|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() Nieźle. Moja wczoraj buszowała wieczorem. |
|
|
|
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych
Cytat:
![]() moja też tak usypiała i ostatnio jak była chora coś jej się poprzestawiało ![]() Udanego wypoczynku Właśnie usypiam małą wg książki "Uśnij wreszcie" chyba serce mi zaraz pęknie
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Ania dawaj te kiecki to z dziewczynami coś doradzimy
|
|
|
|
#1986 |
|
BAN stały
|
wreszcie zasnela, ale z problemami palce ciagle w buzi...namecza sie nasze dzieciaczki
![]() Aniu pokaz te sukienki to jeszcze i ja zobacze. ja bede was prosila o pomoc w innej spr - chce sciac i ufarbowac wlosy ale nie mam pomyslu ani na to ani na to fryz ten sam przez cale zycie to juz lekkka przesada... no moze nie ten sam bo raz mialam b. dlugie wlosy a raz do ramion ale ogolnie bez wiekszych zmian a teraz postanowilam zaszalec ![]() cass moja waga taka sama jak twoja widze Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-08-24 o 22:02 |
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się jeszcze trzymam
![]() Aniu tak z grubsza chodzi o to by dziecko miało codzienny rytuał i usypiało samo w łóżeczku bez niczyjej pomocy. Nie ma mowy o noszeniu, lulaniu, zasypianiu w łóżku rodziców, a potem przenoszeniu ![]() Mała właśnie usnęła,walczyła godzinę już się małż zaczął obawiać, że sąsiedzi wezwą policję, że dziecko katujemy sukces dla mnie bardzo ważny bo usnęła sama w łóżeczku, ale wiem że to dopiero początek. Aż się boję jutra
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Antonio dzis wykonczyl mnie psychicznie i fizycznie
![]() Sacze winko i rozkoszuje sie wieczorem spedzonym w domu. Ufff... Czasami lubie cisze ![]() Bonus
|
#1989 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
mala dzisiaj z opoznieniem poszla spac bo wrocilimsy dopiero po 21 wiec moze pospi jutro dluzej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas tez mala zasypiala sama a odkad zaczela sie akcja zeby to lulalam bo zal mi jej bylo i teraz mam Cytat:
tak pytam bo ja robie z 1 jaja a mala calej nie zje wypocznij troche Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla mnie to wiekszy stres niz dla malej- z jednej strony wiem ze to dla jej dobra moglaby sie nauczyc sama zasypiac a z drugiej chodzi o mnie- mam za slaba psychike i nie moge wytrzymac tego jak mala placze i sie zanosi, zreszta juz pisalam kiedys dziewczynom i narazie dalam spokoj, moze jak zbiore wiecej sil to sprobuje znowu
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ostatniej fotce widać jak świetnie Antonio radzi sobie tymi 2 ząbkami ![]() miłego wieczoru
|
|
|
#1991 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolorek, sama nie wiem, albo jakiś miodowy, albo czekoladowy ale nawymyślałam moze niech inne dziewczyny lepiej coś doradzą. Cytat:
ja bym tego nie zniosłaCytat:
Cytat:
e tam, to wcale nie przymus przecież . Jak dziecko jest wieksze to wiecej rozumie i łatwiej mu wytłumaczyc gdzie jest jego pokoik, że tam powininno samo usypiać itd. Takie jest moje zdanie. Ja Oliwki na siłę nie bede zostawiała samej w łożeczku. Ona tak strasznie płakała, nie wiem co sobie wtedy myślała, ze ją zostawiłam, moze się bała. W każdym bądź razie nie będę jej stresowała w ten sposób. Skoro ma potrzebę zasypiania przytulajac się do mnie to nie bede jej tej przyjemności odbierała. Ja sama nie chciałabym w ten sposób zasypiać, wole sie poprzytulac do TZ ![]() Oliwka czasem musi sie do mnie przytulic, czasem po prostu leży obok, nawet jej nie dotykam, ale jestem przy niej i ona ładnie zasypia. Różnie to jest. Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-08-24 o 23:01 |
||||
|
|
|
#1992 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj na obiad zjadł 3 ziemniaczki, 2 sznycelki i pół pomidorka do tego ... potem kanapkę z szynką, budyń, całą miseczkę kaszki i butle mleka ... w miedzy czasie butle herbaty miętowej /uwielbia/ i soczek ![]() no dobra to zaraz wkleję fotki ... pewnie pooglądaie dopiero rano ale muszę je troche poprzycinać ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
megi narazie podziekuję za ksiażkę ... na samą myśl o godzinnym płaczu wymiękam ale podziwiam Cie że to zniosłaś Bartosz jak narazie zasypia na naszym łóżku i potem go przenoszę, czasemzasnie włóżeczku ... na plaży też sam zasypał na kocyku i spał pod parasolem
|
|||
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, nie piszę nic bo ciągle mam dołka i nie chce wam smęcic.... nawet nie zaglądam ws podczytać bo siedze i mysle i rycze i tak w kółko.....
|
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wercia to zje przewanie troche zupki a pozniej 1 ziemniaczka i troche mieskaWercia jak chce spac to poklada glowke gdzie popadnie i mowi"nyny" -dzisiaj tez tak na dywanie sie rozlozyla ze myslalam ze na nim zasnie ale widze ze coraz bardziej ja mecza zabawy wiec nie zdziwie sie jak padnie tak na dywanie(kiedys tak zasypiala na macie )
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
nio nadal nie mam tego małpiska wrednego....i tak mnie to dobija
|
|
|
|
#1997 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
