|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;)
Cytat:
![]()
![]() |
#4232 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
narazie mam wysyp, wiec moze zaczyna naprawde dzialac.
![]() |
#4234 |
Strażnik Wizażu
|
Też mam wysyp, jest ich kilka, ale DUŻE ;/ no sama nie mogę uwierzyć, że tak szybko rosną, zrobię dokumentację w postaci zdjęć i pokażę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak już coś to jedynie wit B1, ale to jak ktoś pija nałogowo przewlekle pokrzywę. Masz jakieś konkretne objawy niedoboru wit B1? silne bicia serca, drżenia mięsni itp? jesli nie, to nie polecam faszerowania się całym kompleksem wit B. Już lepiej żazyj trochę cynku i magnezu,to na włosy,a nie jest tak szkodliwe jak nieumiejętne obchodzenie się z wit B. A co do krótkowzorcznosci-to chyba faktycznie twoja lekarka to konował. Gdyż, tak przy jakicholwiek wadach zwroku tylko cesarka. Nawet sąsiadka moja noszac okulary- miała dwie cesarki-ze wzgledu wlasnie na wzrok. Wiesz czemu? bo jak rodzisz, to musisz wiadomo-przeć, a lekarze kazuja też wtedy zamyakć oczy, podczas porodu,bo jak się otworzy podczas najwiekszych skurczów to pękają naczynia w oczach i przez jakiś czas ma się oczy przekrwione! i to jest fakt, bo innaznajoma sobie nie zamknęła i potem taki właśnie miala problem. Więc jak ktoś ma wady wzroku to tymbardziej można sobie popsuć wzrok rodzać naturalnie... ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Dziewczyny, widzę że wy dość ostro z tymi witaminami B. Przystopujcie, bo to naprawdę nie jest dobre. Przecież dziwne-nie uważacie? pokrzywa bardzo mocno wzmacnia krew, poprawia jej hemolizę. Jak się ma anemie to pomaga.Czyli wzmacnia! a jak wiemy(lub nie) anemia to nie tylko braki żelaza, wit C ale i WITAMIN Z GRUPY B. No to jakim cudem nagle pokrzywa wam wypłukuje te witaminy, skoro wzmacnia krwinki czerwone i pobudza je do działalności-a tym samym silą rzeczy musi zatem wzbogacać organizm w wit B, zelazo itp?-co mi wiadomo, jest moczopędna z lekka więc może wypłukiwać-potas i to lekko, ale odnośnie wit B to jedynie B1 i to jak ktoś pije przewlekle. żebyście nie przedobrzyły z tymi kompleksami wit B. Widzę, że żaden lekarz tego nie zalecil, tylko z "pokolenia na pokolenie" kopiuje się zasady picia pokrzywy tu , na forum . Ale czy ktoś to do końca sprawdzil? czy sobie tak napisał tylko... Edytowane przez lipstick_girl Czas edycji: 2010-08-24 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
dziś mój ostatni dzień z pokrzywą
![]() ![]()
#4238 |
Zadomowienie
|
Piję pokrzywę miesiąc czasem raz dziennie, czasem 2x. Mam pytanie wspominałyście o spóźnianiu się okresu? Bo mi się spóźnia kilka dni i się denerwuje.
![]() Kupiłam sobie ost tabletki Humavit, bo chciałam brać tabl. drożdżowe. Jednak zawierają one 30mg pokrzywy. Czy mogę pić jeszcze do tego jedną herabatę dziennie? Zauważyłam, że mam mnóstwo krótkich włosków na głowie, a tabletki mogą nie być tak skuteczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() skonczylam juz pierwsze opakowania skrzypu i pokrzywy. W aptece niestety zabraklo skrzypu, bedzie jutro wiec robie jeden dzien przerwy ![]()
![]() |
#4240 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- A myślicie , że to zdrowiej tak dla nas jeśli chodzi o okres? czy właśnie źle? Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-08-25 o 18:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A wczoraj czytałam, że substancje moczopędne wcale nie odwadniają nas tak bardzo z tych minerałow, czy witamin, środki czy substancje moczopędne( czyli pokrzywka) mają usunać z nas toksyny, bakterie z moczu, potu i to dobrze że mają moczopędne działanie. przecież mnóstwo owoców/warzyw ma działanie moczopędne-arbuzy, pomarancz,e pomidory, ogórki,winogrona, porzeczka i wiele innych. i my to jadamy (jelsi ktos lubi) nawet kilogramami i jakby każdy tak miał mieć ubytki witamin i minerałow z powodu rzekomego działania moczopędnego, to każdy kto je owoce( a są tacy co to jadają cały rok) to każdy by chodził odwodniony bez witamin. Jeśli mamy lek odwadniający lub diuretyk-oba silnie odwadniaja-to takowe faktycznie mogą nas pozbawić witamin i minerałow ktore się traci z moczem. Ale pokrzywa i to jeden kubek może jedynie z lekka działać moczoędnie. Coprawda wit B,C, magnez są usuwane z moczem, ale łatwo mozan je uzupełnić w pożywieniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie chodzi o kupę kasy-tu raczej chodzi o Twoje zdrowie. Suplementy w ostatecznosci,jak wychodzi w badaniu że masz niedobory.Szkoda niszczyć zdrowie jesli się nie ma pewności, ze mamy ubytek. A przecież wbrew pozorom, suplementy diety to nie są pastylki jak cukierki. one też mogą być szkodliwe, z tego co wiem nie należy właśnie przesadzać z witaminami z grupy B oraz duzą ilością potasu. Bo można dostać hiperwitaminozy. Najgorzej jest tu z potasem. Doczytam która wit z gr. B jest odpowiedzialna za włosy, skórę i paznokcie, i napiszę w jakich dokładnie pokarmach ona jest, by zainteresowanym ułatwić co mają jeść. Ponadto cynk też wzmacnia wlosy, skorę i paznokcie. Jutro to doczytam bo dziś już późno, mam ksiażkę o witaminach. Bo w internecie nie zawsze piszą prawdę ![]() Edytowane przez lipstick_girl Czas edycji: 2010-08-25 o 22:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
NIe dostałam w końcu odpowiedzi czy spóźnia Wam się okres?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Rozeznanie
|
mi przyszedł wcześniej, podejrzewam, że trochę o pokrzywy, trochę od podróży wakacyjnych, ból też jest o wiele mniejszy niż zazwyczaj i okres mniej obfity
ale gdzieś już w tym wątku czytałam, że dziewczynom okres się spóźniał, a niektóre miały normalnie, więc to chyba zależy od organizmu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Raczkowanie
|
Cześć ; D Jestem Nowa :P dopiero dziś zauważyłam to forum o pokrzywce
![]() ![]() Mi smakuje bez żadnego słodzenia ![]() ![]() ![]() By Życie Bajką Było ; **< 33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Raczkowanie
|
od dzisiaj wracam do picia mocnej, wieczornej pokrzywki
![]()
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostalam po tygodniu przerwy znowu okres ![]() i co do czego? ale podejrzewam, ze moj organizm przeczu nadchodzacy, najwiekszy jaki do tej pory przezylam stres. zobaczymy jak nastepnym razem bedzie, jesli tak, to w okreslonych dniach cyklu odstawię pokrzywe.
![]() |
#4249 |
Przyczajenie
|
Witam z kubkiem pokrzywy w dłoni ; ) Cieszę się, że tyle osób korzysta z naturalnych źródeł zdrowia. Ja pokrzywę zaczęłam pić w te wakacje u znajomych, potem przestałam, a teraz piję już z własnych zapasów. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Wtajemniczenie
|
a ja kika dni nie pilam bo jakos nie chcialo mi sie zaparzac
![]() ![]() ![]()
#4251 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
#4252 |
Raczkowanie
|
Ja uważam ,że raz dziennie wystarczy
![]() bo jednak też ta herbata wypłukuję trochę dobrych rzczy z organizmu . Same widzicie , po różnych historiach z okresem , u niektórych jest za późno u niektórych za często . Coś musi w tym byc ;] Raz dziennie wystraczy ![]() By życie Bajką Było ; ** < 33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Wtajemniczenie
|
dolaczam
od dwoch dni pije pokrzywe raz dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślicie,że warto kupić kompleks wit.b jutro w aptece? Nie chcę,żeby skrzyp i pokrzywa mi je zbytnio wypłukały
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
Bardzo się ciesze, że trafiłam na ten wątek; ) Od jutra zmieniam swoje życie- zaczynam pić pokrzywę. zastanawiam się jakie jeszcze ziółko dodać; ) Myslałam nad skrzypem, ale jeszcze to przemyslę. muszę dokładnie przeczytać ten wątek. Może już było to pisane, ale nie doczytałam, jesli tak to przepraszam, jaka pokrzywa jest lepsza ze sklepu, w saszetkach, czy samodzielnie zebrana? trzeba ją ją ususzyc czy pic świeżą? A może nie ma to znaczenia jaka?
Liczę na dobre efekty. ![]() Edytowane przez Kileczka Czas edycji: 2010-10-21 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4257 |
Przyczajenie
|
30 sierpnia 2010r.
godz:16:04 mała_wredota stała się pokrzywoskrzypoholiczka ![]() witam pozostałe -holiczki ![]() ![]()
![]() |
#4258 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny w jakim celu robicie przerwe w piciu pokrzywy?
Ja juz trzeci tydzien zaczynam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
|
Właśnie po co się robi przerwe w piciu pokrzywy?
Czytałam, że regularne picie skrzypu ma jakieś skutki uboczne. Jakie? a pokrzywa? Jak to jest? Edytowane przez Kileczka Czas edycji: 2010-10-21 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
u mnie jutro mija miesiac.
nie potrafie stwierdzic efektow bo stosuje bardzo duzo cudow. co prawda, grzywka w ciagu miesiaca urosla mi jakos 3 cm ale ona zawsze tak szyybko, a dol sie wlecze.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.