|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
troche, chyba znów będzie burza
![]() Cytat:
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
joanna my juz wszystko mamy kupione to teraz mozemy kupowac te mniej ważne rzeczy
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez zamawiam, ale kosmetyki
|
|
|
|
|
#1174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choc caly dzien mialam super nastroj. Dzis tez na szczescie lepiej ![]() Dziekuje, na szczescie wszystko jest ok Kiedy robicie echo serca?' Nie wiem co ja mam za lekarza, ze on twierdzi, ze takie badania robi sie tylko, jezeli na normalnym usg wyjdzie cos nie tak. Powiedzial, ze on mi moze wypisac skierowanie na co tylko chce, ale on uwaza, ze ciaza rozwija sie prawidlowo i wogole nie ma takiej potrzeby. No i nie wiem, co robic Wy juz o sadzaniu na nocnik? ![]() Nie moge dostac dla siebie multiwaya do sukienki Kularek - gratuluje synka! Kootekk- sliczne zakupki. U nas dopiero za miesiac sie takie zaczna
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-24 o 12:24 |
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
irsin nawet mi nie mow o kosmetykach, bo mam poki co odwyk i kupuje tylko to co jest mi potrzebne do życia czyli musz eteraz podkład kupić i tusz do rzęs
na szczescie bede miała teraz jeszcze dzidziolka, a dla niego mi nie bedzie szkoda kasy wydawać i przynajmniej era kupowania niepotrzebnych mazideł i kolorowki sie skonczyła ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- de super ze wszystko ok, ciesze sie, a echa serca nie robie bo gin powiedział ze nie trzeba |
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie moj tez uwaza, ze nie trzeba. Wogole uwaza, ze prawie wszystko mi wolno.Nawet wchodzic na urlopie do oceanu i sie kapac
Tylko brzucha nie wystawiac na slonce. Mam poprostu sluchac mojego organizmu i nie popadac w paranoje![]() Irsin- tez ostatnio zamowilam kosmetyki- ale nie kolorowke, pielegnacyjne- z avene. Jedyne w polaczeniu z humektanem, ktore toleruje. Jak sie okazalo, moje problemy ze skora byly od kosmetykow, ktore mnie zatykaly. Odkad mam te o najprostszym skladzie, mam buzke jak u niemowlaka. Jak tylko chce sobie dogodzic, czyms przeciwzmarszczkowym, od razu na drugi dzien wysyp. Ostatnio kupilam sobie tez spodnie ciazowe z tchibo z przeceny za cale 3 euro i Wogole szaleje z pieniedzmi, a zawsze bylam taka oszczedna
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-24 o 12:33 |
|
|
|
#1177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Irsin kwiatki dostałam od mamusi. ja 2 lata temu czekałam aż TŻ przyjedzie na moje urodzinki i co przyjechał... owszem ale.... zapomniał o moich urodzinach. po drodze kupił czekoladę i to przeterminowana!!!!! Taaa zobaczymy.A tak z innej beczki zadzwoniłam się dzisiaj zarejestrować "PRYWATNIE" na wizytę u okulistki. No i zapisałam się. Tyle że termin dopiero jest na 18 października.
|
|
#1178 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
Ale piszecie jak szalone
![]() ja już zaczynam się denerwować że nie kupię wszystkiego albo zapomnę! powklejam zdjęcia dotychczasowych zakupów jak rozkminie stary aparat
|
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu nie mogę Was nadrobić
![]() De, ja nie zrobiłam echa. Postanowiłam, że jeśli wszystko na połówkowym będzie wyglądać OK, to nie robimy. Nie było żadnych zastrzeżeń, prawidłowe przepływy - w serduszku i w pępowinie, więc daliśmy sobie spokój i 250zł zostało w kieszeni. Kularek Witaj w klubie mam synków Zakupy piękne, brzuszek gimikis też. Wcale nie za mały, bardzo w sam raz A ja byłam u fryzjerki mojej ukochanej w Sieradzu. Jak może pamiętacie miesiąc temu poszłam do innej, Mama mi fundnęła, wybuliła chyba 5 dych, a ja nie byłam zadowolona. Jednak nie ma co eksperymentować, trzeba się trzymać pani Ewy z Sieradza ![]() Apoolonia, ja sobie zrobiłam listę (na podstawie list wyprawkowych z netu, m.in. od naszej Weronisi)- co potrzebuję i ile sztuk i odhaczam to co już mam Tak naprawdę nie ma co panikować. Najważniejsze są pieluchy, ciuszki i żeby dziecko miało gdzie spać. A jeśli o jakimś drobiazgu się zapomni to już można spokojnie po porodzeni dokupić. Musimy zachować spokój i pamiętać, że tak naprawdę takiemu dzidziusiowi do przeżycia i do szczęścia potrzebna jest sucha pupka, najeść się i spać
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-08-24 o 12:57 |
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
okropnie - nie ma czym oddychać
![]() Cytat:
Cytat:
W niedzielę rozmawiałam z ciotką i ona jak rodziła córkę (ponad 30 lat temu) to na porodówce kazali iść jej sobie zapalić, zeby się uspokoiła trochę ![]() Ja na razie nie robię już żadnych zakupów dla dzidzi bo wczoraj kupiłam wegiel na zimę i jestem goła i wesoła |
||
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie robię echa serca, na połówkowym ginekolog wykluczyła wady serca, wiec nie ma potrzeby
![]() kotek81, dobre z tym zapaleniem sobie na porodówce
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