gorgulku te botki beda na koniec tygodnia, to chcesz zaczekac z ta keratyna czy mam Ci jutro wyslac?
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Marico
Czeko, ja cie doskonale rozumiem Skierko, ja ci nie pomoge, bo ja sama powierzam sie w rece fryzjerki w piatek i nie wiem jeszcze z jakim kolorem i w jakiej dlugosci wyjde ![]() Zmykam spac Dobranoc
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
no więc wyglądam jak wygladam
![]() własnie stwierdziłam, że w żadnej nie wyglądam tak jakbym chciała ![]() nie mam biustu jak nasza Ola, wiec troche wisi mi conieco ... czarna sukienkę mogę skrócic ... i bez szelki się nie obejdzie ![]() czarna uszyta z rozciągliwego materiału - błyszczy się ... z boku rozciecie, czerwona ma dwie warstwy - pięrwsza coś jakby satyna, druga chyba szyfon ... nie znam się
Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2010-08-24 o 23:32 |
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
plis trzymajcie kciuki żeby jutro @ przyszła, bo chyba się załamię jak nie dostane bo ile może sie spóźniac ;( ide spac bo ochoty na nic nie mam, jak sie jutro nie odezwe to znaczy że nadal jej nie ma i jestem załamana na maksa ... dobranoc
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, moim zdaniem czarna sukienka lepsza
![]() marica, ale jakbys zrobiła test to może wyszłoby ze nie jestes i nie musiałabys sie martwic tak.... oj bidulko, mam nadzieje ze wszystko sie ułozy po twojej mysli. |
|
|
|
#2002 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
mariolasl chyba nie ma nawet jednej ciotki na Wizażu, której by nie skradł serca twój Antoś
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakoś może damy radę. Obawiam się, że później będzie trudniej. Tak samo pożegnałyśmy się z butelką. Koniec i tyle ![]() Cytat:
o mamciu zrób ten test bo oszalejesz
|
|
#2003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
według życzenia ![]() Będzie dobrze czyli 1:0 dla czarnej ![]() ale powiedzcie mi czy te sukienki wogóle nadają się na wyjście ... moda całkiem inna ale troche nie kalkuluje mi się kupować nowej sukienki na raz ... i ja tak nie lubię robić zakupów szczególnie sukienkowycch
|
||
|
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
a jak zrobie test i wyjda dwie??? to dopiero zwariuję, i tak jestem ostanio strasznie nerwowa a to by dolało oliwy, kurcze mam dylemat i strach na ramieniu....
|
|
|
|
#2005 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy robie jak mu serce dyktuje. Cytat:
![]() Cytat:
Spij dobrze, buziaczki, przytulam mocno. Ide spac dziewczyny
|
|||
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
Marica to wyjdą i tyle nic nie poradzisz i jakoś się ułoży, a jak wyjdzie jedna ?
no to wszystko jasne i głowa spokojna a tak to się wykończysz nerwowo. Nie dręcz się tak Aniu wg. mnie czarna, ale po skróceniu. Taka kiecka jest ponadczasowa Sen mnie rozkłada chyba czas się udać na spoczynek
|
#2007 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli standard+cukinia Wypróbuję, bo jeszcze cukiniowej nie robiłam ![]() Cytat:
To dobrze, że jesteś zadowolona ![]() Cytat:
Udanego wypoczynku Cytat:
![]() ~~~~~~~~ Moja przyjaciółka jest w 4. miesiącu ciąży i już widać fajny brzuszek - ja też kcem ![]() ~~~~~~~~ Svinecko - czy Marcel nadal jeździ w Mikrusie? Jesteś z tego wózka nadal zadowolona? Połamaliśmy (ja + Tymek) uchwyt od podnóżka i chyba muszę kupić nowy wózek .
|
|
#2008 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez jestem malo wytrzymala na placz Ani, ale rozumiem Cie, ze to dla Jej dobra to robisz. U nas wyglada to tak, ze klade Aneczke do lozka, nakrywam, zamykam Jej oczy palcem, mowie "spij spokojnie, kocham Cie" i wychodze. Najczesciej zasypia sama, ale jesli mnie wola, to wracam o powtarzam ten sam rytual- grunt, zeby wiedziala, ze jestem tuz obok, ze Ja kocham. Acha, mowie polszeptem i absolutnie nie wyciagam Jej z lozeczka. Ale wiadomo, ze kazde dziecko zasypia inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
Marica, zrob ten test!! bedziesz szybciej wiedziala, moze teraz zamartwiasz sie na nic? Cytat:
Wygladasz slicznie w obu, nie moge sie zdecydowac... Dzien dobry!! Ania grzecznie spala, a mamusia nie Pol nocy sie wiercilam, rozmyslalam, nie moglam zasnac. Wczoraj dzien szalony w pracy, juz pod koniec nie rozumialam kto co do mnie mowi... Dzisiaj idziemy z corcia na dziecieca gimnastyke, zobaczymy, czy Jej sie spodoba...Czy Wy jeszcze dajecie wieczorne mleko? Zeby (dzieciom ) myjecie po nim czy przed nim?
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lepiej biust modeluje ![]() marica, zrób test i nawet jak Cię to zwali z nóg w pierwszej chwili to przestaniesz się zamartwiać trzymam kciuki żeby było po twojej myśli
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

mieszkaliśmy w domku 6 os. z moja przyjaciółką, jej męzem i kolegą.
i batuś do niedzieli miał sie z kim bawic
/
pospala troche potem sie rozbudziła, zaczela kaszlec i zwymiotowala... przebralam ja i umylam i koniec spania... teraz buszuje sobie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

sukces dla mnie bardzo ważny bo usnęła sama w łóżeczku, ale wiem że to dopiero początek. Aż się boję jutra

według życzenia 
Wygladasz slicznie w obu, nie moge sie zdecydowac...