|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Wrzuciłam marchewkę, troche cebulki, pietruszkę, kawałek selera i dużo cukini. A i dwa skrzydełka. Zapomniałam o ziemniaczku
Jak się ugotowało to zblenderowałam (bez skrzydełek of cors ) i dodałam makaron gwiazdki, doprawiłam trochę solą, ziółkami i już. Bardzo dobra wyszła, jak Zosia nie zje to ja z chęcią
|
#1953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
moja maruda zasnela u tatusia na raczkach, wszystko jest ble dzisiaj
![]() malz zamontowal bramke wiec musialam potem posprzatac bo syfu z wiercenia u nas pada i ochlodzilo sie ![]() Cytat:
wiec lacze sie z wami[QUOTE=skierka1981;2157899 0 Witam sie z kawka fajnie ze temp. juz nie bylo , a jak teraz? caluski dla Amelki Cytat:
![]() Cytat:
milo bylo patrzec na taka sliczna mamuskie a coreczka
|
|
#1954 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#1955 |
|
BAN stały
|
czeko teraz Amelka ma drzemke i marudzi troche jak nie spi ale temp nie ma i wydaje sie ze ok
|
|
|
|
#1956 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko
![]() zla jestem bo nie moge nigdzie znalezc spodni galowych dla Eryka, no nie ma nigdzie, obeszlam wczoraj wszystkie sklepy i nic dla dziewczynek owszem, dla chlopcow nie
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ostatnio trudno wbic sie w wątek. Sporo mnie nie było i mam mega zaległosci. Brakuje mi na wszystko czasu, Kuba sporo marudzi (kolejne 3 zabki mu wyszły) i wychodzi na to, ze brakuje mu juz tylko 5-tek. A tak pozatym wszystko ok. Dostałam sie na technika farmacji, wczoraj były rozmowy kwalifikacyjne. Dzisiaj tez miałam rozmowe o prace. W LO jest wolne miejsce na zastepstwo. Ale z tego co widze P. Dyrektor ma juz kogos bo powiedział, ze szuka biologa. Wiec ja jej odpowiedam, ze jestem biologiem i mam uprawnienia do nauczania biologi a on, ze ta moja biologia (środowiska i nauczycielska) jakas zmodyfikowana jest Wychodzi na to, ze po skonczonych studiach nie moge uczyc w szkole. ![]() Ah jaka jestem wkurzona... ![]() Kubus coraz wiecej mowi, az jestesmy w szoku bo czasami ma wene na powtarzanie wszystkiego co kto powie. Jeszcze mowi nie wyraznie i skraca wyrazy ale juz naprawde super mu to wychodzi.
|
|
#1958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() i takie jest wlasnie podejscie pracodawcow(nie wszystkich)-najlepiej chca zatrudnic mloda osobe z dlugoletnim stazem, ale jedno drugie wyklucza to twoj synus podobnie jak Werka -mala papuga
|
|
#1959 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla KubaskaWstawiłam 4 fotki z wczorajszej wizyty
|
||
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję dostania się na technika farmacji ![]() dyrektora nie skomentuję - pewnie sprawa wygląda podobnie jak w innych miejscach pracy państwowej (mam nadzieję, ze wiecie o co mi chodzi) - nepotyzm i kropka
|
|
|
#1962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie dzieci to faceci na bank nas wykoncza. Ciezki los matki. |
|
|
|
|
#1963 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No rzadko, a mój małż już tyle razy zgubił portfel i kilka razy się właśnie tak znalazł straszę go, że w końcu mu kupię torebkę i jak baba będzie z nią chodził to nie zgubi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma takiej opcji Już się znalazły ![]() Cytat:
a jak się trafi chłopak to z ubranek Amelki prawie nic się nie przyda Cytat:
jak coś to dam znać ![]() Cytat:
a gdzie wy się wyprowadzacie bom nie w temacie? Cytat:
Ola po dwójce dzieci wygląda jak nastolatka a ja po jednym... dzisiaj i u mnie leje tak źle i tak niedobrze ![]() Mała w nocy płakała i wylądowała ze mną w łóżku, może to masowy atak naszych maluchów a przed spaniem jakie mi cyrki odstawia była już nauczona ładnie zasypiać a tu od kilku dniu dopomina się żeby ją ululać na rękach ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cass jak zwykle brawa dla Kubusia i jego zdolnej mamusi Amelka ma 6 ząbków ![]() Ta sytuacja w szkolne niestety nie jest odosobniona
|
|
#1964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No tak może i nie ma Miramej, ale zastępca CBŚ czuwa ![]() Wkleję, jak tylko cyknę, w weekend zapomniałam , a na dzień dzisiejszy baterie zastrajkowały. Z grzywki jestem b.zadowolona, dziwne, ale nie mam już takich problemów z układaniem włosów, jakie miałam wcześniej. Cytat:
i zazdroszczę małej Gadułki
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba masowy... Morska |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłysmy, Oliwka zjadła makaron z kurczakiem i ogórkiem. Nie miałam pomysłu co jej zrobić. Dla siebie nic nie gotuję, więc dorosłego obiadu nie było nawet.
|
|
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cassandra fajnie, ze dostalas sie na technika farmacji
![]() Brawa dla KUbusia ![]() Czy ktores dziecko ma jeszcze tylko 2 zabki? Oprocz Antonio oczywiscie ![]() Cytat:
, to zalezy, gdzie znajde prace ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj to widzę, ze nie tylko u mnie szykują się zmiany - mam nadzieję, ze dobrze wyjdzie ![]() a czemu zmieniasz prace - nie przedłużyli Ci kontraktu czy Tobie coś nie odpowiada? mam nadzieję, ze słynne Panache zrobi coś z mojego nibybiustu zdjęcia proszę
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), przedluzyli mi o kolejne 2 lata, ale watpie, czy przedluza mi o kolejne 2 lata. Gdybym dobila do 15 lat, to zostalabym wyspiarka i miala lokalne prawa, a tego oni chca uniknac, aby nie zabierac miejsca pracy i mieszkan rdzennym mieszkancom. To nic, ze i tak nie maja wystarczajaco duzo lokalnych osob, ktorzy wykonuja moj zawod. , a proces rekrutacji nowego pracownika i inne koszta to majatek . Moja wyspa nalezy do UK, ale nie nalezy do EU, wiec robia sobie co chca, a ja juz jestem chyba zmeczona planowaniem mojego zycia wg tego, czy daja mi lecencje, czy nie i na jak dlugo. Wiem, ze w pracy chcieliby, abym zostala dluzej, ale moga sobie chciec i pisac listy do housingu, a ci i tak zrobia, co chca. Antonio pojdzie do szkoly jak bedzie mial 4 lata, wiec chcialabym mu zapewnic jakas stalosc w zyciu i gdzies osiasc na stale. PL nie wchodzi absolutnie w gre . Jak dostane odpowiedz odmowna z housingu na poczatku przyszlego roku, to czekaja mnie starania o nowa prace
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć pewnie powodów jest wiele...
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
pisze tego posta od ... ehhh trzech godzin
![]() Nie bylismy nad morzem ze względu na kase :/ Pojechaliśmy do Chotowej koło Pilzna. Ośrodek wypoczynkowy nad zalewem, brzeg wysypany piaskiem więc było jak nad morzem mieszkaliśmy w domku 6 os. z moja przyjaciółką, jej męzem i kolegą.Było naprawdę fajnie Bartosz miał spanie ze hoho, zaliczał drzemki 3,5 godzinne, domki połozone są w lesie wiec w pokoju było chłodno i w miarę cicho. W piatek wieczorem dojechali do nas znajomi z małym Michałkiem i batuś do niedzieli miał sie z kim bawic ![]() Na plaży oczywiśie Bartuś siedział w cieniu a mamusia na słoneczku woda była ziiiimna więc zanurzyłam tylko stopy /a tak wogóle to @ dostałam zaraz po przyjeździe / Ogólnie mogę powiedzieć ze odpoczęłam, małż dużo zajmował się małym, ciocia i wujki też o Ty ![]() zrobiłam z 2 i podzieliłam na pół ... zjadł swoja część i jeszcze troszke mojej do tego oczywiśie bułeczka z masełkiem.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dodam , że 1 dzień byłam bez brity bo zapas filtrów się skończył.Kilka razy zagotowałam wodę i syf się wytrącił fuj..bleeee Cytat:
Całe szczęscie Ile macie metrów, że tak wścibsko spytam? ![]() ja nie lulam... Jak ją odkładam to jestem pewna że jest skonana,najedzona i nic ją nie boli.Popłaczę ,pomarudzi,pobiadoli i zasypia ![]() Cytat:
![]() No to zmykam, bo o cyckach i stanikach to ja nie mogę absolutnie nic na chwilę obecną powiedzieć
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1973 |
|
Ola-Unhola
|
No to się żegnam, do niedzieli
Spokojnych dni i nocek życzę
|
#1974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyrektora nie skomentuję ![]() dla małego gaduły ![]() Mój Bartek dalej tylko: baba, mama, tata, beee, nie, kciiiii ... i ciąąąągle ziaziaizazia ,a gdzie się Miramej podziewa? bo chyba jej dawno nie było .... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- nawklejałyście wczoraj przepisaów na muffinki i mam smaka tylko nie wiem które mam zrobić
|
||
|
|
|
#1975 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
rob kazdego dnia inne ![]() Amela padła - dzis tylko raz spala ok 13 niecala godzinke. teraz spi juz - zobaczymy jak rano bedzie. temp dalej brak na szczescie. |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Unholly, zaktualizowałam album miesiąc po miesiącu
|
|
#1978 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiecie jaka byłam wkurzona. Nie dadzą wogole szansy młodym. Naprawe chciałam sie wykazac, wiem ze bym sobie poradziła bo bardzo lubie biologie i mam sporoą wiedzę. Ale licza sie teraz tylko znajomosci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Antos jest zuch chłopak, ma tylko 2 zabki a juz od dawna swietnie sobie radzi z jedzeniem ![]() Cytat:
|
|
|
#1979 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry pomysł ![]() Cytat:
... Mój bartosz też już śpi od 19 kładł mi się po ramieniu, marudził,ale jak zobaczył kota to juz mu przeszło spanie ... w wanience prawie zasnął ale dalismy rade ... wypił mleczko i padł ![]() dziewzynki - będę miała do Was prośbę trzeba mi doradzi czy moje sukienki nadają się na wyjśie na wesele
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

Jak się ugotowało to zblenderowałam (bez skrzydełek of cors
) i dodałam makaron gwiazdki, doprawiłam trochę solą, ziółkami i już. Bardzo dobra wyszła, jak Zosia nie zje to ja z chęcią

Z tą różnicą, że Cukierek nie szuka cycy (bo nie ma czego
No i mój kręgosłup też prosi o wymianę
Ola połączmy się w bólu 

i zauważyłam, że Olcia fotki jakieś wstawiła
I jeszcze ja tam gdzieś się załapałam 

dla Kubaska

MACIEJKA SYNEK KOCHANY 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tylko nie wiem które mam zrobić