że można miło i pożytecznie czas spędzać, ja tak byłam wychowywana i uważam, że to super sprawa
pewnie, że tak i do tego jaki sport dochodowy

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
wózka jeszcze nie mam, ale na 100% będzie x-lander xa z 2010 r kupiony na allegro od pewnego sprzedawcy za 1450 zł z torbą, planuję zakup wózka na wrzesień, czyli już niedługo kolor brązowo-pomarańczowy, a jak nie będzie to czerwono-szary

narożnik kupiliśmy na allegro jakieś 2 lata temu, o matko jak to zleciało jak chcesz to mogę zerknąć na allegro i znaleźć tego użytkownika

Cytat:
i będziemy mieć SYNKA

Cytat:

czyli nie tylko ja snuje plany na przyszłość ten chiński to pomysł wypasiony

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:47   #1161
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

kularek, gratulacje!!!
Stary 2010-08-24, 11:49   #1162
vikicullen
Zadomowienie

Widziałyście to http://allegro.pl/obi-tens-urzadzeni...194164897.html hehe, jakos nie wierze w takie cuda

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:51   #1163
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
czyli nie tylko ja snuje plany na przyszłość ten chiński to pomysł wypasiony
ja zawsze lubiłam planować zobaczymy, co na te plany córka powie

współczuję tym, które mają dziś gorsze nastroje, ja obecnie mam świetny, ale jeszcze niedawno też w jakąś deprechę popadałam, bez konkretnego nawet powodu, albo sama sobie wymyślałam powód. Straszne to, bo człowiek nie chce tak się czuć, ale nic na to poradzić nie może. Buziak dla wszystkich zdołowanych

Stary 2010-08-24, 11:52   #1164
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Plany planami. Ja jestem ciekawa, co w rzeczywistości uda mi się zrealizować, bo mam dużo pomysłów. Ale ja mam ten komfort, że siedzę w domciu i będę miała czas na pranie wielorazówek czy wysadzanie na nocnik jak najszybciej. Wiem, że gdybym chodziła do pracy, to nie rozważałabym nawet prania pieluch czy gotowania obiadków.
Każdy musi wypróbować co jemu pasuje
Co do sadzania na nocnik to pewnie, ze spróbować można z młodszym dzieckiem tylko trzeba uważać, żeby się nie zraziło i nie zniechęciło do nocnika - znam mamuśki co na siłę biedne dzieci sadzały na nocniku i potem był lament bo dziecko na sam widok uciekało z wrzaskiem...

Niby pada deszcz, wiatr się ruszył a nadal jest koszmarny zaduch i nie ma czym oddychać - masakra
Do tego od wczoraj non-stop mam jakby zatkane uszy - szumi mi w nich i dzwoni - okropne uczucie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 12:00   #1165
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
a u nas po wczorajszym usg wszystko dobrze z naszym maleństwem
wszystkie wymiary i narządy prawidłowe (tylko zawsze muszę o to pytać bo ten mój lekarz nigdy sam nie mówi jak wszystko jest dobrze tylko czyta mówi głośno jakieś skróty, które położna zapisuje) a z wrażenia zapomniałam zapytać ile dzidzia waży

i będziemy mieć SYNKA
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Widziałyście to http://allegro.pl/obi-tens-urzadzeni...194164897.html hehe, jakos nie wierze w takie cuda
Jakoś też mie to nie przekonuje. Choć wiele bym dała za to, żeby takie urządzenie faktycznie działało

Cytat:
Każdy musi wypróbować co jemu pasuje
Co do sadzania na nocnik to pewnie, ze spróbować można z młodszym dzieckiem tylko trzeba uważać, żeby się nie zraziło i nie zniechęciło do nocnika - znam mamuśki co na siłę biedne dzieci sadzały na nocniku i potem był lament bo dziecko na sam widok uciekało z wrzaskiem...

Niby pada deszcz, wiatr się ruszył a nadal jest koszmarny zaduch i nie ma czym oddychać - masakra
Do tego od wczoraj non-stop mam jakby zatkane uszy - szumi mi w nich i dzwoni - okropne uczucie

No wiadomo - nic na siłę
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 12:05   #1166
Vcelka
Wtajemniczenie

Kularek gratuluje SYNKA

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 12:07   #1167
melabn
Wtajemniczenie

kularek gratuluje synusia
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 12:09   #1168
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

U Was tez jest tak duszno???
Stary 2010-08-24, 12:09   #1169
kootekk
Zakorzenienie

zamówiłam owieczke z bijącym sercem

zablokujcie mi allegro i konto bo leże i zamawiam

Stary 2010-08-24, 12:12   #1170
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Mi też często coś takiego dolega.

Kularek, gratuluję synka!

kootekk, ja też się napaliłam na tę owieczkę, ale to dopiero gdzieś w listopadzie. Na razie mamy ważniejsze wydatki.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości