|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
joanna131, śliczne usg
ja nie bylam na takim usg, a jestem ciekawa jak wyglada moja coreczka
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
A mogłaby któraś wkleić swoją liste wyprawkową?? Bo nie jestem pewna czy wszystko sobie zapisałam na swojej. Z góry bardzo dziekuje
|
|
|
|
#1323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wychodze z zalozenia, ze jak bedzie miedzy nami zle to nie bede matka Teresa z Kalkuty i umartwiac sie nie bede, a tym samym jego i dziecka - zawsze mozna sie rozstac i ukladac zycie na nowo, tym bardziej,ze jestesmy mlodzi. ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
A dzis rano na tvn style natrafilam na wypowiedz pediatry i mowil on ze mozna wychodzic z malym dzieckiem na dwor przy temp powyzej -5stopni (w sensie -10 etc), ale jak zasnie to trzeba wracac do domu, bo rozluzniaja sie miesnie przy drogach oddechowych i to lodowate powietrze prosto do pluc trafia. I stad chore gardlo i pluca.
Mozna wrocic do domu i jak dziecko dalej spi to werandowac przy otwartym oknie |
|
|
|
#1325 |
|
Rozeznanie
|
Dzidź w nocy mnie obudził, rozpychał się z jednej strony brzucha, tak jakby chciał przez niego wyjść. Aż bolało, a brzuch był twardy. To normalne? Dziwne uczucie, bo ja jeszcze nie czuję ruchów
|
|
|
|
#1326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podpaski to wklady poporodowe- lepiej miec podklady niz podpaski bo nie maja ceratki i nie odparzaja sa wieksze - POLECAM sprawdzony na sobie ABSORGYN (3-5 opakowan) zalezy kto jak krwawi ale zawszemozna wykorzystac pozniej do miesiaczki pierwszej na ogol bardziej obfitszej... ale to zalezy u kogo... duuze rozmiary... mozna tez zakupic takie mega duze i szerokie w szpitalnym kiosku ale dla mnie sie to nie oplaca kosztuja ok 3-5 zl sztuka! a tu opakowanie 2-ok 4 zl za 10 szt (zalezy od rozmiarow)MALINKO Bella sa fajne i ja tych uzywam wiekszosc juz wkladek laktac. jest z mocowaniem jak podpaski... na klej... majtki jednorazowe mozna zastapic starymi majtkami jak ktos ma ale i tak przynajmniej jedne lepsze warto miec na wizyte lekarza bo poporodzie podnosicie na drugi dzien czasem i na trzeci dz. jak brzuch twardy jest - sprawdza miekkosc, scalanie sie, zapach, etc... wiec koszula w gore ponad pepek ![]() Ja stosuje majtki wielorazowe sa rewelacyjne - mega sie naciagaja! wkleje wam przykladowe linki NOZYCZKI - zaokraglone koncowki - stosuje z Canpola zestawik i posluzyl mi rok , teraz wzielam same z TT ale sa drozsze lecz tez ok ![]() wiatr paskudny... wstrzymuje sie wiec od mycia :/ KRETENCJA nie pisalam ze ktos zrobil krzywde dziecku sadzajac wczesniej! ja zaczelam ponoc sikac na nocnik w 8 mies. mama od 3 tyg trzymala mnie nad nocnikiem nie odczuwam tego - moze kregoslup ale czy to tez od tego... pisalam o tym ze dz. nie jest gotowe wczesniej - watpie bys mi wskazala 2 dzieci ktore psychicznie sa przygotowane i rozumieja co robia - przyczyna - skutek! w wieku roku a fakt ze ktos jest psychologiem czy pedagogiem nie przemawia za mna ze tak czyni i jest czy bylo ok - ja traktuje ich tak samo jak innych - poprostu sa to ludzie i nawet najwybitniejszy specjalista popelnia bledy wychowawcze takze w rozwoju dz. wiec dla mnie to nie atut... swoja droga wlasnie dz. psychologow jakie znam maja najwieksze problemy ze swa osobowoscia lub pozniejsze problemy malzenskie... )5 takich przypadkow) nie za wiele ale w kazdym cos nie tak... szok |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez musze kupic te gatki i podklady - mam na razie jedno opakowanie z Belli. |
|
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
A macie gdzies linka do tej stronki z wyprawką?? Bo szukam, szukam i znaleźć nie moge
|
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
joanna131 gratuluję córci i super, że zdrowa pannica rośnie, a zdjęcie śliczne
kootek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu (mąż też się postarał ) Mnie mały od wczoraj kopie tak bardzo nisko i w pęcherz, że to aż mnie boli - niczym go nie mogę przekonać, żeby podpłynął wyżej i dał mamie odpocząć
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja na str 5 ![]() Przykladowe linki dla MALINKI i innych chetnych ja wszystko zamawialam od DAWIDAR MAJTKI HARTMANN sa do 120 cm i do 160 cm http://allegro.pl/majtki-siatkowe-po...189978731.html SA TEZ MAJTKI JEDNORAZOWE ALE ONE SA POD BRZUCHEM RACZEJ NOSZONE PO CC CZESTO TO PRZESZKADZA!! A WIELORAZOWE POLEJESZ WODA I MYDLEM SCHODZI W MIG KREW A SCHNA W OKA MGNIENIU JUZ NAWET PO 20 MIN SA GOTOWE ZWLASZCZA ZE KALORYFERY BEDA GRZAC ![]() WKLADKI LAKTACYJNE STOSUJE bELLE http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne...186563836.html jOHNSONS MI SIE PRZYKLEJALY BO NIA MIALY SIATECZKI... NOZYCZKI UZWYALAM Z CANPOLA ZAOKRAGLONE KONIECZNIE - W ZESTAWIE MIALAM - SLUZYLY NAM OK ROKU TERAZ KUPILISMY TT SA DROZSZE ALE TEZ OK ... WKLADY POPORODOWE http://allegro.pl/ginekologiczne-pod...198202454.html SA TEZ WIEKSZE http://allegro.pl/podklady-poporodow...202036035.html tyle chyba ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
teraz szafe mi zajmuja :/ ale czas szybko leci... JOANNA bardzo sie ciesze!!!! Jaś to Janusz tak? ladniutkie jest i dla maluszka i dla strszaczka mojemu tacie i pra babci nie podoba sie Grzes - szkoda ze pokazuja to ale niech sobie gadaja! mam to ... mi sie nie podoba moje imie ... i co ? mam to obwieszczac calemu swiatu...? przyzwyczaja sie jak i ja do swojego jeszcze beda ladniutko wolac na synka ![]() a Łucja heh mi sie kojarzy takie twarde i delikatne - jakby kwiatowe imie z cudem Maryi sliczne...Zreszta kazde imie ma w sobie cos urokliwego trzeba tylko byc otwartym na nowosci i z checia a nie kojarzyc z czym sie chce NAJWAZNIEJSZE BY NAM SIE PODOBALO ja dalam tz wybor Robert, Aleksander i Grzegorz, Józef - i ok wybral i oboje zadowoleni jestesmy choc jemu teraz kojarzy sie z grzechem koscielnym to sie tym nie martwie bo znaczenie Grzegorz - czujny dla mnie wiele znaczy a ze jest swiety Grzegorz to tylk ojedno moge dac ao to mi tez chodzilo
|
||
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za życzenia
posciel z konikiem przyszła ale bym kebaba zjadła ide troche posprzatac bo nie chce mi sie juz lezec ![]() aha dziewczyny co miały cc, czy po cc tez sa potrzebne takie podkłady poporodowe? i takie majtki jednorazowe? bo czytałam ze sie mniej krwawi i wystarczy normalna podpaska ![]() aha i jakie majty kupic, bo mam same niskie i chyba raczej jakies wyższe po cc zeby blizna nie przeszkadzała? |
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
IRSIN- ja kupiłam tu http://allegro.pl/tommee-tippee-cazk...189561060.html, średnio patrzyłam na cenę, nie porównywałam z innymi tylko z apteką internetową, widze że Pełnia 1980 kupiła taniej wkładki i podkłady i majtki ale ja wybrałam tego sprzedawcę bo odbiorę sobie osobiście te rzeczy- mam niedaleko.
Byłam wczoraj u gina, nic ciekawego tylko strasznie przytyłam od ostatniej wizyty (musiałam skłamać przy ważeniu bo się wstydziłam.... |
|
|
|
#1334 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka naklejka metr na metr chyba nie przejdzie. a co do wiaderka, to nasi znajomi kupili takie wiaderko, co to wsadza się pieluchę, tam robi wiru wiru i cała pielucha zostaje zwinięta w kulkę i nic nie śmierdzi. nie wiem, czy to nie było jakiegoś tommee'ego. a linki dawaj wszystkiego, co kupiłaś oprócz ubranek, mam już ich dosyć, chyba nawet za dużo ich kupiłam.A'propos - uważajcie na allegro. kupiłam dwa 2 i 3 packi. miały być na 62 cm, a z tabelki okazało się, jak je otrzymałam oczywiście, że są na 74-80 cm. czyli 9-12 m-cy. sprzedawca w mailu chciał mi wmówić, że te 74-80 cm to polskie 62 cm, podczas gdy są to pajacyki z mothercare. także żenada. wystawiłam negatywa, bo mi pajace będą rok leżały w szafie. Cytat:
więc ja kupię używany. a z tym x-landerem, to dobrze robisz, to super wózek, gdyby nie to że dla mnie jednak za ciężki i nie mieści nam się do bagażnika. a bagażnik duży, 440 l. nie wiem, czemu. w każdym bądż razie, jak coś się dzieje, to x-lander przysyła kuriera i w 3 dni wózek naprawiony. poza tym jest fajniejszy od mutsego, tylko ta waga.. Cytat:
![]() ja za to mam co miesiąc zapalenie pochwy i mnie boli i swędzi, że spać nie mogę. nie wiem, co gorsze
|
|||
|
|
|
#1335 |
|
Wtajemniczenie
|
nozyczki mam z canpol i sa bardzo dobre
podklady poporodowe mialam z beli i byly ok ale teraz kupie bardziej wygodne ,ciensze troche a tak samo chlonne ,mialam takie z semi chyba i byly ok teraz wyprobuje z hartmana wkladki laktacyjne kupie bella bo sa bardzo ok, za to te z aventa jak dla mnie niebardzo majtki kupuje hartmann z siatki te jednorazowe sa gorsze bo nie przepuszczaja tak powietrza, niektorzy mowia ze mozna swoje stare zabrac, ale ja osobiscie czulabym sie malo komfortowo na wizycie w jakis dziadowskich majtasach
|
|
|
|
#1336 |
|
Zadomowienie
|
LAYLA taka sytuacja mogla ci sie zdarzyc nawet w sklepie jak sie nie rozpakowuje - prosi sie i patrzy na rozmiary MOTHER i H&M dla mnie zawsze ma wieksza rozmiarowke - na przxyszlosc bedziesz wiedziec - a nie moglas wymienic? dojsc do porozumienia ze sprzedajacym?
nawet w naszych polskich rzeczach rozmiarowka sie rozni zarowno dla starszych jak i dzieci... a rzeczy ci sie przydadza skoro to 9-12 to akurat na za rok
|
|
|
|
#1337 |
|
Wtajemniczenie
|
kotekk ja po cc krwawilam bardzo obficie przez jakis tydzien ,wiec to nie jest regula ze mniej leci
wszystkiego naj z okazji rocznicy
|
|
|
|
#1338 |
|
Zadomowienie
|
Pelnia dziękuję za linki
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
wg mnie 56 w h&m to normalne 62 jest
|
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
My kupiliśmy wczoraj termometr do czoła i ucha z 1-sekundowym pomiarem i zwykły podgrzewacz:
|
#1341 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
ja już od 5 na nogach bo wyprawiałam męża do warszawy na szkolenie 3 dniowe, tak strasznie się martwię czy dojechał, nie mam jak zadzwonić bo korzysta z nawigacji w telefonie i czekam, az się odezwie - jak na szpilkach Mam dzis dzien lenia :/ wczoraj zrobiłam pranie posieli i ręczników małej, muszę wyprasować, a tak bardzo mi sie nie chce ![]() Po jutrze wizyta u lekarza ciekawa jestem jak tam mała Miłego przedpołudnia
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia, masz rację
Chociaż u mnie akurat nie sprawdza się to, z czym Ty masz negatywne doświadczenie Małżeństwo normalne, raz jest lepiej raz gorzej, za to sama ze sobą mam bardzo dużo problemów. Tak że nie ma reguły. Ale słusznie napisałaś - wielu psychologów i pedagogów też popełnia błędy wychowawcze Co do nożyczek dla dziecka to ja zamówiłam Canpolu, innych przyborów na razie nie mam. Wkładki laktacyjne zamówiłam z Belli, takie opakowanie co jest bodajże 60 sztuk. Na sam początek wystarczy, najwyżej będę dokupować potem. A w ogóle to chciałam się pochwalić fryzurką nową Gdyby któraś była zainteresowana (choć chyba dziewczyn z Sieradza i okolic tu nie ma ) to piszcie na priv - podam namiary
|
#1343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile zaplacilas za termometr? ja wczoraj kupilam podgrzewacz TT za 40 zl , dwa smoczki TT za 8 zl i przesylka 14 zl. ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
majtki polecam HARTMANNA - link dawalam Mlince wyzej ![]() sa super... a pojedyncze jak w aptece mi rozpakowali kiedys to xl byla jak mala l wiec tu klade na ostroznosc laseczki ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
ja tez bede kupowac na czolo! po roku zycia juz trudniej mierzyc dz. nawet elektronicznymi a na czolo ok tylko ja szukam takich naklejanych wielouzytkowych ale dl ajkiegos momentu tak jest - do ucha balabym sie :/ nie tylk ze uszkodze mimo ze jest nasadka przeciez ochronna ale tego ze pozniej dz. bedzie miec problem z daniem do czyszczenia uszka ... ale twoj to 2 w1 nie? fajny ile dalas? testowalas?
|
||
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
Kootekk, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
nadrobiłam Was i teraz nie mam już sił na odpisywanie
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
co do termometru to fakt jest wygodny bardzo ,ale i czesto niedokladny niestety
w szpitalu jak mierzyli mojemu dziecku to na tym na czolo mial temperature 38 a na rteciowym 39,8 wiec roznica spora, potem jak trafilismy na inny oddzial to pielegniarki juz mowily zeby mierzyc swoim rteciowym jak ktos ma bo te ich to o
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Mela, wprawiłaś mnie w osłupienie dosłownie
|
#1349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
spoooooorawa roznica!!! choc i tak warto miec przynajmniej powyzej roku dz. nie? |
|
|
|
|
#1350 |
|
Wtajemniczenie
|
irsin licytowałaś czy z kup teraz ?
![]() kretencja bardzo ładna fryzurka też bym chciała mieć takiego fryzjera co mi zrobi na głowie to co zechce ![]() ![]() co myślicie o imieniu Amelia ? Tak mi się bardzo podobałoa tżtowi jeszcze bardziej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

ja nie bylam na takim usg, a jestem ciekawa jak wyglada moja coreczka

podpaski to wklady poporodowe- lepiej miec podklady niz podpaski bo nie maja ceratki i nie odparzaja sa wieksze - POLECAM sprawdzony na sobie ABSORGYN (3-5 opakowan) zalezy kto jak krwawi ale zawszemozna wykorzystac pozniej do miesiaczki pierwszej na ogol bardziej obfitszej... ale to zalezy u kogo... duuze rozmiary... mozna tez zakupic takie mega duze i szerokie w szpitalnym kiosku ale dla mnie sie to nie oplaca kosztuja ok 3-5 zl sztuka! a tu opakowanie 2-ok 4 zl za 10 szt (zalezy od rozmiarow)

ja mam już upatrzonego x-lander i na szczęście nic mi się nie zmienia
w szpitalu jak mierzyli mojemu dziecku to na tym na czolo mial temperature 38 a na rteciowym 39,8 wiec roznica spora, potem jak trafilismy na inny oddzial to pielegniarki juz mowily zeby mierzyc swoim rteciowym jak ktos ma bo te ich to o