|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Tak więc polecam zajrzeć do Pełczyna, nas ten lokal urzekł bardzo właściwie od pierwszego wejrzenia i ciągle nie mogliśmy uwierzyć, że właściwie nie widzimy w nim wad. A że wciąż się rozbudowują, więc w 2012 może być sporo miłych niespodzianek ![]() No, ale prawda jest taka, że każdy ma swój gust, więc najlepiej jak sama pojedziesz i pooglądasz ![]()
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Związki na odległość mają duże szanse
![]() ![]() Chatko, a ta sala to mniej więcej ile km od Łęcznej? Widziałam, że to gdzieś na trasie Lublin - Chełm. Boję się, że ciężko będzie wybrać salę. Ba! Znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci tak, że z Ciechanek to jest 17km, więc z Łęcznej chyba dokładnie 20. Więc jeszcze nie tak źle, z Ciechanek tam jedziemy 25 minut, to podejrzewam, że z Łęcznej by się tak z pół godziny jechało. Niestety strasznie kiepsko jest z lokalami w tej okolicy. No po prostu kompletnie nie ma żadnego wyboru. Tym bardziej strasznie się cieszymy, że ten Pełczyn nam się od razu spodobał
![]()
#424 |
Raczkowanie
|
Magda_84 my wesele będziemy mieli nie za duże tak na ok 100 osób.
moniczkar_ będę czekać na relacje ze Skowronka z niecierpliwością. Ciekawe czy wystrój sali zawsze jest taki ładnyw sensie że jest w cenie, czy trzeba samodzielnie sie tym zająć. Tenaya24 dzwoniłam już do Domu Królewskiego, ale nie było terminów z tego co pamiętam, a pięknie tam jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak macie w planach wesele na ok 100 osób to może warto zajrzeć do Zajazdu w Tomaszowicach. Widziałam zdjęcia i sala bardzo ładna, o jedzeniu słyszałam że smaczne, niestety z parkingiem to nie wiem jak tam jest, musisz sama sie przekonac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Raczkowanie
|
okej jak bede po weselu to od razu napisze o Skowronku:).Jezeli chodzi o dekoracje to jest stala(procz tam serc nad Młodymi i jak my bylismy to byly pokrowce na krzesla)wszystko wygladalo naprawde ladnie
![]() ![]() Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2010-08-24 o 22:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
W sumie ciężko z terminami w w większości lokali jeżeli dopiero rok wcześniej poszukuję sali, ale coś się znajdzie hihi
myślałam żeby w sobotę pojechać do Skowronka, bo pan mówił, że jest wesele i do 14 mogę przyjechać zobaczyć jak to wygląda ![]() a z tym ustrojeniem sali to tak trochę mam obawy, ponieważ moja koleżanka organizowała wesele i pokierowała się zdjęciami z neta, a tam wszystko pięknie udekorowane, nie wypytała o wszystko i się okazało, że nawet zasłon w oknach nie było tylko biała firanka... A co myślicie o weselu w niedziele? Kilka razy mi proponowano właśnie ten dzień, że taniej, frekwencja dopisuje, i jest duże zainteresowanie. Jednak jakoś mi się to nie widzi, bo jeszcze nikt znajomy nie organizował wesela w niedziele. |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
A ja tak czytam sobie to co teraz "młode" przyszłe PMki piszą i tak troche niezręcznie mi się wklejać w rozmowy o wyborach sal, kamerzystów itd, ale może jeszcze "stare" PMki podczytują nas i są też na bierząco- a więc ja już jestem po totalnej przeprowadzce- teraz "tylko" poukładać wszystko w szafach...organizacja domu nie jest łatwą sprawą, ale mam pełno energii w sobie i bardzo chce mi się to robić
![]() Tańca nie ruszyliśmy, alkohol nie kupiony, kwiaty nie wybrane, prezent dla rodziców nie zamówiony, winietki nie wydrukowane, jeszcze pare rzeczy do kupienia...a co tam- jakoś musimy sie wyrobić...tylko nie wiem jak :p
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
No więc czas na ocenę osób, z którymi związany był nasz ślub i wesele:
Bukiet ślubny (mój i świadkowej, oraz butonierki dla panów i kwiatek we włosy) zamawiany był w kwiaciarni floristic na kurantowej (czechów)-muszę powiedzieć, że bukiety były śliczne a mój ( z różowych kandesek) do tej pory stoi i wygląda jak w dniu ślubu. Kwiatek w głowie nie zwiądł, bukiet świadkowej też śliczny także gorąco polecam!! Suknia ślubna salon giselle. Suknia śliczna niestety jak ją kupowałam była za duża i pani mówiła, że da się wszystko przerobić, a przy przeróbce podobno nie dało się skrócić ramiączek i ramiączko spadało przez cały ślub i wesele. Także przed kupnem większej sukni do poprawek najlepiej dowiedzieć się cy wszystko da się przerobić. Makijaż ślubny pani Marta Banach. Przemiła pani jednak ja ze swojego makijażu nie jestem do końca zadowolona, może dlatego, że sama bardzo się często maluję i chyba lepiej było jednak samemu zrobić makijaż. Natomiast świadkowa malowała się w salonie Villa Rosa na czechowie i wyglądała ślicznie (tam jest kilka pań ale wszystkie bardzo ładnie malują, widziałam kilka osób już malowanych). Fryzura ślubna pani Zosia z salonu Villa Rosa na czechowie. Również gorąco polecam. Bardzo ładnie czesze i trzyma się naprawdę do końca ( moja trzymala się dwa dni). Czesała się tam też świadkowa i mama. Pazurki salon Villa Rosa nadal. Również bardzo solidnie i piękne wzorki panie na paznokciach robią. Dekoracja samochodu i kościoła studio dekoracji na głębokiej oraz pani florystka, która współpracuje z nimi. Jestem też bardzo zadowolona. Bałam się jak to będzie wszystko wyglądać a wyglądało naprawdę ślicznie (wyślę zdjęcia). Sala złota podkowa w świdniku. No więc sala naprawdę jest ładna, jedzenia było dużo i bardzo dobre (najlepszy wiejski stół). Jednak mam kilka zastrzeżeń. Na pierwszy taniec przywiesili nam balon strzelający za nisko!! głowami dotykalismy a nie mówiąc już o uniesieniach i na dodatek pan powiedział że załatwi coś do przebicia balonu i okazało się że nie załatwił nic także mój brat musiał kombinować jak go przebić przed samym tańcem. Na stołach zrobiliśmy takie pudełeczka w kształcie garniturku (gdzie siedzi chłopczyk) a sukieneczka (gdzie dziewczynka) z cukierkiem w środku (polecam bardzo się podobało wszytskim) i goście chcieli sobie po weselu zabrać je na pamiątkę a kelnerka zabrała je i wyrzuciła do kosza wszystkie. No pokoje na górze też nie były rewelacyjne. Malutkie i niektóre niezbyt fajne. Zespół Hilo. Gorąco polecam. Naprawdę przemiły zaspół, fajnie gra i tak naprawdę bawi ludzi swoją muzyką i w trakcie byly prezenty od zespołu m.in. płyta ich zespołu. Oczepiny ustalone bardzo fajne i z klasą. Przerwy dla mnie były króciutkie. Wódki nie pili wszytsko w jak najlepszym porządku. Ciasta i tort Nina. Ja gorąco polecam. Ciasta i tort był pyszny i śliczny. Co do kamerzysty i fotografa to opiszę ich jak już będę widzieć rezultaty ich pracy ![]() Gorąco pozdrawiam państwa młodych, których spotkaliśmy w świdniku jadąc do naszej sali ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
Tylko ja taka jestem mądrala, że w weekendy odpoczytwam :p wyjeżdzam sobie nad jeziorka, teraz do wawy a tydzień przed mam panieński (chyba wyjazdowy) Najbardziej stresuję sie tańcem, a reszte to jakoś ogarnę- tak myslę
![]()
#435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Och, urządzanie domu to na pewno tak przyjemna sprawa, że ja bym wszystkie przygotowania zostawiła
![]() Mouse, jak dobrze rozplanujesz to ze wszystkim zdążysz na spokojnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Rozeznanie
|
Wioletaa gratulacje dla nowej żonki
![]() ![]() ps. czekam na zdjęcia bo zaciekawiła mnie Twoja fryzurka ![]() 8mouse3 odpoczynek w weekend jak najbardziej wskazany jeśli na tygodniu jest dużo rzeczy do zrobienia. Na pewno zdążysz ze wszystkim, jeszcze sie nie zdarzyło żeby któraś PMka sie nie wyrobiła. Tylko trzeba sie sprężyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Wioletaa no co Ty ... nie do konca bylas zadowolona z makijażu?Pierwsza opinie chyba taka słysze:/ a mialas probny makijaz? a powiedz mi jeszcze ile płaciłaś za zespól jak mozna wiedziesz?
![]() a co do kwiaciarni FLORISTIC to też jąbardzo polecam! ![]() ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla świeżo upieczonej Żonki ![]() Edytowane przez moniczkar_ Czas edycji: 2010-08-25 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |||
Raczkowanie
|
Dziewczyny, trudno za Wami nadążyć, jak nie codziennie jest czas, żeby usiąść i poczytać.
![]() Przede wszystkim bardzo spóźnione ale najszczersze życzenia wszystkiego najlepszego dla wszystkich PMek ślubujących w zeszłą sobotę. tacerka, kamab22, Wioletaa - GRATULACJE!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wioletaa, po pierwsze gratulacje, a po drugie chyba skuszę się na ten Twój salon, skoro wszystko tak Ci się podobało. O ile będzie jeszcze termin... Bo ja nawet jeszcze nie mam fryzjera i makijązystki zaklepanych... ![]() Dziewczyny, potrzebuję pomocy!!! ![]() Nie wiem, co robić?!!! Marta Banach ma na 2 października jeszcze tylko czas o 8 rano. ślub jest o 15. Czy warto robić makijaż tak wcześnie??? Muszę jej bardzo szybko dać odpowiedź a nie wiem, co robić! Czy to nie za wcześnie?? Czy makijaż utrzyma się przez całą noc? Poza tym na makijażu powinien być już fotograf? Więc jak, będzie przyjeżdżał już o 8 rano? A inne osoby w domy będą dopiero wstawały? ![]() ![]()
![]() |
#440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też byłam w Villa Rosa na pazurkach przed ślubem - i jak ty polecam ![]()
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aha, wydaje mi się, że lepiej żeby najpierw był fryzjer, potem makijaż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja też mam do Was kochane pytanie odnośnie ślubej stylizacji. Wymyśliłam sobie na głowie warkocze. Znalazłam piękną fryzurę jednej z wizażanek, od góry z połowy wlosów miała dwa dobierane warkocze, które z tyłu tworzyły koszyczek a reszta włosów to rozpuszczone loki. Ona miała do tego diadem. Ja sama jeszcze nie wiem co do diademu, ale sama fryzura wspaniała. Teraz pytanie: Znacie w Lublinie fryziera, który robi piekne warkocze? Nie chce miec na głowie czegoś bylejakiego. Poza tym sztuczne rzęsy doklejane metodą 1:1 czyli do jednej twojej rzęsy doklejana jest 1 sztuczna, więc rzęsy trzymają są tak długo, aż naturalna wypadnie. Wiem, że moja makijarzystka roni kępki rzęs, ale wtedy to jest tylko na tą jedną noc no i nie wygląda zbyt aż tak naturalnie. Co o tym myślicie? Kolejna rzecz o jakiej myślę to bańki mydlane podczas pierwszego tańca (albo wyjścia z koscioła) tylko teraz: czy warto wynajmować profesjonalną bańkową maszynę, czy może raczej kupić tradycyjne banki, rozdać je dzieciakom i starszym i niech dmuchają? Sama nie wiem.... Któraś z Was była na weselu z bańkami? Jakie spostrzerzenia? Wiem, że mam jeszcze ponad 10 m-cy do ślubu a juz myślę o takich detalach, ale w sumie czemu nie? Im wcześniej sobie to obmyślę, tym łatwiej będzie wprowadzić w życie te plany ![]() Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2010-08-25 o 14:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Rozeznanie
|
justinaa9 ja bym poszukała innej makijażystki, moim zdaniem 8 rano to zbyt wcześnie no i też wolałabym najpierw fryzurkę, a makijaż później. Decyzja jednak należy do Ciebie. Ale myślę że masz jeszcze troszkę czasu na znalezienie innej, tylko trzeba działać szybko
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A mogę prosić o namiary na Panią Bertę? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#446 |
Rozeznanie
|
kamab, super, ze zespol dal radę
![]() nowe żonki, może jakieś zdjęcia wkleicie? ![]() w ogóle widzę, że rozmowa jest na temat fryzjerów i makijażystek, jak myślicie ile wcześniej trzeba rezerwować? teraz jeszcze na pewno nie będę, ale warto wiedzieć, żeby potem się nie spóźnić ![]() a my ciągle bez fotografa, ale to wina TZ ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak wybieracie fryzjerów? z polecenia czy chodzicie oglądać na przykład? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Rozeznanie
|
no niestety takie życie, ja też byłam zdziwiona
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.