|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
o jaki slodki i jak juz ladnie buzka wyglada bez tych wstretnych krostek oczywiscie kciuki zacisniete Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wiec nr 1 pampers z nivea byly ok ale te co kupilam w czteropaku bo te co kupilam pojedenczy strasznie suche i do bani rossmanowskie tez ok ale polecam dada bo sa naprawde mokre i tanie jeszcze ostatnio udalo mi sie dorwac te w czteropaku za 12zl wiec kupilam z zapasem ![]() ale ma slodka minke i taki sam lezaczek jak Hubcio zadowlolona jestes z niego? bo ja bardzo i mlody tez go lubi zwlaszcza te wiszace zabawki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- wazylam wczoraj Hubcia wazy 5,6kg ![]()
![]() |
#2492 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Tez mam taki
![]() Dzieciaczki wszystkie piekne ![]() aniu - malemu napewno dobrze z wami ![]() ![]() Z moja mala nie ma problemu z zasypianiem, bujeczek, wozek, auto uwielbia, a w lozeczku zasypia sama na brzuszku lub plackach ![]() wrocilam od kolezanki kupilam jej mate w prezecie ![]() ![]() A co do chusteczek - nivea trafily mi sie jakos slabo nawilzone ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-08-24 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
prosze napiszcie jak wygląda rana po szczepionce (pierwszej, w szpitalu) u waszych maluchów. Szymek na 5 tygodni i dopiero 2 dni temu miejsce po szczepionce sie zaczerwieniło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
hd
wszystko ok, ranka sie zaczerwienia po jakims czasie ![]() Jak pielęgnować rankę? Gruźlicę szczepi się śródskórnie, wstrzykując bardzo cienką igłą w lewe ramię noworodka 0,1 ml szczepionki, w której znajdują się żywe, ale pozbawione złośliwości prątki gruźlicy. Tuż po szczepieniu pojawia się pęcherzyk, który szybko znika. Dopiero po trzech-czterech tygodniach w miejscu wkłucia pojawia się czerwona grudka. Grudka powiększa się i uwypukla, zmieniając się w krostę, pod którą zbiera się ropa. Po kolejnym tygodniu lub dwóch krosta zwykle pęka. Z ranki może wypłynąć kilka kropel ropnej wydzieliny. Nie powinno to być powodem do niepokoju, bo krosta i owrzodzenie są objawami dobrze wykonanego szczepienia (to znak, że szczepionka "przyjęła się"). Ranka zagoi się sama, a w jej miejscu zostanie niewielka jasna blizna. Nie trzeba przykrywać jej plastrem ani żadnym opatrunkiem. Nie wolno też stosować żadnych zabiegów przyśpieszających gojenie ani osuszać jej spirytusem. Nie wolno również zdrapywać strupka ani wyciskać nagromadzonej ropy. Najlepiej, jeśli miejsce po szczepieniu jak najczęściej jest odsłonięte. Wtedy goi się najszybciej. Jeśli z ranki sączy się ropna wydzielina, wystarczy pod ubranko włożyć wyjałowiony gazik. W dwa-trzy miesiące od pojawienia się w miejscu szczepienia pęcherzyka ranka powinna się zagoić. Najpierw pojawi się żyworóżowa blizna, która stopniowo zblednie, ale do końca życia zostanie widoczny 3-8-mm ślad.
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-08-24 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
itakasia moj maz chcial kupic taki duzy samochod wlasnie jak sharan czy c max ale juz mu to wybilam z glowy ze przy jednym dziecku jest nam narazie zbedny tak duzy samochod tymbardziej ze awaryjnie mamy busa osobowego ![]()
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pediatra to widzal i powiedzial ze oki ![]() Śpiąca królewna ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |||
Zakorzenienie
|
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21587370]
a tam źle mu-krzywdę mu robicie czy co?? a skąd ma wiedzieć gdzie lepiej-za mały jest na takie trudne procesy myslowe. na radość jeszcze przyjdzie czas to będziecie uspokajać, żeby skończył się wreszcie śmiać itd. nie ma co sobie tego tak brać do serca! człowieczek dopiero się wszystkiego uczy i ma dużo do nauczenia, więc spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a moje kochane dziecko spalo mi 3 godziny wiec zrobilam 2 prania 2 inne poprasowalam zrobilam obiad i juz sobie zdazylismy zjesc i pogadac troche ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy iść z dzieckiem do pediatry na kontrolę?? W szpitalu albo mi nie powiedzieli albo nie zapamiętałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - dziękuję!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodkooo ![]() dziewczyny ja już kompletnie zgłupiałam :/ była u mnie własnie położna i mówi, że ona absolutnie nie używałaby tej neomycyny ( a wczoroaj pediatra mi ja przepisała ) i że skonsultowałaby to z dermatologiem ( co zrobie ale terminy na pewno za jakiś czas, no na pewno nie w przeciągu 1 czy 2 dni ) i żebym robiła 1 kąpiel w sodzie i 1 w krochmalu. i wógóle, że jej to wygląda na potówkowe zapalenie skóry ![]() no i teraz używac czy nie używać ? i jeszcze zwróciła mi uwagę, że małemu chce się pić i że powinnam go dopajać ( ja byłam temu przeciwna ) a ona mówi, że niedouczeni lekarze tylko zabraniają dopajać przy karmieniu piersią i że powinnam 3- 4 razy dziennie w takie upały i ja już nie wiem co robić każdy mówi co innego :/ a jak dopajać to kiedy ? między karmieniami ? ratunku ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | ||
Wtajemniczenie
|
mozna mlekiem sojowym
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2504 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
wiolek to niezle. ale ja tez tak mialam z tymi krostkami. bylam u 3 lekarek i u kazdej inna diagnoza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 | ||
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa odnosnie mojego Adaska
![]() Wszystkie wasze dzieciaczki cudowne i jak się zmieniają !!! Dzieki za odpowiedzi odnosnie fotelików i kolek itakasia niestety nie mam iso fixa/fixu ![]() hd kciuki za pomyslne wyniki siala ![]() anoxa maluszek cos z ciebie tez ma ![]() ![]() wiolek ja daje Cebion multi bo bylo w zaleceniach przy wypisie ze szpitala po tej przepuklince, co do spania w lozeczku moj poki co spi z nami bo nie umial sam usnac ale dzis nad ranem sie udalo zasnal sam na cala godzine ale gdy otwarlam oko i podeszlam do lozeczka to lezal w poprzek ![]() jaki podgrzewacz wzielas ? ja wlasnie tez sie zastanawiam z tym podgrzewaniem pokarmu i trzymanie w termoopakowaniu ale moze faktycznie jak niezawsze w temp pokojowej styknie ![]() misiulka moj maly spi w nocy podobnie choc roznie z tym jeszcze jest jeszcze mu sie nie unormowalo ale noc jest podobna do twojej a w dzien czasem nie spi wogole a od dwoch dni tfu tfu budzi sie na jedzonko troche aktywnosci i spi ....wieczorem tylko zaczyna sie jazda bo zaraz po kapieli o 19:00 dostaje chyba kolki a potem kilka godzin zanim zasnie ![]() anuszka moj maly tez lapczywie je a poza tym niezawsze mu sie odbije...z chusteczek poki co uzywamy Dzidzius ale jeszcze musimy kupic Dada..byłas juz ze soba u lekarza ??? ania kazde dziecko ma inne zachowanie a Michowi napewno z wami dobrze!!! Niezle z tym zasikaniemposcieli i wszystkiego dookola ![]() marta dobrze ze jest jakas diagnoza tylko ta dieta no ale to przejsciowe lilka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jaszczka super ze postawili diagnoze i ze nie jest to czarny scenariusz anoxa dobrze ze bylas u lekarza i sie nieco wyjasnilo olakola moj Tż tez gra na elektrycznej Co do glutkow to moj teraz ma takie ze szok bo ma katarek frida idzie w ruch po kilkanascie razy ale najpierw sol...poza tym mamy jeszcze kropelki euphorbium Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-08-24 o 16:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę, że będe próbować do dermatologa jak nie na nfz to prywatnie będę się pchać mam nadzieję, że jakiś mnie przyjmie w przeciągu tygodnia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Wtajemniczenie
|
Aniu, Misio jest przesliczny-pisze to po raz kolejny! i nie martw sie ze sie nie usmiecha, bo tak jak Anoxa pisala, moze to kwestia tego, ze urodzil sie troszke wczesniej? poza tym on mi wyglada na marzyciela
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ide na papieroska bo zaraz pewnie glodomorek sie obudzi. dzisiaj to mam normalnie aniolka w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Wtajemniczenie
|
wklejam i ja zdjecie mojej smieszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nio mala to maly pulpecik ![]() Dzis czytalam co mozna dawac i od kiedy...juz wiecej wiem ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
Zakorzenienie
|
nie pojechalam tylko mi sie tutaj zadnymi *******ami prosze nie przejmowac najwazniejsze ze jest zdrowy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() sliczna i naprawde smieszka usmiech od ucha do ucha karolcia niunia slodka i slodko spi a lezaczki mamy takie same ![]() a moj Hubcio dzisiaj wiekszosc dnia spi jak wczoraj tylko godzine spal to dzisiaj caly dzien ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
Moja wychodząc ze szpitala wazyła : 3200g ( miała 5 dni), mając 3 tyg ważyła 4kg, mając 6 tyg 5360g wiec tez waga ciężka, szybko przybrała ale moja pediatra nic nie mowila
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tz sie uparl, bo o kupcie i o ogolny niepokoj i o krostki chodzilo, on ogolnie przewrazliwiony. Na fajna pediatre trafilam, zbadala Maje cala, udzielila kilku porad zoaczymy. Powiedziala, ze krostki moze mala miec od dotykania moich ubran wypranych w innym proszku , powiedziala aby bardziej pionowo karmic, polecila probiotyk dicloflor na kolki, gazy i kupki u nas ze wszystkim problem od 3 dni :/ i powiedziala abym nabial wyeliminowala totalnie z diety ![]() ![]() Ania zwariowalas, nie ma takiej opcji aby maly was nie lubil, ma super rodzocow!!!! Sara i Anastazja sliczne dziewuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Konto usunięte
|
Siala_Bala;O przepraszam ale to ja jestem szamanką wątku
![]() Wywołałam moimi mantrami kilka porodów między innymi pszczółki i xawmeli ![]() ![]() och, wybacz szamanko, nie miałam pojęcia, że wtrącam się w nie swoje kompetencje, tak więc grzecznie i posłusznie oddaję insygnia magiczne i oddalam się w cień ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- a moj Hubcio dzisiaj wiekszosc dnia spi jak wczoraj tylko godzine spal to dzisiaj caly dzien ![]() ![]() ![]() Huberciki to spokojne chłopaki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- agravka;wklejam i ja zdjecie mojej smieszki ![]() to już nawet nie są bananki na buzi od uśmiechu-to całe bananowce (czy jak się tam te drzewa bananodajne nazywają) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21594970] Huberciki to spokojne chłopaki ![]() ![]() [/QUOTE] to dobrze choc nie chciala bym aby cale zycie przespal ![]() ![]()
![]() |
#2518 |
Raczkowanie
|
Papeteria,. do fotelika maxi cosi cabrio fix nie trzeba miec tej bazy iso fix. ja mam ten fotelik i po prostu przypinamy go pasami z tylu. baza nie jest konieczna. fotelik mozna po prostu mocowac na dwa sposoby, kazdy jest tak samo bezpieczny.
#2519 |
Zadomowienie
|
Hej!
My po wizycie! Naczekaliśmy się ponad 2 godziny, było tyle luda że szok! Ogólnie pozytyw ![]() ![]() ![]() ![]() aaaa no i mały waży 5420g!! fakt, że był najedzony (godzinę po), ale trudno być nie najedzonym jak się je co 3 godziny ![]()
#2520 |
Rozeznanie
|
hej mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- mam pytanie czy wasze dzieci też tak dużo jedzą ?moja - 4 tygodnie zjada 2 piersi i 90 butli za jednym podejściem - w dzień a w nocy tylko piersi. Hmm zastanawiam się co jest grane. Lekarka mówi że to dobrze aleja się zastanawiam czy inne też tak mają ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.