Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 10:52   #4231
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Dot.: Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;)

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Mam tak samo, mnóstwo baby hair, a włosy ciągle mocno wypadają. Na chwilę obecną rosną miesięcznie jakieś 2 cm...dla mnie to za dużo ze względu na sporo siwych odrostów nie wiem co wpłynęło na tak szybki ich porost...
pewnie pokrzywa a robisz cos zeby ci wlosy nie wypadaly? Ja wlasnie pije pokrzywe (bo ponoc ma na to pomoc; na razie nie widze co do tego ZADNYCH efektow...), jakies cukierki pokrzywowe co jakis czas zjem i nafte czy tam olejek rycynowy (nie pamietam ktore z tych dziala troche na wypadanie) stosowalam ale d*pa nic nie pomaga. Chyba wytestuje teraz piwo z miodem

Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 11:31   #4232
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
pewnie pokrzywa a robisz cos zeby ci wlosy nie wypadaly? Ja wlasnie pije pokrzywe (bo ponoc ma na to pomoc; na razie nie widze co do tego ZADNYCH efektow...), jakies cukierki pokrzywowe co jakis czas zjem i nafte czy tam olejek rycynowy (nie pamietam ktore z tych dziala troche na wypadanie) stosowalam ale d*pa nic nie pomaga. Chyba wytestuje teraz piwo z miodem
Pokrzywę piję dopiero od kilku dni, więc to raczej nie ona co do wypadania...z rok temu byłam u dermatologa, który mi nie pomógł - zrobiłam badania na wiązanie żelaza, tarczycę, itp. Wszystkie wyniki były w porządku. Pani dr dała recepty na Zincas forte, Revalid, Loxon, itp...niestety nie jestem systematyczna, jeśli chodzi o wcierki. Więcej do niej nie poszłam...Vitapil, Onozis i inne brane na własną rękę nie pomogły. Teraz biorę biotynę 1000mcg dziennie, piję pokrzywę, stosuję olejek rycynowy, niebawem zacznę amlę...jak to nie pomoże to nie wiem co zrobię

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 13:20   #4233
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Mam tak samo, mnóstwo baby hair, a włosy ciągle mocno wypadają. Na chwilę obecną rosną miesięcznie jakieś 2 cm...dla mnie to za dużo ze względu na sporo siwych odrostów nie wiem co wpłynęło na tak szybki ich porost...
2 cm? chcialabym tyle...
narazie mam wysyp, wiec moze zaczyna naprawde dzialac.
Stary 2010-08-24, 14:38   #4234
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Też mam wysyp, jest ich kilka, ale DUŻE ;/ no sama nie mogę uwierzyć, że tak szybko rosną, zrobię dokumentację w postaci zdjęć i pokażę a widać, bo siwe są...w tej chwili sięgają łopatek, ale zetnę do brody, bo są jakieś brzydkie...wolę żeby rosły zdrowe i ładniejsze. Wierzę, że ta pokrzywa pomoże trzeba czasu, cierpliwości.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 19:49   #4235
lipstick_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
Wow nie sadzilam ze zostane tak zjechana przez glupie pytanie o witaminy tak jak w watku jest wiele razy powtarzane, pokrzywa wyplukuje ktores tam witaminy B i nalezy je uzupelniac. Drodze zawieraja duzo B ale jak juz wczesniej napisalam nie moge sie przyzwyczaic do ich picia, pije je raz na jakis czas. Co do diety, wlasnie zaraz zaczne redukcje i wiadomo ze wszystkich witamin nie uzupelnie (pewnie moglabym uzupelnic ale jestem w tym temacie zielona). Stad tez pytanie o jakies witaminy w kapsulkach, zapytalam o b complex bo wydawaly mi sie najlepszym rozwiazaniem. Skoro odradzacie moze polecicie mi cos innego? I nie oskarzajcie mnie zaraz o to ze bede niewiadomo ile tego brala. Bede brala tyle ile potrzeba i tylko na czas picia skrzypokrzywy. A ze makabrycznie wypadaja mi wlosy a pokrzywa nic a nic mi nie pomaga, potrzebuje jakiegos 'wspomagacza'.

Kiedys napotykalam sie w gazetach na artykuly ze przy krotkowzrocznosci nie mozna rodzic naturalnie. Jak bylam u okulisty to zapytalam sie o to, a ona ze jestem glupia i zebym czytala uwazniej, bo to wcale nieprawda. I ze kiedy ona zaczynala studia to wszystkie choroby do niej pasowaly, bo naczytala sie o tych objawach i w ogole. nie zawsze to co gdzies przeczytamy czy obejrzymy jest prawda wiec blagam nie naskakujmy tak na siebie bo niekoniecznie musimy miec racje

jak już coś to jedynie wit B1, ale to jak ktoś pija nałogowo przewlekle pokrzywę. Masz jakieś konkretne objawy niedoboru wit B1? silne bicia serca, drżenia mięsni itp? jesli nie, to nie polecam faszerowania się całym kompleksem wit B. Już lepiej żazyj trochę cynku i magnezu,to na włosy,a nie jest tak szkodliwe jak nieumiejętne obchodzenie się z wit B.

A co do krótkowzorcznosci-to chyba faktycznie twoja lekarka to konował. Gdyż, tak przy jakicholwiek wadach zwroku tylko cesarka. Nawet sąsiadka moja noszac okulary- miała dwie cesarki-ze wzgledu wlasnie na wzrok. Wiesz czemu? bo jak rodzisz, to musisz wiadomo-przeć, a lekarze kazuja też wtedy zamyakć oczy, podczas porodu,bo jak się otworzy podczas najwiekszych skurczów to pękają naczynia w oczach i przez jakiś czas ma się oczy przekrwione! i to jest fakt, bo innaznajoma sobie nie zamknęła i potem taki właśnie miala problem. Więc jak ktoś ma wady wzroku to tymbardziej można sobie popsuć wzrok rodzać naturalnie...

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Dziewczyny,
widzę że wy dość ostro z tymi witaminami B. Przystopujcie, bo to naprawdę nie jest dobre. Przecież dziwne-nie uważacie? pokrzywa bardzo mocno wzmacnia krew, poprawia jej hemolizę. Jak się ma anemie to pomaga.Czyli wzmacnia! a jak wiemy(lub nie) anemia to nie tylko braki żelaza, wit C ale i WITAMIN Z GRUPY B. No to jakim cudem nagle pokrzywa wam wypłukuje te witaminy, skoro wzmacnia krwinki czerwone i pobudza je do działalności-a tym samym silą rzeczy musi zatem wzbogacać organizm w wit B, zelazo itp?-co mi wiadomo, jest moczopędna z lekka więc może wypłukiwać-potas i to lekko, ale odnośnie wit B to jedynie B1 i to jak ktoś pije przewlekle.
żebyście nie przedobrzyły z tymi kompleksami wit B. Widzę, że żaden lekarz tego nie zalecil, tylko z "pokolenia na pokolenie" kopiuje się zasady picia pokrzywy tu , na forum . Ale czy ktoś to do końca sprawdzil? czy sobie tak napisał tylko...

Edytowane przez lipstick_girl
Czas edycji: 2010-08-24 o 19:57
lipstick_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:36   #4236
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
2 cm? chcialabym tyle...
narazie mam wysyp, wiec moze zaczyna naprawde dzialac.
ja bylam wczoraj u kosmetyczki na oczyszczaniu wiec wszystko co pojawilo sie przez pokrzywe zostalo wycisniete

Cytat:
Napisane przez lipstick_girl Pokaż wiadomość
A co do krótkowzorcznosci-to chyba faktycznie twoja lekarka to konował. Gdyż, tak przy jakicholwiek wadach zwroku tylko cesarka. Nawet sąsiadka moja noszac okulary- miała dwie cesarki-ze wzgledu wlasnie na wzrok. Wiesz czemu? bo jak rodzisz, to musisz wiadomo-przeć, a lekarze kazuja też wtedy zamyakć oczy, podczas porodu,bo jak się otworzy podczas najwiekszych skurczów to pękają naczynia w oczach i przez jakiś czas ma się oczy przekrwione! i to jest fakt, bo innaznajoma sobie nie zamknęła i potem taki właśnie miala problem. Więc jak ktoś ma wady wzroku to tymbardziej można sobie popsuć wzrok rodzać naturalnie...
ja tam nie wiem, nie znam sie na tym. Moze ona miala racje, moze ty. Cos tam tlumaczyla mi przy wizycie ze jak jest duza wada (-10) to faktycznie wtedy cesarka ale tak to nie bo cos tam... (sory ale nie pamietam juz co mowila...) kolezanka mi mowila ze jej ciocia ma krotkowzrocznosc i rodzila naturalnie i nic jej sie nie stalo... wiec nie wiem jak to do konca z tym jest

Stary 2010-08-25, 08:41   #4237
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

dziś mój ostatni dzień z pokrzywą będzie mi bardzo brakowało tego smaku... teraz miesiąc przerwy ale we wrześniu napewno do niej wrócę

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:53   #4238
patrysienka
Zadomowienie

Piję pokrzywę miesiąc czasem raz dziennie, czasem 2x. Mam pytanie wspominałyście o spóźnianiu się okresu? Bo mi się spóźnia kilka dni i się denerwuje.

Kupiłam sobie ost tabletki Humavit, bo chciałam brać tabl. drożdżowe. Jednak zawierają one 30mg pokrzywy. Czy mogę pić jeszcze do tego jedną herabatę dziennie? Zauważyłam, że mam mnóstwo krótkich włosków na głowie, a tabletki mogą nie być tak skuteczne.
patrysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 15:52   #4239
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrysienka Pokaż wiadomość
Piję pokrzywę miesiąc czasem raz dziennie, czasem 2x. Mam pytanie wspominałyście o spóźnianiu się okresu? Bo mi się spóźnia kilka dni i się denerwuje.

Kupiłam sobie ost tabletki Humavit, bo chciałam brać tabl. drożdżowe. Jednak zawierają one 30mg pokrzywy. Czy mogę pić jeszcze do tego jedną herabatę dziennie? Zauważyłam, że mam mnóstwo krótkich włosków na głowie, a tabletki mogą nie być tak skuteczne.
a ja wlasnie dostaje zbyt czesto, praktycznie co tydzien

skonczylam juz pierwsze opakowania skrzypu i pokrzywy. W aptece niestety zabraklo skrzypu, bedzie jutro wiec robie jeden dzien przerwy

Stary 2010-08-25, 18:19   #4240
mmm3m
BAN stały

Cytat:

Dziewczyny,
widzę że wy dość ostro z tymi witaminami B. Przystopujcie, bo to naprawdę nie jest dobre. Przecież dziwne-nie uważacie? pokrzywa bardzo mocno wzmacnia krew, poprawia jej hemolizę. Jak się ma anemie to pomaga.Czyli wzmacnia! a jak wiemy(lub nie) anemia to nie tylko braki żelaza, wit C ale i WITAMIN Z GRUPY B. No to jakim cudem nagle pokrzywa wam wypłukuje te witaminy, skoro wzmacnia krwinki czerwone i pobudza je do działalności-a tym samym silą rzeczy musi zatem wzbogacać organizm w wit B, zelazo itp?-co mi wiadomo, jest moczopędna z lekka więc może wypłukiwać-potas i to lekko, ale odnośnie wit B to jedynie B1 i to jak ktoś pije przewlekle.
żebyście nie przedobrzyły z tymi kompleksami wit B. Widzę, że żaden lekarz tego nie zalecil, tylko z "pokolenia na pokolenie" kopiuje się zasady picia pokrzywy tu , na forum . Ale czy ktoś to do końca sprawdzil? czy sobie tak napisał tylko...
Dobrze, że to napisałaś, bo w sumie przez to gdybianie sama boje się pić pokrzywę (dwa kubki dziennie po jednej torebce). więc może właśnie obaliłaś jakiś mit?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Czarna93
Dobrze wiedzieć...
Ja też zauwazylam u siebie mniejsze krwawienie i krótszy okres
A myślicie , że to zdrowiej tak dla nas jeśli chodzi o okres? czy właśnie źle?

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-08-25 o 18:11
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:07   #4241
lipstick_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Dobrze, że to napisałaś, bo w sumie przez to gdybianie sama boje się pić pokrzywę (dwa kubki dziennie po jednej torebce). więc może właśnie obaliłaś jakiś mit?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