To mnie uspokoilyscie, ze z moim lekarzem wszystko ok. W sumie zawsze mu ufalam, ale jak tu sie rozpisywalyscie o roznych badaniach, to sie zaczelam martwic. W sumie oglada za kazdym razem mozg i serce, ale chyba zadnych przeplywow nie bada. To jakies dodatkowe badanie?
Wogole czuje, ze za kazdym razem badanie na fotelu jest dla mnie coraz bardziej nieprzyjemne. Strasznie ciasna sie zrobilam
|
|
|
|
#1184 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po co zatytułować np. wyprawka jak można inaczej tylko jak ja to zapisałam! |
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, u mnie na polowkowym nie bylo zadnego wykresu bicia serduszka. Lekarz uznal, ze wszystko jest w normie. Moze robil takie badanie, ale ja tego do reki nie dostalam.
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko na te słowa czekam na wizycie
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki od wczoraj w biedronce sa kocyki polarowe po17.99. Jeden z nich nalezy juz do mnie
kolorków jest wiecej niz w gazetce ja mam w krateczke różowo-żółto-niebiesko-zielona. wklejam link: http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...erta_tygodnia/ |
|
|
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
ehh a ja się martwię od 2 dni dzidzia bardzo mało aktywna a dziś praktycznie wcale się nie rusza - ja wiem że mam łożysko na przedniej ścianie i ona jest ułożona miednicowo więc mogę słabiej czuć ale różnica w porównaniu z tym jak szalała do niedawna jest ogromna i się boję...
|
|
|
|
#1190 |
|
Dragonfly
|
Cześć dziewczyny
![]() Kularek gratuluje synka ![]() Bylam dzis u lekarza i lozysko mi sie w koncu podnosi na dodatek jednak wyglada na to,ze bedziemy jednak sie przeprowadzac i to bardzo niedlugo,bo zaklad pracy mojego tzta przenosza za Gdynie,do wsi prawdopodobnie(a on ma tam dobrze,niezle mu placa i lubi swoja prace) i stad bedzie za daleko,nawet samochodem...tesciowa juz od dluzszego czasu naciskala, by wynajac nam mieszkanie i oplacic za caly rok,bo uwaza ze nasze mieszkanie jest za male i ten blok jest przeklety,nic tu nikomu nie wychodzi i w kazdej klatce mieszka po paru samobojcow.Teraz sie stresuje,bo przeprowadzki nie unikne,a tam gdzie bede mieszkac nie mam rodziny,znajomych,takie zadupie troszke...Remontu tu nie zrobimy,tylko dobre jest to,ze babka tzta nie bedzie nas niepokoic swoimi wizytami, ani nie bede musiala sie juz martwic jej graciarnia w mieszkaniu i molami w szafach.eeeeeehhh nic nie moge zaplanowac,mam taki kociol najgorsze ze musimy ze wszystkim zdazyc bo czasu coraz mniej
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zjedz cos słodkiego, poloz sie i poczekaj czy zacznie sie wiercic.
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
sereniti nie martw sie, napewno jest wszystko ok tylko mniej czujesz przez to łozysko, a mozliwe ze dzidzia ma leniwe dni
artystka super ze to łozysko sie poprawiło ja miałam tak samo jak aliszcze na połowkowym, wykresy mierzenie, przepływy krwi itp teraz na kazdym usg tak standardowo sprawdza czy wszystko jest ok |
|
|
|
#1193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Za kazdym razem jest tylko mierzenie i sprawdzanie struktury mozgu i serca.Dzis dostalam zdjecie profilu malego, bo z twarzyczka sie odwrocil. I zdjecie siusiaka Przytylam 10kg. Tragedia
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-24 o 13:55 |
||
|
|
|
#1194 |
|
Dragonfly
|
ja mam 11 kilo do przodu,ale w sumie to chyba tak bardzo nie widac
moja mala na tym USG byla taka juz fajna,grubasna dzidzka ze tylko ja schrupac ![]() tez mi sie zdarza ze mala ma focha i milknie na 2 lub trzy dni, a potem nadrabia z nawiazka
|
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko ze ja dopiero 26 tydzien ciazy i juz 10
Zgubi sie po porodzieZajadam sie pulpetami w sosie pomidorowm, salatka i ziemniaczkami
|
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mialam zwykle pomiary przeplywy mialam w I ciazy ,to chyba zalezy od lekarza i przebiegu ciazy
|
|
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
no ja i aliszcze to wyjatkowe przypadki
ale moj gin wszystkim na usg połowkowym robi takie pomiary i wykresy itp
|
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
dziewczyny, też macie takiego śpiocha?? ja od 3 dni zasypiam na stojąco. Dziś w ogóle nie funkcjonuję. Mogę pół dnia przespać i całą noc. Potem nadrobię, co napisałyście
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
Taki mam ucisk dziewczyny w lewym biodrze ze ledwo dzisiaj chodze
I ani sie wygodnie polozyc ani przekrecic na drugi bok |
|
|
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jest duszno, goraco, moze spi - jesli jednak bardzo sie martwisz podjedz na izbe przyjec---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
pewnie dobije do + 15-17 kg |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.

bo leże i zamawiam 

Jak zaczęłam płakać o 12 tak skończyłam o 21.
Choc caly dzien mialam super nastroj. Dzis tez na szczescie lepiej 

Tylko brzucha nie wystawiac na slonce. Mam poprostu sluchac mojego organizmu i nie popadac w paranoje

Witaj w klubie mam synków
i pamiętać, że tak naprawdę takiemu dzidziusiowi do przeżycia i do szczęścia potrzebna jest sucha pupka, najeść się i spać