A myślicie , że to zdrowiej tak dla nas jeśli chodzi o okres? czy właśnie źle?
Słuchaj, dużo czytam, ponadto interesuję się medycyną naturalną jak i konwencjonalną. Coś tam wiem... i własnie, wydaje mi się że pokrzywy musiałoby się pic nie wiem ile hektolitrami żeby wypłukać sobie witaminę B lub potas. Ciocia i wujek mają problemy zdrowotne i byli u takiej lekarki ktora mowiła im, że mogą nawet pić litrę pokrzywy na dzień. Skoro tak jest, to ona wcale nie wypłukuje tego wszystkiego w tak piorunującym tempie.Zatem dziewczyny niepotrzebnie faszerują się tu sztucznymi suplementami-pijać po kubku, może dwa dziennie.
A wczoraj czytałam, że substancje moczopędne wcale nie odwadniają nas tak bardzo z tych minerałow, czy witamin, środki czy substancje moczopędne( czyli pokrzywka) mają usunać z nas toksyny, bakterie z moczu, potu i to dobrze że mają moczopędne działanie. przecież mnóstwo owoców/warzyw ma działanie moczopędne-arbuzy, pomarancz,e pomidory, ogórki,winogrona, porzeczka i wiele innych. i my to jadamy (jelsi ktos lubi) nawet kilogramami i jakby każdy tak miał mieć ubytki witamin i minerałow z powodu rzekomego działania moczopędnego, to każdy kto je owoce( a są tacy co to jadają cały rok) to każdy by chodził odwodniony bez witamin. Jeśli mamy lek odwadniający lub diuretyk-oba silnie odwadniaja-to takowe faktycznie mogą nas pozbawić witamin i minerałow ktore się traci z moczem. Ale pokrzywa i to jeden kubek może jedynie z lekka działać moczoędnie. Coprawda wit B,C, magnez są usuwane z moczem, ale łatwo mozan je uzupełnić w pożywieniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 22:15   #4242
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Słuc(...)pędne działanie. przecież mnóstwo owoców/warzyw ma działanie moczopędne-arbuzy, pomarancz,e pomidory, ogórki,winogrona, porzeczka i wiele innych. i my to jadamy (jelsi ktos lub(...)nez są usuwane z moczem, ale łatwo mozan je uzupełnić w pożywieniu.
Brzmi bardzo logicznie czyli nie ma co wydawać kupy kasy na te tabletki tylko pić śmiało
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 22:42   #4243
lipstick_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
Brzmi bardzo logicznie czyli nie ma co wydawać kupy kasy na te tabletki tylko pić śmiało

Nawet nie chodzi o kupę kasy-tu raczej chodzi o Twoje zdrowie. Suplementy w ostatecznosci,jak wychodzi w badaniu że masz niedobory.Szkoda niszczyć zdrowie jesli się nie ma pewności, ze mamy ubytek. A przecież wbrew pozorom, suplementy diety to nie są pastylki jak cukierki. one też mogą być szkodliwe, z tego co wiem nie należy właśnie przesadzać z witaminami z grupy B oraz duzą ilością potasu. Bo można dostać hiperwitaminozy. Najgorzej jest tu z potasem.
Doczytam która wit z gr. B jest odpowiedzialna za włosy, skórę i paznokcie, i napiszę w jakich dokładnie pokarmach ona jest, by zainteresowanym ułatwić co mają jeść. Ponadto cynk też wzmacnia wlosy, skorę i paznokcie.
Jutro to doczytam bo dziś już późno, mam ksiażkę o witaminach. Bo w internecie nie zawsze piszą prawdę

Edytowane przez lipstick_girl
Czas edycji: 2010-08-25 o 22:45
Stary 2010-08-26, 09:19   #4244
patrysienka
Zadomowienie

NIe dostałam w końcu odpowiedzi czy spóźnia Wam się okres?
patrysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:31   #4245
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrysienka Pokaż wiadomość
NIe dostałam w końcu odpowiedzi czy spóźnia Wam się okres?
mi przyszedł wcześniej, podejrzewam, że trochę o pokrzywy, trochę od podróży wakacyjnych, ból też jest o wiele mniejszy niż zazwyczaj i okres mniej obfity

ale gdzieś już w tym wątku czytałam, że dziewczynom okres się spóźniał, a niektóre miały normalnie, więc to chyba zależy od organizmu

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-27, 18:09   #4246
Milusss92
Raczkowanie

Cześć ; D Jestem Nowa :P dopiero dziś zauważyłam to forum o pokrzywce a pije ją juz od poniedziałku ; D po jednej szklance dziennie
Mi smakuje bez żadnego słodzenia Mam nadzieję ,ze zauwaze jakąś poprawę cery i włosów po dłuższym piciu jej

By Życie Bajką Było ; **< 33
Milusss92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 00:25   #4247
pettiteAngel
Raczkowanie

od dzisiaj wracam do picia mocnej, wieczornej pokrzywki
Stary 2010-08-28, 09:13   #4248
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
mi przyszedł wcześniej, podejrzewam, że trochę o pokrzywy, trochę od podróży wakacyjnych, ból też jest o wiele mniejszy niż zazwyczaj i okres mniej obfity

ale gdzieś już w tym wątku czytałam, że dziewczynom okres się spóźniał, a niektóre miały normalnie, więc to chyba zależy od organizmu
hm...
ja dostalam po tygodniu przerwy znowu okres
i co do czego?
ale podejrzewam, ze moj organizm przeczu nadchodzacy, najwiekszy jaki do tej pory przezylam stres.
zobaczymy jak nastepnym razem bedzie, jesli tak, to w okreslonych dniach cyklu odstawię pokrzywe.
Stary 2010-08-28, 13:06   #4249
ciasto_czekoladowe
Przyczajenie

Witam z kubkiem pokrzywy w dłoni ; ) Cieszę się, że tyle osób korzysta z naturalnych źródeł zdrowia. Ja pokrzywę zaczęłam pić w te wakacje u znajomych, potem przestałam, a teraz piję już z własnych zapasów. Pozdrawiam
ciasto_czekoladowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 13:18   #4250
Agaciok xD
Wtajemniczenie

a ja kika dni nie pilam bo jakos nie chcialo mi sie zaparzac dzisiaj wypije dwa kubeczki

Stary 2010-08-28, 13:26   #4251
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Hej dziewczyny jakieś 2 lata temu piłam już pokrzywę przez parę miesięcy ale nie pamiętam czy były jakieś efekty, niestety chciałabym znowu zacząć to praktykować ale w postaci "skrzypokrzywy" rozumiem,że trzeba zaparzyć torebkę pokrzywy i torebkę skrzypu razem. Należy to pić raz czy dwa razy dziennie? Zależy mi na zagęszczeniu włosów

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 13:03   #4252
Milusss92
Raczkowanie

Ja uważam ,że raz dziennie wystarczy
bo jednak też ta herbata wypłukuję trochę dobrych rzczy z organizmu .
Same widzicie , po różnych historiach z okresem , u niektórych jest za późno u niektórych za często .
Coś musi w tym byc ;]
Raz dziennie wystraczy

By życie Bajką Było ; ** < 33
Milusss92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 19:23   #4253
sylllvia89
Wtajemniczenie

dolaczam

od dwoch dni pije pokrzywe
raz dziennie

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 19:29   #4254
MerriqueMayfair
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milusss92 Pokaż wiadomość
Ja uważam ,że raz dziennie wystarczy
bo jednak też ta herbata wypłukuję trochę dobrych rzczy z organizmu .
Same widzicie , po różnych historiach z okresem , u niektórych jest za późno u niektórych za często .
Coś musi w tym byc ;]
Raz dziennie wystraczy

By życie Bajką Było ; ** < 33
Dzięki za odpowiedź wczoraj wypiłam jeden kubek, dzisiaj już 2 ale od jutro będę piło po jednym dziennie.
Myślicie,że warto kupić kompleks wit.b jutro w aptece? Nie chcę,żeby skrzyp i pokrzywa mi je zbytnio wypłukały

http://www.stephenking.pl

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png

Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych

MerriqueMayfair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 21:02   #4255
Kileczka
Zadomowienie

Bardzo się ciesze, że trafiłam na ten wątek; ) Od jutra zmieniam swoje życie- zaczynam pić pokrzywę. zastanawiam się jakie jeszcze ziółko dodać; ) Myslałam nad skrzypem, ale jeszcze to przemyslę. muszę dokładnie przeczytać ten wątek. Może już było to pisane, ale nie doczytałam, jesli tak to przepraszam, jaka pokrzywa jest lepsza ze sklepu, w saszetkach, czy samodzielnie zebrana? trzeba ją ją ususzyc czy pic świeżą? A może nie ma to znaczenia jaka?
Liczę na dobre efekty.

Edytowane przez Kileczka
Czas edycji: 2010-10-21 o 21:27
Kileczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:27   #4256
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MerriqueMayfair Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź wczoraj wypiłam jeden kubek, dzisiaj już 2 ale od jutro będę piło po jednym dziennie.
Myślicie,że warto kupić kompleks wit.b jutro w aptece? Nie chcę,żeby skrzyp i pokrzywa mi je zbytnio wypłukały
chyba strone wczesniej zaczelam ten temat, mysle ze warto tam zajrzec a znajdziesz odpowiedz

Stary 2010-08-30, 15:12   #4257
mala_wredota
Przyczajenie

30 sierpnia 2010r.
godz:16:04
mała_wredota stała się pokrzywoskrzypoholiczka
witam pozostałe -holiczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 15:30   #4258
idrisa
Raczkowanie

Dziewczyny w jakim celu robicie przerwe w piciu pokrzywy?
Ja juz trzeci tydzien zaczynam
idrisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 15:57   #4259
Kileczka
Zadomowienie

Właśnie po co się robi przerwe w piciu pokrzywy?
Czytałam, że regularne picie skrzypu ma jakieś skutki uboczne. Jakie? a pokrzywa? Jak to jest?

Edytowane przez Kileczka
Czas edycji: 2010-10-21 o 21:28
Kileczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 16:05   #4260
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

u mnie jutro mija miesiac.
nie potrafie stwierdzic efektow bo stosuje bardzo duzo cudow.
co prawda, grzywka w ciagu miesiaca urosla mi jakos 3 cm ale ona zawsze tak szyybko, a dol sie wlecze.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości